|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
|
|||
| Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! |
|
4 | 8,33% |
| Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. |
|
0 | 0% |
| Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy |
|
0 | 0% |
| Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. |
|
0 | 0% |
| Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci |
|
0 | 0% |
| Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy |
|
2 | 4,17% |
| Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka |
|
13 | 27,08% |
| Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. |
|
3 | 6,25% |
| Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy |
|
2 | 4,17% |
| Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
15 | 31,25% |
| Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy |
|
1 | 2,08% |
| Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły |
|
3 | 6,25% |
| Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. |
|
1 | 2,08% |
| Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am |
|
2 | 4,17% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Cytat:
jeśli chodzi o basen - chodziliśmy na Muszelkę
|
|
|
|
|
#3332 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Teraz jeszcze bardziej mnie zaciekawiłaś ![]() Cytat:
![]() Cytat:
- O tak, świnki rules ![]() ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Cytat:
|
|
#3333 |
|
Zakorzenienie
|
hej.
Znam wymiary Mateuszka: 3950 i 58.
|
#3334 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć kochane
Chciałam się Wam tylko pochwalić, że mój Tż zdał dzisiaj egzamin na samochody ciężarowe C + E |
|
|
|
#3335 | |
|
Zakorzenienie
|
A fakt, pamiętam. Raz tam byliśmy. Ale też pamiętam, że byłą walka o te przewijaki, bo za mało ich było w stosunku do chętnych
![]() Duży chłopak ![]() Ale na szczęscie mniejszy, niż straszyli ![]() ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Cytat:
![]() Dzielny facet! Mówiłaś, że to tak ciężko, a on proszę, jak sobie poradził
|
|
#3336 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3337 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poszukam tych sklepów u mnie w okolicy.Identyczne jak Szymonka! ![]() Cytat:
![]()
|
|
#3338 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry.
Z tym zasypianiem, to żeby nie było zbyt idealnie to o 24-1 Hania ląduje w Naszym łóżku. Niestety częstotliwość pobudek nadal jest imponująca i nie dałabym rady do niej wstawać. Dla przykładu wczoraj do 24 budziła się 4 razy, a w ciągu całej nocy wypiła 4 butle 240 ml wody z sokiem. ![]() Kajool, ale się uśmiałam z Szymka artysty. Ela, u Nas była stopniowa ewolucja ze spaniem. Najpierw Hania zasypiała przy UU i odkładałam, a jeśli budziła się jak chciałam odłożyć to nosiłam. Później (jak już ciężko było ją nosić) przestawiłam ją na usypianie na kolanach. Ostatnio już na kolanach się mało miejsca zrobiło![]() Myha, WOW- gratulacje dla Martynki. Oby tak już zostało. ![]() Youyou, ale chorobowy maraton, dobrze że już wychodzicie na prostą. Zazdroszczę planów sylwestrowych.![]() Meszsares, zaglądaj częściej! ![]() ![]() Patik, piękne wymiary ma Mateusz. A jak się Oliweczka czuje?Adrij, lubisz świnki? ![]() No to specjalnie dla Ciebie moja gadająca świnka. Nie udało mi się nagrać zbyt wiele, bo się pamięć zapełniła w telefonie, ale to i tak sukces, bo zazwyczaj Hania nie chce nic powiedzieć jak widzi aparat.![]() KLIK Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2012-11-27 o 12:52 |
|
|
|
#3339 |
|
Zakorzenienie
|
same dobre informacje, a u mnie prawdopodobnie w pracy redukcja etatów...
|
|
|
|
#3340 | ||
|
Zakorzenienie
|
hejo
![]() Cytat:
![]() A Sarenka jest świetna ![]() Calkiem spory chłopak ![]() Cytat:
|
|
#3341 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawe czy tutaj kupie coś w rozsądnej cenie.. rano patrzyłam na strony marketow budowlanych to min 200euro.. a tyle mnie nie stac... Musze coś kupić bo samo wietrzenie nie pomaga.... ![]() Brumciu a możesz zalinkować jaki dokładnie? No to kawał chłopa z niego. Tym bardziej brawa dla Oliweczki ![]() To jeszcze czekamy na zdjęcie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3342 | |||||
|
Zadomowienie
|
Bry Kuny
Cytat:
![]() a mi ciągle się te majtaski rolują chyba jeszcze muszę schudnąć![]() wodzę i oczom nie wierzę youyou hmmm tż zawsze wyjmuje co to znaczy nie wyjęta????![]() Cytat:
może jej nawiało jakiegoś prochu na spacerze ![]() Cytat:
Cytat:
hmmm 5 godzin opieki nad Żbikiem pasuje Pani? ![]() Cytat:
![]() zdolniacha!!ojjj trzymajcie kciuki jak mały wstanie jemy żurek i jedziemy na szczepienie będzie ryk
|
|
#3343 |
|
Zadomowienie
|
Madziaranew gratulacje!!!
Ale duży Mateuszek! ![]() Brunetka dla męża!Body i śpiworek u nas na porządku dziennym i nocnym Śpiworki kupuję takie zapinane z boku na zamek, bo Patryk śpi głównie na brzuchu.Promocja w biedronce na otwarcie trwała tydzień i oprócz pieluch było jeszcze sporo innych produktów w niższej cenie. Wg mnie warto sprawdzić. Ciężko mi się wbić w dyskusję. Później wstaję (bo wyłażenie zębów jakby nie ma końca i noce mamy różne). Staram się jeszcze jak najdłużej przebywać z Małym na spacerach, bo pogoda w miarę sprzyjająca. W czasie drzemki południowej nie wiem za co się wziąć... Nie wiem, czy ktoś dawał już takiego linka, ale najwyżej się zdubluje: http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl...fferdate=31939 |
|
|
|
#3344 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
Witam się nieśmiało, bo znowu zniknełam na kilka dni :/ W pracy szaleństwo, robota, robota i jeszcze raz robota .. Dziś troche luźniej, bo nie mamy kilku informacji, a bez nich jesteśmy trochę przyblokowani :/ Ale za to mam chwilę na wizaż Najpierw najważniejsze: Oliweczko, gratulacje Wspaniałe wieści, doczytałam już, że spory chłopczyk z Mateuszka ![]() Ale emocje ... dziewczyny, pamiętacie jak kolejno pojawiały się informacje o porodach i kolejnych dzieciaczkach na świecie? Ja co prawda byłam na innym wątku, ale siedziałam jak na szpilkach w oczekiwaniu na kolejne smsy albo kolenje info na wizażu Cytat:
Pomocy Idę nadrabiac, póki szefa nie ma Jak wróci ze spiotkania to na pewno zajrzy do mnie sprawdzić moje postępy
|
|
|
#3345 |
|
Zakorzenienie
|
dawaj, jedno w tą, jedno w tamta nie stanowi wielkiej różnicy
|
|
|
|
#3346 |
|
Zakorzenienie
|
Marzena jutro będe u Oliweczki to zdam relacje, naarazie za dużo nie pisze. Już nie mogę się doczkekać. I mam zdjęcie Matiego na kom, potem wstawię ( jak się uda)
Ale Haniołek dużo gada!! Sara ni w ząb, nic kompletnie. Kiedyś tata, baba a teraz nawet tego nie, jakby się cofała. Musze Ci kiedyś pokazać zdjecie Julki ( mojej sąsiadki), jest tak podobna do Hanki, szok... Brunetka to super
|
#3347 |
|
Zadomowienie
|
Shira i jak szczepienie??
Brunetko gratuluje mezowi. Marzenko Hania jest przesliczna i taka slodka ![]() A my tez nieoczekiwanie zaliczylismy szczeienie. Bylismy z Szymkiem na kontroli, bo we wrzesniu mial niezaciekawe badania krwi, ale juz jest ok. No i oczywiscie pytanie jakie szczepienia mial, jeju a ja nie wzielam karty szczepien z Polski i trzebabylo wszystko tlumaczyc. Troche sie nameczylam, ale Pan doktor zrozumial No i dostal DTP dzisiaj, za darmo Odpada szczepienie w Polsce.Aha dzisiaj spisalam slowa Szymka i wyszlo mi 45 wyrazów i dzwiekow, chyba tez niezle co??
|
|
#3348 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się w przedszkolu uczyłam piosenek typu "Jestem sobie przedszkolaczek" ..Tak sobie mysle, że moze rodzice nie zglaszają takich rzeczy, bo boją się że ich dziecko będzie potem "inaczej" traktowane przez wychowawczynię? Albo nie wiem .. W pierwszej chwili pomyslalam, że bym zrobiła aferę, ale potem wlasnie tak mnie naszła refleksja - a co jak potem pani będzie się wyżywać na moim dziecku? Cytat:
No może jeszcze Chelsea i Natka by się kwalifikowały do grupy wiekowej Telika (jak kogoś pominęłam, to przepraszam ) A Telikowi gratuluję takiego wyniku Ciekawe, co w moim przypadku by wyszło ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Coś za bardzo się zamaskowali
|
|
|
#3349 |
|
Zakorzenienie
|
Lena wszystko rozumie, ale mówi mało
słowa jakie zna i używa to: mama, tata, dziadzia, baba, niee, tak, cześć, pa, mniam mniam (masuje brzuszek), pupa, próbuje mówić Fifi ale brzmi jak sisi, kici kici zamyka oczka, pokazuje części ciała (buzia, nosek, oko, włoski, brzuch, rączki, nóżki, kolana, paluszki, ucho), pokazuje co chce aby jej podać, wyrzuca pieluchy do kosza, pomaga mi sprzątać i wyciera kurze, chowa i wyciąga swoje ubranka do komody, pokazuje różne rzeczy na obrazkach w książeczkach, śmieje się jak jej mówię "haha", robi "o nie" czyli zasłania buzię całą rączką i ma etap będę się darła jak coś jest nie tak jak chcę aha Filip od wczoraj mi kaszle, dziś kaszel już bardziej mokry więc zostawiłam go w domu, mam nadzieję, że nic się z tego nie rozwinie, daję mu syropek, calcium i liczę że jutro a najpóźniej w czwartek już do przedszkola pójdzie, w piątek mają przedstawienie za które już zaplaciłam, więc lepiej żeby obejrzał stał się fanem myszki miki, non stop może oglądać Disney Junior i klub przyjaciół myszki miki
"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu" Edytowane przez zanka205 Czas edycji: 2012-11-27 o 13:22 |
|
|
|
#3350 | |
|
Zakorzenienie
|
Super
Cytat:
dla Martynki i za badania
|
|
|
#3351 | |
|
Raczkowanie
|
usypianie - Hela zasypia w łóżeczku, ale trzeba przy niej siedzieć.
Mateuszek duży chłopak ![]() brunetka2000, gratulacje dla Męża! Cytat:
![]() Wydaje mi się, że na większości basenów, gdzie jest pływanie dla maluchów są szatnie rodzinne Heluta w nocy wstała z gorączką i katarem - Nurofen pomógł zasnąć. Rano ani śladu nocnych przygód - zęby idą nam te wredne wielkoludy, ale jeszcze nigdy w ten sposób białe potworki nie dawały o sobie znać
|
|
|
|
|
#3352 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O masz, gapa ze zmnie, że nie wstawiłam http://www.bangla.babyonline.pl/opin...n-stop-wilgoci Cytat:
Będzie luzik, zobaczysz ![]() Cytat:
Ma pragnienie dziewczyna ![]() 2. Mama z oporami, ale tez poszło
|
|
#3353 |
|
Zakorzenienie
|
Brumku dzięki
![]() Marzena aaaa jak ślicznie Haniołek mówi Jak oglądam te Wasze filmiki to dzieciaki takie spokojne... mój łobuz by tak nie posiedział, żywioł nie dziecko... Do tego nadal ma fazę bicia, szarpania za włosy, dzisiaj zaczęła mnie gryźć... ja już nie wiem co mam z nią zrobić
|
|
|
|
#3354 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3355 |
|
Zakorzenienie
|
Na ścianie wiszą 3 obrazy - topielec, spalony chleb i kobieta w ciąży. Co łączy te 3 obrazy?
Wspólny tytuł - 'Za późno wyjęty' |
|
|
|
#3356 |
|
Rozeznanie
|
Witam,
padam na pysk.... wróciłam z zakupów, Ala śpi, ja zjadłam syty obiad w postaci sałatki warzywnej z chlebem i glowa mi zaraz eksploduje!Oliweczko duży chłopak z Mateuszka Dzielna mamuśka z Ciebie wracaj szybko do domku! i w wolnej chwili do nas![]() Brunetko dla męża!!!Gadułki Hania i Sara ślicznotki czarujące
Edytowane przez alibany Czas edycji: 2012-11-27 o 14:17 |
|
|
|
#3357 |
|
Zadomowienie
|
Brunetko, super, zdolnego masz tż- gratulacje!
![]() Zanka, mało??? Przecież to bardzo dużo. Zdrówka dla Filipa (Sisiego ). Monia, mam nadzieję, że Tobie odstrzał nie grozi. ![]() A z obrazów się uśmiałam. ![]() Bella, ja też z takim określeniem pierwszy raz się spotkałam. Patik, no to musisz mi koniecznie pokazać tą Julkę- jestem strasznie ciekawa. Czekamy na zdjęcie Mateuszka. Lili, Hania też wszystko w biegu robi. Alibany, chwal się co kupiłaś. Spójrzcie na to, przez taki dowcip to można zawału dostać. ![]() ![]() KLIK Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2012-11-27 o 14:25 |
|
|
|
#3358 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Amelka to samo, nie da sobie przebrać pieluchy, ucieka, przekręca się .. Tylko na podłodze już ją przewijam, bo inaczej nie idzie jej utrzymać ... A przewijak mamy, przed kąpiela kladę go w pokoju na podlodze, i Amelka wie, że ma na niego wejść Rozbieramy się na nim i potem ubieramy, żeby mokrego ręcznika nie kłaśc na pdłodze A propos TESCO - to wlasnie przedwczoraj krążyłam po stoisku z RTV i wkurzylam się, bo nikogo z obsługi nie było Cytat:
za mamę Cytat:
|
|
|
#3359 |
|
Rozeznanie
|
A obkupiłam Alę w bodziaki w Kappahl + jeszcze jakies spodenki, piżamka.
W H&M i w reserved po jednym kominie , jeden beżowy, drugi ciemny brąz, koszula (znowu jeansowa) http://www.stradivarius.com/webapp/w...pere%C5%82kami i buty http://www.kazar.pl/pl-produkt-3221-...8_04_18-2.html (były przecenione 30%/) i takie rajtki P.S. mąż mnie z torbami puści Edytowane przez alibany Czas edycji: 2012-11-27 o 14:46 |
|
|
|
#3360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuję aha jeszcze próbuje mówić Lena ale zawsze się przy tym wygłupia, no i uczę ją mówić "ja"
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:50.

a własnie w przekazie wydają się że o wiele fajniej dziecaki na nie reagują mój J najbardziej lubi, mamy własnie wieś i zwierzęta, ja bym chciala Nazywam świat.

Zazdroszczę planów sylwestrowych.
Nie udało mi się nagrać zbyt wiele, bo się pamięć zapełniła w telefonie, ale to i tak sukces, bo zazwyczaj Hania nie chce nic powiedzieć jak widzi aparat.

Zakończone: 2

za badania
Ma pragnienie dziewczyna