|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
|
|||
| Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! |
|
4 | 8,33% |
| Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. |
|
0 | 0% |
| Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy |
|
0 | 0% |
| Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. |
|
0 | 0% |
| Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci |
|
0 | 0% |
| Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy |
|
2 | 4,17% |
| Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka |
|
13 | 27,08% |
| Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. |
|
3 | 6,25% |
| Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy |
|
2 | 4,17% |
| Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
15 | 31,25% |
| Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy |
|
1 | 2,08% |
| Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły |
|
3 | 6,25% |
| Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. |
|
1 | 2,08% |
| Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am |
|
2 | 4,17% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Hej dziewczyny. Ale siara. Odcięli nam internet i tv bo zapomniałam zrobić przelew
tzn mam tylko 2program siet wczoraj wysłałam przelew ale pewno zanim dojdzie i podłącza to zejdzie pisze z tel. Trochę nadrobilam. Brumek właśnie jeszcze nie wiemy czy nie ma wcale czy jest szczątkowa. Po to chcą nas do szpitala wsadzić ale może jeszcze usg nas uratuje. Zobaczymy jutro. Dziś załatwiliśmy okulistę i dermatologa od 5na nogach. Zaspałabym bo budzik chyba wyłączyłam przez sen ale mój syn o 5.20 przyszedł i mnie obudził czuje się odcięta od świata...
|
#2192 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Cześć.
Carmela potem wstawie Ci zdęcia tej tablicy, naprawdę fajna zabawa. Ania a w szkole już wiedza o fasolce? pokaż się z brzuszkiem. P.S. Po doktoracie masz mieć etat na uczelni? Natka o lol niesamowite że on tak padnie jak stoi gdzie popadnie i śpi. Brumek cudny pies, uwielbiam tą rasę. Zadbała o niego Twoja mam. Justyna o to się wyrobiła Nutka fajny ten zwierzyniec Twój.Nie jem , nie mówię. Zastanawiam się czy nie iść do lekarza. Lewa strona gardła ( mimo że obie czerwone) mnie boli. - ale to takie uczucie jakby tylko migdał mnie bolał i przeszkadzał, był duży. Węzeł chłonny lewy na szyi też mam powiększony. Na języku z boku też po lewej stronie 4 białe afty/ krosty, zahaczają o język. Narazie plukam dentoseptem. Chyba nikt nie zauważył jak wczoraj pisłam że Sara ma podejrzany mocz dzisiaj powtórzyliśmy badanie, jeszcze nie ma wyniku...W nocy od 1- 3.30 nie spała, najpierw wyła( podejrzewam brzuch bo było 2 dni bez kopy), potem wcale nie chciała wracać do swojego pokoju, od razu ryk jak zbliżałam się do progu. Nie powiem ile razy musiałam liczyć do 10....w nocy za grosz nie mam cierpliwości. I tak oto jestem zombiak z dolegliwościami jamy ustnej i nerwowym oczekiwaniem na wyniki moczu. Ogólnie taka doopa u nas, tż poddenerwowany ciągle, spięcia mamy. Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaa
|
#2193 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój też bije itp, reaguje na ogół tak jak Wy. Czekam kiedy to minie. Dobrze wiedzieć że to nie tylko mój taki agresor
ale dziś pięknie się bawił z dziećmi w przychodni, nikogo nie pobił jestem z niego dumna
|
#2194 | |
|
Zakorzenienie
|
jak sobie zrobię jakieś zdjęcie sensowne to wrzucę
![]() Cytat:
wiedzą od tygodnia, wtedy promotorce powiedziałam. Etatu nie dostanę, w katedrze nie ma miejsca (ale to może i lepiej), a na inne katedry chyba nie ma co liczyć. Tak że akurat jak drugi maluszek ciut podrośnie, obronię się i trzeba na poważnie szukać pracy ![]() Ja czytałam o Sarze, ale zupełnie mi wylecialo z głowy. Daj znać jak będzie wynik.
|
|
|
#2195 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
- ja zawsze starszej powtarzam, że nikogo nie wolno bić, więc bicie po rękach za to, że dziecko bije uważam za niedopuszczalne. Wiadomo, że w życiu bywa różnie i czasami nerwy puszczają, ale akurat niebicia się trzymam. Moim zdaniem postepujesz bardzo dobrze i na pewno będą efekty, tylko potrzeba na to czasu. Nasze dzieciaczki niby takie małe, ale bardzo rozumne. Cytat:
Cytat:
miałam jeszcze pisać - pies Twojej mamy - ogromna różnica ![]() Cytat:
za takie gadanie, a nocki współczujęCytat:
oby już więcej jej nie dopadło. To musieliście się namęczyć. A jak często ją dopadało?
|
|||||
|
|
|
#2196 |
|
Zakorzenienie
|
Carmela tablica :
![]() Uploaded with ImageShack.us Sara najbardziej lubi jak układam literki w odpowiednie miejsca i gadam przy każdej literze, np. : "d jak dom"
|
#2197 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A ja jestem w pracy - pogoda śliczna, chętnie bym poszła z małym na spacer zamiast siedzieć w biurze.... ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Cytat:
A czy będziesz miała jakieś świadczenia, jak urodzisz? Doktorat się robi w oparciu o jakąś umowe? Wogóle nie wiem jak to jest uregulowane![]() ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2198 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też po pedagogice ![]() Cytat:
Cytat:
Nie dziękujęCytat:
Chyba sporo-14kg Cytat:
Cytat:
Dzięki-czuję się dobrze. Czasem jakiś skurczyk przeleci,ale to niestety jeszcze nie to... A Ty jak się czujesz oprócz poddenerwowania? Witam. Zostawiłam dzisiaj Julcię u mamy i zawiozłam zwolnienie do pracy-do końca tygodnia-pewnie przed ostatnie. Maluszek niestety znowu płakał-ale chyba juz wiemy dlaczego bo mnie odprowadza z mamą do kraty na korytarzu robimy papa i sie zaczyna płacz. Musze wychodzić ukradkiem.Byłam po drodze w ciupeksie- kupiłam sporo rzeczy dla siebie( już nie ciążowe ) Julci i Mateuszka.Patik-idź do lekarza, bo jeszcze Sarę zarazisz i będziesz miała cyrk. Masz juz wyniki moczu? Jeszcze Wam napiszę, że jestem przykładem na ciążowe odmóżdżenie-otóż podpisałam wczoraj( całkiem nieświadomie) umowę z centrum energetycznym- byłam PEWNA, że PGE zmieniło nazwę.... ja niewiem co się ze mną wczoraj stało....dzisiaj napisałam pismo o rozwiązanie umowy-bo do 10 dni można to zrobić. P. był w szoku, że to zrobiłam
Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2012-11-13 o 15:56 |
||||||
|
|
|
#2199 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
-oo qrka to faktycznie długo na tę mapkę czekaliście. Niestety czasem "po znajomości" to tylko nam się tak wydaje, my też się o tym przekonaliśmy "Po znajomości" teraz np. dalej nie mamy okien dachowych![]() Za mapkę akurat nic nie zapłaciliśmy, bo robiła to geodetka, która współpracuje z firmą męża. A że dzięki niemu ma bardzo dużo zleceń, wszystko co było związane z naszą budową zrobiła za darmo. Ale zadzwoniłam do koleżanki, która też się zaczyna budować i ona płaciła 680 zł. A u Was jak to wyszło? Cytat:
Cytat:
Cytat:
-Widziałam, ale czekam na dzisiejsze wyniki ![]() - Ale mnie sąsiadka wpieniła ![]()
|
||||
|
|
|
#2200 |
|
Zakorzenienie
|
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#2201 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pedz do lekarza i daj znac jak bedzie wynik moczu, trzymam by wszystko dobrze byloU nas wczoraj tez nie mily incydent wydarzyl sie na grupie. Inna dziewczynka wczoraj uderzyla Wiki. Tym razem jednak udalo mi sie w pore zareagowac. Juz z daleka widzialam ze ona chce zabrac Wiki zabawke i poszlam w tamta strone. I gdy juz bylam blisko patrze a ta mala pakistanka tlucze Wiki w glowe plastikowa trzepaczka. No nie wytrzymalam. Podeszlam do niej i chwycilam ja za reka i odciagnelam od Wiktorii. Ta mala nie wiedziala co sie dzieje. Stanela i sie tylko zdziwiona gapila ze ktos jej przerwal zabawe w najlepsze. A gdzie w tym czasie byla szanowna mamusia? Otoz siedziala sobie spokojnie na krzeselku i miala w |
|
|
|
|
#2202 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale poza tym nie, bo nie jestem zatrudniona. W niektórych doktorat robi się normalnie będąc zatrudnionym, u nas dostaje się tylko stypendium, bez żadnej umowy.Cytat:
nam robił facet z którym czasem tata współpracuje i "jak dla niego" to policzył 1 000... mnie się wydaje że to przegięcie, choć według naszej projektantki to w naszym powiecie 1300 to min... a nie wiem, czy miało znaczenie że miał to są dwie działki, czy nie.. No ale może nie wszystkie znajomości są takie złe Projekt i całą resztę będzie nam robić i załatwiać dziewczyna która też bardzo dużo z tatą współpracuje, już na weselu powiedziała mi że jako dodatkowy prezent możemy projekt dostać ![]() Co sąsiadka wywinęla? Stronczek, no to nieciekawa sytuacja, co za ludzie :/
|
|
|
#2203 |
|
Wtajemniczenie
|
Bywalo ze i co miesiac, z czasem rzadziej, w zeszlym roku przedszkolnym od wrzesnia do kwietnia miala to chyba ze 4 razy. Ale czasem nawet nie szlam do lekarza, bo juz sie sama nauczylam reagowac. No i tez dusznosci nie byly tak ostre jak byla malutka.
|
|
|
|
#2204 |
|
Wtajemniczenie
|
Słuchajcie
założyłam mu, wcale nie płakał, przeszedł ze mną za rękę 2razy po pokoju i teraz już w nich biega ale się cieszę patik ja czytałam o moczu ale jakoś tak nie napisałam nic, czekam na wyniki następnego trochę się wstrzymuje bo trochę czasem czuje jakby to nie była moja sprawa, nie wiem czy się wpasowałam w Was... Troszkę się czuje jak 5 koło u wozu i na siłę... No ale może to przejściowe i atmosfera się oczyści a jak nie to nie, nic na siłę
|
#2205 |
|
Zakorzenienie
|
od 2.00 w nocy mamy jelitówkę
Filip na razie się trzyma ale boję się nocy, zwłaszcza że jestem tak zmięta, że żyć się nie chce, żołądek mam pusty, nie mam czym się załatwiać a jeździ mi w nim tam i z powrotem. Piję odgazowaną colę i zjadłam kilka paluszków, Lena apetyt ma, je i pije, TŻ już ok, choć wszyscy jesteśmy osłabieni
|
#2206 |
|
Zakorzenienie
|
Mocz jest dobry ufffff
Ela pisz dużo i często, to chyba jest podstawą żeby się wtopić w nas. Nikt Cię nie wygania, i Ty nie znikaj.
|
#2207 |
|
Wtajemniczenie
|
Zanka
Patik super ze wszystko w porządku. A jak Sara z sikaniem? Wróciło do normy ? |
|
|
|
#2208 |
|
Zakorzenienie
|
mamad1 fajny ten groupon,ale nie można go łączyć z przecenionymi rzeczami, a Ja na tej stronie widzę same przecenione rzeczy nawet tylko o 0,10gr...nie kminie o co chodzi ?!
|
|
|
|
#2209 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejo mamole
Aniu nie było Cię troszeczkę Gdyby nie fakt ze jestes ciezarna to bybyły baciki Słodki Adaś teskniąco za tata i biedny za razem- to musialobyc wzruszajace A jaki piernik? Dacie z Shirka przepis? ![]() Brumciu Dziękujemy za masowanie dziaselek Chyba nawet troszkę pomogło A co do wczorajszego dnia to taka suma niefortunnych zdarzeń Dzisiaj znowu jestem ( jak to tz mówi) od miski ![]() Niewiem czemu energia mnie opuszca ![]() Ela - jakie 5 koło ![]() Nigdzie nie uciekaj Zanka zdrówka dla was Justipi jak dziś Hania Reakcja na agresję U nas najlepiej działa przytulalismi lub odwrócenie uwagi Ale bić Jasiula nie bije ale sie złości i np wali głowa o podłogę Zjadłem właśnie Mikołaja nadziewanego z goplany To moje przekleństwo przedswiateczne Lubicie?
|
#2210 |
|
Zakorzenienie
|
Telik aaaa kocham te mikołaje! swego czasu wszystkie wykupiłam w wiejskim sklepie bo ciężko mi je było kupić w innych miejscach.
Stronczek sika normalnie ![]() Zwariuję zaraz z tym krostami na języku. Nie wiem, czy to nie coś grzybiczego po antybiotyku Piję lampkę wina, może trochę odkazi.
|
#2211 | |
|
Zakorzenienie
|
Brumek byłam w H&M polarki były tylko w kolorze wielkanocnej pisanki
Cytat:
Gomra zerknij, taki rzeczy dzieją się na serio: http://www.facebook.com/photo.php?fb...type=1&theater
|
|
|
|
|
#2212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziekuje ze pytasz. mielismy noc z glowy o wychodzaca 4 , jak ja chcialam obudzic rano to spala, wiec na spiaco ja przewinelam, ubralam, baaaaa nawet kucyka zrobilam i ubralam buty i kurtke, dopiero przy czapce sie przebudzila. Panie powiedzialy ze dwa razy spala i bylo lepiej. A pani ktora ja rano odbierala, mowila ze rano dzien wczesniej byla mega grzeczna i nie plakala bo zaraz zajela sie zabawkami i dziecmi. Tylko pozniej jej sie juz tesknilo. Jak po nia przyszlam to sie rozplakala i sie smiala i plakala na zmiane.![]() lece bo padam, a jutro rekreacyjnie jedzimey na basen Natka fotka boska Przepraszam, ze o sobie, ale nie mam czasu. Buziale
|
|
#2213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
|
#2214 |
|
Wtajemniczenie
|
zanka205 ale epidemia
dużo sił i zdrówka ![]() Patik87 dobrze że mocz ok my jutro idziemy do nefrologa. A może nasza nereczka się znajdzie? i dzięki za dobre słowo Telik również dzięki za dobre słowa. Po prostu czuje się czasem niewidzialna. Apel: jeśli coś napisałam nie tak, kogoś uraziłam, to niech mi to napisze, jak nie tu to na priv. Lubię czyste relacje ![]() a co do mikołajkow? Love it te małe nadziewane, ale nie wszędzie można je znaleźć jej dziewczyny, święta w zasadzie tuż tuż, ale ten czas pędzi... A ja dziś śpię z Jasiem, należy mu się po dzisiejszej traumie u okulisty...
|
#2215 |
|
Zakorzenienie
|
ela jak dla mnie to jesteś jak nasza
![]() ![]() I u nas Igor też już śpi w środku. Znaczy tżt z jednej srtrony z boku łóżka, mały już obok niego w środku i moje miejsce przy boku obok I. ![]() ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Dobra, i ja spadam do wyra. Dobranoc kobity!
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2012-11-13 o 21:51 |
|
|
|
#2216 |
|
Zadomowienie
|
Telik, nie znam tych Mikołajów i skoro są uzależniające, to postaram się nie skusić.
A Ty marudź Nam, nawet jeśli tego nie lubisz. Czasami każdy musi. ![]() Lili, może zacznij od tego, żeby nie myśleć, że coś robisz za mało/ nieodpowiednio, bo tak na pewno nie jest. Dla Radka jesteś najwspanialszą mamą i nauczycielką w jednym. : rysujemy ( bo coraz bardziej jej się to podoba), czytamy książki (pytam co jest na obrazkach, albo sama opowiadam), tańczymy, gonimy się ( a właściwie ja ją gonie, a ona ucieka z dzikim chichotem). Jeśli muszę coś zrobić/posprzątać/ugotować to staram się nie dawać standardowych zabawek tylko coś innego. Teraz próbuje swoich sił w odkręcaniu różnych butelek, więc daje jej takie które akurat są puste. Pozwalam przewalać opakowania z herbatą w kuchennej szufladzie,czy daje magnesy i siedzi zahipnotyzowana przy lodówce. Teraz śmiejemy się z tż, że to Nasz mały krasnal pomocnik. Zanosi rzeczy które jej dajemy w określone miejsca np. do śmieci, do pralki, do taty itd. Widać że ma ogromną z tego radochą, a my dodatkowo obsypujemy ją przy tym oklaskami. No i spacery, które uwielbia- zbieranie liści, zaczepianie emerytów/ dzieci/ psów i wszystkich innych stworzeń jakie się po drodze nawiną.Patik, super że Sary wyniki dobre. i skutecznie się odkażaj.![]() Ela, wiadomość o nerce musiała być niezłym szokiem. Dobrze, że Jaś rozwija się prawidłowo i nie odczuwa jej braku- oby tak było zawsze. Hania zamienia się w prawdziwą kobietę. Pod jej łóżeczkiem leży waga, sama ją wyciąga i wchodzi na nią. Wygląda to komicznie, a jaką minę niewiniątka robi jak ją na tym nakryje. Pogodę mieliśmy dzisiaj super. |
|
|
|
#2217 |
|
Zakorzenienie
|
Elu każda czasem jest tutaj niewidzialna. Nie ma co się poddawać
![]() ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Marzena Haniołek jak zwykle cudny Na ostatnim zdjęciu szyba Cię szuka
|
|
|
|
#2218 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki Marina
my dziś tylko we 2 bo Tz gdzieś w świecie.Powoli ogarniam wizaż w telefonie, wcześniej miałam trudności a teraz z musu i dało się ciekawe kiedy oddadzą mi stacjonarny internet i tv... Przelew już im na pewno doszedł od wczoraj rana. Eh...
|
#2219 |
|
Wtajemniczenie
|
carmela
https://www.facebook.com/media/set/?...5639776&type=1 ..... Wrażliwe - nie wchodzić Ela najważniejsze, to pisać codziennie. Jak odpuścisz, to koniec . Wszyscy czasami się czują niewidoczni (np. Patik z moczem Sary wczoraj ).Jak pobędziesz z nami dłużej, lepiej Cię poznamy i będzie więcej wspólnych tematów. Sama przez to przechodziłam, bo też nie byłam od początku z dziewczynami. Ps. zgadnijcie kto prawdopodobnie zaszczyci nas swoją obecnością na Sylwestra aaaa tż zrezygnował z tej dodatkowej pracy
|
|
#2220 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Aaa taka strasza babeczka, a myśli że jest tu nie wiadomo kim. Między innymi naskoczyła na mnie, że parkuje na miejscu parkingowym, który ona traktuje jako swoje
Od słowa do słowa doszło do ostrej kłótni. Trochę wyprowadziła mnie z równowagi.Cytat:
A to macie indywidualny projekt? My kupowaliśmy gotowy ![]() Cytat:
![]() Pisz pisz, trzeba się po prostu wbić Cytat:
Oby Wam szybko przeszłoCytat:
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:34.

tzn mam tylko 2program
fajny ten zwierzyniec Twój.
dzisiaj powtórzyliśmy badanie, jeszcze nie ma wyniku...

Biedny Haniołem, zdrówka dla niej!
za takie gadanie, a nocki współczuję
Wogóle nie wiem jak to jest uregulowane

za wizytę
Domek też nie raz trzepnął kogoś łopatką, ale w tym momencie było mi tak głupio, że przepraszałam zarówno dziecko jak i rodzica
Super, że na wizycie wszystko ok, zaraz będziecie w komplecie. 

zębole