|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 3 części naszego wątku ?? | |||
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.3 |
|
0 | 0% |
| Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.III |
|
2 | 4,08% |
| Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.III |
|
6 | 12,24% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III |
|
2 | 4,08% |
| Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III |
|
3 | 6,12% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.III |
|
6 | 12,24% |
| Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.III |
|
1 | 2,04% |
| Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 2013 cz.3 |
|
18 | 36,73% |
| Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.3 |
|
2 | 4,08% |
| Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.3 |
|
0 | 0% |
| Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.III |
|
3 | 6,12% |
| O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.III |
|
6 | 12,24% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c
Cytat:
|
|
|
|
|
#4712 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c
ja robiłam w zeszłym tyg
![]() jeszcze tylko komoda TŻta została no ale to już jego działka ![]() to mi się podoba: 4. Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają |
|
|
|
#4713 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za 16tc,witaj ponownie![]() Cytat:
Cytat:
Jak maleństwa?Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
No i zazdraszczam teścia![]() Jaaaaaa eheh wstępnie 26 albo 27 w zależności jak pieniążki mi wpłyną.Witam się i ja jeszcze z łóżka ![]() Idę coś poogarniać.Was nadrobiłam więc jest git
|
|
|
#4714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4715 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a tutaj w domu będę dalej pewnie uprawiać ogródek (o ile dam radę w ciąży na wiosnę to wszystko nasadzić ) i zawsze będzie miejsce, żeby się potem małe wyhasało w weekend. Więc trochę na dwa fronty..mąż już i tak za dużo pracuje (ja mam tylko pół etatu) - namawiam go, żeby z jednej z prac zrezygnował (popołudniami - więc na razie 2 razy w tygodniu wychodzi o 6:45 a wraca o 22:00 - pozostałe dni ma normalnie, ale ponad godzinę dojeżdża z naszej wioski - stąd przeprowadzka) zazdroszczę Wam wykończonych domków/mieszkań już bym chciała spokojnie osiąść..Mysia - nawet nie napomknę mojemu o stole bilardowym wystarczy, że pół salonu zajmuje nam orbitrek Nuna - damy radę albo będziemy sobie razem biadolić ![]() no, tak jak piszecie dziewczyny o tych remontach, my półtora roku temu całą górę domu robiliśmy - też własnym sumptem, nawet płytki nauczyłam się kłaść ładnie. Dlatego wiem, niestety, co mnie czeka Edytowane przez pearl87 Czas edycji: 2012-11-20 o 11:13 |
|
|
|
|
#4716 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() wypiłam herbatkę gotuje obiadek, żeby był na 12 ![]() ale piękna pogoda u mnie...
|
|
#4717 | |
|
Zakorzenienie
|
ja się zabieram za ćwiczenia, później smarowanie oliwką i jeszcze muszę pranie złożyć.
Miała dziś wpaść koleżanka ale jednak będzie jutro. I chyba jutro kupimy tego świniaka, ale ćwiartkę a nie pół. Tylko jeszcze ciekawe ile będzie kosztowała bo nam zostało jakieś 220 zł do końca miesiąca + 100 na mojego gina. Ale myślę że taka ćwiartka będzie max 15 kg ważyć? czy nie? bo w sumie to się nie znam i będę mieć piękne świeżutkie mięsko ![]() ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat:
nuna czemu już na 12? dobra idę ćwiczyć
|
|
|
|
|
#4719 |
|
Zadomowienie
|
Głosuję na 3 tytuł wątku!
|
|
|
|
#4720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a nasze kłótnie osiągnęły apogeum pewnego razu w castoramie jak się pokłóciliśmy o kolor farby do sypialni
|
|
|
|
|
#4721 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4722 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja też się wreszcie zmobilizowałam do wstania, żebym tylko była twarda edit: Pawie Oczko - koleżanki mi w pracy polecały sklep lovemum, na innych stronach zdarzało się taniej, ale tam mają już przesyłkę w cenie, więc wychodzi na jedno. Z tabelą rozmiarów wszystko robiłam z tej firmy alles i przyszedł dobry, ale jedną wymianę rozmiaru robią gratis (właśnie koleżanka tak miała) w stacjonarnym był droższy :|| ale podobno ostatnio na innej stronie była promocja na niego i kosztował z przesyłką jakoś 80. Mnie się spieszyło, więc tego już dogłębniej nie sprawdzałam, bo różnica już duża nie była Edytowane przez pearl87 Czas edycji: 2012-11-20 o 11:25 |
|
|
|
|
#4723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4724 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Z maleństwami mam nadzieję, że wszystko dobrze jutro mam wizytę to będę wszystko wiedzieć ![]() Mnie się podoba: 4. Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają Aaś mam pytanko, kiedy poznałaś płeć dzieci? na prenatalnym czy zwykłym usg i w którym tygodniu? Pewnie już o tym pisałaś, ale jest tyle postów, że pewnie tego nie znajdę...
|
|
#4725 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4726 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
moja mamusia ma ogromny ogródek, teściowa troszkę mniejszy, a my tylko byliny i krzewy przy bloku ![]() Ja uwielbiam ogródki- jestem po architekturze krajobrazu i ogrodnictwie
|
||
|
|
|
#4727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jedno usg miałam w 8 tyg, a teraz w zeszły piątek miałam prenatalne w 12 tyg. z przeziernością i ogólnie mierzeniem młodych ale to nie jest jeszcze pewne czy będą na pewno dziewczyny... na połówkowym już będzie większa pewność
|
|
|
|
|
#4728 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas to bardziej kosmetyczne, albo odświeżenie, bo ja w tym domu mieszkam 5 lat z roczną przerwą na mieszkanie w bloku . Zbudował go mój dziadek z 7 lat temu, a wykończył go mój tata z exem i exteściem. Zawiła historia ![]() Cytat:
ale np. rzucanie pieniędzmi - nie znoszę tego, burczenie coś pod nosem, albo powiedzenie dzień dobry to nie jest kwestia tego za jaką stawkę się pracuje, a raczej kultury.
|
|
#4729 |
|
Zakorzenienie
|
aa i głosuję na 3 tytuł
|
|
|
|
#4730 |
|
Zakorzenienie
|
mi się podoba 3....
|
#4731 |
|
Zakorzenienie
|
A ja głosuję na nr 5
![]() Zaraz spróbuję zrobić sondę, no chyba że dodamy do głosowania jeszcze tytuły które pojawiły się pod koniec 1 części ??? |
|
|
|
#4732 |
|
Raczkowanie
|
Mam nadzieję, że któreś się jutro ujawni
|
#4733 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam mały porządek z 1 postem.
Na liście mamuś zostawiłam tylko te mamy, które chociaż 1 raz odezwały się w tym wątku, resztę mam oznaczyłam jako mamy zaginione. Mam nadzieję, że żadna mama nie poczuje się urażona ![]() ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Trzymam
|
|
|
|
#4734 | |
|
Zakorzenienie
|
ciekawe czy lubią byc pokazywane
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Cytat:
|
|
#4735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Idę dalej sprzątać ![]() ![]()
|
|
#4736 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Kochane,
podczytywałąm Was swoim zwyczajem w środkach transportu miejskiego, więc już bez cytoawania Wam odpisuje. Przede wszystkim witam serdecznie dziewczyny, które wróciły "po latach", mam nadzieje, że już zostaniecie na dłużej ![]() Pearl i Nuna, też się dołączam do Was - ja nawwt rodziny blisko nie mam, więc jesteśmy zdani z TŻ na samych siebie, ale damy radę ![]() Remontującym i urządzającym (i dostającym klucze do 3-pokojowych mieszkań ) zazdroszczę z całego serca. My jeszcze długo nie będziemy mieć własnego kąta. Ale kiedyś będzie, a dzieci już będą odchowane pewnie ![]() Co do latania w ciąży - któraś z Was ostatecznie ogładała i wie co tam mówili? Ja konsultowałam z trzema lekarzami i nie ma przeciwskazań do lotów dużymi samolotami - tam różnica ciśnień jest żadna, więc jedyne zagrożenie to zakrzepica od siedzenia w jednej pozycji przez długie godziny. Ja z tego powodu będę miała zastrzyki clexane. A jak wróce to opowiem Wam jak to naprawdę jest z tym lataniem ![]() Co do listy wizyt - fajnie, zróbmy Jenny wyślę CI na priva moje.Dzięki dziewczyny za kciuki za wizytę. Wszustko jest ok. Mam jedynie dalsze zalecenie stosowania diety lekkostrawnej Dzięki za rady na zgagę. Muszę się zaopatrzyć w migdały. Tylko tyle pamietam.... |
|
|
|
#4737 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Chcemy żeby było nas jak najwięcej i zapraszamy wszyyystkie Mamusie Majowo- Czerwcowe
![]() każda jest tu mile widziana, ale jak jej nie widzimy to nie możemy jej tego okazać ![]() Dlatego Apeluję do Was mamuśki- udzielajcie się ![]() nie musicie często, ale raz na jakiś czas dajcie znać o sobie |
||
|
|
|
#4738 |
|
Zakorzenienie
|
* My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu
* Pierwsze wizyty za nami,powoli snujemy macierzyńskie plany (Pierwsze możemy zamienić na kolejne) * Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? * Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy * O płci się dowiadujemy a zaokrąglające się brzuszki kremami smarujemy * Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany * Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie * Fasolki w ludziki się zamieniają a mamy o swoje maleństwa dbają Czy któryś z tych tytułów/a może wszystkie dodać do głosowania ??? |
|
|
|
#4739 |
|
Zakorzenienie
|
mi się podoba z tych 1, 3,4
|
#4740 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:07.

wyciągnęłam mięso na rosół i co? zielone i je*ie (za przeproszeniem) jak nie wiem co 

moi rodzicie mieszkają niedaleko (choć później będzie to 40 i 50 km), ale oboje pracują, więc trochę mnie przeraża to, że właściwie będziemy zdani tylko na siebie. Ale będę też miała mini-sztab telefoniczny 

a nasze kłótnie osiągnęły apogeum pewnego razu w castoramie jak się pokłóciliśmy o kolor farby do sypialni 

Za śmieszną umowę i jeszcze śmieszniejsze pieniądze, zazwyczaj z braku laku. Sama siedziałam na kasie w markecie za 6zł brutto na umowę-zlecenie.