Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-08.2011 - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! 4 8,33%
Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. 0 0%
Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy 0 0%
Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. 0 0%
Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci 0 0%
Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy 2 4,17%
Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka 13 27,08%
Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. 3 6,25%
Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy 2 4,17%
Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 15 31,25%
Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy 1 2,08%
Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły 3 6,25%
Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. 1 2,08%
Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am 2 4,17%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-13, 01:06   #2161
marzena_S
Zadomowienie

Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

Brumku, uwielbiam takie metamorfozy. Fajna babka z Twojej mamy.

Dobranoc
Stary 2012-11-13, 05:55   #2162
brunetka2000
Zakorzenienie

Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

Po 7 będzie chwila prawdy, trzymajcie jeszcze kciuki
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 06:04   #2163
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość

Czy moje dziecko nie wie, że ma łóżeczko?!
ale numer. on tak po prostu idzie i zasypia? ja to czekam z utésknieniem na takie zasypianie gdzie popadnie
Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Ja zazwyczaj już przed wyjściem w jakieś ciekawe dla niego miejsce (zoo, ikea -uwielbia, plac zabaw, kino itd.) omawiam z nim co wolno, czego nie, co mu mogę kupić a czego nie dostanie, choćby się położył na środku sklepu i co się stanie jeżeli będzie się źle zachowywał. Skutkuje
oj Emil jak wchodzi do ikei to od razu się uśmiecha. Biega tam między pokojamu, dotyka mebli, otwiera szafki w kuchniach itp.. a jak widzi schody ruchome, to nie ma bata i trzeba kilka rundek z góry na dól zrobic.

wczoraj był w żobku. w sumie panie mówiły że nie było źle, płakał trochę ale nie było tragedii. babcia kolonistka poszła ze mną go odebrać i z aparatem,. ona mi dziecko wykończy robieniem zdjęć. no i żeby one jeszcze jakościowo były dobre

no nic jutro kolonie sie kończą, w niedzielę mąż wyjeżdża
na tydzień i zostanę sama z Emilem.

Brumku - niesamowita zmiana. co daje odrobina jedzenia i multum miłościMama rzeczywiście wyprowadziła pieska
brunetko- trzymam kciuki usilnie.
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 06:51   #2164
aania_20
Zakorzenienie

Cześć Mamusie spróbuję nadrobić, bo wreszcie mam chwilę czasu, a trochę zaległości się zebrało....

Lili, Agula, spóźnione wszystkiego najlepszego!!

Natka
, świetna na teściowa A Domek ma genialne miejsca na drzemkę tak go ścina w sekundzie?
No i świetne zakupy zrobiłaś! Daj mi Twoją figurę, chętnie bym to założyła

Shira, na ciasto już chyba pora, też planuję robić w tym tygodniu

Oliweczka, jak samopoczucie? Pięknie wyglądasz!!

Agni, jak tam koloniści? nieźle teściową załatwiłaś

Kolina, gratuluję wieści z wizyty!!

Flowerbombka, witaj! Śliczny synek!

Brunetka

Nie pisałam nic ostatnio, bo nie mam kiedy...masa pracy mi się zebrała do przygotowania "na wczoraj" więc siedziałam przy kompie, pewnie na pasku wiszę bo nigdy się nie wylogowuję, ale nawet nie miałam kiedy dokładniej przeczytać, nie mówiąc o odpisaniu. Do tego wkurzona i lekko poddenerwowana chodzę od tygodnia, więc nie było co pisać
Ale dobrze chociaż, że TŻ miał przedłużony weekend, przyjechał w środę i do końca tygodnia był w domu więc małym się zajmował, wszystko panowie razem robili A Adaś nie miał nic przeciwko, taty na krok nie opuszczał
Tylko od wczoraj - przegląda książeczkę (bo razem czytają) i słyszę "tata....", wchodzi do sypialni i "tata....?", takim głosikiem że żal mi go strasznie
A z dobrych wieści, to TŻ zdał w czwartek egzamin na prawko na ciężarówki

Jadę zaraz na badania krwi, głodna jestem jak wilk, a tu pewnie kolejka babć będzie siedzieć, mam nadzieję że nie padnę w poczekalni

Edytowane przez aania_20
Czas edycji: 2012-11-13 o 06:53
aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 07:26   #2165
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

Dzien dobry

Karolek wczoraj wieczorem zrobił kupkę i siku na kibelek
nocnik go nie cieszy, ale na nakładke siada chętnie, widzi że jesgo straszy brat nie uzywa nocnika tylko kibelek.
No i mam wrazenie że się zmusił, bo zaczął tak stękać jak nigdy, wie co do czego słuzy i mysle że moze uda mi sie go powoli oduczyć, chociaż jak to mówią "jedna jakółka wiosny nie czyni"

jade zaraz odwieżc małego do przedszkola i karolka do tesciowej, bo muszę porządki konkretne porobić,

Edytowane przez Gomra
Czas edycji: 2012-11-13 o 07:27
Gomra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 08:54   #2166
JustPi
Rozeznanie

Witajcie
właśnie kończę poranną kawę

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Ojej, to zdrówka dla Was, i oby te szmery okazały się jakąś pomyłką

Jestem już w domu, mama poszła do pracy. Nie wiem jeszcze jak formalnie załatwią te moje wyjścia w połowie dnia (nie ma u nas czegoś takiego jak "pół dnia urlopu" i może być problem, zobaczymy, mój szef miał dzisiaj z dyr. personalną rozmawiać ... i tego się wlasnie boję, bo ona nie ma dzieci, i w wiekszości przypadkow nie rozumie, że ktoś moze potrzebować wyjsć wczesniej z jakiegoś powodu ) ...

Amelka ....... chodzi
1. dzięki
2. może Cię zaskoczy, choć u mnie kadrowa też zwykle o chłodnym spojrzeniu :/
3. zdolna Amelka

patik dla Sary zdolniacha

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
1.Justipi - zdrówka dla Hni, pokaz butki

2.Dziś mam dzień armagedon
Ale szkoda gadać , nie będę marudzic

Jachu był ząbkujacą maudką- bidulą
12 ząb w natarciu
3.Na 21 idę na ABT, nie mam sił ale Umówiliśmy sie wcześniej ze znajoma
I chce dotrzymać słowa
dzięki butki takie: http://eurobuty.com.pl/pl/p/Primigi-...26-5988277/550
2. oby dziś było lepiej
3. mi strasznie cieżko jest się teraz zmobilizować, ale jak chodziłam wieczorami na fitness to bardzo dobrze mi to robiło
JustPi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 08:56   #2167
JustPi
Rozeznanie

cd.
Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Bartessa, tak hodowca napisał, że ma na zbyciu czarne szczenięta? Na zbyciu można mieć stare meble, a nie żywe stworzenia... Eh, mam wrażenie że to właśnie na pseudohodowlę trafiłaś. Mały odstęp czasu między narodzinami szczeniąt do tego ściemy o rodowodzie. Szczenięta dostają metrykę (urodzenia) i na jej podstawie właściciel wyrabia rodowód- który wcale nie kosztuje krocie, jak to pseudohodowcy zapewniają.
Ja rozumiem, że nie chcesz jeździć z psem na wystawy, ale chyba nie chcesz żeby pies był chory (obarczony na przykład genetycznie dysplazją)? Dobry hodowca kojarzy ze sobą psy zwracając uwagę nie tylko na eksterier (wygląd), ale kładąc przede wszystkim nacisk na zdrowie(bada swoje psy pod względem chorób genetycznych) i psychikę. Stąd bierze się wysoka cena- szkolenia i badania kosztują. Masz malutkie dzieci, co jeśli pies okaże się agresywny?
Mówisz, że takich psów nie ma w schronisku, niestety jest ich mnóstwo (nawet takie z rodowodem). Wchodziłaś na stronę którą polecałam? Tam również jest wiele Labradorów czekających na nowy dom.
Mam nadzieję, że nie odbierzesz moich uwag jako złośliwości- piszę w dobrej wierze. Decyzja o powiększeniu rodziny o czworonoga to decyzja na kilkanaście lat- musi być dobrze przemyślana. Jeśli nie uda się psiaka znaleźć na te Święta, to przecież możecie dzieciom sprawić go w kolejną Gwiazdkę, lub z innej okazji. Im dłużej człowiek na coś czeka tym bardziej się z tego cieszy.
Aaa i pisze to osoba, która nie ma Labradora z najlepszej polskiej hodowli, tylko takiego właśnie "po rodowodowych rodzicach". Nasz Borys jest najukochańszym psem na świecie i nie zamieniłabym go na innego, ale jako szczeniak sporo chorował. Dłuższa aktywność fizyczna kończy się tym, że kuleje. Do końca życia musi jeść odpowiednią karmę i przyjmować suplementy na stawy. Koszty jego leczenia do tej pory przy cenie rodowodowego szczeniaka to pikuś... Proszę, przemyślcie decyzję.

JustPi,
o matko zapalenie krtani- zdrówka dla Hani.
- bardzo mądrze napisane
- dzięki

Cytat:
miałam Wam pokazać
widać, że Nutka się zadomowiła ale ma oczyska

Cytat:
Dziękuję, Domek już coraz lepiej

Jejku biedni Wy Oby szybko wróciła o zdrowia!!

- super
- dzięki
- może szedł do łóżeczka, ale nie zdążył

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Ja tylko na chwilkę bez nadrabiania napisać dwa słowa po wizycie.
Z Mateuszkiem wszystko ok- waży 3400 i absolutnie nie pcha się na świat
super, że wszystko dobrze może Cię jeszcze zaskoczy z tym wychodzeniem

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Just Pi
Zdrówka dla Hani!
dzięki

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

Ale dobrze chociaż, że TŻ miał przedłużony weekend, przyjechał w środę i do końca tygodnia był w domu więc małym się zajmował, wszystko panowie razem robili A Adaś nie miał nic przeciwko, taty na krok nie opuszczał
Tylko od wczoraj - przegląda książeczkę (bo razem czytają) i słyszę "tata....", wchodzi do sypialni i "tata....?", takim głosikiem że żal mi go strasznie

Jadę zaraz na badania krwi, głodna jestem jak wilk, a tu pewnie kolejka babć będzie siedzieć, mam nadzieję że nie padnę w poczekalni
biedny Adaś
dla Tż
za krótką kolejkę

tak nieśmiało powiem, że u nas chyba lepiej...... wczoraj Hania spała w dzień 3,5h i dzisiejsza nocka o niebo lepsza, więc idzie chyba ku dobremu
JustPi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 09:11   #2168
83monia
Zakorzenienie

dziewczyny, zanim nadrobie - w podpisie mam linka. zagłosujcie w plebiscycie na ta pania bo to dobra kobieta, a chca ja usunac ze stanowiska bo w partii nie jest. mozna kilka razy bez limitu czasowego, az wyskoczy jakis komunikat ze limit przekroczony
kinga budzi sie w nocy prawie o godzine i nie wiem o co chodzi. jesc i pic nie chce. chyba ma jakies koszmary albo zeby jej jednak w koncu wychodza. dawno zadnego nowego nie bylo

nadrabiam

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2012-11-13 o 09:34
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 10:18   #2169
iustyna1
Wtajemniczenie

brunetka i jak poszło tz?
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 10:25   #2170
agulaaabar
Zakorzenienie

Nadrabiam...

Carmela sliczny grandziak

Gomra oo matko, ze też to cholerstwo sie jeszcze zalęgło....

Brumek biedny Tymuś a dla rodziców tego chlopca, wypadało chociaż przeprosić za syna

Eve mi też się C-Max podoba, ale ceny troche wysokie jak dla nas choć w środku wole Mondeo a co do problemów.. w dokumentach brakuje papierów z przeglądu, tzn w dowodzie jest wbita pieczątka i jest ważny do 06.2014 ale bez tych papierów nie zarejestrują nam samochodu. Mozna je odzyskać za darmo tylko trzeba wiedzieć w której firmie był robiony i ta dzwonimy, szukamy itd..jak nie znajdziemy to trzeba robic znowu przegląd a to ponad 100euro w plecy;/
A no i oczywiście gratki zakupu

Iustyna dziękuje za życzonka

Agni ja od tygodnia siedzę i knuje nad prezentami zresztą tutaj już w domach choinki ubierają... wystawy sklepowe itd już dawno wystrojone i ostatnio słyszałam w radiu "Last Christmas"

Mamad, Iustyna siniak trochę zbledł, opuchlizna zeszła, ale wydaje mi się że koło oczka też ma troche fioletowe... Dzisiaj ma jakies 3cm średnicy

Brunetka dla tż!

JustPi dziękuje za życzenia Biedny Haniołem, zdrówka dla niej!

Shira dziękuje za życzenia

Agawoo ogromne ratki dla Melci za chodzenie!!

Iustyna słodkie masz zwierzaki gdyby Nuta na drugim zdj miała oczyska zamknięte..

Natka ale musisz wymęczyć codziennie syna, że zasypia gdzie popadnie

Oliweczka ważne, że wszystko z Mateuszkiem dobrze

Brumek śliczny psiak aż żal patrzeć jaka bidula z niego była.. chylę czoła wszystkim, którzy maja na tyle odwagi by wziąć psiaka ze schroniska... Wiem, że tu dużą rolę gra dobre serce, ale dla mnie też odwaga... bo to nie mała kuleczka, która szybko przyswoi się w rodzinie, nigdy nie wiadomo czego się spodziewać po takim psiaku po przejściach. dla mamy!

Marzena ja zawsze Lilce powtarzam, ze muszę ją wycałować na zapas póki jeszcze nie powie mi "mamo weeeź nie rób siary"

Ania dziękuje za życzenia dla tż za zdany egzamin

Monia zagłosowane aż do wyczerpania limitu

Nadrobione
Obiecuje, ze wstawie zdj mojego prezentu, ale teraz zbieramy się do papierniczego:d bedziemy robic z Lilka latarnie Idziemy dzisiaj na pochód Św. Marcina, dzieciaki idą z kolorowymi latarniami, później spotkanie w przedszkolu, drożdżowe rogale, grzane wino itp

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Dziewczyny mam pytanie:

Jak zareagować na bicie ze strony dziecka?

Lilka ostatnio zaczęła bić.. mnie, tate, kuzynki. Kiedy rano leżymy w łóżku i chce już wstać zaczyna bić mnie po buzi, drapać, szczpać, kopać...
Znajoma stwierdziła, żeby dać jej za to po rękach, ale wg mnie odpowiadanie biciem na bicie dobrego efektu nie przyniesie.... póki co przytrzymuje jej ręke i tłumacze że nie wolno..........
Co robić Jak reagować gdy bije inne dzieciaki

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 10:35   #2171
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
[/COLOR]Dziewczyny mam pytanie:

Lilka ostatnio zaczęła bić.. mnie, tate, kuzynki. Kiedy rano leżymy w łóżku i chce już wstać zaczyna bić mnie po buzi, drapać, szczpać, kopać...
Znajoma stwierdziła, żeby dać jej za to po rękach, ale wg mnie odpowiadanie biciem na bicie dobrego efektu nie przyniesie.... póki co przytrzymuje jej ręke i tłumacze że nie wolno..........
przyznam ze czasem dostanie po łapach za to ale lepszy efekt jest jak wlasnie przytrzymam reke albo odseparuje np. sciagne z kolan i powiem ze nie bijemy, mozemy sie przytulic ale na bicie nie pozwalam. po pewnym czasie zaczai.

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 10:42   #2172
brunetka2000
Zakorzenienie

Dziękujemy za kciuki, niestety tym razem się nie udało
Aniu gratulację dla męże, a on zdawał C czy C+E. Bo mój właśnie dzisiaj miał na C+E i niestety się nie udało Ale to było wiadome, że za pierwszym razem go nie puszczą, już instruktor jego mówił, żeby się nie nastawiał na pierwszy raz.
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 10:53   #2173
Natka_
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:

Natka, co Ty robisz Domkowi, że biedak ze zmęczenia do łóżka dojść nie może?
Biega jak szalony to potem pada gdzie popadnie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Dopiero teraz do mnie dotarło, że oni palili na placu zabaw

Zdjęcie: Widzę, ze Domek to już tak na stałe

A propos chudości w schronisku i jakiś czas po nim. Pies mojej mamy:
-
-Chyba tak.
-Maaatko jaka biedna psinka była.Twoja mama uratowała mu pewnie życie...
U nas na osiedlu taka starsza Pani ma tej rasy psinę, wygląda przekomicznie, bo on taki ogromny jest a ona ma może z 150 cm. Zawsze się zastanawiam czy on cokolwiek przez te włosy widzi. I ta pani tez tego pieska ma ze schroniska, już kupę lat

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
ale numer. on tak po prostu idzie i zasypia? ja to czekam z utésknieniem na takie zasypianie gdzie popadnie

oj Emil jak wchodzi do ikei to od razu się uśmiecha. Biega tam między pokojamu, dotyka mebli, otwiera szafki w kuchniach itp.. a jak widzi schody ruchome, to nie ma bata i trzeba kilka rundek z góry na dól zrobic.

wczoraj był w żobku. w sumie panie mówiły że nie było źle, płakał trochę ale nie było tragedii. babcia kolonistka poszła ze mną go odebrać i z aparatem,. ona mi dziecko wykończy robieniem zdjęć. no i żeby one jeszcze jakościowo były dobre

no nic jutro kolonie sie kończą, w niedzielę mąż wyjeżdża
na tydzień i zostanę sama z Emilem.
-Najpierw chodzi jak pijany, oczy mu się zamykają, potem kładzie się i bawi jeszcze na leżąco, aż w końcu zasypia Tylko zawsze to było w łóżeczku, po prostu tam szedł bawił się i zasypiał, ale ostatnio są to takie miejsca jak na zdjęciach
-Ooo tak schody ruchome też kochamy
-Emil celebryta

Cytat:
C
Natka
, świetna na teściowa A Domek ma genialne miejsca na drzemkę tak go ścina w sekundzie?
No i świetne zakupy zrobiłaś! Daj mi Twoją figurę, chętnie bym to założyła

Nie pisałam nic ostatnio, bo nie mam kiedy...masa pracy mi się zebrała do przygotowania "na wczoraj" więc siedziałam przy kompie, pewnie na pasku wiszę bo nigdy się nie wylogowuję, ale nawet nie miałam kiedy dokładniej przeczytać, nie mówiąc o odpisaniu. Do tego wkurzona i lekko poddenerwowana chodzę od tygodnia, więc nie było co pisać

-Chwilę to trwa zanim padnie
-
-Adaś widać bardzo jest za tatusiem. Jak to jest, że dzieciaki widzą ich tak mało, a dalej tak lgnął. Jak Tż wraca z pracy to Dominik nie odstępuje go na krok, skacze po nim, pokazuje zabawki, popisuje się... Też widać, że są strasznie za sobą
-Gratulacje dla męża!! Jakbym wcześniej wiedziała to wczoraj pogratulowałabym osobiście
-Aniu, a czemu chodzisz poddenerwowana?
-Jak sprawy związane z budową?
-Ucałuj mojego małego całuśnika

Cytat:
Napisane przez JustPi Pokaż wiadomość

tak nieśmiało powiem, że u nas chyba lepiej...... wczoraj Hania spała w dzień 3,5h i dzisiejsza nocka o niebo lepsza, więc idzie chyba ku dobremu
Na pewno będzie już tylko lepiej

Cytat:
Nadrobione
Obiecuje, ze wstawie zdj mojego prezentu, ale teraz zbieramy się do papierniczego:d bedziemy robic z Lilka latarnie Idziemy dzisiaj na pochód Św. Marcina, dzieciaki idą z kolorowymi latarniami, później spotkanie w przedszkolu, drożdżowe rogale, grzane wino itp

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Dziewczyny mam pytanie:

-Ale fajnie
-Hmm Domek jedynie czasem nas uderzy, wtedy mówię że mnie bardzo boli i że mama będzie płakała. Dzieci innych jakoś tak specjalnie nie bije, ale w takiej sytuacji odsunęłabym go od dzieci i tłumaczyła, że jak nie potrafi się bawić z dziećmi to będzie bawił się sam. Chociaż nie wiem czy to dobry pomysł...

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Aniu gratulację dla męże, a on zdawał C czy C+E. Bo mój właśnie dzisiaj miał na C+E i niestety się nie udało Ale to było wiadome, że za pierwszym razem go nie puszczą, już instruktor jego mówił, żeby się nie nastawiał na pierwszy raz.
Przykro mi... Następnym razem na pewno się uda!
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 12:12   #2174
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość

głowa do góry, następnym razem na pewno się uda.

Mój miał samo C, C+E planuje robić, ale nie ma czasu na razie..

Cytat:
-Chwilę to trwa zanim padnie
-

-Gratulacje dla męża!! Jakbym wcześniej wiedziała to wczoraj pogratulowałabym osobiście
-Aniu, a czemu chodzisz poddenerwowana?
-Jak sprawy związane z budową?

jakoś mi wyleciało z głowy, żeby wcześniej napisać
- dużo pracy i generalnie stresogenna atmosfera na uczelni, ale o tym (i o promotorce) to by można masę pisać...
- właśnie przed chwilą doczekaliśmy się dopiero na mapkę od końca sierpnia
Ostatni raz zgodziłam się żeby mój tata się wtrącił i zlecał zrobienie znajomym fachowcom. Raz, że miało być 6 tygodni czekania a nie 12, to jeszcze policzył wcale nie jak po znajomości, a strasznie miało być tanio.
Z ciekawości - ile zapłaciliście za tą mapkę do celów projektowych?

Stary 2012-11-13, 12:15   #2175
mamad1
Zadomowienie

Natka Domek świetny!

Brumek faktycznie jest różnica - jakby zupełnie inny pies

Aania bardzo Cię męczą na uczelni? Na UJ jesteś? dla męża!

Brunetka następnym razem się uda!

Bartessa dla Karolka! Zdecydowaliście coś w sprawie psa?

Agawoo dla Amelki!

Eve jak Marysia w żłobku dziś?

Mały śpi. Ja już drugą kawę piję. Nocka taka sobie - wstawałam chyba z 10 razy. W dzień też płacz i jęczenie, ale lewa dolna trójka już prześwituje. U nas zdecydowanie lżej było przy czwórkach (ale może temu, że lato było i całe dnie spędzaliśmy na dworze: uwaga skupiona była ciągle na czymś nowym).
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 12:15   #2176
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Brumku, uwielbiam takie metamorfozy. Fajna babka z Twojej mamy.
Nie jest zła

Cytat:
Napisane przez JustPi Pokaż wiadomość
No to nieśmiało się bardzo cieszę Biedna, pewnie tego snu potrzebowała bo taka była wykończona i osłabiona

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
Brumku - niesamowita zmiana. co daje odrobina jedzenia i multum miłościMama rzeczywiście wyprowadziła pieska

Agni, skoro już teściowa jest, to niech się na coś przyda - pokaż nam jakąś z tych fotek Emila

Cytat:

- Adaś jest wzruszający Mam nadzieję, ze niedługo będzie miłą tatę na co dzień
- brawa dla ciężarowca
- za wyniki.

Cytat:
Maaatko jaka biedna psinka była.Twoja mama uratowała mu pewnie życie...
U nas na osiedlu taka starsza Pani ma tej rasy psinę, wygląda przekomicznie, bo on taki ogromny jest a ona ma może z 150 cm. Zawsze się zastanawiam czy on cokolwiek przez te włosy widzi. I ta pani tez tego pieska ma ze schroniska, już kupę lat
No to wypisz wymaluj to samo. Moja mama ma całe 154 cm
A Ten jest teraz dużo bardziej zarośnięty, niż na tych zdjęciach, które wstawiłam. I faktycznie całe oczy zasłonięte. Ale widocznie coś widzi. Choć zdarza mu se wleźć na latarnię na przykład, bo to straszna gapa
Stary 2012-11-13, 12:15   #2177
mamad1
Zadomowienie

Może kogoś zainteresuje: http://www.groupon.pl/oferty/cala-po...0_0_318&a=1661
Stary 2012-11-13, 12:20   #2178
Shira_83
Zadomowienie

Bry Kuny

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość

Amelka ....... chodzi Jeszcze oczywiście pokracznie, i się wywraca co chwilę, ale już potrafi sama cały przedpokój przejść, to chyba już niedługo będzie sama smigać wszędzie, prawda?
brawo dla księżniczkikla ski:

Cytat:

Shira, na ciasto już chyba pora, też planuję robić w tym tygodniu

no ja tak samo będę robić tylko muszę sprawdzić, czy wszystko mam?

a jak się czujesz rośnie brzuszek?
Cytat:

Shira dziękuje za życzenia

Dziewczyny mam pytanie:

reagować dokładnie tak jak piszesz dla mnie reagowanie agresją na agresję tylko ją wzmaga
Stary 2012-11-13, 12:20   #2179
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
I faktycznie całe oczy zasłonięte. Ale widocznie coś widzi. Choć zdarza mu se wleźć na latarnię na przykład, bo to straszna gapa
Zabawne są takie gapowate zwierzęta. Moi rodzice maja takiego głupiutkiego kocura, ale jest jednocześnie taki słodki. Kiedyś mieli taką jałówkę, która idąc w pole potrafiła fikołka zrobić (nawet nie umiem sobie tego wyobrazić) i ludziom płot połamać
Stary 2012-11-13, 12:21   #2180
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Aania bardzo Cię męczą na uczelni? Na UJ jesteś? dla męża!

dziękujemy
Na UR jestem, nie byłoby źle, gdybym była w innej katedrze mówiąc w skrócie, wszystkie inne są normalne...

Cytat:
- Adaś jest wzruszający Mam nadzieję, ze niedługo będzie miłą tatę na co dzień
- brawa dla ciężarowca
- za wyniki.

ja też mam taką nadzieję, dalej czekamy aż papiery wreszcie dotrą

badanie nawet szybko, trzy kobiety pobierały krew więc mimo że ludzi masa, to kolejka szła błyskawicznie

Stary 2012-11-13, 12:26   #2181
Lili 83
Zakorzenienie

Agula Radek niedawno też zaczął nas bić.
Szarpie, drapie, szczypie, nawet gryźć chciał ale to na szczęście odpuścił.
Ja różnie reaguję; ignoruję to, innym razem tłumaczę, zdarza się, że nawet głos podniosę ale póki co nie widzę reakcji.
Radek jeszcze jak mu coś nie spasuje to zaczyna się drzeć, tak przez gardło, aż się czerwony robi.
Dziś na spacerze myślałam, że mu już w dupkę dam.
Wyrywa się, drze, na ziemi kładzie, no masakra.

Marzena w co się bawisz z Hanią jak siedzicie w domu?
Oświeć mnie

Wiecie co, mi to się zawsze wydaje, że wszystko co robię jest niewystarczająco dobre. Że za mało, za słabo itp.
Bo przecież ja też ciągle bawię się z Radkiem, to nie jest tak, że ja przed kompem a on pozostawiony sam sobie.
Eh.
Do d.upy z tym wszystkim

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Noc u nas też ciężka.
Radziu się wybudzał, wiercił.
Ale genialna matka wpadła na to, żeby dziąsła posmarować i udało się
W miejscu 4 ma ogromne banie, już bardzo długo.
Odkąd wyszedł ósmy ząb( Radek miał 9,5 miesiąca) to nic się jeszcze nie wykluło.
Pół roku
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 12:27   #2182
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Agula ja też tak robie, mówie, ze mnie to boli i nie wolno tak robić. I trzymam ręke i mowię, ze jak jeszcze raz mnie uderzy to nie będę z nią siedzieć/bawić się itd. i jak uderzy to odchodze.
Gdy bije inne dzieci (a czasem jej się zdarza walka o zabawki) to biorę ją, mówię, ze nie wolno bić, bo boli i odwracam uwagę na inną zabawkę.
A i nazywam jej uczucia, mówię, że rozumiem, że jest zła, bo x zabrał jej zabawką, albo y bawi się tą co ona by chciała, ale nie wolno bić.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 12:27   #2183
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
B

no ja tak samo będę robić tylko muszę sprawdzić, czy wszystko mam?

a jak się czujesz rośnie brzuszek?

rośnie, powoli już widać

a samopoczucie super, nie mogę narzekać

Stary 2012-11-13, 12:42   #2184
DDewik
Raczkowanie

Cytat:
miałam Wam pokazać
Slicznego masz pieska Justynko

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

Cytat:
Heja

Jaki on slodki na tym dywaniku

Cytat:
Aha, to Ty jeszcze nie postanowiłaś, jak to będzie rozwiązane? A masz na myśli bardziej jakąś nianię, czy może babcię?
My w Zielonej Górze nikogo z rodziny nie mamy, takze albo niania, albo zlobek.Juz rozgladam sie za jakś Pania z polecenia, zbieram tel(az 2 mam), czarno to widze.Borysek jest tak do mnie przywiązany ze nie wyobrazam sobie tej rozłaki,ale co zrobic-czas wracac do pracy...

Cytat:
A propos chudości w schronisku i jakiś czas po nim. Pies mojej mamy:
Jejku jaki on był biedny, a teraz to śliczny jest.Ile Twoja mama musi miec pracy jak linieje , ja jak byłam teraz u rodziców to ich owczarek wlasnie gubi futerko, to jest jakis obłęd
DDewik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 12:43   #2185
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
rośnie, powoli już widać
a samopoczucie super, nie mogę narzekać

To pokaz

Antek tez bije i gryzie! Ale jednak najczesciej jak chce zwrocic na siebie uwage, gdy np. ja przygotowuje jedzenie, podejdzie i hapsnie w udo. Mowie, ze boli, ze nie wolno i takie tam. Ale najczesciej dziala po prostu skupienie uwagi na nim, przytulenie. Az sie boje co to bedzie jak pojdzie do zlobka...

JustPi czytalam, ze Hania ma zapalenie krtani. Biedna! Oby to byla tylko jednorazowa choroba, bo niestety to lubi nawracac. Zuzia jak pierwszy raz zachorowala jak miala 17 m-cy (wyladowala na sygnale w szpitalu), tak potem mielismy to juz cyklicznie, a encorton to byl nasz przyjaciel. Teraz mam nadzieje, ze juz wyrosla, bo od kwietnia juz nie bylo ataku. Obym tego nie napisala w zlym momencie...
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 12:59   #2186
DDewik
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Agula ja też tak robie, mówie, ze mnie to boli i nie wolno tak robić. I trzymam ręke i mowię, ze jak jeszcze raz mnie uderzy to nie będę z nią siedzieć/bawić się itd. i jak uderzy to odchodze.
Gdy bije inne dzieci (a czasem jej się zdarza walka o zabawki) to biorę ją, mówię, ze nie wolno bić, bo boli i odwracam uwagę na inną zabawkę.
A i nazywam jej uczucia, mówię, że rozumiem, że jest zła, bo x zabrał jej zabawką, albo y bawi się tą co ona by chciała, ale nie wolno bić.
SICO ja dokładnie robie tak samo i widze efekty, Borysek jak jest zly i ma ochotę uderzyć to zamachnie sie, ale tylko mnie dotknie, albo spojrzy groźnie, a wczesniej bił.
Nigdy nie wolno uderzyć dziecka.

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Cytat:
C

dla Tż za egzamin
U mnie tez Borysek nie odstepuje taty jak przyjdzie z pracy, wszystko chce z tz robic i tak sie popisuje cieszy, uwielbiam na to patrzeć

Cytat:
Napisane przez Gomra Pokaż wiadomość

Karolek wczoraj wieczorem zrobił kupkę i siku na kibelek
nocnik go nie cieszy, ale na nakładke siada chętnie, widzi że jesgo straszy brat nie uzywa nocnika tylko kibelek.
No i mam wrazenie że się zmusił, bo zaczął tak stękać jak nigdy, wie co do czego słuzy i mysle że moze uda mi sie go powoli oduczyć, chociaż jak to mówią "jedna jakółka wiosny nie czyni"

,
dla Karolka, zdolniacha!Jednak jak dzieci maja starsze rodzeństwo to duzo sie od nich ucza

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
dziewczyny, zanim nadrobie - w podpisie mam linka. zagłosujcie w plebiscycie na ta pania bo to dobra kobieta, a chca ja usunac ze stanowiska bo w partii nie jest. mozna kilka razy bez limitu czasowego, az wyskoczy jakis komunikat ze limit przekroczony
kinga budzi sie w nocy prawie o godzine i nie wiem o co chodzi. jesc i pic nie chce. chyba ma jakies koszmary albo zeby jej jednak w koncu wychodza. dawno zadnego nowego nie bylo

nadrabiam
zaglosowane
Cytat:

Ale macie fajne, lubie takie rzeczy
DDewik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 13:12   #2187
Marina1
Zakorzenienie

Mój też gryzie, bije, kładzie się na podłodze, zanosi płaczem ( dziś jak wracaliśmy ze spaceru ). Mi generalnie śmiać się chce jak widzę jego sceny. No ale poważnieję , no i albo ignoruję, albo coś tam tłumaczę, albo odwracam uwagę. To zależy na co mam ochotę, czasem po prostu przestawiam go w inne miejsce ( z klatki schodowej, jak leży bo chce z powrotem na pole ) na dywan do pokoju i idę zająć się zakupami, albo coś.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 13:21   #2188
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
( z klatki schodowej, jak leży bo chce z powrotem na pole )
Witaj w klubie maniaków-spacerowych. Sara nie daje nikomu wyjść z domu, drzwi zastawia i wyje żeby ja zabrać (szczególnie uciążliwe jak chce iść psy wysikać, na 5 minut i trzeba ją ubierać )

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 13:25   #2189
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Witaj w klubie maniaków-spacerowych. Sara nie daje nikomu wyjść z domu, drzwi zastawia i wyje żeby ja zabrać
O to to! dzisiaj wył z 15 minut, jakby go ze skóry obdzierali, a zaczął jak już widział jak otwieram drzwi bloku
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 13:32   #2190
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Witaj w klubie maniaków-spacerowych. Sara nie daje nikomu wyjść z domu, drzwi zastawia i wyje żeby ja zabrać (szczególnie uciążliwe jak chce iść psy wysikać, na 5 minut i trzeba ją ubierać )
Patryk też w klubie Ale wie, że tylko mama zabierze na spacer (ewentualnie wymusza na tacie, żeby z nami poszedł)

Edytowane przez mamad1
Czas edycji: 2012-11-13 o 13:33
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości