Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część III:) - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-20, 10:09   #4051
kooocur
Zakorzenienie

Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część III:)

Cytat:
Napisane przez dedra Pokaż wiadomość
No teraz to mnie zażyłaś Dorcia!

Po prostu zrób test jutro a jak @ dalej nie będzie a test nie wyjdzie to na BOH. Warszawy na krew za 24 zika i o 13 będziesz wiedzieć!

p.s. obiecałam zarazic Cie....

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 10:09   #4052
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kejthx Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Ja jeszcze w domu... tzn. w domu u mamy. Kostka w miarę, da się żyć, dzis ide do lekarza, zobaczymy co powie...
Co do mojej sprawy, o której wspomniałam w klubie - chyba Wasze kciuki podziałały! Wszystko skończyło się tak ja chciałam (my chcieliśmy)! Dziękuje za wsparcie. Pozdrawiam, buźka!!!
Super że ułożyło sie po waszej myśli

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 10:10   #4053
dedra
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Po prostu zrób test jutro a jak @ dalej nie będzie a test nie wyjdzie to na BOH. Warszawy na krew za 24 zika i o 13 będziesz wiedzieć!

p.s. obiecałam zarazic Cie....
Obiecałaś...
Testu nie robię, czekam do soboty. Nie dałabym rady wysiedzieć w pracy jeśli okazałoby się, że coś jest na rzeczy.
dedra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 10:15   #4054
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Obiecałaś...
Testu nie robię, czekam do soboty. Nie dałabym rady wysiedzieć w pracy jeśli okazałoby się, że coś jest na rzeczy.

Nie nakręcam Cie, ale te piersi Twoje mnie tak zastanawiają...

To pierwszy objaw no i @ się spóźnia....hehe

Synuś
Stary 2012-11-20, 10:21   #4055
dedra
Zadomowienie

Cytat:
Nie nakręcam Cie, ale te piersi Twoje mnie tak zastanawiają...

To pierwszy objaw no i @ się spóźnia....hehe
Wprawdzie nie zawsze, ale tak połowa moich cykli jest z bólem piersi, także nie biorę tego za objaw. Tym razem jednak piersi zaczęły boleć w dniu spodziewanej @, a zwykle już tydzień wcześniej pobolewały.
Stary 2012-11-20, 10:24   #4056
Sophia_1
Zadomowienie

DEDRA rób test.

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
Ja po panieńskim już
To cieszę się, że wieczór byłudany

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
wczoraj miałam schizy ze maly sie nie rusza bo rano nie zwrociłam uwagi a potem ciagle gdzies chodzilismy... i dopiero w kinie zaczelam nim trzepac to sie obudził wniosek taki ze poprostu jak chodze to spi, a jak leze/siedze w domu to sie rusza
ogolnie czuje sie bardzo dobrze.. i spokojnie, tylko ciii zeby nie zapeszac
Ale jesteś, tak dziecko budzić

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Wróciłam właśnie smutna od lekarza. Jakoś tak nie mogę się po tych wizytach w ogóle cieszyć i być spokojną. Dzidziuś się rozwija, rośnie, ale mimo to Pani doktor uznała moją ciążę za ciążę zagrożoną poronieniem Mam torbiel na jajniku dość sporą, która w tej chwili nie zagraża ciąży, ale może zagrażać w przyszłości. Dziś podczas badania nawet zaczęłam plamić. Pani doktor powiedziała, że to krew z macicy. Może być spowodowana właśnie tą torbielą. Niby mam być dobrej myśli, bo dzidziuś się rozwija, serduszko mu pięknie bije, ale jest to "ale"....i jakoś nie mogę się w pełni cieszyć.
Mam brać luteinę a gdyby coś się działo pędzić do szpitala, bo może trzeba będzie tę torbiel operować.
nawet nie wiem co napisać.Ale z tego co pamiętam Lunka ma chyba torbieli nawet urosła i wszystko jest ok. Także bierz przykład z niej i się nie stresuj tak

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
kochane co mozna na ból głowy w ciązy??? jakiś okład??
Mpja koleżanka przykleja sobie te plastry apap i ponoć są super.

Cytat:
Napisane przez magbes Pokaż wiadomość
dziewczyny daje tylko znaka, ze u gina ok, dupka kazal odstawic, pecherzyk 17,5mm i za ok 2 dni podejrzewa owu... przytulac sie od srody...ale chyba jutro dorwe tz i tak
To działać,działać

Cytat:
Napisane przez asiula3335 Pokaż wiadomość
ja tez ide 28 do lekarza na malowanie tej mojej nadzerki;/

Cytat:
Dziewuszki pierwszy raz w życiu strzeliłam focha..nie znosze fochów ale ręce mi opadły..wczoraj przylazłam do domu,piękny glut na majtach , napaliłam się , nastroiła , przygasilam lampki,obralam sie sexi..a co moj tż? a moj tż sie odwrócił i poszedł spać. Walnelam focha i do 3 nie mogłam zasnąc..no słów mi brak!!! teraz kurna, wział wolne w pracy na moje dni płodne i on poszedł spac!
Cytat:
Nie bede sie prosić sexu..
No to rzeczywiście zachował się...hmm...nieładnie. A rozmawiałaś z nim o tym?

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Witam

A mnie kuje ale tak konkretnie na okres. Nie jest to ból non stop ale chwilami. Wczoraj wzięłam ostatnią tabletkę orgametrilu a już czułam ból także spodziewam się na dniach małpy. W ogóle nie myślę nawet o tym, nie mam nadziei ani nic po prostu wiem że ona przyjdzie. Zresztą to jasne ten lek hamuje owulację. Teraz jeszcze czekamy jednak z decyzją o dziecku chociaż ja bym tak chciała ale zdecydowaliśmy że najpierw ślub i jakieś mniej więcej ustatkowanie finansowe a dopiero później dziecko. Przeraża mnie to wszystko zwłaszcza po tym czego się dowiedziałam o mojej przypadłości chociaż nie wiem czy można to tak nazwać. Zobaczymy co i jak będzie kiedyś. Wyżaliłam się jak zawszę. Myślę że ktoś chociaż to przeczyta. Czytam was non stop ale nie udzielam się już tak często nie wiem czemu, nie mam weny.
Hej. Zaglądaj do nasi pisz co u Ciebie W przyszłość trzeba patrzeć pozytywnie, a wszystko będzie ok

Witam się z rana (tak dla mnie dziś to rano).
Jestem taka wymęczona, że szok. Osłabiło mnie to wszystko... Chciałam tylko Was nadrobić i poczytać co tam u Was, bo się stęskniłam

08.09.2013 Agata - spełnienie Naszych marzeń
Sophia_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 10:26   #4057
Anulka_p
Zakorzenienie

Dzień dobry Pospałam dziś sobie dłużej, ale już zabieram się do pracy. Wpadnę w przerwie na II śniadanie
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 10:27   #4058
kooocur
Zakorzenienie

Mówią w TV, że wysokie dziś cisnienie...a ja zasypiam na siedząco

Synuś
Stary 2012-11-20, 10:37   #4059
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
a u mnie jest wrecz odwrotnie . ja co do sexu jestem leniuszek troszke TŻ czesciej nalega ale teraz koniec leniuchowania i trzeba sie brac do roboty ostro!
Do roboty w takim razie..a na marginesie apropo 'niskiego libido' to nie bądz leniuszkiem bo po latach mozesz zalowac

Cytat:
Wiesz widzę, że jest podobnie jak u nas. Mój TŻ też ma mniejsze libido niż ja. Ja to bym najchętniej co drugi dzień, a TŻ tak naprawdę raz w tygodniu wystarcza. Ale jak ja wiem, że mam dni płodne to po prostu napadam na TŻ, nie ważne czy śpi czy nie. Po prostu go atakuję i nie ma wyjścia Ale nie łam się, próbujcie dzisiaj i jutro. Może nic straconego. Focha odrzuć na bok dla dobra sprawy.

No to życzę powodzenia
Postaram sie focha odrzucić..wiesz co mnie teraz dobiło? wczoraj miałam gluta jak ta lala..a teraz? a teraz patrze a tam mleczny śluz owu juz była? tym razem sutków nie czuje..a zawsze z kurzym były sutki,ja już nie kleje brzuch przestał mnie rano boleć

Cytat:
Napisane przez IsiaG Pokaż wiadomość

Jaka wesoła i zadowolona. Potrzebne Co było to szaleństwo.

Oj brzydko się zachował!!! Walnij go, może się obudzi.

byłam wesoła..teraz już nie jestem

Cytat:
To sie popisał...a pytałas Go czemu tak zrobił??

" spac mi sie chce , jutro"

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

[QUOTE=Sophia_1;37716089

No to rzeczywiście zachował się...hmm...nieładnie. A rozmawiałaś z nim o tym?

[/QUOTE]

Nie chce mi sie nawet zaczynać tematu..kiedyś mowił na poczatku ze mogłabym coś zainicjować bo ciągle on i on zaczyna..teraz gdy ja sie rozkręcilam,gdy pokazuje mu ze mnie pociaga i zaczynam go teges szmeges wieczorami on gasi siebie ( dosłownie gasi ,jest gotowy ale idzie spać) i dobranoc. Ja tam jak jestem 'mokra' to wykorzystuje nawet gdy mnie coś boli albo mam mega śpiocha :P On ma za to chęc z rana..a ja rano eeeeeeeeee marze by sie odwalił :P
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 10:40   #4060
dedra
Zadomowienie

Cytat:
Postaram sie focha odrzucić..wiesz co mnie teraz dobiło? wczoraj miałam gluta jak ta lala..a teraz? a teraz patrze a tam mleczny śluz owu juz była? tym razem sutków nie czuje..a zawsze z kurzym były sutki,ja już nie kleje brzuch przestał mnie rano boleć

Nie chce mi sie nawet zaczynać tematu..kiedyś mowił na poczatku ze mogłabym coś zainicjować bo ciągle on i on zaczyna..teraz gdy ja sie rozkręcilam,gdy pokazuje mu ze mnie pociaga i zaczynam go teges szmeges wieczorami on gasi siebie ( dosłownie gasi ,jest gotowy ale idzie spać) i dobranoc. Ja tam jak jestem 'mokra' to wykorzystuje nawet gdy mnie coś boli albo mam mega śpiocha :P On ma za to chęc z rana..a ja rano eeeeeeeeee marze by sie odwalił :P
Masz zupełnie tak samo jak ja Linko. Dziś rano ja przygasiłam TŻ a to dlatego, że chciałam sobie zmierzyć temperaturę, więc wolałam nie tenteges bo wiadomo, że wtedy już dupa. Ważne jest, żeby rozmawiać. Trzeba było powiedzieć mu wprost wczoraj, że czujesz, że dziś jest ten dzień i nie ma to tamto, bo przez to możecie stracić kolejny cykl. Próbujcie dzisiaj i jutro, może jeszcze nie wszystko stracone.
Stary 2012-11-20, 10:43   #4061
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Do roboty w takim razie..a na marginesie apropo 'niskiego libido' to nie bądz leniuszkiem bo po latach mozesz zalowac

byłam wesoła..teraz już nie jestem

" spac mi sie chce , jutro"

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Tak sie mijacie.Spróbujcie dzisiaj moze jeszcze nie wszystko stracone

Stary 2012-11-20, 10:43   #4062
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Masz zupełnie tak samo jak ja Linko. Dziś rano ja przygasiłam TŻ a to dlatego, że chciałam sobie zmierzyć temperaturę, więc wolałam nie tenteges bo wiadomo, że wtedy już dupa. Ważne jest, żeby rozmawiać. Trzeba było powiedzieć mu wprost wczoraj, że czujesz, że dziś jest ten dzień i nie ma to tamto, bo przez to możecie stracić kolejny cykl. Próbujcie dzisiaj i jutro, może jeszcze nie wszystko stracone.
Z jednej strony z chęcią bym pogadała, ale z drugiej strony nie chce desperacko sie przytulać bo TEN DZIEŃ..z jednej strony wiedział ze dni płodne i wział wolna ale z drugiej wydaje mu sie ze te dni beda chyba tydzien trwały i bedzie sie tulił gdy on chce Moze jestem złośliwa ale mam ochote mu dziś wieczorem powiedziec ' za poźno,wczoraj miałeś swoją szanse"
Stary 2012-11-20, 10:53   #4063
dedra
Zadomowienie

Cytat:
Z jednej strony z chęcią bym pogadała, ale z drugiej strony nie chce desperacko sie przytulać bo TEN DZIEŃ..z jednej strony wiedział ze dni płodne i wział wolna ale z drugiej wydaje mu sie ze te dni beda chyba tydzien trwały i bedzie sie tulił gdy on chce Moze jestem złośliwa ale mam ochote mu dziś wieczorem powiedziec ' za poźno,wczoraj miałeś swoją szanse"
Facet to niestety prosta konstrukcja, jak nie powiesz wprost to się nie domyśli. Widać rzeczywiście myśli, że skoro nie dziś to jutro, skoro płodne dni masz cały tydzień. Musisz mu wytłumaczyć, że owszem, ale tak naprawdę komórka jajowa jest zdolna do zapłodnienia tylko przez kilkanaście godzin i jeśli owu nastąpiła wczoraj to dziś może być za późno. Naprawdę bez sensu zarzucać fochy, lepiej pogadać. Nie bądź złośliwa, powiedz, że chcesz się bzyknąć dziś, ale niech sobie zdaje sprawę z tego, że może być już po ptakach.
Stary 2012-11-20, 10:56   #4064
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Jestem tak wyeksploatowana ze ledwo siadam..najgorsze jest to ze moj tż tak sie wczuł ze ostatnio walnał textem w trakcie ' to co ? wale w górny prawy róg i bedzie płakało za 9 miesięcy'' nie wiedzialam czy mam sie śmiać czy płakać..

Cytat:
Mi dziś wszystko śmierdzi...smieci mąż wyrzucał to wyszłam z kuchni jak je wyciagał, teraz pranie wstawiłam to dawło mi..pies leży obok to mnie mdli....hehehe szaleństwo!
boszzz... chyba okulary muszę nabyć, bo ja przeczytałam: Mi dziś wszystko śmierdzi...smierdzi mąż...
Cytat:
Wróciłam właśnie smutna od lekarza. Jakoś tak nie mogę się po tych wizytach w ogóle cieszyć i być spokojną. Dzidziuś się rozwija, rośnie, ale mimo to Pani doktor uznała moją ciążę za ciążę zagrożoną poronieniem Mam torbiel na jajniku dość sporą, która w tej chwili nie zagraża ciąży, ale może zagrażać w przyszłości. Dziś podczas badania nawet zaczęłam plamić. Pani doktor powiedziała, że to krew z macicy. Może być spowodowana właśnie tą torbielą. Niby mam być dobrej myśli, bo dzidziuś się rozwija, serduszko mu pięknie bije, ale jest to "ale"....i jakoś nie mogę się w pełni cieszyć.
Mam brać luteinę a gdyby coś się działo pędzić do szpitala, bo może trzeba będzie tę torbiel operować.
Anulka, rozumiem że się nie pokoisz i radość z tego, że maluszek zdrowy jest w takiej sytuacji przytłumiona Ale wierzę, że torbiel się wchłonie i nie będzie zagrażąła maleństwu
Cytat:
dziewczyny daje tylko znaka, ze u gina ok, dupka kazal odstawic, pecherzyk 17,5mm i za ok 2 dni podejrzewa owu... przytulac sie od srody...ale chyba jutro dorwe tz i tak
no to do dzieła
Cytat:
Dziewuszki pierwszy raz w życiu strzeliłam focha..nie znosze fochów ale ręce mi opadły..wczoraj przylazłam do domu,piękny glut na majtach , napaliłam się , nastroiła , przygasilam lampki,obralam sie sexi..a co moj tż? a moj tż sie odwrócił i poszedł spać. Walnelam focha i do 3 nie mogłam zasnąc..no słów mi brak!!! teraz kurna, wział wolne w pracy na moje dni płodne i on poszedł spac!
Cytat:
dupa..skonczyło mu się wolne i od grudnia znowu delegacja za delegacją,pech chce ze owu zawsze mam w środku tygodnia czyli wtedy kiedy go nie ma..a potrafi tak kilka miesięcy ( czyli moich cykli ) pod rząd..to ostatnia szansa przez najbliższe miesiące abyśmy byli w domu oboje. Dlatego mnie to sfrystrowało wczoraj. Specjalnie wział wolne w pracy , ostatnie dni jakie ma z urlopu i nawalił..

wiesz czemu sie tak wkurzylam?? bo załozylam piękną piżamkę..zadziałało ale mimo wszystko sie odwrócił..z desperacji ją sciągnelam ale on zasnał
Cytat:
Widział ze mam focha,pewnie ze mu zalezy inaczej by nie błagał szefa o wolne..mowiłam mu ze mam TE dni i mam straszną chcicę, ze co prawda owu miała być na środe mniej wiecej bo około 15-16 dc a wczoraj był 13dc ale ja czulam gluta,bol jajników i chciałam JUŻ. Wkurzył mnie i tyle,ja nigdy nie unikam przytulanek tłumacząc sie ze jesten spiąca czy boli mnie głowa..sexu mi sie chce i tyle. Czasem mam wrażenie ze on ma za małe libido..albo teraz ze złości tak mowię
Cytat:

Linka, ja myślę po prostu, że Twojego Tżta stres zżera... Z tego co powiedział Ci wcześniej, że: "walę w górny prawy róg i bedzie płakało za 9 miesięcy'' widać, że mu naprawdę zależy i też chciałby żeby juz się udało Po prostu stres go paraliżuje i pewnie gdzieś tam wewnętrznie sie obawia, że nie stanie na wysokości zadania Wiem co mówię, bo z moim Tżtem tez miałam takie różne przeprawy... tyle, że my z moim o tym w końcu szczerze pogadaliśmy - bardzo mnie zdziwiło to co usłyszałam - że (choć nigdy nie miał ku temu powodów), to wtedy gdy wiedział że musi stanąć na wysokości zadania, bo to TEN moment, paraliżował go strach, że nie da rady I niestety pare razy skończylo się na tym, że nawet nie podejmował próby, a ja czułam taki żal jak Ty
linka, a nie daloby sie jakos tak zrobić żeby Tż nie wiedział kiedy masz dni płodne? Na pewno poszłoby zdecydowanie łatwiej
Dziewczyny, niestety coraz częściej słyszy sie o tym, że w dzisiejszych czasach (stres, nawal pracy) nawet mlodzi mężczyźni mają zdecydowanie obnizone libido a nieraz nawet problemy w młodym wieku...
Cytat:
Cześć dziewczyny. Ja jeszcze w domu... tzn. w domu u mamy. Kostka w miarę, da się żyć, dzis ide do lekarza, zobaczymy co powie...
Co do mojej sprawy, o której wspomniałam w klubie - chyba Wasze kciuki podziałały! Wszystko skończyło się tak ja chciałam (my chcieliśmy)! Dziękuje za wsparcie. Pozdrawiam, buźka!!!
wracaj do sprawności szybko
Cytat:
Witam

A mnie kuje ale tak konkretnie na okres. Nie jest to ból non stop ale chwilami. Wczoraj wzięłam ostatnią tabletkę orgametrilu a już czułam ból także spodziewam się na dniach małpy. W ogóle nie myślę nawet o tym, nie mam nadziei ani nic po prostu wiem że ona przyjdzie. Zresztą to jasne ten lek hamuje owulację. Teraz jeszcze czekamy jednak z decyzją o dziecku chociaż ja bym tak chciała ale zdecydowaliśmy że najpierw ślub i jakieś mniej więcej ustatkowanie finansowe a dopiero później dziecko. Przeraża mnie to wszystko zwłaszcza po tym czego się dowiedziałam o mojej przypadłości chociaż nie wiem czy można to tak nazwać. Zobaczymy co i jak będzie kiedyś. Wyżaliłam się jak zawszę. Myślę że ktoś chociaż to przeczyta. Czytam was non stop ale nie udzielam się już tak często nie wiem czemu, nie mam weny.
Anteria, tulam
Stary 2012-11-20, 10:57   #4065
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:

Ja w stosunki do mojego męża też jestem czasem taką złośnicą i też miałabym ochotę właśnie tak odpowiedzieć, że już za późno. Wczoraj był ten dzień, a dziś nie ma sensu, ale może warto się jednak, dla wyższego bądź co bądź celu, przełamać co?
Stary 2012-11-20, 11:00   #4066
Mokka_83
Wtajemniczenie

Aha... Linka - co do Twojego odczucia, że owu była wczoraj, to ja jednak proponuję zaufać swojemu ginowi. Ja chodziłam na monitoring bardzo długo zanim się udało i naprawdę niejednokrotnie byłam zaskoczona, gdy słyszałam od gina że owu dopiero przede mną - bo ja np. już dzień wcześniej miałam wodnisty (wydawaloby się płodny) śluz
Aha, no i jeszcze jedno - faceci faktycznie rano mają większą chętkę (gdy my - kobiety zazwyczaj nie), ale może dla dobra sprawy dasz radę się poświecić?
Stary 2012-11-20, 11:05   #4067
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
Aha... Linka - co do Twojego odczucia, że owu była wczoraj, to ja jednak proponuję zaufać swojemu ginowi. Ja chodziłam na monitoring bardzo długo zanim się udało i naprawdę niejednokrotnie byłam zaskoczona, gdy słyszałam od gina że owu dopiero przede mną - bo ja np. już dzień wcześniej miałam wodnisty (wydawaloby się płodny) śluz
Aha, no i jeszcze jedno - faceci faktycznie rano mają większą chętkę (gdy my - kobiety zazwyczaj nie), ale może dla dobra sprawy dasz radę się poświecić?
Mój mąż też ma częściej ochotę rano. Ja z kolei rano nie znoszę. Czuję się nieświeżo. Musiałabym najpierw umyć zęby, wziąć prysznic, dobudzić się. A mojemu kochanemu to nic nie przeszkadza, nawet te zęby
Stary 2012-11-20, 11:06   #4068
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Dzięki dziewczyny. Miło że o mnie nie zapominacie Wiem że to planowanie dziecka po raz kolejny jeszcze daleko prze de mną no ale psychika robi swoje i po prostu czasami są gorsze dni. Dziwne tylko że tak szybko zaczynam odczuwać objawy nadchodzącego okresu. Wczoraj już czułam a przecież jeszcze wczoraj brałam tabletki. Okres pewnie dziś albo jutro się już pojawi.

Co do porannego seksu to u nas jest odwrotnie Ja tam lubię z rana się poprzytulać a mój za to nie bardzo. No ale ja to nimfomanka jestem mogłabym zawsze i wszędzie a mój to faktycznie dużo mniejsze libido ma no chyba że ma urlop co najmniej tygodniowy to ma i siłę i ochotę
Stary 2012-11-20, 11:18   #4069
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
czesc
Anulka, domyslac tylko sie moge, jak nie fajnie jest uslyszec, ze ciaza zagrozona.... ale kochana, nie martw sie, bo to tez dzidzi szkodzi. Na pewno ciaze donosisz i bedzie piekna zdrowa dzidziolka ja tam w to wierze

Dziewczyny,, mokka i luna zapomnialam Wam napisac, macie piekne te ciuszki! naprawde,,,zazdroszcze, ze macie juz tyle tego i ubranka sa piekne!

Wracajac do mojego gina,,,, na samym poczatku powiedzialam, ze juz jestesmy z mezem clakowicie pewni, ze chcemy dzidzie (bo ostatnio jak u niej bylam to robilismy poki co tylko takie podchody). powiedziala, ze to zmienia postac rzeczy,,, ze wowczas celem bylo glownie podregulowanie miesiaczek,,,a teraz walczymy o ciaze. kazala odstawic Duphaston i powiedziala, ze dobrze, ze w tym cyklu juz go nie wzielam. jak zapytalam, czy moze on blokowac owu to odowiedziala, ze moze nie tyle blokowac, ale moze miec wplyw na nia negatywny jesli mysli sie o poczeciu (nie dopytywalam juz wiecej...a moze moglam, bym Wam przekazala). moze rowniez podnosic tempke. oczywiscie to wszystko MOZE ale nie MUSI. po moim wykresie wychodzilo, ze mimo dupka tempka rosla nie od razu po wzieciu tylko nawet juz po odstawieniu i owu mogla byc.
posadzila mnie na fotel, zrobila cyto (bo sie skoczyla waznosc) i zrobila usg. powiedziala, ze macica piekna i przewertowala jajniki. prawy ma pare pecherzykow (co jak wiadomo, moze ale nie musi wskazywac na delikatna pcowatość) a lewy ma piekny pecherzyk 17,5 mm i z niego bedzie najprawdopodobniej owu za 2-3 dni (a nie jak myslalalm ze prawy, ktory bardziej czuje niz lewy:P) wtorek kazala dac mezowi na nabranuiie sil i od srodyy dzialac na maxa ale ja mysle, ze jesli pecherzyk 17,5 mm a rosnie 2mm na dobe to juz dzis jednak dorwe TZ ;p i tak sobie bedziemy dzialas do piatku...w piatek wyjezdzam z pracy na wyjazd integracyjny...wiec do niedzieli lipa. ale najprawdoopodobniej w piatek jeszcze bede chwile po pracy w domku wiec jakos zwabie TZ na szybki numerek :P
rozpisalam sie...., sorki :P
w ogole co tu tak cicho? wstawac nie spac ;p
No to bzykać się tam i polować na jajeczko

Cytat:
Hahaha raz też tak miałam, wkur....w totalny Ale uwierz przejdzie Ci Może faktycznie był zmęczony

Cytat:
Trzymam kciuki I czekamy na wspaniałe wiadomości, bo inne być nie mogą

Przyjdzie przyjdzie Cioci nie pożyczam, to moja prywatna najlepsiejsza ciocia pod słońcem Daje dużo pysznego jedzonka i zawsze myśli o wszystkich dookoła. Jest cudowna Ale to chyba dlatego, że niestety nie dane jej było mieć swoje dzieci więc rozpieszcza inne
A co do waszego wieczorku przy świecach i winie to czasem się przydaje takie wyłączenie prądu

Madziu działajcie tam zatem skoro pęcherzyk jest piękny. I obyś za kilkanaście dni zobaczyła upragnione II kreski.

Powodzenia u gina. Szybkiego i bezproblemowego wyleczenia nadżerki życzę.

Co tu tak cicho w ogóle? Gdzie się podziewają wszystkie dziewczynki?
U mnie 29dc, @ nadal brak. Cycki bolą, jajniki coraz bardziej, temp. dziś znowu skoczyła do 36,91, więc pewnie dziś też nie przyjdzie. Może to ta moja choroba tak zadziałała. No już sama nie wiem co myśleć.
Czekamy dalej...

Cytat:
a mi na dniach powinna sie skonczyc @ i zaczynam pierwszy konkretny cykl staran mam cicha nadzieje ze bedzie owocny trzymajcie kciuki kochane
U Ciebie też trzymam za szybkie II kreski

Cytat:

Cytat:
Napisane przez magdaammm Pokaż wiadomość
Dzieeeń doooobrryyy widze, ze moze jakas fasolka nam sie tu szykuje Linka tacy wlasnie są nasi tżci zaskakują nas czesto w tą drugą stronę
Dziewczyny teraz twierdzę, że nasza psychika dużo daje się we znaki wczesniej po owulacji juz tak na drugi/trzeci dzień zaczynały mnie boleć piersi i to tak mocno bardzo.. i tak do @. teraz kiedy mniej myślę o tych dniach płodnych, kiedy co i jak, chociaz obserwuję bo zawsze lepiej znać swoj organizm i tak juz drugi cykl i jestem tydzień po owulce mniej więcej to piesi mnie nie bolą nic a nic, nie kłuje nic w jajnikach organizm kobiety jest nie do odgadnięcia
hejo

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
czekaj do 1dc. pol biedy jeszcze by bylo, jakbys chciala zaczac od 3-4dc, ale nie od 18 to raczej za pozno i moglby namieszac tym bardziej, ze teoretycznie nie mozna go brac w ciazy, a Ty jeszcze tego nie wiesz

linka oj, takie akcje tez mnie zawsze dobijaly i tez sie zawsze musialam nafoszyc i zaplakac w kaciku tylko moj biedny T. chyba by musial juz ocean wyplakac, bo tyle razy ode mnie slyszal nie

a ja za chwilke lece do pracy oj, nie chce mi sie
Mi też się dzisiaj nic nie chce:/

Cytat:
Witam

Cytat:
WitajMy tu chętnie na Twoje pytania odpowiemy.

Daj znać koniecznie jak już będziesz po badaniu co u synka słychać.
A córka jakoś do imienia to się nie wypowiada, wiem tylko, że podoba jej się Amelia, ale teraz pełno tych Amelek, aż mnie mdli.

Jaka wesoła i zadowolona. Potrzebne Co było to szaleństwo.

Nie sądzę, żeby zaszkodziło. Zarodek "czepia się" macicy, tam głowica USG nie dociera. Jak ma się wbić w macice to się wbije, nic mu w tym nie przeszkodzi. Natura wie co robi, także proszę się nie stresować, dobrze?

Pewnie, że tak. Zgwałć go jak będzie trzeba. To my latamy po lekarzach, bierzemy leki, hormony, to my schizujemy jak znowu jest @ a oni mają tylko przyjemność ze staranek. To nie oni potem chodzą z brzuchem, nie rodzą ani nie karmią piersią, mają tylko zapłodnić, więc jaki to wysiłek dla nich? Dorwij i zerżnij!

Oj brzydko się zachował!!! Walnij go, może się obudzi.

Idę coś zjeść, bo głodna jestem. Wczoraj nagotowałam cały gar zupy warzywnej, bo miałam taką ochotę na gęstą zupkę a teraz myślę - kto to zje? To zmykam. Pa
Też wczoraj nagotowałam warzywnej zupki z kalafiorem i groszkiem i wogóle jej nie chcę teraz jeść

Cytat:
Dzień dobry Pospałam dziś sobie dłużej, ale już zabieram się do pracy. Wpadnę w przerwie na II śniadanie
Hej Anulka!!! Trzymam mocno kciuki za to by wszystko u ciebie było dobrze

Spadam brać się za robotę w domku

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 11:35   #4070
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Linka, ja myślę po prostu, że Twojego Tżta stres zżera... Z tego co powiedział Ci wcześniej, że: "walę w górny prawy róg i bedzie płakało za 9 miesięcy'' widać, że mu naprawdę zależy i też chciałby żeby juz się udało Po prostu stres go paraliżuje i pewnie gdzieś tam wewnętrznie sie obawia, że nie stanie na wysokości zadania Wiem co mówię, bo z moim Tżtem tez miałam takie różne przeprawy... tyle, że my z moim o tym w końcu szczerze pogadaliśmy - bardzo mnie zdziwiło to co usłyszałam - że (choć nigdy nie miał ku temu powodów), to wtedy gdy wiedział że musi stanąć na wysokości zadania, bo to TEN moment, paraliżował go strach, że nie da rady I niestety pare razy skończylo się na tym, że nawet nie podejmował próby, a ja czułam taki żal jak Ty
linka, a nie daloby sie jakos tak zrobić żeby Tż nie wiedział kiedy masz dni płodne? Na pewno poszłoby zdecydowanie łatwiej
Dziewczyny, niestety coraz częściej słyszy sie o tym, że w dzisiejszych czasach (stres, nawal pracy) nawet mlodzi mężczyźni mają zdecydowanie obnizone libido a nieraz nawet problemy w młodym wieku...
Hmmm może Ty masz rację..może on sie stresuje? bo wie ze teraz specjalnie został w domu ze bedzie musiał to czy siamto..choć mnie sie wydaje ze po prostu nie miał ochoty..a ja nie rozumiem co znaczy nie mieć ochoty :P

Nie da sie aby nie wiedział o dniach płodnych,mowilam Wam wiele razy ze on jest od poniedziałku do piątku wlącznie w delegacji,w domu jest tylko sobota i niedziela co daje w miesiącu aż 8 dni razem..pech chce ze w sumie od poczatku roku owulację mam miedzy wtorekiem a czwartkiem ciagle wiec jest problem bo przy takiej czestotliwości mam szanse 1 do 100 dwa razy już był w domu w owu ale nic z tego nie wyszło mimo leków. Cholera wie jak liczyć poł roku ( lekarz kazali przyjsc po 6 miesiącach nieudanych prob) jesli ciagle go nie ma..

Cytat:
Ja w stosunki do mojego męża też jestem czasem taką złośnicą i też miałabym ochotę właśnie tak odpowiedzieć, że już za późno. Wczoraj był ten dzień, a dziś nie ma sensu, ale może warto się jednak, dla wyższego bądź co bądź celu, przełamać co?
nie wiem..zobaczymy jaki nastrój bede miała wieczorem..

Cytat:
Fakt ze nie koniecznie moje odczucia muszą sie pokryć z owulacją..mnie sie może wydawać ze była wczoraj na oko a może być jutro..w sumie według wyliczeń powina być ok 22 listopad
Stary 2012-11-20, 11:46   #4071
IsiaG
Zadomowienie

Cytat:

To fajnie, że kciuki pomogły. Daj potem znać co lekarz na kostkę, czy długo jeszcze będziesz ją leczyć?

Cytat:
Cieszę się, że sprawy poszły po Waszej myśli. Kuruj kostkę i popijaj ziółka Buziak

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Hej Anteria! Tęsknimy za Tobą, więc odzywaj się częściej. No chyba, że łatwiej będzie Ci się pożegnać z forum na jakiś czas. Niektórym dziewczynom to pomaga. Niemniej jednak tęsknimy nadal i jeśli tylko masz problem to do nas wal.

Jak mogę to chętnie się poczęstuję zupką. Ostatnio mam fazę na zupy, a gotować mi się nie chce.
To dawaj do mnie na obiadek, jeszcze Ci zapakuje dla TZ i dla kropka

Cytat:
ja też tak czasami mam, jestem mega złośliwa. Ale nie ma co się unosić dumą, tylko pogadać. Duma to wróg zdrowego rozsądku.

Oglądałyście może film MÓJ ROWER? Warto obejrzeć?

Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki.
Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów
Maleńka i bezbronna
Szybko tak ucieka czas, cenny czas

córeczka

IsiaG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 11:48   #4072
magbes
Zadomowienie

Cytat:
a mi na dniach powinna sie skonczyc @ i zaczynam pierwszy konkretny cykl staran mam cicha nadzieje ze bedzie owocny trzymajcie kciuki kochane
zaciskam kciukasy

Cytat:
Kurcze Iza, to naprawdę mało prawdopodobne. Już tłumaczę. Temperatura wskazywała na owulację w 12dc, ostatnie przytulanki były 11dc wieczorem. Test robiłam 14dpo, więc powinien wykazać chociaż bladą kreskę. Kolejne przytulanki były dopiero 24dc, ponieważ przez ten czas od owu byłam chora i nie miałam kompletnie siły na bara bara. Więc nawet jeśli owu wystąpiła później to marne szanse na fasolę. Temperatura w fazie lutealnej mi się bardzo waha, co może wskazywać na to, że pęcherzyk wcale nie pękł a to może oznaczać torbiel, przez którą to @ nie nadchodzi. Mam nadzieję, że wytłumaczyłam wszystko jasno
dedra, szanse jakies tam sa...a tak jak pisaly dziewczyny, niespodziewane cykle potrafia zaskakiwac teeeeeesciooch
Cytat:
Witam

zagladaj kochana czasami do nas i opisuj co tam u Ciebie

Cytat:
Witaj

Nie sądzę, żeby zaszkodziło. Zarodek "czepia się" macicy, tam głowica USG nie dociera. Jak ma się wbić w macice to się wbije, nic mu w tym nie przeszkodzi. Natura wie co robi, także proszę się nie stresować, dobrze?

Pewnie, że tak. Zgwałć go jak będzie trzeba. To my latamy po lekarzach, bierzemy leki, hormony, to my schizujemy jak znowu jest @ a oni mają tylko przyjemność ze staranek. To nie oni potem chodzą z brzuchem, nie rodzą ani nie karmią piersią, mają tylko zapłodnić, więc jaki to wysiłek dla nich? Dorwij i zerżnij!
nie bede sie stresowac, :P
magbes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 11:52   #4073
iza243
Zakorzenienie

Jak sie wali to wszystkoNajchętniej zapadłabym w sen zimowy

Stary 2012-11-20, 11:54   #4074
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Mój mąż też ma częściej ochotę rano. Ja z kolei rano nie znoszę. Czuję się nieświeżo. Musiałabym najpierw umyć zęby, wziąć prysznic, dobudzić się. A mojemu kochanemu to nic nie przeszkadza, nawet te zęby
ja tez sobie nie wyobrażam buzi buzi bez mycia zebów
Cytat:
Hmmm może Ty masz rację..może on sie stresuje? bo wie ze teraz specjalnie został w domu ze bedzie musiał to czy siamto..choć mnie sie wydaje ze po prostu nie miał ochoty..a ja nie rozumiem co znaczy nie mieć ochoty :P

Nie da sie aby nie wiedział o dniach płodnych,mowilam Wam wiele razy ze on jest od poniedziałku do piątku wlącznie w delegacji,w domu jest tylko sobota i niedziela co daje w miesiącu aż 8 dni razem..pech chce ze w sumie od poczatku roku owulację mam miedzy wtorekiem a czwartkiem ciagle wiec jest problem bo przy takiej czestotliwości mam szanse 1 do 100 dwa razy już był w domu w owu ale nic z tego nie wyszło mimo leków. Cholera wie jak liczyć poł roku ( lekarz kazali przyjsc po 6 miesiącach nieudanych prob) jesli ciagle go nie ma..

Fakt ze nie koniecznie moje odczucia muszą sie pokryć z owulacją..mnie sie może wydawać ze była wczoraj na oko a może być jutro..w sumie według wyliczeń powina być ok 22 listopad
Linka, napewno się baaardzo stresuje... Myślę że sporadyczne wypadki (takie jak wczoraj) trzeba po prostu przetrzymać bez awantury, bo awantura jeszcze gorszy wpływ może mieć Ale gdyby to się częściej powtarzalo, no to już kiepsko - tym bardziej u Was, gdy Tż w delegacji ciągle i ciężko się wstrzelić
No i weź pod uwagę (jak chyba wspominała Dedra), że jesli powiedziałaś Tżtowi, że owu ma być w środę, to on na środę siły zbiera Więc jesli wczoraj w ciągu dnia stwierdziłas z obserwacji, że może to jednak było wczoraj, to chociaż delikatnie mu było trzeba zasugerować że staranka może trezba będzie przyspieszyć... żeby się do wieczora nastawił
Stary 2012-11-20, 11:55   #4075
dedra
Zadomowienie

Cytat:
To dawaj do mnie na obiadek, jeszcze Ci zapakuje dla TZ i dla kropka

Oglądałyście może film MÓJ ROWER? Warto obejrzeć?
Oj szkoda, że tak daleko bo bym przyleciała po tą zupkę. A tymczasem wciągnęłam gorący kubek borowikowy
Filmu nie widziałam, ale bardzo mnie ciekawi

Cytat:
dedra, szanse jakies tam sa...a tak jak pisaly dziewczyny, niespodziewane cykle potrafia zaskakiwac teeeeeesciooch
łe tam

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Jak sie wali to wszystkoNajchętniej zapadłabym w sen zimowy
Co się stało Iza?
Stary 2012-11-20, 11:59   #4076
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Oj szkoda, że tak daleko bo bym przyleciała po tą zupkę. A tymczasem wciągnęłam gorący kubek borowikowy
Filmu nie widziałam, ale bardzo mnie ciekawi

łe tam

Co się stało Iza?
Wróciłam wczoraj z l4 i oczywiscie problemy w pracyKolejny raz dostaje po dupie i nauczyłam sie że w pracy nie ma koleżanek/kolegówJak mam tam iść dziś to aż mi nie dobrze z nerwów.Ogólnie to nie wiem czy nie mam już poczatków depresji,bo coraz częściej mam różne myśli że lepiej już nie bedzie...

Stary 2012-11-20, 11:59   #4077
magbes
Zadomowienie

Linka, ja tez mysle, zeTwoj TZ to moze sie bardziej zestresowal niz nie chcial. albo myslal, rzeczywiscie ze jak nie dzis to jutro... ja tez nie jestem do konca przekonana, czy Ci nasi TZeci do konca kumaja te sprawy owulek, glutkow itp.
wiem, ze to trudne ale moze dla dobra sprawy przelam focha i podzialajcie z TZ.... choc wiem, ze to nieraz ciezko tak :P

Isia mojego rowera nie ogladalam,, przyznaje, ze srednio mnie do niego ciagnie... ale jesli ktoras poleci, ze fajny to moze sie skusze.

Normalnie jak mi wczoraj gin powiedziala, o tym pecherzyku to siedze jak na szpilkach zeby podzialac ;P a to dopiero wieczorem:P tyyyle czasu jeszcze :P
Stary 2012-11-20, 12:02   #4078
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Linka, ja tez mysle, zeTwoj TZ to moze sie bardziej zestresowal niz nie chcial. albo myslal, rzeczywiscie ze jak nie dzis to jutro... ja tez nie jestem do konca przekonana, czy Ci nasi TZeci do konca kumaja te sprawy owulek, glutkow itp.
wiem, ze to trudne ale moze dla dobra sprawy przelam focha i podzialajcie z TZ.... choc wiem, ze to nieraz ciezko tak :P
Mój tam kuma aż sama czasem jestem w szoku skąd,bo ja mu tego nie opowiadam

Stary 2012-11-20, 12:03   #4079
dedra
Zadomowienie

Cytat:
Wróciłam wczoraj z l4 i oczywiscie problemy w pracyKolejny raz dostaje po dupie i nauczyłam sie że w pracy nie ma koleżanek/kolegówJak mam tam iść dziś to aż mi nie dobrze z nerwów.Ogólnie to nie wiem czy nie mam już poczatków depresji,bo coraz częściej mam różne myśli że lepiej już nie bedzie...
Iza ja tak miałam w poprzedniej pracy. Musiałam się zwolnić, bo nie dawałam rady. Może to jest dobry moment na zmianę pracy?
Stary 2012-11-20, 12:03   #4080
magbes
Zadomowienie

Cytat:
co sie dzieje?
nie mozesz myslec, ze lepiej nie bedzie, bo to wiadome, ze bedzie lepiej. najwazniejsze jest pozytywne nastawienie. i na pewno kazdy problem da sie rozwiazac. my tu jestesmy, nam mozesz sie wygadac i na pewno ktora podpowie, pomoze... glowa do gory,,,

Luna miala miec o 12 usg... zaciskam kciuki!!!

Edytowane przez magbes
Czas edycji: 2012-11-20 o 12:05
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości