Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.II - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 3 części naszego wątku ??
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.3 0 0%
Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.III 2 4,08%
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.III 6 12,24%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III 2 4,08%
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III 3 6,12%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.III 6 12,24%
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.III 1 2,04%
Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 2013 cz.3 18 36,73%
Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.3 2 4,08%
Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.3 0 0%
Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.III 3 6,12%
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.III 6 12,24%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-17, 11:40   #3541
vil84
Wtajemniczenie

Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c

dzień dobrerek
przejrzałam tą stronkę o szpitalach - w "moim" jest 20% nacinania krocza, więc chyba dobrze.
"Do porodu: trakt porodowy z 2 stanowiskami oraz 1 pojedyncza sala porodowa. Dla rodzących dostępne są: worek sako, piłka, prysznic, wanna, drabinki. W porodzie niskiego ryzyka zapis KTG jest prowadzony raz na jakiś czas. Rodząca może pić, jeśli ma na to ochotę. W I okresie porodu rodząca może chodzić, brać prysznic. Dla łagodzenia bólu są stosowane niefarmakologiczne metody, takie jak zmiana pozycji, immersja wodna, masaż, muzyka, aromaterapia oraz farmakologiczne. Znieczulenie zewnątrzoponowe jest dostępne nieodpłatne dla wszystkich rodzących. Po podaniu zzo rodząca może się poruszać. II okres porodu najczęściej przebiega w pozycji siedzącej. Możliwy poród z osobą towarzyszącą. Osoba towarzysząca może być obecna w trakcie cesarskiego cięcia (planowego). Po narodzinach dziecko kładzione mamie na piersi w kontakcie „skóra do skóry” na powyżej 30 minut. Pierwsze karmienie odbywa się jeszcze na sali porodowej. Oględziny, ważenie i mierzenie dziecka po porodzie przeprowadzane wtedy, gdy życzą sobie rodzice dziecka."

ale super dzięki za stronkę

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
hahaaaaaaaaa, właśnie leciał trailer tych całych wampirów i stał robert patinson z gołą klatą - no i stwierdzam: boszzz jaka brzydka ta klata, on wygląda jak jakiś niedorobiony... a mój małż na to: no ja w ogóle nie rozumiem, czemu laski sikają na widok tego ogórka - ja: - on: [I]no patison, ogórek.......
ja nawet nie idę do kina na to. książki miały coś w sobie, aczkolwiek przy czwartej części nie wiedziałam, czy śmiać się, czy płakać wcześniejsze części filmu też miały fajny klimat, ale zawsze można obejrzeć online

mam wojnę pomiędzy dwoma kotami znają się, bo dwa tygodnie były razem, jak mama na wakacje pojechała, ale znów się muszą do siebie przyzwyczajać. ciągle słyszę jakieś prychanie i warczenie a teraz było śmiesznie, bo oba chciało przyjść się poprzytulać

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-17, 11:48   #3542
lonely_lady
Zakorzenienie

Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość

aaaaaaaaa!!! syn ma zone i tej babci syna zona
już kumam

widzisz jak dobrze się rozumiemy

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
u mnie już w piekarniku zapraszam

Cytat:
a dzisiaj jadę na imprezę urodzinową cioci małża. będą pewnie same pyszności, a ja poskubię tylko jakieś delikatne rzeczy ciekawe, co ja na siebie włożę... coś luźnego na pewno
wracam w każdym razie jutro. ciekawe, czy uda mi się was potem nadrobić...
ojj.. nie będzie tak źle

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Od jakiegoś czasu molestowałam Tż, że musimy kupić blender. Tankujemy samochody na stacji shell i mamy już sporo punktów, a tam w katalogu produktów był właśnie taki blender wielofunkcyjny z PHILIPSA. No i zamówiliśmy. I właśnie Tż przyniósł to cudeńko
ale suuuuper !!!!!!
zaraz zrobię koktajl truskawkowy z kiwi i bananem

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-17, 11:49   #3543
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
dzień dobrerek
przejrzałam tą stronkę o szpitalach - w "moim" jest 20% nacinania krocza, więc chyba dobrze.
"Do porodu: trakt porodowy z 2 stanowiskami oraz 1 pojedyncza sala porodowa. Dla rodzących dostępne są: worek sako, piłka, prysznic, wanna, drabinki. W porodzie niskiego ryzyka zapis KTG jest prowadzony raz na jakiś czas. Rodząca może pić, jeśli ma na to ochotę. W I okresie porodu rodząca może chodzić, brać prysznic. Dla łagodzenia bólu są stosowane niefarmakologiczne metody, takie jak zmiana pozycji, immersja wodna, masaż, muzyka, aromaterapia oraz farmakologiczne. Znieczulenie zewnątrzoponowe jest dostępne nieodpłatne dla wszystkich rodzących. Po podaniu zzo rodząca może się poruszać. II okres porodu najczęściej przebiega w pozycji siedzącej. Możliwy poród z osobą towarzyszącą. Osoba towarzysząca może być obecna w trakcie cesarskiego cięcia (planowego). Po narodzinach dziecko kładzione mamie na piersi w kontakcie „skóra do skóry” na powyżej 30 minut. Pierwsze karmienie odbywa się jeszcze na sali porodowej. Oględziny, ważenie i mierzenie dziecka po porodzie przeprowadzane wtedy, gdy życzą sobie rodzice dziecka."

fajnie macie,że Wasze szpitale maja opinie.. Mój nie ma
Znaczy nie ma żadnych info prócz "fajna miła obsługa"czy coś takiego.

Wiem,że salka jednoosobowabędzie moja i,że rodze z Tż.. nie ma innej opcji..
Ogólnie to nie wiem kiedy wybrać się na obejżenie porodówki?
Można się umówić na jakiś dzień by zobaczyć co i jak?
zieloniutka jestem w tych sprawach

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-17, 12:02   #3544
nuna2
Zakorzenienie

z mojego to :
Dane statystyczne

Liczba porodów
1255
Cesarskie cięcia
12.10% Nacięcia krocza
30.10%
Znieczulenie dolarganem
0.00% Znieczulenie zwenątrzoponowe
-
Znieczulenie gazem wziewnym
-
Do porodu:
trakt porodowy z 3 stanowiskami oraz 1 pojedyncza sala porodowa. Dla rodzących dostępne są: worek sako, piłka, prysznic, materace, stołek porodowy, drabinki. Sala pojedyncza dostępna jest dla wszystkich rodzących. W porodzie niskiego ryzyka zapis KTG jest prowadzony raz na jakiś czas, w zależności od potrzeb. Rodząca może pić, jeśli ma na to ochotę. W I okresie porodu rodząca może chodzić, brać prysznic lub kąpiel. Dla łagodzenia bólu są stosowane niefarmakologiczne metody, takie jak ciepłe okłady, masaż. Znieczulenie zewnątrzoponowe jest dostępne odpłatnie na życzenie pacjentki. Po podaniu zzo rodząca może się poruszać. II okres porodu najczęściej przebiega w pozycji wertykalnej. Poród z osobą towarzyszącą możliwy tylko w pojedynczej sali. Osoba towarzysząca nie może być obecna w trakcie cesarskiego cięcia. Kontakt mamy z dzieckiem trwa zazwyczaj do zakończenia pierwszego karmienia. Pierwsze karmienie odbywa się jeszcze na sali porodowej.
Po porodzie:
14 sal dla mam z dziećmi, maks. po 2 łóżka
1 w.c. i 1 prysznic na 2-6 łóżek. Mamy przebywają z dziećmi przez całą dobę. Pierwsza kąpiel następnego dnia rano.
Zabiegi pielęgnacyjne wykonywane są w obecności matki. Przy zabiegach i badaniach lekarskich dziecka matka lub ojciec mogą być zawsze obecni. Szpital propaguje naturalne karmienie. Działa punkt laktacyjny. Pobyt matki z dzieckiem po porodzie przeciętnie 3 dni.
Odwiedziny codziennie, od 11.00 do 20.00, w sali przystosowanej do wizyt. Odwiedzający może zobaczyć dziecko dowolnie długo.

ale nie będe kąbinowac bo ogółem widze, że opinie ma dobre
Stary 2012-11-17, 12:07   #3545
lonely_lady
Zakorzenienie

Mój szpital nie ma takich szczegółowych recenzji

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Nuna- jaki mały % nacięcia krocza w Twoim szpitalu jestem pozytywnie zaskoczona

Stary 2012-11-17, 12:08   #3546
axella
Zakorzenienie

GG do axella

mój szpital..
danych o nacięciach,znieczuleniach itd brak :/

Bezpośredni kontakt mamy z dzieckiem po narodzinach trwa zazwyczaj 1 do 5 minut. Oględziny, ważenie i mierzenie dziecka po porodzie są przeprowadzane w innym pomieszczeniu bloku porodowego, po 5-30 min. Pierwsze karmienie odbywa się jeszcze na sali porodowej lub nie później niż po około 2 godzinach, już w oddziale położniczym. Po porodzie mamy mają dzieci przy sobie przez całą dobę, ale jest możliwość oddania dziecka na parę godzin pod opiekę personelu. Szpital zatrudnia psychologa dostępnego dla pacjentek oddziału położniczego.
Informacje ze strony internetowej szpitala:
"Sześć sal porodowych, sprzęt KTG z komputerową analizą danych. W klimatyzowanej sali operacyjnej możliwe jest zorganizowanie cięcia cesarskiego w ciągu kilku minut. Powszechnym zwyczajem jest prowadzenie porodów rodzinnych."

i tylko tyle..

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2012-11-17, 12:16   #3547
Mysia mysz
Zakorzenienie

Byłam z rana na ciuchach

Sobie kupiłam sweterek, bluzkę z długim rękawem i bokserkę a pączkowi kocyk i coś ala kombinezon, fotki wrzucam

W sieci aptek niezapominajka jets promocja na palmers z maslem shea albo oliwka zamiast 30 zl zapłaciłam 15 zł kupiłam 2 z shea
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2012-11-17 12.12.27.jpg (23,7 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2012-11-17 12.13.40.jpg (29,6 KB, 20 załadowań)
Stary 2012-11-17, 12:42   #3548
lonely_lady
Zakorzenienie

Mysia za zakupy
ciekawe czy u mnie jest gdzieś tu w pobliżu apteka niezapominajka

Stary 2012-11-17, 13:00   #3549
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Od jakiegoś czasu molestowałam Tż, że musimy kupić blender. Tankujemy samochody na stacji shell i mamy już sporo punktów, a tam w katalogu produktów był właśnie taki blender wielofunkcyjny z PHILIPSA. No i zamówiliśmy. I właśnie Tż przyniósł to cudeńko
ale suuuuper !!!!!!
blender jest jedną z najczęściej używanych rzeczy u mnie

mąż robi znów dziś pizzę z salami znów będzie weekendowe obżarstwo, a co!

Mysia super informacja, dzięki. muszę sprawdzić gdzie jest najbliższa z tych aptek
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-17, 13:13   #3550
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
Z tego co wiem to ejdno z drugim ma niewiele wspólnego.. niestety bo tez mam szerokie biodra, ale już lekarka mi na pierwszej wizycie powiedziała, że aż dziwne, ze wąska jestem
moja koleżanka jest malutka i bardzo szczupła i jej lekarze powiedzieli że musi mieć cc bo nie ma możliwości że dziecko przez nią przejdzie. No ale wyszło tak że nie zdążyli jej zrobić cc i urodziła naturalnie.

marchewka mamy tak samo na imię

candance ja też wolałabym rodzić u siebie w miejscowości ale to musiałabym tam wcześniej jechać i zostać jakiś tydzień dwa po porodzie. A nie chce sama bez TŻta.

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

becik ja w tych znieczuleniach się nie orientuję (jeszcze) jak na razie to dla mnie czarna magia

Justi każdy szpital ma swoje prawa co do porodów rodzinnych. U mnie niby można ale czytałam na jakimś forum że żeby był poród rodzinny to trzeba chodzić do szkoły rodzenia. Zobaczymy w praniu jak to wygląda

Ja porodu jak na razie też się nie boję. I jeśli nie będzie przeciwwskazań to z całą pewnością chce rodzić naturalnie.

cloche też słyszałam o tych masażach krocza- żeby już to przed porodem ćwiczyć i później np masuje partner lub położna.

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

vil 5 rano? to środek nocy
a tak a propo pamiętasz jak opowiadałaś że Twój TŻ się zabrał za pranie z rana i nie dał Ci spać? no to witaj w klubie

nuna to nikt mu nic nie powie? przecież Ty w ciąży jesteś?
ja w sumie też dziś ryczałam bo mnie TŻ dobija od rana. Nie uczy się tylko wymyśla inne zajęcia. Najpierw pranie i oczywiście 1000 pytań czy to może też wyprać, a ile proszku, ile płynu. A ja kurna jeszcze pospać chciałam
teraz wymyślił frytki na obiad. Proszę bardzo, ale sam je robi
Stary 2012-11-17, 13:16   #3551
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

Dziewczyny podajcie jeszcze raz tą stronkę gdzie można o szpitalu poczyta

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
dzień dobrerek

Zżera mnie ciekawość gdzie będziesz rodzic??
ja biore pod uwage CSK Ligota i Lubinową. Ale pewnie po raz drugi wybiore CSK bo tam mąż przy cesarce może byc
Stary 2012-11-17, 13:26   #3552
sharpnowaja
Zakorzenienie

nuna ten Twój brat mnie osłabia? ale wy macie przecież oddzielnie wszystko, nie da się zrobić tak żebyś nie miała z nim kontaktu?
Może porozmawiaj na spokojnie o tym z rodzicami?

nuna siedzisz w domu ale jesteś w ciąży. A czym się brat zajmuje?

vil u mnie jest identycznie opisane z tym porodem

Mysia za zakupy
Stary 2012-11-17, 13:35   #3553
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
i co, ubrałaś się w końcu???????
A proszę Cię gdzie tam, przywitałam go w pidżamie w stylu "sieeema" nie chce mi się nic, a on tak spojrzał, uśmiechnął się i powiedział "ale pięknie wyglądasz" nie wiedziałam czy mam się śmiać czy płakać

Był bardzo zawiedziony, że nic mi się brzuch nie powiększył...

Cytat:
no już gratulowałam, bo rzadko mu wychodzi ale on nawet nie chciał żarcika zrobić, był święcie przekonany, że ten gość to patison i basta.

kocham jabłka!!! bez nich nie dałabym rady zjeść niczego

a dzisiaj jadę na imprezę urodzinową cioci małża. będą pewnie same pyszności, a ja poskubię tylko jakieś delikatne rzeczy ciekawe, co ja na siebie włożę... coś luźnego na pewno
wracam w każdym razie jutro. ciekawe, czy uda mi się was potem nadrobić...
Spadniesz na sam dół rankingu W week zawsze cisza jest, więc spokojnie nadrobisz

Cytat:

widzisz jak dobrze się rozumiemy

ojj.. nie będzie tak źle

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

ale suuuuper !!!!!!
Jej, kurcze my kupiliśmy blender rok temu i użyłam go 2 razy Po prostu jakoś nie mam do czego go chyba używać...?!

Cytat:
blender jest jedną z najczęściej używanych rzeczy u mnie

Mysia super informacja, dzięki. muszę sprawdzić gdzie jest najbliższa z tych aptek
Powiedz do czego, a może skorzystam i ja

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
Dziewczyny podajcie jeszcze raz tą stronkę gdzie można o szpitalu poczyta

Zżera mnie ciekawość gdzie będziesz rodzic??
ja biore pod uwage CSK Ligota i Lubinową. Ale pewnie po raz drugi wybiore CSK bo tam mąż przy cesarce może byc
http://gdzierodzic.info/ Proszę

A co do brata Nuny to w łeb gówniarza, albo rodzice niech go ustawią, a i już dawno Ci mówiłyśmy byś olała go i nic mu nie robiła, a i nie dziwię się, że TŻ nie zareagował, bo kontakty z moją rodziną są dla mnie święte i nie życzę sobie by ktokolwiek się mieszał, więc TŻ się nie miesza, a ja się nie mieszam do jego.

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Edytowane przez MoTyleKsw
Czas edycji: 2012-11-17 o 13:38
MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-17, 13:41   #3554
rosali84
Przyczajenie

Dziewczyny drogie mam do was pytanie.
Czy macie może takie bóle w podbrzuszu z lewej strony podczas chodzenia?? Lub w ogóle bóle podczas chodzenia? Bo od dwóch dni mam takie bóle i się trochę tym martwię, bo takich jeszcze nie miałam, a lekarza mam dopiero za 4 dni.Dodam, że nie są to silne bóle, nie muszę brać no spy. Jejku czy też tak macie, że cokolwiek was zaboli zakłuje to już się zamartwiacie?

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3yx8dt48o7lk2.png
rosali84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-17, 13:52   #3555
Meliitele
Zakorzenienie

Wrocilam z miasta. ale ceny leginsow i spodni. Spodnie 163 zl a leginsy i to jeszcze nie ocieplane 68. Phi to ja z allegro sobie jeansy zamowie za 70 zl .

Rozmawialam od wczoraj duzo z T. Ustalilismy imie dzis. Nasz syn bedzie mial na imie Ksawery Ciesze sie ze o tym samym myslelismy.

Co co blendera to ja tez juz mam kilka lat i nawet czesto korzystam. Szczegolnie latem.

What the world needs now is love, sweet love
it's the only thing that there's just too little of

7/40
Meliitele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-17, 13:57   #3556
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez Meliitele Pokaż wiadomość
Wrocilam z miasta. ale ceny leginsow i spodni. Spodnie 163 zl a leginsy i to jeszcze nie ocieplane 68. Phi to ja z allegro sobie jeansy zamowie za 70 zl .

Rozmawialam od wczoraj duzo z T. Ustalilismy imie dzis. Nasz syn bedzie mial na imie Ksawery Ciesze sie ze o tym samym myslelismy.

Co co blendera to ja tez juz mam kilka lat i nawet czesto korzystam. Szczegolnie latem.
czegoś nie rozumiem, on cię robi w wała, zostawia a Ty jeszcze mu pozwalasz myśleć nad imieniem?

Ksawery ładnie,znam tylko jednego..

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2012-11-17, 14:00   #3557
Meliitele
Zakorzenienie

Cytat:
czegoś nie rozumiem, on cię robi w wała, zostawia a Ty jeszcze mu pozwalasz myśleć nad imieniem?

Ksawery ładnie,znam tylko jednego..
To tez jego dziecko i ma prawo wypowiedziec sie na ten temat.
Z ta kasa to sie dogadalismy. Bedzie dawal juz teraz pieniadze. To juz jest jakis postep.

Ciagle pieje po domu Ksawciu a mama juz szalu dostaje haha

7/40
Stary 2012-11-17, 14:02   #3558
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
To tez jego dziecko i ma prawo wypowiedziec sie na ten temat.
Z ta kasa to sie dogadalismy. Bedzie dawal juz teraz pieniadze. To juz jest jakis postep.

Ciagle pieje po domu Ksawciu a mama juz szalu dostaje haha
niby tak.. ja bym nie pozwoliła :P
Dobrze,że sie opamiętał z kaską

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2012-11-17, 14:03   #3559
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
To jest ta prywatna klinika? Jak masz dobre doświadczenie z nimi to super, ja słyszałam, że coś tam jest nie bardzo, ale ona to służbowo słyszała, jakieś skargi są na nich, wymuszają kasę, nie chcą przyjmować czasami nawet jak już jest akcja porodowa.
Cytat:
A ja mężusia dzisiaj zapraszam na pizzę na kolację, ale nie taką domową, bo mi się nie chce robić Szukam dobrej pizzerni w okolicy.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-17, 14:04   #3560
becik_4
Zadomowienie

Cytat:
no to jestem
nie no masaaakra zostawić Was na chwilkę... Kto mi teraz streści ostatnie 5 stron ?

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

No proszę, widzę że w statystykach też ładne zmiany
jestem z Was dumna
byliśmy w kinie na mój rower
tez się zastanawiałm czy na niego iść czy warto po recenzjach to chyba warto a jak twoje odczucia?

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
lonely nie wiem może mam poczucie, że siedze w domu, to muszę wszystko??;/
ale twoja dzidziunia już duża
nie miej takiego poczucia winy ze siedzisz to musisz mu usługiwać ty masz sie teraz o kogo troszczyć musisz sie za niego wziąć ja bym go zlała ciepłym moczem tylko musisz miec mocne nerwy zeby byc obojętna na jego osobę moze to mu da coś do myśłenia

Cytat:
Witam się z pracy.. powiem Wam,że od momentu obudzenia się myślę o usg 3d wiem,że muszę poczekać ale najchętniej pobiegtłabym teraz musiało mi się śnić coś takiego skoro jak nakręcona jestem
ja idę we wtorek na 3d w sumie to bardziej na szczegółowe badanie ale też nagram sobie na płytkę a będzie to 13 tydzięń musze sprawdzić jeszcz eraz ten przepływ krwi co ostatnio był nieprawidłowy natomiast w 4 d pani powiedział ze warto przyjsć koło 30 tygodnia i też sie wybiorę ale ciekawi mnie jak to będzie wyglądalo

szykuję obiadek - barszczyk czerwony z ziemniaczkami a jutro do rodziców na obiadek będzie rybka z frytkami obym tylko dała radę zjeść no i będziemy informować w niedzielę dalszą rodzinkę o ciaży fajne są reakcje ludzi na taką nowinę
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-17, 14:05   #3561
Meliitele
Zakorzenienie

Cytat:
niby tak.. ja bym nie pozwoliła :P
Dobrze,że sie opamiętał z kaską
Ja mimo tej mojej calej zlosci na niego i zalu, ze sama chce mnie zostawic to nie moge krzywdzic malego. Uwazam gdybym tak zrobila i nie pozwolilabym zeby T mial cos do powiedzenia to tylko Ksawery bedzie cierpial.

7/40

Edytowane przez Meliitele
Czas edycji: 2012-11-17 o 14:10
Stary 2012-11-17, 14:12   #3562
becik_4
Zadomowienie

Cytat:
Ja mimo tej mojej calej zlosci na niego i zalu, ze sama chce mnie zostawic to nie moge krzywdzic malego. Uwazam gdybym tak zrobila i nie pozwolilabym zeby T mial cos do powiedzenia to tylko Ksawery bedzie cierpial.
pewnie ze tak zal ci kiedyś minie a brak kontaktu dziecka z ojcem to nie ejst dobry pomysł a na dodatek jest jaki jest a moze okaże sie w porzadku ojcem czego ci życzę

zastanawiam sie też nad tym grilem ale czy naprawdę nic nie czuć poza zapachem jedzenia jak sie go urzywa? ma któraś z was i używa w domu?
Stary 2012-11-17, 14:17   #3563
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Ja mimo tej mojej calej zlosci na niego, i zalu ze sama chce mnie zostawic to nie moge krzywdzic malego. Uwazam gdybym tak zrobila i nie pozwolilabym zeby T mial cos do powiedzenia to tylko Ksawery bedzie cierpial.
dzieci zawsze są najbiedniejsze w sporach rodziców, więc masz rację..

Znam kolesia który zrobił dwójkę dzieci, dwóm różnym młodym dziewczynom, z żadną nie jest, córy ma 2weekendy miesięcznie i narzeka.. Bo on kupił zabawke drogą, do kina wziął, na święta miał u siebie.. I jeszcze ma płacic?!
Nie rozumie,że dzieci jedzą, że trzeba je ubrać, kupić plecak i książki do przedszkola.. Do lekarza pójść..

Wiecznie narzeka, a to nie jakimś tam gówniarz a dorosły facet.. I najgorsze,że te pieniądze MA

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2012-11-17, 14:29   #3564
Meliitele
Zakorzenienie

Cytat:
dzieci zawsze są najbiedniejsze w sporach rodziców, więc masz rację..

Znam kolesia który zrobił dwójkę dzieci, dwóm różnym młodym dziewczynom, z żadną nie jest, córy ma 2weekendy miesięcznie i narzeka.. Bo on kupił zabawke drogą, do kina wziął, na święta miał u siebie.. I jeszcze ma płacic?!
Nie rozumie,że dzieci jedzą, że trzeba je ubrać, kupić plecak i książki do przedszkola.. Do lekarza pójść..

Wiecznie narzeka, a to nie jakimś tam gówniarz a dorosły facet.. I najgorsze,że te pieniądze MA
Ja mysle ze jak T zobaczy malego to dopiero zrozumie.. Nie mowie ze mamy byc razem ale wierzyc mi sie nie chce, ze bedzie chcial malego zostawic i tak rzadko go widziec.
Ja czuje spokoj.. czas pokaze jak to bedzie.

Musze wybrac jakies spodnie na allegro. Kurcze taki wybor jest..

7/40
Stary 2012-11-17, 14:34   #3565
nuna2
Zakorzenienie

mamy wszystko osobno ale obiad gotuje dla wszystkich...

dziewczyny czy temp w ciązy się waha??...
Stary 2012-11-17, 14:37   #3566
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
wieczorową? chyba nocną ? co Ty, spać nie możesz?

Zawsze jak jestem u rodziców to przestawiam się na tryb nocny Dnia nie wystarcza na pogaduchy z rodzicami i rodzeństwem

Wczoraj w nocy najadłam się kanapek z papryką i popiłam Colą
Efektem mojego jedzenia była jedna wielka zgaaaga i skończyło się

Zaraz spadam do koleżanki... z rok się nie widziałyśmy....pewnie będzie brzucha wypatrywać
Stary 2012-11-17, 14:38   #3567
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
tez się zastanawiałm czy na niego iść czy warto po recenzjach to chyba warto a jak twoje odczucia?
ogólnie film ma swoje przesłanie, nie jest tuzinkowy i naciągany. Jest to dobry polski film. Jak dla mnie troszkę za mało akcji (ale wiadomo, że jest to dramat a nie film akcji) dlatego początek mnie troszkę nudził. Ale ogólnie warto zobaczyć

Stary 2012-11-17, 14:38   #3568
becik_4
Zadomowienie

Cytat:
mamy wszystko osobno ale obiad gotuje dla wszystkich...

dziewczyny czy temp w ciązy się waha??...
wydaje mi sie że jest troche podwyższona niż normalnie ale żeby sie wahała to nie wiem u siebie tego nie zauważyłam
Stary 2012-11-17, 14:44   #3569
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
wydaje mi sie że jest troche podwyższona niż normalnie ale żeby sie wahała to nie wiem u siebie tego nie zauważyłam
no bo zrobiły mi się wypieki mama przyniosła termometr, żebym zmierzyła i mam 36,8 a normalnie teraz w ciązy miałam 37-37,2
Stary 2012-11-17, 14:46   #3570
Meliitele
Zakorzenienie

Dziewczyny, ktore Wam sie lepiej podobaja?
http://moda.allegro.pl/cudne-rurki-c...785401230.html
czy
http://moda.allegro.pl/09-new-skinny...768221101.html

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

Cytat:
no bo zrobiły mi się wypieki mama przyniosła termometr, żebym zmierzyła i mam 36,8 a normalnie teraz w ciązy miałam 37-37,2
nie masz goraczki, to normalna temp w ciazy

7/40
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości