|
|||||||
| Notka |
|
| Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#241 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 731
|
Dot.: Walka o zdrowe i piêkne w³osy czê¶æ XV
A jakie zamowilas? Napisz koniecznie jak poszlo, bo na mnie dwa czekaja w domu na moj przyjazd na swieta.
|
|
#243 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 12 327
|
Mia³am okropnie d³ugi i mêcz±cy dzieñ.
Na pocieszenie postanowi³am zrobiæ sobie olejowanie i siedzê i pachnê teraz tymi wszystkimi olejkami Kusicie, mam przez was ochotê na nowe maski do w³osów. Chyba zaraz sobie w koñcu jakie¶ kliknê na allegro. Prawie ca³y miesi±c opiera³am siê pokusie, ale mam ju¿ resztki kallosa, wiêc czas na zakupy ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Cytat:
Ja mam kompakt do torebki. I chyba by³ to dobry pomys³ bo dziêki klapce ochronnej mniej ³apie brud ni¿ mog³aby ³apaæ bez niej. |
|
|
|
|
#244 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 109
|
ja mam bingo dro¿dze, shea i ghassoul i najbardziej mi pasuje shea, dro¿d¿e s³abiej... Polecacie co¶ z Bingo procz tych masek?
![]() kiedy ten DDD? Chociaz ja to denkowaæ powinnam... to faktycznie jest sk³ad tej ró¿owej elseve http://4.bp.blogspot.com/-NRcPRJVuKM.../P10200241.JPG. Widzê PEG, wiêc chyba nie jest dobrze, ale mo¿e kto¶ lepiej siê orientuj±cy luknie? ![]() Ja chyba dzi¶ zaolejujê... ale unika³am tego ostatnio, bo prz zmywaniu oleju wypada mi wiêcej w³osów, albo mo¿e siê ³ami±? Bo nie nak³adam na skalp... Mia³y¶cie tak? Edytowane przez Dinulka Czas edycji: 2012-11-22 o 21:47 |
|
|
|
#245 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 15 813
|
Cytat:
Dinulka, 3 grudnia. |
|
|
|
|
#246 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 770
|
Cytat:
![]() Mo¿e tutaj znajdziesz odpowied¼: Cytat:
|
||
|
|
|
#247 | ||
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 898
|
dziêkujê
Cytat:
Na mojej wish li¶cie s± 4: shea, keratyna i spirulina, dro¿d¿owa, kaszmir i kolagen ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#248 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 16 243
|
Ten
http://kalina-sklep.pl/balsam-na-kwi...0ml-p-174.html Cytat:
Wziê³am jeszcze to http://kalina-sklep.pl/maska-odzywcz...0ml-p-522.html i to http://kalina-sklep.pl/drozdzowa-mas...0ml-p-255.html A Ty jakie zamowila¶? Pytanie wprawdzie nie do mnie, ale.... Mialam cztery ze wspólnych zakupów ( zu¿y³am z algami i z papaj± ) zostalo mi nietkniête anti -age i z traw±. Jak dla mnie to porazka. Niby 100% naturalne, ale pachn± bardzo intensywnie i zapach nic a nic nie jest naturalny - mocno perfumowane. Na opakowani nigdzie nie ma pelnego sk³adu, ani wogóle skladu. Jest za to napis - made in china ![]() Nic nie robily mi, ale w ktorym¶ z w±tkow podczytalam ¿e kilka dziewczyn po nich wysypalo czy tam podra¿nilo. Generalnie, jak dla mnie szkoda na nie kasy. |
|
|
|
|
#249 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 940
|
Cytat:
PPG 18/18 to je silikon ![]() Cicho mi tam z maskami Bingo dopiero dwie nowe maski dostanê, a jeszcze do koñca roku ze 3 oleje wpadn±, jaki¶ szamponik i od¿ywka Fructisa
pisze siê razem ! Gdy schudniesz bêdziesz fajnie wygl±daæ w ubraniu, gdy æwiczysz - ¶wietnie wygl±dasz we wszystkim, zw³aszcza nago! Edytowane przez versatille Czas edycji: 2012-11-22 o 23:04 |
|
|
|
|
#250 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 12
|
Witam!
Mam pytanie. Rozja¶nia³am w³osy rozja¶niaczem, na rozja¶niacz k³ad³am jeszcze farbê, po rozja¶niaczu na mokre w³osy. W³osy po jakim¶ czasie zrobi³y siê szorstkie a niedawno zaobserwowa³am stercz±ce kikuty na czubku i nie sa to pojedyncze w³oski ale kêpka takich skróconych ( u³amanych) w³osów. Jestem za³amana. We wtorek by³am u fryzjera i pofarbowa³am je na ciemniejszy kolor. Dzi¶ robi³am maskê z kefiru, miodu i cytryny, oraz wtar³am maskê panteen i p³ukankê octow±. A teraz pytanie : czy te u³amane w³osy bêd± ros³y czy muszê je uci±æ do zera bo one teraz maj± 4 cm d³ugo¶ci? Proszê o odpowiedz...pozdrawiam. W³osy nie wypadaj± ani sie nie rozdwajaj±. |
|
|
|
#251 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 109
|
Dziêki
nigdy nie suszy³am na TT, bo generalnie tego nie robiê, ale wydaje mi siê, ¿e niezbyt wygodne... i raczej nie da siê tak jak na okr±g³± szczotkê. No i mi mokre w³osy siê jakby przyklejaj± do TT ![]() Cytat:
![]() Versatille dziêki za analizê jak silikon to nie dla mnie... unikam ich Edytowane przez Dinulka Czas edycji: 2012-11-22 o 22:41 |
|
|
|
|
#252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#253 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 779
|
Cytat:
Wiêc bierz j± bez zastanowienia. Ja kupywalam te¿ u jednego sprzedawcy i wszystko przysz³o mi kurierem za jakie¶ 10 z³ za 2 dni ca³e i dobrze zabezpieczone.
|
|
|
|
|
#254 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 770
|
Cytat:
![]() A¿ mnie w³osy zabola³y ![]() U³amane bêd± rosn±æ, ale z drugiej strony dalej bêd± siê kruszyæ, czyli ró¿nicy w d³ugo¶ci nie bêdzie. Je¶li chcesz, ¿eby ros³y zdrowe to musisz obci±æ to co zniszczone + trochê nad, jakie¶ 3cm. Cytat:
|
||
|
|
|
#255 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 940
|
Cytat:
Jaka tam w sumie analiza ( Cytat:
|
|
|
#256 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 182
|
Chcia³abym tylko powiedzieæ, ¿e mam najlepsz± przyjació³kê-w³osomaniaczkê santi
w³a¶nie przysz³a paczka urodzinowa od niej: Vatika kokosowa, Bingo algi, Jantar
|
#257 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 12 327
|
Dla mnie wygodne. Mo¿esz u¿ywaæ jak normalnej szczotki.
---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- Cytat:
I u kogo kupowa³a¶ bo my¶lê te¿ o nabyciu tego scandica. Chêtnie przetestowa³abym obie. |
|
|
|
|
#258 |
|
Przyczajenie
|
no tak czyli jak ta kêpka ma 4 cm to mam j± do zera obci±æ, a mo¿e poczekaæ jak trochê odrosn± i potem obci±æ to co ty³o rozja¶niane?
dziêki za odpowiedz ![]() jestem przera¿ona! |
|
|
|
#259 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 182
|
Cytat:
|
|
#260 | |||
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 758
|
Do³±czam do kolejnej czê¶ci
Zostawiæ Was na dzieñ/dwa i nadrabiania co niemiara jest ![]() u mnie to samo hah! xdCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wczoraj mia³am bad hair day.. ![]() A teraz siedzê z olejkiem GP na skalpie, sezamem na ca³o¶ci i kremem Be Beauty kucykowo. Dobranoc
|
|
#261 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 12 663
|
Cytat:
a gdzie go mo¿na kupiæ? sk³ad ma raczej nie zapychaj±cy Cytat:
[QUOTE=aleeexandra;3776384 3 Jak ju¿ jest nowy w±tek, to wstawiê zdjêcie swoich w³osów ![]() (jakikolwiek blask to efekt lampy b³yskowej jakby co )[/QUOTE] i w³osy bardzo piêkne! uff ale pracowity dzieñ.. ale na szczê¶cie mogê i¶æ spaæ o normalnej porze
|
|
#262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie, nie ¶cinaj tej kêpki do zera, bêdzie ¶miesznie wygl±daæ . Najlepiej zrobisz jak obetniesz wszystko ( jaknajwiêcej) - tyle ile siê da ¿eby¶ wygldal± jak czlowiek - i zaczniesz wlosy porz±dnie regenerowaæ i od¿ywiaæ. Maki, oleje, od¿ywki, wcierki na przyspieszenie porostu....Dbanie o popalone wlosy nic nie da, i tak beda siê kruszyly.
|
|
|
|
|
#263 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Tez mnie wlosy rozbolaly po tym poscie
|
|
|
#264 | |
|
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 1 029
|
Cytat:
Dawno dawno temu, zanim sta³am siê w³osomaniaczk±, codziennie prostowa³am w³osy i ok., raz na pó³ roku mo¿e zafarbowa³am na jaki¶ ciemniejszy/ja¶niejszy odcieñ br±zu zwyk³± chemiczn± farb±. Mia³am okres tarcie w³osów rêcznikiem, spania w mokrych i rozpuszczonych w³osach, stosowanie szamponów z SLS i silikonami, nie u¿ywanie masek itp. Teraz to mi siê wydawa³o tragicznym traktowaniem moich k³aczków, ale jak czytam Twoj± wypowied¼, to chyba nie by³o a¿ tak ¼le Oo Zniszczy³a¶ sobie w³osy ca³kowicie i raczej w Twoim przypadku takie maski za bardzo nie pomog±. Masz na w³osach tyle chemii, ¿e szok. W³osy s± na dodatek zniszczone detergentami, chemikaliami i wszystkim innym. Nie za bardzo jestem w stanie sobie wyobraziæ te Twoje stercz±ce kikuty. Hm. Trudna sprawa, bo g³upio ¶cinaæ, ale jednak masz je bardzo zniszczone i je¿eli mia³abym wybieraæ 1)zapuszczaæ zniszczone siano i z nim paradowaæ i dopiero potem ¶ci±æ, przy czym te stare w³osy (je¿eli zaczniesz teraz o nie dbaæ) bêd± siê bardzo wyró¿niaæ od tych nowych, zadbanych ju¿. (mia³am tak i ¶ciê³am. Moje nowe w³osy by³y gêste i zdrowe, a dolne suche i rzadkie). 2)¶ci±æ (nie wiem, jak± masz d³ugo¶æ, ale bym tak mo¿e do brody je skróci³a, je¿eli d³u¿sze masz, to np. do ramion/³opatek, w zale¿no¶ci od d³ugo¶ci pocz±tkowej). i zapuszczaæ zdrowe i ³adne w³osy i te stare nie bêd± siê a¿ tak mocno wyró¿niaæ. Z pewno¶ci± musisz zadbaæ o ich mocne nawil¿enie i od¿ywienie (uwa¿aj na przproteinowanie). Zabezpieczaj w ka¿dy mo¿liwy sposób. Nie rezygnuj z silikonów, nie teraz, kiedy s± zniszczone i w dodatku w tak± pogodê bardziej podatne na inne uszkodzenia. Nie wiem, co Ci jeszcze mogê poradziæ. To jest co¶, co ja bym zrobi³a. Nie wiem, jak inne dziewczyny siê do tego ustosunkuj±, bo ka¿dy ma inny proces pielêgnacyjny. ---------- Dopisano o 01:36 ---------- Poprzedni post napisano o 01:30 ---------- Zrobi³am swój pierwszy macerat ![]() Korzeñ ³opianu + ziele skrzypu + witamina E. Od jutra zaczynam stosowanie
|
|
|
|
|
#265 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 15 813
|
Cytat:
![]() Widze, ze Ty tez jak robisz zakupy, to po calosci od razu ![]() Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#266 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 399
|
Dzieñ dobry!
Drugi eksperyment z wieczornym myciem g³owy ju¿ nie taki udany. Mam wra¿enie, ¿e szybko siê przyt³uszcz± :/ Cytat:
|
|
|
#267 |
|
Rozeznanie
|
W zwiazku z DDD ogladam co maja w kilku z tych sklepow internetowych. Czy moglybyscie zrknac na te odzywke(sklad jest podany tylko w innej formie i tak, wiem jest wypisane co jest co, ale jeszcze sobie nie ufam
):http://cedrynek.pl/pl/p/Skin-Blossom...-do-wlosow/711 Maja rowniez odzywke aloesowa, niestety wyprzedana Chcialabym sprobowac aloesu, bo Anwen na blogu mocno zachwalala. Moze jeszcze sie pojawi do 3go.
|
|
#268 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 078
|
Dzieñ Dobry
Nie wiem co to jest DDD ![]() Nied³ugo zmywam olej Khadi i Sesuniê ![]() No i wypada³oby przywitaæ Glutka ![]() A u Was jakie plany?
|
#269 |
|
Spaceroholiczka
Wiadomo¶ci: 27 522
|
|
|
|
|
#270 |
|
Przyczajenie
|
CleoDuquesne - bardzo ci dziêkujê za wyczerpuj±ca odpowiedz
W³a¶nie chodzi o to ¿e ja mam w³osy ok 17 cm...takie do brodyhttp://www.kingajanasinska.blogspot....hion-blog.html to jestem ja teraz trochê s± d³u¿sze prawie mogê je zwi±zaæ Mo¿e problem te¿ le¿y w tym ze je co drugi dzieñ suszy³am suszark±...pewnie tak. Prszê powiedzcie czy jest jaka¶ szansa ¿eby te w³osy zapu¶ciæ a potem obci±æ choæ do takiej d³ugo¶ci jak na zdjêciu?
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:43.

dopiero dwie nowe maski dostanê, a jeszcze do koñca roku ze 3 oleje wpadn±, jaki¶ szamponik i od¿ywka Fructisa

Chcialabym sprobowac aloesu, bo Anwen na blogu mocno zachwalala. Moze jeszcze sie pojawi do 3go.