Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-08.2011 - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! 4 8,33%
Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. 0 0%
Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy 0 0%
Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. 0 0%
Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci 0 0%
Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy 2 4,17%
Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka 13 27,08%
Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. 3 6,25%
Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy 2 4,17%
Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 15 31,25%
Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy 1 2,08%
Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły 3 6,25%
Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. 1 2,08%
Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am 2 4,17%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-16, 17:19   #2491
Kolina
Zadomowienie

Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

agulaa prezent super rozczulający faktycznie

chelsea, powtórze się, wyglądasz jak siostra Julka, oboje cudownie młodzi

Lili, moja mama tak przeżywała odejście taty, w zasadzie nadal to jest bardzo trudny temat, ale już lepiej (po prawie 3latach) natomiast moja teściowa jeszcze kilka miesięcy po śmierci taty pytała czy mama dalej rozpacza, neich się w końcu otrząśnie bo każdy odchodzi.... zero empatii

stronczek, wzruszające zdjęcie...
a Wiktoria telewidzka że hoho

aania, ale słodziak moje dziecko się tego nie nauczy bo ja kwiatów nie dostaję
brumku u nas też inaczej..

---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

ale mnie wkurzają te podlinkowane reklamy w tekście, wrrrrrrrr
Stary 2012-11-16, 17:44   #2492
aania_20
Zakorzenienie

Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Moi dziadkowie to była para idealna. Kochali sie bardzo az do samego konca. Dziadek czesto całował babcie, glaskal po włosach a i na kolana brał nawet. Za to ona wstydzila sie Troche tak przy ludziach. Zawsze sie uśmiechala z takim skrepowaniem.
coś pięknego! Tak właśnie powinno być po tylu latach małżeństwa...chciałabym czegoś takiego dożyć
Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
aania, ale słodziak moje dziecko się tego nie nauczy bo ja kwiatów nie dostaję

ale mnie wkurzają te podlinkowane reklamy w tekście, wrrrrrrrr

Mnie też wkurzają :/
a teściowa jakaś normalna inaczej jest...

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
To dziecko jest genialne!
Wiesz Aniu, to niesamowite, jak oni są związani ze sobą. I to pomimo tego, że męża przecież tak dużo nie ma...
A może to normalne, tylko u nas jest inaczej

Oj tak, bardzo się z tego cieszę.Nie powiem, bałam się tego, że dziecko będzie do taty odchodzić z dystansem, widząc go tak rzadko. A tu wręcz przeciwnie, świata poza sobą nie widzą obydwaj A ja się z tego tylko cieszę

Zrobiłam na podwieczorek galaretkę z kefiru

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 17:53   #2493
Kolina
Zadomowienie

aania, jak się robi galaretkę z kefiru?

Aga, jak z tą aukcją allegro? wygrałaś?
pytam bo allegro dalej świruje, właśnie dostałam mail że w mojej aukcji 8 października złożono ofertę, a rzecz sprzedana, wysłana etc, aż się przestraszyłam że aukcja się "pojawiła sama" i jak się teraz wytłumaczę kupującemu że ja tego od ponad miesiąca nie mam?
Stary 2012-11-16, 18:10   #2494
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
aania, jak się robi galaretkę z kefiru?

400 ml kefiru, 10 g żelatyny, 30-50 g śmietanki słodkiej (12%), cukier puder i cukier waniliowy do smaku. Żelatynę namoczyć i rozpuścić na ogniu, wszystkie pozostałe składniki zmiksować, na samym końcu dodać rozpuszczoną żelatynę. Szybko tężeje, więc od razu wyporcjować. Mozna wstawić do lodówki.

Smakuje jak Bakuś waniliowy

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 18:16   #2495
patik87
Zakorzenienie

Stronczek piękna miłość...rozczulające, wspaniałe że na starość można tak się nadal kochac i szanować..mogą być przykładem dla niejednego małżeństwa.

Ania mojego tż też lepiej ubrać jak wyżywić.
Mądry Adaś

Chelsea piękni i młodzi .

Allegro rzeczywiście ma problem, przyszło mi na pocztę że coś kupiłam
Stary 2012-11-16, 18:21   #2496
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Kolina tak, wygralam aukcje, choc niestety ktos podbil (ciekawe, czy specjalnie) i juz tak tanio jak wczoraj nie bylo Allegro mi napisalo, ze mieli awarie dlatego przedluzali, ze komunikat byl (ale po czasie! i gdzies tam schowany na stronie) i ze logujac sie, akceptuje regulamin (bo chcialam wczorajsza cene) i takie tam....
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 18:28   #2497
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez Chelsea91 Pokaż wiadomość

A teraz pokażę Wam trochę nas.
jaka jestes mlodziutka - ja tez chce byc taka mloda mama.super jestescie.

Witam sie, nadrobilam pobieznie, bo w pracy niby na poczatku luzacki dzien,a na koniec mnie wkurzyli i juz.

Marysia ma dzis bol istnienia - chyba to te czworki

A ja czuje sie OK

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 19:04   #2498
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Czelsi z Julka to ancymonek co?
Wyglądacie jak rodzeństwo.

Dziś spotkałam znajomą, ma 8 miesięczną córeczkę. Boże jaka ona jest walnięta.
Mówi mi, że będzie powoli odstawiać mała od butli, będzie ją przestawiać na "normalne jedzenie", typu kanapki z pasztetem.
I krowie mleko zaczęła dawać jak mała miała miesiąc.
Strasznie przemądrzała jest.

A no ancymonek jest i nerwusek mały.

A ta Twoja koleżanka naprawdę ma coś nie teges...

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość

Cytat:
Wiesz co Ci powiem, bardzo ładny chłopak będzie z Julka Tzn. już jest, ale mam na myśli, ze taki apetyczny nastolatek z niego będzie
A Ty - za każdym razem nie mogę uwierzyć, że jesteś dorosłą kobietą, matką! Nie wiem nawet, czy Ty nie wyglądasz młodziej niż przed rokiem

U nas na odwrót: on lubi wydawać, ja skąpiradło

Justyna
, Ty jesteś mądra babka. I bardzo się dziwię, że piszesz, że niepewna siebie i nieśmiałą. Bo masz same powody do bycia śmiałą Myślę, że w odbiorze przez ludzi jestem zupełnie inna niż Ty, ale sama najbardziej lubię takie osoby, jak Ty właśnie Zagmatwałam, posłodziłam, ale mam nadzieję, że wiesz, o co mi chodzi
Dziękujemy za komplementy
tez mam nadzieje,ze bedzie przystojny
on wygląda tak samo jak moja siostra w tym wieku, jest identyczny (ona wyrosła na b. ładną dziewczynę,jak będzie z nim nie wiadomo ).

Co do mnie to zrobię Ci Brumeczku takie zestawienie ja dwa lata temu, rok temu i teraz to porównasz

Co do Justynki to mogę podsumować jednym slowem: racja!
Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

ślicznie wyglądacie

Za to mój TŻ twierdzi że mnie to taniej żywić niż ubierać

Ale sobie dorobiłam. Przez cały tydzień Adaś tylko "tata" i "tata", chodzi po całym domu i w każdym pokoju sprawdza, czy tata jest. Ale jakoś daje sobie tłumaczyć że pojechał do pracy. A dziś mu powiedziałam rano, że jeszcze się prześpi raz, pobawi troszkę i wieczorem tata będzie. No to zamiast 3 godzin drzemki, jak zwykle, wstał po godzinie, wyspany, i zaczęło się nawoływanie "TATA". Jak usłyszy przejeżdżający samochód, to momentalnie biegnie do okna z krzykiem "TATA"....Widać jak to bardzo przeżywa.
Cytat:
A w ogóle to powiem wam, co robi moje dziecko jak TŻ jest w domu. Średnio raz na dzień idzie do kuchni, wyjmuje z szafki wazon, do którego wstawiam kwiatki (jak dostanę od TŻ ), zanosi tacie i z głośnym"TAM!" pokazuje, że pusto Ładnie dba o mamę?
Dziękujemy
mnie to podobno już nawet żywić źle- ostatnio więcej jem.

Adaś jest świetny

Cytat:

chelsea, powtórze się, wyglądasz jak siostra Julka, oboje cudownie młodzi

Lili, moja mama tak przeżywała odejście taty, w zasadzie nadal to jest bardzo trudny temat, ale już lepiej (po prawie 3latach) natomiast moja teściowa jeszcze kilka miesięcy po śmierci taty pytała czy mama dalej rozpacza, neich się w końcu otrząśnie bo każdy odchodzi.... zero empatii

Twoja teściowa jakaś stuknięta jest czy co?

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość

Chelsea piękni i młodzi .

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
jaka jestes mlodziutka - ja tez chce byc taka mloda mama.super jestescie.

Stronczek dziadkowie cudni
Wiki super telewidzka!
ja przed chwila odprowadzalam moich rodzxicow na dol z julkiem i nawet postalam chwile z tesciami i pogadalam
cos dziwnego u mnie... zaczynam lagodniec??
Ale od wspolnej kolacji sie na szczescie wywinelam Julkowa kapiela.

Kornelia 04.02.2016

Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu.
Chelsea91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 19:47   #2499
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Hej.

Kolina, czy to Ty pytałaś o szczepienia? W styczniu Julka ma mieć tą szczepionkę 6w1, a teraz tą odre, świnkę, różyczkę mam wrażenie, że miała pierwszy raz, ale nie pamiętam. Gubię się w tych szczepieniach-ważne, że lekarka pilnuje

Byłyśmy wieczorkiem na spacerku, ale mam dzisiaj jakieś potworne zawroty głowy- na dworze się lepiej czuję.
Dzisiaj znowu spałyśmy do 10( bo wczoraj też)

Odebrałam wyniki(w końcu były) i paciorkowca brak

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 19:50   #2500
Marina1
Zakorzenienie

Super Oliweczko, że brak paciora. Jak Cię widzę, że piszesz, to zaraz się zastanawiam czy to JUŻ
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 19:51   #2501
agawoo
Zakorzenienie

Wróciłam z zakupów, ale mgła

Cytat:
A w ogóle to powiem wam, co robi moje dziecko jak TŻ jest w domu. Średnio raz na dzień idzie do kuchni, wyjmuje z szafki wazon, do którego wstawiam kwiatki (jak dostanę od TŻ ), zanosi tacie i z głośnym"TAM!" pokazuje, że pusto Ładnie dba o mamę?

Cytat:

Nie wierzę, jak mżna powiedzieć coś takiego?

Stronczek, tak się zastanawialam o co Wiki się opiera Kochana jest, leży sobie jak na wakacjach

Coś jeszcze miałam odpisać, ale zapomnialam

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 19:53   #2502
Marina1
Zakorzenienie

dziewczyny, patrzcie jakie fajne ( cena kosmiczna wg mnie ), ale chodzi mi o to, że fajna inspiracja. Można by się nawet pokusić o próbę stworzenia czegoś podobnego...

http://tablica.pl/oferta/wieszak-pol...013;r:17;s:141
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Stary 2012-11-16, 19:55   #2503
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Super Oliweczko, że brak paciora. Jak Cię widzę, że piszesz, to zaraz się zastanawiam czy to JUŻ
Kiedyś napewno TO nastąpi, ale pytanie tylko kiedy? Ja obstawiam 26.

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-11-16, 19:57   #2504
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Kiedyś napewno TO nastąpi, ale pytanie tylko kiedy? Ja obstawiam 26.
Mówisz? Czujesz, że przenosisz jednak? A Mati daje ostro czadu, w sensie czy mocno kopie?
Stary 2012-11-16, 20:19   #2505
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Mówisz? Czujesz, że przenosisz jednak? A Mati daje ostro czadu, w sensie czy mocno kopie?
Myślę, że tak- wszystko pozamykane i wysoko to czego się można spodziewać-poza tym Julka przenoszona 7 dni, no i genetycznie-moja mama przenosiła dwie ciąże-miała wywoływane.Ostatnio juz tak nie daje czadu, ale jak kopie to mocno. Nawet czasem się martwię, że jakoś tak słabiej się rusza-ale jak zjem coś słodkiego, albo poruszam brzuch, to sie rusza, więc chyba nie ma powodów do zmartwień.
Ale powiem Wam, że jestem PRZERAŻONA zarówno porodem, pobytem w szpitalu , jak i dalszym funkcjonowaniem, ale MUSI być dobrze( kończę, bo znowu zaczynam panikować) A jak patrzę na tą swoją ukochaną córeczkę, to aż chce się drugie takie cudo

Właśnie obejrzałyśmy z Julą gazetki z biedry z tymi zabawkami

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-11-16, 20:35   #2506
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Hej.

Kolina, czy to Ty pytałaś o szczepienia? W styczniu Julka ma mieć tą szczepionkę 6w1, a teraz tą odre, świnkę, różyczkę mam wrażenie, że miała pierwszy raz, ale nie pamiętam. Gubię się w tych szczepieniach-ważne, że lekarka pilnuje

Byłyśmy wieczorkiem na spacerku, ale mam dzisiaj jakieś potworne zawroty głowy- na dworze się lepiej czuję.

ty tu nie strasz mnie, bo przede mna jeszcze masa czasu trzymaj sie bedzie dobrze.

Co do szczepien tez sie gubie - niestety.

Polozylismy z TZ Manie spac. Katar ma okrutny - uroki zlobka. ponadto ida jej czworki u gory i 2 na dole . Poprostu myslalam ze ja dzis zaknebluje w domu. Ehh co za dziecko. A ja ok, zjadlam dokladke barszczu bialego z marysia na wspolke (czytaj Marysia zjadla wiekszosc) i zrobilam sobie kanapke z wedlina i przegryzlam pieczarkami marynowanymi uwielbiam pieczarki marynowane.

Cytat:
Myślę, że tak- wszystko pozamykane i wysoko to czego się można spodziewać-poza tym Julka przenoszona 7 dni, no i genetycznie-moja mama przenosiła dwie ciąże-miała wywoływane.Ostatnio juz tak nie daje czadu, ale jak kopie to mocno. Nawet czasem się martwię, że jakoś tak słabiej się rusza-ale jak zjem coś słodkiego, albo poruszam brzuch, to sie rusza, więc chyba nie ma powodów do zmartwień.
Ale powiem Wam, że jestem PRZERAŻONA zarówno porodem, pobytem w szpitalu , jak i dalszym funkcjonowaniem, ale MUSI być dobrze( kończę, bo znowu zaczynam panikować) A jak patrzę na tą swoją ukochaną córeczkę, to aż chce się drugie takie cudo

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

Stronczek Wikusia slodkamoja kochana. A dziadzius bardzo mi przypomina wygladem mojego, ktorego kocham nad zycie.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 21:10   #2507
Lili 83
Zakorzenienie

Stronczek wzruszyłam się jak Twoich dziadków zobaczyłam.
Ja nadal nie wierzę, że mój dziadek nie żyje, i chyba nie tylko ja....
Cały czas mi się wydaje, że on tam jest, że zaraz podjedzie swoim polonezikiem
Babcia nie radzi sobie bez niego.
Boże.

Kolina Twoja teściowa to w ogóle jakaś kosmitka. Ale z innej planety niż Brumek

Marina fajny ten wieszak

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

A tak z innej beczki to robiłam dzisiaj mega pyszny deser brzoskwiniowy.
Dla dorosłych
Koleżanka była z mężem i 3 letnim synkiem.

Gotowałam budyń na soku z brzoskwiń z puszki, ajerkoniak, brzoskwinie i bita śmietana. Obłęd.
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 21:10   #2508
marzena_S
Zadomowienie

Witam wieczorową porą.
Czytam dzisiaj z Hanią książkę. Hania pokazuje każdą rzecz po kolei i pyta "a co to?a co to?" Czasami coś próbuje powtarzać no i w końcu dialog właściwy:
- A co to?
- Gąsienica.
- Gosia! (to imię teściowej, myślałam że padnę ze śmiechu )

Carmela, zdrowia, szczęścia, pomyślności!
I filmik w temacie. http://www.youtube.com/watch?v=--LBI2PLjc0
I jak tam sprawa z Nuną?

Telik, takiego pogodynka to ja mogę codziennie oglądać. Uroczy jest i grzywa coraz dłuższa.

Chelsea
, świetny Julek, a i jego starsza siostra niczego sobie.

Alibany, ale fajne kapcie! Podobne do tych firmy befado. A jaką mają podeszwę, są giętkie i lekkie? Też chcę jakieś z podeszwą kupić, bo w paputkach Hania zaczyna mieć zimne stopy- nie mamy dywanów.

Brumek, Patik, sanki tanie nie są, ale znając życie, ja czy tż będziemy pchali na nie tyłki, więc muszą wytrzymać takie harce.

Kolina, u mnie to samo- jakieś stare komentarze przychodzą,zapytania o przedmiot, potwierdzenia złożenia oferty.

Stronczek, tż robi za podpórkę dla Wiki. Zdjęcie dziadków rzeczywiście wzruszające.

Dzisiaj po raz pierwszy zrobiłam Hani owsiankę, z pysznym musem jabłkowym robionym przez babcię tż. I co? Ta mała paskuda nie chciała zjeść. Jej gust kulinarny mnie zadziwia normalnie. Dżem nie smakuje, naleśniki są be, racuchy, kurczak nie bardzo, polędwiczki/szynki też. Cały tydzień mogłaby jeść rybę (łosoś, pstrąg, dorsz- pycha, nad morzem jeszcze turbota, flądre- no każdą rybę nam wyjadała) i królika. Królewskie podniebienie normalnie. No i dzisiaj pulpecikami z indyka nie pogardziła. Aaa i uwielbia jajka i pomidory. Generalnie słodkie rzeczy jej raczej nie kręcą (chyba dziwne jak na dziecko?). Biszkopta zje, ale jak przypadkiem kupiłam chrupki kukurydziane o smaku truskawkowym zamiast tych zwykłych to był foch, tylko je wąchała. Z jednej strony cieszę się, bo cukier od początku starałam się omijać w jej diecie, ale trochę mnie to dziwi.
A co Wasze maluchy lubią jeść?

No i w kulinarnym temacie jeszcze zapytam. Macie sprawdzony przepis na dżem dyniowo-pomarańczowy? Pierwszy raz chce taki zrobić, a w necie co przepis to co innego piszą.

Edytowane przez marzena_S
Czas edycji: 2012-11-16 o 21:16
marzena_S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 21:18   #2509
Lili 83
Zakorzenienie

Marzena Radzio uwielbia owsiankę
Robię mu z różnymi owocami i zawsze zje całą miskę.
Lubi też rybę którą mu robię z przepisu ze strony oseska, z ryżem i włoszczyzną.
Łososia i szpinak też bardzo lubi. Rosół.
Są to dania, które je bez żadnych oporów, nie muszę zabawiać etc.

Hania od małego dba o linię
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 21:32   #2510
alibany
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Witam wieczorową porą.
Czytam dzisiaj z Hanią książkę. Hania pokazuje każdą rzecz po kolei i pyta "a co to?a co to?" Czasami coś próbuje powtarzać no i w końcu dialog właściwy:
- A co to?
- Gąsienica.
- Gosia! (to imię teściowej, myślałam że padnę ze śmiechu )

Alibany, ale fajne kapcie! Podobne do tych firmy befado. A jaką mają podeszwę, są giętkie i lekkie? Też chcę jakieś z podeszwą kupić, bo w paputkach Hania zaczyna mieć zimne stopy- nie mamy dywanów.

Dzisiaj po raz pierwszy zrobiłam Hani owsiankę, z pysznym musem jabłkowym robionym przez babcię tż. I co? Ta mała paskuda nie chciała zjeść. Jej gust kulinarny mnie zadziwia normalnie. Dżem nie smakuje, naleśniki są be, racuchy, kurczak nie bardzo, polędwiczki/szynki też. Cały tydzień mogłaby jeść rybę (łosoś, pstrąg, dorsz- pycha, nad morzem jeszcze turbota, flądre- no każdą rybę nam wyjadała) i królika. Królewskie podniebienie normalnie. No i dzisiaj pulpecikami z indyka nie pogardziła. Aaa i uwielbia jajka i pomidory. Generalnie słodkie rzeczy jej raczej nie kręcą (chyba dziwne jak na dziecko?). Biszkopta zje, ale jak przypadkiem kupiłam chrupki kukurydziane o smaku truskawkowym zamiast tych zwykłych to był foch, tylko je wąchała. Z jednej strony cieszę się, bo cukier od początku starałam się omijać w jej diecie, ale trochę mnie to dziwi.

No i w kulinarnym temacie jeszcze zapytam. Macie sprawdzony przepis na dżem dyniowo-pomarańczowy? Pierwszy raz chce taki zrobić, a w necie co przepis to co innego piszą.
Kapcie są bardzo leciutkie, podeszwa giętka, wykręca się w każdą stronę, porównując je do befado są jak pióreczko

Gąsienica=Gosia dzieciaki są obłędne!!

Ala trzęsie się na widok pomidora i makaronu. Rybkę zje raz w tygodniu ale bez szału. Mięsa mielonego nie lubi w żadnej postaci, toleruje kurczaka, indyka, mięsko wieprzowe już mniej....naleśniki też nie robią na niej wrażenia, słodkim nie gardzi, paluszki zawsze i wszędzie. Dużo rzeczy ją za to zatwardza i w tym temacie mamy problem, unikamy ryżu, deserów typu budyń, kakao itp. A owsianka co dzień na śniadanie więc już się przyjęła.

W temacie dziadków.....ostatnio w sklepie spotkałam parę staruszków, gdzie dziaduś do babci zwracał się "Skarbie" i w ogóle taki miły, naturalny dialog prowadzili, rozwodząc się jaki rodzaj salami wybrać....a Dziadki grubo pod 80stkę
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 22:00   #2511
brumek
Zakorzenienie

Kajool ,gdzie Ty jesteś

Cytat:
1. Czytam dzisiaj z Hanią książkę. Hania pokazuje każdą rzecz po kolei i pyta "a co to?a co to?" Czasami coś próbuje powtarzać no i w końcu dialog właściwy:
- A co to?
- Gąsienica.
- Gosia! (to imię teści

2.Brumek, Patik, sanki tanie nie są, ale znając życie, ja czy tż będziemy pchali na nie tyłki, więc muszą wytrzymać takie harce.

3.Dzisiaj po raz pierwszy zrobiłam Hani owsiankę, z pysznym musem jabłkowym robionym przez babcię tż. I co? Ta mała paskuda nie chciała zjeść. Jej gust kulinarny mnie zadziwia normalnie. Dżem nie smakuje, naleśniki są be, racuchy, kurczak nie bardzo, polędwiczki/szynki też. Cały tydzień mogłaby jeść rybę (łosoś, pstrąg, dorsz- pycha, nad morzem jeszcze turbota, flądre- no każdą rybę nam wyjadała) i królika. Królewskie podniebienie normalnie. No i dzisiaj pulpecikami z indyka nie pogardziła. Aaa i uwielbia jajka i pomidory. Generalnie słodkie rzeczy jej raczej nie kręcą (chyba dziwne jak na dziecko?). Biszkopta zje, ale jak przypadkiem kupiłam chrupki kukurydziane o smaku truskawkowym zamiast tych zwykłych to był foch, tylko je wąchała. Z jednej strony cieszę się, bo cukier od początku starałam się omijać w jej diecie, ale trochę mnie to dziwi.
A co Wasze maluchy lubią jeść? .
1. Tymek też ciągle cio to, cio to
A swoją drogą miło się Hani teściowa kojarzy - babunia czy robal, jedno i to samo
2. No ja będę pchać, na bank Ale mam nadzieję, ze i zwykłe wytrzymają. W końcu nie raz w dorosłym życiu na takich jeździlismy oboje na raz i jakoś nic pod nami nie pękło
3. Tymek owsiankę lubi. Ale też ma swoje gusty. A ja mu na nie pozwalam i nie daję tego, czego nie lubi. Ma - oprócz mleka - dwie rzeczy za które by zabił: jogurty/kefiry naturalne i chrupki kukurydziane. Bardzo lubi (choć już nie tak obsesyjnie): pomidory, chleb z masłem, jabłka i owoce letnie, których już niestety nie ma., leczo z warzyw, które mu robię. Reszta ujdzie. Natomiast nie lubi jajek (ubolewam ), nie przepada za ryżem, kaszy jaglanej, pulpecików.
Słodkich rzeczy nie je wcale, nie zna za bardzo tego smaku. Ale jak kilka razy moja mama chciała mu coś dać spróbować (biszkopta i jakieś domowe ciasta), to wypluwał z obrzydzeniem

A, film dla Carmeli boski

Cytat:
dziewczyny, patrzcie jakie fajne ( cena kosmiczna wg mnie ), ale chodzi mi o to, że fajna inspiracja. Można by się nawet pokusić o próbę stworzenia czegoś podobnego...

http://tablica.pl/oferta/wieszak-pol...013;r:17;s:141
Eko

Cytat:

Świetnie rozumiem Twoje obawy. Ale założę się o milion dolarów, ze jak tylko weźmiesz to drugie maleństwo na ręce, to z miejsca znikną i i wszystko samo się poukłada. I po 2 dniach będzie Ci się wydawało, ze tak było do zawsze

Cytat:
Stary 2012-11-16, 22:27   #2512
DDewik
Raczkowanie

Carmela najlepsze życzenia, przede wszystkim zdrówka!

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Stoooooo lat
Sto lat
niech żyje CARMELA nam!!!!

i prognoza pogody
http://www.youtube.com/watch?v=bw2jr...re=context-gau
Jak on to zimno ciepło mówi
A ta jego grzyweczka nie wchodzi mu w oczka?
Jaka ciekawa szafa
DDewik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 22:31   #2513
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Brumku czy Ty pamietasz, gdzie w zeszlym roku zamawialas obraz na plotnie dla Twojej mamy? Gdzies stacjonarnie w Warszawie, czy przez internet?
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 22:44   #2514
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

Julek zasnął przed 22 po dwóch godzinach walki ze snem.
Marzenko no to Hania ma gust.
Brumek specjalnie dla Ciebie wykopałam stare zdjęcia
1.18 lat- wakacje Bułgaria
2.18 i pół- zima
3. Tuż przed ciążą- październik 2010
4. 7 miesiąc ciąży- kwiecień 2011 (w rodzinnym domu, to jedyne takie moje zdjęcie w zaawansowanej ciąży,wybacz minę, ta obok to moja mama)
5. po porodzie- 4 września 2011, moje 20 urodziny, chrzest Julka.
6.dzisiaj
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 18 lat.jpg (71,1 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 18 i pół.jpg (57,7 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tuż przed ciążą.jpg (66,8 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 7 miesiąc.jpg (132,1 KB, 82 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg rok temu.jpg (95,5 KB, 75 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dziś.jpg (64,4 KB, 72 załadowań)

Kornelia 04.02.2016

Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu.
Chelsea91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 22:51   #2515
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
WSZYSTKO! Jak tylko widzi, że my coś jemy, zaraz przybiega i swoim AM!!!! się domaga.

Eve - podczytałam trochę, gratulacje!!!!

A tak poza tym to dobry wieczór.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 23:01   #2516
DDewik
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Wrzucam na szybko mój prezent urodzinowy
Jakoś kiepska bo robione tel..
w tle nawet otwarty wizaz sie zalapal
Kubek jest przepiękny!Od razu kojarzy mi sie z Pablo Picasso

Cytat:
Napisane przez Chelsea91 Pokaż wiadomość
Patik leniwe.
Podaję przepis.
50 dag białego sera
2 żółtka
2 łyżki mąki ziemniaczanej
szklanka mąki pszennej
2 czubate szklanki ugotowanych ziemniaków
sól
2 łyżki oliwy do wody

Ser i ziemniaki przepuszczamy przez maszynkę lub rozbijamy w malakserze. Do masy dodajemy żółtka, obie mąki, sól i wyrabiamy. Ciasto powinno być jednolite, sprężyste i lśniące. Na posypanej mąką stolnicy, formujemy zgrabny wałek, kroimy pierogi i zaraz po przygotowaniu wrzucamy na wrzątek z solą i tłuszczem.Od chwili gdy wypłyną, gotujemy przez 5 minut.

Oj sama wiem jak dużo kasy człowiek przejada.
Chociaż ja uwielbiam wydawać. TŻ mówi, że jestem w tym znakomita on zaś skąpiradło

A teraz pokażę Wam trochę nas.
Śliczna mama i Julcio!

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość

Dziś spotkałam znajomą, ma 8 miesięczną córeczkę. Boże jaka ona jest walnięta.
Mówi mi, że będzie powoli odstawiać mała od butli, będzie ją przestawiać na "normalne jedzenie", typu kanapki z pasztetem.
I krowie mleko zaczęła dawać jak mała miała miesiąc.
Strasznie przemądrzała jest.
Nieodpowiedzialna znajoma!
Pamietam jak na początku przychodziła do mnie położna to tez opowiadała mi że chodziła do dziewczyny która dawała dziecku biszkopty z mlekiem krowim(dziecko mialo 2 tygodnie).Ach jak niektórzy sa ......

Cytat:

Ale sobie dorobiłam. Przez cały tydzień Adaś tylko "tata" i "tata", chodzi po całym domu i w każdym pokoju sprawdza, czy tata jest. Ale jakoś daje sobie tłumaczyć że pojechał do pracy. A dziś mu powiedziałam rano, że jeszcze się prześpi raz, pobawi troszkę i wieczorem tata będzie. No to zamiast 3 godzin drzemki, jak zwykle, wstał po godzinie, wyspany, i zaczęło się nawoływanie "TATA". Jak usłyszy przejeżdżający samochód, to momentalnie biegnie do okna z krzykiem "TATA"....Widać jak to bardzo przeżywa.
Ja miło to czytac!Słodziak !

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Lili współczucie dla babci. Bardzo dobrze wiem co musi przeżywać.

Moi dziadkowie to była para idealna. Kochali sie bardzo az do samego konca. Dziadek czesto całował babcie, glaskal po włosach a i na kolana brał nawet. Za to ona wstydzila sie Troche tak przy ludziach. Zawsze sie uśmiechala z takim skrepowaniem.

Poszukam fotki to Wam ich pokaże.

Edit: mam, to z mojego wesela

I moja paniusia dzis rano jak oglądała tv. Z tylu spiacy tz

Cudowni dziadkowie!
Ja nigdy dziadka nie miałam...

Cytat:
Jakie to wzruszające To jeden z najpiękniejszych widoków na świecie, jak para staruszków trzyma się za ręce Mało ludzi umie przeżyć całe życie i nie przestać się kochać...
Mam tak samo -jak widzę pare staruszków trzymających sie za ręke(a widok niezwykle rzadki ), bardzo sie wzruszam!

Cytat:
Hej.

Jak dobrze ze nie ma tego paciorkowca!

Cytat:
Witam wieczorową porą.

.
Moj ma malo urozmaicony jadłospis, owsianke uwielbia-codziennie rano z jablkeim, gruszka lub innym owocem(np.mussem malinowym), czasami platki ryzowe badz kaszka.
Obiad--najbardziej lubi ziemniaki, brokuły, rybke(łososia, dorsza-raz w tygodniu je), za miesami nie przepada, przemycam z ziemniakiem, ryz , kasza zje, ale nie zawsze.
Poznym popoludniem dostaje kaszke z jakims owocem, kolacja to mleko do snu.
Borysek nie chce jesc żadnych kanapek(czasami kawalek kromki, bułeczki, ale bez niczego zje) , jajecznic,jajek , nalesników.
Uwielbia chrupki kukurydziane, banany, jogurty i biszkopty, owsianke i kaszki i oczywiscie mleko.
Ogólnie slodyczy nie daje (czasami domowe ciasto i biszkopty).
Do picia dostaje wode, soków, herbatek nie lubi.

Edytowane przez DDewik
Czas edycji: 2012-11-16 o 23:03
Stary 2012-11-16, 23:08   #2517
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DDewik Pokaż wiadomość
Pamietam jak na początku przychodziła do mnie położna to tez opowiadała mi że chodziła do dziewczyny która dawała dziecku biszkopty z mlekiem krowim(dziecko mialo 2 tygodnie).Ach jak niektórzy sa ......
Wiem, że to naiwne pytanie, ale muszę zadać, czy temu dziecku nic od tego nie było????

Aniu, z Adasia będzie gentelmen jak się patrzy
Oliweczko, nie mogę uwierzyć, że to już tak blisko....
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 23:15   #2518
DDewik
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Wiem, że to naiwne pytanie, ale muszę zadać, czy temu dziecku nic od tego nie było????

Aniu, z Adasia będzie gentelmen jak się patrzy
Oliweczko, nie mogę uwierzyć, że to już tak blisko....
Połozna była zszokowana jak to zobaczyła, a dziewczyna(ona byla z patologicznej rodziny, nic nie wiedzial o wychowaniu, rozwoju dziecka) nie wiedziała ze źle robi, cale szczescie nic dziecku nie bylo.Straszne to jest , ze jeszcze w tych czasch takie rzeczy sie zdarzają.
Stary 2012-11-16, 23:29   #2519
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Brumku czy Ty pamietasz, gdzie w zeszlym roku zamawialas obraz na plotnie dla Twojej mamy? Gdzies stacjonarnie w Warszawie, czy przez internet?
Jasne, kilka dni temu zamówiłam tam fotoksiążkę
Oni są z Warszawy, więc ja odbierałam osobiście, ale generalnie to skelp internetowy, wysyłają.
http://www.fotoboard.pl/ - obrazy
http://www.fotobuki.pl/ - książki

To dwa serwisy, ale firma ta sama.

Chelsea - naprawdę nic się nie zmieniłaś! No, może poza tym, ze na pierwszym zdjęciu wyglądasz nieco "starzej" niż teraz
Stary 2012-11-16, 23:34   #2520
DDewik
Raczkowanie

Wstawię Wam filmik z wieczornym rytuałem mojego Boryska przed kąpiela:
http://www.youtube.com/watch?v=sNky2yERApE
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości