|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3751 |
Zadomowienie
|
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część III:)
czesc Dziewczynki
na szczescie juz piatek nadrobilam Was. z tego co pamietam kocurku-trzymam kciuki za wizyte, na pewno wszystko bedzie dobrze Lunka- nie miewaj zobczonych snow ;P iza- kurcze,,, to bierz dupka jak zalecil lekarz a w razie wu powtorz testa wspolczuje tym ktore dostaly @- ale pamietajcie,nowy cykl, nowe przytulanki, nowe staranka u mnie 13dc, znajac moje cykle to do owulki jeszcze troche, w poniedzialek mam wizyte u gin, moze bedziew widac jakis dojrzewajacy pecherzyk ![]() dzis i tak dopadne TZ ![]() ![]() eh... byle do 15...piszcie zebym miala co podczytwywac ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3752 | ||||
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja wczoraj tak płakałam i tż mi mówi wieczorem"Szykuj sie idziemy na miasto" ![]() ![]() Wczoraj był 13 dc ale po telefonie do gina zaczełam już od wczoraj dupka.Zdziwiona jestem bo plamienie ustało już po wczorajszych 2 tabletkach ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3753 |
Rozeznanie
|
Witam piątkowo
![]() Wczoraj zamówiliśmy narożnik, czas oczekiwania do 8 tyg. ![]() Dzisiaj się okaże co z operacją mojego taty. Tż o 12 jedzie zawieść podanie do szpitala i podobno mają mu odrazu powiedzieć. Zobaczymy... Kocurek trzymam kciuki, daj znać po wizycie ![]() Miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3754 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
zgodnie z tym co pisza w serwisie dla lekarzy w medycynie praktycznej o duphastonieto: "Progestagen otrzymywany syntetycznie, wykazujący wielokierunkowe działanie podobne do naturalnego progesteronu. Działa 10-30 razy silniej niż podawany doustnie progesteron. Nie wywołuje efektów androgenizacji ani wirylizacji, nie hamuje owulacji i nie zwiększa podstawowej temperatury ciała. Wchłania się szybko po podaniu p.o., szybko osiąga stężenie lecznicze w surowicy, tmax leku macierzystego i jego głównego metabolitu wynosi 0,5-2,5 h. Ulega biotransformacji w wątrobie. Zidentyfikowano 43 metabolity, z czego najważniejszy jest 20 α-dihydrodydrogesteron (DHD). Wydalanie odbywa się przez nerki; lek i jego metabolity wydalane są całkowicie z ustroju w ciągu 72 h (63% dawki w postaci metabolitów). t1/2 dla dydrogesteronu wynosi 5-7 h, a dla DHD - 14-17 h." ale czytalam gdzies tez wypowiedzi, ze w duuuzej dawce moze podwyzszac... ja biore 1x1 dziennie i mi wychodzi na to, ze nie podwyzsza... Cytat:
wlasnie Anulka, nieciekawa sytuacja u Ciebie.... ale nie mozesz sie denerwowac. sprobuj podejsc do tego z dystansem. rob swoje, tyle ile musisz i sie nie denerwuj. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3755 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3756 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
taki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3757 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Kocurek i za Ciebie mocno dzisiaj trzymam kciuki,za wizyte!!! ![]() Witam się porannie ![]() Zamówiłam u męża śniadanie do łóżka i czekam ,aż się zrobi ![]() Specjalnie leciał do sklepu po świerze bułki i mleko,żeby zrobić mi bułkę z masełkiem i gorące kakao ![]() Dzisiaj na obiad ziemniaki polane sosem z pieczarkami więc aż tak się spieszyć nie muszę z tym wstawaniem hihihi.
![]() |
#3758 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3759 |
Rozeznanie
|
a ja nie mam siły.. @ rozkłada mnie na czynniki pierwsze i nie mogę się podnieść z wyra
![]() ![]() no nic, poleżę jeszcze troszkę i zajrzę później ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3760 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3761 | ||
Zakorzenienie
|
Hejooo,
ja wczoraj uciekłam bo zaceły mnie boeć plecy...poszłam pod kolderke z myślą "co będzie to będzie" Byałam sie, ale dziś mnie nic nie boli... Szczerze -wykończe sie.. ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Iza maszr do lekarza! Dupek nie podnosi temperatury... Szejda bardzo fajny ten narożnik ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3762 |
Zakorzenienie
|
Hejo Kocurku. Stawiam kubek kakao;D
Napewno wszystko będzie dobrze i nie stresuj się tam ![]() Wiecie co tak zerkłam sobie na dół na nowe wątki i doznałam szoku!!! Mamusie listopadowo-grudniowe 7 listopada rozpoczęły kolejną część wątku swojego i UWAGA w 8 dni nastukały 5000 postów i 15 listopada rozpoczęły kolejną część! Cholerka to dopiero rekord eheheh
#3763 |
Zakorzenienie
|
kocurku mnie tez bolały jak nie wiem i aż czasem do posladka i przeszło
![]() ![]()
#3764 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
tak dziewzyny, to byl na pewno koszmar, przez duze K. jakis facet cvhcial mi reke odciac zy cos innego...cos mi tak swita... ale TZ mnie w odpowiednim momencie obudzil, przytulil i juz bylo dobrze... Najlepsze bylo to, ze ja juz sama przez sen slyszalam i czulam, ze wydobywam z siebie jakies odglosy ale nie moglam sie obudzic i w pewnej chwili mi przelecialo przez glowe zeby maz sioe obudzil i mnie obudzil..... juz chyba bylam na wpol spiaca- na wpol wybudzona... eh, nie lubie takich snow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3765 |
Zakorzenienie
|
pszczoua
![]() ![]()
#3766 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Kocurek wiem, ze się niecierpliwisz i czas się dłuży ale nie denerwuj się, napewno wszystko będzie dobrze. Wdech, wydech..... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3767 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana chetnie sie napije..dziekuje. Na Ciebie zasze moge liczyć z kawka lub kakao ![]() Cytat:
Mnie bolały jak było # wiec stresuje mnie to... Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3768 |
Zakorzenienie
|
Boże dziewczyny ja taki stres wczoraj miałam ze od lat tyle sie nienazbierało..wybuchłam płaczem,walnełam sobie sama drinka i czuje sie tak zmęczona ze masakra..już sama nie wiem czy to minie czy co...chce już styczeń
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3769 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3770 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kazał brać magnez i przeszło ![]()
![]() |
#3771 | |||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cześć laseczki ![]() 25dc, temp. 36,80, więc trochę niższa niż wczoraj. Czekam na @, bo dziś rano wyczułam, że szyjka się zaczyna otwierać nieco. Jak nie pojawią się dziś plamienia przepowiadające @ to jutro, tak jak obiecałam Kocurkowi, wykonam test. Jednak mimo wszystko jestem pewna, że krecha i tak będzie jedna. ![]() ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Czyżby stres przedślubny? |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3772 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
O tej fazie lekarzowi powiedz to na 100% Ci zapisze Cytat:
![]() Dlatego największym błędem jest sprzedawanie (czy robienie czegokolwiek w pracy) coraz więcej. Bo tak to działa. Ja już dawno wyznaczyłam sobie limit tego, ile w pracy robię i więcej nie zrobię, chociaz mogłabym. Bo potem będę dostawać więcej i więcej do zrobienia. A kasy z tego więcej nie będzie. Trza być asertywnym trochę kobitki ![]() Cytat:
![]() Endokrynologowi pokaż wszystko i wszyskto powiedz, w koncu hormony mają wpływ na te wszystkie sprawy ginekologiczne. A w ogóle najlepszą opcją jest gin-endo, tylko takich mało jest. Cytat:
A z plamieniami ciekawa sprawa, dupek faktycznie plamienia eliminuje, ale takie wynikające z braku progesteronu. Wygląda na to, że masz 2 fazę cyklu, i ja się przekonuję za dziewczynami, że miałaś to owu na początku cyklu ![]() Aaa i Kocur - ![]()
Gdyby wybory miały coś zmienić już dawno byłyby zakazane ... Edytowane przez MarudexuS Czas edycji: 2012-11-16 o 09:32 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3773 |
Raczkowanie
|
Dobry
![]()
![]() |
#3774 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Jak sie czujesz Maru?Lepiej? ![]() Ja sie maluje i lece do endo ![]()
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3775 |
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3776 |
Zakorzenienie
|
Miałam ustalone ile mamy uzbierać ( zbieraliśmy od zera) przez 6 miesięcy na ślub i przyjęcie. Bo tyle mieliśmy czasu miedzy ustaleniem daty i zaręczynami a ślubem tylko..Nie chcemy czekać do kolejnego roku choćby z racji na takie parcie na rodzinę itd..Przez te poł roku odmawialiśmy sobie kina,zakupów,urlopu aby tylko uciułać na przyjęcie kasę , zaplanowane,ustalone wszystko pięknie,udało się uzbierać jakoś cudem a wczoraj gdy poszłam wszystko potwierdzić do restauracji baba zaczeła ze trzeba dopłacic do obsługi kelnerskiej bo miało być do 12 a jest nagle do 2 przyjęcie,ze to ze tamto , więc pytam okej niech Pani powie ile to mamy jeszcze grudzień na dozbieranie więc prosze o konkretną kwotę..a ona : nie martw się , jakoś to bedzie , pytam ile a ona dalej sciemnia wiec wkoncu wybuchlam ze mamy cięzką sytuację i proszę o konkrety a ona do mnie wykład " ciesz się ze robię Ci to przyjęcie po znajomości * to znajoma mamy , ze inni płacą korkowe , ze płacą za to ze całą resyatuację zamykamy na ich impreże i w tym czasie nie zarabiamy i, ze najwyżej dopłacimy z kopert-prezentów jak nam zabraknie ( mamy z tego spłacić kredyt tż'a) ale dalej zadnych konkretów. Zrobiło mi się głupio..korkowe..heh powinnam jej zapłacic? unieść się honorem? czy uszy po sobie i nic nie wspominać? jak dla mnie ti upokorzyła mnie..dzwonilam potem do tż'a a on mowi ze gdyby on tak usłyszał to by zrezygnował i wyśmiał ją , na początku mowiła co innego...nie mamy zadnej umowy , to znajoma i nie wiem co teraz..trudno dozbieramy myśle. Druga sprawa jest taka ze rozmawiałam z mamą po tym wszystkim a ona ( nie pomaga nam w ogóle przy ślubie) ze jestem durna ze sobie wziełam faceta takiego , ze mamy do spłacenia 6 tyś a to jest jego dług i po co ja sie przejmuje. Dla niej nie ma wspolności, dla niej jest JEJ i JEGO , jego dług i on powinien spłacać..tłumaczylam jej ze on mi oddaje całą swoją wypłatę,ja nią zarządzam i spłacam ten kredyt z naszych wspolnych wypłat i aby nie płacić odsetek chcialam spłacic to za jednym zamachem wlaśnie z kopert slubnych..ale ona tego nie rozumie i uważa zem głupia i naiwna..kurcze ja weszłam w ten związek z długiem na 30 lat ma mieszkanie a on ma zaledwie 6 tyś..ja nie wiem kto tu zrobił bląd..on czy ja tak naprawde :P Na dobitkę tego wszystkiego zmienia się ustawa o kierujących pojazdami i w związku z tym od 19 stycznia bede pracować wiecej,dłuzej i ciągle bede musiała niec kontakt ze starostwem , mam raportować codziennie wszystko co sie dzieje z dokumantacją w firmie..nawet na urlopie czy na chorobowym..przez wprowadzenie kas fiskalnych wiem tez ze stracimy część klientów dojezdnych bo nie przyjadą 100 km aby zapłacić za jazdę wczesniej a jak już nawet to nie w godzinach pracy biura tylko poźniej,przelew tez nie wchodzi w gre bo jak zamawiają jazde na jutro czy już to nie dojdzie ta kasa...takze od stycznia bede miała dużo trudniej w pracy bo musze to ogarnąc..chcialam zmienic prace ale nie teraz gdy sie staramy o dziecko..zmienie jak bede na macierzyńskim dopiero...stres stres stres ciągle sie czuje za coś winna... Edytowane przez Linka1984 Czas edycji: 2012-11-16 o 10:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#3777 |
Raczkowanie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3778 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do owu to jeśli to ona faktycznie była to super, że wróciła ![]() ![]() Linka hehe, u mnie jest podobnie ![]() A co do przyjęcia to ja bym się wkurzyła, niech się baba określi! Co to w ogóle ma być,że "jakoś się dogadamy i najwyżej z kopert dopłacicie" - to co, pozagląda Wam w koperty i wtedy zdecyduje ile czy jak ? Pogadaj z nią konkretnie, niech się określi. Powiedz jej,że musisz wiedzieć ile ma Cię to kosztować i chcesz to na piśmie i już. A jak jej nie pasuje to niech odwoła.
![]() |
#3779 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie czuj sie winna, bo To nie jest Twoja wina, ze trafiasz na takich ludzi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3780 |
Zakorzenienie
|
Przykro mi. Sama niedawno przezywałam stresy związane z organizacją ślubu i wesela. Samo w sobie jest to stresujące, a tobie się jeszcze dokłada biedactwo
![]() A jeśli chodzi o pracę, to aż nie chce się wypowiadać po moich cyrkach w pracy. Też bym ją najchętniej rzuciła w diabły, ale też wiem jak jest. Lepsza najgorsza niż żadna. Chociaż kiedyś tak nie myślałam. Mówiłam sobie, że wolę nic nie robić niż być w pracy wykorzystywaną lub poniżaną, ale jak człowiek poznaje życie, to zmienia zdanie na te kwestie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:09.