|
|
#1321 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część IV
Witam z kawą.
Dziecię spało 8-9 godzin bez przerwy. Na początku na moim ramieniu, ale po wieczornym karmieniu i tak ani nie odbiła, ani nie ulała. Po porannym mało. Teraz leży w łóżeczku, energicznie macha kończynami i wydaje z siebie śmieszne dźwięki z zadowolenia. ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Wanilka -
|
|
|
|
#1322 | |
|
Wtajemniczenie
|
helołłł
wczoraj cieszyłam się że dziecię śpi 3 h w dzień to dostałam za to nagrodę w nocy w postaci aktywności o 5 rano ale nie narzekam bo dzieć aktywność spędził w łóżeczku nie potrzebując towarzystwa mamy, oczywiście zdążył się kilka razy obrócić dookoła własnej osi teraz też sie kręci od czasu do czasu wystawiając rękę albo nogę przez szczebelki, ach ja kocham tego małego człowieczkajak tu dzisiaj cicho Cytat:
![]() ciociu Dep wszystkiego dobrego ![]() zawsze pogodnej i zdrowej Zosi, zawsze szczupłej pierwszej córy, wielkiego mieszkania coby pomieściło kolejne książkowe i ubraniowe zdobycze, szóstki w totka abyś miała za co zapełnić to nowe mieszkanie i wszystkiego innego o czym tylko zamarzysz ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------
|
|
|
|
|
#1323 | |
|
Zadomowienie
|
Dep najlepszego
Dzisiaj planuję małej dać zupkę dynia z ziemniakami ...ciekawe czy zje...uwielbia jabłuszko i dość kaszki , ale nie nie lubi za to marchewki ,a w szczególności deserku jabłuszka z jagodami ....chyba za kwaśne. Nadia od wczoraj wszystko mocno wpycha do buzi , a jak jej wyleci coś z buzi to zaczyna płakać ....mam nadzieję , że to nie jeszcze ząbki. Myślicie , że te żele na dziąsła działają czy kolejna ściema ?Ale dzisiaj zimno 4 stopnie buuuuuuu ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Cytat:
Maciejka gratuluję i zazdroszczę ..moje dziecię poszło spać o 19.45 , a na jedzonko wstała o 1.10 , a potem o 5 Edytowane przez Kasik_12 Czas edycji: 2012-11-14 o 09:47 |
|
|
|
|
#1324 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Witam się z kawką i marcepanem Może niezdrowo ale za to jak smacznie ![]() Dzieć śpi a ja siedzę sobie... No i zapomniałam wczoraj napisać, że dołączę do klubu łysoli Od wczoraj włosy mi wychodzą garściami. Wszystko jest w moich włosach, łącznie z królikiem ![]() Ciociu Depoison, wszystkiego najlepszego z okazji 18tych urodzin Dużo radości, spokoju, uśmiechu i samych pogodnych chwil. Grzecznej Zosi i starszej córci, która umie się sama umyć
|
|
|
|
#1325 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A swoją drogą mojej chyba trochę to swędzenie złagodniało, bo trze paluszkami rzadziej. Przedtem gryzak miała w buzi bardzo często i intensywnie z nego korzystała. Pewnie to cisza przed burzą. Wokół własnej osi (jak wskazówki zegara) kręci się nieźle, a jak przekręcić się na brzuszek, to chyba jej się zapomniało , bo przed chwilą nie dawała rady, chociaż bardzo chciała.
|
|
|
|
|
#1327 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
do tego jak mam się z nią całą zapakowaną stargać z IV piętra, do tego fotelik z dzieckiem....uwielbiam torebki-to fakt, ale noszenie jej teraz uważam za nieporęczne po prostu
|
|
#1328 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1329 | |||
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczynki
my po kolejnej dziwnej nocce..eh mala ladnie usnela ok 21, ale ok 2 juz zaczela machac raczkami probojac podrapac sie po glowcei brzuszku..wiec mama byla juz na nogach co by sie corcia wyspala i trzymala jej delikatnie lapki tak mi jej szkoda i tak spalysmy pol napol do 8.30..nie wiem kiedy to wszystko sie skonczy.Jak specjalista nic na to nie poradzi to obie chyba zwariujemy heh i to jeszcze uprosilam, zeby mnie zapisali bo terminy mieli dopiero po nwym roku![]() Cytat:
Cytat:
ja czekam, az niunia zacznie sama siedziec![]() Cytat:
moja niunia zrobila sie marudna, ze hej...caly czas najlepiej jakby ktos siedzial z nia wpokoju mowil do niej i sie bawil..jak zostaje na dluzej sama to zaraz sie zlosci i krzyczy..nie wiem ale musze ja jakos tego oduczyc
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|||
|
|
|
#1330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przez 3 dni dawałam marchewkę, przez kolejne dwa dynię, a ponieważ mała pocierała piąstkami o siebie, to wczoraj nie dostała nic i jak dzisiaj nie będzie trzeć, to dostanie jabłko, a jak będzie, to tylko mleko i herbatę, a jabłko jeszcze później. Już o tym pisałam, ale rzadko się udzielasz, więc może nie widziałaś. |
|
|
|
|
#1331 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie się dopiero zaczęło. A do tego z dnia na dzień - w niedzielę było wszystko ok. W pon. zauważyłam kilka włosów, a wczoraj to już cała garść na szczotce była...
|
|
|
|
#1332 |
|
Zakorzenienie
|
Hej wam.
Ja już zdarzyłam posprzątać całe mieszkanie. Depoison wszystkiego najlepszego! |
|
|
|
#1333 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a tak mi się nie chce...
|
|
|
|
|
#1334 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć Kobietki
Dawno nie chwaliłam się umiejętnościami Amelki: - w końcu zaczęłam bawić się rączkami - chwyta zabawki zawieszone na pałąku lub położone na brzuszku - próbuje obrócić się na boczek, czasami nawet jej wychodzi - leżąc na brzuszku próbuje pełzać (ta uroczo podnosi wtedy dupkę - taki mały pędraczek - potrafi obsrać się po samą szyję (do tej pory było tylko po pachy,ale wczoraj weszła na wyższy poziom i obsrała się po szyję )Generalnie wiedzę, że umie coraz więcej i bardzo staram się nie porównywać jej osiągnięć z innymi dziećmi (na ogół porównuję z Jasiem od Phdwao, bo urodził się dzień przed Amelką) czy z tym co piszą w poradnikach. Przecież każde dziecko rozwija się we własnym tempie, jednak nie zawsze mi to wychodzi i potem wkręcam sobie, że Amelka czegoś tam nie robi a powinna Ciociu Dep wszystkiego najlepszego z okazji urodzin. Dużo miłości i pociechy z Zosieńki Bluzeczki które wczoraj pokazywałaś są prześliczne Cytat:
Cytat:
Trzymam mocnoCytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1335 |
|
Zadomowienie
|
Ciociu Dep najlepszego!!!!
U nas nocka nie najgorsza - karmienia o 1.45 i 4.20 (tylko potem przez godzinę się rzucała bo zasnąć nie mogła) i następne karmienie o 8.30 mimo, że mała obudziła się o 7.45 ale gadała sobie do pszczółek wiszących nad nią i łapała się za kolanka a nóżkami łapała te pszczółki (ale chyba nieświadomie) - mimo wszystko odkrywa nóżki i fajnie bo od ich podkurczania lepiej bączki idą hihi. Po 9 zasnęła znów i śpi dalej. Na 15.45 mamy bioderka i mam nadzieję, że jest poprawa - oby
|
|
|
|
#1336 |
|
Wtajemniczenie
|
Dep
|
|
|
|
#1337 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dep WSZYSTKIEGO NAJ NAJ KOCHANA
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|
|
|
|
#1338 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A te przespane noce to u nas nic nadzwyczajnego. Ostatnio miała kilka nocy z pobudkami nad ranem, ale na szczęście jej przeszło. Cytat:
|
||
|
|
|
#1340 |
|
Zakorzenienie
|
Depoison najlepszego kochana
dziewczyny ide do gina , prosze o raz jeszcze
|
#1342 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jutro idę do fryzjera, wykonać drastyczne cięcie, bo jeśli moje włosy mają być wszędzie, to wolę, żeby były krótkie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Byliśmy dziś rano na szczepieniu, Alex płakał dużo bardziej niż ostatnim razem. Teraz śpi, ale bardzo niespokojnie, popłakuje przez sen. Biedactwo moje... Mam nadzieję, że ominą Nas reakcje poszczepienne. ![]() No i oczywiście Wszystkiego Najlepszego dla Cioci Dep |
||||||
|
|
|
#1343 | |||||
|
Zadomowienie
|
Hej!!!! Spróbuje Was nadrobic zobaczymy czy mi się uda. A chciałam się pochwalic, że mały spal od 19:00 do 1:30 i potem od 2:00 do rana!!!!!!!! Czyli tylko jedna pobudka!!!!!!!!!!!! wooohoooo!!! świętujemy!
Cytat:
![]() Cytat:
dla Leosia Cytat:
Cytat:
a co do mleka to zawsze jak płacę za nie to właśnie myślę o dofinansowaniu!!!!! Cytat:
Już raz przez to przechodziliśmy po kosmetykach Nivea!
|
|||||
|
|
|
#1344 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() żeby nie było reakcji poszczepiennychCytat:
za nockęTeż jestem za dofinansowaniem mleka Może złożymy projekt ustawy? Tylko trochę podpisów trzeba zebrać ale myślę, że nei będzie z tym problemu ![]() Właśnie po oliwce Nivea u nas też było uczulenie - wysypka na buźce. A po pozostałych kosmetykach Nivea nic nie ma... Idę na spacer Do przeczytania później
|
|||||
|
|
|
#1345 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Noi tyle nadrabiania, Maluszek nie śpi. Może to i lepiej? i znowu pośpi w nocy! ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1346 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dzięki Mały Szczurki są w całkiem osobnym pokoju, w którym raczej nie przebywamy. Czasami, podczas zwiedzania domu, próbuję mu je pokazać, ale jeszcze Ich nie widzi. A reakcji alergicznych nie zauważyłam. I też jestem rozczarowana Niveą dla dzieci, te kosmetyki wysuszają Alexowi skórkę
|
|
|
|
|
#1347 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1348 | |||||
|
Zadomowienie
|
Hej,
u nas nocka fajna z 1 pobudką o 3.30. Ale za to wczoraj mi dała Hania popalić Już wieczorem nie miałam siły tutaj zajrzeć. NIC wczoraj nie spała i była strasznie marudna A teraz śpi... uśpiłam ją karuzelką o 10.00 ![]() Zaraz będzie pobudka, karmienie i jedzuemy na USG bioderek. Trzymajcie kciuki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
żeby ne było reakcji poszczepiennejCytat:
u nas też późno Hania zaczęła przesypiać noce z jedną pobudką. Dopiero jakoś od tygodnia tak maale ja mam 8 grudia
|
|||||
|
|
|
#1350 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam prośbę!! Ktoraś z Was ( niestety nie pamiętam
), jest chyba księgową i zna się na tych wszystkich przepisach...chodzi mi o urlop wychowawczy i pracę na 1/2 etatu??pomożecie:confused :
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:32.

wczoraj cieszyłam się że dziecię śpi 3 h w dzień to dostałam za to nagrodę w nocy w postaci aktywności o 5 rano ale nie narzekam bo dzieć aktywność spędził w łóżeczku nie potrzebując towarzystwa mamy, oczywiście zdążył się kilka razy obrócić dookoła własnej osi
teraz też sie kręci od czasu do czasu wystawiając rękę albo nogę przez szczebelki, ach ja kocham tego małego człowieczka

Myślicie , że te żele na dziąsła działają czy kolejna ściema ?
Od wczoraj włosy mi wychodzą garściami. Wszystko jest w moich włosach, łącznie z królikiem
, bo przed chwilą nie dawała rady, chociaż bardzo chciała.

No i przyszłam paka ze ☠☠☠☠☠☠☠☠☠u z karmą purina one dla Kropka
Trzymam mocno

bo dzisiaj jak dotąd usnęła mi z 5 razy po czym budziła sie po 10 minutach