|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część III:)
Cytat:
![]() P.S. Zaczynają się bóle na @. |
|
|
|
|
#3782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecież Tobie się nie opłaca pracować, lepiej byś pewnie wyszła na zasiłkach ... Nie możesz znaleźć innej? Tak kiepsko jest? A może coś własnego? Mogłabyś postarać się o dotację z UP .. Widzę, że niegłupia z Ciebie kobitka to byś pewnie coś wymyśliła i dała radę sama ...
|
|
#3783 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziękuje Wam za słowa wsparcia..musze to ogarnąc. Mam nadzieje ze uda sie wszystko..teraz rozumiem co znaczy przedślubny stres na właśnej skórze..do tej pory widzialam to ale z boku.. |
||||
|
|
|
#3784 |
|
Raczkowanie
|
Witam
pozdrawiam
|
|
|
|
#3785 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
, więc nie ma się co dziwić![]() Cytat:
Nikt przecież na pieniadzach nie śpi Co do korkowego - w tej restaurcji w której robilismy przyjęcie slubne wołali sobie 10zł/od korka lub była druga opcja - mogliśmy do obiadu wziąc wino od nich. A że my i tak winko chcieliśmy mieć do obiadu, to na tę drugą opcje się zdecydowaliśmy
|
|
#3786 |
|
Zadomowienie
|
przede wszystkim, w zadnym wypadku nie czuj sie za nic winna. To nie jest w zadnym wypadku Twoja wina, w niczym.
Jesli chodzi o sprawy sali i przyjecia, to dziwna babka, ze nie cche podac konkretnej kwoty,, no kurde z kogo ona chce idiote zrobic? jedynie z siebie. jeszcze gadka, ze po znajomosci powinniscie sie cieszyc... nikt jej nie zmuszal do tego, zeby Wam robic te przyjecie. mogla odmowic. a skoro sie na cos zgodzila, to czlowiek odpowiedzialny trzyma sie tego co zostalo ustalonbe.;... niestety sa ludzie i parapety. .... mam nadzieje, ze sie ulozy co do mamy - przykro, ze nie masz wsparcia w niej. ale rob tak, zebys byla szczesliwa TY nie ona. praca - kurde,,, lipnie wyglada to jak ja przedstawiasz opd nowego roku.... nie masz mozliwosci jej zmienic? moze gdybys zmienila badz sprobowala sama otworzyc swoj interes i stosunki z mama by sie poprawily,,,, skoro jest Twoja pracodawczynia ...... pewnie, ze mozna opowiadaj cos o sobie, ile masz lat? czy staranka jjuz zaczete?czy dopiero w planach? i w ogole...opowiadaj
|
|
|
|
#3787 | |||
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
![]() TŻ dalej nie ma pracy.. czekamy na mrozy... dziś w koncu zabieram się za porządkowanie ciuszków tylko ciii bo zawsze jak to mówie głośno to wypada mi coś innego i tego nie robie ![]() kupiłam wczoraj uzywaną karuzele dla małego: http://allegro.pl/fisher-price-plywa...778575798.html bo mam taką zwykłą a chciałam wypasioną ![]() Cytat:
Cytat:
![]() no wygadałam się ![]() i dlatego uwazam ze wątek mamusiowy powinien byc co miesiąc bo za dużo dziewczyn jest na jednym i trudno sie połapać Cytat:
ja też się stresowałam na początku ze to znak # a teraz się stresuje że to znak skurczy itd. a bolą na różne sposoby i z różnych powodów, taka uroda ciąży ![]() Kocurku jestem dziś z Tobą pamiętaj Nie oczekuj za wiele po wizycie bo wiesz ze jeszcze za wczesnie! Trzymam kciuki bardzo bardzo mocno, tak jak Ty za mnie... Anulka wiem ze masz problemy, ale lekarstwem jest fasolka tak tylko przypominam żebyś wiedziała że masz wielkie szczęście a problemy są i będą ![]() Mokka piękne te ciuszki, widzialam na mamusiowym ale nie chciało mi się tam pisać szczególnie jak jakaś dziewczyna napisała ze są "duże" no tak rozmiar 62 to poprostu ogromne wkurzają mnie te pseudo znawyczynie
|
|||
|
|
|
#3788 |
|
Zakorzenienie
|
Lunak- ja serduszka nie oczekuje. Niech powie tylko, czy jedno czy dwa i czy nie ma krwiaków, czy dobrze zagnieżdzine i czemu bola mnie plecy...
|
|
|
|
#3789 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Świetna karuzela, fajnie, że udało Ci się używkę upolować. Co do porządkowania ciuszków to nic nie słyszałam, więc w razie czego jakby plany nie wypaliły to my tu cicho będziemy siedzieć ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z pracą jest bardziej skomplikowana sprawa..pracuje tu 9 rok , do konkurencji nie pojde pracować a swojej szkoły nie otworze bo..1. trzeba by mieć na start około 200 tysięcy a dwa ze mała szkoła wsadza w interes kilka dobrych lat aby potem coś z tego wyciągnąc,nie dla mnie inwestycja,co wiąże sie ze spędzaniem w pracy poczatkowo po 16-18h na dobe.Wiem bo zaczynalam w tej firmie od poczatku jak rodzice ją zakladali. W zyciu bym sie nie podjeła takiego badziewnego interesu jak bycie szefem ( teraz jestem zastępcą) szkoły jazdy :P Nie zmienie pracy bo staram sie o dziecko,co będzie jeśli zmienie prace na inną , tam dadzą mi okres próbny 3-6 miesięcy jak zawsze dają a ja zajde w ciąze??to było by świństwo z mojej strony i brak odpowiedzialnosci bo zostane z niczym..nawet macierzyńki mi sie nie bedzie nalezał..przekladac decyzji o dziecku nie bedziemy z przyczyn zdrowotnych,lekarze licza na szybką ciąze a po ciązy powrót do hormonów ( mam wadę nadnerczy i jedyny ratunek na obecne doleglowości to powrót do antykoncepcji) wiec pomęcze sie tu do zajścia w ciąze a na macierzyńskim poszukam innej pracy..w innej,mniej stresującej branży,z dala od rodziny |
|
|
|
|
#3791 |
|
Raczkowanie
|
Więc, tak: mam na imię Asia i mam prawie 21 lat
Można powiedzieć że takie konkretne starania dopiero mam zamiar zacząć wcześniej gdzieś od około 2 lat nie zabezpieczałam się z narzeczonym, bo stwierdziliśmy że jak będzie dzidziuś to będzie ale do tej pory nie było i nie ma;/ no ale się nie dziwie bo mam pewne problemy ginekologiczne: wysoka prolaktyna-ale to już jest w porządku, pęcherzyki na jajnikach, miałam jakieś zapalnie w pochwie tzn. cytologia to wykazała ale brałam na to tabletki dopochwowe i wyszła kolejna cytologia dobrze ale właśnie nie dawno wyszło że mam nadżerkę i teraz trzeba to leczyć. i do tego mam nieregularne miesiączki parę godzin temu już pisałam jeden post ale nie widzę go widocznie się nie dodał musiałam coś źle kliknąć;/ jestem tu nowa także nie znam jeszcze tego działania forum. to chyba tyle o sobie myślę że napisałam wszystko
|
|
|
|
#3792 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja wiem, że łatwo się mówi żeby sie nie stresować ale ten stres naprawdę bardzo mocno odbija się na naszych maleńtwach Moja kolezanka, której synek kończy 9 m-cy się o tym przekonała niestety ). Tak więc ona w tej czwartej ciąży naprawdę byla w ciągłym napięciu i stresie... ale na szczęście synuś urodził się piękny i zdrowyTak więc trzymajmy nerwy na wodzy a nasze maleństwa potem nam się za to odwdzieczą ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Cytat:
Ale póki miesiączkujesz bez wspomagania, to nie jest źle
Leonek Edytowane przez Mokka_83 Czas edycji: 2012-11-16 o 13:44 |
|||
|
|
|
#3793 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Lunka karuzelka śliczna Ja postanowiłam,że teraz po badaniach prenatalnych jak wszystko będzie dobrze to zaczynam pomału coś kupować bo mimo 2 dzieci to nie mam nic![]() Maru jak się czujesz? Mokka,Isia jak maluszki i samopoczucie? Linka nie zazdroszczę sytuacji naprawdę:/ Człowiek z trudnem kombinuje by TEN dzień wyglądał jakoś wyjątkowo,a tu na koniec coś nie tak:/ Tak czy siak bardzo trzymam kciuki,aby się naprostowało!!!
Edytowane przez colorblue Czas edycji: 2012-11-16 o 14:13 |
||
|
|
|
#3794 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie widze ze specjalnie nikt za mna nie teskni no ale trudno odzywam sie i tak
dziewczyny jaki mialzscie sluz po dupku i tym podobnych lekach? bo ja od kilku dni mam bardzo mokry bialy sluz i sie zastanawiam. Jeszcze cztery dni i juz mam czekac na @ zobaczymy
|
#3795 |
|
Rozeznanie
|
Tż czekał dwie godziny na lekarza i co i nic nie załatwił. Dr powiedział, że komisja zbiera się raz na dwa miesiące i trzeba czekać. A jak tata był na prywatnej wizycie to powiedział, że dzisiaj go już zapisze na operacje. Nasz kochany NFZ
No nic, trzeba przyjąć tatktykę, jak nie chcą nas dzrzwiami to wejdziemy oknami.... |
|
|
|
#3796 |
|
Raczkowanie
|
Mokka tak wiem że to może mieć coś wspólnego z PCOS. lekarz powiedział że nie które cykle mogą być bez owulacji ;/ ale nie każdy. ale mam nadzieje że zobaczę te upragnione 2 kreseczki. dopiero zaczynam takie konkretne starania od tego cyklu
mam nadzieję że się uda bardzo bym chciała![]() i tobie gratuluję dzidziusia, oby się dobrze rozwijał |
|
|
|
#3797 | |
|
Zadomowienie
|
Linka rozumiem,,, wobec tego mam nadzieje, ze ulozy ie to wszystko
po Twojkej mysli Cytat:
i bedzie dzidzi ![]() hm... ja biore dupka,,, staram sie ogladac moj sluz,,ale szczerze mowiac nie zauwazylam spektakularnych zmian w sluzie. w tym cyklu biore wiesolek... i widze, ze mam sluzu wiecej troche... ale tylko to. |
|
|
|
|
#3798 |
|
Raczkowanie
|
Magbes racja-ważne jest to że miesiączkuje.chodzę do lekarza leczę się, także mam nadzieje że będzie dobrze i kiedyś się uda
|
|
|
|
#3799 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziewczeta, ja powoli zwijam interes i uciekam do domku. jesli bede miala mozliwosc to odezwe sie wieczorkiem a jak nie to w poniedzialek dopiero.. podczytywac bede na pewno. Czekam na wiesci od kocurkaaa w razie wu, zycze milego weekendu, i owocnego Sobie tez
|
|
|
|
|
#3800 |
|
Raczkowanie
|
Ja też życzę wszystkim miłego i owocnego przede wszystkim weekendu
![]() ![]() |
|
|
|
#3801 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś wraca z delegacji moj grubcio... dziś 10dc..do 19dc będzie na miejscu,lepiej wolnego nie mogł wziąć..może..może..kto wie
Miłego weekendu m ja wróce do Was w poniedziałek dopiero,zrywam z netem na weekendy..
|
|
|
|
#3802 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nikt na pieniądzach nie śpi![]() Cytat:
![]() Witaj Cytat:
Cytat:
Dziewczyny jestem po wizycie u endo.Wyniki mam bardzo dobre.Przejrzała wyniki lh,fsh i estradiolu i powiedziała że te wyniki wskazują że miałam owu w czasie @
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||||
|
|
|
#3803 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- iza 243 obyś zobaczyła nie długo dwie kreseczki |
|
|
|
|
#3804 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Może coś się Wam wykluje z tego. Trzymam kciuki i może spróbuj jeszcze raz test zrobić. Ja uciekam już, trzymam kciuki za kocurkową wizytę u gina. Lecę na obiadek gdzieś do knajpki z przyjaciółką.
|
||
|
|
|
#3805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miłego spotkania z przyjaciółką Też czekam na dobre wieści od Kocurka
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#3806 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ale super To teraz dbaj o siebie i czekamy na rozwój sytuacji
|
|
|
#3807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3808 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki
|
|
|
#3809 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny kochane, znawczynie moje najdroższe. Szczególnie te zaciążone, które są już po badaniach krwi i moczu. Ja dziś odebrałam swoje i właśnie wynik moczu wydaje mi się być niepokojący. Moczany bezpostaciowe bardzo liczne- to okreslenie spowodowało u mnie ciarki na plecach. Wyczytałam gdzieś, ze może to być spowodowane kamicą nerek
A może jakaś infekcja? Wizytę mam w poniedziałek, nie chcę się nakręcać i stresować, bo za niedługo się wszystkiego dowiem, ale może wy coś wiecie, znacie się, miałyście coś podobnego?
|
|
|
|
#3810 | |||
|
Zadomowienie
|
Iza - oby nie zapeszyć, ale wygląda ciekawie i obiecująco. Czekamy dalej z jeszcze większą niecierpliwością.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Witaj
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:35.

ja kredyt na 30 lat a TŻ miał trochę długów w podobnej wysokości. Już trochę pospłacaliśmy, jeszcze połowa została, ale dajemy radę.
Załamię się jak będzie powtórka z rozrywki.

, więc nie ma się co dziwić
Co do korkowego - w tej restaurcji w której robilismy przyjęcie slubne wołali sobie 10zł/od korka lub była druga opcja - mogliśmy do obiadu wziąc wino od nich. A że my i tak winko chcieliśmy mieć do obiadu, to na tę drugą opcje się zdecydowaliśmy
opowiadaj cos o sobie, ile masz lat? czy staranka jjuz zaczete?czy dopiero w planach? i w ogole...opowiadaj