Największe faux pas popełniane przez Młodych :) - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-11, 22:20   #871
201610281624
Konto usunięte

Dot.: Największe faux pas popełniane przez Młodych :)

Cytat:
Napisane przez mirellabaczek Pokaż wiadomość
Nie cierpię tych wierszyków nakazujących co goście mają przynosic, aczkolwiek zawsze sie dostosowuję dla swiętego spokoju. My bardzo chieliśmy dostac kwiaty - w końcu to jedyny taki dzień, w którym można dostac taką ilośc kwiatów. Pocztą pantoflową rozpuściłam wieści o naszym życzeniu licząc się z tym, że pewnie nie każdy się dostosuje. Dostaliśmy 12 win, 22 czekoladki, kilka książek, 2 misie i tylko 1 bukiet kwiatów.
Ja też nie lubię tych wierszyków- niby praktyczne są, ale dla mnie jakieś takie nieeleganckie i " niegrzeczne".
Ja z kolei wyszłam z założenia, że nieładnie jest mówić/ narzucać gościom co bym chciała dostać- co dostaniemy, to będzie. I nie narzekam wcale. Dostaliśmy kwiatki i najwięcej kopert i fajne rzeczowe prezenty, wszystko mi się przyda, bo same rzeczy praktyczne, a nie kurzołapy.
Fajnie by było buteleczkę otworzyć za kilkanaście lat i wypić sobie
201610281624 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 16:45   #872
meesha
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to meesha

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
Mój TŻ jest nieugięty. Jeszcze myślałam o tym, żeby zarezerwować stół dla znajomych ze studiów (aby nie było sytuacji, że koleżanka z kierunku siedzi pomiędzy moim wujkiem, a babcią), a przy reszcie stołów pozwolić siadać rodzinie wedle upodobań...

Tylko denerwuje mnie, gdy para młoda stoi na środku sali i czeka, bo goście sobie miejsca wybierają Na weselu koleżanki gdzie były winietki wszyscy od razu stanęli na sali w kółeczku, wznieśli toast z młodą parą i dopiero później poszli do stolików. Też tak bym chciała u siebie ale nie wiem czy uda mi się "powstrzymać" swoich gości
oj winietki to koniecznosc, bylam na 2 weselach bez winietek i goscie zamiast ladnie powitac mlodych to tylko sie stresowali gdzie beda siedziec i czy starczy miejsc przy znajomych... byly biegi, rezerwacje robione marynarkami, zero zwracania uwagi na mlodych :/ z winietkami o niebo lepiej, bo jakby nie bylo- to mlodzi wiedza kogo zaprosili, kto sie zna a kto nie i kto z kim najlepiej zeby siedzial

a poprawiny bez winietek tez byly fatalne- czesc osob przyprowadzila dzieci i zajela tym samym miejsce "normalnym" gosciom :/
Stary 2012-11-12, 19:36   #873
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez meesha Pokaż wiadomość
oj winietki to koniecznosc, bylam na 2 weselach bez winietek i goscie zamiast ladnie powitac mlodych to tylko sie stresowali gdzie beda siedziec i czy starczy miejsc przy znajomych... byly biegi, rezerwacje robione marynarkami, zero zwracania uwagi na mlodych :/ z winietkami o niebo lepiej, bo jakby nie bylo- to mlodzi wiedza kogo zaprosili, kto sie zna a kto nie i kto z kim najlepiej zeby siedzial

a poprawiny bez winietek tez byly fatalne- czesc osob przyprowadzila dzieci i zajela tym samym miejsce "normalnym" gosciom :/
mam podobne zdanie do twojego, jednak nie TŻ ale do mojego ślubu jeszcze ponad 2 lata, może zmięknie
Stary 2012-11-12, 20:03   #874
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariamarysienka Pokaż wiadomość
Ale mam świeżutkie faux pas, bo moi rodzice byli w zeszłym tygodniu na weselu. Para młoda zażyczyła sobie w zaproszeniach wino zamiast kwiatów. Większość gości się dostosowała, ale dostali 3 bukiety. Rozkoszna PM-ka zrobiła o to "awanturę" jeszcze przy składaniu życzeń. Akurat rodzice stali zaraz za państwem z kwiatami i byli mega zniesmaczeni Ja rozumiem, nie chciała tych kwiatków, ale mimo wszystko sugerowanie swoim gościom, że nie umieją czytać tuż po tym jak życzyli jej wszystkiego co najlepsze, jest bardzo nie halo No i też robić awanturę o 3 bukiety na co najmniej 60 butelek wina? Rozumiem, że gdyby dostała 60 bukietów i 3 wina, mogłaby poczuć się rozgoryczona, w końcu nie po to dodawała wierszyk w zaproszeniu. A Wy co sądzicie?
zachowanie PM-ki delikatnie mówiąc- nieeleganckie My też zamiast kwiatów zbieraliśmy karmę dla kotków ale i tak dostaliśmy kilka - z 5 bukietów. Byliśmy bardzo wdzięczni i nawet mi do głowy nie przyszło aby robić wyrzuty gościom
Stary 2012-11-13, 00:24   #875
Kyiia
Zakorzenienie

Kilka faux pas ode mnie:

- podanie samych wymyślnych i udziwnionych dań. Mało kto wiedział z gości jak ma się zabrać za homara czy małże. Nie mówiąc o tym że ślimaki czy ośmiorniczki jadły 3 może 4 osoby z ponad 120

- wydzielanie konkretnych porcji. Rozumiem że młodzi mają wizję i dania na ciepło podane są na gotowych talerzach i zupełnie mi to nie przeszkadza. Ale żeby to co stoi na stole wydzielać? Przy stole 11 osób, na półmisku 11 plasterków łososia... Do tego 11 plasterków mozarelli i 11 plasterków pomidora. Zero sałatek, wędlin i innych. Przez całe wesel nic więcej na stół nie wjechało. Trzeba było wyjść wcześniej i szukać otwartego mc'donalda bo do domu daleko...

- nie informowanie gości o swoich planach. Na zaproszeniu "pałac tego czy tamtego", "zamek taki to a taki", "dworek tych i tamtych" a ostatecznie z pałacu, dworku czy zamku udostępniona łazienka i fragment hollu "do potańczenia" a całe wesele na dworze w wielkim altano-namiocie. W porządku, może być piękna pogoda, upał itd. Ale kto nie informuje gości o imprezie plenerowej w drugiej połowie października? Wszystkie panie krótkie kreacje, żadnych narzutek i wszystkie szczękające zębami z zimna. Panowie w trochę lepszych sytuacjach bo przynajmniej marynarki mieli.

- nieznajomość imion i nazwisk osób z rodziny. W porządku, można nie znać imion, nazwisk osób towarzyszących, ale żeby nie pamiętać nazwiska swojej ciotki? To po co w ogóle ją zapraszać skoro nie wiadomo jak sie nazywa? PM pojechali z zaproszeniami na których było błędne nazwisko, a na zwrócenie uwagi przez zainteresowaną osobę tłumaczyli "bo nie pamiętaliśmy więc takie wpisaliśmy". To co, rodzice też nie wiedzą? W rodzinie nie ma nikogo kogo można by o to zapytać?

- wymuszanie na gościach co mają dołączyć do kopert, a już zwłaszcza kiedy zaproszenie dotyczy samego ślubu bez wesela. Wina, czekoladki, pluszaki dla szpitali czy domów dziecka, karmy dla schronisk, książki, totolotki... czy hit według mnie: zapas zupek chińskich. Na pytanie dlaczego akurat zupki młody odpowiadał "bo żona nie umie gotować a na zupkach trochę uda się pociągnąć". Ręce opadają...

- zachowanie PM na weselu. Albo bawią się ze wszystkimi albo nie zapraszają 90% ludzi skoro chcą siedzieć przy stole z samymi świadkami. Może się czepiam, ale skoro chcą żebym była na weselu to chyba jakoś powinni się zainteresować. Nie mówię że mają skakać wokół mnie bo gości na weselu dużo, ale podejść do każdego stołu, chociaż 1-2 zdania zamienić. Od razu inaczej to wygląda.
Kyiia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 10:01   #876
201610281624
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kyiia Pokaż wiadomość
Kilka faux pas ode mnie:

- podanie samych wymyślnych i udziwnionych dań. Mało kto wiedział z gości jak ma się zabrać za homara czy małże. Nie mówiąc o tym że ślimaki czy ośmiorniczki jadły 3 może 4 osoby z ponad 120

- wydzielanie konkretnych porcji. Rozumiem że młodzi mają wizję i dania na ciepło podane są na gotowych talerzach i zupełnie mi to nie przeszkadza. Ale żeby to co stoi na stole wydzielać? Przy stole 11 osób, na półmisku 11 plasterków łososia... Do tego 11 plasterków mozarelli i 11 plasterków pomidora. Zero sałatek, wędlin i innych. Przez całe wesel nic więcej na stół nie wjechało. Trzeba było wyjść wcześniej i szukać otwartego mc'donalda bo do domu daleko...

- nie informowanie gości o swoich planach. Na zaproszeniu "pałac tego czy tamtego", "zamek taki to a taki", "dworek tych i tamtych" a ostatecznie z pałacu, dworku czy zamku udostępniona łazienka i fragment hollu "do potańczenia" a całe wesele na dworze w wielkim altano-namiocie. W porządku, może być piękna pogoda, upał itd. Ale kto nie informuje gości o imprezie plenerowej w drugiej połowie października? Wszystkie panie krótkie kreacje, żadnych narzutek i wszystkie szczękające zębami z zimna. Panowie w trochę lepszych sytuacjach bo przynajmniej marynarki mieli.

- nieznajomość imion i nazwisk osób z rodziny. W porządku, można nie znać imion, nazwisk osób towarzyszących, ale żeby nie pamiętać nazwiska swojej ciotki? To po co w ogóle ją zapraszać skoro nie wiadomo jak sie nazywa? PM pojechali z zaproszeniami na których było błędne nazwisko, a na zwrócenie uwagi przez zainteresowaną osobę tłumaczyli "bo nie pamiętaliśmy więc takie wpisaliśmy". To co, rodzice też nie wiedzą? W rodzinie nie ma nikogo kogo można by o to zapytać?

- wymuszanie na gościach co mają dołączyć do kopert, a już zwłaszcza kiedy zaproszenie dotyczy samego ślubu bez wesela. Wina, czekoladki, pluszaki dla szpitali czy domów dziecka, karmy dla schronisk, książki, totolotki... czy hit według mnie: zapas zupek chińskich. Na pytanie dlaczego akurat zupki młody odpowiadał "bo żona nie umie gotować a na zupkach trochę uda się pociągnąć". Ręce opadają...

- zachowanie PM na weselu. Albo bawią się ze wszystkimi albo nie zapraszają 90% ludzi skoro chcą siedzieć przy stole z samymi świadkami. Może się czepiam, ale skoro chcą żebym była na weselu to chyba jakoś powinni się zainteresować. Nie mówię że mają skakać wokół mnie bo gości na weselu dużo, ale podejść do każdego stołu, chociaż 1-2 zdania zamienić. Od razu inaczej to wygląda.
Wszystkie przez Ciebie wymienione to maskara.
Jedzenie na wydział hehe ( tu aż żal mi słów- robi się wesele na "poziomie" i potem wychodzą kwiatki.
Wesele w drugiej połowie października w plenerze- ja pitole...przecież śnieg mógłby padać
Nie wierzę, jak można być tak bezmyślnym...I jeszcze gości nie uprzedzić...
Wierszyki z prośbą o zapas zupek chińskich to :hahaha :
I uzasadnienie młodego- bezcenne
Wesele robi się dla gości!!!Kiedy to ludzie w końcu zrozumieją? Troszkę nieładnie się zachowali młodziMoże stresa mieli? Czy może czekali aż ta banda pójdzie? hehe
201610281624 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 10:01   #877
dezire
Zakorzenienie

Cytat:

Z wiekoszoscia punktow sie zgadzam !

Ale naprawde nei chce dostac kwiatow - szkoda roslin, a z grzecznosci wiem, ze goscie i tak je kupia. Pomimo ze moze sie to wydac faux pas to wole zasugerowac cos innego.

2004 - Boisz się, że ludzie z internetu odnajdą cię w prawdziwym życiu.

2014 - Boisz się, że ludzie z prawdziwego życia odnajdą cię w internecie.

dezire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 10:37   #878
Kyiia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dezire Pokaż wiadomość

Ale naprawde nei chce dostac kwiatow - szkoda roslin, a z grzecznosci wiem, ze goscie i tak je kupia. Pomimo ze moze sie to wydac faux pas to wole zasugerowac cos innego.
Ja u siebie nie wpiszę nic. Ani o kwiatach ani o innych prezentach. Jeśli ktoś się zapyta co chcemy powiem że ewentualnie jakiś drobiazg, pomysł dowolny. Nie musi być to nic konkretnego bo na nic takiego nie liczymy.

Jeśli to będą kwiaty też się ucieszę. A nadmiar najwyżej zostanie w kościele. Wtedy nie będzie problemu że kwiaty padną przez noc bez wody a i księża będą zadowoleni że mają coś do dekoracji ołtarza na niedzielę Kiedyś u mnie bardzo praktykowało się ten zwyczaj.
Stary 2012-11-13, 10:46   #879
paula54
Zakorzenienie

Cytat:
Na pytanie dlaczego akurat zupki młody odpowiadał "bo żona nie umie gotować a na zupkach trochę uda się pociągnąć". Ręce opadają...
popłakałam się
Też się zgadzam z większością "zarzutów". Witki opadają, jak się czasem słyszy, co niektórym do główki wpadnie...
paula54 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 11:04   #880
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:

Jakby tak każdy gość przyniósł zapas powiedzmy 20 zupek to by mu do końca życia starczyło chyba A tak z ciekawości to jak z tym im wyszło, wiesz może?

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 11:26   #881
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dezire Pokaż wiadomość

Jasne, sugeruj ale nie tym, których zapraszasz tylko do kościoła O ile to robisz bo to jest trochę niegrzeczne wg mnie.

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 11:34   #882
laska4
BAN stały

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Jasne, sugeruj ale nie tym, których zapraszasz tylko do kościoła O ile to robisz bo to jest trochę niegrzeczne wg mnie.
Według mnie to bardzo niegrzeczne,moim zdaniem osobom które przyszły na sam ślub nawet nie wypada dawać coś innego niż kwiaty
laska4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 11:40   #883
Kasiaml91
Zakorzenienie

GG do Kasiaml91

Ja bym raczej zamiast kwiatów jednak wolała dać jakieś czekoladki

24.07.2020
06.12.2020
23.07.2022
Kasiaml91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 11:53   #884
dezire
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Nie mam gosci 'tylko do kosciola' - cala ekipa idzie na impreze

zreszta to przesada ze to 'niegrzeczne" - to co sugeruje jest tansze niz bukiet kwiatow.

2004 - Boisz się, że ludzie z internetu odnajdą cię w prawdziwym życiu.

2014 - Boisz się, że ludzie z prawdziwego życia odnajdą cię w internecie.

Edytowane przez dezire
Czas edycji: 2012-11-13 o 12:17
dezire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 11:56   #885
Kyiia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smerfetk_a Pokaż wiadomość

Jakby tak każdy gość przyniósł zapas powiedzmy 20 zupek to by mu do końca życia starczyło chyba A tak z ciekawości to jak z tym im wyszło, wiesz może?
Ślub był ze 2 czy 3 lata temu, ale zdaję się że na kilka samochodów wywozioli Skoro zupka kosztuje 0.80 zł - 1.50 zł a przeważnie kwiaty (czy co tam młodzi sobie wybiorą) kupuje się za te 20-30 zł. No i koledzy młodego wzięli sobie do serca że młoda nie umie gotować więc kilka osób po prostu po dużym kartonie przyniosło Zapas spory miał, nie musiał sie martwić że go żona podtruwa
Stary 2012-11-13, 12:03   #886
morsmordre
sajkolidżist

Cytat:
Napisane przez laska4 Pokaż wiadomość
Według mnie to bardzo niegrzeczne,moim zdaniem osobom które przyszły na sam ślub nawet nie wypada dawać coś innego niż kwiaty
Dlaczego nie wypada? My ostatnio byliśmy tylko na ślubie, daliśmy dobre czekoladki z Karmello i wino, rozumiem, że mieliśmy dać kwiaty i popełniliśmy faux pas?

2017: 34
2018: 4
morsmordre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 12:04   #887
Visez
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ainhoa Pokaż wiadomość
Wesele robi się dla gości!!!Kiedy to ludzie w końcu zrozumieją? Troszkę nieładnie się zachowali młodziMoże stresa mieli? Czy może czekali aż ta banda pójdzie? hehe
Serio? Ja zawsze byłam zdania, że to goście są tam dla pary młodej a nie odwrotnie
Stary 2012-11-13, 12:12   #888
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:

Nie ogarniam, serio.

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Cytat:
Ślub był ze 2 czy 3 lata temu, ale zdaję się że na kilka samochodów wywozioli Skoro zupka kosztuje 0.80 zł - 1.50 zł a przeważnie kwiaty (czy co tam młodzi sobie wybiorą) kupuje się za te 20-30 zł. No i koledzy młodego wzięli sobie do serca że młoda nie umie gotować więc kilka osób po prostu po dużym kartonie przyniosło Zapas spory miał, nie musiał sie martwić że go żona podtruwa
Że tej młodej(i młodemu też - bo co to niby jemu wolno mieć dwie lewe rączki?) nie było wstyd....
Ciekawe jak tam zdrowie tego faceta po 3 latach codziennego żarcia zupek chińskich....

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 12:13   #889
mariamarysienka
Zakorzenienie

Matko, ale niektórzy ludzie nie mają klasy Chcą zrobić wesele na "poziomie" tylko ich nie stać i robią taką atrapę

A propos tego wymyślnego jedzenia - byłam kiedyś na weselu nad jeziorem i większość menu to były ryby i wszystko było nadziewane. Nie było żadnego półmiska wędlin, tylko jakieś ryby nadziewane, śledzie w bardzo wymyślnej odsłonie, sałatki w większości rybne. Ciasta też były bardzo udziwnione, żadne mi nie smakowało Podczas całego wesela zjadłam tylko obiad i dziubnęłam wszystkiego, ale to było dosłownie pół widelca i koniec. Gorące dania też były faszerowane, w większości ryby, jedno to była kaczka nadziewana owocami i serem pleśniowym - nie pasowało to do siebie, zupełnie
Ogólnie z wesela wyszłam głodna i w drodze powrotnej zajechaliśmy z tatą na McDrive'a

"One cat just leads to another." - E. Hemingway

I love you
I will
I do
mariamarysienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 12:54   #890
laska4
BAN stały

Cytat:
Napisane przez morsmordre Pokaż wiadomość
Dlaczego nie wypada? My ostatnio byliśmy tylko na ślubie, daliśmy dobre czekoladki z Karmello i wino, rozumiem, że mieliśmy dać kwiaty i popełniliśmy faux pas?
Napisałam że moim zdaniem to nie wypada a każdy robi jak uważa
laska4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 16:35   #891
karolinaaa92
Zakorzenienie

Cytat:
Ja u siebie nie wpiszę nic. Ani o kwiatach ani o innych prezentach. Jeśli ktoś się zapyta co chcemy powiem że ewentualnie jakiś drobiazg, pomysł dowolny. Nie musi być to nic konkretnego bo na nic takiego nie liczymy.

Cytat:
Napisane przez Visez Pokaż wiadomość
Serio? Ja zawsze byłam zdania, że to goście są tam dla pary młodej a nie odwrotnie
A PM robi wesele głównie dla gości, bo gdyby nie oni, to nie mieliby dla kogo tego przyjęcia robić.

♥ i że Cię nie opuszczę... - 18.05.2019

karolinaaa92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 16:39   #892
Visez
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinaaa92 Pokaż wiadomość

A PM robi wesele głównie dla gości, bo gdyby nie oni, to nie mieliby dla kogo tego przyjęcia robić.
Oj tam oj tam, zawsze można zrobić dla rodziców i rodzeństwa:P
Stary 2012-11-13, 16:42   #893
karolinaaa92
Zakorzenienie

Dla mnie to by było wtedy bardziej przyjęcie dla najbliższych niż takie polskie wesele (czyt. dużo gości, dużo jedzenia i dużo wódy ). Chyba, że PM miałaby dużo rodzeństwa, którzy mieliby już swoje rodziny, to wtedy może z 30, a nawet 50 osób by się uzbierało.

Stary 2012-11-13, 17:56   #894
morsmordre
sajkolidżist

Cytat:
Napisałam że moim zdaniem to nie wypada a każdy robi jak uważa
Dlatego zapytałam dlaczego, bo mnie to ciekawi co może być nie w porządku w podarowaniu czekoladek i wina zamiast kwiatów nawet jeśli się nie idzie na wesele.

Stary 2012-11-13, 18:05   #895
karolinaaa92
Zakorzenienie

Moim zdaniem czekoladki, wino czy kwiaty w takim samym stopniu nadają się na podarunek, jeśli jesteśmy zaproszeni tylko na ślub.

Stary 2012-11-13, 18:21   #896
morsmordre
sajkolidżist

Cytat:
Moim zdaniem czekoladki, wino czy kwiaty w takim samym stopniu nadają się na podarunek, jeśli jesteśmy zaproszeni tylko na ślub.
Moim zdaniem też, tym bardziej, że jeśli dalibyśmy im kwiaty, to by im to umknęło, a tak dostali ładną torebkę z prezentem, w środku znajdowała się też kartka z życzeniami, więc pewnie było im miło kiedy otwierali prezenty innego dnia

Stary 2012-11-13, 20:58   #897
poznanianka1990
Zakorzenienie

Wg mnie w przypadku gdy idzie się tylko na ślub, danie czekoladek itp. nie jest faux pas. Ale wymaganie od takich osób, by zamiast kwiatów dały czekoladki, wino itp. jest moim zdaniem wielkim faux pas.

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 21:00   #898
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:

No dobra, ale gusta swoje PM też powinni brać pod uwagę a nie ciągle przewidywać "co by się podobało gościom".

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 21:00   #899
mart989
Wtajemniczenie

GG do mart989

Cytat:
Napisane przez morsmordre Pokaż wiadomość
Tu raczej chodzi o to, że w zaproszeniu na sam ślub poprosić o to, a nie że goście sami od siebie dają

Cytat:
Napisane przez Visez Pokaż wiadomość
Na ślubie i owszem ale wesele jest dla gości hehe
mart989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 23:41   #900
coffee
and cigarettes

Cytat:
Jestem w wielkim szoku.
Naprawdę nie wypada? Dlaczego?
Moi znajomi brali ślub. Z koleżanką zostałyśmy zaproszone na ślub i wesele, nie miałyśmy możliwości/chęci iść na wesele, poszłyśmy jedynie na ślub, a dałyśmy parze młodej czekoladki, kwiaty, kopertę i kartkę (wszystko wspólnie, bez sensu było wg nas pójście z osobami towarzyszącymi jedynie do kościoła, ustaliłyśmy, że te prezenty będą po prostu od nas razem).
Pomimo tego, że nie poszłyśmy na wesele, chciałyśmy coś dać parze młodej z okazji ślubu. To naprawdę niegrzeczne? Szczerze mówiąc nie rozumiem. W jakim sensie niegrzeczne?

---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ----------

Cytat:
Napisane przez mart989 Pokaż wiadomość
Tu raczej chodzi o to, że w zaproszeniu na sam ślub poprosić o to, a nie że goście sami od siebie dają
laska4 nie napisała, że niegrzecznie jest wymagać czegoś innego niż kwiaty, a że niegrzecznie jest dawać coś innego niż kwiaty.

Edytowane przez coffee
Czas edycji: 2012-11-13 o 23:38
coffee jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości