Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 2013 cz.3 - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku ??
Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.IV 7 16,28%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.IV 3 6,98%
Szalone mamuśki plotkują i wyprawkę kompletują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 0 0%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 1 2,33%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.4 2 4,65%
Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013 cz.4 13 30,23%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i Dzidzie podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 0 0%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 1 2,33%
Zimę mamy, na wizyty biegamy bo się martwimy kiedy Bobaski zobaczymy. V-VI 2013 cz.4 0 0%
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 4 9,30%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.4 1 2,33%
Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.IV 0 0%
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.IV 6 13,95%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 2 4,65%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.IV 1 2,33%
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.IV 1 2,33%
Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.4 0 0%
Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.4 0 0%
Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.IV 0 0%
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.IV 1 2,33%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-29, 08:13   #3421
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201

Bry!

Witam się i uciekam do ogarniania domu i siebie. Na 12 idę do pracy, po drodze zahaczę o przychodnie to spytam o tę położną, bo nie wiem jak to jest. Niektóre dziewczyny pisały, że mają jakieś wizyty u siebie w domu, więc w sumie fajnie by było posłuchać chociażby serduszka i pogadać na tematy z tym związane. Jutro mam tą wizytę u dentysty , pierwszy raz w życiu będę miała kanałowe . Tak jak mówiłam, nie wiem jak jest prywatnie, ale moja dentystka (która leczy prywatnie i państwowo) powiedziała, że kanałowe w ciąży jest za darmo, a jeśli będę chciała znieczulenie to płatne 10zł . Więc zobaczymy jutro jak to będzie. Póki co żegnam się i życzę miłego dnia! Za wizytujące 3mam kciuki
Stary 2012-11-29, 08:13   #3422
Mysia mysz
Zakorzenienie

Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201

nie robiłam CRP a myślałam, że robiłam wszystkie możliwe badania, zaraz sprawdzę czy mam w pakiecie

dzwonił do mnie wczoraj lux med, że maja nową wypasioną maszynę do usg i, że będę mieć prenatalne w innej placówce na tym sprzęcie, ale termin ten sam, 6.12 15.30 już sie nie mogę doczekać (szkoda, że nie 3d )
Stary 2012-11-29, 08:13   #3423
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
moja mama była przy moim bracie - ale on potworny alergik był. różnych owoców nie mogła, między innymi właśnie truskawek, a także orzechów, mleka i wszelkich produktów mlecznych, jajek, ...

dziewczyny, wy się tym tyciem aż tak nie przejmujcie! co z tego, że ja 2kg schudłam, skoro wagę wyjściową miałam gigantyczną dopiero teraz wróciłam do mojej rozsądnej wagi. nie tej idealnej, ale takiej, z którą mogę żyć i się dobrze czuję

no nic to, lecę do pracy... nawet już nie będę pisać, żebyście nie szalały, bo i tak będziecie
Nom jak zobacze po zjedzeniu truskawek czy czegos innego ze malenstwo ma uczulenie,to nie bede jadla,ale mysle ze np.szklanka koktailu z truskawek nie zaszkodzi,a smaka zaspokoi

A tyciem sie nie przejmuje,mialam niedowage przed ciaza,wiec stwierdzilam ze jak dla mnie to moge przytyc troche ponad norme,przynajmniej cos po ciazy zostanie,bo ja to jestem taki ewenement ze nie walczylam z odchudzaniem,tak jak Ty czy inne dziewczyny,tylko wrecz staralam sie przytyc ale sie nie udawalo :/

Milego dzionka w pracy
29/10/12 Pierwsze USG
3/12/12 Pierwsze kopniaczki
Nasze Maleństwo
Inna_Uk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 08:21   #3424
vil84
Wtajemniczenie

Paulina ja mam problem z crp... w szpitalu mi badali, wyszlo 17, dostalam antybiotyk, po ktorym wzroslo do 27. I nie wiadomo tak do konca skad to sie wzielo, od dwoch miesiecy tak mam. Teraz bede robic morfologie to powtorze przy okazji. I nie moga mi nic dac bo antybiotyk nie zadzialal.

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 08:34   #3425
lonely_lady
Zakorzenienie

Dzień dobry witam się jeszcze z łóżka, jedząc śniadanko
jejjjuuuu jak dobrze mieć wolne i móc pospać sobie dłużej

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 08:38   #3426
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Dzień dooobry.

Dziś mój dzień mierzenia, ważenia... Rzucam fast foody i słodycze.
O ile w cm nic nie przybyło, tak znów kg do przodu, a to już średnio zdrowe, choć wiem, że u mnie waga skacze w zależności ile wyżłopam.

I ogólnie mam wrażenie, że to będzie ciężki dzień.

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 08:49   #3427
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez storyl Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny!
Ja już też na nogach bo za 1,5h mam wizytę, strasznie się stresuję : (
Trzymajcie kciuki, żeby wszystko z Maleństwem było ok!
Odezwę się do Was po wizycie i zdam relacje jak u mnie USG prenatalne
Trzymam mocno i czekam na relacje

Cytat:
Napisane przez Inna_Uk Pokaż wiadomość
Ooo to tez masz z rana wizyte Ja mam o 10.45 (PL 11.45),a stresa mam jak cholera :/ Ale staram sie wierzyc ze bedzie dobrze,musi byc !!!
I za Ciebie tez trzymam ,zobaczysz wszystko bedzie dobrze
Za Ciebie kochana również kciuki!!!

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
witam z rana
siedze w pracy i kawe popijam bo chyba bym usnęła..
wstałam o 6 bo byłam na badaniu krwi. Powtórzyłam sobie to CRP , nie wiem czy wam pisałam ale wyszło mi ostatnio 11,9 a norma jest do 5 niby w ciąży dopuszczalna granica do 10 ale sie martwie.. badałyście CRP? to wykazuje czy jest jakiś stan zapalny w organizmie. Niektórzy lekarze zlecają to badanie. Ja robiłam na własną rękę i jak widać miałam nosa.. w sobote tż odbierze mi wyniki..
a jak na złość wczorajsza wizyta u gina się nie odbyła bo od wczoraj wziął urlop. Dobrze, że zadzwoniłam przed faktem do przychodni. Następną mam 6 grudnia ale to prywatnie a do tego czasu chyba osiwieje.. pytałam dziś ta laborantkę czy mam się martwić a ona że wynik wskazuje na to że coś się dzieje ale to jeszcze nie jest bardzo wysoki poziom..także tragedii nie ma no ale...
Wczoraj rozmawiałam wreszcie z teściową o kwestii przeprowadzki, remontu, prania ubranek, jej nadgorliwości itd no i ulżyło mi bo wszystko co chciałam to powiedziałam a czy do niej dotarło to się zobaczy.

buźki
Kurka nie badałam:/ ale zapytam gina na wizycie po połowie grudnia

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Witam z rana
Nadrobie Was pozniej bo rozpisalyscie sie
Ja dzis wizytuje o 11,20 wiec trzymajcie kciukasy , mam nadzieje ze te bole i klucia to nic strasznego i ze z maluszkiem ok i moze zajrzy miedzy nogi

a wrzodzik zaczyna wychodzic hehehe i chodze z plastrem spongeboba na nosie heheh

dobra nadrabiam Was
Super ,że z noskiem lepiej

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
nie robiłam CRP a myślałam, że robiłam wszystkie możliwe badania, zaraz sprawdzę czy mam w pakiecie

dzwonił do mnie wczoraj lux med, że maja nową wypasioną maszynę do usg i, że będę mieć prenatalne w innej placówce na tym sprzęcie, ale termin ten sam, 6.12 15.30 już sie nie mogę doczekać (szkoda, że nie 3d )
Hm ja prenatalne też miałam na super sprzęcie ( każdy taki nowy sprzęt ma opcje 3d chyba) płaciłam 200zł, badanie,mierzenie całości było na zwykłym obrazie, a potem przełączyła mi na chwile na 3d,żebym mogła zobaczyć maluszka.Poproś po mierzeniu to napewno Ci pokażą

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Dzień dooobry.

O ile w cm nic nie przybyło, tak znów kg do przodu, a to już średnio zdrowe, choć wiem, że u mnie waga skacze w zależności ile wyżłopam.

A tam gadasz Wszystko będzie git!!!

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-29, 08:56   #3428
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Dzień dobry witam się jeszcze z łóżka, jedząc śniadanko
jejjjuuuu jak dobrze mieć wolne i móc pospać sobie dłużej
dzień dobry i smacznego

Motylek jak cm nie przybyło, to po prostu kości ci się bardziej gęste zrobiły albo mięśnie ci urosły, bo one ważą więcej niż tłuszcz

i kciuki za dzisiejsze wizyty
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 08:56   #3429
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk

Wlasnie reklamowali sie w DD TVN http://flawless.pl/
Bardzo podobaja mi sie tego typu ciuszki i dla dzieciaczkow i dla doroslych,ale ceny czasem sa przerazajace :/
29/10/12 Pierwsze USG
3/12/12 Pierwsze kopniaczki
Nasze Maleństwo
Inna_Uk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 08:56   #3430
cloche
Zakorzenienie

taaa... i se poszłam do pracy... coś mnie pokusiło, żeby jednak pójść na posiedzenie jeszcze w domciu, więc piszę do was z kibelka nienawidzę, jak mnie coś takiego zaskakuje w pracy!
Cytat:
Nom jak zobacze po zjedzeniu truskawek czy czegos innego ze malenstwo ma uczulenie,to nie bede jadla,ale mysle ze np.szklanka koktailu z truskawek nie zaszkodzi,a smaka zaspokoi

A tyciem sie nie przejmuje,mialam niedowage przed ciaza,wiec stwierdzilam ze jak dla mnie to moge przytyc troche ponad norme,przynajmniej cos po ciazy zostanie,bo ja to jestem taki ewenement ze nie walczylam z odchudzaniem,tak jak Ty czy inne dziewczyny,tylko wrecz staralam sie przytyc ale sie nie udawalo :/

Milego dzionka w pracy
oj tam, pewnie! jak dziecko zdrowe, to po trochu wszystkiego będzie mogło. ja opisałam tylko przypadek dziecka bardzo alergicznego już po urodzeniu widać było, że chłopaczyna ma ostre alergie. mama 2 lata go karmiła

jeśli miałaś wcześniej niedowagę, to jak najbardziej dobrze troszkę przytyć już na początku ale żeby było jasne - ja nigdy się nie odchudzałam! po prostu sobie żyję, mąż mnie taką lubi, zdrowa jestem, sport uprawiam i daję radę - więc nie ma sensu z czymkolwiek walczyć
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 08:57   #3431
Katate
Raczkowanie

Hejka
Dzisiaj w domku
Trochę ogarnę bo salon wygląda jak sklep z zabawkami a raczej magazyn
Katate jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-29, 09:03   #3432
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
wczoraj Wam się żaliłam, że czułam ruchy maleństwa w zeszłym tyg a potem już prawie nic - a wczoraj czułam trzy razy, po południu i wieczorem, dziś po obiadku jak leżałam, w kinie, jak czekaliśmy na seans, potem nieśmiałe puknęcia na koniec filmu, jakby mówiące "no chodźcie już do domu, głośno mi, idziemy spać" a co najlepsze, teraz też coś delikatnie czuje - dla takiego uczucia można być ciągle w ciąży
za ruchy, to musi być wspaniałe uczucie.. wyczekuję z niecierpliwością

Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość
Dzisiaj usłyszałam nowy przesąd, oczywiście zdaniem babci to święta prawda Uwaga: jak dziecko bardziej kopie Cię z prawej strony to będzie SYN
Nie wiem po co w ogóle Usg robią
Co mnie dzisiaj ciotki z babcią uświadomiły co do płci mojego dziecka (córka ma być) to już na połówkowe nie muszę czekać
a jak kopie po środku to będzie obojnak
masakra z tymi przesądami
A snami się nie martw, ja też mam takie realistyczne , że rano aż się zastanawiam czy to prawa.. A jak mi się śni, że Tż coś przeskrobał to go w nocy kopię

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Mam taką nadzieję, ale już przeleżałam w szpitalu 3 dni, kiedy plamiłam i pewnie to dlatego jestem taka ostrożna. Tak bardzo się bałam.
nie martw się, teraz już wszystko będzie dobrze musi być
Wiadomo, że pewnych rzeczy nie przeskoczymy, nie zależą od nas i co ma być to będzie... ale musimy być dobrej myśli

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Oglądam, od czasu jednego z odcinków nie jadam parówek a mężuś ma szlaban na hotdogi
hehhe, ale jak kupisz dobre, droższe parówki z dużą zawartością mięsa to nie są takie straszne. Ja lubię parówki, ale staram się ograniczać

Cytat:

wczesniej byłam w pepco i kupiłam zestaw 5 bodziaków z długim rękawem niebieskich (wszytskie z kotami ) za 29 zł po południu fotę wrzucę były rozmiary na 1-3 miesiące i 9-12 więc wzięłam 9-12 bo to z dlugim rękawem
[/COLOR]przytyłam kilogram;( a dopiero jestem w 11tym tygodniu ;(
za zakupy, a tym 1kg to się nawet nie przejmuj, przecież to tyle co nic. Ja już mam 5 kg na plusie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Witam się laski

U nas deszczowo od rana i ciemno jak w doopie
Jem śniadanko: chleb z serem żółtym i pomidorkiem , a do tego kakao
u nas też ponuro i deszczowo, dlatego z łóżka zwlec się nie mogłam. I też zjadłam kanapeczki z serem

Stary 2012-11-29, 09:04   #3433
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Witam dziewczyny!

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
1kg się przejmujesz?! no co Ty w ciąży przytyjemy dużo więęęcejjjjjj ja kocham ciążowe kg bo tłumacze sobie to tak, że dzidzia rośnie, tłuszczykiem zacznę się przejmować po porodzie
ja też tak sobie tłumaczę ale Ty chyba prawie nic nie przytyłaś

Cytat:
witam z rana
siedze w pracy i kawe popijam bo chyba bym usnęła..
wstałam o 6 bo byłam na badaniu krwi. Powtórzyłam sobie to CRP , nie wiem czy wam pisałam ale wyszło mi ostatnio 11,9 a norma jest do 5 niby w ciąży dopuszczalna granica do 10 ale sie martwie.. badałyście CRP? to wykazuje czy jest jakiś stan zapalny w organizmie. Niektórzy lekarze zlecają to badanie. Ja robiłam na własną rękę i jak widać miałam nosa.. w sobote tż odbierze mi wyniki..
a jak na złość wczorajsza wizyta u gina się nie odbyła bo od wczoraj wziął urlop. Dobrze, że zadzwoniłam przed faktem do przychodni. Następną mam 6 grudnia ale to prywatnie a do tego czasu chyba osiwieje.. pytałam dziś ta laborantkę czy mam się martwić a ona że wynik wskazuje na to że coś się dzieje ale to jeszcze nie jest bardzo wysoki poziom..także tragedii nie ma no ale...
Wczoraj rozmawiałam wreszcie z teściową o kwestii przeprowadzki, remontu, prania ubranek, jej nadgorliwości itd no i ulżyło mi bo wszystko co chciałam to powiedziałam a czy do niej dotarło to się zobaczy.

buźki
a co to CRP ? ja chyba tego nie miałam
za odwagę i rozmowę z teściową

Cytat:
Bry!

Witam się i uciekam do ogarniania domu i siebie. Na 12 idę do pracy, po drodze zahaczę o przychodnie to spytam o tę położną, bo nie wiem jak to jest. Niektóre dziewczyny pisały, że mają jakieś wizyty u siebie w domu, więc w sumie fajnie by było posłuchać chociażby serduszka i pogadać na tematy z tym związane. Jutro mam tą wizytę u dentysty , pierwszy raz w życiu będę miała kanałowe . Tak jak mówiłam, nie wiem jak jest prywatnie, ale moja dentystka (która leczy prywatnie i państwowo) powiedziała, że kanałowe w ciąży jest za darmo, a jeśli będę chciała znieczulenie to płatne 10zł . Więc zobaczymy jutro jak to będzie. Póki co żegnam się i życzę miłego dnia! Za wizytujące 3mam kciuki
ja pisałam o położnej. Byłam w tym tygodniu i zapisałam się do położnej, która powiedziała że już w grudniu przyjedzie do mnie pierwszy raz porozmawiamy i posłuchamy serduszka

Stary 2012-11-29, 09:09   #3434
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:

Hm ja prenatalne też miałam na super sprzęcie ( każdy taki nowy sprzęt ma opcje 3d chyba) płaciłam 200zł, badanie,mierzenie całości było na zwykłym obrazie, a potem przełączyła mi na chwile na 3d,żebym mogła zobaczyć maluszka.Poproś po mierzeniu to napewno Ci pokażą

własnie ono nie ma fukcji 3d;( bo juz pytałam,a kupili go dopiero miesiąc temu

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

Cytat:
=

za zakupy, a tym 1kg to się nawet nie przejmuj, przecież to tyle co nic. Ja już mam 5 kg na plusie
ja sie przejmuje, bo nie chce przytyć więcej niz 12-14 kg, bo wiem, że będzie mi ciężko zrzucić
Stary 2012-11-29, 09:09   #3435
lonely_lady
Zakorzenienie

uffff.... nadrobiłam Was troszkę, od rana nie próżnujecie teraz lecę ogarnąć siebie i mieszkanko bo Tż jak wróci to się przestraszy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-29, 09:12   #3436
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
dzień dobry i smacznego

Motylek jak cm nie przybyło, to po prostu kości ci się bardziej gęste zrobiły albo mięśnie ci urosły, bo one ważą więcej niż tłuszcz

i kciuki za dzisiejsze wizyty
To chyba kości Bo od leżenia mięsnie nie rosną, chooociaż może te dupne?!

Cytat:
Bardzo podobaja mi sie tego typu ciuszki i dla dzieciaczkow i dla doroslych,ale ceny czasem sa przerazajace :/
Mam ich na fejsbuniu i sobie podglądam ich czasami, ale oni mają tak proste kroje, że to raczej nie sztuka uszyć jak ktoś choć trochę się zna, a że mi po babci zostało trochę zdolności, babcia dalej szyje, więc może trzeba będzie ją zaangażować

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2012-11-29, 09:12   #3437
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
:
a co to CRP ? ja chyba tego nie miałam
za odwagę i rozmowę z teściową
CRP to nie jest badanie "ciążowe" - robi się je przy podejrzeniu infekcji, zakażenia organizmu, to działa na zasadzie OB, tylko jest wiarygodniejsze.

mam od rana taki dziwny nacisk na szyjkę macicy - nie boli, nie ma skurczy, ale czuje "coś" - oczywiście się już naczytałam o przedwczesnym skracaniu się szyjki, o rozwarciach ...

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 09:14   #3438
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:

ja też tak sobie tłumaczę ale Ty chyba prawie nic nie przytyłaś

ja pisałam o położnej. Byłam w tym tygodniu i zapisałam się do położnej, która powiedziała że już w grudniu przyjedzie do mnie pierwszy raz porozmawiamy i posłuchamy serduszka
Po zdjęciach nie widać, musiałam być wrzucić przed i po przybyło mi ze 4 kg na pewno, ale 6 grudnia będę wiedziała ile dokładnie, tyle, że ja się tym nie przejmuje wcale, wq mnie tylko cellulit bo wcześniej ćwiczyłam i nie było go widać, a teraz wyłazi dziadostwo

zaraz właśnie będę wychodzić to zobaczę co uda mi się załatwić, bo nie wszędzie położne odwiedzają ciężarówki przed porodem, z tego co wiem
Stary 2012-11-29, 09:16   #3439
Aaś
Zakorzenienie

czeeesć
byłam na badaniach. czuję się jak przez lufcik. słaba i głowa mnie boli... to nie jest dobry dzień dzisiaj...
a miałam iść na ćwiczenia wieczorem...
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 09:18   #3440
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
e co Ty jak nie będziesz jadla pół kg dziennie to moższ wsyztsko jeść nie znam nikogo kto by był an jakieś specjalnej diecie bo karmi
dlatego napisałam, że też zależy od tego jak wrażliwy brzuszek będzie miało dziecko moja koleżanka mało co może jeść bo mała ma baaaardzo wrażliwy brzuszek. Inna koleżanka jadła truskawki, po 5 sztuk co drugi dzień na przykład. Ale nie zafundowałabym tygodniowemu czy dwutygodniowemu dziecku takich atrakcji jednak

Cytat:
Witam dziewczyny!

Cytat:
1) Ja tam zamierzam jesc wszystko,noo procz tego co powoduje wzdecia i zaparcia,bo to murowana meczarnia,ale tak normalnie w granicach rozsadku mysle ze nic sie nie stanie.
Zreszta tutaj jest takie podejscie ze dziecko sie hartuje,a nie obchodzi z nim jak z jajkiem.I to mi sie podoba,bo dzieciaczki nie sa takie wychuchane...Ale oczywiscie wszystko wyjdzie w praktyce
Z tym, że trzeba uważać i wprowadzać wszystko powoli, z głową, żeby móc stwierdzić na co dziecko źle reaguje.
Ja wiem po prostu, że nie najem się truskawek tak jak bym sobie tego życzyła Za smażonym czy kapuchą płakać nie będę ale za truskawkami tak

Dzień dobry

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 09:22   #3441
sharpnowaja
Zakorzenienie

Witam z "rana"
ja właśnie zjadłam śniadanko i zrobiłam listę miesięcznych zakupów jedzonkowych.

Cytat:
czyli połówkowe 28? dobrze zrozumiałam?
tak

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
No chyba tak było, że Ty albo inna dziewczyna podała na tą datę cloche to myślałam, że ma wtedy wizytę ale byle się wyjaśniło
to byłam ja

xal ja już wiele słyszałam i widziałam o parówkach ale i tak je lubię

trzymam kciuki za wizyty i czekam na wieści jak poszło

pamiętacie jak wam mówiłam że jedna dziewczyna z pracy jest w szpitalu? leżała 2 tyg i dziś została zwolniona bo "pracować jej się nie chce i sobie choroby wymyśla". A ja jestem następna "za to co jej zrobiłam" (czyt. gówniara śmiała iść na zwolnienie w ciąży) czy ta nasza dr jest normalna?
Stary 2012-11-29, 09:23   #3442
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
ja nigdy nie byłam chuda,a le zawsze trzymałam zdrową wagę ale mam tendecje do tycia dlatego unika słodyczy, cukru i nie jem późno a odkąd jestemw ciązy to masakra:/ starsznie późno jadam i ciągle jestem głodna ;(
No właśnie ja też. Przed ciążą potrafiłam się opanować, czy nawet przetrzymać głód i było cacy. Ale odkąd jestem w ciąży jak mi się zachce np słodycza, to mimo, że próbuję zagryźć tę chęć owockiem, to po chwili i tak chce mi się słodycza. Więc skoro mi się chce tak mocno, to go jem. I dopiero czuję ulgę. Nie tylko ze słodyczami tak jest. Co z tego, że wtryniłam wczoraj 3 talerze zupy, jak po drzemce wstałam i byłam głodna. I musiałam coś zjeść.
Nie mam serca głodzić swojego malucha

Cytat:
To znaczy wiesz ja mówie z własnego doświadczenia bo wiem,że każda ma inaczej
Z pierwszym synem startowałam z wagi 50kg, a na końcu było 15kg do przodu..zrzuciłam
Z drugim synem startowałam z wagi 51kg a na końcu było 16kg do przodu...też zrzuciłam
A teraz? teraz wiem,że przy 2 łobuzów i noworodku to nie ma uja we wsi ,że nie zrzuce:p
Przy takiej masie roboty, to byłoby dziwne gdybyś nie zgubiła
Moje dwie rodzące w tym roku koleżanki bardzo szybko pozbyły się nadmiaru kg. Mężowie w pracy, więc same wojowały z dzidzią, z obowiązkami domowymi itp.

Cytat:
Witam dziewczyny!
Trzymamy

Cytat:
2) Kochana ja w 12 tyg mialam 2 kg na plusie...dzis czeka mnie ochrzan od poloznej
Może nie będzie aż tak źle Trzymam za wizytę:

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Witam z rana
Nadrobie Was pozniej bo rozpisalyscie sie
Ja dzis wizytuje o 11,20 wiec trzymajcie kciukasy , mam nadzieje ze te bole i klucia to nic strasznego i ze z maluszkiem ok i moze zajrzy miedzy nogi

a wrzodzik zaczyna wychodzic hehehe i chodze z plastrem spongeboba na nosie heheh

dobra nadrabiam Was
Spongebobe jest na czasie więc jesteś cool

Oczywiście za wizytę

Cytat:
Chciałam zobaczyć ten materiał, ale położyłam się pod kocykiem i przysnęłam... Obejrzę na ich stronie jak wrzucą materiał...

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 09:24   #3443
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
pamiętacie jak wam mówiłam że jedna dziewczyna z pracy jest w szpitalu? leżała 2 tyg i dziś została zwolniona bo "pracować jej się nie chce i sobie choroby wymyśla". A ja jestem następna "za to co jej zrobiłam" (czyt. gówniara śmiała iść na zwolnienie w ciąży) czy ta nasza dr jest normalna?
too krowa

Stary 2012-11-29, 09:25   #3444
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
badałyście CRP?
ja nie robiłam
Cytat:
Wczoraj rozmawiałam wreszcie z teściową
rozmawiałaś czy tylko przedstawiłaś swoje zdanie?
Stary 2012-11-29, 09:29   #3445
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Witam z "rana"
ja właśnie zjadłam śniadanko i zrobiłam listę miesięcznych zakupów jedzonkowych.

tak

to byłam ja

xal ja już wiele słyszałam i widziałam o parówkach ale i tak je lubię

trzymam kciuki za wizyty i czekam na wieści jak poszło

Ale ona przecież w ciąży nie? To jak to

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2012-11-29, 09:34   #3446
sharpnowaja
Zakorzenienie

dziewczyny te położne to same się do was odzywały czy jak?

któraś dziewczyna mówiła że będzie rodzić u siebie w miejscowości a nie tam gdzie teraz mieszka. Nie pamiętam która proszę o ujawnienie się bo mam parę pytań

Cytat:
A snami się nie martw, ja też mam takie realistyczne , że rano aż się zastanawiam czy to prawa.. A jak mi się śni, że Tż coś przeskrobał to go w nocy kopię
też tak mam i TŻ już nie raz dostał manto w nocy

Cytat:
oczywiście się już naczytałam o przedwczesnym skracaniu się szyjki, o rozwarciach ...
za czytanie głupot

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Cytat:
Ale ona przecież w ciąży nie? To jak to
nie, ona poroniła w styczniu i ją czymś zarazili w szpitalu. I się leczyła leczyła i nic. I w końcu jej zabieg robili i musiała leżeć
Stary 2012-11-29, 09:35   #3447
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dooobry.

Ojjj nie martw się, mów sobie ak jak ja- że to wszystko dla Dzieciątka
Nie będzie tak źle

Cytat:
super te ciuszki, ale bardzo proste kroje a ceny masakryczne

Cytat:
ja sie przejmuje, bo nie chce przytyć więcej niz 12-14 kg, bo wiem, że będzie mi ciężko zrzucić
nie ma co się martwić na zapas. Nie wiesz jak będzie po porodzie, może akurat w moment wszystko zrzucisz- nie ma reguły. Ja też tak sobie mówiłam, że chcę przytyć 12-15kg, ale już widzę że nic z tego nie będzie. Będę się tym martwiła po porodzie

Cytat:
CRP to nie jest badanie "ciążowe" - robi się je przy podejrzeniu infekcji, zakażenia organizmu, to działa na zasadzie OB, tylko jest wiarygodniejsze.

mam od rana taki dziwny nacisk na szyjkę macicy - nie boli, nie ma skurczy, ale czuje "coś" - oczywiście się już naczytałam o przedwczesnym skracaniu się szyjki, o rozwarciach ...
dzięki za wyjaśnienie
a Ty nie czytaj tych bzdur !!!

Cytat:
Po zdjęciach nie widać, musiałam być wrzucić przed i po przybyło mi ze 4 kg na pewno, ale 6 grudnia będę wiedziała ile dokładnie, tyle, że ja się tym nie przejmuje wcale, wq mnie tylko cellulit bo wcześniej ćwiczyłam i nie było go widać, a teraz wyłazi dziadostwo

zaraz właśnie będę wychodzić to zobaczę co uda mi się załatwić, bo nie wszędzie położne odwiedzają ciężarówki przed porodem, z tego co wiem
Powodzenia w załatwianiu położnej

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
czeeesć
byłam na badaniach. czuję się jak przez lufcik. słaba i głowa mnie boli... to nie jest dobry dzień dzisiaj...
a miałam iść na ćwiczenia wieczorem...

Cytat:
1.xal ja już wiele słyszałam i widziałam o parówkach ale i tak je lubię

2.pamiętacie jak wam mówiłam że jedna dziewczyna z pracy jest w szpitalu? leżała 2 tyg i dziś została zwolniona bo "pracować jej się nie chce i sobie choroby wymyśla". A ja jestem następna "za to co jej zrobiłam" (czyt. gówniara śmiała iść na zwolnienie w ciąży) czy ta nasza dr jest normalna?
1. tak jak ja ae zawsze kupuję te droższe i na wagę a nie pakowane hermetycznie
2. kolejna zgorzkniała baba do odstrzału

Stary 2012-11-29, 09:38   #3448
Katate
Raczkowanie

Cytat:
Vil to wcale nie musi nic znaczyć. Ja też mam takie naciski i uciski, że jak opisałam ginowi to powiedział, że tak się robi ale przed porodem, a mimo to szyjka jest w porządku i nic złego się nie dzieje. Ja już się przyzwyczaiłam do tego i nie schizuje.
W pierwszej ciąży też tak miałam i donosiłam
Katate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 09:39   #3449
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
No właśnie ja też. Przed ciążą potrafiłam się opanować, czy nawet przetrzymać głód i było cacy. Ale odkąd jestem w ciąży jak mi się zachce np słodycza, to mimo, że próbuję zagryźć tę chęć owockiem, to po chwili i tak chce mi się słodycza. Więc skoro mi się chce tak mocno, to go jem. I dopiero czuję ulgę. Nie tylko ze słodyczami tak jest. Co z tego, że wtryniłam wczoraj 3 talerze zupy, jak po drzemce wstałam i byłam głodna. I musiałam coś zjeść.
Nie mam serca głodzić swojego malucha
dokładnie :/ wcześniej często chodziłam spać głodna czy przeczekiwałam żeby później zjeść a teraz nie da rady:/ np. wczoraj zjadłam 3 małe kromki o 17 i myślę spoko zjem o 21 popcorn w kinie, ale o 20 było mi już autentycznie słabo z głodu i musiałam zjeść jogurt przed wyjściem
Stary 2012-11-29, 09:44   #3450
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

A ja się ostatnio cieszyłam, że nie mam napadów głodu no to już mam zjem kolację, jestem pełna a za godzinę ssie mnie w żołądku Ja bym chciała przytyć max 15kg a najlepiej 12

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości