|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
|
|||
| Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! |
|
4 | 8,33% |
| Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. |
|
0 | 0% |
| Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy |
|
0 | 0% |
| Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. |
|
0 | 0% |
| Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci |
|
0 | 0% |
| Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy |
|
2 | 4,17% |
| Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka |
|
13 | 27,08% |
| Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. |
|
3 | 6,25% |
| Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy |
|
2 | 4,17% |
| Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
15 | 31,25% |
| Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy |
|
1 | 2,08% |
| Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły |
|
3 | 6,25% |
| Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. |
|
1 | 2,08% |
| Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am |
|
2 | 4,17% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
agulaa prezent super
chelsea, powtórze się, wyglądasz jak siostra Julka, oboje cudownie młodzi ![]() Lili, moja mama tak przeżywała odejście taty, w zasadzie nadal to jest bardzo trudny temat, ale już lepiej (po prawie 3latach) natomiast moja teściowa jeszcze kilka miesięcy po śmierci taty pytała czy mama dalej rozpacza, neich się w końcu otrząśnie bo każdy odchodzi.... zero empatii ![]() stronczek, wzruszające zdjęcie... a Wiktoria telewidzka że hoho ![]() aania, ale słodziak brumku u nas też inaczej.. ---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- ale mnie wkurzają te podlinkowane reklamy w tekście, wrrrrrrrr
|
#2492 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Cytat:
![]() Cytat:
Mnie też wkurzają :/ a teściowa jakaś normalna inaczej jest... Cytat:
Oj tak, bardzo się z tego cieszę.Nie powiem, bałam się tego, że dziecko będzie do taty odchodzić z dystansem, widząc go tak rzadko. A tu wręcz przeciwnie, świata poza sobą nie widzą obydwaj A ja się z tego tylko cieszę Zrobiłam na podwieczorek galaretkę z kefiru
|
|
|
#2493 |
|
Zadomowienie
|
aania, jak się robi galaretkę z kefiru?
Aga, jak z tą aukcją allegro? wygrałaś? pytam bo allegro dalej świruje, właśnie dostałam mail że w mojej aukcji 8 października złożono ofertę, a rzecz sprzedana, wysłana etc, aż się przestraszyłam że aukcja się "pojawiła sama" i jak się teraz wytłumaczę kupującemu że ja tego od ponad miesiąca nie mam?
|
#2494 |
|
Zakorzenienie
|
400 ml kefiru, 10 g żelatyny, 30-50 g śmietanki słodkiej (12%), cukier puder i cukier waniliowy do smaku. Żelatynę namoczyć i rozpuścić na ogniu, wszystkie pozostałe składniki zmiksować, na samym końcu dodać rozpuszczoną żelatynę. Szybko tężeje, więc od razu wyporcjować. Mozna wstawić do lodówki. Smakuje jak Bakuś waniliowy
|
|
#2495 |
|
Zakorzenienie
|
Stronczek piękna miłość...rozczulające, wspaniałe że na starość można tak się nadal kochac i szanować..mogą być przykładem dla niejednego małżeństwa.
Ania mojego tż też lepiej ubrać jak wyżywić. ![]() Mądry Adaś Chelsea piękni i młodzi . ![]() Allegro rzeczywiście ma problem, przyszło mi na pocztę że coś kupiłam
|
#2496 |
|
Wtajemniczenie
|
Kolina tak, wygralam aukcje, choc niestety ktos podbil (ciekawe, czy specjalnie) i juz tak tanio jak wczoraj nie bylo
|
|
|
|
#2497 |
|
Zakorzenienie
|
jaka jestes mlodziutka - ja tez chce byc taka mloda mama.
super jestescie.Witam sie, nadrobilam pobieznie, bo w pracy niby na poczatku luzacki dzien,a na koniec mnie wkurzyli i juz. Marysia ma dzis bol istnienia - chyba to te czworki ![]() A ja czuje sie OK
|
#2498 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A no ancymonek jest i nerwusek mały. A ta Twoja koleżanka naprawdę ma coś nie teges... Cytat:
tez mam nadzieje,ze bedzie przystojny ![]() on wygląda tak samo jak moja siostra w tym wieku, jest identyczny (ona wyrosła na b. ładną dziewczynę,jak będzie z nim nie wiadomo ).Co do mnie to zrobię Ci Brumeczku takie zestawienie ja dwa lata temu, rok temu i teraz to porównasz ![]() Co do Justynki to mogę podsumować jednym slowem: racja! Cytat:
Cytat:
mnie to podobno już nawet żywić źle- ostatnio więcej jem. Adaś jest świetny Cytat:
Twoja teściowa jakaś stuknięta jest czy co? Cytat:
Stronczek dziadkowie cudni Wiki super telewidzka! ja przed chwila odprowadzalam moich rodzxicow na dol z julkiem i nawet postalam chwile z tesciami i pogadalam cos dziwnego u mnie... zaczynam lagodniec?? ![]() Ale od wspolnej kolacji sie na szczescie wywinelam Julkowa kapiela. ![]()
|
|
#2499 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Kolina, czy to Ty pytałaś o szczepienia? W styczniu Julka ma mieć tą szczepionkę 6w1, a teraz tą odre, świnkę, różyczkę mam wrażenie, że miała pierwszy raz, ale nie pamiętam. Gubię się w tych szczepieniach-ważne, że lekarka pilnuje Byłyśmy wieczorkiem na spacerku, ale mam dzisiaj jakieś potworne zawroty głowy- na dworze się lepiej czuję. Dzisiaj znowu spałyśmy do 10 ( bo wczoraj też)Odebrałam wyniki(w końcu były) i paciorkowca brak |
|
|
|
#2500 |
|
Zakorzenienie
|
Super Oliweczko, że brak paciora. Jak Cię widzę, że piszesz, to zaraz się zastanawiam czy to JUŻ
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#2501 | ||
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam z zakupów, ale mgła
Cytat:
Cytat:
Nie wierzę, jak mżna powiedzieć coś takiego?Stronczek, tak się zastanawialam o co Wiki się opiera Kochana jest, leży sobie jak na wakacjach Coś jeszcze miałam odpisać, ale zapomnialam
|
|
|
#2502 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, patrzcie jakie fajne ( cena kosmiczna wg mnie ), ale chodzi mi o to, że fajna inspiracja. Można by się nawet pokusić o próbę stworzenia czegoś podobnego...
http://tablica.pl/oferta/wieszak-pol...013;r:17;s:141
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#2503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2504 |
|
Zakorzenienie
|
Mówisz? Czujesz, że przenosisz jednak? A Mati daje ostro czadu, w sensie czy mocno kopie?
|
|
|
|
#2505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale powiem Wam, że jestem PRZERAŻONA zarówno porodem, pobytem w szpitalu , jak i dalszym funkcjonowaniem, ale MUSI być dobrze( kończę, bo znowu zaczynam panikować ![]() Właśnie obejrzałyśmy z Julą gazetki z biedry z tymi zabawkami |
|
|
|
|
#2506 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do szczepien tez sie gubie - niestety. ![]() Polozylismy z TZ Manie spac. Katar ma okrutny - uroki zlobka. ponadto ida jej czworki u gory i 2 na dole . Poprostu myslalam ze ja dzis zaknebluje w domu. Ehh co za dziecko. A ja ok, zjadlam dokladke barszczu bialego z marysia na wspolke (czytaj Marysia zjadla wiekszosc) i zrobilam sobie kanapke z wedlina i przegryzlam pieczarkami marynowanymi uwielbiam pieczarki marynowane.Cytat:
---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Stronczek Wikusia slodka moja kochana. A dziadzius bardzo mi przypomina wygladem mojego, ktorego kocham nad zycie.
|
|
#2507 |
|
Zakorzenienie
|
Stronczek wzruszyłam się jak Twoich dziadków zobaczyłam.
Ja nadal nie wierzę, że mój dziadek nie żyje, i chyba nie tylko ja.... Cały czas mi się wydaje, że on tam jest, że zaraz podjedzie swoim polonezikiem ![]() Babcia nie radzi sobie bez niego. Boże. Kolina Twoja teściowa to w ogóle jakaś kosmitka. Ale z innej planety niż Brumek Marina fajny ten wieszak ![]() ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- A tak z innej beczki to robiłam dzisiaj mega pyszny deser brzoskwiniowy. Dla dorosłych ![]() Koleżanka była z mężem i 3 letnim synkiem. Gotowałam budyń na soku z brzoskwiń z puszki, ajerkoniak, brzoskwinie i bita śmietana. Obłęd.
|
|
|
|
#2508 |
|
Zadomowienie
|
Witam wieczorową porą.
Czytam dzisiaj z Hanią książkę. Hania pokazuje każdą rzecz po kolei i pyta "a co to?a co to?" Czasami coś próbuje powtarzać no i w końcu dialog właściwy: - A co to? - Gąsienica. - Gosia! (to imię teściowej, myślałam że padnę ze śmiechu )Carmela, zdrowia, szczęścia, pomyślności! http://www.youtube.com/watch?v=--LBI2PLjc0I jak tam sprawa z Nuną? ![]() Telik, takiego pogodynka to ja mogę codziennie oglądać. Uroczy jest i grzywa coraz dłuższa. Chelsea, świetny Julek, a i jego starsza siostra niczego sobie. Alibany, ale fajne kapcie! Podobne do tych firmy befado. ![]() Brumek, Patik, sanki tanie nie są, ale znając życie, ja czy tż będziemy pchali na nie tyłki, więc muszą wytrzymać takie harce. Kolina, u mnie to samo- jakieś stare komentarze przychodzą,zapytania o przedmiot, potwierdzenia złożenia oferty. ![]() Stronczek, tż robi za podpórkę dla Wiki. Zdjęcie dziadków rzeczywiście wzruszające. ![]() Dzisiaj po raz pierwszy zrobiłam Hani owsiankę, z pysznym musem jabłkowym robionym przez babcię tż. I co? Ta mała paskuda nie chciała zjeść. Jej gust kulinarny mnie zadziwia normalnie. No i dzisiaj pulpecikami z indyka nie pogardziła. Aaa i uwielbia jajka i pomidory. Generalnie słodkie rzeczy jej raczej nie kręcą (chyba dziwne jak na dziecko? ). Biszkopta zje, ale jak przypadkiem kupiłam chrupki kukurydziane o smaku truskawkowym zamiast tych zwykłych to był foch, tylko je wąchała.A co Wasze maluchy lubią jeść? No i w kulinarnym temacie jeszcze zapytam. Macie sprawdzony przepis na dżem dyniowo-pomarańczowy? Pierwszy raz chce taki zrobić, a w necie co przepis to co innego piszą. Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2012-11-16 o 21:16 |
|
|
|
#2509 |
|
Zakorzenienie
|
Marzena Radzio uwielbia owsiankę
![]() Robię mu z różnymi owocami i zawsze zje całą miskę. Lubi też rybę którą mu robię z przepisu ze strony oseska, z ryżem i włoszczyzną. Łososia i szpinak też bardzo lubi. Rosół. Są to dania, które je bez żadnych oporów, nie muszę zabawiać etc. ![]() Hania od małego dba o linię
|
|
|
|
#2510 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gąsienica=Gosia dzieciaki są obłędne!! Ala trzęsie się na widok pomidora i makaronu. Rybkę zje raz w tygodniu ale bez szału. Mięsa mielonego nie lubi w żadnej postaci, toleruje kurczaka, indyka, mięsko wieprzowe już mniej....naleśniki też nie robią na niej wrażenia, słodkim nie gardzi, paluszki zawsze i wszędzie. Dużo rzeczy ją za to zatwardza i w tym temacie mamy problem, unikamy ryżu, deserów typu budyń, kakao itp. A owsianka co dzień na śniadanie więc już się przyjęła. W temacie dziadków.....ostatnio w sklepie spotkałam parę staruszków, gdzie dziaduś do babci zwracał się "Skarbie" i w ogóle taki miły, naturalny dialog prowadzili, rozwodząc się jaki rodzaj salami wybrać....a Dziadki grubo pod 80stkę |
|
|
|
|
#2511 | |||
|
Zakorzenienie
|
Kajool ,gdzie Ty jesteś
![]() Cytat:
A swoją drogą miło się Hani teściowa kojarzy - babunia czy robal, jedno i to samo ![]() 2. No ja będę pchać, na bank Ale mam nadzieję, ze i zwykłe wytrzymają. W końcu nie raz w dorosłym życiu na takich jeździlismy oboje na raz i jakoś nic pod nami nie pękło ![]() 3. Tymek owsiankę lubi. Ale też ma swoje gusty. A ja mu na nie pozwalam i nie daję tego, czego nie lubi. Ma - oprócz mleka - dwie rzeczy za które by zabił: jogurty/kefiry naturalne i chrupki kukurydziane. Bardzo lubi (choć już nie tak obsesyjnie): pomidory, chleb z masłem, jabłka i owoce letnie, których już niestety nie ma., leczo z warzyw, które mu robię. Reszta ujdzie. Natomiast nie lubi jajek (ubolewam ), nie przepada za ryżem, kaszy jaglanej, pulpecików.Słodkich rzeczy nie je wcale, nie zna za bardzo tego smaku. Ale jak kilka razy moja mama chciała mu coś dać spróbować (biszkopta i jakieś domowe ciasta), to wypluwał z obrzydzeniem ![]() A, film dla Carmeli boski ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
|
#2512 | |
|
Raczkowanie
|
Carmela najlepsze życzenia, przede wszystkim zdrówka!
Cytat:
![]() A ta jego grzyweczka nie wchodzi mu w oczka? Jaka ciekawa szafa
|
|
|
|
|
#2513 |
|
Wtajemniczenie
|
Brumku czy Ty pamietasz, gdzie w zeszlym roku zamawialas obraz na plotnie dla Twojej mamy? Gdzies stacjonarnie w Warszawie, czy przez internet?
|
|
|
|
#2514 |
|
Rozeznanie
|
Julek zasnął przed 22 po dwóch godzinach walki ze snem.
Marzenko no to Hania ma gust. ![]() Brumek specjalnie dla Ciebie wykopałam stare zdjęcia 1.18 lat- wakacje Bułgaria 2.18 i pół- zima 3. Tuż przed ciążą- październik 2010 4. 7 miesiąc ciąży- kwiecień 2011 (w rodzinnym domu, to jedyne takie moje zdjęcie w zaawansowanej ciąży,wybacz minę, ta obok to moja mama) 5. po porodzie- 4 września 2011, moje 20 urodziny, chrzest Julka. 6.dzisiaj
|
#2515 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2516 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Pamietam jak na początku przychodziła do mnie położna to tez opowiadała mi że chodziła do dziewczyny która dawała dziecku biszkopty z mlekiem krowim (dziecko mialo 2 tygodnie).Ach jak niektórzy sa ......Cytat:
Cytat:
!Ja nigdy dziadka nie miałam... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Obiad--najbardziej lubi ziemniaki, brokuły, rybke(łososia, dorsza-raz w tygodniu je), za miesami nie przepada, przemycam z ziemniakiem , ryz , kasza zje, ale nie zawsze.Poznym popoludniem dostaje kaszke z jakims owocem, kolacja to mleko do snu. Borysek nie chce jesc żadnych kanapek(czasami kawalek kromki, bułeczki, ale bez niczego zje) , jajecznic,jajek , nalesników. Uwielbia chrupki kukurydziane, banany, jogurty i biszkopty, owsianke i kaszki i oczywiscie mleko. Ogólnie slodyczy nie daje (czasami domowe ciasto i biszkopty). Do picia dostaje wode, soków, herbatek nie lubi. Edytowane przez DDewik Czas edycji: 2012-11-16 o 23:03 |
||||||||
|
|
|
#2517 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Aniu, z Adasia będzie gentelmen jak się patrzy Oliweczko, nie mogę uwierzyć, że to już tak blisko.... |
|
|
|
|
#2518 |
|
Raczkowanie
|
Połozna była zszokowana jak to zobaczyła, a dziewczyna(ona byla z patologicznej rodziny, nic nie wiedzial o wychowaniu, rozwoju dziecka) nie wiedziała ze źle robi, cale szczescie nic dziecku nie bylo.Straszne to jest , ze jeszcze w tych czasch takie rzeczy sie zdarzają.
|
|
|
|
#2519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oni są z Warszawy, więc ja odbierałam osobiście, ale generalnie to skelp internetowy, wysyłają. http://www.fotoboard.pl/ - obrazy http://www.fotobuki.pl/ - książki To dwa serwisy, ale firma ta sama. Chelsea - naprawdę nic się nie zmieniłaś! No, może poza tym, ze na pierwszym zdjęciu wyglądasz nieco "starzej" niż teraz
|
|
#2520 |
|
Raczkowanie
|
Wstawię Wam filmik z wieczornym rytuałem mojego Boryska przed kąpiela:
http://www.youtube.com/watch?v=sNky2yERApE |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:53.

To dziecko jest genialne!
A ja się z tego tylko cieszę

12.06.2010

( bo wczoraj też)

I co? Ta mała paskuda nie chciała zjeść. Jej gust kulinarny mnie zadziwia normalnie.