Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8 - Strona 209 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-15, 14:53   #6241
horo_2
Zadomowienie

Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8

Dziewczynki,
Czy branie antybiotyku przeze mnie moze zaszkodzic malej?

3.02.2014 - wracam do ćwiczeń
horo_2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 15:01   #6242
belseno
Zadomowienie

Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8

Cytat:
Napisane przez iloona79 Pokaż wiadomość
Mądrze piszesz,dlatego się ciągle waham,niby mając wsadzony implant pod powięź mam mozliwośc żeby go później włożyć pod mięsień gdyby coś,ale robić op. zakładając że będzie się miało poprawkę to też bez sensu...Z tego co piszesz to powinna Ci wtedy odpowiadać metoda dr E.S. czyli pod dwa mięśnie...ja ciągle o tym myślę,ale to tęz nie jest tak że ta metoda jest dla każdego-sama Pani dr to przyznała,więc bądź tu mądry człowieku
Ja do tej Pani dr miałam 500 km więc troche dla mnie za daleko było, żeby choć na konsultację jechać, zresztą dopiero po op. się kapnęłam, że ona robi pod dwa mięśnie, ja na operację taka trochę zielona szłam i nie żebym żałowała, jest oki tylko ta różna wysokość mnie drażni Ale Ty jesteś przed a jest tu sporo dziewczyn od tej pani, to drąż temat, pytaj...lepiej teraz być upierdliwym niż później żałować. Męcz Anike...ona taka w miare świeża. No i może gdzieś uda Ci się znaleźć kobitkę co ma tą metodą co Ty chcesz, no nie ma to jak pogadać z kimś kto to przeszedł

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

Cytat:
Napisane przez horo_2 Pokaż wiadomość
Dziewczynki,
Czy branie antybiotyku przeze mnie moze zaszkodzic malej?
a to Ty tak sama chcesz bez konsultacji z lekarzem?
Stary 2012-11-15, 15:14   #6243
horo_2
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez belseno Pokaż wiadomość
Ja do tej Pani dr miałam 500 km więc troche dla mnie za daleko było, żeby choć na konsultację jechać, zresztą dopiero po op. się kapnęłam, że ona robi pod dwa mięśnie, ja na operację taka trochę zielona szłam i nie żebym żałowała, jest oki tylko ta różna wysokość mnie drażni Ale Ty jesteś przed a jest tu sporo dziewczyn od tej pani, to drąż temat, pytaj...lepiej teraz być upierdliwym niż później żałować. Męcz Anike...ona taka w miare świeża. No i może gdzieś uda Ci się znaleźć kobitkę co ma tą metodą co Ty chcesz, no nie ma to jak pogadać z kimś kto to przeszedł

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

a to Ty tak sama chcesz bez konsultacji z lekarzem?
Wlasnie mam recepte od lekarza, ale wczoraj nie wykupilam, bo mi kazala odstawic mala od piersi. Tylko, ze czuje się coraz gorzej, a zapalenie pluc to jednak nie przeziebienie

Stary 2012-11-15, 15:16   #6244
belseno
Zadomowienie

Cytat:
Wlasnie mam recepte od lekarza, ale wczoraj nie wykupilam, bo mi kazala odstawic mala od piersi. Tylko, ze czuje się coraz gorzej, a zapalenie pluc to jednak nie przeziebienie
ło jezuuu to się porobiło...ja tam znawcą nie jestem, ale jak dawno temu karmiłam i mnie podłączyli w szpitalu pod antybiotyk to dziecka nie pozwolili karmić
Stary 2012-11-15, 15:22   #6245
horo_2
Zadomowienie

Cytat:
ło jezuuu to się porobiło...ja tam znawcą nie jestem, ale jak dawno temu karmiłam i mnie podłączyli w szpitalu pod antybiotyk to dziecka nie pozwolili karmić
No mi tez kazala odstawic od piersi, ale jak ona caly czas na cycku to nie takie proste i mi szkoda przestac karmic
Myslalam, ze dam rade bez lekow, ale niestety i tak mysle, czy jak wezme antybiotyk i będę nadal karmic to zaszkodze malutkiej

Stary 2012-11-15, 16:10   #6246
Matti
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Niezadowolencja Pokaż wiadomość
Nad rozlewiskiem czytałam 3 części, Lilkę dostałam na prezent. Choć po Lilce miałam mieszane uczucia. Czyta się tę książkę świetnie jednak śmierć jest w niej mimo wszystko bardzo przytłaczająca. Spodziewałam się, że główna bohaterka zwiąże się z kolegą od korespondencji, ale niestety Mimo wszystko Kalicińska pisze tak jak lubię

hahaha nie oczytałam jej jeszcze ale już chyba wiem jak się skończy
trochę rzeczywiście jest przytłaczająca, jeśli ma się swoje dość powazne problemy, raczej nie do polecenia ale fajnym językiem nawet napisana

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Amanina Pokaż wiadomość
Matti, nowy to CBR 600 RR a ty na czym teraz jezdzisz?
..
pogadamy dzisiaj

25.06.13 Dr K.P. W-wa, Allergan 290ml
Matti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 16:52   #6247
kicia_nh
Zadomowienie

Klaudeczko no ja byłam cały czas za Mentorami, ale doktorek trochę mnie nastraszył:/ One mają gładszą powierzchnię niż Allergany czy te Sebbiny i mówił, że robił też wymiany implantów i ponoć Mentory się gorzej "wrastają", przy wymianie wyciągał je bez problemu a za nimi jakaś śluza się ciągła:/ A te dwie pozostałe marki to musiał oddzielać od komórek organizmu, bo tak dobrze się wrastały. No właśnie dlatego nie wiem co robić. Powiedział, że jak będę chciała to wsadzi mi Mentory, ale on po prostu chce dobrze doradzić, bo chce mieć zadowolone i szczęśliwe pacjentki Jemu ogólnie to różnicy nie zrobi jakie będę miała tylko żebym ja była zadowolona i nie miała żadnych problemów.

Amanina od wyliczył taką wysokość, żeby pierś była na swoim miejscu a nie zaczynała się zbyt wysoko, bo tak najbardziej estetycznie będzie wyglądać. Dlatego też absolutnie nie zgodził się na inny model o 1,2cm wyższy, na który się czaiłam. Nie wiem tylko czy faktycznie te 2mm będą aż tak zauważalne, bo to praktycznie nic.

Ilonka myślę, że te 3 mm w projekcji wielkiej różnicy nie zrobią a tak czy owak pierś będzie bardzo dobrze wypełniona. On mi proponował implant o projecji 1cm większej, bo byłaby wystarczająca dla mnie (chodzi o wypełnienie i podniesienie piersi) ale ja takich małych nie chciałam, uparłam się przy swoim i koniec

Sama nie wiem co robić. Wiem, że te Sebbiny są w Polsce mało znaną marką, ale ten doktor pracuje tylko na najlepszych implantach i jest to jedna z najlepszych klinik w Belgii (a nr 1 w tej prowincji tzn województwie). Dlatego proszę nie sugerujcie się marką przy swojej ocenie tylko tym, co mnie dręczy

Alex gratuluję serdecznie z każdym dniem będzie coraz lepiej a piersiaczki już masz. Ja na swoje poczekam jeszcze tylko 22 dni

http://www.suwaczek.pl/cache/a9aa8927f3.png

Edytowane przez kicia_nh
Czas edycji: 2012-11-15 o 16:54
kicia_nh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 17:01   #6248
malina986
Raczkowanie

Smile Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8

Hej kobietki jestem tutaj nowa z zamiarem powiekszenia cycuszek nosze sie juz kilka ladnych lat i teraz juz zdecydowalam sie juz napewno na przyszly rok . Mam pierwsza konsultacje w lutym u dr. K.P w Warszawie ( robila u niego moja kuzynka i jest z niego zadowolona) , a ja sie caly czas zastanawiam czy to najlepszy wybor i jaki tu jest przedzial cenowy za cycolinki wiem ze to zalezy od rodzaju wkladek ? Mi doktor powiedzial pomiedzy 140000-17000 .
Postaram sie tu czesciej zagladac i niedlugo utworze moja galerie wyjsciowa

Pozdrawiam wszystkie cycolinki i te ktore planuja dolaczyc do ich grona
malina986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 17:46   #6249
MyaDiva
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katarsis87 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Jestem już w USA.
Nie uwierzycie co się stało, jestem po wizycie u chirurga plastyka tutaj w Orlando.
Miałam operację w styczniu, komplikacja po 3 miesiącach - prawa pierś zrobiła się twarda i lekarz stwierdził płyn.
Operacja II we wrześniu 12.09.2012 na prawej piersi, usunięcie płynu, torebki i na nowo implant na miejscu.
Tydzień temu czy 1,5 miesiąca po operacji jadąc samochodem koszulka mi się zrobiła mokra. U znajomych spojrzałam co się stało okazało się, że na szwie zrobiła mi się dziurka. Lekarz kazał ją dezynfekować, smarować maścią z antybiotykiem. W ciągu 1,5 tyg nic się nie zmieniło więc dzisiaj pojechałam na wizytę tutaj w Orlando w USA do lekarza. Stwierdził, że implant nie trzyma się na miejscu, że wychodzi i przez to zrobiła się dziurka i cały czas płyn z niej leci (jest czysty - nie ma infekcji). Jego diagnoza: wyjęcie implantu, zaszycie. Zostawienie piersi bez implantu na 2-3 miesięcy aby się wygoiło wszystko i dopiero wtedy włożenie go z powrotem.
Płakałam prawie cały czas w gabinecie
Mam już dosyć...
Katarsis- niestety to może być jedyny sposób. Wiem, że w końcu pogodzisz się z tą myślą i zrozumiesz, że inaczej po prostu się nie da. Część lekarzy w takim przypadku jak Twój już za pierwszym razem by na pół roku wyjęło implant. Tak należałoby zrobić wtedy- ale już sobie wyobrażam co byś wtedy powiedziała i czy by się na to zgodziła Niestety to pacjentki same wpływają na lekarzy i na to że podejmują pochopne i ryzykowne decyzje . Niestety zbyt często ryzykują- a zaszywanie piersi z infekcją z implantem (o ile dobrze pamiętam tym samym) jest właśnie taką wymuszoną decyzją i ryzykiem.
Musisz to zrozumieć- i musisz dać radę. Zrób jak najszybciej porządek z piersią - najpierw ją spokojnie wylecz a potem włóż nowy implant. Pół roku minie szybciutko i nie nalegaj by to było 3 msc bo " dłużej nie wytrzymasz" . Odczekaj pół roku bo tak będzie najrozsądniej - Ty już nie możesz sobie pozwolić na ryzyko.

Cytat:
Napisane przez cycatka Pokaż wiadomość
KATARSIS - aż łzy same do ocząt się pchają nie wiem czy nie powinnaś zmienić jednak firmy wkładek bo może organizm na te źle reaguje
hihihi a co to za herezje ??? skąd przyniosłaś takie rewelacje

..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia
15,12.09 mentorCPG333-485ccpo szamańsku https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
MyaDiva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 17:49   #6250
Amorcio
Wtajemniczenie

Cytat:
Amorcio,
przeczytałam raz jeszcze tego linka,ale tam nic nie ma o powięzi,
więc nie wiem skąd Twój wniosek,że nie dałabys sobie tego zrobić??
Tam też są opisane przypadki gdy coś tam dzieje się niedobrego z mięśniem, czyli w sumie każda metoda jest na swój sposób ryzykowna.
trochę sie zmartwiłam tym co napisałaś,więc raz jeszcze przestudiowałam ten artykuł,ale dalej wiem tyle samo

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

Mądrze piszesz,dlatego się ciągle waham,niby mając wsadzony implant pod powięź mam mozliwośc żeby go później włożyć pod mięsień gdyby coś,ale robić op. zakładając że będzie się miało poprawkę to też bez sensu...Z tego co piszesz to powinna Ci wtedy odpowiadać metoda dr E.S. czyli pod dwa mięśnie...ja ciągle o tym myślę,ale to tęz nie jest tak że ta metoda jest dla każdego-sama Pani dr to przyznała,więc bądź tu mądry człowieku
Muszę poszukać, może gdzieś indziej czytałam a myślałam że tam
Amorcio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 17:51   #6251
MyaDiva
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niepytajozdanie Pokaż wiadomość
hej kochane! mogłybyście zerknąć do mojego albumiku, i zobaczyć czy moje piersi przypadkiem nie są krzywe ? Miałam je robione 1 sierpnia u PXXXXX, na zdjęciach miałam jeszcze lekką opuchliznę. Całuję mocno!
NIEPYTAJOZDANIE proszę Cie po raz TRZECI byś edytowała swój post gdzie NADAL jest nazwisko lekarza. Testujesz moją cierpliwość?
Cofnij się do strony 192 i posta nr 5734 i dokonaj edycji.

15,12.09 mentorCPG333-485ccpo szamańsku https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520

Edytowane przez MyaDiva
Czas edycji: 2012-11-15 o 20:16
Stary 2012-11-15, 17:54   #6252
Amorcio
Wtajemniczenie

Cytat:
No mi tez kazala odstawic od piersi, ale jak ona caly czas na cycku to nie takie proste i mi szkoda przestac karmic
Myslalam, ze dam rade bez lekow, ale niestety i tak mysle, czy jak wezme antybiotyk i będę nadal karmic to zaszkodze malutkiej
Twój bąbelek też będzie miał ten antybiotyk w mleku. Może zrób tak na czas antybiotyku karm butelka a swoje mleko sciągaj i jak wyzdrowiejesz wrócisz do karmienia. A to masz już zapalenie płuc? to nie przelewki.
Stary 2012-11-15, 18:09   #6253
horo_2
Zadomowienie

Amorcio,
Boje się, ze jak pr2stawie mala na butelke, to już nie bedzie chciala potem ciagnac piersi no i jeszcze kwestia czy da się przestawic skoro ona nawet smoczka nie chce ...

Stary 2012-11-15, 18:16   #6254
kicia_nh
Zadomowienie

Myu widzę, że jesteś Mam nadzieję, że mi coś doradzisz jako nasz ekspert

Stary 2012-11-15, 18:17   #6255
tasha2
Raczkowanie

Hej dziewczyny, Wrzucilam nowe zdjecia, oj zmieniaja sie zmieniaja 23-go pod Swieto Dziekczynienia stuknie im 4 miesiace
Stary 2012-11-15, 18:29   #6256
MyaDiva
Zakorzenienie

Cytat:
Amorcio,
przeczytałam raz jeszcze tego linka,ale tam nic nie ma o powięzi,
więc nie wiem skąd Twój wniosek,że nie dałabys sobie tego zrobić??
Tam też są opisane przypadki gdy coś tam dzieje się niedobrego z mięśniem, czyli w sumie każda metoda jest na swój sposób ryzykowna.
trochę sie zmartwiłam tym co napisałaś,więc raz jeszcze przestudiowałam ten artykuł,ale dalej wiem tyle samo

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

Metoda pod powięź- czyli na mięsień pod gruczoł. Implant leży na mięśniu ograniczony powięzią - czyli błonką która jest na mięśniach. Metoda mimo wszystko najbardziej zbliżona do metody pod gruczoł - ponieważ cienka błonka jaką jest okryty nie ma za bardzo wpływy na zamocowanie implantu. Ona raczej ogranicza implant na zasadzie włożenia w pończoszkę. Po co? no nie bardzo wiem Pamiętam że ze dwa lata temu ta metoda była hitem w jednej z klinik warszawskich- każdej kwalifikującej się pacjentce zachwalano jej zalety (głównie krótką rekonwalescencję i naturalny wygląd) i promowano jako nową, cudowną alternatywę . Nie wiem czy miało to związek z pracą jaką pisał jeden z tamtejszych lekarzy- bo co takiego mi się obiło o uszy Pan dr pracę napisał i metodzie ucichło A metoda nie jest żadną nowinką- więc samo to wg mnie było naciąganiem.
Gdzieś już o tym była mowa- w poprzedniej części. Pisałam wtedy więcej i nawet chyba szkice wrzucałam. Teraz nie mam ich pod ręką więc nie zapodam.
I tak jak napisałaś nie każdą metoda można zrobić w każdym wypadku. Ale jeśli masz wybór- rób jak najgłębiej. A mówienie, że w razie czego zrobi się głębiej jest śmieszne idąc takim tokiem najlepiej za pierwszym razem zrobić pod gruczoł . A potem co?- podciągnąć pierś i wsadzić głębiej - no gdzie tu sens Dobrze osadzone piersi będą śliczne przez długie lata Ja jestem wyznawcą raz a dobrze. Łatwo , szybko i przyjemnie to droga na skróty- i w tym wypadku się nie opłaca.

---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ----------

Olivko- ale avek śliczny czy to są te Twoje maluszki normalnie Cię nie poznałam przez tą zmianę

Celinko- hop, hop Ty już jesteś z nami??? zaraz poczytam
bo nic nie wiem

Stary 2012-11-15, 18:43   #6257
Amorcio
Wtajemniczenie

Cytat:
Amorcio,
Boje się, ze jak pr2stawie mala na butelke, to już nie bedzie chciala potem ciagnac piersi no i jeszcze kwestia czy da się przestawic skoro ona nawet smoczka nie chce ...
Kochana wiem, znam ten ból ale ona jest maleńka jeszcze. Moje dziecko miesiąc było na sondach i butelkach i smoczkach ale przy wyjściu ze szpitala dostala pierś i tak zostało. w domu zero butelki, zero smoczka. Od 7mca niekapek z wodą bo z butelki nie chciala nici teraz mam odwrotny problem. Dziś uwsteczniam dziecko, dałam butelke z wodą i się spodobała, może uda mi się tak w nocy. Napisz czy masz to zapalenie płuc, co powiedział lekarz?

---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ----------

Cytat:
Napisane przez MyaDiva Pokaż wiadomość
Metoda pod powięź- czyli na mięsień pod gruczoł. Implant leży na mięśniu ograniczony powięzią - czyli błonką która jest na mięśniach. Metoda mimo wszystko najbardziej zbliżona do metody pod gruczoł - ponieważ cienka błonka jaką jest okryty nie ma za bardzo wpływy na zamocowanie implantu. Ona raczej ogranicza implant na zasadzie włożenia w pończoszkę. Po co? no nie bardzo wiem Pamiętam że ze dwa lata temu ta metoda była hitem w jednej z klinik warszawskich- każdej kwalifikującej się pacjentce zachwalano jej zalety (głównie krótką rekonwalescencję i naturalny wygląd) i promowano jako nową, cudowną alternatywę . Nie wiem czy miało to związek z pracą jaką pisał jeden z tamtejszych lekarzy- bo co takiego mi się obiło o uszy Pan dr pracę napisał i metodzie ucichło A metoda nie jest żadną nowinką- więc samo to wg mnie było naciąganiem.
Gdzieś już o tym była mowa- w poprzedniej części. Pisałam wtedy więcej i nawet chyba szkice wrzucałam. Teraz nie mam ich pod ręką więc nie zapodam.
I tak jak napisałaś nie każdą metoda można zrobić w każdym wypadku. Ale jeśli masz wybór- rób jak najgłębiej. A mówienie, że w razie czego zrobi się głębiej jest śmieszne idąc takim tokiem najlepiej za pierwszym razem zrobić pod gruczoł . A potem co?- podciągnąć pierś i wsadzić głębiej - no gdzie tu sens Dobrze osadzone piersi będą śliczne przez długie lata Ja jestem wyznawcą raz a dobrze. Łatwo , szybko i przyjemnie to droga na skróty- i w tym wypadku się nie opłaca.

---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ----------

Olivko- ale avek śliczny czy to są te Twoje maluszki normalnie Cię nie poznałam przez tą zmianę

Celinko- hop, hop Ty już jesteś z nami??? zaraz poczytam
bo nic nie wiem
Myu proszę powiedz mi czy naprawdę ból pod oba mięśnie będzie dużo większy niż pod jeden? i to dochodzenie do formy też dużo dłużej trwa?
Stary 2012-11-15, 18:49   #6258
horo_2
Zadomowienie

Pani Dr , jak to lekarz,0 kazala brac antybiotyk bo zapalenie pluc, a rozwijalo się, bo nie mialam temp.więc nie podejrzewalam, ze to moze byc cos powaznego. A kaszle od pponad 2 tygodni. Bol od steony plecow tlumaczylam sobie niewygodna pozycja przy karmieniu.
A maluszka latwiej przestawic. Moja już za tydzien konczy 3 miesiace, więc obawiam się, ze jak już poczuje butelke i się przyzwyczai, to bedzie lipa i koniec cycusia.
I dlatego albo meczyc się bez lekow albo zaryzykowac odstawienie na jakis czas od piersi

Stary 2012-11-15, 18:58   #6259
belseno
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Amorcio Pokaż wiadomość
Myu proszę powiedz mi czy naprawdę ból pod oba mięśnie będzie dużo większy niż pod jeden? i to dochodzenie do formy też dużo dłużej trwa?
Przejrzyj sobie posty Aniki i Kasik, one niedawno miały robione u tej pani dr i z tego co pamiętam ich posty po op. to nie były ani bardziej ani mniej cierpiące...no może Kasik troszke bardziej się męczyła ale ja nie wiem czy to nie jest też uzależnione od indywidualnych cech bo np. Olivka ma pod 1 mięsień a bidulka bardzo cierpiała, ja mam pod 1 miesień i po op. wzięłam 1 czy 2 tabletki przeciwbólowe i to bardziej profilaktycznie bo nie odczuwałam dużego bólu, dla mnie to był raczej duży dyskomfort i niemoc.
Stary 2012-11-15, 18:59   #6260
MyaDiva
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kicia_nh Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki

Ale miałam zabiegane ostatnie dwa dni. A dzisiaj byłam na konsultacji i jednak zdecydowałam, że operację robię w Belgii. Wszystko będę miała na miejscu chociażby w razie konsultacji. A i teraz mam mętlik w głowie, bo mam dwa implanty do wyboru:
*Mentor CPG 323, 440cc: wys. 11,8cm, szer. 12,5cm, proj. 6,2cm
*Sebbin LSA SF, 415cc: wys. 11,5cm, szer, 12,5cm, proj. 5,9cm
Teraz nie wiem, które wybrać. Zarówno Mentory jak i Sebbiny mają dożywotnią gwarancję, lekarz uważa, że Sebbiny są lepsze i mają bardziej chropowatą powierzchnię, co zmniejszy ryzyko przekręcenia się. Hmm mają jeszcze dodatkową 15 letnią gwarancję na darmową wymianę, gdyby coś było nie tak. Pomóżcie dziewczyny, bo ja już sama nie wiem co robić. Ehh i jeszcze mnie pokreślił no i wyszło, że o 2mm Mentory byłyby wyższe niż ja mogę mieć najwyższy implant.
Data operacji 7 grudzień więc jak możesz Aniu zmień datę w wyliczance A Ty i Lauren plus 1 dzień, bo tam błąd w wyliczance Celinka pewnie nie zauważyła już.
A żebyście widziały tą moją konsultacje, to lekarz ręce załamywał, bo takiej upartej pacjentki jeszcze nie miał i żadna jeszcze nie chciała "takich dużych" cycków, a mi mimo wszystko na przymiarce małe się wydawały, zwłaszcza jak dał mi koszulkę do ubrania dla oceny efektów. Haha no miałam tam przeboje
hihi - no ale jak "takich dużych" no co to za lekarz, przyślij go do nas to z dużego zrobimy średnie a z małego mikre No tak i może dlatego co niektórzy tak konsekwentnie zostają przy własnych proporcjach
Co do implantów - hmmm odnoszę takie wrażenie, że lekarz skłania się ku Sebbinom ? " o 2 mm za dużo" dla mnie zaginanie faktów Podobnie jak teoria z przekręcaniem i chropowatością - mi te bardziej chropowate i tak się przekręciły . Metory trzymają się jak trzeba Implant się przekręca jak jest źle osadzony- i nawet najbardziej chropowaty to zrobi. Mi się przekręcił i pociągnął za sobą to co się przyrosło rozrywając przy okazji tkankę w piersi -hihi wolałabym wtedy żeby nie był przyrośnięty Z kolei zbyt mocne "przyrastanie się " pociąga za sobą zjawisko replingu (też miałam) a więc marszczenia się implantu. I jeśli tkanka w piersi nie jest jędrna "przyczepianie się " wcale nie jest dobre bo będzie widoczne. Przy poprawce w takich przypadkach wkłada się gładkie implanty - właśnie po to żeby się nie przyczepiały.

Nie wiem co doradzić bo u nas mało się wkłada Sebbinów. Po wymiarach fajniejsze Mentory - i to jest plus. O chropowatości się nie wypowiem bo w ręku Sebbina nie miałam. No i jak napisałam wyżej akurat nie zawsze to jest zaletą- więc nawet jeśli są bardziej chropowate w mojej ocenienie nie jest to szczególnym atutem. Mentor jest też teksturowany- w stopniu zupełnie wystarczającym.

Edytowane przez MyaDiva
Czas edycji: 2012-11-15 o 19:01
Stary 2012-11-15, 19:01   #6261
belseno
Zadomowienie

Cytat:
Pani Dr , jak to lekarz,0 kazala brac antybiotyk bo zapalenie pluc, a rozwijalo się, bo nie mialam temp.więc nie podejrzewalam, ze to moze byc cos powaznego. A kaszle od pponad 2 tygodni. Bol od steony plecow tlumaczylam sobie niewygodna pozycja przy karmieniu.
A maluszka latwiej przestawic. Moja już za tydzien konczy 3 miesiace, więc obawiam się, ze jak już poczuje butelke i się przyzwyczai, to bedzie lipa i koniec cycusia.
I dlatego albo meczyc się bez lekow albo zaryzykowac odstawienie na jakis czas od piersi
kurde no ciężka decyzja, a da się wyleczyć z zapalenia płuc bez antybiotyku? Żebyś więcej szkody sobie nie narobiła
Stary 2012-11-15, 19:06   #6262
Amorcio
Wtajemniczenie

Cytat:
Z zapaleniem płuc nie ma żartów! Powikłania mogą wyjść za kilka lat nawet i to cięzkie. Jeżeli chcesz to spróbuj rozgniecione ząbki z 2główek czosnku, sok z 1-1,5 cytryny, miód ok 100-150ml. Wymieszac drewniana lub plastikowa łyżką, odstawić na dobę. odsaczyc na sitku i do ok 30ml wody dodawac 2-3lyzeczki tej nalewki. To jest mocna wersja. Ja na poczatku ciazy bylam bardzo chora (goraczki po 40st ale NIE ZAPALENIE PŁUC) i 3razy w ciagu karmienia. Najpierw lekarz nie chciał mi dac antybityku bo ciaza a pozniej ja nie chcialam bo karmie. W ciązy 3tyg lezalam chora az wlasnie kolezanka przyniosla mi ta nalewke i doslwni z godziny na godzine czulam roznice. Ale podkreslam to byly jakies grypy czy mocne wirusy. Czosnek jest tez bardzo silnym antybiotykiem, mojej córci nic sie nie działo po tej nalewce a była mniejsza tylko wtedy może lepiej zaczac mniejsza dawke a czesciej
Stary 2012-11-15, 19:09   #6263
horo_2
Zadomowienie

Cytat:
kurde no ciężka decyzja, a da się wyleczyć z zapalenia płuc bez antybiotyku? Żebyś więcej szkody sobie nie narobiła
Nie wiem czy da się wyleczyc, nawet nie pytalam.

Stary 2012-11-15, 19:12   #6264
kicia_nh
Zadomowienie

Myu dziękuję uspokoiłaś mnie trochę. Doktorek uważa, że duże, bo tu w Belgii dziewczyny największe wymaganie jakie miały to miseczka stanika "d" i to sporadycznie. Jest tu kilka różnic między tym co jest w Polsce, ale pewnie byłybyście deko zszokowane jakbym Wam napisała
Co do implantów ja osobiście cały czas te Mentorki chciałam Ale mnie trochę z tropu wybiło to co powiedział lekarz. Co do chropowatości to ja różnicy nie zauważyłam. Jedynie Allergany faktycznie są znacznie bardziej szorstkie (wszystkie w łapkach trzymałam). Mnie przede wszystkim zastanawiała ta wysokość, choć jak tak patrzyłam na te kreseczki to różnicy żadnej nie widziałam.
A jak to jest z tą gwarancją? Skoro jest dożywotnia, to po co te dodatkowe 15 lat gwarancji na darmową wymianę? No przecież ta dożywotnia ma gwarantować to, że nic z implantem się nie stanie

Cholera przez to forum jak się Waszych cycuchów naoglądałam, na przymiarce z projekcją 6,2cm uznałam, że te cycki to wcale duże nie będą, no takie w miarę Doktorek za głowę się złapał

Stary 2012-11-15, 19:13   #6265
horo_2
Zadomowienie

Cytat:
Z zapaleniem płuc nie ma żartów! Powikłania mogą wyjść za kilka lat nawet i to cięzkie. Jeżeli chcesz to spróbuj rozgniecione ząbki z 2główek czosnku, sok z 1-1,5 cytryny, miód ok 100-150ml. Wymieszac drewniana lub plastikowa łyżką, odstawić na dobę. odsaczyc na sitku i do ok 30ml wody dodawac 2-3lyzeczki tej nalewki. To jest mocna wersja. Ja na poczatku ciazy bylam bardzo chora (goraczki po 40st ale NIE ZAPALENIE PŁUC) i 3razy w ciagu karmienia. Najpierw lekarz nie chciał mi dac antybityku bo ciaza a pozniej ja nie chcialam bo karmie. W ciązy 3tyg lezalam chora az wlasnie kolezanka przyniosla mi ta nalewke i doslwni z godziny na godzine czulam roznice. Ale podkreslam to byly jakies grypy czy mocne wirusy. Czosnek jest tez bardzo silnym antybiotykiem, mojej córci nic sie nie działo po tej nalewce a była mniejsza tylko wtedy może lepiej zaczac mniejsza dawke a czesciej
Wszystko mam, więc zaraz zabiore się za przygotowanie. Sprobuje, moze akurat mi pomoze i obejdzie się bez lekow. Dziekuje
Sprawdze kilka dni,
A gdyby nie pomoglo, to w poniedziałek wykupie leki.

Stary 2012-11-15, 19:18   #6266
MyaDiva
Zakorzenienie

Cytat:

Z całą pewnością taka metoda jest większą ingerencją. Nie da się niestety powiedzieć o ile większy będzie ból bo nie sposób to zmierzyć. Mnie bardziej bolało po drugiej operacji- w sakli do 10 na 6. Ale brałam tylko ibuprom i dałam radę bez problemu. Po pierwszej bolało mnie na 4- nie brałam nic. Dochodzenie do siebie i rehabilitacja trwa dłużej- i nie jest lekko. Bo leżeć nie można, trzeba ćwiczyć , czasem chodzić na basen przez trzy msc. Trzeba się z tym liczyć- ale moim zdaniem warto.
Jeśli ktoś chce szybki efekt, bez bólu i zaleceń przez pół roku-najlepiej zrobić pod gruczoł (lub powięź )- ale niestety trzeba się w takim wypadku liczyć że po roku piersi mogą być do poprawki. Osobie z implantem pod mięsień lub podmięśniowo piersi się dopiero ułożą - a osobie która ma pod gruczoł przez ten czas już obwisną.

Edytowane przez MyaDiva
Czas edycji: 2012-11-15 o 19:27
Stary 2012-11-15, 19:19   #6267
belseno
Zadomowienie

Amorcio a jak się stosuje tą nalewkę? W sensie ile i jak często?

---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ----------

Cytat:
Wszystko mam, więc zaraz zabiore się za przygotowanie. Sprobuje, moze akurat mi pomoze i obejdzie się bez lekow. Dziekuje
Sprawdze kilka dni,
A gdyby nie pomoglo, to w poniedziałek wykupie leki.
Horo oby się udało
Stary 2012-11-15, 19:27   #6268
iloona79
Zadomowienie

Cytat:

No własnie Myu,
powiedz jak u Ciebie było po operacji-cycuszki widziałam i sa sliczne,
a jesteś kolejną osobą która ma takie implanty,które i mi Pani dr zaproponowała...
To prawda co piszesz,zeby nie iść tą drogą że teraz zrobie operację pod powięź z myślą,że kiedyś zobię kolejną-napisałam własnie,że nie chcę tak własnie podchodzić do sprawy,bo to bez sensu...szukam wiec tych informacji,aczkolwiek spotkałam się tez już z tym,że ktoś może tą metodą mieć zrobione-jako pod mięsień (!) i nawet o tym nie wiedzidzec(o zgrozo!), ja nie wiem czy dr w ogóle mnie by poinformował,gdyby nie to że zapytałam się o metodę.
Lubuss była o tego samego dra i nie wie jaką metodą będzie miała,bo jej nie powiedział,a może tez wyszła z założenia że pod mięsień jak u większości...trzeba pytać i jeszcze raz pytac,bo kto pyta nie błądzi-choc ja pytałam i dalej błądzę
A tego,że u nas w Polsce była ta metoda spotykana częściej swego czasu to nie wiedziałam,natomiast na amerykańskich stronach jest dużo więcej na ten temat,a tu cisza:-(

Belseno,
no ja juz próbowałam pytać kasikk i aniki,ale jakoś nie doczekałam się odpowiedzi,a doczytać nie mogłam-wiem za to że inne sa zalecenia od pani dr jak mają dziewczyny okrągłe a jak anatomy-własnie po tych drugich dochodzi się dłużej do siebie-znaczy dłużej trzeba na siebie uważać,bo mogą się one przekręcić(?!)

Kurczę, ja chyba sobie tej op. nie zrobię,bo jak mam ograniczony czas(praca mężą), trójkę dzieci,no i nie chcę nikomu mówić o tym przed faktem,czyli nie mogę wychodzić z założenia ze ktoś mi pomoże,to kiszka-bo jak mam sobie poradzić,w dodatku niczego nie podnosząc:-(
Wychodzi na to,że mogłam to zrobić zanim założyłam rodzinę albo poczekać aż odchowam dzieci i wtedy się "przeliftinguję" cała-jak nic do trumny będzie jak ulał!!

Edytowane przez iloona79
Czas edycji: 2012-11-15 o 19:30
iloona79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 19:28   #6269
belseno
Zadomowienie

Amorcio
Cytat:
..........Dochodzenie do siebie i rehabilitacja trwa dłużej- i nie jest lekko. Bo leżeć nie można, trzeba ćwiczyć , czasem chodzić na basen przez trzy msc. Trzeba się z tym liczyć- ale moim zdaniem warto.....
no jasne, że warto przecież po zabiegu pod 1 mięsień też są obostrzenia, ja też miałam zakaz dzwigania przez 3 miesiące, dziewczyny tez obolałe i cierpiące są i to nie jest tak, że bezboleśnie się da, a jeśli troszkę bardziej się pocierpi ale efekt będzie trwalszy to ja bym w to wchodziłą, te 3 miesiące to jakoś tak szybko minęły.... a ból jest tylko na początku a potem to profilaktyka.
A apropo basenu byłam wczoraj po 2 tygodniowej przerwie i jestem w szoku, te mięśnie znowu się przykurczyły normalnie każdy ruch rękami czułam jak mnie ciągnie w środku, absolutnie nie bolało tylko się tak ciągnęło...a już tak pięknie rozruszana byłam

Edytowane przez belseno
Czas edycji: 2012-11-15 o 19:30
belseno jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 19:28   #6270
Amorcio
Wtajemniczenie

Cytat:
Z całą pewnością taka metoda jest większą ingerencją. Nie da się niestety powiedzieć o ile większy będzie ból bo nie sposób to zmierzyć. Mnie bardziej bolało po drugiej operacji- w sakli do 10 na 6. Ale brałam tylko ibuprom i dałam radę bez problemu. Po pierwszej bolało mnie na 4- nie brałam nic. Dochodzenie do siebie i rehabilitacja trwa dłużej- i nie jest lekko. Bo leżeć nie można, trzeba ćwiczyć , czasem chodzić na basen przez trzy msc. Trzeba się z tym liczyć- ale moim zdaniem warto.
Jeśli ktoś chce szybki efekt, bez bólu i zaleceń przez pół roku-najlepiej zrobię pod gruczoł (lub powięź )- ale niestety trzeba się w takim wypadku liczyć że po roku piersi mogą być do poprawki. Osobie z implantem pod mięsień lub podmięśniowo piersi się dopiero ułożą - a osobie pod gruczoł przez ten czas już obwisną.
Myu ja biorę pod uwagę jeden mięsień lub oba i przy obu rekonwalescencja jest podobna tylko wlasnie chyba przy obu wszystko dluzej i mocniej. Nie chodzi o to czy wytrzymam ale o to, ze jak mam meza w domu to od 18tej do 8.05 a moje dziecko młodsze bedzie mialo wtedy 2latka. Dr E.S jest "pod nosem" , drugi ok 500km
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości