|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Cytat:
Cytat:
![]() pięknie wyglądałaś na chrzcinach Cytat:
moja ma niestety do mnie podobne, a tak chciałam, żeby miała do męża bo on ma takie wielkie i przepiękne ma rzęsy, co nie zmienia faktu że moja córcia jest dla mnie cudem najpiękniejszym jak każde dziecko dla swojej mamy Cytat:
Cytat:
mam nadzieję, że jak przyjdzie czas to się nauczy Cytat:
i spowdnie odebrałam od krawcowej, więc ciążowe już idą w odstawkę do następnego razu
|
||||||
|
|
|
#3182 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Cytat:
trzymam kciuki za powodzenie ze szczepieniem popieram pomysł |
|
|
|
|
#3183 |
|
Zadomowienie
|
Pytanie: Znacie się na rozmiarówce bucików dla niemowlaka?
Chce kupić te kozaczki, ale nie wiem czy rozmiar 11/12 będzie dobry? http://allegro.pl/show_item.php?item...cf77d00be2ff62 Te 11/12 to chodzi o długość stópki dziecka w cm? Pytalam sprzedawcy, ale odpowiedział mi tylko że najmniejsze mają rozm. 10 i teraz nie wiem czy zamówić 10 czy 11/12... |
|
|
|
#3184 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Niedawno wróciliśmy od pediatry i jestem w szoku, moja dziecina 4-tygodniowa waży już 5050 gr
. Od wagi z wypisu ze szpitala przytyła 1350 gr... Czułam, że przytyła, ale nie, że aż tyle. Poza tym trzyma już bez problemu główkę opierając się na łokciach, pediatra mówiła, że jak 2-miesięczne dziecko wygląda i tak była pewna, że to chłopiec, a nie dziewczynka, ale to już nie wiem czemu .Cytat:
Cytat:
.Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3185 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pewnie sobie trochę wmawiasz w każdym razie trzymamy z Basiulką kciuki za jutrzejsze badanie! Będzie dobrze! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A podajesz herbatkę koperkową? Przy MM jest to konieczne nie straszcie, bo my ostatnio znowu z TŻem szalejemy ![]() ale dziś pierwszą tabletkę już wzięłam tylko tej MINItabletki dla karmiących - zobaczymy jak będzie z jej skutkami ubocznymi ale myślałam że chociaż o braciszka dla Baśki bać się nie trzeba Cytat:
Cytat:
za zgłoszenie ![]() a co może powodować nadmiar K? bo lekarka na ostatniej wizycie powiedziałą że jak mamy jeszcze K+D3 to że mimo że karmimy w sposób mieszany to żeby dokończyć opakowanie (tylko dawkować co drugi dzień)? Cytat:
![]() wsadzamy do kubka z gorącą wodą i po chwili jest już dobre ![]() może dziś wreszcie podgrzewacz zamówię Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3186 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U nas chyba też ten garnek zostanie ![]() Co do pampersów to my 2 będziemy chyba do 6 miesiąca używać bo jak narazie to jak zapinam to te taśmy łączą się małej na brzuchu
|
|
|
|
|
#3187 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3188 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3189 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja u nas zaczynam podejrzewać pierwszy skok rozwojowy, niby po skończonym 4 tygodniu się pojawia, ale każde dziecko jest inne i do tych 4 tygodni już małej niewiele brakuje.
Do tego od 2 dni jak płacze pojawiają się łezki, a to niby też ma coś wspólnego z tym skokiem. Edytowane przez lilka00 Czas edycji: 2012-11-14 o 16:18 |
|
|
|
#3190 |
|
Rozeznanie
|
Lilka , my właśnie dostaliśmy becikowe
Colds, Melcia ma boskie oczyska Dziewczyny mam pytanie odnośnie antykoncepcji. Na jaką się decydujecie, zwłaszcza dziewczyny , które nie będą brały pigułek? Ja niespecjalnie powinnam decydować się na antykoncepcję hormonalną, bo pod koniec ciąży miałam cholestazę wątrobową i bardzo podwyższone próby wątrobowe, a w takich przypadkach odradza się hormonalną, za bardzo obciążyłaby wątrobę
|
|
|
|
#3191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3192 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dwie strony zdążyłam
![]() i melduję, że moje dziecko też nie cierpi czapki. Jak tylko zakładam wrzeszczy w niebogłosy Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() cud miód Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Cytat:
|
|
#3193 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a przy tym bardzo elastyczne i nie tak bardzo plastikowe jak te standardowe... Wydaja się bardziej naturalne ![]() więc chyba przy nich zostaniemy ![]() A w SUPERPHARM jest teraz promocja na nie włwśnie - 2 opakowania po 72 sztuki kosztują 87,99! ![]() Wiem że temat był już poruszany, ale może znajdą się jeszcze chętne do powrotu do niego tzn SZCZEPIONKI... w poniedziałek Baśka ma wyznaczoną wizytę i pewnie zdecydujemy się na 5w1. Zaproponowano nam także szczepionkę przeciw rota wirusom, z której raczej zrezygnujemy i PNEUMOKOKOM - i tu mamy największe wątpliwości ![]() wiem że Tamlin zdecydowała się na zaszczepienie Matiego, a reszta co sądzi? jak się ustosunkowujecie do np czegoś takiego: http://dziecisawazne.pl/pneumokoki-szczepic-czy-nie/ kurde, tyle ile mam, tyle opinii już mam mętlik w głowie i nie mam pojęcia co zrobić |
|
|
|
|
#3194 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Afternoon ja też po cc i nic nie mówiła że wkładki nie wolno,więc se założę bo nie czuję się bezpiecznie na tabletkach, a 4 dziecka nie chcę, no przynajmniej nie teraz ![]() Elena mi gin odradzała zastrzyki ze wzgledu na skutki uboczne,bardzo dużo kobiet je źle toleruje. Filusia ja szczepie 5w1 i pneumo ale mamy darmowe ze względu na wcześniactwo.Jakbym miała zapłacić to z meningo,pneumo i rota też wybrałabym pneumo. |
|
|
|
|
#3195 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
witam popołudniowo
cały dzień w biegu dzisiaj ![]() własnie wrócilam z miasta z małych zakupów, ale zimnisko masakra ![]() mała dziś ma dzień śpiocha Cytat:
Cytat:
napewno masz talentchociaż ja twierdzę że też go nie mam mój mąż robi lepsze zdjęcia, w ustawieniach coś pogrzebie i od razu inne zdjęcie zrobi a ja to taka amatorka![]() w garnuszku na gazie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3196 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
narazie jedziemy na gumkach, ale tabsy zaczne brac jak wreszcie pojde do gina. chocby dla krotszego i mniej obfitego @ bo tz i tak mi powiedzial ze gumki tez musza byc aby zwiekszyc szanse nie zajscia ![]() ja oczywiscie tez jestem za dodaniem mamusiek do maila tak w ogole to zaczynam schizowac ![]() za raczki jak ja podniesc chce do siadu glowa leci do tylu, no martwie sie strasznie jedynie jak do odbicia ja trzymam to zadziera glowe.
Edytowane przez kasiam187 Czas edycji: 2012-11-14 o 17:10 |
||
|
|
|
#3197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i pewnie takie mu zostaną po tatusiu i starszym braciszkuja też jestem za dostępem do meila dla dziewczyn |
|
|
|
|
#3198 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3199 |
|
Rozeznanie
|
Asiulka, ula ja tam nie wiem jak z wkładką i cc, ginekolog użyła sformułowania "odradzałabym", ale nie dopytywałam dlaczego, bo i tak nie nastawiałam się na wkładkę. Pewnie co lekarz to inne zdanie.
My nie planujemy już więcej dzieci, dlatego perspektywa gumek nie jest w tym względzie optymistyczna ![]() My szczepiliśmy na rota i pneumo Dziewczyny, jaką maskę/odżywkę do długich włosów polecacie? Ja mam prawie do pasa, po ciąży póki co nie wypadają, ale podniszczone są i jakieś takie bez blasku i wigoru |
|
|
|
#3200 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#3201 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiam nie schizuj
![]() Każde dziecko jest inne i nic na siłę. Jedne podnoszą wcześniej inne później. Moj bobas też jeszcze super główki nie trzyma ![]() Co do szczepień to ja 6w1 + pneumo |
|
|
|
#3202 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A nadmiar witaminy K nie jest niebezpieczny. W dużych dawkach substancja wywołuje żółtaczkę oraz uszkodzenia tkanki mózgowej u niemowląt no i może prowadzić do niedokrwistości. |
|||||
|
|
|
#3203 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Chce brać tabletki, chociaż też nie wiem czy powinnam, bo mi odradzano ze względu na to, że zrobił mi się guzek w piersi podczas brania i musiałam mieć wycinany.Co do koloru oczu moja ma ciemnoniebieskie, ale zauważyłam, że ma coraz więcej ciepłych refleksów w tym kolorze, a przy źrenicy już jej się zaczynają robić brązowe, więc pewnie będzie miała takie brązowo zielonkawe jak ja, TŻ ma jasnoniebieskie i na takie się nie zapowiada
Edytowane przez lilka00 Czas edycji: 2012-11-14 o 17:33 |
|
|
|
|
#3204 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3205 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Odżywkę poleam Elisse z Biedrony ja mam fioletową już 3 tubkę jest świetna |
|
|
|
|
#3206 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My dodatkowo będziemy jeszcze szczepić meningokoki ale to można chyba później tak ok 6 miesiąca... Nasza pani neonatolog odradzała rotawirusy więc nie szczepiliśmy... |
|
|
|
|
#3207 |
|
Rozeznanie
|
Lilka, ja tam "negatywnych" doświadczeń z gumkami nie mam, ale w kontekście zaprzestania na jednym dziecku nie czuję się pewnie
|
|
|
|
#3208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Młoda kupsko walneła,ale spi i teraz mam dylemat... przebrac czy nie... |
|
|
|
|
#3209 |
|
Zakorzenienie
|
chyba nie mam Wam juz nic do dodania,Oskar tak ladnie wszystko opisal
Czy Wy tez macie problem z dziecmi na spacerach? Czapka to jeszcze zrozumiem,ale to ze w wozku nie chce jezdzic to juz przesada! Najpierw musze go uspac na rekach i pchac nogami wozek-jak usnie moge go wsadzic...ale w ciagu 30 minut potrafie tak z 10 razy go podnosic i usypiac.. o co chodzi? bo ja juz nie mam sil.. jeszcze jutro bioderka na 17 a tz nie ma narazie.. |
|
|
|
#3210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kupiłam taką zwykłą TT, niby kształt podobny do piersi ma - i faktycznie jakby się przyjrzeć:P. Siostra powiedziała, że na początku taką zdziwioną minkę zrobiła, jakby chciała zapytać - hello, a co Ty mi wtykasz? ale potem jak poczuła, że mleczko tam leci to ciągnęło równo .
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:35.

oj tam na materacu na ziemi,ale jaki ekspresowy poród miałaś.Wiesz,nie można mieć wszystkiego
a tak naprawdę to u nas w szpitalu kobietka urodziła na ip,Lidzia z nią leżała-to był dopiero ekspres
takiego nie zazdroszcze.
ja jeste od spirali
ja dokupywalam bo jak byliśmy na dominikanie to chciąłyśmy z siorką profesjonaln,ą sesję a do tego trzeba wikeszy 

tak tak meningokoki sponsorowane przez Urząd naszego miasta bo w tym roku gdzieś w połowie okazało się, że 9 km dalej był przypadek sepsy i teraz wielka akcja. 

dziś rano znów był płacz
za zgłoszenie