|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - cz. 16.
Maleństfo, śliczna pościel
![]() Cytat:
za zakupyCytat:
Cytat:
![]() A organizer brałam ten co Bika bo taki pakowny mi się wydawał ![]() Cytat:
za pierogiTrochę...co weekend Prawie gotowa Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1292 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - cz. 16.
Cytat:
Cytat:
|
|
#1293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1294 |
|
Zakorzenienie
|
Ty to porafisz pocieszyć człowieka!
---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Nie mam wyjścia...
|
|
|
|
#1295 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawsze mozesz kupic:0Ja w tym roku [postawilam na swojskie ![]() U Nas tez byl taki schemat Kapiel, karmienie, odkładanie do lózeczka, konik i sen![]() No i racja dziecko powinno wiedziec gdzie jest jego miejsce spania ![]() Cytat:
![]() Bo chyba wprost nie powiedziala,z e za nim nie przepada, zreszta nie rozumiem tego ![]() Bao i co odmówila Wam?A moze miala jakis wazny powod? ![]() Seba spi, ja zabieram sie za obiad
|
|
#1296 |
|
Zakorzenienie
|
coś się wbić nie mogę...
Butter ciekawa jestem tego koloru ![]() ja mam czerwono-popielatą sypialnie, ale do salonu czerwieni jakoś nie widzę Za to czerń jak najbardziej ![]() Bika ślicznie wyglądacie! Blonde brawa za pierogi!!!
|
#1297 |
|
Zakorzenienie
|
Onyks ja nie używałam śpioworka.
Aaby sprawy klubu to moim zdaniem sprawy klubu ![]() Poza tym jestem ciekawa czy ty byś była taka twarda jakby ci się dziecko budziło przy każdej próbie przeniesienia go. No ale każdy robi jak uważa. Ja robię tak jak sądzę, ze jest dla nas najlepiej. Inni może być woleli nie spać pół nocy albo i całej ale uparcie przekładając dziecko. Maja się budziła i tyle. Będziesz miała kiedyś dziecko to zobaczysz, czy życie ci nie zweryfikuje niektórych wcześniejszych założeń ![]() Natalko tez nie uważam tego za coś złego, więc mnie troszkę dziwi, ze dziewczyny tak na mnie naskoczyły. Rozmawiałam dziś z mężem na ten temat i on też się zdziwił. Powiedział, ze on woli byc wyspany, mieć czas dla mnie wieczorem niż całą noc uspiać dziecko i być wrakiem człowieka przez resztę dnia Kiedy przeniosłaś Marysię do swojego łóżeczka? Poprostu ją przełożyłaś, czy jakieś rady masz ?? ![]() Jak mąż jedzie na cały weekend to tym bardziej lubię spać z małą Metka cieszę się, że mnie rozumiesz ![]() Strong nie zapominajmy, ze każde dziecko jest inne. |
|
|
|
#1298 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tu nie chodzi o przekładanie dziecka, tylko kładzenie go u siebie np. po kapieli ![]() A pisalas ze w dzien ładnie Ci spi w łózeczku, to co to za róznica? Moze wystarczy posiedziec chwile przy niej, pogłaskac itp. No i dlaczego akurat Twój maz zakłada usypianie cała noc dziecka? Tak czy siak i tak bedziecie przenosic Maje, to pierwszych kilka nocy nie bedzie łatwych...Ile razy Maja budzi sie w nocy?I nikt na Ciebie nie naskoczył ![]() ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Cytat:
|
|
#1299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Madziu nie bądź przewrażliwiona. Wyraziłyśmy swoje zdanie, nikt nie naskakiwał na niekogo. Tak, jak ja napisałam, to Twoje dziecko, Twoja sprawa! Możesz z nią spać, jesli chcesz i uważasz, że tak jest najlepiej. Ale to forum, można przecież napisać co się myśli... ![]() ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Niestety, ale to samo chciałam napisać. Wręcz mnie telepie, jak ktoś tak mówi...
|
|
|
|
|
#1300 |
|
Zakorzenienie
|
Zabieram się 15 raz żeby napisać tego posta...
mam dzisiaj zły dzień, jakbym tego nie napisała wychodzę na opryskliwą. Także daruję sobie dzisiaj. Może później mi się uda wyartykułować to co chcę przekazać.
|
#1301 |
|
Zakorzenienie
|
Blonde poczułam się jak by aaby na mnie naskoczyła. A prawda jest taka, że ja tez miałam inne plany jak byłam jeszcze w ciąży.
No nie ważne Blonde tak jak wspomniałam przez miesiąc spała sama a potem każda próba przeniesienia kończyła się rozbudzeniem. Próbowałam już kilka razy i za każdym tak samo. No nic... niedługo zrobimy przemeblowanie i wtedy na poważnie się za to weźmiemy. ---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Butter nie miałam nic złego na myśli, chodziło mi, że ja też miałam różne założenia jak jeszcze nie miałam dziecka. Ale niestety niektóre się pozmieniały. Poza tym ja już nie raz pisałam o tym jak śpimy, nawet jakiś czas temu w k. też. Więc troszkę mnie to dziwi, że znowu jest pytanie o to i znowu roztrząsanie sprawy. To tak jak we wszystkim (karmienie dziecka, wychowanie, spanie) każdy robi jak uważa i jak jest dla niego najlepiej. A przez niektóre wypowiedzi poczułam się jak zła matka, jakbym krzywdę robiła dziecku, bo ono nie śpi w swoim łożeczku
|
|
|
|
#1302 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam dla Was chwilę, to przyszła ciocia, chwila zleciała, Emilka się obudziła i ....upa
|
#1303 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Madzia zalozenia zalozeniami, ale chyba kazda ma prawo miec jakis swoj punkt widzenia...dla mnie to zalecialo takim,, ja wiem, bo jestem matka, Ty nie masz nic do gadania, bo nic na ten temat niewiesz,,, ja to tak odebrałam niefajnie ![]() ale mylisz sie, kazdy ma prawo sie wypowiedziec, nikt nie naskakuje, nie pisze jestes ZŁA, nie obraza słowem... Ty równiez wypowiadasz sie na inne tematy, czasem sie zgadzasz czasem nie, ale piszesz swoje zdaniei nie masz na celu naskoczenia na druga osobe, a ktos mógłby Ci napisac tak samo , ale wg mnie trzeba i umiec przyjac czyjes odmienne zdanie, a nie sie zaraz obruszac, a co zrobisz i tak od Ciebie to zalezy Twoja sprawa.Ja Ci zycze wytrwałosci i cierpliwosci
Nasz Wielki Dzień- 22.09.2007 Nasza Miłość Sebastianek- 02.01.2010 Edytowane przez blonde_hair Czas edycji: 2012-11-26 o 15:58 |
|||
|
|
|
#1304 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale nie ważne, bo ja nie jestem pazerna i nie domagam się od nikogo jakichś giftów dodam, ze jak moje dziecko się np. przeziębi to nigdy się nie zapyta jak się czuje itp... strasznie to przykre jest, ale jej wybór...za to mój ojciec go kocha nad życie i w ogień by za nim poszedł![]() tez jestem ciekawa ![]() Bo chyba wprost nie powiedziala,z e za nim nie przepada, zreszta nie rozumiem tego ![]() Bao i co odmówila Wam?A moze miala jakis wazny powod? [/QUOTE]napisałam wyżej potem gadała przez tel z moją siostrą i jej powiedziała (już na wyrost nim siostra ze mną bedzie gadała), że zadzwoniłam z nakazem wzięcia kubusia bo ja chcę jechać na zakupy i zadzwoniłam o 12ej jak ona miala w planie sobie poprać i poprasować.... (czego w niedziele nigdy nie robi)...dzowniłam po 10ej, ze po 12ej byśmy jechali....ehhh temat rzeka i niezbyt miły dla mnie
|
|
#1305 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"A teraz jak mąż ma nockę i mamy całe łóżko dla siebie, to w ogóle jest fajnie. No i te pobudki, jak Maja mnie głaszcze po twarzy a Ty skomentowałaś że to nie jest normalne w zdrowym małżeństwie przecież on go specjalnie na te nocki nie wypycha, co w tym nienormalnego?Mąż Madzi zapewnia że nie widzi w tym nic złego... i to jest tu kluczowe dla mnie, bo na spanie z dzieckiem muszą się obie strony godzić. Wyrzucanie męża do pokoju obok żeby samej spać z dzieckiem dla mnie nie jest ok. Ale w takiej sytuacji..... e tam, kto powiedział że od pożycia małżeńskiego jest tylko łóżko Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do pozostałych elementów to masz rację że są bardzo ważne, bo to bezpieczeństwo jest najważniejsze. Ale wszystko to da się zapewnić A powiedz Strong, ile razy w nocy wstajesz i karmisz Kamilka? ile czasu Ci zajmuje jedno nocne karmienie? Cytat:
Edytowane przez Natala84 Czas edycji: 2012-11-26 o 16:37 |
|||||
|
|
|
#1306 |
|
Zakorzenienie
|
Była sobie kasiora w portfelu....
![]() Zrobiłam od razu dwa zęby i mam narazie spokój...jeden zrobiony szybko i bezboleśnie, nad drugim się poznęcał nade mną...heh... ![]() Leki mam wykończyć i na tym koniec...ale rtg i tak będzie chciał zrobić, ale to już po porodzie raczej...jakby się coś działo to mam wrócić...o i tyle...
|
|
|
|
#1307 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam otwarte dla rodziców... jestem wypluta, boli mnie głowa i wszystko po mnie spływa! Najchętniej bym coś trinknęła i legła przed tv... a tu mamy zaraz jechać na rehabilitację
a ja nie do życia...A no i była jedna mama, która jest dyr w gimnazjum i taką mi pochwałę strzeliła na koniec, że aż mi serce skakało no a od takiej osoby do szczególna uciecha ![]()
|
|
|
|
#1308 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
), ale jednak jakis dyskomfort w nim jest, jak trzeba byc cicho, uwazac na kazdy ruch itp.My wieczorem przed snem lubimy sobie porozmawiac, poprzytulac sie itp.I ta bliskosc jest dla Nas waznaJasne ze co kto woli, przeciez napisalam wyzej ze kazdy ma wybór Ale nie powiesz mi, ze dziecko sie nie przyzwyczaja, dziecko to cwana istota, wbrew pozorom wie wszystko, wie ze jest bezpieczniej u rodziców itp.
Nasz Wielki Dzień- 22.09.2007 Nasza Miłość Sebastianek- 02.01.2010 Edytowane przez blonde_hair Czas edycji: 2012-11-26 o 16:32 |
||
|
|
|
#1309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kazdy robi jak uwaza, Bika przepieknie wygladalyscie ![]() Baobabek nie pojmuje tego
|
|
#1310 |
|
Zakorzenienie
|
Bao - straszne jest to, co piszesz
![]() Malenstfo - dobrze, ze dentysta juz z glowy
|
#1311 | ||||
|
Zakorzenienie
|
cześć
taaa ![]() Cytat:
![]() dokładnie ![]() Cytat:
Cytat:
Madzia wiem, że kochasz Majkę i nic w tym złego, ale pamiętaj, że masz jeszcze męża i teraz sie nie dziwię sytuacji Cytat:
|
|
#1312 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jestem w ciąży
Widziałam moją kropkę na usg, ma 0,422 cm
|
#1313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1314 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien doberek moje gwiazdy
![]() ![]() zgadnijcie kto ma nowego laptopa
|
|
#1315 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1316 |
|
Zakorzenienie
|
Stokrotka
|
#1317 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję kochane, nie mogę w to uwierzyć po prostu, nie wiem co mam ze sobą zrobić z tego wszystkiego
|
#1318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() superrr !!!!!!!!! gratulacje jeszcze raz ale fajnie, pewnie sie nacieszyc nie umiesz nowym gadzetem
|
|
#1320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję stokrotko!!! ![]() A ginka ci coś mówiła o tych przygodach po drodze??
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:23.

Kupiłam jej śliczną sukienkę szarą z HK, skarpety z HK, opaskę z różą i legginsy - wsio w h&m - kocham te dziecięce ciuszki
miło, że nie byłam sama
za zakupy
. Byliśmy u pediatry jak się okazało jest to opryszczkowe zapalenie gardła
Teraz siedzi biedak cały wysmarowany fioletem :/

...gin też już mnie uprzedzał...ale jednak to męczące...a jak mówię...to dopiero 6 miesiąc...to już nie wiem co dalej będzie