|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku ??
|
|||
| Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
7 | 16,28% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
3 | 6,98% |
| Szalone mamuśki plotkują i wyprawkę kompletują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
|
0 | 0% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
|
1 | 2,33% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.4 |
|
2 | 4,65% |
| Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013 cz.4 |
|
13 | 30,23% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i Dzidzie podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
0 | 0% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
1 | 2,33% |
| Zimę mamy, na wizyty biegamy bo się martwimy kiedy Bobaski zobaczymy. V-VI 2013 cz.4 |
|
0 | 0% |
| Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
|
4 | 9,30% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
1 | 2,33% |
| Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
0 | 0% |
| Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
6 | 13,95% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
|
2 | 4,65% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
1 | 2,33% |
| Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
1 | 2,33% |
| Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
0 | 0% |
| Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
0 | 0% |
| Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.IV |
|
0 | 0% |
| O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
1 | 2,33% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201
Bry!
Witam się i uciekam do ogarniania domu i siebie. Na 12 idę do pracy, po drodze zahaczę o przychodnie to spytam o tę położną, bo nie wiem jak to jest. Niektóre dziewczyny pisały, że mają jakieś wizyty u siebie w domu, więc w sumie fajnie by było posłuchać chociażby serduszka i pogadać na tematy z tym związane. Jutro mam tą wizytę u dentysty , pierwszy raz w życiu będę miała kanałowe . Tak jak mówiłam, nie wiem jak jest prywatnie, ale moja dentystka (która leczy prywatnie i państwowo) powiedziała, że kanałowe w ciąży jest za darmo, a jeśli będę chciała znieczulenie to płatne 10zł . Więc zobaczymy jutro jak to będzie. Póki co żegnam się i życzę miłego dnia! Za wizytujące 3mam kciuki
|
#3422 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201
nie robiłam CRP
![]() dzwonił do mnie wczoraj lux med, że maja nową wypasioną maszynę do usg i, że będę mieć prenatalne w innej placówce na tym sprzęcie, ale termin ten sam, 6.12 15.30 już sie nie mogę doczekać (szkoda, że nie 3d )
|
|
#3423 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A tyciem sie nie przejmuje,mialam niedowage przed ciaza,wiec stwierdzilam ze jak dla mnie to moge przytyc troche ponad norme,przynajmniej cos po ciazy zostanie,bo ja to jestem taki ewenement ze nie walczylam z odchudzaniem,tak jak Ty czy inne dziewczyny,tylko wrecz staralam sie przytyc ale sie nie udawalo :/ Milego dzionka w pracy
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki 29/10/12 Pierwsze USG 3/12/12 Pierwsze kopniaczki Nasze Maleństwo |
|
|
|
|
#3424 |
|
Wtajemniczenie
|
Paulina ja mam problem z crp... w szpitalu mi badali, wyszlo 17, dostalam antybiotyk, po ktorym wzroslo do 27. I nie wiadomo tak do konca skad to sie wzielo, od dwoch miesiecy tak mam. Teraz bede robic morfologie to powtorze przy okazji. I nie moga mi nic dac bo antybiotyk nie zadzialal.
|
|
|
|
#3425 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
witam się jeszcze z łóżka, jedząc śniadanko ![]() jejjjuuuu jak dobrze mieć wolne i móc pospać sobie dłużej
|
|
|
|
#3426 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dooobry.
Dziś mój dzień mierzenia, ważenia... Rzucam fast foody i słodycze.O ile w cm nic nie przybyło, tak znów kg do przodu, a to już średnio zdrowe, choć wiem, że u mnie waga skacze w zależności ile wyżłopam. I ogólnie mam wrażenie, że to będzie ciężki dzień.
|
#3427 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A tam gadasz Wszystko będzie git!!!
|
|
|
#3428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Motylek jak cm nie przybyło, to po prostu kości ci się bardziej gęste zrobiły albo mięśnie ci urosły, bo one ważą więcej niż tłuszczi kciuki za dzisiejsze wizyty
|
|
#3429 |
|
Rozeznanie
|
Wlasnie reklamowali sie w DD TVN http://flawless.pl/
Bardzo podobaja mi sie tego typu ciuszki i dla dzieciaczkow i dla doroslych,ale ceny czasem sa przerazajace :/
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki 29/10/12 Pierwsze USG 3/12/12 Pierwsze kopniaczki Nasze Maleństwo |
|
|
|
#3430 | |
|
Zakorzenienie
|
taaa... i se poszłam do pracy... coś mnie pokusiło, żeby jednak pójść na posiedzenie jeszcze w domciu, więc piszę do was z kibelka
nienawidzę, jak mnie coś takiego zaskakuje w pracy!Cytat:
już po urodzeniu widać było, że chłopaczyna ma ostre alergie. mama 2 lata go karmiła ![]() jeśli miałaś wcześniej niedowagę, to jak najbardziej dobrze troszkę przytyć już na początku po prostu sobie żyję, mąż mnie taką lubi, zdrowa jestem, sport uprawiam i daję radę - więc nie ma sensu z czymkolwiek walczyć
|
|
#3431 |
|
Raczkowanie
|
Hejka
![]() Dzisiaj w domku Trochę ogarnę bo salon wygląda jak sklep z zabawkami a raczej magazyn
|
|
|
|
#3432 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za ruchy, to musi być wspaniałe uczucie.. wyczekuję z niecierpliwością ![]() Cytat:
masakra z tymi przesądami ![]() A snami się nie martw, ja też mam takie realistyczne , że rano aż się zastanawiam czy to prawa.. A jak mi się śni, że Tż coś przeskrobał to go w nocy kopię Cytat:
musi być ![]() Wiadomo, że pewnych rzeczy nie przeskoczymy, nie zależą od nas i co ma być to będzie... ale musimy być dobrej myśli Cytat:
![]() Cytat:
za zakupy, a tym 1kg to się nawet nie przejmuj, przecież to tyle co nic. Ja już mam 5 kg na plusie Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3433 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za odwagę i rozmowę z teściowąCytat:
porozmawiamy i posłuchamy serduszka
|
||||
|
|
|
#3434 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cytat:
|
|
|
#3435 |
|
Zakorzenienie
|
uffff.... nadrobiłam Was troszkę, od rana nie próżnujecie
teraz lecę ogarnąć siebie i mieszkanko bo Tż jak wróci to się przestraszy
|
|
|
|
#3436 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo od leżenia mięsnie nie rosną, chooociaż może te dupne?! ![]() ![]() ![]() Cytat:
|
|
#3437 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam od rana taki dziwny nacisk na szyjkę macicy - nie boli, nie ma skurczy, ale czuje "coś" - oczywiście się już naczytałam o przedwczesnym skracaniu się szyjki, o rozwarciach ... |
|
|
|
|
#3438 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
przybyło mi ze 4 kg na pewno, ale 6 grudnia będę wiedziała ile dokładnie, tyle, że ja się tym nie przejmuje wcale, wq mnie tylko cellulit bo wcześniej ćwiczyłam i nie było go widać, a teraz wyłazi dziadostwo ![]() zaraz właśnie będę wychodzić to zobaczę co uda mi się załatwić, bo nie wszędzie położne odwiedzają ciężarówki przed porodem, z tego co wiem
|
|
#3439 |
|
Zakorzenienie
|
czeeesć
![]() byłam na badaniach. czuję się jak przez lufcik. słaba i głowa mnie boli... to nie jest dobry dzień dzisiaj... a miałam iść na ćwiczenia wieczorem...
|
|
|
|
#3440 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja koleżanka mało co może jeść bo mała ma baaaardzo wrażliwy brzuszek. Inna koleżanka jadła truskawki, po 5 sztuk co drugi dzień na przykład. Ale nie zafundowałabym tygodniowemu czy dwutygodniowemu dziecku takich atrakcji jednak Cytat:
![]() Cytat:
Ja wiem po prostu, że nie najem się truskawek tak jak bym sobie tego życzyła Za smażonym czy kapuchą płakać nie będę ale za truskawkami tak ![]() Dzień dobry |
|||
|
|
|
#3441 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam z "rana"
ja właśnie zjadłam śniadanko i zrobiłam listę miesięcznych zakupów jedzonkowych. tak Cytat:
![]() xal ja już wiele słyszałam i widziałam o parówkach ale i tak je lubię ![]() trzymam kciuki za wizyty i czekam na wieści jak poszło pamiętacie jak wam mówiłam że jedna dziewczyna z pracy jest w szpitalu? leżała 2 tyg i dziś została zwolniona bo "pracować jej się nie chce i sobie choroby wymyśla". A ja jestem następna "za to co jej zrobiłam" (czyt. gówniara śmiała iść na zwolnienie w ciąży) |
|
|
|
|
#3442 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie mam serca głodzić swojego malucha ![]() Cytat:
![]() Moje dwie rodzące w tym roku koleżanki bardzo szybko pozbyły się nadmiaru kg. Mężowie w pracy, więc same wojowały z dzidzią, z obowiązkami domowymi itp. Cytat:
![]() Cytat:
Trzymam za wizytę:Cytat:
![]() Oczywiście za wizytęCytat:
|
|
#3443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3444 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie robiłam
rozmawiałaś czy tylko przedstawiłaś swoje zdanie? |
|
|
|
#3445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3446 | ||
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny te położne to same się do was odzywały czy jak?
któraś dziewczyna mówiła że będzie rodzić u siebie w miejscowości a nie tam gdzie teraz mieszka. Nie pamiętam która proszę o ujawnienie się bo mam parę pytań ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- nie, ona poroniła w styczniu i ją czymś zarazili w szpitalu. I się leczyła leczyła i nic. I w końcu jej zabieg robili i musiała leżeć |
||
|
|
|
#3447 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie będzie tak źle ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a Ty nie czytaj tych bzdur !!! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ae zawsze kupuję te droższe i na wagę a nie pakowane hermetycznie2. kolejna zgorzkniała baba do odstrzału |
|||||||
|
|
|
#3448 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W pierwszej ciąży też tak miałam i donosiłam
|
|
|
|
|
#3449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3450 |
|
Zakorzenienie
|
A ja się ostatnio cieszyłam, że nie mam napadów głodu
Ja bym chciała przytyć max 15kg a najlepiej 12
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:23.

, pierwszy raz w życiu będę miała kanałowe
. Tak jak mówiłam, nie wiem jak jest prywatnie, ale moja dentystka (która leczy prywatnie i państwowo) powiedziała, że kanałowe w ciąży jest za darmo, a jeśli będę chciała znieczulenie to płatne 10zł
. Więc zobaczymy jutro jak to będzie. Póki co żegnam się i życzę miłego dnia! Za wizytujące 3mam kciuki 
)

witam się jeszcze z łóżka, jedząc śniadanko
Rzucam fast foody i słodycze.
,zobaczysz wszystko bedzie dobrze
Dobrze, że zadzwoniłam przed faktem do przychodni. Następną mam 6 grudnia ale to prywatnie a do tego czasu chyba osiwieje.. pytałam dziś ta laborantkę czy mam się martwić a ona że wynik wskazuje na to że coś się dzieje ale to jeszcze nie jest bardzo wysoki poziom..także tragedii nie ma no ale...![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

za ruchy, to musi być wspaniałe uczucie..
musi być