|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 3 części naszego wątku ?? | |||
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.3 |
|
0 | 0% |
| Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.III |
|
2 | 4,08% |
| Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.III |
|
6 | 12,24% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III |
|
2 | 4,08% |
| Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III |
|
3 | 6,12% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.III |
|
6 | 12,24% |
| Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.III |
|
1 | 2,04% |
| Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 2013 cz.3 |
|
18 | 36,73% |
| Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.3 |
|
2 | 4,08% |
| Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.3 |
|
0 | 0% |
| Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.III |
|
3 | 6,12% |
| O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.III |
|
6 | 12,24% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c
Cytat:
anka gratuluję większego mieszkanka lonely z tym kalendarzem wizyt to super pomysł ![]() zaczynam być głodna i najważniejsze na tą chwilę - póki co jestem na bieżąco
|
|
|
|
|
#4772 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c
Cytat:
ale o takich ludziach to można książki pisać ![]() Jeny nikt się nie poczuje urażony, jak już wcześniej pisałam nie wiem o co cała ta szopka. Przecież jak kogoś się usunie i wróci to się go dopisze, w czym jest problem? a pierwsza strona byłaby bardziej przejrzysta. Ashy cieszę się że wszystko ok. Ja też mam dietę lekkostrawną i na jakie wakacje?Meli ![]() pawie oczko robisz pierogi z mrożonych truskawek? nie rozciapie Ci się to zanim je ugotujesz? kurde też bym zjadła ![]() kopytka? już lecę ja bardzo lubię gotować zwłaszcza że mężuś aż skacze z radości jak mu jakieś pyszności zrobię ![]() ja mam ochotę na zupę koperkową, chyba jutro zrobię. |
|
|
|
|
#4773 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jedziemy w czwartek do Berlina, a w sobotę lecimy do RPA na 3 tygodnie A będę chciała troszkę poczytać bo będziecie miały w miedzy czasie USG połowkowe, zaczną się ruchy itd. dużo ważnych spraw. Jeszcze się z Wami nie żegnam (pewnie to jutro nastąpi ) ale już czuję, że będę za Wami tęsknić...
|
||
|
|
|
#4774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Idę się zająć czymś pożytecznym
|
|
|
|
|
#4775 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
już się nie mogę doczekać
|
||
|
|
|
#4776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a pożegnanie w takim razie zostawiamy na jutro (tj. na nowy wątek |
|
|
|
|
#4778 |
|
Zakorzenienie
|
my też będziemy
to ja już życzę udanego wypoczynku |
|
|
|
#4779 | |||
|
siedzę i myślę
|
Witam!
Oczywiście plan pobudki o 9 nie wypalił ![]() Cytat:
U mnie w dzień dostawy są dzikie tłumy dlatego w te dni omijam lumpy Cytat:
Cytat:
i chyba Axella też ma tego dnia... ale nie jestem pewnaDziękuję za gratulacje w imieniu pulchnego płodu
|
|
#4780 |
|
Zakorzenienie
|
Ash ty będziesz tęsknić a my ci będziemy zazdrościć super wakacji
też bym gdzieś pojechała... |
|
|
|
#4781 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam tadam
![]() peeling firmy LUSH. Zaraz znajdę do niego link. Naprawdę polecam Niestety do tanich nie nalezy ale jest w 100% naturalny a teraz to dla mnie b. ważne. Zagłosowałam ![]() Ahhh nawiązując do tematu mieszkań/domów to my się przeprowadzaliśmy po urodzeniu I dziecka jak mała miała pół roku i też na kartony dosłownie i daliśmy radę Taże spokojnie.![]() Wczoraj pisałam, ze nie chciałam nigdy mieć domu a dziś TŻ wyskoczył mi z textem, że chyba bedziemy się budować ![]() Nie wyobrażam sobie nie pracować... Już siedziałam z I dzieckiem3 lata w domu (i tak pracowałam ) i teraz ciągnie mnie do ludzi - chyba bym oszalała...Edit: link do peelingu https://www.lush.co.uk/product/68/Bu...dy-Butter-200g
Edytowane przez candace1 Czas edycji: 2012-11-20 o 12:57 |
|
|
|
#4782 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehehe2. smacznego, za nadrobienie, domyślam się że nie było łatwo ![]() Melcia zdrówka Cytat:
wypocznij sobie, powygrzewaj się i przywieź nam troszkę słoneczka ![]() Będziemy za Tobą tęskniły po powrocie wszystko Ci streścimy a pożegnanie wyprawimy Ci jutro
|
||
|
|
|
#4783 |
|
Zakorzenienie
|
łoooo jezuuuu ile napisałyście
![]() ja wstałam o 7by polecien na badania..i zaczął się dzień pełen przygód 1.spóźniłam się na bus, ok-czekam na następny 2.z następnego nie mialam przesiadki,2km z buta na badanie lece na łeb na szyję bo zaraz skończą przyjmować próbki do badań próbki próbki.. Ku*wa!! nie wzięłam sików ale lecę dalej,wpadam za 10 do lekarza,sprint do piguły,robie morfo i glukozę 3.Pani się wbija i ZIUUUUUUUUUUUU fontanna krwi sika do góry! chyba za szybko biegłam,za mało odpoczęłam, wszystko uciapane ale ok. zdążyłąm 4.wychodzę, słabo mi..usiadłam na 5min.. 5.zwiał mi powrotny bus! 6.no ok,pójde na zakupy oooo pyszny ekler ! kupię.. 7.eklera i gryz i paw od razu! skiszona śmietana ![]() 8.wracam! 9.idę do sklepu po buraki,oczywiście się turlały. 10.dotarłam do domu. ja juz nigdy nie wyjdę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! dżizas!! a jutro przed pracą znów z zikami,w pracy 11 h, potem znow praca,potem w pt gin,po ginie w sobotę znów 11h w pracy ![]() ale w grudniu mykniemy gdzieś na weekend z mośkiem, ogólnie to wczoraj miał dobry dzień a dzis dolinuje więc jednak w normie ![]() 3majcie się,potem się odezwe i nadrobie!! papa |
|
|
|
#4784 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zresztą zapytam jutro gina, bo mam wizytę. ![]() Cytat:
patrzyłam z przerażeniem i zastanawiałam się,co ja w ciągu dnia zjadłam ![]() Cytat:
u mnie jest jeszcze tak, że nawet jak szukam jakiejś odpowiedzi na swoje pytanie to trudno w tej ilości postów ją znaleźć. Czasem jest, czasem jej nie ma a czasem nie umiem już znaleźć no pędzicie Dziewczyny, pędzicie ale w sumie to mi to nie przeszkadza - jak mam czas to wpadam i podczytuje - jak mam duzo czasu to czytam dokładnie, jak mniej to tylko pobieżnie
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|||
|
|
|
#4785 |
|
Zakorzenienie
|
axella ja wiem że ten dzień był mało przyjemny ale
ja też nie wzięłam sików na 1 badania i musiałam następnego dnia znowu popylać do przychodni
|
|
|
|
#4786 |
|
Zakorzenienie
|
Niee, po prostu ja nie wiem jak to jest dokladnie. On mi mowil to co on wie. Ale cos czuje ze troche kasiorki chce dla siebie zgarnac ktora nam sie nalezy.
dlatego jakos probuje sie dowiedziec jak to wyglada.
|
|
#4787 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
A z tą wizytą jednak dobrze pamiętałam Też masz w piątek.Dobre kobitki dopiszcie mnie i Axellę w kalendarzu 23.11 ![]() Pearl87 - nie martw się, ja też na początku nie mogłam się wbić w rozmowy, ale teraz jestem tu prawie codziennie i zawsze z kimś pogadam
bla bla bla Edytowane przez karolina2121 Czas edycji: 2012-11-20 o 12:56 |
|
|
|
|
#4788 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Trzymam kciuki aby maleństwa się ujawniły
![]() Cytat:
Nie prędko to się zmieni o ile wogóle... Tym bardziej,że w tej kwestii jesteśmy zdani jedynie na własne oszczędności,których obecnie nie mamy:/ Rodzice nam z tym nie pomogą,kredytu nam nikt nie da z dziećmi i dupa...A do tego wszystko było fajnie aż do końca października... od początku listopada mąż bez pracy,2 dzieci w domu i 3 w drodze Szuka cały czas,troche dorabiał u mojego taty...ale nic konkretnego a rachunki nas czekają.. On pilnie szuka pracy za granicą za jakieś normalne pieniądze na wczoraj w zasadzie... Jakby któraś coś z Was wiedziała to było by fajnie..Wiadomo,że jak już jechać za granice i zostawić żone z dziećmi to po to by trafić w pewne i sprawdzone miejsce i zarobić.. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja wczoraj miałam warzywną z kalafiorem i groszkiem i jest na dzisiaj też..Ale dzisiaj mąż serwuje ala pizze na spodzie z placków ziemniaczanych ![]() Cytat:
![]() Będziemy tęsknić!!! Buzial
|
|
|
#4789 |
|
Zakorzenienie
|
axella no to miałaś przygody
|
|
|
|
#4790 |
|
siedzę i myślę
|
Dobra, miałam o 13 wyjść z domu... i zasiedziałam się... teraz spadam na pocztę i do lumpków
życzcie mi owocnych łowów i żeby nie było tłumów ![]() Do potem
|
#4791 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jak jadę autem to siła wyższa, lepsza tabletka niż wmontowanie się w kogoś. Cytat:
![]() I jeszcze ja 30.11 mam wizytę Nie wiem jak ja tego 30tego się ogarnę ... na rano do biura, ginekolog i jeszcze do banku ... Cytat:
Cytat:
|
|
#4792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Can jednak za drogi ten peeling jak dla mnie pozmywałam i zbieram się na pocztę i do sklepu
|
|
|
|
|
#4793 |
|
Raczkowanie
|
Widzę, ze temat mieszkaniowy się pojawił. My jesteśmy teraz na etapie sprzedaży mieszkania, ale na razie chętnych brak
mam nadzieję, że uda nam się sprzedać i kupić przed porodem, bo później nikt nam nie da kredytu
|
#4794 |
|
Zakorzenienie
|
Ash - jak ja Ci zazdroszczę tych wakacji
Baw się dobrze - o nas w ogóle nie myśl. Jak wrócisz to Ci szystko steścimy (żarcik)Wika28 - ja Ciebie kojarzę ale nie bardzo wiem skąd.. Czy ty przypadkiem nie brałaś udziału w zamówieniach na zamówieniowym forum? Muszę iść na pocztę i do sklepu a póki co jest mi tak niedobrze, że masakra ![]() O kuźwa! Muszę zadyndać do gin i umówić się na wizytę
|
|
#4795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Miałam lecieć do koleżanki ale coś kręci, że nie bardzo ma czas więc chyba wezmę ten sam hostel co ostatnio 20 funtów za noc przy oxford street czekam tylko na zielone światło od gina i muszę kumpele przekonać do towarzystwa a no i muszę znać płeć !to możemy razem na zakupki skoczyć
|
|
|
#4796 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
na ciuchach, na perfumach też kiedyś. Z Tobą też chyba coś zamawiałam - o ile dobrze pamiętam to chyba jakieś mydełko z Lusha albo buty Teraz jestem trochę na odwyku, ale marnie to idzie
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
||
|
|
|
#4797 |
|
Zakorzenienie
|
Mi dopiszcie wizytę 31.11.2012 u gina, a potem jeszcze będę miała polówkowe ale jeszcze nie znam terminu. Znowu lecicie jak najętę. Już Was nie nadrobię, a mi tylko poniedziałek i wtorek do przeczytania został
. A tak byłam ciągle na bieżąco...
|
|
|
|
#4798 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
faktycznie nieciekawie...Dodatkowo teraz z pracą nawet za granicą jest ciężko... W usa się trochę poprawiło no ale to szmat drogi jest i wyjechać nie jest łatwo... Trzymam kciuki, żeby TŻ znalazł pracę najszybciej jak się da i to taką, że nie będziecie wiedzieli co z kasą robić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co Wy z tymi dziećmi i kredytami? Dlaczego bank ma Wam odmówić przyznania krdytu? Bo macie dzieci? No to są jakieś goopoty... Przecież oni patrzą na $$$$$ a nie na to kto ma ile dzieci... Jeżeli teraz masz zdolność kredytową to jak to się możezmienić po urodzeniu dziecka? Nie bardzo rozumiem - proszę, niech mi to ktoś łopatologicznie wytłumaczy.
|
|
|
#4799 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pochwal się później ![]() zawsze mogę doradzić o ile starczy mi kompetencji ![]() Cytat:
trzymam mocnooo ![]() jako autorka dziękuję jeśli nie wygra będzie na następny raz ![]() Cytat:
na razie ból ucichł Cytat:
|
||||
|
|
|
#4800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Axela - jak poszło TŻtowi, bo ja mocno trzymałam kciuki ale już nie doczytałam jaki był final?? Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2012-11-20 o 13:18 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:31.

i najważniejsze na tą chwilę - póki co jestem na bieżąco

A będę chciała troszkę poczytać bo będziecie miały w miedzy czasie USG połowkowe, zaczną się ruchy itd. dużo ważnych spraw. Jeszcze się z Wami nie żegnam (pewnie to jutro nastąpi
) ale już czuję, że będę za Wami tęsknić...

) i teraz ciągnie mnie do ludzi - chyba bym oszalała...

wypocznij sobie, powygrzewaj się i przywieź nam troszkę słoneczka 
ale lecę dalej,
zresztą zapytam jutro gina, bo mam wizytę.
Nie prędko to się zmieni o ile wogóle... Tym bardziej,że w tej kwestii jesteśmy zdani jedynie na własne oszczędności,których obecnie nie mamy:/ Rodzice nam z tym nie pomogą,kredytu nam nikt nie da z dziećmi i dupa...

faktycznie nieciekawie...