Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.II - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 3 części naszego wątku ??
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.3 0 0%
Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.III 2 4,08%
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.III 6 12,24%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III 2 4,08%
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III 3 6,12%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.III 6 12,24%
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.III 1 2,04%
Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 2013 cz.3 18 36,73%
Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.3 2 4,08%
Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.3 0 0%
Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.III 3 6,12%
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.III 6 12,24%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-20, 12:24   #4771
humpback
Zakorzenienie

Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Cześć!
Wczoraj użyłam cudownego peelingo do ciała po którym już nie musiałam się niczym smarować - zostawia taką fajną powłłokę na skórze. Dziś jestem gładka jak doopka niemowlaka.
co to za cudo?

anka gratuluję większego mieszkanka

lonely z tym kalendarzem wizyt to super pomysł

zaczynam być głodna i najważniejsze na tą chwilę - póki co jestem na bieżąco
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 12:26   #4772
sharpnowaja
Zakorzenienie

Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
albo powiedzenie dzień dobry to nie jest kwestia tego za jaką stawkę się pracuje, a raczej kultury.
no o kulturze "klientów" coś wiem. Do nas do banku to ludzie potrafili wejść rzucić w Ciebie rachunkiem (dosłownie) ze słowami "wpłać mi to" ani dzień dobry ani proszę. O starych babkach i dziadkach to w ogóle szkoda gadać, stali pod bankiem nawet od 6 rano (bank od 10) i na otwarciu wyzwiska że oni tu już 4 godz w kolejce stoją
ale o takich ludziach to można książki pisać

Jeny nikt się nie poczuje urażony, jak już wcześniej pisałam nie wiem o co cała ta szopka. Przecież jak kogoś się usunie i wróci to się go dopisze, w czym jest problem? a pierwsza strona byłaby bardziej przejrzysta.

Ashy cieszę się że wszystko ok. Ja też mam dietę lekkostrawną i na jakie wakacje?

Meli zdrowiej szybko, jak masz ochotę to zapraszam na rosołek

pawie oczko robisz pierogi z mrożonych truskawek? nie rozciapie Ci się to zanim je ugotujesz?
kurde też bym zjadła

kopytka? już lecę
ja bardzo lubię gotować zwłaszcza że mężuś aż skacze z radości jak mu jakieś pyszności zrobię
ja mam ochotę na zupę koperkową, chyba jutro zrobię.
Stary 2012-11-20, 12:32   #4773
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Meliitele Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie pamietam ktora z Was mieszka w norwegii. Potrzebuje sie dowiedziec kilku rzeczy dot. porodu, zasilku itd.
Meli co Ty kombinujesz?? Czyżby T. chciał Cię ściągnąć do siebie?? ;>

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Ashy cieszę się że wszystko ok. Ja też mam dietę lekkostrawną i na jakie wakacje?
Dzięki
Jedziemy w czwartek do Berlina, a w sobotę lecimy do RPA na 3 tygodnie I już się zastanawiam ile wątków przyjdzie mi przeglądać jak wrócę po 17 gudnia... A będę chciała troszkę poczytać bo będziecie miały w miedzy czasie USG połowkowe, zaczną się ruchy itd. dużo ważnych spraw. Jeszcze się z Wami nie żegnam (pewnie to jutro nastąpi ) ale już czuję, że będę za Wami tęsknić...
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 12:32   #4774
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Meliitele Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie pamietam ktora z Was mieszka w norwegii. Potrzebuje sie dowiedziec kilku rzeczy dot. porodu, zasilku itd.
Uuu niestety nie pamiętam

Idę się zająć czymś pożytecznym

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 12:33   #4775
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
O starych babkach i dziadkach to w ogóle szkoda gadać, stali pod bankiem nawet od 6 rano (bank od 10) i na otwarciu wyzwiska że oni tu już 4 godz w kolejce stoją
ale o takich ludziach to można książki pisać
czasem mam wrażenie że ci starsi ludzie cierpią na bezsenność

Cytat:
Napisane przez vil84
jeszcze ja, jeszcze ja
6.12 - połówkowe
7.12 - normalna wizyta u gin
ale fajny tydzień nam się robi
bardzo fajny już się nie mogę doczekać
Stary 2012-11-20, 12:35   #4776
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Dzięki
Jedziemy w czwartek do Berlina, a w sobotę lecimy do RPA na 3 tygodnie I już się zastanawiam ile wątków przyjdzie mi przeglądać jak wrócę po 17 gudnia... A będę chciała troszkę poczytać bo będziecie miały w miedzy czasie USG połowkowe, zaczną się ruchy itd. dużo ważnych spraw. Jeszcze się z Wami nie żegnam (pewnie to jutro nastąpi ) ale już czuję, że będę za Wami tęsknić...
My też będziemy tęsknić

Stary 2012-11-20, 12:37   #4777
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
wygrzej się tam, baw się dobrze, i przywieź troszkę słońca bo ja już nie mogę patrzeć na te mgły a pożegnanie w takim razie zostawiamy na jutro (tj. na nowy wątek )
Stary 2012-11-20, 12:38   #4778
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
ale już czuję, że będę za Wami tęsknić...
my też będziemy
to ja już życzę udanego wypoczynku
Stary 2012-11-20, 12:42   #4779
karolina2121
siedzę i myślę

Witam!

Oczywiście plan pobudki o 9 nie wypalił

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość

ja ogólnie wstydzę się wchodzić do lumpków też mnie przerażają te tłumy, ale teraz już było ciemno i lumpek był malutki oświetlony, więc widziałam że nikogo w środku nie ma
Nie ma się czego wstydzić U mnie w dzień dostawy są dzikie tłumy dlatego w te dni omijam lumpy

Cytat:
Ja uwielbiam ogródki- jestem po architekturze krajobrazu i ogrodnictwie
To już wiem kto mi zaprojektuje ogród za pół ceny

Cytat:
Jeny myślę że w 1 poście będzie najlepiej

21.11 Mysia Mysz
23.11 JennyAniołek
28.11 nuna
29.11 sharpnowaja, Inna (tak?) i któraś jeszcze, clohe?
4.12 anoxe, szprotka
5.12 lonely lady
6.12 pawie oczko i mysia
7.12 humpback
10.12 Justi
Hej ho ! Jeszcze ja ! 23.11 godz. 15 i chyba Axella też ma tego dnia... ale nie jestem pewna

Dziękuję za gratulacje w imieniu pulchnego płodu
Stary 2012-11-20, 12:43   #4780
Aaś
Zakorzenienie

Ash ty będziesz tęsknić a my ci będziemy zazdrościć super wakacji

też bym gdzieś pojechała...
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 12:44   #4781
candace1
Zakorzenienie

Wróciłam tadam
peeling firmy LUSH.
Zaraz znajdę do niego link.
Naprawdę polecam jestem pod miłym wrażeniem.
Niestety do tanich nie nalezy ale jest w 100% naturalny a teraz to dla mnie b. ważne.

Zagłosowałam

Ahhh nawiązując do tematu mieszkań/domów to my się przeprowadzaliśmy po urodzeniu I dziecka jak mała miała pół roku i też na kartony dosłownie i daliśmy radę Taże spokojnie.

Wczoraj pisałam, ze nie chciałam nigdy mieć domu a dziś TŻ wyskoczył mi z textem, że chyba bedziemy się budować Trochę mnie zamurowało. Dodatkowo stwierdził, że przecież jak wynajmiemy to mieszkanie to nie musze pracować- no z tym już przegiął
Nie wyobrażam sobie nie pracować... Już siedziałam z I dzieckiem3 lata w domu (i tak pracowałam) i teraz ciągnie mnie do ludzi - chyba bym oszalała...

Edit: link do peelingu https://www.lush.co.uk/product/68/Bu...dy-Butter-200g

Edytowane przez candace1
Czas edycji: 2012-11-20 o 12:57
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 12:47   #4782
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
1.lonely z tym kalendarzem wizyt to super pomysł

2.zaczynam być głodna i najważniejsze na tą chwilę - póki co jestem na bieżąco
1.dziękuję- tak sobie pomyślałąm, że łatwiej będzie się ogarnąć, np. w trzymaniu kciuków hehehe
2. smacznego, za nadrobienie, domyślam się że nie było łatwo

Melcia zdrówka

Cytat:
Dzięki
ale Ci fajnie wypocznij sobie, powygrzewaj się i przywieź nam troszkę słoneczka
Będziemy za Tobą tęskniły
po powrocie wszystko Ci streścimy
a pożegnanie wyprawimy Ci jutro

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 12:51   #4783
axella
Zakorzenienie

GG do axella

łoooo jezuuuu ile napisałyście

ja wstałam o 7by polecien na badania..i zaczął się dzień pełen przygód
1.spóźniłam się na bus, ok-czekam na następny
2.z następnego nie mialam przesiadki,2km z buta na badanie lece na łeb na szyję bo zaraz skończą przyjmować próbki do badań
próbki próbki..
Ku*wa!! nie wzięłam sików ale lecę dalej,
wpadam za 10 do lekarza,sprint do piguły,robie morfo i glukozę
3.Pani się wbija i ZIUUUUUUUUUUUU fontanna krwi sika do góry! chyba za szybko biegłam,za mało odpoczęłam, wszystko uciapane ale ok. zdążyłąm
4.wychodzę, słabo mi..usiadłam na 5min..
5.zwiał mi powrotny bus!
6.no ok,pójde na zakupy oooo pyszny ekler ! kupię..
7.eklera i gryz i paw od razu!
skiszona śmietana
8.wracam!
9.idę do sklepu po buraki,oczywiście się turlały.
10.dotarłam do domu.

ja juz nigdy nie wyjdę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
dżizas!!

a jutro przed pracą znów z zikami,w pracy 11 h, potem znow praca,potem w pt gin,po ginie w sobotę znów 11h w pracy

ale w grudniu mykniemy gdzieś na weekend z mośkiem, ogólnie to wczoraj miał dobry dzień a dzis dolinuje więc jednak w normie

3majcie się,potem się odezwe i nadrobie!! papa

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 12:54   #4784
Wika28
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj standardowo : jajecznica

Wika, bańki chińskie to takie gumowe np kupisz w aptece. Stawiasz je na plecy, na górę, ja na oliwce, żeby lepiej się przyssały. One się przysysają przez tą gumę. Trzymasz tak około 20 minut leżąc pod kocem.
Najlepiej wieczorem, bo po zwykłych bańkach lezysz plackiem 3 dni, a po tych też trzeba uważać tj ubrać się i zaraz do wyrka spać i rano też żeby nie zawiało.
Jak ściągniesz te bańki i zobaczysz ciemniejsze placki to znaczy, że coś jednak jest w oskrzelach. Ja tak miałam, a lekarka mówiła, że czysto. 3 dni i mnie już nie dusiło, a chyba 5 i przeszło całkowicie? To było 3 lata temu, ale wiem, że mój tata czasami stosuje i mu pomaga, zaraz jak go przewieje i czuje, że idzie na gardło/kaszel.
no to chyba sobie je zafunduję - mam nadzieję, że w ciązy mozna zresztą zapytam jutro gina, bo mam wizytę.

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
ja się warzę zawsze u lekarza właśnie, bo on wpisuje w karcie co wizytę wagę. W domu niby mam elektryczną, ale ona pokazuje jak chce. No i mam wrażenie, że przybyło mi tylko w brzuchu i cyckach, ale chyba zacznę mierzyć się centymetrem żeby to jakoś w miarę kontrolować
a myślałam, że to tylko moja elektryczna waga tak wariuje - rano np. 54 a wieczorem 58 patrzyłam z przerażeniem i zastanawiałam się,co ja w ciągu dnia zjadłam

Cytat:
Napisane przez pearl87 Pokaż wiadomość
dzień dobry wszystkim
długo się nie odzywałam - myślę, że "problem" małej aktywności niektórych osób ( w tym mnie) wynika po części z ogromnego tempa na forum - z jednej strony czasem trudno nadrobić, a z drugiej strony mam wrażenie, że stałe bywalczynie zwracają najbardziej uwagę wzajemnie na swoje posty, co jest chyba naturalne. Ja pamiętam, że wyłączyłam się na jakiś czas, bo miałam takie poczucie, że trochę grochem o ścianę zagadywałam np. o biustonosze ciążowe - po prostu poszłam na fora tematyczne, bo się czułam za nachalnie pewnie jakbym miała możliwość się bardziej udzielać, to sytuacja szybko by się zmieniła - trza spróbować podobnie ze zdjęciami, które są gdzie indziej - z jednej strony to rozumiem, też nie chciałabym, żeby ktoś moje zdjęcia mógł jakoś wykorzystać spoza nas, a z drugiej strony automatycznie mam jakiś bunt przed tym, że ktoś ma oceniać, czy już jestem w klubie, czy nie i się dystansuję

u mnie w sumie dużo zmian, dziś pierwszy dzień 16 tygodnia - całe szczęście zaczynają mi różne uciążliwości przechodzić. Ale od dwóch dni pobolewa mnie brzuch, więc po przygodach z plamieniem trochę się tym stresuję, pewnie na wyrost. Od tygodnia mam z dnia na dzień wrażenie, że mam wreszcie coraz większy brzuch
będziemy się w czerwcu przeprowadzać do nowego mieszkania (teraz mieszkamy w domu na wsi, długa historia), więc w ramach oszczędności pozostaję na nfz'cie - muszę wytrzymać z niewiedzą o płci do okolic 20 tygodnia, co nie jest proste mąż od początku wyczuwa małą, ciekawe, jak tam intuicja facetów działa
no i mogłabym się pod tym podpisać u mnie jest jeszcze tak, że nawet jak szukam jakiejś odpowiedzi na swoje pytanie to trudno w tej ilości postów ją znaleźć. Czasem jest, czasem jej nie ma a czasem nie umiem już znaleźć no pędzicie Dziewczyny, pędzicie ale w sumie to mi to nie przeszkadza - jak mam czas to wpadam i podczytuje - jak mam duzo czasu to czytam dokładnie, jak mniej to tylko pobieżnie
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 12:54   #4785
Aaś
Zakorzenienie

axella ja wiem że ten dzień był mało przyjemny ale
ja też nie wzięłam sików na 1 badania i musiałam następnego dnia znowu popylać do przychodni
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 12:54   #4786
Meliitele
Zakorzenienie

Niee, po prostu ja nie wiem jak to jest dokladnie. On mi mowil to co on wie. Ale cos czuje ze troche kasiorki chce dla siebie zgarnac ktora nam sie nalezy. dlatego jakos probuje sie dowiedziec jak to wyglada.

What the world needs now is love, sweet love
it's the only thing that there's just too little of

7/40
Meliitele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 12:55   #4787
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość

2.z następnego nie mialam przesiadki,2km z buta na badanie lece na łeb na szyję bo zaraz skończą przyjmować próbki do badań
próbki próbki..
3.Pani się wbija i ZIUUUUUUUUUUUU fontanna krwi sika do góry! chyba za szybko biegłam,za mało odpoczęłam, wszystko uciapane ale ok. zdążyłąm
5.zwiał mi powrotny bus!
skiszona śmietana
8.wracam!
10.dotarłam do domu.

dżizas!!

a jutro przed pracą znów z zikami,w pracy 11 h, potem znow praca,potem w pt gin,po ginie w sobotę znów 11h w pracy

ale w grudniu mykniemy gdzieś na weekend z mośkiem, ogólnie to wczoraj miał dobry dzień a dzis dolinuje więc jednak w normie

Ojej, ale Ci się pięknie dzień zaczął ... współczuję

A z tą wizytą jednak dobrze pamiętałam Też masz w piątek.

Dobre kobitki dopiszcie mnie i Axellę w kalendarzu 23.11

Pearl87
- nie martw się, ja też na początku nie mogłam się wbić w rozmowy, ale teraz jestem tu prawie codziennie i zawsze z kimś pogadam

Edytowane przez karolina2121
Czas edycji: 2012-11-20 o 12:56
karolina2121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 12:56   #4788
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dhalii Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że któreś się jutro ujawni
Trzymam kciuki aby maleństwa się ujawniły

Cytat:
Cześć Kochane,
podczytywałąm Was swoim zwyczajem w środkach transportu miejskiego, więc już bez cytoawania Wam odpisuje.

Przede wszystkim witam serdecznie dziewczyny, które wróciły "po latach", mam nadzieje, że już zostaniecie na dłużej

Pearl i Nuna, też się dołączam do Was - ja nawwt rodziny blisko nie mam, więc jesteśmy zdani z TŻ na samych siebie, ale damy radę

Remontującym i urządzającym (i dostającym klucze do 3-pokojowych mieszkań ) zazdroszczę z całego serca. My jeszcze długo nie będziemy mieć własnego kąta. Ale kiedyś będzie, a dzieci już będą odchowane pewnie

Co do latania w ciąży - któraś z Was ostatecznie ogładała i wie co tam mówili? Ja konsultowałam z trzema lekarzami i nie ma przeciwskazań do lotów dużymi samolotami - tam różnica ciśnień jest żadna, więc jedyne zagrożenie to zakrzepica od siedzenia w jednej pozycji przez długie godziny. Ja z tego powodu będę miała zastrzyki clexane. A jak wróce to opowiem Wam jak to naprawdę jest z tym lataniem

Co do listy wizyt - fajnie, zróbmy Jenny wyślę CI na priva moje.

Dzięki dziewczyny za kciuki za wizytę. Wszustko jest ok. Mam jedynie dalsze zalecenie stosowania diety lekkostrawnej więc na wakacjach nie poszaleje...

Dzięki za rady na zgagę. Muszę się zaopatrzyć w migdały.

Tylko tyle pamietam....
Nie przejmuj się my też swojego miejsca na tym świecie nie mamy Nie prędko to się zmieni o ile wogóle... Tym bardziej,że w tej kwestii jesteśmy zdani jedynie na własne oszczędności,których obecnie nie mamy:/ Rodzice nam z tym nie pomogą,kredytu nam nikt nie da z dziećmi i dupa...
A do tego wszystko było fajnie aż do końca października... od początku listopada mąż bez pracy,2 dzieci w domu i 3 w drodze
Szuka cały czas,troche dorabiał u mojego taty...ale nic konkretnego a rachunki nas czekają..
On pilnie szuka pracy za granicą za jakieś normalne pieniądze na wczoraj w zasadzie...
Jakby któraś coś z Was wiedziała to było by fajnie..Wiadomo,że jak już jechać za granice i zostawić żone z dziećmi to po to by trafić w pewne i sprawdzone miejsce i zarobić..

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
* My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu
* Pierwsze wizyty za nami,powoli snujemy macierzyńskie plany (Pierwsze możemy zamienić na kolejne)
* Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną?
* Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy
* O płci się dowiadujemy a zaokrąglające się brzuszki kremami smarujemy
* Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany
* Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie
* Fasolki w ludziki się zamieniają a mamy o swoje maleństwa dbają

Czy któryś z tych tytułów/a może wszystkie dodać do głosowania ???
To z humorkami jest super i zagłosowałam na nie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Dobra dziewczęta ja powoli uciekam do kuchni, bo ostatnio tam się spełniam kulinarnie

wczoraj był krupnik, pierogi z truskawkami a na wieczór zrobiłam michę jak dla wojska sałatki jarzynowej

Dziś mam zamiar serwować kopytka w sosie pieczarkowym, jakby któraś reflektowała to zapraszam
Kopytka?? ja
Ja wczoraj miałam warzywną z kalafiorem i groszkiem i jest na dzisiaj też..Ale dzisiaj mąż serwuje ala pizze na spodzie z placków ziemniaczanych
Cytat:
Meli co Ty kombinujesz?? Czyżby T. chciał Cię ściągnąć do siebie?? ;>

Dzięki
Ale sobie po podróżujesz
Będziemy tęsknić!!! Buzial

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 12:57   #4789
humpback
Zakorzenienie

axella no to miałaś przygody
Stary 2012-11-20, 13:00   #4790
karolina2121
siedzę i myślę

Dobra, miałam o 13 wyjść z domu... i zasiedziałam się... teraz spadam na pocztę i do lumpków życzcie mi owocnych łowów i żeby nie było tłumów
Do potem
Stary 2012-11-20, 13:00   #4791
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Mi jedna kobitka w szpitalu powiedziała, że PZU płaci od 3 dni, ja byłam 4, więc się niby łapię o ile w mojej polisie jest to zawarte. Muszę sprawdzić najpierw w papierach, żeby nie wyjść na downa, że pójdę do nich i będę się upominała o coś co mi się nie należy
Jak byłam w szpitalu (5 lat temu) to do PZU wystarczyło 3 dni. Nie wiem jak jest teraz.

Cytat:
ajjj...mam obawy, jestem przeciwniczką przeciwbólowych leków, a teraz w ciąży podwójnie się boję
Wiesz, ja do pracy jeszcze muszę, mój mężuś też przeciwnik prochów, ale jak mi już prawie łzy lecą z bólu to mi sam przynosi paracetamol.
Jak jadę autem to siła wyższa, lepsza tabletka niż wmontowanie się w kogoś.

Cytat:
nie mam właśnie paragonu więc mi nie wymienią

21.11 Mysia Mysz
23.11 JennyAniołek
28.11 nuna
29.11 sharpnowaja, Inna (tak?) i któraś jeszcze, clohe?
4.12 anoxe, szprotka
5.12 lonely lady
6.12 pawie oczko i mysia
7.12 humpback
10.12 Justi
Dla zasady zrobiłabym awanturę, a co! Zawsze możesz ściemnić, że paragon wyrzuciłaś, ale jak dały zepsute to niech inni klienci o tym wiedzą. Nakrzyczeć i wyjść, żadnych dyskusji

I jeszcze ja
30.11 mam wizytę
Nie wiem jak ja tego 30tego się ogarnę ... na rano do biura, ginekolog i jeszcze do banku ...
Cytat:
Remontującym i urządzającym (i dostającym klucze do 3-pokojowych mieszkań ) zazdroszczę z całego serca. My jeszcze długo nie będziemy mieć własnego kąta. Ale kiedyś będzie, a dzieci już będą odchowane pewnie
A hipoteka? Tylko 30 lat i będzie wasze

Cytat:
Dzięki
Co prawda tam już do góry nogami wszystko, ale to nie koniec świata, chyba mają neta, co?

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 13:01   #4792
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość

próbki próbki..
5.zwiał mi powrotny bus!
skiszona śmietana
8.wracam!
10.dotarłam do domu.

dżizas!!

Ło matko

Can jednak za drogi ten peeling jak dla mnie

pozmywałam i zbieram się na pocztę i do sklepu

Stary 2012-11-20, 13:02   #4793
dhalii
Raczkowanie

Widzę, ze temat mieszkaniowy się pojawił. My jesteśmy teraz na etapie sprzedaży mieszkania, ale na razie chętnych brak mam nadzieję, że uda nam się sprzedać i kupić przed porodem, bo później nikt nam nie da kredytu

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20110820040223.html

Dzieciaczki
dhalii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 13:03   #4794
candace1
Zakorzenienie

Ash - jak ja Ci zazdroszczę tych wakacji Baw się dobrze - o nas w ogóle nie myśl. Jak wrócisz to Ci szystko steścimy (żarcik)

Wika28 - ja Ciebie kojarzę ale nie bardzo wiem skąd.. Czy ty przypadkiem nie brałaś udziału w zamówieniach na zamówieniowym forum?

Muszę iść na pocztę i do sklepu a póki co jest mi tak niedobrze, że masakra

O kuźwa! Muszę zadyndać do gin i umówić się na wizytę gdzie ja mam głowę?
Stary 2012-11-20, 13:10   #4795
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Inna_Uk Pokaż wiadomość
Nie wiem czy sluchalas,ale mowili to co pisalam wczesniej,ze wlasnie na poczatku nie mozna,no i w ostatnich tyg,i ogolnie powinno sie zglaszac kupujac bilet ze jest sie w ciazy,to wtedy ma sie specjalnie dobrane miejsca,no i jak sie leci kilkanascie godzin,to dostaje sie instrukcje o zmianach pozycji itp zeby nie dostac zakrzepicy....A jak bedziesz juz wiedziec kiedy bedziesz w Londynie to mozemy sie na kawke spotkac
Mam nadzieje ze do tego czasu wyjasni sie sprawa moich finansow,to bede miala na metro i na kawe
Niestety w pracy jestem i nie słyszałam

Miałam lecieć do koleżanki ale coś kręci, że nie bardzo ma czas więc chyba wezmę ten sam hostel co ostatnio 20 funtów za noc przy oxford street czekam tylko na zielone światło od gina i muszę kumpele przekonać do towarzystwa a no i muszę znać płeć !

to możemy razem na zakupki skoczyć
Stary 2012-11-20, 13:11   #4796
Wika28
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Ojej, ale Ci się pięknie dzień zaczął ... współczuję

A z tą wizytą jednak dobrze pamiętałam Też masz w piątek.

Dobre kobitki dopiszcie mnie i Axellę w kalendarzu 23.11

i mnie na 21. 11

Cytat:
Ash - jak ja Ci zazdroszczę tych wakacji Baw się dobrze - o nas w ogóle nie myśl. Jak wrócisz to Ci szystko steścimy (żarcik)

Wika28 - ja Ciebie kojarzę ale nie bardzo wiem skąd.. Czy ty przypadkiem nie brałaś udziału w zamówieniach na zamówieniowym forum?

Muszę iść na pocztę i do sklepu a póki co jest mi tak niedobrze, że masakra

O kuźwa! Muszę zadyndać do gin i umówić się na wizytę gdzie ja mam głowę?
tak, wpadłam w zakupoholizm na forum zamówieniowym na ciuchach, na perfumach też kiedyś. Z Tobą też chyba coś zamawiałam - o ile dobrze pamiętam to chyba jakieś mydełko z Lusha albo buty Teraz jestem trochę na odwyku, ale marnie to idzie
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 13:12   #4797
maarchewka
Zakorzenienie

Mi dopiszcie wizytę 31.11.2012 u gina, a potem jeszcze będę miała polówkowe ale jeszcze nie znam terminu. Znowu lecicie jak najętę. Już Was nie nadrobię, a mi tylko poniedziałek i wtorek do przeczytania został. A tak byłam ciągle na bieżąco...

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 13:13   #4798
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość

Nie przejmuj się my też swojego miejsca na tym świecie nie mamy Nie prędko to się zmieni o ile wogóle... Tym bardziej,że w tej kwestii jesteśmy zdani jedynie na własne oszczędności,których obecnie nie mamy:/ Rodzice nam z tym nie pomogą,kredytu nam nikt nie da z dziećmi i dupa...
A do tego wszystko było fajnie aż do końca października... od początku listopada mąż bez pracy,2 dzieci w domu i 3 w drodze
Szuka cały czas,troche dorabiał u mojego taty...ale nic konkretnego a rachunki nas czekają..
On pilnie szuka pracy za granicą za jakieś normalne pieniądze na wczoraj w zasadzie...
Jakby któraś coś z Was wiedziała to było by fajnie..Wiadomo,że jak już jechać za granice i zostawić żone z dziećmi to po to by trafić w pewne i sprawdzone miejsce i zarobić..
faktycznie nieciekawie...
Dodatkowo teraz z pracą nawet za granicą jest ciężko...
W usa się trochę poprawiło no ale to szmat drogi jest i wyjechać nie jest łatwo...
Trzymam kciuki, żeby TŻ znalazł pracę najszybciej jak się da i to taką, że nie będziecie wiedzieli co z kasą robić

Cytat:
Dobra, miałam o 13 wyjść z domu... i zasiedziałam się... teraz spadam na pocztę i do lumpków życzcie mi owocnych łowów i żeby nie było tłumów
Do potem
Udanych łowów zatem

Cytat:
Widzę, ze temat mieszkaniowy się pojawił. My jesteśmy teraz na etapie sprzedaży mieszkania, ale na razie chętnych brak mam nadzieję, że uda nam się sprzedać i kupić przed porodem, bo później nikt nam nie da kredytu
Dlaczego?
Co Wy z tymi dziećmi i kredytami? Dlaczego bank ma Wam odmówić przyznania krdytu? Bo macie dzieci? No to są jakieś goopoty...
Przecież oni patrzą na $$$$$ a nie na to kto ma ile dzieci...
Jeżeli teraz masz zdolność kredytową to jak to się możezmienić po urodzeniu dziecka? Nie bardzo rozumiem - proszę, niech mi to ktoś łopatologicznie wytłumaczy.
Stary 2012-11-20, 13:14   #4799
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Do potem
owocnych łowów pochwal się później

Cytat:
To już wiem kto mi zaprojektuje ogród za pół ceny
zawsze mogę doradzić o ile starczy mi kompetencji

Cytat:
oby Mężowi szybko trafiła się dobra oferta trzymam mocnooo

Cytat:
To z humorkami jest super i zagłosowałam na nie
jako autorka dziękuję jeśli nie wygra będzie na następny raz

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Wiesz, ja do pracy jeszcze muszę, mój mężuś też przeciwnik prochów, ale jak mi już prawie łzy lecą z bólu to mi sam przynosi paracetamol.
Jak jadę autem to siła wyższa, lepsza tabletka niż wmontowanie się w kogoś.
ajjj.. no wiadomo, że już lepiej wtedy wziąć coś... Tym razem chyba udało mi się przeczekać na razie ból ucichł

Cytat:
oby szybko się udało

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 13:15   #4800
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
faktycznie nieciekawie...Dlaczego?
Co Wy z tymi dziećmi i kredytami? Dlaczego bank ma Wam odmówić przyznania krdytu? Bo macie dzieci? No to są jakieś goopoty...
Przecież oni patrzą na $$$$$ a nie na to kto ma ile dzieci...
Jeżeli teraz masz zdolność kredytową to jak to się możezmienić po urodzeniu dziecka? Nie bardzo rozumiem - proszę, niech mi to ktoś łopatologicznie wytłumaczy.
Bo się wylicza per osoba, a jak dojdzie dziecię to zarobki będą się dzielić na 3 a nie na 2...

Axela - jak poszło TŻtowi, bo ja mocno trzymałam kciuki ale już nie doczytałam jaki był final??

Wojtek

Edytowane przez maarchewka
Czas edycji: 2012-11-20 o 13:18
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości