Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-08.2011 - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! 4 8,33%
Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. 0 0%
Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy 0 0%
Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. 0 0%
Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci 0 0%
Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy 2 4,17%
Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka 13 27,08%
Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. 3 6,25%
Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy 2 4,17%
Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 15 31,25%
Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy 1 2,08%
Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły 3 6,25%
Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. 1 2,08%
Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am 2 4,17%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-23, 22:04   #3001
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość

eve dziękuję Ci za płaszczyk! Idealny jest, wymierzyłam już i leży jak na mnie szyty. Strasznie Ci dziękuję. Zima mi nie straszna.
jej martwilam sie o ciebie super ze jest idealny - balam sie ze za duzy. Wisial u mnie na lepsze czasy - ale nie bede sie oklamywac, nie bede juz taka chudzinka nigdy
przejrze jeszcze swoje ciuchy i jak cos ci podesle na pewno, takze spoko luz. Jaki rozmiar nosi Igor? mam kolezanke co ma dwletniego synka, moze cos bedzie sie chciala "pozbyc" to bym ci tez podeslala.

Witam sie i znikam - chusteczkowy humor mam.

myha trzymaj sie bedzie dobrze.

A co u reszty naszych "ciezarowek"

Moja Maria ma dowod - bezplatny na 5 lat.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 22:08   #3002
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
aaa Oliweczka, może byś tak już urodziła? ileż można czekać ,

oj chyba przed poniedziałkiem nic się samo nie rozkręci

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość

Witam sie i znikam - chusteczkowy humor mam.
witaj w klubie

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 22:09   #3003
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Widziałyście czego to "nasze" dzieci uczą w przedszkolach?
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=658985
Szok
Nie wierzę, że takie rzeczy się wyprawiają w przedszkolach. Niesmacznie - to najdelikatniejsze określenie, jakie mi przychodzi do głowy. Strach dzieci teraz gdzieś posyłać
niedawno czytałam, jak jedna babka narzekała, że u jej córek w przedszkolu po kilka godzin bajki lecą, bo przedszkolanki dzieciom puszczają. I dużo innych mam to potwierdziło. Wiem, ze to z innej beczki, ale też byłam w szoku.

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
robimy dzis cos dobrego? wcisnijcie guzik http://make-everything-ok.com/

i na koniec http://theendofinternet.com/
Fajne to pierwsze I od razu życie staje się łatwiejsze

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Odkryłam w Szymonkowej buzi kolejne 2 białe potworki Kiedy one wyszły? Takim sposobem mamy 11 ząbków

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Brumek jak kliknę na ikonkę baterii po prawej stronie pulpitu ( mam windowsa) jest napisane : pozostało :0 % ( podłączony, nie ładuje) to chyba wykrywa? siet!
No to chyba musisz reklamować

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Znowu pochmurny dzień-taki przygnębiający....nawet nie wiecie jak ja bym już chciała być spowrotem w domu z Mateuszkiem- a tu jeszcze tyle przede mną
No co Ty mówisz, własnie na odwrót - to już tak niedużo zostało

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
Brumku widzisz to polewkę sobie Kuny jedne urządziły z mojego jakże poważnego i słusznego tekstu dla ludu
Zero szacunku dla poważnej Matki Polski

Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość
fryzjer-a więc już opowiadam
wykupiłam sobie jakieś już miesiąc temu groupona do jakiegoś salonu mega podobno w warszawie bo jak potem sprawdzilam i mysle o ich cenach to do tej pory zbieram szczeke z podłogi kto chodzi wydawac tyle pieniedzy u fryzjera celebryci
to był jakiś rytual spa dlatego mi zależało, bo jakoś po porodzie zaczeły mi się włosy psuć jak nigdy problemow z nimi nie miałam, więc z tego calego zabiegu jestem mega zadowolona bo taka gładkośc włosów, natomiast strzyżenie jak strzyzenie, oczywiście jak zwykle za duzo pocieniowane a nie chciałam za krótko
No to się chyba czujesz jak gwiazda

Byli dziś u nas znajomi z córkami: jedna 4 lata, druga - 6, trzecia w brzuchu, ale na wylocie, bo termin ma na za 1,5 tygodnia. Fajne dziewczyny, ale Tymka olewały równo A on za tą starszą jak piesek łaził i się w nią wpatrywał Pierwszego kosza dostał Ale szybko się otrząsnął z tego i wrócił do mamusi czytac książeczki

I przyszła paka kilkudziesięciu książek z księgarni

Wiecie, ze w bloku naprzeciwko mnie ktoś już ma w mieszkaniu choinkę ubraną
Stary 2012-11-23, 22:13   #3004
pieleszka
Wtajemniczenie

dobry wieczór
aż mi dziwnie, bo dano o takiej porze nie byłam na forum. zazwyczaj kładę się właśnie spać robiłam porządek w zdjęciach i mi zeszło pół wieczoru...
wstawiam mojego szczerbatka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 22.jpg (100,5 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 11.jpg (209,8 KB, 42 załadowań)

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 22:23   #3005
Kajool
Zadomowienie

Shira, Brumek, Justyna, Brunetka
Ktos za mna tesknil, milo mi U nas wszystko ok. Dalej nie mam kanapy i siedze wlasnie na podlodze, boli tylek strasznie. Brakuje samochodu, wszedzie jest taak daleko. Szymon rzwija sie super. Duzo mowi np. si (gesi), popatrz, widzisz, nie ma, kabka (herbatka), kawa i inne. Az sama jestem w szoku, jak mi sie dziecko rozgadalo. Potrafi powiedziec co chce, a czego nie. No i od tygodnia uczymy sie zalatwiac potrzeby nie do pieluchy :P Bardzo sie to mu podoba, chociaz woli normalny kibelek od nocnika. Niedlugo jade do Polski, strasznie sie ciesze, bo jednak ciezko bez rodziny.
Stary 2012-11-23, 22:40   #3006
adrji
Raczkowanie

a w temacie prezentów bo takowy był - powiedzcie czy ktoś poleciłby
jakieś zabawki do kąpieli dla naszych juz 'starszaków'? (oprócz ośmiorniczek) bo zauwazyłam juz kilka ladnych tygodni że Jasia wogole gumowe kaczuszki itp nie intersują nawet ich nie wyjmuje bawi się tylko foremkami kubełkami non stop, a że on wannowy miłosnik i z kąpieli móglby nie wychodzic chcialabym coś ciekawego dla niego

obuwie na basen- jak już jesteśmy przy tematach wodnych to przypomniało mi się, my zakupilśmy w decathlonie klapki na basen a raczej klapeczusei malusie jest nawet fajny wybor, a J już po dużych ilościach na basenie szatni chodzi.

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
No to się chyba czujesz jak gwiazda

Byli dziś u nas znajomi z córkami: jedna 4 lata, druga - 6, trzecia w brzuchu, ale na wylocie, bo termin ma na za 1,5 tygodnia. Fajne dziewczyny, ale Tymka olewały równo A on za tą starszą jak piesek łaził i się w nią wpatrywał Pierwszego kosza dostał Ale szybko się otrząsnął z tego i wrócił do mamusi czytac książeczki

I przyszła paka kilkudziesięciu książek z księgarni

Wiecie, ze w bloku naprzeciwko mnie ktoś już ma w mieszkaniu choinkę ubraną
ta ta jak gwiazda troche mi brakuje do tego samopoczucia

co do pogrubionego to moj tak codziennie prawie łazi jak piesek a oni nie raz nie dwa go próbują olać chociaż dzisiaj jak mnie nie było, to dostaje pięknego mmsa jak siedzi sobie z Lusia starszą przy stoliku i wcina rowno śniadanie

i po trzecie (teraz ja podkreśle) kilkadziesiąt?? a kupiłaś w tym coś dla siebie? pisz co

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
Ktos za mna tesknil, milo mi U nas wszystko ok. Dalej nie mam kanapy i siedze wlasnie na podlodze, boli tylek strasznie. Brakuje samochodu, wszedzie jest taak daleko. Szymon rzwija sie super. Duzo mowi np. si (gesi), popatrz, widzisz, nie ma, kabka (herbatka), kawa i inne. Az sama jestem w szoku, jak mi sie dziecko rozgadalo. Potrafi powiedziec co chce, a czego nie. No i od tygodnia uczymy sie zalatwiac potrzeby nie do pieluchy :P Bardzo sie to mu podoba, chociaz woli normalny kibelek od nocnika. Niedlugo jade do Polski, strasznie sie ciesze, bo jednak ciezko bez rodziny.
Kajool miło u Was a do Pl na Swięta zostajesz??
mój z takich konkretniejszych słow zaczął mówić słysysz nie wiem
skąd akurat mu się wzieło że to ale wymawia pierwsze słowo tak słodziutko wychodze sobie ktoregoś dnia wieczorem z łazienki a on do mnie w kółko słysysz słysysz

Pieleszka elegancka szczerbatka! czyli zadnego ząbka nie macie a coś tam widac na dziąselkach? a powiedz a z jedzeniem jak wszystko je gryzie pewnie jej to wogóle nie przeszkadza?

Edytowane przez adrji
Czas edycji: 2012-11-23 o 22:43
adrji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 22:43   #3007
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
dobry wieczór
aż mi dziwnie, bo dano o takiej porze nie byłam na forum. zazwyczaj kładę się właśnie spać robiłam porządek w zdjęciach i mi zeszło pół wieczoru...
wstawiam mojego szczerbatka
Piękna jest, wiesz? Na pierwszym zdjęciu bardzo do Ciebie podobna

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
Ale się gaduliński zrobił, brawo
Fajnie, że wróciłaś
A mąż z Wami przyjeżdża? To na święta już?

Cytat:
a w temacie prezentów bo takowy był - powiedzcie czy ktoś poleciłby
jakieś zabawki do kąpieli dla naszych juz 'starszaków'? (oprócz ośmiorniczek) bo zauwazyłam juz kilka ladnych tygodni że Jasia wogole gumowe kaczuszki itp nie intersują nawet ich nie wyjmuje bawi się tylko foremkami kubełkami non stop, a że on wannowy miłosnik i z kąpieli móglby nie wychodzic chcialabym coś ciekawego dla niego

i po trzecie (teraz ja podkreśle) kilkadziesiąt?? a kupiłaś w tym coś dla siebie? pisz co
- U nas w kąpieli żadne kaczuszki i nawet kubki się na razie nie sprawdziły. Królują szampony, odżywki, żele itp
- :
33, policzyłam
Koło 10 jest dla Tymka, 2 dla mnie, reszta dla rodziny na prezenty. Dla mnie są "Rodzicielstwo przez zabawę" i "Uśmiechnij się! Siadamy do stołu" Juula.

No i od razu reklamuję: dziewczyny, kupujcie "Miasteczko Mamoko". Rewelacja! Jestem zachwycona! Ponad pół godziny siedzieliśmy z mężem i "zaczytywaliśmy" się. To bajka wyłącznie obrazkowa. Jest kilkadziesiąt postaci, tak jakby kilkadziesiąt niezależnych wątków, każdy można po kolei, strona po stronie śledzić. Myślę, że dla 3,4,5-latka to będzie hit nad hitami. A na razie same obrazki będą na tapecie. A jest ich mnóstwo, w guście Tymka
Stary 2012-11-23, 22:57   #3008
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Brumku co kupiłaś?
Ja dostałam rabat na mamani i sie zastanawiam czy dziecko z bliska nie kupić, 20 zł z przesyłką wychodzi

A propo przedszkoli, wszyscy narzekają, a czy ktoś gdzieś zgłasza? do dyrekcji, kuratorium, zwraca uwaage nauczycielkom? nie. większość narzeka po kątach, a potem się dziwi, ze jest jak jest

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 23:14   #3009
mme_audrey
Raczkowanie

Cytat:
to był jakiś rytual spa dlatego mi zależało, bo jakoś po porodzie zaczeły mi się włosy psuć jak nigdy problemow z nimi nie miałam, więc z tego calego zabiegu jestem mega zadowolona bo taka gładkośc włosów!
o taki rytuał to i moim włosom by się przydał

my się na basen wybieramy jak sroka za morze... chodziliśmy w zimą na zajęcia z maluchami, ale nam się nie podobało - wszystko na czas było... i wydaje mi się, że w ogóle Hela za mała wtedy była, teraz mogłoby się jej bardziej spodobać... ale chyba zajęcia przenieśli na inny basen, nie wiem, czy nie gorszy... ale musimy coś w tej materii pomyśleć
mme_audrey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 23:32   #3010
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Brumku co kupiłaś?
Ja dostałam rabat na mamani i sie zastanawiam czy dziecko z bliska nie kupić, 20 zł z przesyłką wychodzi
Oprócz Mamoko, o którym pisałam post wyżej, wszystkie Pany Kuleczki, pierwszą część Cynamona i Trusi, Gdzie jest moja czapeczka (chociaż to bardziej dla męża, bo - tak jak przeczuwałam, to genialna, ale dość drastyczna pozycja ), Umyj się świnko (taka typowa, słodka, ale śliczna bajeczka , nie mogłam sie powstrzymać), Poczytaj mi mamo i coś jeszcze, co mi teraz z głowy wyleciało

No a dla dorosłych to totalny misz masz, począwszy od encyklopedii gołębii hodowlanych, przez nowego Hołownię, aż po marynaty z cukinii i kuchnię dla diabetyków. Dla każdego wedle upodobań
Stary 2012-11-23, 23:40   #3011
mme_audrey
Raczkowanie

a propos książek - wiecie może, czy można jeszcze kupić takie rozkładane książki?

---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ----------

Brumek, pełen przekrój
Umyj się świnko wygląda interesująco - chyba dużo tam wiejskich zwierzątek, które teraz są u nas na topie

ja muszę zamówić trzeci tom Poczytaj mi mamo i kolejną księgę Muminków - ale to książki na później (zbieram tę serię Naszej Księgarni - bardzo podobają mi się te wydania książek)
Stary 2012-11-24, 00:10   #3012
brumek
Zakorzenienie

A ja znowu po prośbie do mam, które już mają starsze dzieci: czy kupować sanki z pchaczem, czy lepsze tradycyjne ze sznurkiem?
Czytałam, że z pchaczem wygodniej i bezpieczniej, ale zastanawiam się, czy na pewno, czy to tylko taki "wymysł" i na nasze kiepskie zimy wystarczą takie ciągane?
Stary 2012-11-24, 00:10   #3013
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez mme_audrey Pokaż wiadomość
a propos książek - wiecie może, czy można jeszcze kupić takie rozkładane książki?

---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ----------

Brumek, pełen przekrój
Umyj się świnko wygląda interesująco - chyba dużo tam wiejskich zwierzątek, które teraz są u nas na topie

ja muszę zamówić trzeci tom Poczytaj mi mamo i kolejną księgę Muminków - ale to książki na później (zbieram tę serię Naszej Księgarni - bardzo podobają mi się te wydania książek)
takie jakby "3d"? w arosie widziałam.

Ja miałam chrapkę na cała polska czyta dzieciom, ale nakład wyczerpany

Brumku jak przeczytasz juula rodzicielstwo przez zabawe to pozycz moge dac w zamian Twoje kompetentne dziecko.

Kusi mnie ta Stein za 20 zł

Agatka jest już z nami
Stary 2012-11-24, 00:11   #3014
brumek
Zakorzenienie

Audrey - świnka jest słodziutka, zwierzątka ładnie narysowane i liczne A cena - ja kupiłam za 3,29
Stary 2012-11-24, 00:16   #3015
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Ale Wy jesteście oczytane-podziwiam tego śledzenia wszystkich książek-nie tylko dla dzieci. Ja z Julką też uwielbiamy książki, ale aż tak się nie orientuję jak Wy
Nie pytajcie co robię o tej porze dziecko grzecznie śpi( drugie też) piesek grzeje mi nogi, ale spać też trzeba zaraz iść.

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 00:23   #3016
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Brumku jak przeczytasz juula rodzicielstwo przez zabawe to pozycz moge dac w zamian Twoje kompetentne dziecko.

Kusi mnie ta Stein za 20 zł
Siur!
A jaka to Stein? Choć mi na razie starczy tych co mam i dopiero jak przeczytam, będę kupować nowe
Stary 2012-11-24, 00:29   #3017
marzena_S
Zadomowienie

Hej mamuśki bateryjki już mi się kompletnie wyczerpały, ale jeszcze spróbuję coś odpisać. Cały dzień gościłyśmy moją mamę i bratanka. W domu istne kongo (kanapa obsikana nurofenem przez całą szerokość, ziemniaki w pralce itd.) a przeciągłe "czeeeemu?" jeszcze dudni mi w uszach. Oczywiście to nie sprawka mamy tylko bratanka. To nie dziecko, to żywioł za którym ciężko nadążyć. Mama po tygodniu z nim spędzonym nieźle wyglądała. Do tego Hania szkołę życia przy nim dostaje, Tymek nie chce się z nią dzielić, popycha, ciężko przy nim utrzymać nerwy na wodzy... No i mogę z czystym sumieniem powiedzieć, że Hania przy nim to ANIOŁ (mam nadzieję,że za rok jej nie minie ).

Adrij, pochwal się nową fryzurą. I zdradź tajemnicę do drewniane klocki dokładnie mówią do Ciebie? Sałatka z krewetkami brzmi pysznie, podziel się przepisem.

Patik, czekamy na poremontową fotorelację.

Mme_audrey, a może uchylisz rąbka tajemnicy i pokażesz nam się z Helą?

Madziulka, gratuluję nowych potworów.

Pieleszko, lada moment i u Was pojawi się ząbek. Jedno jest pewne, Hania z zębami czy bez jest niesamowicie czarującą dziewczynką w której spojrzeniu można zatonąć.

Kajool, jak miło Cię widzieć. Brawa dla rozgadanego Szymka. Jedziecie na Święta w komplecie?

Telik, a Ty gdzie Nam przepadłaś 19-stko? Na dyskotece z rówieśnikami balujesz?

Edytowane przez marzena_S
Czas edycji: 2012-11-24 o 00:31
marzena_S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 00:32   #3018
mme_audrey
Raczkowanie

Scio, dziękuję, poprzeglądam
Stary 2012-11-24, 00:32   #3019
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
A ja znowu po prośbie do mam, które już mają starsze dzieci: czy kupować sanki z pchaczem, czy lepsze tradycyjne ze sznurkiem?
Czytałam, że z pchaczem wygodniej i bezpieczniej, ale zastanawiam się, czy na pewno, czy to tylko taki "wymysł" i na nasze kiepskie zimy wystarczą takie ciągane?
Bezpieczniej...bo niby widać dziecko na sankach nie uzyskuje sie zawrotnej prędkości, więc ten argument pomijam.
My przeżyłyśmy sanki bez pchacza, bez oparcia, matkoooo nawet bez śpiworka
Ja biore zwykłe na lince, tylko chyba z materacykiem co by było cieplej w doopke, bo myślę że koc może spadać.
Pchacza odpuszczam- łatwiej będzie do samochodu zabrać, śpiworek odpuszczam- przecież godziny nie będzie na sankach płasko siedzieć, dobrze jak 3 minuty usiedzi, bo pewnie będzie bieganie, samodzielne ciąganie itp.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 00:37   #3020
brumek
Zakorzenienie

Telik już ma pewnie o tej porze szlaban na internet Małolaty muszą spać!

Marzenko, mam nadzieję, że ten Wasz Tymek to wyjątek wśród Tymków

---------- Dopisano o 00:37 ---------- Poprzedni post napisano o 00:34 ----------

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Bezpieczniej...bo niby widać dziecko na sankach nie uzyskuje sie zawrotnej prędkości, więc ten argument pomijam.
My przeżyłyśmy sanki bez pchacza, bez oparcia, matkoooo nawet bez śpiworka
Ja biore zwykłe na lince, tylko chyba z materacykiem co by było cieplej w doopke, bo myślę że koc może spadać.
Pchacza odpuszczam- łatwiej będzie do samochodu zabrać, śpiworek odpuszczam- przecież godziny nie będzie na sankach płasko siedzieć, dobrze jak 3 minuty usiedzi, bo pewnie będzie bieganie, samodzielne ciąganie itp.
No widzisz Carmelko, właśnie mam identyczne odczucia, dlatego pytam... Bo jak poczytałam na forach, to mamusie piszą, że gubiły dziecko jak za sobą ciągnęły
Zresztą jak chcę te sanki raczej do szaleństw w parku, a nie łażenia zamiast wózka po ruchliwych ulicach. Więc tym bardziej wypadanie nam nie groźne. Chyba
I chyba bardziej poszaleć można w takich ciąganych - kółka robić itp.
Stary 2012-11-24, 00:41   #3021
mme_audrey
Raczkowanie

Istniejemy naprawdę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg mis.jpg (13,0 KB, 75 załadowań)
Stary 2012-11-24, 00:43   #3022
mme_audrey
Raczkowanie

pora spać kolorowych snów!

---------- Dopisano o 00:43 ---------- Poprzedni post napisano o 00:42 ----------

a tego nie połączyło? eh... dużo nauki przede mną
Stary 2012-11-24, 01:07   #3023
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Istniejemy naprawdę
O, mamy takie samo nosidło Tyle że zamiast czarnych pasów mamy beż.
Mało Was widać, ale wierzymy, że istniejecie

A zdradzisz, ile masz lat?
Stary 2012-11-24, 01:26   #3024
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Siur!
A jaka to Stein? Choć mi na razie starczy tych co mam i dopiero jak przeczytam, będę kupować nowe
Agnieszka Stein. Kusi mnie 40% rabat

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Ale Wy jesteście oczytane-podziwiam tego śledzenia wszystkich książek-nie tylko dla dzieci. Ja z Julką też uwielbiamy książki, ale aż tak się nie orientuję jak Wy
Nie pytajcie co robię o tej porze dziecko grzecznie śpi( drugie też) piesek grzeje mi nogi, ale spać też trzeba zaraz iść.
Ja musze wiedzieć co czytać dzieciakom w przedszkolu, zeby mi nie poumierały z nudów

Cytat:
Istniejemy naprawdę
Pięknie, pięknie.

Brumku my mamy stare sanki. Ja na nich jeździłam. I rodzice mnie zgubili, ale ja byłam okropne dziecko i nie dałam znaku ze się zgubiłam, tylko siedziałam w śniegu i dopiero po kilku metrach tata zorientował się, że coś mu za lekko
My w zeszłą zime byłyśmy raz na sankach i żyjemy, nie zgubiłam nic a nic

Agatka jest już z nami
Stary 2012-11-24, 01:43   #3025
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Agnieszka Stein. Kusi mnie 40% rabat
Że Agnieszka to ja wiem Chodziło mi o to, jak konkretnie książka Cię kusi

Z sankami właśnie tak podejrzewam
Stary 2012-11-24, 08:05   #3026
patik87
Zakorzenienie

cześć.
Ale jestem obolała, zmęczona. Noc kiepska. I jeszcze ciężki dzień przede mną. Aaaa

Adrij jak się zbiorę to cynkę, nie ma co pokazywać. W sypialni kolor tylko inny.
Stary 2012-11-24, 08:42   #3027
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Istniejemy naprawdę
Ale się zakamuflowałaś
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 08:44   #3028
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Że Agnieszka to ja wiem Chodziło mi o to, jak konkretnie książka Cię kusi

Z sankami właśnie tak podejrzewam
Dziecko z bliska. Piałam wcześniej

Agatka jest już z nami
Stary 2012-11-24, 10:42   #3029
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Dziecko z bliska. Piałam wcześniej
Widocznie za późno było

Rany, ale tu dzisiaj puchy.

Dzień dobry
Stary 2012-11-24, 11:37   #3030
patik87
Zakorzenienie

Ogłaszam że koniec remontu i wygrzebuję się z bałaganu, jeszcze podłogi zostały

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości