|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku ??
|
|||
| Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
7 | 16,28% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
3 | 6,98% |
| Szalone mamuśki plotkują i wyprawkę kompletują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
|
0 | 0% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
|
1 | 2,33% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.4 |
|
2 | 4,65% |
| Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013 cz.4 |
|
13 | 30,23% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i Dzidzie podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
0 | 0% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
1 | 2,33% |
| Zimę mamy, na wizyty biegamy bo się martwimy kiedy Bobaski zobaczymy. V-VI 2013 cz.4 |
|
0 | 0% |
| Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
|
4 | 9,30% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
1 | 2,33% |
| Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
0 | 0% |
| Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
6 | 13,95% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
|
2 | 4,65% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
1 | 2,33% |
| Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
1 | 2,33% |
| Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
0 | 0% |
| Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
0 | 0% |
| Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.IV |
|
0 | 0% |
| O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
1 | 2,33% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201
Cytat:
moja jest taka ale na szczescie nie mieszkamy razem, wiec jak przegina to sie nie oddzywmy tygodniami i sie uspokaja - tylko to dziala:/
|
|
|
#2432 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201
Cytat:
---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- Jak ja się wyprowadzę, to będzie lepiej, bo nie będę jej widywać często więc nie będę się na nią narażać.
|
|
#2433 |
|
Zakorzenienie
|
a co tu taka cisza?
|
|
|
|
#2434 |
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie... To ja idę myć glowę, a potem spać, bo padam. Do jutra
|
#2435 |
|
Zakorzenienie
|
do jutra
i nie martw się mamą
|
|
|
|
#2436 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
biedna ![]() Cytat:
my też chcielięmy kupić podobny, ale myślę, że dziecku w lecie w takim za ciepło będzie ![]() dostałam ciśnieniomierz od taty cieszę się bardzo bo sama miałam zamiar sobie kupić. zmierzyłam i mam 90/60... ale bywało gorzej w ogóle jutro chyba pojadę rano na te badania, w tym glukozę mój tata ma urlop jutro i mógłby mnie odebrać z centrum po badaniach, a trochę się boję powrotu po tym. zawieść też się zaoferował, ale nie chcę biednego człowieka wyciągać w wolne bladym świtem z łóżka nie wiem jak ja wstanę po 5, muszę być tam na 7.
|
||
|
|
|
#2437 |
|
Zakorzenienie
|
o jaaaa, ale masz niskie ciśnienie. Ja też jestem niskociśnieniowcem. Kiedyś miałam 96/60 ale ostatnio u lekarza było ok 110/90
|
|
|
|
#2438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam rozmiar 62 nawet nie myslalm czy bedzie za cieplo czy nie tylko o sesji zdjęciowej w tym:P
|
|
|
#2439 |
|
Zakorzenienie
|
Diewczyny,
tak sobie pomyślałam, może będziecie chciały się podpisać? http://www.petycje.pl/petycjePodpisy...odpis_rodzaj=1 Ja się podpisałam mimo, że oficjalnie mnie to nie dotyczy, bo jeśli wszystko pójdzie dobrze to poród koniec czerwca, ale dla tych wszystkich mam co rodzą w pierwszych 3 miesiącach 2012 może to będzie jakaś pomoc. Dawno się nie oddzywałam, ale Wy strasznie szybko zapełniacie wątek, a u mnie nic ciekawego. Od 07,11 oglądam sobie świat na leżąco. Krwiak jak się wtedy pojawił tak jest, tyle że zgodnie z badaniami z 19,11 ma cm mniej. Kolejna wizyta 04.12, a ja trochę się boję, bo w pt. bolał mnie przez 15 min mocno brzuch, na tyle, że ciężko było mi się podnieść, a w sobotę nieco plamiłam na brązowo, ale naprawdę mało, tyle co 4 -5 kropek wielkości paznokcia. Po sobocie znów spokój. Nie chce biec do ginekologa, bo wizyta już za tydzień, a ja już i tak na luteinie i duphastonie i nic więcej mi nie poradzą. Trzymam się więc myśli, że dalej będzie dobrze, że krwiak się dalej wchłania, a maleństwo dalej ma bijące serduszko i rośnie. Całuje
07.07.2012 & Edytowane przez Magiusa Czas edycji: 2012-11-26 o 21:15 |
|
|
|
#2440 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
co za suczCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale się usmiałam W końcu nadrobiłam ![]() a teraz spokojnie mogę pójść spać.. jutro gin Wika bardzo mi przykro myslałam, że już takich wiadomości nie będzie Edytowane przez potterka Czas edycji: 2012-11-26 o 21:47 |
|||||||||
|
|
|
#2441 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rozmawialam dzis w szkole z jedna babka i mowila ze ta glukoza wcale nie jest taka zla, ze jest do przezycia. Czekam na Twoje relacje
|
|
|
#2442 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Kurde miałam troszke zalatany dzień, emocje po badaniu chyba ze mnie zeszły bo dodatkowo zupełnie wypompowana jestem...... Teraz pakuje męża bo jutro wyrusza do pracy do Warszawy ![]() Trzymajcie kciuki ,aby wszystko było ok i nie wrócił goły i wesoły....:/ Bo wiecie on jedzie w obce,nowe miejsce i w zasadzie nie wiadomo czy trafił uczciwie czy nie, dopiero się okaże.....Mam nadzieję,że tak bo rachuunki czekają ![]() A na dodatek nacytowałam się jak głupek i co próbowałam wysłać wiadomość to mi wyskakiwało,żeby się zalogować...Logowałam się i dupa...
|
|
|
#2443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2444 |
|
Zakorzenienie
|
nie nadrobiłam was! ale troszkę poczytałam... i jedyne co pamiętam, to relacja Wiki............. to się w głowie nie mieści...
|
#2445 |
|
Zakorzenienie
|
Color trzymam kciuki za męża, dawaj znać jak mu tam! I będzie zjeżdżał tylko na week czy w ogóle?
![]() Nuna jak się czujesz?!
|
#2446 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2447 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale czytałam, że kobiety w ciąży ponoć przeważnie mają niższe i nie jest to nic złego
|
|
#2448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ile Ty masz do Wawy? jak często będziecie się widywać ?
|
|
|
|
|
#2449 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
też miałam takie przeboje, dopiero od miesiąca w miarę spokojnie jest.kot nam wpadł do wanny jak mąż się kapał zawsze łazi po wannie jak ktoś w niej siedzi i dziś się poślizgnęła. pocieszny widok był =]
|
|||
|
|
|
#2450 |
|
Zakorzenienie
|
Vil ja nie mogę stać w kościele, zawsze muszę siedzieć, bo też mi niedobrze. W komunikacji miejskiej czasami też mi się tak robiło, na szczęście teraz prawie wcale nią nie jeżdżę. No i jak szybko się poderwę z łóżka to też mam zawroty głowy i mroczki przed oczami. A zwłaszcza w ciąży.Jednak Zawsze lepiej mieć niskie niż zbyt wysokie ciśnienie
Edytowane przez lonely_lady Czas edycji: 2012-11-26 o 22:20 |
|
|
|
#2451 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
normalnie o mało się nie posikalam |
|
|
|
|
#2452 |
|
Zakorzenienie
|
ojjj znowi się zasiedziałam..
uciekam spać, dobrej nocy, do jutra |
|
|
|
#2453 |
|
siedzę i myślę
|
Dziękuję wszystkim za życzonka
![]() Dobrej nocy EDIT: znowu mi dziecko schudło muszę więcej jeść
bla bla bla Edytowane przez karolina2121 Czas edycji: 2012-11-27 o 01:05 |
|
|
|
#2454 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Mysia słodki ten pajacyk ![]() Magiusa kciuki za Ciebie i maluszka ![]() dzień dobry
|
|
#2455 |
|
Raczkowanie
|
dzień dobry.
mam załamkę, już naprawdę nie wiem ile można na jedna osobę, pół nocy nie spałam tak mnie bolały i bolą plecy, w lewej części to taki jakby prąd bólu przechodzi co chwilę i na całości zwłaszcza tak pośrodku jest fatalnie, jestem umęczona a najgorsze że nie sądzę by to minęło jakiś koszmar po prostu. A jak mam ulżyć sobie np. ćwicząc jak nie mogę przez łożysko a zeby calkiem nie byc bez ruchu byłam wczoraj spacerem w mieście to ledwo doszłam do domu choć daleko nie byłam, tak mnie bolało wszystko, już nie wiem co myśleć ale ledwo mdłości trochę ustąpiły a tu coś takiego, mam już dość a to jeszcze tyle miesięcy. Tak się cieszyłam tą ciążą a to koszmar każdego dnia, jedyne światło to ten mały człowieczek, który będzie, już jest częścią rodziny ale już nie wiem skąd brać siły na te wszystkie przeciwności
|
|
|
|
#2456 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczynki... wczoraj się czułam do kitu tak do wieczora... Dziś już nic, nawet mdłości nie mam.... Jutro wizyta... boje się bardzo...
|
#2457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie bój się głuptasie ja co drugi dzień jestem jak młody bóg a co drugi mam tylko wzdęcia żadnych innych objawów pomyśl, że kończymy już pierwszy trymestr więc powinnaś się czuc coraz lepiej
|
|
|
#2458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
... bo mam tylko to dziecko i męża... Tylko to mi się udało...
|
|
#2459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cieszę, się, że maleństwo rośnie a Ty odpoczywaj, krwiak się wchłania to najwazniejsze, to pewnei kwestia czasu i wrócisz do 'żywych'
|
|
|
#2460 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a rozmawiałaś z ginem co możesz zrobić przy takich bólach? może poradzi jakiś doraźny środek, bo przecież to okropna męczarnianuna oby już wszytsko było dobrze, a na wizycie będzie super, sama zobaczysz ![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:53.

biedna 

mój tata ma urlop jutro i mógłby mnie odebrać z centrum po badaniach, a trochę się boję powrotu po tym. zawieść też się zaoferował, ale nie chcę biednego człowieka wyciągać w wolne bladym świtem z łóżka
nie wiem jak ja wstanę po 5, muszę być tam na 7.

07.07.2012 

rozmawialam dzis w szkole z jedna babka i mowila ze ta glukoza wcale nie jest taka zla, ze jest do przezycia. Czekam na Twoje relacje 

jakiś koszmar po prostu. A jak mam ulżyć sobie np. ćwicząc jak nie mogę przez łożysko a zeby calkiem nie byc bez ruchu byłam wczoraj spacerem w mieście to ledwo doszłam do domu choć daleko nie byłam, tak mnie bolało wszystko, już nie wiem co myśleć ale ledwo mdłości trochę ustąpiły a tu coś takiego, mam już dość a to jeszcze tyle miesięcy. Tak się cieszyłam tą ciążą a to koszmar każdego dnia, jedyne światło to ten mały człowieczek, który będzie, już jest częścią rodziny ale już nie wiem skąd brać siły na te wszystkie przeciwności
... bo mam tylko to dziecko i męża... Tylko to mi się udało...