Wakacyjne Mamy 2012 - część IV - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-14, 09:32   #1321
Maciejka__
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część IV

Witam z kawą.

Dziecię spało 8-9 godzin bez przerwy. Na początku na moim ramieniu, ale po wieczornym karmieniu i tak ani nie odbiła, ani nie ulała. Po porannym mało. Teraz leży w łóżeczku, energicznie macha kończynami i wydaje z siebie śmieszne dźwięki z zadowolenia.

dla cioci Dep.

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

Wanilka -
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 09:35   #1322
wanilllka82
Wtajemniczenie

helołłł wczoraj cieszyłam się że dziecię śpi 3 h w dzień to dostałam za to nagrodę w nocy w postaci aktywności o 5 rano ale nie narzekam bo dzieć aktywność spędził w łóżeczku nie potrzebując towarzystwa mamy, oczywiście zdążył się kilka razy obrócić dookoła własnej osi teraz też sie kręci od czasu do czasu wystawiając rękę albo nogę przez szczebelki, ach ja kocham tego małego człowieczka

jak tu dzisiaj cicho

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
a właśnie, zapomniałam wam pokazać jedną z tych bluzeczek, które dziś kupiłam. Barrrrrdzo spodobał mi się napis
świetny! i jaki prawdziwy

ciociu Dep wszystkiego dobrego
zawsze pogodnej i zdrowej Zosi, zawsze szczupłej pierwszej córy, wielkiego mieszkania coby pomieściło kolejne książkowe i ubraniowe zdobycze, szóstki w totka abyś miała za co zapełnić to nowe mieszkanie i wszystkiego innego o czym tylko zamarzysz

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

Cytat:
Napisane przez maciejka__ Pokaż wiadomość

---

wanilka -
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 09:45   #1323
Kasik_12
Zadomowienie

Dep najlepszego:r oza:

Dzisiaj planuję małej dać zupkę dynia z ziemniakami ...ciekawe czy zje...uwielbia jabłuszko i dość kaszki , ale nie nie lubi za to marchewki ,a w szczególności deserku jabłuszka z jagodami ....chyba za kwaśne.

Nadia od wczoraj wszystko mocno wpycha do buzi , a jak jej wyleci coś z buzi to zaczyna płakać ....mam nadzieję , że to nie jeszcze ząbki.Myślicie , że te żele na dziąsła działają czy kolejna ściema ?

Ale dzisiaj zimno 4 stopnie buuuuuuu

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
helołłł wczoraj cieszyłam się że dziecię śpi 3 h w dzień to dostałam za to nagrodę w nocy w postaci aktywności o 5 rano ale nie narzekam bo dzieć aktywność spędził w łóżeczku nie potrzebując towarzystwa mamy, oczywiście zdążył się kilka razy obrócić dookoła własnej osi teraz też sie kręci od czasu do czasu wystawiając rękę albo nogę przez szczebelki, ach ja kocham tego małego człowieczka

jak tu dzisiaj cicho

świetny! i jaki prawdziwy

ciociu Dep wszystkiego dobrego
zawsze pogodnej i zdrowej Zosi, zawsze szczupłej pierwszej córy, wielkiego mieszkania coby pomieściło kolejne książkowe i ubraniowe zdobycze, szóstki w totka abyś miała za co zapełnić to nowe mieszkanie i wszystkiego innego o czym tylko zamarzysz

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------

Moje dziecię jeszcze nie potrafi przekręcić się wokół własnej osi brawa dla Nikosia

Maciejka gratuluję i zazdroszczę ..moje dziecię poszło spać o 19.45 , a na jedzonko wstała o 1.10 , a potem o 5

Edytowane przez Kasik_12
Czas edycji: 2012-11-14 o 09:47
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 09:50   #1324
wvictoria
Wtajemniczenie

Dzień dobry.
Witam się z kawką i marcepanem Może niezdrowo ale za to jak smacznie
Dzieć śpi a ja siedzę sobie...
No i zapomniałam wczoraj napisać, że dołączę do klubu łysoli Od wczoraj włosy mi wychodzą garściami. Wszystko jest w moich włosach, łącznie z królikiem

Ciociu Depoison, wszystkiego najlepszego z okazji 18tych urodzin Dużo radości, spokoju, uśmiechu i samych pogodnych chwil. Grzecznej Zosi i starszej córci, która umie się sama umyć

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 09:57   #1325
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
No i zapomniałam wczoraj napisać, że dołączę do klubu łysoli Od wczoraj włosy mi wychodzą garściami. Wszystko jest w moich włosach, łącznie z królikiem
u mnie to samo, zaraz będę łysa kiedy to sie skończy
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 09:59   #1326
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Dep najlepszego:r oza:

Dzisiaj planuję małej dać zupkę dynia z ziemniakami ...ciekawe czy zje...uwielbia jabłuszko i dość kaszki , ale nie nie lubi za to marchewki ,a w szczególności deserku jabłuszka z jagodami ....chyba za kwaśne.

Nadia od wczoraj wszystko mocno wpycha do buzi , a jak jej wyleci coś z buzi to zaczyna płakać ....mam nadzieję , że to nie jeszcze ząbki.Myślicie , że te żele na dziąsła działają czy kolejna ściema ?

Ale dzisiaj zimno 4 stopnie buuuuuuu

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Moje dziecię jeszcze nie potrafi przekręcić się wokół własnej osi brawa dla Nikosia
Wydaje mi się, że moją dziąsła nie bolą, tylko swędzą i dentinox trochę jej na to pomaga - nie zawsze przestaje trzeć, ale się uspokaja i zasypia. To żel przeciwbólowy i przeciwzapalny polecany na różnych forach. Sol pisała, że Fabiemu pomógł, a jego to już dziąsła pewnie bolą. Nadalka zdaje się też nim smarowała.
A swoją drogą mojej chyba trochę to swędzenie złagodniało, bo trze paluszkami rzadziej. Przedtem gryzak miała w buzi bardzo często i intensywnie z nego korzystała. Pewnie to cisza przed burzą.

Wokół własnej osi (jak wskazówki zegara) kręci się nieźle, a jak przekręcić się na brzuszek, to chyba jej się zapomniało , bo przed chwilą nie dawała rady, chociaż bardzo chciała.
Stary 2012-11-14, 10:01   #1327
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Jak to po co? To obowiązkowy dodatek!
Ja w torebce mam kalendarz, dokumenty, karty, porfel, pieniądze luzem, kosmetyczkę, grzebień, słuchawki do telefonu (ostatnio używałam chyba w drodze do pracy), często aparat i... różne drobiazgi.
Cytat:
Karolka, to samo chciałam napisać!
Jak to po co? Żeby schować klucze, portfel, mp3 player, komórkę... Jak idę z torbą na wózek, to zabieram tylko maleńką torebkę (na długim pasku, by moc przełożyć przez ramię), a czasem po prostu do swojej (dużej) torby wrzucam "kosmetyczkę" z zapasowym smoczkiem, pieluszką itd
Ale torebka być musi!
no nie przekonacie mnie....moja torba do wózka jest na tyle pojemna, że mieści wszystkie w/w rzeczydo tego jak mam się z nią całą zapakowaną stargać z IV piętra, do tego fotelik z dzieckiem....
uwielbiam torebki-to fakt, ale noszenie jej teraz uważam za nieporęczne po prostu
Stary 2012-11-14, 10:04   #1328
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Ja na razie łysa nie będę, ale przy myciu tracę sporo. Muszę ciągle sprawdzać, czy mała nie ma jakiś na sobie, albo w rączce po przytuleniu, czy leżeniu na mojej poduszce.
Stary 2012-11-14, 10:10   #1329
sas
Wtajemniczenie

hej dziewczynki
my po kolejnej dziwnej nocce..eh mala ladnie usnela ok 21, ale ok 2 juz zaczela machac raczkami probojac podrapac sie po glowcei brzuszku..wiec mama byla juz na nogach co by sie corcia wyspala i trzymala jej delikatnie lapki tak mi jej szkoda i tak spalysmy pol napol do 8.30..nie wiem kiedy to wszystko sie skonczy.Jak specjalista nic na to nie poradzi to obie chyba zwariujemy
Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
o ja Cie ale terminy
heh i to jeszcze uprosilam, zeby mnie zapisali bo terminy mieli dopiero po nwym roku
Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
Czytałam gdzieś że powinno się zacząć od warzyw - ziemniaka, dyni, marchewki a nie od owoców bo owoce są słodkie i dziecię może później odmówić przyjęcia do paszczy ziemniaczka
moja pediatra tez tak mowila i my zaczelysmy od warzyw

Cytat:
kapalysmy sie z Amelka razem w wannie
pol godziny siedzialysmy
ale miala radoche smiala sie w glos
super ja czekam, az niunia zacznie sama siedziec
Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
Witam sie z kawka. Dziecie samo zasnelo. odkryłam ze zasypia pod tym kocykiem co do wozka przypinam przykrywam Ja i złapie w dwie raczki go poprzykrywa sie cała kilka razy i poodkrywa i zasypia przykryta od stop po szyje
Dzis mam chlodno. jeszcze nie napalone. tzn chlodno nie jest bo jets 22 stopnie ale dla mojej to za zimno i musi byc w ocieplonych rajtopach +body cieplejsze+ bluza. No i ten kocyk sobie naciągneła

Dziewczyny ide dzis do gina na 12.
Trzymajcie kciuki. Chyba mam jakas infekcje bo mnie swedzi i piecze, no i z tym okresem mocnym.
To sie ginek zdziwi
3mam kciuki..
moja niunia zrobila sie marudna, ze hej...caly czas najlepiej jakby ktos siedzial z nia wpokoju mowil do niej i sie bawil..jak zostaje na dluzej sama to zaraz sie zlosci i krzyczy..nie wiem ale musze ja jakos tego oduczyc
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 10:21   #1330
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
hej dziewczynki
my po kolejnej dziwnej nocce..eh mala ladnie usnela ok 21, ale ok 2 juz zaczela machac raczkami probojac podrapac sie po glowcei brzuszku..
*
moja pediatra tez tak mowila i my zaczelysmy od warzyw
Do czasu ustąpienia objawów uczulenia odstawiłabym wszystko, a później wprowadzała pokarmy jednoskładnikowe i kolejny jednoskładnikowy dopiero po 5 dniach bez objawów uczulenia na pierwszy.
Przez 3 dni dawałam marchewkę, przez kolejne dwa dynię, a ponieważ mała pocierała piąstkami o siebie, to wczoraj nie dostała nic i jak dzisiaj nie będzie trzeć, to dostanie jabłko, a jak będzie, to tylko mleko i herbatę, a jabłko jeszcze później. Już o tym pisałam, ale rzadko się udzielasz, więc może nie widziałaś.
Stary 2012-11-14, 10:27   #1331
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
U mnie się dopiero zaczęło. A do tego z dnia na dzień - w niedzielę było wszystko ok. W pon. zauważyłam kilka włosów, a wczoraj to już cała garść na szczotce była...

Stary 2012-11-14, 10:31   #1332
nadalka
Zakorzenienie

Hej wam.

Ja już zdarzyłam posprzątać całe mieszkanie.

Depoison wszystkiego najlepszego!
Stary 2012-11-14, 10:36   #1333
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Hej wam.

Jak ja zazdroszczę posprzątanego mieszkania!! Też się muszę za to zabrać a tak mi się nie chce...

Stary 2012-11-14, 10:39   #1334
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cześć Kobietki

Dawno nie chwaliłam się umiejętnościami Amelki:
- w końcu zaczęłam bawić się rączkami
- chwyta zabawki zawieszone na pałąku lub położone na brzuszku
- próbuje obrócić się na boczek, czasami nawet jej wychodzi
- leżąc na brzuszku próbuje pełzać (ta uroczo podnosi wtedy dupkę - taki mały pędraczek )
- potrafi obsrać się po samą szyję (do tej pory było tylko po pachy,ale wczoraj weszła na wyższy poziom i obsrała się po szyję )

Generalnie wiedzę, że umie coraz więcej i bardzo staram się nie porównywać jej osiągnięć z innymi dziećmi (na ogół porównuję z Jasiem od Phdwao, bo urodził się dzień przed Amelką) czy z tym co piszą w poradnikach. Przecież każde dziecko rozwija się we własnym tempie, jednak nie zawsze mi to wychodzi i potem wkręcam sobie, że Amelka czegoś tam nie robi a powinna

Ciociu Dep wszystkiego najlepszego z okazji urodzin. Dużo miłości i pociechy z Zosieńki
Bluzeczki które wczoraj pokazywałaś są prześliczne

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
Hej Dziewczęta! Bylam dizs raniutko w pracy, pogadałam z szefem i kolegami. Wszyscy się bardzo ucieszyli na mój widok, bo zrobiłam im niespodziankę usłyszałam komplementy, że dobrze wyglądam i dogadałam się z szefem że wracam na początku lutegotakż emisiąc później niz myslałam No i przyszłam paka ze ☠☠☠☠☠☠☠☠☠u z karmą purina one dla Kropka
Fantastyczna wiadomość Widzę, że masz super pracę i warto tam wrócić.

Cytat:
Witam sie z kawka. Dziecie samo zasnelo. odkryłam ze zasypia pod tym kocykiem co do wozka przypinam przykrywam Ja i złapie w dwie raczki go poprzykrywa sie cała kilka razy i poodkrywa i zasypia przykryta od stop po szyje
Dzis mam chlodno. jeszcze nie napalone. tzn chlodno nie jest bo jets 22 stopnie ale dla mojej to za zimno i musi byc w ocieplonych rajtopach +body cieplejsze+ bluza. No i ten kocyk sobie naciągneła

Trzymajcie kciuki. Chyba mam jakas infekcje bo mnie swedzi i piecze, no i z tym okresem mocnym.
To sie ginek zdziwi
Trzymam mocno

Cytat:
Witam z kawą.

Dziecię spało 8-9 godzin bez przerwy. Na początku na moim ramieniu, ale po wieczornym karmieniu i tak ani nie odbiła, ani nie ulała. Po porannym mało. Teraz leży w łóżeczku, energicznie macha kończynami i wydaje z siebie śmieszne dźwięki z zadowolenia.
Super wynik

Cytat:
Dzień dobry.
Witam się z kawką i marcepanem Może niezdrowo ale za to jak smacznie
Dzieć śpi a ja siedzę sobie...

Ciociu Depoison, wszystkiego najlepszego z okazji 18tych urodzin Dużo radości, spokoju, uśmiechu i samych pogodnych chwil. Grzecznej Zosi i starszej córci, która umie się sama umyć
Mniam marcepan Na pewno zdrowo

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 10:42   #1335
karmeelek
Zadomowienie

Ciociu Dep najlepszego!!!!

U nas nocka nie najgorsza - karmienia o 1.45 i 4.20 (tylko potem przez godzinę się rzucała bo zasnąć nie mogła) i następne karmienie o 8.30 mimo, że mała obudziła się o 7.45 ale gadała sobie do pszczółek wiszących nad nią i łapała się za kolanka a nóżkami łapała te pszczółki (ale chyba nieświadomie) - mimo wszystko odkrywa nóżki i fajnie bo od ich podkurczania lepiej bączki idą hihi. Po 9 zasnęła znów i śpi dalej. Na 15.45 mamy bioderka i mam nadzieję, że jest poprawa - oby
karmeelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 10:44   #1336
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Dep oby życzenia z koszulki Zosi spełniały się codziennie
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 10:50   #1337
sas
Wtajemniczenie

Cytat:
Do czasu ustąpienia objawów uczulenia odstawiłabym wszystko, a później wprowadzała pokarmy jednoskładnikowe i kolejny jednoskładnikowy dopiero po 5 dniach bez objawów uczulenia na pierwszy.
Przez 3 dni dawałam marchewkę, przez kolejne dwa dynię, a ponieważ mała pocierała piąstkami o siebie, to wczoraj nie dostała nic i jak dzisiaj nie będzie trzeć, to dostanie jabłko, a jak będzie, to tylko mleko i herbatę, a jabłko jeszcze później. Już o tym pisałam, ale rzadko się udzielasz, więc może nie widziałaś.
kochana, ale ona nie ma konieczne uczulenia na obiadki..to uczulenie leczymy juz 3mac i podejrzewamu AZS..learka juz normalnie mowila zebym wprowadzala obiadki..nie widzie wiekszych zmian po tym..Lenka jest na specjalnym mleku, je kaszke bezmleczna, smarowana mascia i bierze Fenistil w kroplach..teraz czekamy nadalsza diagnoze

Dep WSZYSTKIEGO NAJ NAJ KOCHANA
Stary 2012-11-14, 10:51   #1338
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Cześć Kobietki

- leżąc na brzuszku próbuje pełzać (ta uroczo podnosi wtedy dupkę - taki mały pędraczek )
- potrafi obsrać się po samą szyję (do tej pory było tylko po pachy,ale wczoraj weszła na wyższy poziom i obsrała się po szyję )

Generalnie wiedzę, że umie coraz więcej i bardzo staram się nie porównywać jej osiągnięć z innymi dziećmi (na ogół porównuję z Jasiem od Phdwao, bo urodził się dzień przed Amelką) czy z tym co piszą w poradnikach. Przecież każde dziecko rozwija się we własnym tempie, jednak nie zawsze mi to wychodzi i potem wkręcam sobie, że Amelka czegoś tam nie robi a powinna
Gratuluję osiągnięć 1-4. 5. na szczęście moja jeszcze się nie nauczyła.

A te przespane noce to u nas nic nadzwyczajnego. Ostatnio miała kilka nocy z pobudkami nad ranem, ale na szczęście jej przeszło.
Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
U nas nocka nie najgorsza - karmienia o 1.45 i 4.20 (tylko potem przez godzinę się rzucała bo zasnąć nie mogła) i następne karmienie o 8.30 mimo, że mała obudziła się o 7.45 ale gadała sobie do pszczółek wiszących nad nią i łapała się za kolanka a nóżkami łapała te pszczółki (ale chyba nieświadomie) - mimo wszystko odkrywa nóżki i fajnie bo od ich podkurczania lepiej bączki idą hihi. Po 9 zasnęła znów i śpi dalej. Na 15.45 mamy bioderka i mam nadzieję, że jest poprawa - oby
Stary 2012-11-14, 10:55   #1339
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Depoison wszystkiego najlepszego

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 10:59   #1340
prince_polo
Zakorzenienie

Depoison najlepszego kochana

dziewczyny ide do gina , prosze o raz jeszcze

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 11:10   #1341
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Ciastek

cos mam humor z du.py dzisiaj.....

Amelcia
Stary 2012-11-14, 11:10   #1342
nitka_88
Zadomowienie

Cytat:
a właśnie, zapomniałam wam pokazać jedną z tych bluzeczek, które dziś kupiłam. Barrrrrdzo spodobał mi się napis
Bardzo życiowa
Cytat:

To sie ginek zdziwi

Cytat:
Ja na razie łysa nie będę, ale przy myciu tracę sporo. Muszę ciągle sprawdzać, czy mała nie ma jakiś na sobie, albo w rączce po przytuleniu, czy leżeniu na mojej poduszce.
Ja wczoraj Alexowi swój włos z pod jajec wyciągłam
Jutro idę do fryzjera, wykonać drastyczne cięcie, bo jeśli moje włosy mają być wszędzie, to wolę, żeby były krótkie
Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Hej wam.

To teraz bierz się za pierogi!
Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Cześć Kobietki

Cytat:

Byliśmy dziś rano na szczepieniu, Alex płakał dużo bardziej niż ostatnim razem. Teraz śpi, ale bardzo niespokojnie, popłakuje przez sen. Biedactwo moje... Mam nadzieję, że ominą Nas reakcje poszczepienne.

No i oczywiście Wszystkiego Najlepszego dla Cioci Dep

www.NiciutKa.pl
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 11:13   #1343
anna99302
Zadomowienie

Hej!!!! Spróbuje Was nadrobic zobaczymy czy mi się uda. A chciałam się pochwalic, że mały spal od 19:00 do 1:30 i potem od 2:00 do rana!!!!!!!! Czyli tylko jedna pobudka!!!!!!!!!!!! wooohoooo!!! świętujemy!
Cytat:
Napisane przez mrowka88 Pokaż wiadomość

Dzisiaj byłam 7h w pracy. Odkąd przyszedł na świat Pawełek to najdłuższa nasza rozłąka. O dziwo dzielnie to zniosłam, a Mały pod opieką dziadka był bardzo grzeczny. Wykonałam tylko dwa telefony sprawdzając czy wszystko w domu w porządku Łapałam się na tym, że zamiast się skupiać na pracy rozmyślałam czy na pewno P. dostał mleko na czas, został przebrany i nie jest mu zbyt ciepło/zimno. A po powrocie do domu jakoś nie mogłam się od niego "odkleić". I szkoda, że tak szybko poszedł spać. Jeszcze bym go wycałowała
haha ja też wczoraj wróciłam z pracy i nie mogłam się od małego odkleic. szkoda, że był taki zmęczony, że nawet sę do mnie nie uśmiechnął

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Dobry wieczór

Leoś dostał dziś pierwszą łyżeczkę kaszy manny iałam mu dać do butli, ale nie mam smoczka do kaszki, więc rozmieszałam z mlekiem i dałam mu łyżeczką. Ale miał frajdę. Pluł aż miło
Za to później, po kąpieli sam się nakarmił Mąż stał przy nim, a mały sam trzymał butlę. Wypił całą zawartość.
Jeszcze trochę i będzie sobie sam mleko podgrzewał
haha ładne rzeczy dla Leosia
Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
dzieki dziewczyny, niesmaowicie zjadł mnie ten dzień, ciągle nerwy, naprawde nie sądziłam, że będę az tak przezywac wszytsko co związane jest z Jasiemdzięki bogu jest zdrowy
na szczęscie wszystko dobrze!
Cytat:

te mleka wszędzie kosztują podobnie, jeśli nawet jest różnica, to kilku centów. Więc jak w jednym sklepie sprawdziła to znaczy, że właśnie tyle kosztują wszędzie
Co do misia metrowej wysokości to Franek dostał od ciotki i jest zachwycony
a co do mleka to zawsze jak płacę za nie to właśnie myślę o dofinansowaniu!!!!!
Cytat:
Róża chyba na uczulenie na marchewkę i dynię. Już po marchewce tarła piąstkami o siebie, ale myślałam, że to jakaś nowa zabawa rączkami. Zaczerwienienia, czy przesuszenia brak, ale ona chyba nad tym nie panuje, bo z rozpędu zadrapała sobie policzek i brodę. Policzek do krwi, a jej się nie zdarzały nawet mocne zadrapana. Ścięłam teraz paznokietki jeszcze krócej, niż zwykle, ale od tego z kolei mogą wrastać.

(
A mo,ze na samą dynie?? Mój Franek ma po mnie reakcję alergiczną na dłoniach własnie!!!! Puchną nam i są strasznie czerwone Już raz przez to przechodziliśmy po kosmetykach Nivea!
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 11:27   #1344
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
kochana, ale ona nie ma konieczne uczulenia na obiadki..to uczulenie leczymy juz 3mac i podejrzewamu AZS..learka juz normalnie mowila zebym wprowadzala obiadki..nie widzie wiekszych zmian po tym..Lenka jest na specjalnym mleku, je kaszke bezmleczna, smarowana mascia i bierze Fenistil w kroplach..teraz czekamy nadalsza diagnoze

Dep WSZYSTKIEGO NAJ NAJ KOCHANA
Współczuję problemów alergicznych. Mam nadzieję, że szybko malutka z tego wyjdzie i zapomnicie o AZS

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

Cytat:
Depoison najlepszego kochana

dziewczyny ide do gina , prosze o raz jeszcze

Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
Bardzo życiowa

Ja wczoraj Alexowi swój włos z pod jajec wyciągłam
Jutro idę do fryzjera, wykonać drastyczne cięcie, bo jeśli moje włosy mają być wszędzie, to wolę, żeby były krótkie

Byliśmy dziś rano na szczepieniu, Alex płakał dużo bardziej niż ostatnim razem. Teraz śpi, ale bardzo niespokojnie, popłakuje przez sen. Biedactwo moje... Mam nadzieję, że ominą Nas reakcje poszczepienne.

No i oczywiście Wszystkiego Najlepszego dla Cioci Dep
Spod jajeczek? Alexowi czy tacie Alexa?

żeby nie było reakcji poszczepiennych

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Hej!!!! Spróbuje Was nadrobic zobaczymy czy mi się uda. A chciałam się pochwalic, że mały spal od 19:00 do 1:30 i potem od 2:00 do rana!!!!!!!! Czyli tylko jedna pobudka!!!!!!!!!!!! wooohoooo!!! świętujemy!
haha ja też wczoraj wróciłam z pracy i nie mogłam się od małego odkleic. szkoda, że był taki zmęczony, że nawet sę do mnie nie uśmiechnął

a co do mleka to zawsze jak płacę za nie to właśnie myślę o dofinansowaniu!!!!!

A mo,ze na samą dynie?? Mój Franek ma po mnie reakcję alergiczną na dłoniach własnie!!!! Puchną nam i są strasznie czerwone Już raz przez to przechodziliśmy po kosmetykach Nivea!
za nockę

Też jestem za dofinansowaniem mleka Może złożymy projekt ustawy? Tylko trochę podpisów trzeba zebrać ale myślę, że nei będzie z tym problemu

Właśnie po oliwce Nivea u nas też było uczulenie - wysypka na buźce. A po pozostałych kosmetykach Nivea nic nie ma...

Idę na spacer Do przeczytania później

Stary 2012-11-14, 11:31   #1345
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
Hello
Dziś noc nietypowa, bo mała obudziła się już o 4.
Ale jak to miło było tylko spojrzeć i przewrócić się na drugi bok - teraz mąż jest od nocnego karmienia. Jednak żywienie mm ma swoje plusy!
ha to prawda!!!!!!!!!!!!!! uwielbiam to!!!!!!!!!!!!
Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
helloł
u mnie dziś dzień pod znakiem Urodzin Męża
szykujemy laurkę z Lilką, potem się stroimy i czekamy z prezentem

anna-jak tam wybrałaś foto Franusia do kalendarza??
łloooo matko zapomniałam !!!!!11
Cytat:
Ale to jedzenie ma atesty, są robione próby jakościowe. Nie dajmy się zwariować. Ja zrobiłam dla Kuby kilka słoiczków z jabłkiem ale tylko dlatego, że mamy swoje jabłka i szkoda je wyrzucić bo zimy nie przetrzymają.
A tak jak powiedział kolega można powiedzieć o każdym (!) jedzeniu. Bez względu czy dla dziecka czy dla dorosłego. Po prostu jak ktoś "siedzi" w tym to widzi więcej i tyle. Ale to wcale nie oznacza, że jest to trujące. Moja koleżanka pracująca w bakomie też ich jogurtów nie jada bo mówi, że wie co w nich jest. Ale danona zje. A przecież to jedno i to samo
zgadzam się z TObą. nie przesadzajmy! bo mówiąc ja wiem jak oni to robią to byśmy pewnie nic nie jedli!!!!
Cytat:
Masz zdjęcie?
Moje szczurki też bardzo lubią te dania dla dzieci I dzięki temu mam zapas słoiczków na swoje ewentualne produkcje.

Ja zrobiłam zapas 3jek i zostało mi ponad 200 sztuk, bo od dzisiaj przechodzimy na 4ki
A jak mała na szczurki??
Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
żeby Marysia dobrze zniosła szczepienie

dzień moich urodzin też

Moja terrorystka w końcu usnęła... ciekawe na ile bo dzisiaj jak dotąd usnęła mi z 5 razy po czym budziła sie po 10 minutach
Spóźnione sto lat

Noi tyle nadrabiania, Maluszek nie śpi. Może to i lepiej? i znowu pośpi w nocy!

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Cytat:

Też jestem za dofinansowaniem mleka Może złożymy projekt ustawy? Tylko trochę podpisów trzeba zebrać ale myślę, że nei będzie z tym problemu

Właśnie po oliwce Nivea u nas też było uczulenie - wysypka na buźce. A po pozostałych kosmetykach Nivea nic nie ma...

Idę na spacer Do przeczytania później
Moja znajoma pediatra mówi, że Nivea w dzisiejszych czasach to wyjątkowy szajss... ma pełno dzieciaczków z reakcją alergiczną po nich.....
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 11:51   #1346
nitka_88
Zadomowienie

Cytat:
Spod jajeczek? Alexowi czy tacie Alexa?

żeby nie było reakcji poszczepiennych
Spod jajeczek Alexowi A tata Alexa znalazł ostatnio mój włos przy podcieraniu hmm... rozgwiazdy
Dzięki
Cytat:
A jak mała na szczurki??
Mały Szczurki są w całkiem osobnym pokoju, w którym raczej nie przebywamy. Czasami, podczas zwiedzania domu, próbuję mu je pokazać, ale jeszcze Ich nie widzi. A reakcji alergicznych nie zauważyłam.

I też jestem rozczarowana Niveą dla dzieci, te kosmetyki wysuszają Alexowi skórkę

www.NiciutKa.pl
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 11:57   #1347
blueberry88
Zakorzenienie

Hejka!
Cytat:
a to dawalas kaszke lyzeczka?
Tak
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 12:06   #1348
chmielinka
Zadomowienie

Hej,
u nas nocka fajna z 1 pobudką o 3.30. Ale za to wczoraj mi dała Hania popalić Już wieczorem nie miałam siły tutaj zajrzeć. NIC wczoraj nie spała i była strasznie marudna
A teraz śpi... uśpiłam ją karuzelką o 10.00

Zaraz będzie pobudka, karmienie i jedzuemy na USG bioderek. Trzymajcie kciuki

Cytat:
oja ale fajnie. tez chce. A moja by zamarzla w mojej łazienc ebo mam tam zimno
u nas w łazience też jest zino, ale kupiłam taki grzejnik/dmuchawkę za 49 zł w sklepie AGD i zanim pójdę ją kąpac to nagrzeję w łazience i ma cieplutko
Cytat:
świetna
Cytat:
To sie ginek zdziwi

Cytat:
żeby ne było reakcji poszczepiennej
Cytat:
widzisz, a nie mówiłam że u was też się te nocki poprawią u nas też późno Hania zaczęła przesypiać noce z jedną pobudką. Dopiero jakoś od tygodnia tak ma
Cytat:

Spóźnione sto lat
ale ja mam 8 grudia

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 12:07   #1349
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Blue a to luzio
ja jeszcze troche i tez zaczne malej wprowadzac

Amelcia
Stary 2012-11-14, 12:10   #1350
sas
Wtajemniczenie

Mam prośbę!! Ktoraś z Was ( niestety nie pamiętam), jest chyba księgową i zna się na tych wszystkich przepisach...chodzi mi o urlop wychowawczy i pracę na 1/2 etatu??pomożecie:confused :
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości