Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-08.2011 - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! 4 8,33%
Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. 0 0%
Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy 0 0%
Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. 0 0%
Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci 0 0%
Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy 2 4,17%
Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka 13 27,08%
Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. 3 6,25%
Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy 2 4,17%
Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 15 31,25%
Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy 1 2,08%
Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły 3 6,25%
Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. 1 2,08%
Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am 2 4,17%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-27, 11:17   #3331
mme_audrey
Raczkowanie

Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość
uu fajnie, na ktorym warszawskim basenie sa takie luksusy?

no własnie nie wiem o co chodzsi z tą serią, bo nigdzie stacjonarnie prawie ich nie ma ja natrafiam tylko na kolory i wieś, wycofują czy co a własnie w przekazie wydają się że o wiele fajniej dziecaki na nie reagują mój J najbardziej lubi, mamy własnie wieś i zwierzęta, ja bym chciala Nazywam świat.
My mamy trzy z tej serii i chciałam jeszcze jakieś upolować, ale chyba ciężko będzie :/

jeśli chodzi o basen - chodziliśmy na Muszelkę
mme_audrey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 11:25   #3332
brumek
Zakorzenienie

Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez DDewik Pokaż wiadomość
Dzień dzisiaj miło spedzilam, przyjechali rodzice(tata miał lekarza), niedawno pojechali.Jaka u nas dzisiaj piękna pogoda bylo, cieplo jak wiosna.Poszlismy do parku, nakarmilismy kaczki, pobiegalismy(bo moje dziecko nie chodzi tylko biega-dba o kondycje mamy).Dobranoc Kobitki.
U nas też było ślicznie. Szkoda, że już nie jest

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
DZiewczyny u nas wszystko prawie dobrze, poza tym że dzieciaki nam ostatnio chorują, Filip siedzi ju z 3 tydzien w domu
Napierw miał anginę, potem przeszło na zapalenie ucha środkowego. w międzyczasie miał wysypkę (chyba od antybiotyku) no i oczywiście wieczny katart i kaszel.
Znaczy się normalny żywot przedszkolaka

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Teraz jeszcze bardziej mnie zaciekawiłaś

Cytat:
Napisane przez myha82 Pokaż wiadomość
Musze sie pochwalic-moje dziecko wczoraj samo zasneło i uwaga....spało cała noc w łóżeczku Rano sie obudziałam i szukałam jej i nagle-przeciez ja w ogóle sie nie wstawałam w nocy
Pierwszy raz od urodzenia przespała cała noc sama
Wielkie brawa

Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość
uu fajnie, na ktorym warszawskim basenie sa takie luksusy?

- Marzena - do usług
a co do świnek to świnki kocham
- Chyba na Potockiej tak jest. Coś mi się obiło o uszy...
- O tak, świnki rules

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Dziewczyny znacie jakieś dobre a nie strasznie drogie pochłaniacze wilgoci?

Wstaje rano a tu w lazience niemiła niespodzianka... wychodzą pierwsze plamki na suficie.....
Ja mam taki w łazience i uważam, ze daję radę
Stary 2012-11-27, 11:52   #3333
patik87
Zakorzenienie

hej.

Znam wymiary Mateuszka: 3950 i 58.
Stary 2012-11-27, 11:54   #3334
brunetka2000
Zakorzenienie

Cześć kochane
Chciałam się Wam tylko pochwalić, że mój Tż zdał dzisiaj egzamin na samochody ciężarowe C + E
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 11:57   #3335
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mme_audrey Pokaż wiadomość
jeśli chodzi o basen - chodziliśmy na Muszelkę
A fakt, pamiętam. Raz tam byliśmy. Ale też pamiętam, że byłą walka o te przewijaki, bo za mało ich było w stosunku do chętnych

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Duży chłopak
Ale na szczęscie mniejszy, niż straszyli

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Cześć kochane
Chciałam się Wam tylko pochwalić, że mój Tż zdał dzisiaj egzamin na samochody ciężarowe C + E
Niesamowite, wielkie gratulacje
Dzielny facet! Mówiłaś, że to tak ciężko, a on proszę, jak sobie poradził
Stary 2012-11-27, 12:04   #3336
myha82
Wtajemniczenie

Cytat:
hej.

Duzy chłopak

Martynka

Natalka
myha82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 12:16   #3337
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
Madziulka - co do zdjęć, to ja w bootsie wywoływałam raz, ale wyszły bardzo słabe, wiec wiecej tam nie nosze. jest jeszcze taki sklep snappy snaps. to tam przewaznie kilka fotek wywołuję.
mój T. ostatnio wspominał coś o Snap fish ale jeszcze nie próbowałam
Dzięki. Ja chciałam wywołać większą ilość zdjęć ( z całego roku) Poszukam tych sklepów u mnie w okolicy.

Cytat:
Identyczne jak Szymonka!

Cytat:
Cześć kochane

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 12:22   #3338
marzena_S
Zadomowienie

Dzień dobry.

Z tym zasypianiem, to żeby nie było zbyt idealnie to o 24-1 Hania ląduje w Naszym łóżku. Niestety częstotliwość pobudek nadal jest imponująca i nie dałabym rady do niej wstawać. Dla przykładu wczoraj do 24 budziła się 4 razy, a w ciągu całej nocy wypiła 4 butle 240 ml wody z sokiem.

Kajool, ale się uśmiałam z Szymka artysty.

Ela, u Nas była stopniowa ewolucja ze spaniem. Najpierw Hania zasypiała przy UU i odkładałam, a jeśli budziła się jak chciałam odłożyć to nosiłam. Później (jak już ciężko było ją nosić) przestawiłam ją na usypianie na kolanach. Ostatnio już na kolanach się mało miejsca zrobiło, więc zaczęłam ją wkładać do łóżeczka. Starałam się postępować tak jak któraś z dziewczyn kiedyś radziła- nie patrzeć na nią i nie odzywać się, ale być w pokoju. Na Hanię to nie działało, dostawała histerii, więc zmieniłam taktykę. Zaczęłam na nią patrzeć i spokojnie mówić, że ma swojego miśka do którego może się przytulić, pieluchę/ że jest pora spania i trzeba się położyć itd. Trwało to jakąś godzinę ale zaczęła zasypiać. Później zaczęłam wychodzić z pokoju, a jak mnie nawoływała, to mówiłam że jestem i zaraz przyjdę (wiem, paskuda jestem), albo żeby się położyła i spała. I tym sposobem, stopniowo i bez większego płaczu się udało. Teraz czekam na magiczny moment kiedy Hania prześpi całą noc w łóżeczku.

Myha, WOW- gratulacje dla Martynki. Oby tak już zostało.

Youyou, ale chorobowy maraton, dobrze że już wychodzicie na prostą. Zazdroszczę planów sylwestrowych.

Meszsares, zaglądaj częściej!

Patik, piękne wymiary ma Mateusz. A jak się Oliweczka czuje?

Adrij, lubisz świnki?

No to specjalnie dla Ciebie moja gadająca świnka. Nie udało mi się nagrać zbyt wiele, bo się pamięć zapełniła w telefonie, ale to i tak sukces, bo zazwyczaj Hania nie chce nic powiedzieć jak widzi aparat.
KLIK

Edytowane przez marzena_S
Czas edycji: 2012-11-27 o 12:52
marzena_S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 12:23   #3339
83monia
Zakorzenienie

same dobre informacje, a u mnie prawdopodobnie w pracy redukcja etatów...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 12:32   #3340
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

hejo
Cytat:
Witam z rana Jestem juz po kawie i dwóch ciastkach
Teraz moge pracowac...
Musze sie pochwalic-moje dziecko wczoraj samo zasneło i uwaga....spało cała noc w łóżeczku Rano sie obudziałam i szukałam jej i nagle-przeciez ja w ogóle sie nie wstawałam w nocy
Pierwszy raz od urodzenia przespała cała noc sama

---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ----------

CARMELA ale Sara rozgadana I tak spokojnie siedzi przy "kręceniu" mOja zaraz mi aparat zabira i nici z filmików
Zdolna Martynka!

A Sarenka jest świetna
Cytat:
hej.

Calkiem spory chłopak

Cytat:
Cześć kochane
Gratulacje!!!!
Stary 2012-11-27, 12:36   #3341
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
ok 17 zł w marketach budowlanych. wietrz czeesto, jak jak mnie w domu nie ma (teraz) mam drzwi od łazienki otwarte, okna otwarte i grzejniki zamkniete. 9h wietrzy mi sie mieszkanie. gdyby nie to to zbierałabym juz chyba pieczqrki bo mam strasznie wilgotne mieszkanie (woda na oknach cala zime mimo nowych okien i szyb!)

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

a moze elektryczne ustrojstwo? http://allegro.pl/sprawdz-osuszacz-p...668258367.html
Staram się otwierać okna na oścież kilka razy dziennie... wilgoć też mamy okropną, codziennie mnie łeb boli, a powietrze aż czuć że ciężkie...
Ciekawe czy tutaj kupie coś w rozsądnej cenie.. rano patrzyłam na strony marketow budowlanych to min 200euro.. a tyle mnie nie stac...
Musze coś kupić bo samo wietrzenie nie pomaga....
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

Ja mam taki w łazience i uważam, ze daję radę
Brumciu a możesz zalinkować jaki dokładnie?
Cytat:
hej.

No to kawał chłopa z niego. Tym bardziej brawa dla Oliweczki
To jeszcze czekamy na zdjęcie
Cytat:
Cześć kochane
Ogromne gratulacje dla Tż!
Cytat:
o a to niezbyt miła wiadomośc..
Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Z tym zasypianiem, to żeby nie było zbyt idealnie to o 24-1 Hania ląduje w Naszym łóżku. Niestety częstotliwość pobudek nadal jest imponująca i nie dałabym rady do niej wstawać. Dla przykładu wczoraj do 24 budziła się 4 razy, a w ciągu całej nocy wypiła 4 butle 240 ml wody z sokiem.
U nas to samo, ale już wole to niż pół godz sterczeć nad łóżeczkiem i trzymać ja za ręke.... a do tego uwielbiam jak się do nas tuli

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 12:41   #3342
Shira_83
Zadomowienie

Bry Kuny
Cytat:
Mamy to!
Mateuszek już jest na świecie, Oliweczka urodziła, szczegóły wkrótce, nic więcej narazie nie napisała

OLIWECZKA GRATULACJE !!
Oliwko gratulację dzielna mamo!!!

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
a Polacy ciagle kradna, blagam nie generalizujmy

a mi ciągle się te majtaski rolują chyba jeszcze muszę schudnąć

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
ooooo wchodzę a tu taki NEWS!
wodzę i oczom nie wierzę youyou

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość

Shirka jesteś nie wyjęta.
hmmm tż zawsze wyjmuje co to znaczy nie wyjęta????

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość

Dziekuje kochane za wszystkie kciuki, moja mamka jedzie jutro na 7.30 do szpitala Przyjeli ja uff...
no super trzymamy dalej za mamunie

Cytat:
Napisane przez mme_audrey Pokaż wiadomość
Helucie zaczęło oko ropieć, zastanawiam się, od czego to
może jej nawiało jakiegoś prochu na spacerze

Cytat:

Hania zaczęła mówić "tak" i prowadzimy sobie takie o to ciekawe konwersacje:
-Haniu, no chodź zmienimy pieluchę.
(cieszy się i ucieka)
- To chcesz śmierdzieć jak świnka?
- Tak! (i się szczerzy mały potwór )

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
marzenka swietna jest Hania

A zapomnialam wam napisac moja rozmowe z szymkiem.
Dorwal krede i ryzuje cos zawziecie po tablicy.
Pytam sie co rysujesz, a moj syn: kotek.
Potem zmazal swoje arcydzielo i narysowal cos innego. Pytam sie, a to co to jest, a on popatrzyl na tablice i calkiem powaznie: "kupa"
no kupppaa

Cytat:
oddam w naturze

hmmm 5 godzin opieki nad Żbikiem pasuje Pani?

Cytat:
Cześć kochane
zdolniacha!!

ojjj trzymajcie kciuki jak mały wstanie jemy żurek i jedziemy na szczepienie będzie ryk jakoś wyjątkowo się dziś stresuję tym
Stary 2012-11-27, 12:43   #3343
mamad1
Zadomowienie

Madziaranew gratulacje!!!

Ale duży Mateuszek!

Brunetka dla męża!

Body i śpiworek u nas na porządku dziennym i nocnym Śpiworki kupuję takie zapinane z boku na zamek, bo Patryk śpi głównie na brzuchu.

Promocja w biedronce na otwarcie trwała tydzień i oprócz pieluch było jeszcze sporo innych produktów w niższej cenie. Wg mnie warto sprawdzić.

Ciężko mi się wbić w dyskusję. Później wstaję (bo wyłażenie zębów jakby nie ma końca i noce mamy różne). Staram się jeszcze jak najdłużej przebywać z Małym na spacerach, bo pogoda w miarę sprzyjająca. W czasie drzemki południowej nie wiem za co się wziąć...

Nie wiem, czy ktoś dawał już takiego linka, ale najwyżej się zdubluje: http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl...fferdate=31939
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 12:51   #3344
agawoo
Zakorzenienie

Dzień Dobry
Witam się nieśmiało, bo znowu zniknełam na kilka dni :/ W pracy szaleństwo, robota, robota i jeszcze raz robota ..
Dziś troche luźniej, bo nie mamy kilku informacji, a bez nich jesteśmy trochę przyblokowani :/ Ale za to mam chwilę na wizaż

Najpierw najważniejsze:
Cytat:
Mamy to!
Mateuszek już jest na świecie, Oliweczka urodziła,
Oliweczko, gratulacje Wspaniałe wieści, doczytałam już, że spory chłopczyk z Mateuszka

Ale emocje ... dziewczyny, pamiętacie jak kolejno pojawiały się informacje o porodach i kolejnych dzieciaczkach na świecie? Ja co prawda byłam na innym wątku, ale siedziałam jak na szpilkach w oczekiwaniu na kolejne smsy albo kolenje info na wizażu

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
zerknij w klubie na pierwszą stronę w wątku prezenty tam są pomysły. Jeszcze ten konik do usypiania z FP i zawieszki z Lamaze :P
Ten temat własnie u mnie na tapecie. Do klubu nie zajrzę, ale może są tak jakieś pomysły na prezent dla mojego 10-miesięcznego, biegającego dzidziusia? Nie mam pomysłu wiekszego, może coś z jakichś edukacyjnych wynalazków?
Pomocy

Idę nadrabiac, póki szefa nie ma
Jak wróci ze spiotkania to na pewno zajrzy do mnie sprawdzić moje postępy

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 12:54   #3345
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość

hmmm 5 godzin opieki nad Żbikiem pasuje Pani?
dawaj, jedno w tą, jedno w tamta nie stanowi wielkiej różnicy

Stary 2012-11-27, 13:02   #3346
patik87
Zakorzenienie

Marzena jutro będe u Oliweczki to zdam relacje, naarazie za dużo nie pisze. Już nie mogę się doczkekać. I mam zdjęcie Matiego na kom, potem wstawię ( jak się uda)
Ale Haniołek dużo gada!! Sara ni w ząb, nic kompletnie. Kiedyś tata, baba a teraz nawet tego nie, jakby się cofała.
Musze Ci kiedyś pokazać zdjecie Julki ( mojej sąsiadki), jest tak podobna do Hanki, szok...

Brunetka
to super
Stary 2012-11-27, 13:06   #3347
Kajool
Zadomowienie

Shira i jak szczepienie??
Brunetko gratuluje mezowi.
Marzenko Hania jest przesliczna i taka slodka

A my tez nieoczekiwanie zaliczylismy szczeienie. Bylismy z Szymkiem na kontroli, bo we wrzesniu mial niezaciekawe badania krwi, ale juz jest ok. No i oczywiscie pytanie jakie szczepienia mial, jeju a ja nie wzielam karty szczepien z Polski i trzebabylo wszystko tlumaczyc. Troche sie nameczylam, ale Pan doktor zrozumial No i dostal DTP dzisiaj, za darmo Odpada szczepienie w Polsce.

Aha dzisiaj spisalam slowa Szymka i wyszlo mi 45 wyrazów i dzwiekow, chyba tez niezle co??
Stary 2012-11-27, 13:14   #3348
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
A propo przedszkoli, wszyscy narzekają, a czy ktoś gdzieś zgłasza? do dyrekcji, kuratorium, zwraca uwaage nauczycielkom? nie. większość narzeka po kątach, a potem się dziwi, ze jest jak jest
Padam po przeczytaniu wątku o przedstawieniu w przedszkolu Ja się w przedszkolu uczyłam piosenek typu "Jestem sobie przedszkolaczek" ..
Tak sobie mysle, że moze rodzice nie zglaszają takich rzeczy, bo boją się że ich dziecko będzie potem "inaczej" traktowane przez wychowawczynię? Albo nie wiem .. W pierwszej chwili pomyslalam, że bym zrobiła aferę, ale potem wlasnie tak mnie naszła refleksja - a co jak potem pani będzie się wyżywać na moim dziecku?

Cytat:
Telik, a Ty gdzie Nam przepadłaś 19-stko? Na dyskotece z rówieśnikami balujesz?
Hehe, my już wszystkie za stare dla Telika No może jeszcze Chelsea i Natka by się kwalifikowały do grupy wiekowej Telika (jak kogoś pominęłam, to przepraszam )
A Telikowi gratuluję takiego wyniku Ciekawe, co w moim przypadku by wyszło
Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Bezpieczniej...bo niby widać dziecko na sankach nie uzyskuje sie zawrotnej prędkości, więc ten argument pomijam.
My przeżyłyśmy sanki bez pchacza, bez oparcia, matkoooo nawet bez śpiworka
Ja biore zwykłe na lince, tylko chyba z materacykiem co by było cieplej w doopke, bo myślę że koc może spadać.
Pchacza odpuszczam- łatwiej będzie do samochodu zabrać, śpiworek odpuszczam- przecież godziny nie będzie na sankach płasko siedzieć, dobrze jak 3 minuty usiedzi, bo pewnie będzie bieganie, samodzielne ciąganie itp.
Jakoś mnie te sanki-pchacze nie przekonują .. Jaka to frajda dla dziecka, jak jedzie przed rodzicem, jak w wózku? Z tego co pamiętam to cała radocha polegała na tym, ze jechało się z tyłu
Cytat:
No widzisz Carmelko, właśnie mam identyczne odczucia, dlatego pytam... Bo jak poczytałam na forach, to mamusie piszą, że gubiły dziecko jak za sobą ciągnęły
Zresztą jak chcę te sanki raczej do szaleństw w parku, a nie łażenia zamiast wózka po ruchliwych ulicach. Więc tym bardziej wypadanie nam nie groźne. Chyba
I chyba bardziej poszaleć można w takich ciąganych - kółka robić itp.
Brumku, powiedz mi, jak można zgubic dziecko? Przecież dziecko troche waży, to nawet jak zjedzie z sanek to matka raczej poczuje, a poza tym chyba rodzić ciagnąc dziecko na sankach ma na tyle oleju w głwoie, żeby się co chwilę ogladac i patrzeć czy dziecko zjeżdza z sanek czy nie?
Cytat:
O, mamy takie samo nosidło Tyle że zamiast czarnych pasów mamy beż.
Mało Was widać, ale wierzymy, że istniejecie

A zdradzisz, ile masz lat?
No nie wiem, ja bym tam nie wierzyła Coś za bardzo się zamaskowali

Stary 2012-11-27, 13:19   #3349
zanka205
Zakorzenienie

Lena wszystko rozumie, ale mówi mało
słowa jakie zna i używa to: mama, tata, dziadzia, baba, niee, tak, cześć, pa, mniam mniam (masuje brzuszek), pupa, próbuje mówić Fifi ale brzmi jak sisi, kici kici
zamyka oczka, pokazuje części ciała (buzia, nosek, oko, włoski, brzuch, rączki, nóżki, kolana, paluszki, ucho), pokazuje co chce aby jej podać, wyrzuca pieluchy do kosza, pomaga mi sprzątać i wyciera kurze, chowa i wyciąga swoje ubranka do komody, pokazuje różne rzeczy na obrazkach w książeczkach, śmieje się jak jej mówię "haha", robi "o nie" czyli zasłania buzię całą rączką
i ma etap będę się darła jak coś jest nie tak jak chcę

aha Filip od wczoraj mi kaszle, dziś kaszel już bardziej mokry więc zostawiłam go w domu, mam nadzieję, że nic się z tego nie rozwinie, daję mu syropek, calcium i liczę że jutro a najpóźniej w czwartek już do przedszkola pójdzie, w piątek mają przedstawienie za które już zaplaciłam, więc lepiej żeby obejrzał
stał się fanem myszki miki, non stop może oglądać Disney Junior i klub przyjaciół myszki miki

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

Edytowane przez zanka205
Czas edycji: 2012-11-27 o 13:22
zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 13:21   #3350
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Tż przedłużyli urlop, jedziemy do polski na 2 tyg
Super
Cytat:
Ja czekam niecierpliwie na prenatalne (28.11) Strasznie sie nimi stresuje...Nawet po nocach mi sie śnia...
i pochwale sie-Martynka zaczeła mówic mama
dla Martynki i za badania

Stary 2012-11-27, 13:25   #3351
mme_audrey
Raczkowanie

usypianie - Hela zasypia w łóżeczku, ale trzeba przy niej siedzieć.

Mateuszek duży chłopak

brunetka2000, gratulacje dla Męża!

Cytat:
A fakt, pamiętam. Raz tam byliśmy. Ale też pamiętam, że byłą walka o te przewijaki, bo za mało ich było w stosunku do chętnych
ja już nie pamiętam dokładnie, chodziliśmy tam trochę na te zajęcia dla maluchów - chyba cztery przewijaki były w przebieralni i kilka na zewnątrz - można je było dostawić, ale ciasno się robiło

Wydaje mi się, że na większości basenów, gdzie jest pływanie dla maluchów są szatnie rodzinne

Heluta w nocy wstała z gorączką i katarem - Nurofen pomógł zasnąć. Rano ani śladu nocnych przygód - zęby idą nam te wredne wielkoludy, ale jeszcze nigdy w ten sposób białe potworki nie dawały o sobie znać
mme_audrey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 13:32   #3352
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Ale chyba nie Twojego

Cytat:
Brumciu a możesz zalinkować jaki dokładnie?
O masz, gapa ze zmnie, że nie wstawiłam
http://www.bangla.babyonline.pl/opin...n-stop-wilgoci

Cytat:
ojjj trzymajcie kciuki jak mały wstanie jemy żurek i jedziemy na szczepienie będzie ryk jakoś wyjątkowo się dziś stresuję tym
Będzie luzik, zobaczysz

Cytat:
1.

2. No to specjalnie dla Ciebie moja gadająca świnka. Nie udało mi się nagrać zbyt wiele, bo się pamięć zapełniła w telefonie, ale to i tak sukces, bo zazwyczaj Hania nie chce nic powiedzieć jak widzi aparat.
KLIK
1. 4 x 240 Ma pragnienie dziewczyna
2. Cudności
Mama z oporami, ale tez poszło
Stary 2012-11-27, 13:47   #3353
agulaaabar
Zakorzenienie

Brumku dzięki

Marzena aaaa jak ślicznie Haniołek mówi

Jak oglądam te Wasze filmiki to dzieciaki takie spokojne... mój łobuz by tak nie posiedział, żywioł nie dziecko...
Do tego nadal ma fazę bicia, szarpania za włosy, dzisiaj zaczęła mnie gryźć... ja już nie wiem co mam z nią zrobić

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 13:54   #3354
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
hmmm tż zawsze wyjmuje co to znaczy nie wyjęta????
leże i
Stary 2012-11-27, 14:03   #3355
83monia
Zakorzenienie

Na ścianie wiszą 3 obrazy - topielec, spalony chleb i kobieta w ciąży. Co łączy te 3 obrazy?
Wspólny tytuł - 'Za późno wyjęty'

Stary 2012-11-27, 14:15   #3356
alibany
Rozeznanie

Witam,
padam na pysk....
wróciłam z zakupów, Ala śpi, ja zjadłam syty obiad w postaci sałatki warzywnej z chlebem i glowa mi zaraz eksploduje!

Oliweczko duży chłopak z Mateuszka Dzielna mamuśka z Ciebie wracaj szybko do domku! i w wolnej chwili do nas

Brunetko dla męża!!!

Gadułki Hania i Sara ślicznotki czarujące

Edytowane przez alibany
Czas edycji: 2012-11-27 o 14:17
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 14:22   #3357
marzena_S
Zadomowienie

Brunetko, super, zdolnego masz tż- gratulacje!

Zanka, mało??? Przecież to bardzo dużo.
Zdrówka dla Filipa (Sisiego ).

Monia
, mam nadzieję, że Tobie odstrzał nie grozi.
A z obrazów się uśmiałam.

Bella, ja też z takim określeniem pierwszy raz się spotkałam.

Patik, no to musisz mi koniecznie pokazać tą Julkę- jestem strasznie ciekawa. Czekamy na zdjęcie Mateuszka. Z mówieniem u Nas było podobnie, też był przestój, a właściwie przestała mówić to co wcześniej mówiła, a teraz znowu ruszyło i pojawiają się nowe słowa np. wronę potrafi naśladować "kraaaa".

Lili, Hania też wszystko w biegu robi. Specjalnie nagrałam film przy jedzeniu, bo wtedy jest w stanie się bardziej na mnie skupić.

Alibany, chwal się co kupiłaś.

Spójrzcie na to, przez taki dowcip to można zawału dostać.
KLIK

Edytowane przez marzena_S
Czas edycji: 2012-11-27 o 14:25
marzena_S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 14:27   #3358
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zapałeczka Pokaż wiadomość
Witam się
My też już nie mamy przewijaka od jakiegoś czasu Z resztą nie wyobrażam sobie przewijania młodego dalej na przewijaku, bo on przy zmianie pampersa często się wyrywa, wierci, ucieka itd....

Tak poza tym, to muszę się "pochwalić", że ma szczęście przyznali nam stypendium, więc mamy za co studiować
Btw w tym tesco popracowałam całe 5 dni Więc wciąż pracy brak.

A dziś ostatki i taką mam ochotę, żeby gdzieś wyjść, ale ani nie ma z kim ani co.... napiłabym się chociaż dobrego drina.
Witaj zapałeczko
Amelka to samo, nie da sobie przebrać pieluchy, ucieka, przekręca się .. Tylko na podłodze już ją przewijam, bo inaczej nie idzie jej utrzymać ...
A przewijak mamy, przed kąpiela kladę go w pokoju na podlodze, i Amelka wie, że ma na niego wejść Rozbieramy się na nim i potem ubieramy, żeby mokrego ręcznika nie kłaśc na pdłodze

A propos TESCO - to wlasnie przedwczoraj krążyłam po stoisku z RTV i wkurzylam się, bo nikogo z obsługi nie było

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
A moja nieobecnosc niestety nie jest zwiazana z praca...moja mama znowu jest powaznie chora...2 lata temu miała ciezka operacje na jajnikach-własciwie to ratowali jej zycie. Wszystko było dobrze a teraz znów to samo...guzy, wszedzie, olbrzymie. Czeka na termin operacji, jutro ma dzwonic na Kliniki czy ja przjma w pon wiec bardzo Was prosze o kciuki

Buziaki dla wszystkich zebuszkow
za mamę
Cytat:
My już po imprezie u teściowej. Nawet ok było. Poza tym, że - identycznie ja w zeszłym roku - nie załapaliśmy się ani na ciepłe posiłki, ani na ciasto, ani na herbatę. Na 17 zapraszali, a do 20.30 (tak wyszliśmy) nie podali jeszcze nic z tych rzeczy Zawsze u nich taka organizacja. I potem narzekają, że znowu - jak w zeszłym roku - tak wcześnie uciekamy. A Tymuś już na rzęsach chodził.
Padłam ... fajna impreza ..doczytalam, że byla salatka i sledzik .. btw, o której oni podają te inne rzeczy? A może wcale nie podają? Cóż za oszczędność

Stary 2012-11-27, 14:33   #3359
alibany
Rozeznanie

Cytat:

Alibany, chwal się co kupiłaś.
A obkupiłam Alę w bodziaki w Kappahl + jeszcze jakies spodenki, piżamka.
W H&M i w reserved po jednym kominie , jeden beżowy, drugi ciemny brąz,
koszula (znowu jeansowa) http://www.stradivarius.com/webapp/w...pere%C5%82kami
i buty http://www.kazar.pl/pl-produkt-3221-...8_04_18-2.html (były przecenione 30%/)
i takie rajtki

P.S. mąż mnie z torbami puści
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 134580360231_MODC0790_208.jpg (103,7 KB, 34 załadowań)

Edytowane przez alibany
Czas edycji: 2012-11-27 o 14:46
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 14:40   #3360
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Zanka, mało??? Przecież to bardzo dużo.
Zdrówka dla Filipa (Sisiego ).
no w sumie... na pewno więcej niż Filip w jej wieku, ale i tak późno zaczęła mówić cokolwiek, to wymieniłam te słowa to od jakiegoś miesiąca dopiero mówi, wcześniej nic kompletnie, tylko dzikie odgłosy i śmiechy
dziękuję

aha jeszcze próbuje mówić Lena ale zawsze się przy tym wygłupia, no i uczę ją mówić "ja"

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości