|
|
#2281 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część IV
|
|
|
|
#2282 |
|
Wtajemniczenie
|
no to ja daję min.100ml,staram się wciskać w nią picie
|
#2283 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2284 |
|
Zadomowienie
|
My juz po rehabilitacji nie bylo zle. mamy z mala cwiczyc w domu i raz w tygodniu chodzic do szpitala. Mala zniosla dzielnie cwiczenia. Pozniej bylismy na spacerze. Choc dzis chyba wyjdziemy jeszcze raz taka fajna pogoda jest. i my nie mamy zakazu noszenia dziecka w pionie.
|
|
|
|
#2285 |
|
Zadomowienie
|
Młoda jest dzisiaj strasznie marudna...zasnęła w końcu, ale śpi jak mysz pod miotłą...
|
|
|
|
#2286 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Współczuję maluchom tych szczepień, tym bardziej, że nie wiadomo do końca jak one się po niech czują
|
||
|
|
|
#2287 | |
|
Zadomowienie
|
U nas tak samo, śmiech pojawił się jakiś czas temu, a piski dzisiaj rano
Wpadaj do nas częściej Ja jak sobie pomyślę, że miałabym kiedyś jeszcze rodzić to aż mnie wzdryga. Strasznie wspominam poród i nie wiem czy mam ochotę jeszcze raz... Cytat:
|
|
|
|
|
#2288 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2289 |
|
Zakorzenienie
|
a moja sie albo cieszy albo wscieka i gryzie smoka
|
#2290 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2291 |
|
Zakorzenienie
|
Mamcia, zmierz temperaturę, najwyżej coś podasz.
|
|
|
|
#2292 |
|
Zakorzenienie
|
moja spala z pol godziny a teraz nie wiem o co jej chodzi, rozdziera sie w nieboglosy..
temperatury nie ma.. |
|
|
|
#2293 |
|
Zakorzenienie
|
ja gopdzine po szczepieniu dalam Jej czopka profilaktycznie. oze dlatego. Ale wsumie po zadnym jeszcze szczepieniu nic nie bylo. licze ze teraz tez tak bedzie
|
#2294 |
|
Wtajemniczenie
|
a mi doktorka powiedziała, że gorączka może się pojawić dopiero ok 5h po szczepionce, a działanie czopka to ok.5h
|
#2295 | |||
|
Zakorzenienie
|
To nie dumaj, tylko jedź do tego komisu, albo zamawiaj ten za 400 zł z all. Po zimie go sprzedasz, więc część kasy odzyskasz... o ile wybierzesz coś, co może się spodobać również komuś innemu.
Ja miałam dość dumania i dlatego pewne rzeczy zamówiłam z wyprzedzeniem. Krzesełko i śpiwór mam w domu, a za spacerówkę dzisiaj zapłaciłam, więc do końca tygodnia powinna dotrzeć. Idealna nie jest, ale jako wózek dodatkowy może być. Jest rozkładana na płasko, więc w razie konieczności wezmę śpiwór, spacerówkę ważącą 7 kg, a nie 12,3 kg JF i dostanę się wszędzie. ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- Cytat:
* Na słoiczkach też piszą, żeby zacząć od 4, czy 6 łyżeczek, ale ja zaczynałam od 3. Po pierwsze dla małych jelit to i tak dużo, a po drugie w przypadku alergii dziecku łatwiej będzie znieść 3 łyżeczki, niż 10. Cytat:
* Najgorsze jest to, że podróbę powinno się gdzieś zgłosić, a właściwie nie wiadomo gdzie. Wiktoria - żal mi Mańka. Czemu rozbili to na dwa zabiegi? Za duże obciążenie organizmu, czy co? Przecież to pdwójny stres i ból. ![]() ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Cytat:
* Opisana sytuacja z teściową jest trochę dobijająca. Przecież dla wielu rodziców pracownicy szpitali dziecięcych są wyrocznią. Jak o coś spytałam gina powołując się na słowa położnej w szpitalu, w którym zamierzałam rodzić (bo to, co powiedziała brzmiało idiotycznie), to odpowiedział, że na pewno jest inaczej. Relację z rozmowy skwitował krótko "atam, położna". |
|||
|
|
|
#2296 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję
Problem w tym, że ona ma całkiem inny gust co do książek niż ja A już jej kupiłam - bon podarunkowy do Rossmanna. Sama sobie coś wybierze ![]() A tak a propos książek. Mam koleżankę, która jak kiedyś był jakiś konkurs w szkole i pytali jaka ma być nagroda to na tekst - Może książka? Odpowiedziała, że książkę to ona już ma ![]() I nie żebym była uprzedzona, ale ma na imię Mariolka i normalnie to imię to jej kwintesencja ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mnie się wydaje, że przy mrozach w okolicy -10 lub mniej to i tak będę siedzieć w domu i o spacerach mogę zapomnieć.Cytat:
![]() ![]() |
|||
|
|
|
#2297 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za 3 miesiąceCytat:
Cytat:
za męża i szybki powrót do zdrowia Cytat:
za 4 miesiące ![]() Kurde, co się dzieje z tymi Tż'tami!? Nic, tylko ich lać ![]() za wszystkie zaszczepione dzieciaczki i brak reakcji poszczepiennych Alex kończy dziś 3 miesiące Będziemy wybierać się tak częściej, bo do tej pory, to małż załatwiał wszystkie sprawunki.A tak w ogóle, to pogoda jest do pupy i nigdzie już dziś nie wyjdziemy
|
||||||
|
|
|
#2298 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zwykle pierwsza decyzja najlepsza ![]() ad.2. Dziękuję Maniuś waży 2,45kg więc to i tak duże obciążenie dla niego. A te zęby mu usuwali 2h (na szczęście w narkozie). W pon. czeka go wymiana opatrunków i lekarstw (też narkoza) i mam nadzieję, że będzie się to goić No i pod koniec grudnia drugi zabieg. Moje biedne zwierzątko leży w kącie i nawet swoich smakołyków nie chce. Muszę go zanosić do kuwety jak go nakarmię. A karmię go słoiczkami dla dzieci - podaję mus strzykawką. Z dobrych wiadomości to chyba mu zaczęły jelitka pracować bo są bobki. Nie za wiele ale są |
|
|
|
|
#2299 |
|
Wtajemniczenie
|
Linka zwykle przechodzi mi po dwóch dniach, już mi trochę lepiej ale tęsknie za nie bolącą głową - "szlachetne zdrowie..."
Blu powiedz mi w jaki sposób Ty mroziłaś jabłka? pamięta mi się że w woreczkach do lodu ale albo ja coś pomyliłam albo nie umiem tych jabłek do tego zapakować, narazie zamroziłam w woreczkach na mleko i trochę w słoiczkach, mam jeszcze duuużo do zrobienia i w słoiczkach na dłuższą metę odpada bo sa mało ustawne chmielinka współczuje reakcji teściowej, starszym ludziom często wydaje się że wszystko wiedza najlepiej i ciężko im przyjąć że ktoś młodszy może mieć rację, trzymaj się swojego ![]() Sol fajnie ścięłaś włosy, nie widziałam z przodu ale z tyłu wyglądają lepiej nie zawsze dłuższe znaczy ładniejszeciastek kupuj ten wózek skoro tak Cie to męczy mam jeszcze pytanie do tych które mroziły swoje mleko, podawałyście już to mleczko dzieciom? bo to co ja odmroziłam ma ohydny smak czytałam że to normalne, nie wiem czy mały będzie chciał to pićWspółczuję maluchom szczepień Rozi była bardzo dzielna no i za piękne przyrosty, rosną nam maluchy
|
|
|
|
#2300 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dzownilam nawe do pani i mowi ze w srodku materacyk na dl ma 80 cmmniej o 5 niz napisane) a o dziwo na szerokosc tamten materacyk na dole i an gorze ma tyle co mojw moim. Wiec ODPADA bo mi zalezy nietyle na dlugosci co na szerokosci. Bezsensu zebym tamten kupila a itak spiwora nie wloze. ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- mamka najlepszego dla Amki za 4 miesiace
|
|
#2301 |
|
Wtajemniczenie
|
ale dziś okazji
![]() Kuba za 3 miesiąceAmelka za 4 miesiące Alex 3 miesiące Haniu dla męża
|
|
|
|
#2302 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do niektórych sklepów małą zabieram tylko dlatego, że muszę. Na szczęście ciężkie zakupy robi co kilka dni tż. |
|
|
|
|
#2304 |
|
Zakorzenienie
|
hej, ja tak na chwilę jak zwykle
![]() dziękuję za komplementy dla Rozalki,Oskarka i Amelki za odwagę!Ja zaraz lecę na ostatni już kurs... A i ustalili nam datę zabiegu - 26.11 o 8 rano. Wszystko będzie trwało 5 godzin i wracamy do domu... Przeraża mnie to ![]() ---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- Olcia u mnie można komentować ![]() ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- Kuba, Amelka,Alex widzę, że grupowa imprezka jest ![]() Haniu
|
|
|
|
#2305 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A może kupić spacerówkę rozkładaną na płasko? Cytat:
---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Cytat:
za zabiegI dziękuję |
|||
|
|
|
#2306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak bedzie cieplo(dzis jest ale ja po szczepieniu z mała nie chdoze na cspacer) wzme mala na spacer w spaceroce. Zobaczymy jak to bedzie. Moze akuat bedzie ok. Ze jak Ja ubiore zakryje kocem to nie bedzie az tak zle na te pol godz bedzie w miare. W;lasnie zamawiac bede spiworek. Zebym miala w domu wlasnie wrazie gdybym nagle musiala na spacerowke przejsc. Dzis widzialam taki wozek jak moj. I dzieckow nim. TAKIE WIELKIE ze mialo chyba z 7 miechow. Az smiesznie wygladalo.
|
|
#2307 | |||
|
Zakorzenienie
|
Widzę kochane, że nawet nie naprodukowałyście dużo - z czego bardzo się cieszę, bo jestem w stanie ogarnąć
![]() Byłyśmy z małą na spacerze, a teraz czekamy na teściów - mają przyjechać do wnusi, a wnusia śpi. Mądre dziecko ![]() Wszystkiego najlepszego dla dzieciaczków Kubuś za 3 miesiąceAmelka za 4 miesiące Alex 3 miesiące Cytat:
Żeby szybko przeszło ![]() Cytat:
Głupie pytanie, oczywiście, że możesz. Wpadaj do nas jak najczęściej Cytat:
No to już popisane, przyjechali teście... |
|||
|
|
|
#2308 |
|
Zadomowienie
|
Ja pierdzielę to co wyprawia dzisija mój syn to jakaś katastrofa!!! Nie chce jeśc, krzywi się, drzee, ryczy przy butli, dopiero na poduszce w miare się uspokaja i coś tam dojada... w dodatku rano spał tylko dwa razy po pół godziny a normalnie śpi o wiele dłużej...i teraz śpi już od dwoch godzin. nie budzę tego mojego diabełka!!! Zastanawiam się czy to nie kolejny skok! Ale on może trwac nawet 6 tygodni!!!!!!
|
|
|
|
#2309 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2310 | ||||
|
Zadomowienie
|
Spróbuje Was nadrobic chociaż, że widzę, ze mały nie pośpi za długo już.
Cytat:
A kleik ryżowy ma gluten? Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- Cytat:
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:38.

ale jakas taka ciepla mi sie wydaje...
no to ja daję min.100ml,staram się wciskać w nią picie

i nosiła ją pionowo (!)

Mam tylko nadzieję, że przestanie go boleć
za męża i szybki powrót do zdrowia 

nie zawsze dłuższe znaczy ładniejsze
czytałam że to normalne, nie wiem czy mały będzie chciał to pić
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)