Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX-X - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-14, 15:55   #3181
lidka0308
Zadomowienie

Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX

Cytat:
Napisane przez afternoon Pokaż wiadomość
Anusia, dzięki za słowa pocieszenia na szczęście ekg wyszło bez zarzutu, dzwoniłam wczoraj do lekarki.

Dearlie, Anesh ja też mam tendencje do przegrzewania Filipa

My też zaraz wybywamy z domu

Zamówiłam synkowi cieplutki kocyk z La Millou:
http://mamissima.pl/akcesoria_dla_dz...chabrowym.html
super że ekg w porządku

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
U nas słoneczko,wywiesze pranie i idziemy na spacer z Kubusiem.
Udało mi się pobrać mocz do woreczka i zrobić posiew,zaniose do laboratorium,za tydzień będą wyniki.
Pamiętam jak pisałyście,że Wasze dzieci ciągną za sutka,mój też od kilku dni tak ma

Mąż cykałoj tam na materacu na ziemi,ale jaki ekspresowy poród miałaś.Wiesz,nie można mieć wszystkiegoa tak naprawdę to u nas w szpitalu kobietka urodziła na ip,Lidzia z nią leżała-to był dopiero eksprestakiego nie zazdroszcze.

chyba chodziło o to,że to ogólna nazwa do wszystkich jednorazowych pieluszek,tak niektórzy mówią zauważyłam.

m iłego sprzątania

Dzięki Kasiu,choć do laski to z 10kg przydałoby się zrzucić

MIŁEGO DNIA
no i mówilam, że się uda z tym moczem?
pięknie wyglądałaś na chrzcinach

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Daję zdjęcia Melci.
Pierwsze w kąpieli..
Drugie to jak położyłam Niuńkę, a ostatnie to jak sobie sama poprawiła Dinusia aby zasnąć
ja na twoją córcię to się napatrzeć nie mogę, bo te oczy to ma przeboskie
moja ma niestety do mnie podobne, a tak chciałam, żeby miała do męża bo on ma takie wielkie i przepiękne ma rzęsy, co nie zmienia faktu że moja córcia jest dla mnie cudem najpiękniejszym jak każde dziecko dla swojej mamy

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
właśnie wróciłam ze sprzecikiem ale mam tyle dzisiaj do zrobienia ze pewnie wieczorem do niego siade.
znalazłam opinie w necie i wybierałam pomiędzy dwoma najlepiej ocenionymi. a potem pomógł kolega fotograf i tak o to mam przed sobą Nikona 31oo za 1564 zł. kupowałam przez internet na stronie Sferis a odebrałam w sklepie stacjonarnym. płatność przy odbiorze.

niegrzeczna gorzej jak się okaże, że nie mam talentu i aparat w niczym nie pomoże....
no to teraz możesz szaleć fotograficznie kochana, z niecierpliwością czekamy na efekty

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Dzien dobry!

Moja córcia budziła ssię dzisiaj w nocy - o 1:00, o 4:00 i o 6:00. Więc jestem w miarę wyspana. Wazne, ze nie wojowała od 1 do 5 jak co noc.

Zostawiłam ją potem z siostrą i kazałam dać na próbę moje odciągnięte mleczko. Jadła z butli, aż jej się uszy trzęsły. Ja w tym czasie pojechałam do lumpka i kupiłam jej dwie wiosenne kurteczki.
no a moja z butli nie umie i już
mam nadzieję, że jak przyjdzie czas to się nauczy

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
to nie ja Kasiam zaszla podczas brania tabletek ja jeste od spirali

ale słodko sie przytuliła

masz obiektyw taki najzwyklejszy co mają cyfrówki w domu jak najbardziej wystarczy ja dokupywalam bo jak byliśmy na dominikanie to chciąłyśmy z siorką profesjonaln,ą sesję a do tego trzeba wikeszy no ale to byl nasz wspolny prezent wtedy na gwiazdke nic pozatym sobie nie kupowalismy

Moje dziecie śpi na dworze bylam z nim na tych zakupach, kupiłąm mu czapkę a sobie zafundowałąm (wkońcu) chanel madomoiselle zawsze mi bylo szkoda kasy a dzisiaj jakoś z zamknietymi oczami wpisywalam pin do karty

co do picia mleczka mówiłyście ze mało wypijają, mój tez miał taki okres i wtedy zmieniłąm mu smoki na wieksze i teraz wypija 120 ml i beczy ze malo chyba bede n awet musiala mu wiecej robic. Moze w tym tkwi problem?
ja też dziś na zakupach byłam i kupiłam sobie trzy sweterki, bo nie mam w czym chodzić maskującym brzuszek, więc sobie zafundowałam nowe a co?i spowdnie odebrałam od krawcowej, więc ciążowe już idą w odstawkę do następnego razu
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 15:56   #3182
lidka0308
Zadomowienie

Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Hej hej dziewczyny, meldujemy się.

Sonia dzisiaj skończyła 11 tygodni i jest taka pocieszna, uwielbia towarzystwo swojej siostry, która potrafi ją zabawić czasem nawet godzinę właśnie teraz się z nią bawi i słyszę jej głużenie

Trzymajcie proszę kciuki, idę ze starszą do lekarza na osłuchanie, chce ją zaszczepić na tę ostatnią szczepionkę błonicę tężec jeśli dobrze kojarzę + polio + meningokoki, tak tak meningokoki sponsorowane przez Urząd naszego miasta bo w tym roku gdzieś w połowie okazało się, że 9 km dalej był przypadek sepsy i teraz wielka akcja.

A najgorsze jest to byłam w lipcu z młodą by ją zaszczepić lekarka odmówiła, bo upały i niby nie dobrze wtedy szczepić, potem było po dzwonkach, bo mi w sierpniu zachorowała na zapalenie oskrzeli z początkami zapalenia płuc, były zastrzyki plus antybiotyk 3 tygodnie leczenia, i od tego czasu ustawiczny katar został i tak w kółko macieju .. mówię wam nie mam już siły
spokojnie kochana, mała wyrośnie z tego, teraz jest akurat w takim wieku
trzymam kciuki za powodzenie ze szczepieniem

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Ja też nie mam z tym problemu

W ogóle myślę, że fajnie by było gdyby nowe dziewczyny, a jest ich kilka i udzielają się regularnie zostały dopisane do naszej listy mamuś i jeśli chcą i resztą nie ma nic przeciwko to dostały dostęp do maila.
popieram pomysł
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 16:00   #3183
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Pytanie: Znacie się na rozmiarówce bucików dla niemowlaka?
Chce kupić te kozaczki, ale nie wiem czy rozmiar 11/12 będzie dobry?
http://allegro.pl/show_item.php?item...cf77d00be2ff62
Te 11/12 to chodzi o długość stópki dziecka w cm?
Pytalam sprzedawcy, ale odpowiedział mi tylko że najmniejsze mają rozm. 10 i teraz nie wiem czy zamówić 10 czy 11/12...
Stary 2012-11-14, 16:01   #3184
lilka00
Wtajemniczenie

Niedawno wróciliśmy od pediatry i jestem w szoku, moja dziecina 4-tygodniowa waży już 5050 gr. Od wagi z wypisu ze szpitala przytyła 1350 gr... Czułam, że przytyła, ale nie, że aż tyle. Poza tym trzyma już bez problemu główkę opierając się na łokciach, pediatra mówiła, że jak 2-miesięczne dziecko wygląda i tak była pewna, że to chłopiec, a nie dziewczynka, ale to już nie wiem czemu.

Cytat:
Anusia, dzięki za słowa pocieszenia na szczęście ekg wyszło bez zarzutu, dzwoniłam wczoraj do lekarki.

Dearlie, Anesh ja też mam tendencje do przegrzewania Filipa

My też zaraz wybywamy z domu

Zamówiłam synkowi cieplutki kocyk z La Millou:
http://mamissima.pl/akcesoria_dla_dz...chabrowym.html
Faaajny ten kocyk, też myślałam nad kocykiem La millou, tylko takim w truskawki. Może kupię za becikowe, bo jak na razie mam zaplanowane kupić za to wózeczek spacerowy i łóżeczko turystyczne.

Cytat:
właśnie wróciłam ze sprzecikiem ale mam tyle dzisiaj do zrobienia ze pewnie wieczorem do niego siade.
znalazłam opinie w necie i wybierałam pomiędzy dwoma najlepiej ocenionymi. a potem pomógł kolega fotograf i tak o to mam przed sobą Nikona 31oo za 1564 zł. kupowałam przez internet na stronie Sferis a odebrałam w sklepie stacjonarnym. płatność przy odbiorze.

niegrzeczna gorzej jak się okaże, że nie mam talentu i aparat w niczym nie pomoże....
My jednak jutro jedziemy szukać aparatu, bo TŻ-towi coś wypadło, ale zwrócę szczególną uwagę na ten, który wybrałaś, bo będę robić wieczorem research po necie i cenowo tez mi pasuje .

Cytat:
Dziękuję za info.
U nas na usg dopiero pod koniec stycznia terminy... A poza tym nie mogę małej zarejestrować, bo nadal nie ma peselu.... Mieliśmy czekać dwa tygodnie, dziś już leci któryś dzień trzeciego, a peselu nadal nie ma...
No to faktycznie dłuuugo... U mnie w Bydgoszczy ok. 2 tygodnie wcześniej się trzeba rejestrować i nie ma żadnych problemów, peselu też jeszcze nie mam dla małej, wzięli mój i nie wymyślali. Położna mnie uprzedzała, że niektóre placówki żądają peselu dziecka, a według prawa wszystko można załatwić na swój pesel.
Cytat:
Dziewczyny wypowiedzcie sie.
Ja jestem za wysłaniem adresu i hasła dla lidkiUdziela się regularnie.
Cytat:
Ja jestem na tak
Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Spoko
Cytat:
Dzięki .
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 16:04   #3185
Filusia88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
Witajcie!Chętnie Wam się pokażę na mejlu oczywiście jeśli mi pozwolicie.Muszę się trochę wytłumaczyć, staram się być na bieżąco ale jak chcę odpisać to akurat któryś krzyczyTeraz też Hubek na rękach(pisze 1 palcem) a Oliwkę bujam nogą w lezaczku.

Jutro mamy usg główki Huberta, martwie się troche bo ma prawie 11 tygodni a się nie uśmiecha, może ze 2 razy widziałam.

Pisałyście o brzuszkach ja mam prawie płaski tylko taki miękki jeszcze no i 4 kilo zostało zrzucić

Okres mam już nawet 2 raz, wczoraj wzięłam 1 pigułkę anty,Asiulka nie wiem czy dobrze pamiętam czy to ty zaszłaś biorac tabletki?jakie to były konkretnie?
Nie martw się na zapas... Z własnego doświadczenia wiem że często takim obawom towarzyszy przewrażliwienie i wyczulenie na danym punkcie pewnie sobie trochę wmawiasz
w każdym razie trzymamy z Basiulką kciuki za jutrzejsze badanie! Będzie dobrze!

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
A one się nadają na takie żeliwne kaloryfery starego typu?
pamiętam jeszcze jak starsza siostar używała takich przy swojej córeczce przed wymianom grzejników

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Moją Kingę dzisiaj w nocy coś takiego nawiedziło pierwszy raz, a 4 tygodnie skończy jutro, więc nigdy nic nie wiadomo...
tak jak opisałam, mam podobne odczucia dotyczące minionej nocy

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
A my dziś spróbujemy tego nan bo po bebilonie mamy problem z kupą dziś rano znów był płacz a tż zamiast hippa kupił nan pro a faktycznie zawiera nawet więcej żelaza niż bebilon .
my używamy NAN PRO i miałam mieszane uczucia, dlatego spróbowaliśmy Bebilonu, ale z kupką było ewidentnie gorzej...
A podajesz herbatkę koperkową? Przy MM jest to konieczne

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
to byly Yasminelle

nie straszcie, bo my ostatnio znowu z TŻem szalejemy
ale dziś pierwszą tabletkę już wzięłam tylko tej MINItabletki dla karmiących - zobaczymy jak będzie z jej skutkami ubocznymi ale myślałam że chociaż o braciszka dla Baśki bać się nie trzeba

Cytat:
Daję zdjęcia Melci.
Pierwsze w kąpieli..
Drugie to jak położyłam Niuńkę, a ostatnie to jak sobie sama poprawiła Dinusia aby zasnąć

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Ale mnie wkurza takie coś Zgłosiłam do allegro.

Śliczności. Na nóżce ma naczyniaka? Mati ma maleńkiego na pleckach, wyszedł mu kilka dni temu. Ale takie ma dosłownie trzy kropeczki koło siebie.

A miałam pisać do dziewczyn dokarmiających mm. Jeśli się dokarmia choć trochę na przykład jak u nas raz dziennie 120ml, to witaminy K już się nie daje. Sama D3.
za zgłoszenie
a co może powodować nadmiar K? bo lekarka na ostatniej wizycie powiedziałą że jak mamy jeszcze K+D3 to że mimo że karmimy w sposób mieszany to żeby dokończyć opakowanie (tylko dawkować co drugi dzień)?

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
ufff uspokoila się po 10 i spała do 12, nakarmiłam ją i wyslalam z babcia na spacerek. Mamusia sie zaten czas zdrzemnie, bo padnie...

magge nie ,nie miala goraczki. Nie wiem co jej było chyba taki dzien miała jakiś :/

zmykam na drzemke puki dziecka nie ma
my też mamy za sobą koszmarną noc

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
mamusie a jak podgrzewacie odciagniete mleczko?
wsadzamy do kubka z gorącą wodą i po chwili jest już dobre
może dziś wreszcie podgrzewacz zamówię

Cytat:
Hej hej dziewczyny, meldujemy się.

Sonia dzisiaj skończyła 11 tygodni i jest taka pocieszna, uwielbia towarzystwo swojej siostry, która potrafi ją zabawić czasem nawet godzinę właśnie teraz się z nią bawi i słyszę jej głużenie

Trzymajcie proszę kciuki, idę ze starszą do lekarza na osłuchanie, chce ją zaszczepić na tę ostatnią szczepionkę błonicę tężec jeśli dobrze kojarzę + polio + meningokoki, tak tak meningokoki sponsorowane przez Urząd naszego miasta bo w tym roku gdzieś w połowie okazało się, że 9 km dalej był przypadek sepsy i teraz wielka akcja.

A najgorsze jest to byłam w lipcu z młodą by ją zaszczepić lekarka odmówiła, bo upały i niby nie dobrze wtedy szczepić, potem było po dzwonkach, bo mi w sierpniu zachorowała na zapalenie oskrzeli z początkami zapalenia płuc, były zastrzyki plus antybiotyk 3 tygodnie leczenia, i od tego czasu ustawiczny katar został i tak w kółko macieju .. mówię wam nie mam już siły
trzymamy kciuki!
Stary 2012-11-14, 16:06   #3186
monarika
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Hmmmm, czyli jeszcze może sie to zmienić z tym kolorem a ma takie cudne
Jeszcze blondasek i takie oczka to będzie miał powodzenie u dziewczynek hihi

Monarika co do podgrzewacza to ja mam a i tak garnuszek z wodą najlepszy
O wiele szybciej te mleczko sie grzeje na gazie niż w tym podgrzewaczu.
A przynajmniej ja mam taki jakiś beznadziejny.

Buziaczki dla małej trzymiesięcznej księżniczki

U nas chyba też ten garnek zostanie

Co do pampersów to my 2 będziemy chyba do 6 miesiąca używać bo jak narazie to jak zapinam to te taśmy łączą się małej na brzuchu
monarika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 16:11   #3187
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monarika Pokaż wiadomość

Co do pampersów to my 2 będziemy chyba do 6 miesiąca używać bo jak narazie to jak zapinam to te taśmy łączą się małej na brzuchu
U nas 2 są akurat, już od 1,5 tygodnia używamy, moje dziecko to na prawdę jakiś wielki okaz .
Stary 2012-11-14, 16:14   #3188
monarika
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
U nas 2 są akurat, już od 1,5 tygodnia używamy, moje dziecko to na prawdę jakiś wielki okaz .
a mój wyjątkowo maleńki twoja ma 3 tyg a moja 3 miesiące
Stary 2012-11-14, 16:15   #3189
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Filusia88 Pokaż wiadomość

tak jak opisałam, mam podobne odczucia dotyczące minionej nocy
Ja u nas zaczynam podejrzewać pierwszy skok rozwojowy, niby po skończonym 4 tygodniu się pojawia, ale każde dziecko jest inne i do tych 4 tygodni już małej niewiele brakuje.
Do tego od 2 dni jak płacze pojawiają się łezki, a to niby też ma coś wspólnego z tym skokiem.

Edytowane przez lilka00
Czas edycji: 2012-11-14 o 16:18
Stary 2012-11-14, 16:15   #3190
afternoon
Rozeznanie

Lilka , my właśnie dostaliśmy becikowe Niecałe 3 tyg. czekaliśmy.

Colds, Melcia ma boskie oczyska

Dziewczyny mam pytanie odnośnie antykoncepcji. Na jaką się decydujecie, zwłaszcza dziewczyny , które nie będą brały pigułek? Ja niespecjalnie powinnam decydować się na antykoncepcję hormonalną, bo pod koniec ciąży miałam cholestazę wątrobową i bardzo podwyższone próby wątrobowe, a w takich przypadkach odradza się hormonalną, za bardzo obciążyłaby wątrobę Wkładkę ginekolog mi odradziła z racji cc ( btw w na patologii ciązy poznałam dziewczynę, która zaszła z wkładką!). Dużego wyboru nie mam, chyba pozostają gumki
afternoon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 16:24   #3191
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny mam pytanie odnośnie antykoncepcji. Na jaką się decydujecie, zwłaszcza dziewczyny , które nie będą brały pigułek? Ja niespecjalnie powinnam decydować się na antykoncepcję hormonalną, bo pod koniec ciąży miałam cholestazę wątrobową i bardzo podwyższone próby wątrobowe, a w takich przypadkach odradza się hormonalną, za bardzo obciążyłaby wątrobę Wkładkę ginekolog mi odradziła z racji cc ( btw w na patologii ciązy poznałam dziewczynę, która zaszła z wkładką!). Dużego wyboru nie mam, chyba pozostają gumki
Dziwne ja jestem po 2 cc i mam wkladke
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 16:27   #3192
elena_100
Wtajemniczenie

Dwie strony zdążyłam

i melduję, że moje dziecko też nie cierpi czapki. Jak tylko zakładam wrzeszczy w niebogłosy

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny.

u mnie kryzys na całego
Lena ma tak silne ataki kolki jak nigdy przedtem. wczoraj zdesperowani poprosiliśmy o pomoc teściową. pogmerała trochę w pupci małej natłuszczonym termometrem, odeszły gazy i wreszcie ucichł płacz i pojawił się uśmiech.

dla mnie termometr to konieczność ale nie mogę patrzeć na jej cierpienie. cała czerwienieje i brakuje jej tchu, trwa to minimum 3-4 godziny. wije się z bólu, pręży nóżki, boję się, że nabawi się przepukliny pępkowej...

zamówiłam już te rureczki windi w pobliskiej aptece, do odebrania będą we wtorek.

poza tym od poniedziałku będę miała stałą pomoc.
w tym tygodniu codziennie po południu przyjeżdżać będzie teściowa, a w następnym moja mama i tak na zmianę.
dlatego popołudniami bo wtedy Lena zazwyczaj ma ataki bólu a mi już ręce opadają od noszenia. poza tym będę miała chwilę by zająć się sobą bo ostatnio wyglądam jak śmierć na chorągwi
Dobrze, że będziesz miała pomoc. W końcu zadowolona mama to zadowolone dziecko

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Pokażę Wam jeszcze na dobranoc naszego zadumanego pana Antoniego w kąpieli.
śliczny

Cytat:
mi po @ hemoroidy wróciły..

ogolnie nie dam rady nadrobic, jestem wykonczona Mała zasnąć nie może, stęka w łóżeczku. obłęd jakiś
Na hemoroidy polecam czopki Avenoc

Cytat:
Jak mowa o karmieniu to przekaże Wam mój sposób.

Kąpiemy Melkę o 20, później flacha i sen. Następnie biorę Ją o 24 i na śpika daję Jej butlę. . Takim sposobem przesypia mi do 6.
Ja też tak kąpię, ale o północy albo o 2 w nocy muszę ją obudzić bo inaczej nie pije i już

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
Aaa dzieciaczki wszystkie śliczne

A to moje słoneczko
cud miód

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
Dzień dobry
co z kreven wiemy coś???

o widzę że Melcia na śpiocha zjada ja to wypróbowałam ale wolę by Duśka się zaczęła kręcić to wiem że jej już potrzeba butli

u nas kąpiel o 18 butla i spanie ... około 24 zaczynamy się kręcić więc butla i lulanie i o 5 jemy kolejną butelczynę jak tatuś do pracy wychodzi i śpimy do 7 bądź chwile przed ... później do 9 się ładnie bawimy a następne godziny to już różnie scenariuszowo bywa

my po kolejnych szczepionkach i Duśka na nich w czwartek ważyła 5450 g więc ostatnio już nie leci wago zbytnio ... ale na swoje 3 miesiące podwoiła wagę z dodatkiem 300g i teraz przeszłyśmy rewelacyjnie .. przy 6w1 nie zorientowała się że coś nie tak ... bo akurat patrzyła na naszą panią dr która czarnulą jest ale zajęczała na koniec przy pneumo się rozpłakała jak wpuszczała pielęgniarka chyba bardziej bolesna musi być ... no i bez gorączki było tylko marudzenie z wieczora ale ogólnie pięknie dzielnie i mamusia dumna jak paw była jak wyszłyśmy

my już po panieńskim wieczorku, wykorzystałam pomysł z napisem RATUNKU WYCHODZĘ ZA MAŻ fajnie się prezentował na szarfie wsio było ok i jesteśmy zadowolone z bratową z naszych wyczynów

---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ----------

haj kochana

---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ----------

Asiulka jak tam waga ? u mnie jest - 7 tylko .. ale po panieńskim mam już 1,5 kg więcej przez dwa dni masakra jakaś .. ale i tak nadal do wagi daleko ..

a i moja @ przylazła regularnie jak nigdy w życiu ...
Stęskniłam się tu za tobą

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Z dnia na dzień, coraz bardziej kumuluje się moje zmęczenie...

Niby Henio zrobił dwie małe kupki(jedna w dwóch partiach) w nocy, ale znowu prężył się od 4 rano, więc chyba nie wszystkiego się pozbył. W ogóle zaczął robić tylko dwie kupy na dobę.

Ja już ledwo na oczy widzę. Pierwsze karmienie o 1 było koszmarem! Nie mogłam się dobudzić, ciągle opadała mi głowa, aż mąż musiał mnie dobudzać

Zapominam ciągle o tym Delicolu przed jedzeniem.

Powoli rezygnuję z takiej rygorystycznej diety, bo widzę że nie ma znaczenia co jadam i tak zawsze jest tak samo (no z wyjątkiem sytuacji, kiedy objadałam się gotowaną marchewką i mały miał jeszcze większe wzdęcia).
A wczoraj pojadłam pyszności, np. udka kurczaka zapiekane z czosnkiem, marchewka podsmażona (wiem, że nie można smażonego, ale powiedziano mi, że była tam chwileczkę), buraczkiii pyszne, kilka Rafaello mmmm i odrobinę winka czerwonego. U Henia bez zmian jak na razie, ale obserewuję.
Gda a tego wina dużo pijesz? Ja napiłam się dwa razy może po pół lampki. I Mała na następny dzień cierpiała strasznie więc się już nie skuszę

---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

Cytat:

Mi lekarz wczoraj proponował albo zastrzyk raz na 3 miesiące albo tabletki dozwolone dla karmiących ale nie skorzystałam. Kupiłam na all testy owu i robię sobie co 3 dni. Na razie karmię piersią bardzo regularnie, ale wiem, że to antykoncepcja nie jest a gum nie cierpię. Jak będę widzieć, że owu się zbliża to dopiero wtedy pomyślę, co dalej. Nie będę molestować organizmu za wczasu.

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 16:28   #3193
Filusia88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monarika Pokaż wiadomość

my używaliśmy zwykłych pampków, ale przeszliśmy na Premium Care i muszę stwierdzić że są one chyba nieco większe, dlatego 2 nam zapewne wystarczą jeszcze na długo mimo że nasza kluseczka już ponad 5 kg waży - też tak wnioskuje po rozstawieniu tych pasków właśnie a przy tym bardzo elastyczne i nie tak bardzo plastikowe jak te standardowe... Wydaja się bardziej naturalne
więc chyba przy nich zostaniemy
A w SUPERPHARM jest teraz promocja na nie włwśnie - 2 opakowania po 72 sztuki kosztują 87,99!

Wiem że temat był już poruszany, ale może znajdą się jeszcze chętne do powrotu do niego tzn SZCZEPIONKI...
w poniedziałek Baśka ma wyznaczoną wizytę i pewnie zdecydujemy się na 5w1. Zaproponowano nam także szczepionkę przeciw rota wirusom, z której raczej zrezygnujemy i PNEUMOKOKOM - i tu mamy największe wątpliwości
wiem że Tamlin zdecydowała się na zaszczepienie Matiego, a reszta co sądzi? jak się ustosunkowujecie do np czegoś takiego:
http://dziecisawazne.pl/pneumokoki-szczepic-czy-nie/

kurde, tyle ile mam, tyle opinii już mam mętlik w głowie i nie mam pojęcia co zrobić
Stary 2012-11-14, 16:50   #3194
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość

Byłam dziś z Malutką w szpitalu na udrażnianie tego kanalika. I nie zrobili zabiegu bo kazali najpierw masować. Wogóle babka na mnie wyskoczyła, że żadnego leczenia wcześniej i już na zabieg. Jakby to moja wina była W końcu pediatra późno dał skierowanie a okulista powiedziała, że masaż nic nie da. Więc moje dziecko ma nadal ropiejące oczko a ja muszę masować. Oby to coś dało.
A jak jej masujesz to oczko bo Oliwce też 1 ropieje?

Afternoon ja też po cc i nic nie mówiła że wkładki nie wolno,więc se założę bo nie czuję się bezpiecznie na tabletkach, a 4 dziecka nie chcę, no przynajmniej nie teraz

Elena mi gin odradzała zastrzyki ze wzgledu na skutki uboczne,bardzo dużo kobiet je źle toleruje.

Filusia ja szczepie 5w1 i pneumo ale mamy darmowe ze względu na wcześniactwo.Jakbym miała zapłacić to z meningo,pneumo i rota też wybrałabym pneumo.
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 17:08   #3195
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

witam popołudniowo
cały dzień w biegu dzisiaj
własnie wrócilam z miasta z małych zakupów, ale zimnisko masakra
mała dziś ma dzień śpiocha

Cytat:
Daję zdjęcia Melci.
Pierwsze w kąpieli..
piękna Melcia 1 zdjęcie boskie!

Cytat:

oj tam , oj tam napewno masz talent
chociaż ja twierdzę że też go nie mam mój mąż robi lepsze zdjęcia, w ustawieniach coś pogrzebie i od razu inne zdjęcie zrobi a ja to taka amatorka
Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
mamusie a jak podgrzewacie odciagniete mleczko?
w garnuszku na gazie

Cytat:

W ogóle myślę, że fajnie by było gdyby nowe dziewczyny, a jest ich kilka i udzielają się regularnie zostały dopisane do naszej listy mamuś i jeśli chcą i resztą nie ma nic przeciwko to dostały dostęp do maila.
jestem za
Cytat:
Dziołszki, jaki kolor oczek mają Wasze szkraby?
Mój ma ciemno niebieskie i tak sie zastanawiam czy mu zostaną takie czy nie
Mogłyby zostać
Iga też ma niebieskie, chociaż nie ciemne - ciemne miała jak sie urodziła - teraz jej zjaśniały

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 17:08   #3196
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
my używaliśmy zwykłych pampków, ale przeszliśmy na Premium Care i muszę stwierdzić że są one chyba nieco większe, dlatego 2 nam zapewne wystarczą jeszcze na długo mimo że nasza kluseczka już ponad 5 kg waży - też tak wnioskuje po rozstawieniu tych pasków właśnie a przy tym bardzo elastyczne i nie tak bardzo plastikowe jak te standardowe... Wydaja się bardziej naturalne
więc chyba przy nich zostaniemy
A w SUPERPHARM jest teraz promocja na nie włwśnie - 2 opakowania po 72 sztuki kosztują 87,99!

Wiem że temat był już poruszany, ale może znajdą się jeszcze chętne do powrotu do niego tzn SZCZEPIONKI...
w poniedziałek Baśka ma wyznaczoną wizytę i pewnie zdecydujemy się na 5w1. Zaproponowano nam także szczepionkę przeciw rota wirusom, z której raczej zrezygnujemy i PNEUMOKOKOM - i tu mamy największe wątpliwości
wiem że Tamlin zdecydowała się na zaszczepienie Matiego, a reszta co sądzi? jak się ustosunkowujecie do np czegoś takiego:

kurde, tyle ile mam, tyle opinii już mam mętlik w głowie i nie mam pojęcia co zrobić
my szczepimy i na rota i na pneumo.

Cytat:

narazie jedziemy na gumkach, ale tabsy zaczne brac jak wreszcie pojde do gina. chocby dla krotszego i mniej obfitego @ bo tz i tak mi powiedzial ze gumki tez musza byc aby zwiekszyc szanse nie zajscia

ja oczywiscie tez jestem za dodaniem mamusiek do maila

tak w ogole to zaczynam schizowac moja ma 7 tyg i 5 dni a wciaz glowy na brzuszku podnosic nie chce, uniesie moza na 1 cm za raczki jak ja podniesc chce do siadu glowa leci do tylu, no martwie sie strasznie jedynie jak do odbicia ja trzymam to zadziera glowe.

Edytowane przez kasiam187
Czas edycji: 2012-11-14 o 17:10
kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 17:17   #3197
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:
Mogłyby zostać
Mój ma niebieskiei pewnie takie mu zostaną po tatusiu i starszym braciszku.

ja też jestem za dostępem do meila dla dziewczyn

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 17:19   #3198
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
ale dziś pierwszą tabletkę już wzięłam tylko tej MINItabletki dla karmiących - zobaczymy jak będzie z jej skutkami ubocznymi ale myślałam że chociaż o braciszka dla Baśki bać się nie trzeba
Ja też te mini biorę, chcę jeszcze karmić małego więc nie mam wyjścia na razie. Też się obawiam skutków, ale zobaczymy jak to będzie, najwyżej odstawię

Cytat:

Ja szczepię na pneumo
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 17:21   #3199
afternoon
Rozeznanie

Asiulka, ula ja tam nie wiem jak z wkładką i cc, ginekolog użyła sformułowania "odradzałabym", ale nie dopytywałam dlaczego, bo i tak nie nastawiałam się na wkładkę. Pewnie co lekarz to inne zdanie.
My nie planujemy już więcej dzieci, dlatego perspektywa gumek nie jest w tym względzie optymistyczna

My szczepiliśmy na rota i pneumo

Dziewczyny, jaką maskę/odżywkę do długich włosów polecacie? Ja mam prawie do pasa, po ciąży póki co nie wypadają, ale podniszczone są i jakieś takie bez blasku i wigoru
Stary 2012-11-14, 17:27   #3200
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja szczepię tylko zwykłymi obowiązkowymi, żadnych skojarzonych i dodatkowych, nie jest to kwestia oszczędności, tylko nie chcę obciążać dziecka. Skojarzone nie mają żadnych zalet poza tym, że jest jedno wkłucie, a obciążenie jednorazowe dla organizmu jest wielkie, a przy zwykłych są podobno różne miejsca wkłucia. Taka jest moja opinia i wiem, że wiele osób się nie zgodzi i szczepią skojarzonymi. Początkowo miałam w planie w ogóle nie szczepić, ale po zastanowieniu wybrałam jednak pakiet minimum.
Stary 2012-11-14, 17:28   #3201
Iwoncia81
Zakorzenienie

Kasiam nie schizuj
Każde dziecko jest inne i nic na siłę.
Jedne podnoszą wcześniej inne później.
Moj bobas też jeszcze super główki nie trzyma

Co do szczepień to ja 6w1 + pneumo
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 17:29   #3202
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Co do nawilżaczy powietrza...
Na all są lampy kolorowe zmieniające kolor i ta para co leci ma fajny efekt.
Mam zamiar zamówić ale dupki nie odpisują jak pytam o kolor, a pisze na aukcji żeby przed zakupem o to pytać
Iwoncia ja rodzicom kiedyś taką kupiłam bo piękna, ale szubko kamieniem zaszła i piękna nie była.

Cytat:

Popieram.

Cytat:
Mogłyby zostać
Ciemno niebieskie, Paula też takie miała ale zjaśniały jej, teraz wpadają w zielony.

Cytat:
moja ma taki jakis dziwny, nie da sie okreslic, ostatnio mialam problem co wpisac jak jej dowod wyrabialam. widocznie jeszcze sie jej nie wyksztalcil ostateczny. podobno do 6 miesiecy to trwa.
Do roku teoretycznie, ale Pauli później się zmieniły.

Cytat:

za zgłoszenie
a co może powodować nadmiar K? bo lekarka na ostatniej wizycie powiedziałą że jak mamy jeszcze K+D3 to że mimo że karmimy w sposób mieszany to żeby dokończyć opakowanie (tylko dawkować co drugi dzień)?
Ja biorę te tabletki i jak na razie przez kilka dni plamiłam.

A nadmiar witaminy K nie jest niebezpieczny. W dużych dawkach substancja wywołuje żółtaczkę oraz uszkodzenia tkanki mózgowej u niemowląt no i może prowadzić do niedokrwistości.
Stary 2012-11-14, 17:30   #3203
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja tam gumkom nie ufam odkąd zaszłam w ciążę. Chce brać tabletki, chociaż też nie wiem czy powinnam, bo mi odradzano ze względu na to, że zrobił mi się guzek w piersi podczas brania i musiałam mieć wycinany.

Co do koloru oczu moja ma ciemnoniebieskie, ale zauważyłam, że ma coraz więcej ciepłych refleksów w tym kolorze, a przy źrenicy już jej się zaczynają robić brązowe, więc pewnie będzie miała takie brązowo zielonkawe jak ja, TŻ ma jasnoniebieskie i na takie się nie zapowiada

Edytowane przez lilka00
Czas edycji: 2012-11-14 o 17:33
Stary 2012-11-14, 17:32   #3204
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
kochana alez tam sa moje zdjecia mozesz wziasc tez z fb.

Ok

Dziewczyny co z dostępem do maila Almariel, bo napisała, ale nikt nie odpowiedział...Ja jestem za. Miała juz dostep do maila,ale przy zmianie hasła ktos ja ominął. I zaraz wysyłam tez lidce00.
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 17:34   #3205
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
Asiulka, ula ja tam nie wiem jak z wkładką i cc, ginekolog użyła sformułowania "odradzałabym", ale nie dopytywałam dlaczego, bo i tak nie nastawiałam się na wkładkę. Pewnie co lekarz to inne zdanie.
My nie planujemy już więcej dzieci, dlatego perspektywa gumek nie jest w tym względzie optymistyczna

My szczepiliśmy na rota i pneumo

Dziewczyny, jaką maskę/odżywkę do długich włosów polecacie? Ja mam prawie do pasa, po ciąży póki co nie wypadają, ale podniszczone są i jakieś takie bez blasku i wigoru
Jeśli nie planujesz dzieci więcej to wkładka jak najbardziej.A gin odradzała zapewne dlatego że po wkładce mogą być problemy z płodnością.Ja miałam już wkładkę po Kamilu a po zdjęciu zaszłam w 1 cyklu i to odrazu z 2.

Odżywkę poleam Elisse z Biedrony ja mam fioletową już 3 tubkę jest świetna
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 17:35   #3206
monarika
Wtajemniczenie

Cytat:

My szczepiliśmy przeciwko pneumo mała to wcześniak więc ma za darmo...poza tym nawet jakby nie miała to i tak byśmy kupowali bo w rodzinie mam przykład zapalenia opon mózgowych spowodowanych pneumokokami....
My dodatkowo będziemy jeszcze szczepić meningokoki ale to można chyba później tak ok 6 miesiąca...
Nasza pani neonatolog odradzała rotawirusy więc nie szczepiliśmy...
Stary 2012-11-14, 17:37   #3207
afternoon
Rozeznanie

Lilka, ja tam "negatywnych" doświadczeń z gumkami nie mam, ale w kontekście zaprzestania na jednym dziecku nie czuję się pewnie
Stary 2012-11-14, 17:40   #3208
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
My po spacerze.

Kocyki LaMillou są świetne, ciepłe i milutkie w dotyku.

Anesh, Filip też często świszczy przy jedzeniu, zwłaszcza, jak zje łapczywie, zakrztusi się, to wtedy nieczysto przez jakiś czas oddycha.

Iwoncia Filip ma oczy ciemnoniebieskie, ponoć do 6 ms. życia kształtuje się ostateczny kolor. Ja mam brązowe, TŻ niebieskie, ciekawa jestem jakie Młody będzie miał. Ostatnio zaczęły mu ciemnieć brwi, barzdziej zarysowują się niż kiedyś, podobnie rzęsy

Dziewczyny, jak będzie jakaś decyzja co do dostępu do maila, to prosze o sygnał
To mnie troszke uspokoiłaś, moze to normalne... Chociaz teraz mi sie jeszcze przypomniało,ze pytałam pediatre tydzien temu jak byla u nas czemu jej sie tak zdrza dziwnie oddychac przy karmieniu to zapytała czy to jest takie sapanie i ze to normalne.

Młoda kupsko walneła,ale spi i teraz mam dylemat... przebrac czy nie...
Stary 2012-11-14, 17:48   #3209
zielona1911
Zakorzenienie

chyba nie mam Wam juz nic do dodania,Oskar tak ladnie wszystko opisal

Czy Wy tez macie problem z dziecmi na spacerach? Czapka to jeszcze zrozumiem,ale to ze w wozku nie chce jezdzic to juz przesada!
Najpierw musze go uspac na rekach i pchac nogami wozek-jak usnie moge go wsadzic...ale w ciagu 30 minut potrafie tak z 10 razy go podnosic i usypiac.. o co chodzi? bo ja juz nie mam sil.. jeszcze jutro bioderka na 17 a tz nie ma narazie..
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 17:49   #3210
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
no a moja z butli nie umie i już
mam nadzieję, że jak przyjdzie czas to się nauczy
a jaką masz butelkę?
Ja kupiłam taką zwykłą TT, niby kształt podobny do piersi ma - i faktycznie jakby się przyjrzeć:P.
Siostra powiedziała, że na początku taką zdziwioną minkę zrobiła, jakby chciała zapytać - hello, a co Ty mi wtykasz? ale potem jak poczuła, że mleczko tam leci to ciągnęło równo.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości