Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 2013 cz.3 - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku ??
Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.IV 7 16,28%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.IV 3 6,98%
Szalone mamuśki plotkują i wyprawkę kompletują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 0 0%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 1 2,33%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.4 2 4,65%
Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013 cz.4 13 30,23%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i Dzidzie podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 0 0%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 1 2,33%
Zimę mamy, na wizyty biegamy bo się martwimy kiedy Bobaski zobaczymy. V-VI 2013 cz.4 0 0%
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 4 9,30%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.4 1 2,33%
Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.IV 0 0%
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.IV 6 13,95%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 2 4,65%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.IV 1 2,33%
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.IV 1 2,33%
Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.4 0 0%
Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.4 0 0%
Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.IV 0 0%
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.IV 1 2,33%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-27, 14:50   #2761
vil84
Wtajemniczenie

Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201

Meli, ale Ci się baba trafiła w ogóle jak czytam o tych Waszych wizytach czasem, to wierzyć mi się nie chce, jak można tak traktować pacjentki ... ja raz trafiłam na chamskiego gina, ale zbadał mnie dokładnie, tabletki dobrał mi idealnie, więc nie narzekałam ...
a Ksawciu jaki duży już ciekawe, czy nasze młode też już takich gabarytów jest
no i ciekawe, co z tym połówkowym będziesz miała ...

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Ale sie wpienilam!! Nikt cholerka w tym kraju nie traktuje ludzi powaznie!!
Dzwoni mąż tydz temu, że miały być meble do 5 tyg jest 6 i ich nie ma, powiedzieli mu, że będą za tydz. Dzwoni wczoraj(minęło 7 tyg) oni, że ktoś tam już wyszedł i nie wiedza co i jak zadzwonią jutro. Nie dzwonią. Dzwoni TŻ. AA oni co?? Zadzwonią jutro bo jakaś paczka idzie ale oni nie wiedza, czy to akurat nasze czy nie!! I że póki co mają materac i szafkę nocną. No kurrrrrdeeee felek!! za 7 tyg zdążyli tyle??!!!!!!! Jak jutro zadzwonią to ja im już nagadam swoje!!
niezła organizacja ... my się wczoraj w końcu dodzwoniliśmy do "naszych mebli", mają być niby jutro. mąż mówił facetowi, że ja będę w domu, ale że popołudniu wychodzimy, i niby wstępnie mają być koło 10-11. ale doszliśmy do wniosku, że pewnie albo nie przyjadą jutro, albo przyjadą, jak będziemy do kina wychodzić

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Mamuśki- czy któraś z Was korzysta/ła z takich rajstop i leginsów z Gatty?!? Jestem ciekawa jak z jakością etc?
ja kupiłam rajstopy, bardzo fajne są tylko droogie

koleżanka mnie dziś pocieszyła ... rozmawiałyśmy na temat tycia w ciąży, bo ona przytyła ponad 25 kilo, i zapytałam z ciekawości, czy od razu jej kilogramy przybywały, czy jakoś później (z nadzieją, że może od razu, i że jak jeszcze nic nie przybrałam na wadze to może nie będzie źle) ... a ona mówi że właśnie jakoś w 5 miesiącu zaczęła jej waga rosnąć suuuuuuuuuper

Jenny daj znać koniecznie o porodzie w tym szpitalu !!! ja póki co jestem na niego zdecydowana, ale zawsze lepiej się dowiedzieć

Maleństwo się przypomniało, po dwóch dniach, że jest ja chcę moooocniejjjjj <masochistka>

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2012-11-27 o 14:58
vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 14:52   #2762
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez Meliitele Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
Meli, ale Ci się baba trafiła w ogóle jak czytam o tych Waszych wizytach czasem, to wierzyć mi się nie chce, jak można tak traktować pacjentki ... ja raz trafiłam na chamskiego gina, ale zbadał mnie dokładnie, tabletki dobrał mi idealnie, więc nie narzekałam ...
a Ksawciu jaki duży już ciekawe, czy nasze młode też już takich gabarytów jest
no i ciekawe, co z tym połówkowym będziesz miała ...

niezła organizacja ... my się wczoraj w końcu dodzwoniliśmy do "naszych mebli", mają być niby jutro. mąż mówił facetowi, że ja będę w domu, ale że popołudniu wychodzimy, i niby wstępnie mają być koło 10-11. ale doszliśmy do wniosku, że pewnie albo nie przyjadą jutro, albo przyjadą, jak będziemy do kina wychodzić

ja kupiłam rajstopy, bardzo fajne są tylko droogie

koleżanka mnie dziś pocieszyła ... rozmawiałyśmy na temat tycia w ciąży, bo ona przytyła ponad 25 kilo, i zapytałam z ciekawości, czy od razu jej kilogramy przybywały, czy jakoś później (z nadzieją, że może od razu, i że jak jeszcze nic nie przybrałam na wadze to może nie będzie źle) ... a ona mówi że właśnie jakoś w 5 miesiącu zaczęła jej waga rosnąć suuuuuuuuuper

łooo niezłe pocieszenie, 5 kg na miesiąc, wooow... więc musisz uważać

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 14:54   #2763
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
o ja, wymiatam w rankingu
Teraz z Ciebie jest największa gaduła

---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

Cytat:
Jenny daj znać koniecznie o porodzie w tym szpitalu !!! ja póki co jestem na niego zdecydowana, ale zawsze lepiej się dowiedzieć
Dam na pewno

My też się nad nim powoli zastanawiamy, chociaż do Kato mamy jakieś 50km, ale mąż jakoś nie lubi naszego szpitala i mam szukać innych

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017

Edytowane przez JennyAniolek
Czas edycji: 2012-11-27 o 14:56
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 14:56   #2764
storyl
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Zestaw fajny, cena już mniej ale czy my naprawdę potrzebujemy tych wszystkich rzeczy ??
właśnie, czy te wszystkie rzeczy są nam potrzebne po porodzie pewnie się okaże, że połowy nie użyjemy..
ja jak narazie wybrałam butelki, smoczki i podgrzewacz, bo mój TŻ chce mieć, żeby on też mół karmić dziecko w nocy!!! : D
a co do sterylizatora to się poważnie zastanawiam czy jest mi potrzebny..
storyl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 14:57   #2765
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek
Teraz z Ciebie jest największa gaduła
i jak mi się to ucho nie odetka, to w realnym świecie ograniczę mówienie a wygadywać się będę tu
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 15:04   #2766
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez storyl Pokaż wiadomość
właśnie, czy te wszystkie rzeczy są nam potrzebne po porodzie pewnie się okaże, że połowy nie użyjemy..
ja jak narazie wybrałam butelki, smoczki i podgrzewacz, bo mój TŻ chce mieć, żeby on też mół karmić dziecko w nocy!!! : D

brawa dla TŻ !!!
ja póki co mam listę bardzo ograniczoną, tzn. jest na niej wszystko do pielęgnacji, pieluchy, ciuszki itp, ale jak ją tak przeglądam, to poza ciuszkami, większość rzeczy już mamy ... pierdółki typu szczotka, patyczki do uszu czy nożyczki są, zostały droższe zakupy, jak laktator, leżaczek, termometr, wózek ... no i parę rzeczy, które mogę kupić pod domem, jak aspirator do noska czy wanienka.
mąż powiedział, że mam na święta do dyspozycji 200 zł i mam coś sobie wybrać, to chyba zainwestuje w rogala, tego z motherhood

Stary 2012-11-27, 15:04   #2767
pearl87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Robiłam dziś resztę kruchych ciastek

Zobaczcie co stworzyłam dla TŻ
Zawsze mówi, że by mnie zjadł, to mu się zrobiłam

Tylko jakaś broda mi podwójna, a wręcz poczwórna wyszła
cudne mnie się skojarzyło z Wenus z Willendorfu ale to w sumie jeden z najważniejszych symboli płodności i kobiecej siły

też się ograniczam do minimum z listą rzeczy i cały czas rozważam, czy się nie zdecydować na te eko-pieluszki wielorazowe (otulaczki i wkłady)

wzięłam się za gotowanie, właśnie pochłonęliśmy ogórkową i .. blok czekoladowy z orzechami i migdałami zapomniałam, że to istnieje, a teraz wzywa mnie co chwila do lodówki

Edytowane przez pearl87
Czas edycji: 2012-11-27 o 15:06
pearl87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-27, 15:05   #2768
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
uff. znowu poza top ten

Cytat:
jejku.. ja nawet nie zaczęłam się zastanawiac nad takimi rzeczami
kumepla rodzi w marci i na razie mają tylko. uwaga. huśtawko-bujaczko-leżaczek ogrodowy
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 15:06   #2769
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
ja póki co mam listę bardzo ograniczoną, tzn. jest na niej wszystko do pielęgnacji, pieluchy, ciuszki itp, ale jak ją tak przeglądam, to poza ciuszkami, większość rzeczy już mamy ... pierdółki typu szczotka, patyczki do uszu czy nożyczki są, zostały droższe zakupy, jak laktator, leżaczek, termometr, wózek ... no i parę rzeczy, które mogę kupić pod domem, jak aspirator do noska czy wanienka.
mąż powiedział, że mam na święta do dyspozycji 200 zł i mam coś sobie wybrać, to chyba zainwestuje w rogala, tego z motherhood
Vil a możesz wkleić swoją listę ubranek

Ja póki co spisuję sobie co już mamy (ile sztuk i jaki rozmiar), ale nie mam pojęcia ile dokładnie powinnam czego mieć

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-11-27, 15:06   #2770
Meliitele
Zakorzenienie

Cytat:
brawa dla TŻ !!!
Ja musze tez sobie liste zrobic co potrzebuje. Calkiem mozliwe ze T bedzie teraz w kwietniu wiec teraz go zaciagne do sklepow zeby wszystko juz kupil.
Nie bede czekac do kwietnia. Bo chyba na poczatku sa swieta wielkanocne?

What the world needs now is love, sweet love
it's the only thing that there's just too little of

7/40
Meliitele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 15:10   #2771
storyl
Raczkowanie

Cytat:
brawa dla TŻ !!!
ja też mam listę ale ogólnie zaczniemy kupować dopiero od stycznia bo chwilowo mamy inne wydatki : ) teraz to tylko czytam o różnych rzeczach i wybieram co trzeba będzie kupić : )
a co do TŻta to jestem z niego dumna tylko ciekawe jak to się sprawdzi w praktyce : D
a co do tej poduchy to też się nad nią zastanawiałma, jak któraś przetestuje to dajcie znać koniecznie!

Edytowane przez storyl
Czas edycji: 2012-11-27 o 15:15

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-27, 15:13   #2772
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Nie bede czekac do kwietnia. Bo chyba na poczatku sa swieta wielkanocne?
Wielkanoc w 2013 wypada 31.03-1.04

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-11-27, 15:17   #2773
Meliitele
Zakorzenienie

Cytat:
Wielkanoc w 2013 wypada 31.03-1.04
no to zdecydowanie za pozno. Mam racje chyba?

7/40
Stary 2012-11-27, 15:22   #2774
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
dziewczyny pytanie dnia!

mogę iść na kręgle? czy tak nie za bardzo?
bo oczywiście mądra asia weszła w neta i się naczytała że się łożysko odkleja i inne straszne rzeczy... ale chyba bardziej wam wierzę
Ja bym się chyba bała grać

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
A tak w ogóle to czekam na urodzinowe prezenty, życzenia i takie tam
Spóźnione życzenia wszystkiego co najlepsze w dniu urodzin

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/gra-kolejka-ipn-no...789325603.html

Haha, przeczytałam, boska. Następny nasz zakup "growy" już chyba wiem w którym kierunku pójdzie.
Dzięki za linka

My z planszówek mamy monopol i scrabble.

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Na początek NAJWAŻNIEJSZE WIADOMOŚCI czyli:
-wiek płodu większy o 4 dni niż wynika to z OM
-ruchliwe bardzo
-NT 1,45mm prawidłowe
-kość nosowa widoczna
-kosmówka na ścianie tylnej
-serduszko bije 160 uderzeń na minute!! Cudowne uczucie było je usłyszeć!!!
-główka,kręgosłup,rączki,n óżki,organy wszystko widoczne i jest ok
-pępowina 3 naczyniowa czyli ok
-przepływy przez zastawkę trójdzielną prawidłowe
-CRL 66mm

I z tego się cieszę najbardziej bo to było najważniejsze w badaniu
Próbowałam wyciągnąć od niej płeć ale nie chciała mówić. Powiedziała,że to nie jest celem tego badania i na tym etapie płci nie sprawdzają i nie zajmują się tym, ale skoro nalegam to może to być chłopiec , ale nie musi bo coś tam między nogami sterczy, ale sterczyć na tym etapie sterczy u dziewczynki też.Sprawdzać będzie na połówkowym i albo się wchłonie to co tam sterczy i będzie dziewczynka,albo zostanie i będzie chłopak
Czyli podsumowując co do płci to nadal nic nie wiem...
Możecie się dziwić,ale jak usłyszałam chłopak to mnie zatkało..cieszyłam się jedynie z tego,że wyniki usg prawidłowe.Nadal się trzymam nadzieji że jednak cipcia z tego wyjdzie
Te z Was co będą miały pierwsze dziecko to pewnie nie zrozumieją mnie i będą się dziwić, ale uwierzcie mi jak się ma już 2 synków w domu to jednak nastawienie na płeć jest bardzo duże:/

A o to zdjęcia, na jednym z nich ponoć widać płeć:
Najważniejsze, że z maluszkiem wszystko w porządku i mam nadzieję, że doczekacie się córeczki

---
Lady Wy to naprawdę macie przeboje z różnymi ludźmi. Jak nie bratowa to ten kolega. Masakra

Wika bardzo mi przykro
Trzymaj się i... tego jak Cię potraktowali nie zostawiłabym Co za banda

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

Cytat:
no to zdecydowanie za pozno. Mam racje chyba?
No trochę za późno za zakupy, bo co jak Ksawery urodzi się szybciej ?

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-11-27, 15:26   #2775
Meliitele
Zakorzenienie

Cytat:

No trochę za późno za zakupy, bo co jak Ksawery urodzi się szybciej ?
No wiec wlasnie, tez tak mysle a roznie to moze byc.
W weekend przysiade i zrobie jakas liste
Nie mowiac juz o wozku ale to do sklepu sie pojedzie i sie cos wybierze

7/40
Stary 2012-11-27, 15:29   #2776
storyl
Raczkowanie

dziewczyny jak sądzicie, ile paczek pieluszek/sztuk trzeba mieć, żeby chociaż na pierwszy miesiąc wystarczyły? może wypowiedzą się jakieś doświadczone mamy? : D
Stary 2012-11-27, 15:31   #2777
potterka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Jeszcze się pochwalę, że kończymy dziś 15tc

i mi dziecko wychudło idę po to śniadanie

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Ale od rana mam nerwowy dzień
Z samego rana spotkałam swojego najgorszego wroga gościówke z którą studiowałam, której wręcz niecierpie i chętnie bym ją wredna, chamska, idiotka!!! Od studiów widziałam ją może z 2 razy- na szczęście, a dziś jak się spotkałyśmy to jak mnie zmierzyła wzrokiem, oczy wytrzeszczyła ze zdzwienia aż mnie zamurowało i tylko co mogłam w tym momencie zrobić to odwrócić się na pięcie i iść w drugą stronę

Na dodatek dziś dowiedzieliśmy się ,że możemy mieć problemy z dostaniem kredytu na mieszkanie bo ja mam umowe na czas nieokreślony a szef Tża niechce mu wystawić aneksu do umowy, tak by na umowie widniałay zarobki takie jakie naprawde bierze

Masakryczny dzień

Dziś wstawie wam te obiecane zdjecia ciuchów dla mleństwa i mojego brzucha....
Miłego dnia Wam życze

Cytat:
Ciuszki dla maleństwa, prawie wszystkie rozmair 62, tylko ogrodniczki z NEXTA większe. Za wszystko dałam niespełna 30 zł, kupując na ciuchach po 1zł, 2zł, ogrodniczki najdroższe bo 8,50zł

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Widziałam, że był temat pożyczania pieniędzy znajomym. Ojjj.. mamy z Tż duuużo nieprzyjemnych sytuacji przed oczami przez to pożyczanie

Ponad rok temu Tż pożyczył swojemu przyjacielowi 2tysiące. Oczywiście termin dawno minął a ten dalej nie oddawał, w końcu Tż zadzwonił i powiedział że mu kasa koniecznie potrzebna bo chce mi kupić pierścionek. A ten do niego, a co Ty takie drogie prezenty robisz? lepiej nie rozpieszczaj, to będzie bardziej kochała
Dodam, że za te pożyczone pieniądze poleciał z nowo poznaną dziewczyną na Seszele. I nawet się nie przyznał, ale wiadomo że kłamstwo ma krótkie nogi i wyszło.

Inny przyjaciel pożyczał od mojego Tż też spore sumki i oddawał mu ratami przelewając na konto, w tytule wpisywał pożyczka. Mój Tż tego nie widział. Potem strasznie się pokłócili bo ten jego przyjaciel zarywal do mnie jak byliśmy na współnych wakacjach. I to tak chamsko, że masakra jeszcze próbował mojemu Tż wkręcić, że to ja go podrywam. Jak za plecami Tż wziął i mnie przytulił na powitanie to odepchnęłam go przy ludziach, jego żona wielce się oburzyła jak ja mogłam.
Ogólnie długa historia, ale kose z nimi mieliśmy straszną. No i teraz po półtorej roku przyszło wezwanie z sądu, Bo ten koleś podał mojego Tż, że jesteśmy mu winni 10tysięcy, bo nam przelewał pożyczki na konto. A to była nasza kasa, którą nam oddawał... ehhhh.. mówię Wam... masakraaaa
Teraz czekają nas procesy w sądzie..
ja pierdziele co za bezczel :/
Cytat:
Jestem!
Wizyta okropna!! nigdy wiecej nie pojde do baby ginekolog!!
No wiec najpierw cisnienie waga itd, potem na samolot popatrzyla powciskala i kazala zejsc i sie ubrac. Ok ubralam sie przychodze do niej i mowie czy mi zrobi usg? a ona wielkie oczy i jakie usg?? A ja mowie ze chcialabym zobaczyc dziecko czy jest wszystko wporzadku ze chora bylam i dlugo nie mialam usg. Cos tam pod nosem burknela i ze czekaja JEJ pacjetnki ze to lekarz prowadzacy moze mi zrobic usg ze ona nie musi mi robic. Ja lzy w oczach no ale kazala sie polozyc. No i zobaczylam mojego synka lezal pisiolem do gory wiec na 100% chlopak maly wazy 260 gram i ma 16.5 cm. Powiedziala ze duzy chlopak bedzie. ledwo co sie caly zmiescil na ekranie. Ale usg trwalo z 5 min?
Nawet o zdjecie sie nie pytalam bo balam sie ze znowu mnie opie.rdoli. Nie mowiac juz o dokladnych pomiarow malego..
No i gardlo mi jeszcze zobaczyla, oczywiscie zje.ba ze nie powinnam wcale byc chora.. no i kazala mi kupic syrop prenalen i tabletki prenatal gripcare.
Za tydzien mam zadzwonic i sie dopytac czy wiadomo cos kiedy bedzie moj lekarz! boziu niech on wraca
A no i przytylam 4kg W karcie na 1 wizycie mialam wpisane 60.5 a teraz 64.6. A myslalam ze wiecej wtedy wazylam.
No i mam pic ponad 2 litry wody dziennie

Ale mimo tej niemilej wizyty jestem szczesliwa ze z Ksawciem jest ok !
gratuluje wizyty
Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Oto mój dzisiejszy zakup z C&A po zniżce - 20 % wyszło około 23 zł Śliczne I taki fajny materiał, jakiś eko podobno

nadrobiłam tylko część bo zbieram się do lekarza zaraz... dzięki za kciuki przydadza się
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 15:38   #2778
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Vil a możesz wkleić swoją listę ubranek

Ja póki co spisuję sobie co już mamy (ile sztuk i jaki rozmiar), ale nie mam pojęcia ile dokładnie powinnam czego mieć
pewnie, tylko że ja się w ogóle nie znam, wypisałam sobie, to co uważam, że się przyda i mniej więcej ilości, ale i tak na pewno czegoś będzie za dużo, za mało, albo się w ogóle nie będzie używało

u mnie na liście jest:
body z krótkim rękawem - 5 szt
body z długim rękawem - 3 szt
półśpioszki - 4 szt
śpioszki - 4 szt
czapeczki - dwie cieniutkie, do ubierania zaraz po urodzeniu
rękawiczki - niedrapki - 1 p.
skarpetki - 3 p
kaftaniki - 3,4 szt
pajacyki - 3 szt
śpiworek do spania

kupuje na rozmiar 62, w podanych wyżej ilościach (przynajmniej takie są założenia ) i po 2,3 sztuki rozmiaru 56, ale raczej gorszej jakości, używanych, tanich, bo albo nie będzie chodzić, albo zaraz wyrośnie.

Cytat:
dziewczyny jak sądzicie, ile paczek pieluszek/sztuk trzeba mieć, żeby chociaż na pierwszy miesiąc wystarczyły? może wypowiedzą się jakieś doświadczone mamy? : D
ja nie wiem ile paczek, też się chętnie dowiem, ale my mamy plan kupienia z kilku firm od razu, i testowania, które będą lepsze i tańsze

Stary 2012-11-27, 15:41   #2779
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Mój lekarz to ginekolog-położnik-cytolog
Mój też

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Jestem mistrzem...

Leżę sobie pod kocem w domu, wpada mój tata, ja zdziwiona o co kaman, on dosiada się do mnie jeszcze w butach i kurtce i mówi no choć przytul się?!
Nie wiedziałam o co kaman, okazało się, że dwa sms "jestem jakaś smutna dziś. kocham Cię" i "Chcę do Ciebie i przytulić się" wysłałam do taty a on czub żarty sobie ze mnie uskutecznia...
Kochany tato

Cytat:
to ja też wam opowiem hiostorię i spadam do odmu

mój tata szedł ze mną do sklepu i moją siostrą. ja lat ok. 5, siostra ok 3. a mama juz tam była bo to były czasy wieeeelkich kolejek. i tata wchodzi z nami do sklepu, tłum ludzi, a moja siostra: "o ku*** ile tu ludzi"
a co mój kochany tatuś zrobił? odwrócił się na pięcie i wyszedł ze sklepu a dzieci gdzie poszły? do mamusi! mama myślała że się pod ziemię zapadnie ale już wyjść nie mogła bo i tak stała 2 godziny to trochę szkoda

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Ja czekam na najnowszą relację z odwiedzin Księdza u przyjaciółki. Jej młodsza zawsze coś podsłucha, wymyśli ...
Dwa lata temu jechali do jej mamy bo się ledwo wprowadzili i nie mieli "zestawu" świeca+kropidlo itd. Mała ciągle coś gadała pytała i po kolejnym pytaniu "po co jedziemy" przyjaciółka nie wytrzymała i powiedziała "zestaw młodego egzorcysty". Pech chciał, że dziecko właśnie to zapamiętało, a ksiądz zapytał "co to jest?" wskazał na wodę święcono, a młode odparło"zestaw młodego egzorcysty". Rodzice nie wiedzieli czy się chować, uciekać czy ich ksiądz z ambony wyklnie.
W zeszłym roku uważali na wszelkie słowa co padały przed kolędą. Przyszedł inny ksiądz, odetchnęli z ulgą, ale nie na długo.
Księża chyba sobie upodobali pytania z serii "co to jest" - Krzyż, "a kto jest na krzyżu" ... i tu się małej wiedza skończyła chwilowo, włączyło myslenie i inteligencja, popatrzyła i odparła z pełną powagą "akrobata".
Ksiądz młody to zrozumiał co i jak ...
Aż się nie mogę doczekać co będzie w tym roku
Mała jest świetna, prawie się posikałam ze śmiechu

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-27, 15:42   #2780
Katate
Raczkowanie

Cytat:
Oto mój dzisiejszy zakup z C&A po zniżce - 20 % wyszło około 23 zł Śliczne I taki fajny materiał, jakiś eko podobno
Mam takiedla starszego synka i są super

Cytat:
Napisane przez Inna_Uk Pokaż wiadomość
Kurcze cos pobolewa mnie podbrzusze od wczoraj,nie jest to jakis mocny bol,ale takie jakby skurcze w pachwinach,yhh im blizej wizyty tym wieksze schizy
Nie martw się, ja też tak mam Różne kłujące bóle mnie łapią, czasami to ciężko chodzić, ale to chyba jakiś ucisk na nerwy jest. Lekarz mi nic na to nie poradził.
Cytat:
Jestem!
Wizyta okropna!!
Ale mimo tej niemilej wizyty jestem szczesliwa ze z Ksawciem jest ok !
Najważniejsze, że synuś taki duży już

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Mamuśki- czy któraś z Was korzysta/ła z takich rajstop i leginsów z Gatty?!? Jestem ciekawa jak z jakością etc?

http://allegro.pl/leginsy-ciazowe-ga...759708902.html

http://allegro.pl/rajstopy-ciazowe-g...784193158.html
Ja mam, bardzo fajne, wygodne. I nie są takie babciowe jak rajstopy z H&M ciążowe.

Cytat:
Ja pampersów w rozmiarze 1 zużyłam tylko 2 paczki po 43szt., potem dosłownie 1 paczkę rozmiar 2 i już przy rozmiarze 3 trochę dłużej zostaliśmy.
Ale, to chyba zależy jak maluszek rośnie, mimo wszystko tych 1 to bym za dużo nie kupowała.
A najlepsze, że te 1 to się takie maleńkie wydają a jak dzidzi się urodzi to i tak są za duże na dupinke.
Katate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 15:46   #2781
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość
Mam takiedla starszego synka i są super
O, super Przynajmniej sprawdzone!
Stary 2012-11-27, 15:49   #2782
Katate
Raczkowanie

Jenny widzę, że sumiennie nadrabiasz

Ja zaraz jadę na ten aquarobic dla ciężarówek

---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ----------

Cytat:
O, super Przynajmniej sprawdzone!
Ja bardzo lubię ciuszki z sieciówek typu H&M, C&A, Cubus itp. są dobre gatunkowo i można tanio na wyprzedażach kupować.
Katate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 15:52   #2783
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja bardzo lubię ciuszki z sieciówek typu H&M, C&A, Cubus itp. są dobre gatunkowo i można tanio na wyprzedażach kupować.
W Cubusie też są dla takich maluchów?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-27, 15:56   #2784
storyl
Raczkowanie

Cytat:
Ja pampersów w rozmiarze 1 zużyłam tylko 2 paczki po 43szt., potem dosłownie 1 paczkę rozmiar 2 i już przy rozmiarze 3 trochę dłużej zostaliśmy.
Ale, to chyba zależy jak maluszek rośnie, mimo wszystko tych 1 to bym za dużo nie kupowała.
A najlepsze, że te 1 to się takie maleńkie wydają a jak dzidzi się urodzi to i tak są za duże na dupinke.
ok, czyli już mniej więcej wiem jak kupować : )
Cytat:
pewnie, tylko że ja się w ogóle nie znam, wypisałam sobie, to co uważam, że się przyda i mniej więcej ilości, ale i tak na pewno czegoś będzie za dużo, za mało, albo się w ogóle nie będzie używało

u mnie na liście jest:
body z krótkim rękawem - 5 szt
body z długim rękawem - 3 szt
półśpioszki - 4 szt
śpioszki - 4 szt
czapeczki - dwie cieniutkie, do ubierania zaraz po urodzeniu
rękawiczki - niedrapki - 1 p.
skarpetki - 3 p
kaftaniki - 3,4 szt
pajacyki - 3 szt
śpiworek do spania

kupuje na rozmiar 62, w podanych wyżej ilościach (przynajmniej takie są założenia ) i po 2,3 sztuki rozmiaru 56, ale raczej gorszej jakości, używanych, tanich, bo albo nie będzie chodzić, albo zaraz wyrośnie.

ja nie wiem ile paczek, też się chętnie dowiem, ale my mamy plan kupienia z kilku firm od razu, i testowania, które będą lepsze i tańsze
ja chce kupować tylko pieluszki Pampersa te zwykłe i premium care : ) i nie zapomnij o rajstopkach bo nie masz na swojej liście : )
Stary 2012-11-27, 15:56   #2785
Meliitele
Zakorzenienie

Motylku to chyba Ty zamawialas leginsy z allegro 2 pary od sprzedawcy leggins-world czy jakos tak?
Jaka przesylka zamawilas?
Bo ja ekonomiczna i do tej pory do mnie nie dotarly Facet w mailu odpisal ze on wyslal i to wina poczty a mi sie wydaje ze po prostu w balona mnie zrobil.. Nie bardzo wiem co robic. Bo chyba nie jest mi w stanie udowodnic ze wyslal ?

7/40
Stary 2012-11-27, 15:59   #2786
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
ja nosze okulary od 8 roku życia.
wizyta u okulisty podobno jest konieczna. mi gin powiedziała żebym poszła ok. 7 miesiąca na kontrolę.
Mnie pewnie też czeka wizyta u okulisty

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Masz jakieś problemy ze wzrokiem, nosisz okulary czy tak profilaktycznie? Pytam, bo zastanawiam się jakiego lekarza jeszcze trzeba odwiedzić w ciąży
Też jestem ciekawa

Cytat:
Napisane przez pearl87 Pokaż wiadomość
co do badań, to refundowane przez NFZ w 2012 w zależności od przebiegu ciąży (czy jest ryzyko podwyższone wad rozwojowych) są opisane tutaj: http://www.nfz-warszawa.pl/index/pacjent/mama/plan
Dzięki za linka, przyda się

Cytat:
Kochane przesyłam Wam troszkę tęczy którą udało mi się jakiś miesiac temu z fotografować, tak na poprawe humoru tym które go dziś mają kiepsakawy jak ja
Cudna

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Widziałam, że był temat pożyczania pieniędzy znajomym. Ojjj.. mamy z Tż duuużo nieprzyjemnych sytuacji przed oczami przez to pożyczanie

Teraz czekają nas procesy w sądzie..
Mam nadzieję, że wygracie i utrzecie nosa temu cwaniaczkowi

Cytat:
Kochane no cóż...niebęde ukrywać, iż pierogi wyszły mi przepyszne Podzieliłabym się , ale tylko troche ponad 20 zrobiłam

Będę musiała się zadowolić sklepowym pierogami

Cytat:
Na metce napisane jest dokładnie tak: "Bawełna użyta w tym produkcie posiada certyfikat Bio Cotton. Bez nawozów sztucznych i pestycydów." więc zdrowo Sama bawełna i taka miła w dotyku aż się rozpływam
Dzięki za info

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

Cytat:
Motylku to chyba Ty zamawialas leginsy z allegro 2 pary od sprzedawcy leggins-world czy jakos tak?
Jaka przesylka zamawilas?
Bo ja ekonomiczna i do tej pory do mnie nie dotarly Facet w mailu odpisal ze on wyslal i to wina poczty a mi sie wydaje ze po prostu w balona mnie zrobil.. Nie bardzo wiem co robic. Bo chyba nie jest mi w stanie udowodnic ze wyslal ?
Ale zwykłym listem ekonomicznym czy poleconym ekonomicznym ? Bo jak poleconym to niech Ci poda numer nadania przesyłki i będziesz sobie mogła śledzić na stronce poczty

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-11-27, 16:00   #2787
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Heh zapasu to się nie da zrobić bo nie wiesz w jakim tempie maluszek bedzie rósł i w jakim tempie będzie robił kupki
U nas było tak że co karmienie była kupa.karmienie też różnie wypada, raz częściej raz rzadziej
U nas na początku w domu na start były 2 paczki pampersów tych new born 1.. Potem chyba 2, ale dość szybko przeszliśmy na DADA z biedronki bo sztukowo i cenowo powalają pampersy, a w dotyku i wyglądzie niczym się od nich nie różnią jak dla mnie. Nie przemakały moim chłopakom ani nie odparzały.

Przeczytałam wszystko , ale nadrabiać dzisiaj nie mam sił.. głowa mnie trzaska jak cholera, dopiero się skońćzyłam "bić" z piecem,żeby się łaskawie rozpaliło bo mi gasło..ehhh odwykłam od tego,że męża nie ma:/

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 16:02   #2788
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Ale sie wpienilam!! Nikt cholerka w tym kraju nie traktuje ludzi powaznie!!
Dzwoni mąż tydz temu, że miały być meble do 5 tyg jest 6 i ich nie ma, powiedzieli mu, że będą za tydz. Dzwoni wczoraj(minęło 7 tyg) oni, że ktoś tam już wyszedł i nie wiedza co i jak zadzwonią jutro. Nie dzwonią. Dzwoni TŻ. AA oni co?? Zadzwonią jutro bo jakaś paczka idzie ale oni nie wiedza, czy to akurat nasze czy nie!! I że póki co mają materac i szafkę nocną. No kurrrrrdeeee felek!! za 7 tyg zdążyli tyle??!!!!!!! Jak jutro zadzwonią to ja im już nagadam swoje!!
Co za banda

Cytat:
Maleństwo się przypomniało, po dwóch dniach, że jest ja chcę moooocniejjjjj <masochistka>

Cytat:
hej dziewczynki... wczoraj się czułam do kitu tak do wieczora... Dziś już nic, nawet mdłości nie mam.... Jutro wizyta... boje się bardzo...
Na pewno wszystko będzie dobrze

Cytat:
Jeszcze się pochwalę, że kończymy dziś 15tc

i mi dziecko wychudło idę po to śniadanie

Cytat:
Witam się dziewczęta z Wami z rana : )
ja już dziś odebrałam wyniki krwi, moczu i cukru i wszystko jest super!

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Kocham moją firmę dziś obnizyli mi cene pakietu rodzinnego w lux med z 123 na 88 zł Teraz płacąc 88 zł miesięcznie TŻ i bobas będą mieć prywatna opiekę w luxmed

Cytat:
Ja na święta mam dostać rogala, a dzidziuś konika => http://allegro.pl/fisher-price-konik...803012115.html , teraz pozostaje mi wymyślić prezent dla tatusia = męża, a z prezentami zawsze mam problem

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-11-27, 16:03   #2789
sharpnowaja
Zakorzenienie

axella to napiszesz jakiś dobry sprawdzony przepis na pierniki? bo ostatnio pisałaś że z jakiegoś tam Ci za duże wyrosły

Jenny piękne ciuszki

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
koleś a czołówce najbogatszych ludzi a nie ma kasy i pożycza? dziwne, ale tacy ludzie pewnie tak mają
może właśnie przez takie przekręty ma tyle kasy

Cytat:
mi pomogły plastry Compeed i Hascovir : D przynajmniej się tak dłygo z tym nie zmagałam : \
ja używam pasty do zębów- opryszczka znika w ciągu dnia lub dwóch
Stary 2012-11-27, 16:04   #2790
Meliitele
Zakorzenienie

Cytat:

Ale zwykłym listem ekonomicznym czy poleconym ekonomicznym ? Bo jak poleconym to niech Ci poda numer nadania przesyłki i będziesz sobie mogła śledzić na stronce poczty
Zwykly ekonomiczny.. Czyli nic nie da rady zrobic?

7/40
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości