|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#75121 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci
AjriszMarta, dziękuje za odpowiedź
dorzuciłam właśnie parafinę do olejku babydream, na długość, zobaczymy, co będzie ![]() a o olejku do masażu piszą tu tak:https://wizaz.pl/Pielegnacja/Nowosci...ek-na-cellulit a skład tu: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...do-masazu.html ten jest akurat "anetycelulitowy"
|
#75122 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Czasem jeszcze mi odbija i zapragnę całkiem prostych, ale nie sięgam już po prostownice tylko po suszarkę i okrągłą szczotkę. Uwielbiam ten efekt gładkiej, lśniącej tafli. Niestety na falach często ten blask mi ucieka ![]() Dziewczyny co można fajnego włosowego (i nie tylko) kupić w drogerii Hebe? Otwierają u nas pierwszą w Gdyni i czekam tylko jak będzie dzień otwarcia
Edytowane przez Ignis00 Czas edycji: 2012-11-27 o 20:23 |
||||
|
|
|
#75123 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aż chce mi się być CG i dążyć do takich włosów, jak twoje obecnie <3 Świetna motywacja! Cytat:
![]() Dziękuję, miło że komuś się podobają Nałożyłam przed myciem maseczkę z żółtka jajka, olejku rycynowego, miodu i balsamu GP z łopianem dla lepszej konsystencji, na pół godziny pod czepek. Tak mi się splątały włosy, że na odżywce d/s, dużo sobie wyrwałam ![]() I nie chciały mi się po tym kręcić, mimo stylizacji.. Trochę podsuszyłam dyfuzorem i zaplotłam warkocz dobierany, tym razem jeszcze wyżej. Jestem ciekawa, czy dobrze tą maskę zmyłam, wydają się takie dociążone, no ale są jeszcze wilgotne.. Okaże się rano
|
|
#75124 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez Ignis00 Czas edycji: 2012-11-27 o 20:52 |
|
|
|
|
#75125 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#75126 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja odniosłam się jedynie do słowa oszustwo - po prostu nie uważam, żeby jakakolwiek stylizacja włosów była sensu stricte oszustwem pod warunkiem, że nikogo nie próbujemy w ten sposób wprowadzić w błąd - mam na myśli zamiar przemyślany i skierowany przeciwko konkretnemu otoczeniu, a nie że wychodzimy w zakręconych na papilotach loczkach i nie tłumaczymy każdemu napotkanemu przechodniowi, że to nie nasze naturalne włosy ![]() Nie widzę najmniejszego problemu, żeby sobie kręcić włosy na cokolwiek i pokazywać tutaj - była tu kiedyś dziewczyna, która zrobiła sobie afro i wyglądała prześlicznie. Loczki Ajrish po trwałej są śliczne. Ale gdyby ktoś przyszedł z afro uzyskanym papilotami i oznajmił, że to jego naturalki - to wtedy byłoby głupio. Dlatego, że brzydko wzbudzać w kimś w ten sposób poczucie zazdrości. Bo jest wiele dziewczyn, które oddałyby wiele, żeby ich włosy kręciły się mocniej. Mocny skręt jest zawsze podziwiany. I to bym nazwała "naciaganiem rzeczywistości", ale tak jak wspominałam - to jest temat dla forum psychologicznego, bo w gruncie rzeczy nie ma nic wspólnego z włosami. Na szczęście nikt taki się nie zjawił (nie przyznał się ). Swoją drogą zastanawia mnie, kiedy jestem bliższa rzeczonego "oszustwa" - kiedy biorę Artiste z keratyną, harmonijkuję włosy, wklepuję żel i pracuję nad skrętem? Czy kiedy stosuję balsam prostujący i rozczesywanie grzebieniem? W ten czy inny sposób modyfikuję "naturę". Notabene nigdy nie zauważyłam, żeby kiedykolwiek osoba prostująca włosy prostownicą miała dylematy moralne Tudzież inni oszustwa prostującym nie zarzucają.Więc może odpuśćmy sobie i nie zastanawiajmy się nad wałkami. Na koniec abstrahując nieco od tematu - zauważam niejednokrotnie w środowiskach kobiecych skłonność do nadmiernego kategoryzowania. To chyba dość znane zjawisko. Jest chyba w miarę naturalne w młodym wieku że chcemy się określić, chcemy wiedzieć kim jesteśmy i przekładamy też nasze kryteria na innych. Stąd myślę wieczne rozstrząsanie i podkreślanie, że to to jest lok a to fala i brońboże nie pomylić! A tak naprawdę to włosom jest wszystko jedno. Włosy nie zmienią natury niezależnie od nazewnictwa. Fajne i zabawne są te typologie, można się pobawić. Ale moje włosy się kręciły na kilkanaście lat zanim został im przypisany numerek (zresztą do dziś, po półtora roku, nie jestem pewna jaki jest właściwy ). Mają naturalny "talent" do kręcenia w przeciwieństwie do włosów mojej siostry, które wałkom grają na nosie ![]() Tylko że mnie się nie chce tak bawić. Przyszłam na forum nauczyć się pielęgnować włosy tak, żeby wyglądały ładnie bez wysiłku. Niezłą wtopę zaliczyłam ![]() Mam nadzieję, że nikogo nie uraziłam Cytat:
Dodawałam do odżywki d/s, dokładnie Garniera A&K. Bardzo przyjemne efekty.
|
|
#75127 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
w każdym razie dziękuje za odpowiedź zastawiam się, czy nie kupić tego neutralnego, ale to już bardziej w celach masażowych - niech TŻ się przyda
|
|
#75128 |
|
Zakorzenienie
|
Piękne Wy macie te kręciołki
|
#75129 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
na razie mam na mojej owcy oleje wymieszane z parafiną i chyba właśnie sama sobie zrobiłam źle bo chyba się przez parafinę nie wchłoną a chciałam sobie humor poprawić po kolosie z fizy...
|
|
#75130 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To nie mój wymysł, wyczytałam to w mądrej książce.
|
|
#75131 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#75132 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
). Ostatnio jak miałam gorszy dzień ( a włosy razem ze mną) to się zastanawiałam czy się za bardzo nie staram. Może one nie chcą się kręcić a ja jej zmuszam do czegoś wbrew naturze. Ale bardzo spodobał mi się Twój wywód, dawno nie miałam okazji słyszeń ( lub czytać) kogoś, kto lubi poteoretyzować. Niestety ostatnio w moim otoczeniu zabrakło takich ludzi. A ja dzisiaj zrobiłam coś dziwnego, tylko nie wiem za bardzo co. Tak jak zwykle rozcieńczyłam trochę żel lniany żeby zrobić płukankę. Były takie same proporcje a zrobił mi się jeden glut, który zatkał sitko, skleił włosy. Na razie schną, zobaczymy po odgnieceniu czy rano będę musiała szybko pod kran wkładać głowę ![]() Ach, no i miałam miodzik dzisiaj na włosach... palce lizać
|
|
#75133 |
|
Zakorzenienie
|
Dorotka- ja też zastanawiam się, czy one na pewno chcą się kręcić, dzisiaj mam całkiem proste, jedynie końce się powywijały
Zresztą wydaje mi się że im są dłuższe tym gorzej. Może dlatego że są dosyć ciężkie?
|
#75134 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#75135 |
|
Raczkowanie
|
zobaczymy, jest w naturze w przecenie, więc chyba się skuszę na jakiś
)
|
#75136 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#75138 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
śliczne loczki, obie mnie zmotywowałyście do dalszej walki
|
||
|
|
|
#75139 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() agatka1187 pewnie, ze warto! Zapraszamy ![]() Cytat:
![]() hmm, może nie tyle szybko rosną, co rzadko obcinam – od czasu robienia foty w ciemnych włosach krótkich do teraz było chyba tylko jedno cięcie dosłownie 0,5-2cm.. ![]() Cytat:
To spróbuj ją wtedy taką wzbogaconą dać przed myciem, a nie jako ds. Aiisaa hennę można zmieszać np. z emulsją Gloria ![]() Eiri dobrze dzisiaj prawisz ![]() Cytat:
) do tego im dluższe i cięższe włosy tym bardziej ten ciężar je prostuje makowa_panienka89 dziękuję
|
||||
|
|
|
#75140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ależ mi motywacja skoczyła!!! piękne włoski!
|
|
|
#75141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uczę się na koło z chemii związków naturalnych a tu przełożona na za tydzień. ech te ludzie na roku ![]() Mam mętlik w głowie od tych aminokwasów, białek i cukrów. I powiem wam, ze zakochałam się w tej odżywce Fruit Passion z Garniera, jak pachnie |
|
|
|
|
#75142 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Vide moja prostowłosa siostra.Cytat:
![]() Dziękuję za miłe słowa I wszystkim dziękuję, że przeczytali i potwierdzili, że nie gadam bez sensu A oto moje dzisiejsze włosy po partyzanckiej próbie osłabienia skrętu (czyli, jak wcześniej wspomniałam, nie harmonijkowałam, przetrzymałam odżywkę d/s i poszłam spać z mokrymi ).Mżyło cały dzień, więc jest puch. I końcówki jakieś takie mało strąkowate, ewidentnie trzeba im trochę olejku
|
|
#75143 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#75144 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tylko nie bijcie za te pytanie
|
|
#75145 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Mało się tu udzielam - jestem w trakcie ciągłego analizowania wątku czerwonowłosych .Czemu ja się tak zawsze nakręcam i napalam! Jeny, dziewczyny - was też tak puszy teraz? Dostały Garnierka, słonecznikowy, Ziaje z silikonem, krem z biedry, jedwab, joaśkę lnianą (w ciągu mycia i dzisiejszego dnia) a siansko takie że hoho
|
|
#75146 | |
|
Raczkowanie
|
Na razie wiem od znajomej, która ma tam pracować, że na początku grudnia, ale dokładnie jeszcze nie wiadomo. Jak będę coś wiedzieć dam znać
![]() ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#75147 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, szybkie pytanie - co jest większym grzechem, pójscie spać z mokrymi czy podsuszenie suszarką bez dyfuzora?
Za długo się babrałam dzisiaj z włosiorami i obawiam się, że przez najbliższe 45 minut nie wyschną ; <
|
|
#75148 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- Cytat:
|
|
#75149 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
z mojego doświadczenia wynika, że lepiej podsuszyć. Ostatnio chodziłam spać z mokrymi i były szorstkie i niefajne
|
|
#75150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:57.

dorzuciłam właśnie parafinę do olejku babydream, na długość, zobaczymy, co będzie 

Ja, ty, moje znajome..Ignis też coś ostatnio o ombre wspominała (chyba nie przekręciłam nicku, jak tak to przepraszam
). Ja postanowiłam - jeżeli do Nowego Roku mi nie przejdzie, to strzelam farbę czerwoną.
Dla przykładu pokaże ci jakie ja miałam włosy wcześniej. twoja będą o wiele ładniejsze 

a chciałam sobie humor poprawić po kolosie z fizy...

).