Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - cz. 16. - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-29, 23:46   #2281
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - cz. 16.

Butter też sie bałam. Dopiero Maja mnie zmotywowała

---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ----------

Gucia a gotujesz w garnuszku czy na parze?

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 23:49   #2282
gucia6
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - cz. 16.

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Blonde, ja też jestem przeciwna zaczynaniu czegoś i nie kończeniu! Ale mam takiego stracha związanego z jeżdżeniem autem...nawet sama nie wiem czemu. Chłop mi na jazdach wmówił, że jeżdżę jak stara baba, w niczym się nie orientuje, idzie mi beznadziejnie... no jakoś tak zostało....

Chciałabym, ale się boje... ja właśnie jestem taką zamotą!!!!! mówię Ci... jak ja jeździłam na jazdach to wysiadałam z auta mokra, upocona, z trzęsącymi się rękami...masakra...
kochana przede wszystkim, to ze inni maja prawko nie znaczy, ze ty tez musisz miec, zwlaszcza jesli czujesz, ze prowadzenie samochodu zle na ciebie wplywa ... nic na sile

a tamtego pacana to nic tylko ustrzelic...
Stary 2012-11-29, 23:51   #2283
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Jak patrzę na ilość rzeczy jakie Maja może jeść to chyba 2 miesiące jej to będę wprowadzała , tyle tego jest http://www.osesek.pl/podstawy-zywien...iac-zycia.html

Jak robicie zupki to długo gotujecie warzywa?
ja gotowalam Mai obiadki wiec jak byly same warzywne zupki do te warzywa byly takie aldente a jak gotowalam juz z mieskiem to tak do miekkosci mieska i potem rozdrabnialam
Cytat:
Blonde, ja też jestem przeciwna zaczynaniu czegoś i nie kończeniu! Ale mam takiego stracha związanego z jeżdżeniem autem...nawet sama nie wiem czemu. Chłop mi na jazdach wmówił, że jeżdżę jak stara baba, w niczym się nie orientuje, idzie mi beznadziejnie... no jakoś tak zostało....
powiem Ci krotko: z du.py ten instruktor

Chciałabym, ale się boje... ja właśnie jestem taką zamotą!!!!! mówię Ci... jak ja jeździłam na jazdach to wysiadałam z auta mokra, upocona, z trzęsącymi się rękami...masakra...
kochana ale moze byc tak ze nie bylas wtedy gotowa na kurs...ja w sumie podchodzilam do samego kursu 3 razy i dopiero ten ostatni byl najodpowiedniejszy i ja tez czulam sie gotowa. Ale tak sama w sobie gotowa a nie ze otoczenie naciska na prawko

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 23:51   #2284
Amani
Zakorzenienie

Cytat:
No widzisz...
A u mnie @ dalej brak...

Mogłaby przyjśc, też się pod tym podpisuje

Butter to Ty masz prawko czy nie masz? bylam pewna, ze tak! taka babeczka energiczna i odwazna na pewno bylaby dobrym kierowcaa ja jak zrobilam prawko to nie jezdzilam 2 m-ce, ale w koncu mialam jedna okazje. Musialam jechac do fryzjera, daleko, autobusami bym jechala chyba pol dnia. Nie spalam cala noc, zdjecydowalam sie juz na te durne autobusy... Ale wstalam rano, autko patrzylo na mnie zza okna, slonce swiecilo i sie odwazylam. Wiedzialam, ze teraz albo nigdy. No i zakochalam sie w jezdzie samochodem jakos jak sie przelamie ten lek RAZ, to potem zupelnie zmienia sie spojrzenie na jazde, nie ma sie czarnych scenariuszy przed oczami itd.

-26kg

Amani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 23:51   #2285
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:

Gucia a gotujesz w garnuszku czy na parze?
gotuje i tak i tak

tzn jesli dla nas robie cos, co nie bardzo jeszcze byloby dla Rity, to dla niej wtedy osobno robie zupke
ale jesli mam np miesko z sosem, kasze/ryz/ziemniaki i jakas jarzyne, to wtedy warzywka ida z pary
Stary 2012-11-29, 23:53   #2286
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Ja to teraz na 2 garnki gotuję, bo na razie mięsko musze oddzielnie (tak w zaleceniach napisali, aby bez wywaru było). i tak gdybam czy na parowar sie nie przerzucić, to bym za jednym zamachem wszystko robiła. Potem tylko bym wodę dodała i rozdrobniła.

---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ----------

Gucia i długo te warzywa trzymasz w parowarze?

Stary 2012-11-29, 23:57   #2287
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Ja to teraz na 2 garnki gotuję, bo na razie mięsko musze oddzielnie (tak w zaleceniach napisali, aby bez wywaru było). i tak gdybam czy na parowar sie nie przerzucić, to bym za jednym zamachem wszystko robiła. Potem tylko bym wodę dodała i rozdrobniła.
a wiesz co... ja w sumie miesko zazwyczaj tez osobno robie ... jakos jak gotuje zupke to tylko z warzywami, a miesko dorzucam jak akurat mam cos zrobionego... bo codziennie tez miesa nie jadamy

---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:55 ----------

Cytat:

Gucia i długo te warzywa trzymasz w parowarze?
parowaru nie mam

gotuje albo na sitku, albo wlewam do garnka z warzywami bardzo niewiele wody i gotuje (pod przykryciem) dopoki woda sie nie wygotuje ... w zaleznosci od ilosci warzyw trwa to tez 10-15 minut
Stary 2012-11-30, 00:01   #2288
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Gucia dzięki My mamy parowar i chyba spróbuję w nim jej zrobić. Na razie podaję jej mięsko codziennie, potem bedę mieszała zamiennie z rybką (ale one podobno uczulają więc sie nie spieszę). I tak ma jeszcze liszaj na policzku ech

Stary 2012-11-30, 00:08   #2289
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Gucia dzięki My mamy parowar i chyba spróbuję w nim jej zrobić. Na razie podaję jej mięsko codziennie, potem bedę mieszała zamiennie z rybką (ale one podobno uczulają więc sie nie spieszę). I tak ma jeszcze liszaj na policzku ech

bedzie dobrze

dobrej nocki babeczki
Stary 2012-11-30, 00:09   #2290
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

ooo to już po 24?? o matko

Stary 2012-11-30, 04:13   #2291
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Zabcia ja to nawet nie chcę wspominać. Przed braniem tabsów to 3 dni ledwo byłam w stanie z domu wyjść. Mega bóle + krwotoki. Dlatego zaczełam brać tabsy.

A nie chcesz dac kaszki glutenowej? Ja daję do obiadku łyżeczkę kaszki.
.
Niezle , ja nigdy nie miałam problemu z @ raz na jakiś czas miała lekkie bole brzucha ale to tylko pierwszy dzień a później spokoj ..

Kaszke tez wprowadze jak zaczne gotowac sama obiadki.

Cytat:
Napisane przez strongwomen Pokaż wiadomość

Żabcia,w słoiczkach jest po 5 miesiącu. Ja za tydzień podam mu kurczaczka.

a kamil pije herbatkę, jabłko z melisą, ale właśnie wypija mi 3xpo 150ml herbatki i tą jedną butelke robię taką tylko ze smaczkiem herbatki i też wypija i nie wiem czy całkiem na wodę nie przejść a tylko jako dodatek od czasu do czasu jakiś soczek kupić. a Domino jako?
powiedz mi ile Ci mleka wypija teraz i co ile? jak wygląda wasz schemat jedzenia? traktuje Domino zupki jak posiłek czy i tak domaga się mleka?
A Ty sama gotujesz dla Kamilka czy dajesz mu gotowe?

O wow to dużo herbatki Ci wypija Domino na razie pije tylko wode ale mu za bardzo nie smakuje zlapie się butelki a po chwili wypluwa z mina " co Wy daliście mi do pica?!"

Mleka wypija ok 210 ml co 4h.

Zupek jeszcze mu nie zaczelam podawac. Ale po owocach czy warzywach nie chce mleka.

Nasz dzień wygląda tak ze rano 9-10 Domino je kleik ryzowy później ma drzemke za 4h dostaje mleko kolo 14:30-15 daje mu owoc lub warzywko ( cale pudeleczko ) i znowu ma drzemke. Kolo 18:30-19 zjada znowu kleik kapiemy go i idzie spac i albo budzi się kolo 11:30-12 i wtedy daje mu 210ml mleka ( i już spi do rana jak maz idzie do pracy do robi mu mleko ) albo budzi się dopiero o 3-4 rano i dopiero o 9-10 jemy kleik.

Kurde zamotałam , mam nadzieje ze mnie zrozumialas

Cytat:
Zabcia a ty sama mu gotujesz, czy dajesz słoiczki?
.
Jeszcze daje gotowe. A Ty tylko wszystko już sama gotujesz , owoce i warzywa tez?

Dziewczyny jak Wy robicie miesko? Gotujecie piers z kurczaka w wodzie i jak się ugotuje to wtedy miksujecie? Dodajecie trochę soli?

---------- Dopisano o 05:13 ---------- Poprzedni post napisano o 03:19 ----------

Mialam dodac zdjecie do K .. ale i tak mam Was na fb to sobie zobaczycie

Olivia 2.07.2014

Edytowane przez zaaaabcia
Czas edycji: 2012-11-30 o 02:21
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 06:24   #2292
kaska87
Zakorzenienie

hej
wstałam o 6:00 a mam na 9:00 do pracy

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 08:00   #2293
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tommorow Pokaż wiadomość
Co u nas, dociermay sie powoli, nietstey nie bede karmic piersia bo mala sie nienajada. Fakt moja wina ale ja znow nie moge jesc (to samo mialam po Filipa porodzie) co cos zjem starsznie zle sie czuje. Choc zobaczymy co czas przynienie, polozna mowi ze moze po tygodniu wroce do normlnosci i zaczne jesc to zawsze mozna wrocic do cyca. A teraz, normalnie cyce jak baniaki az zwijam sie z bolu juz nie wiem co mam robic tak bola. moze macie jakies rady ???????????
Bo juz nie wiem co robic.
Kochana, nie miałam jeszcze okazji przetestować na sobie , ale słyszałam, że na takie bolące piersi pomagają okłady z liści kapusty. Niestety nie znam żadnych szczegółów
Myślę, że powinnaś po trochu odciągać lub przystawiać małą, bo możesz się zapalenia nabawić

Cytat:
Napisane przez Nikita... Pokaż wiadomość
Teraz jak bede w PL to sobie chce kupic jakis specyfik do celulitu bo same cwiczenia chyba mojego nie zalatwia .
Na wizazu chwala Ziaje wie sprobuje.
Miałam kiedyś tę czarną Ziaję - Rebuild czy jakoś tak. Była fajna Ja miałam masło "Ukierunkowane ujędrnianie" - takie w słoiku.

Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość
Ja jak sobie teraz myślę to oczywiście wszystko będzie miała w neutralnych kolorach, będzie takie łóżeczko, taki leżaczek, taki wózek-- a jak, wszytko mam już zaplanowane! Taaa....
Ze ślubem też tak było, jak jeszcze nie było żadnych planów to w głowie ułożony cały scenariusz, z nudów czasami wybierałam zaproszenia i inne pierdoły. A jak serio wszystko było potrzebne to oczywiście nie było czasu i zrobiłam tak jak zawsze- czyli na ostatnią chwilę =)
Jestem taka sama!
W dodatku jeszcze się nie staram, a już wnet całą wyprawkę mam wybraną

Cytat:
Aaby, jezu.... pamiętam tego twojego lenia związanego z pisaniem mgr ganiłam Cię do roboty, pamięcesz ?
I lubię kiedy jasno wyrażasz swoje zdanie.Otwarcie i szczerze, że nie boisz się powiedzieć tego co masz na języku czy klawiaturze. To tak na marginesie.
Kochana, przecież bez Ciebie nigdy bym tej pracy nie skończyła!
I dziękuję za szczerość

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 08:07   #2294
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
U mnie tesciowa mowila to samo ze ona by meza nie chciała przy porodzie
Hmmm, zastanawiające że to teściowe mówią, a nie nasze mamy Może one po prostu dbają o swoich synków

Cytat:
Zabciu, dziękuję Kochana, ale już nie ma po co Zrobiłam test, jedna krecha, więc czekam na @...

Z tym paleniem to kochana czas się ogarnąć!
A z prawkiem... Myślę, że nie miałabyś takiego podejścia, gdyby Ci kiedyś jakiś je.łop czegoś takiego nie powiedział (natrzaskałabym mu! ). Ja zdałam prawko w 2005 i ogromnie się cieszę, że zrobiłam Prawko to swoboda i niezależność, i nie wyobrażam sobie teraz nie mieć. A już w ogóle, jak będzie dziecko

strong, ale śliczne te maskoty z metkami! Sama mam ochotę kupić - tylko po co mi
Tylko zastanawiam się, czemu wybierasz między tymi dwiema... A ta Ci się nie podoba: http://allegro.pl/e-d-kocyk-metka-pr...800963724.html ??
Myślę, że to będzie jedna z pierwszych rzeczy, jaką kupię, kiedy w końcu zajdę kiedyś w ciążę I jako, że maluszki widzą czarny, biały i czerwony, to pewnie zdecyduję się na zebrę lub krowę - bardzo sympatyczne wymiona ma
Słoń jest jeszcze śliczny!

kaska, wiem, że trudno czekać (sama czekam ), ale to, co mówi mąż, jest racjonalne A gdyby odpukać ciąża nie przebiegała wzorowo? Musiałabyś odpukać leżeć? Albo generalnie potrzebowałabyś pomocy? Ty nie miałabyś do kogo się zwrócić, a mąż nie mógłby wytrzymać z powodu wyrzutów, że nie ma go przy Tobie...
Poza tym pewnie chce uczestniczyć w każdym m-cu życia dziecka - od samego poczęcia
Zleci Kochana i jeszcze razem będziemy narzekać na mdłości (oby! )

dodaja, ja chcę taki salon! I tyle miejsca do usadzenia gości!
I cieszę się bardzo, że tak szybko przekonałaś się do okularków. Na pewno wyglądasz ślicznie
Jesteś prywatną sekretarką swojego TŻa? Czyli dziś rozumiem witasz go w pończochach, szpilkach i okularach (i w niczym więcej!) ze słodkim "Dzień dobry panie dyrektorze"?

---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ----------

Bry!
(ta ziewająca kulka zaraz stanie się moim znakiem rozpoznawczym )

Piątunio!

Umęczyłam się wczoraj strasznie, ale mieszkanie ogarnięte na dzisiejszych gości, deser też już czeka w lodówce. Dziś po pracy poprawić odkurzanie (bo na pewno wataha tygrysów będzie czekać pod szafkami ), umyć podłogi i przygotować jedzonko. Rodzice i teściowie będą na 18. Oby nie siedzieli za długo, bo marzę o łóżku

A na jutro chyba znajomych zaprosimy, więc znów Lena i znów mój instynkt będzie buchał!

Proszę dziś o mocne kciuki dla męża! Niech się obroni w końcu chłopak

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2012-11-30, 08:11   #2295
Nikita...
Zakorzenienie

Dzien dobry Piatunioooo!!!

Ja dzis tylko do 12:00 a potem sruuuuu

http://cosmeticsblogging.blogspot.com/
Nikita... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 08:15   #2296
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dzis tylko do 12:00 a potem sruuuuu
Ale Ci dobrze

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2012-11-30, 08:35   #2297
ButterBear
Zakorzenienie

Cześć

Cytat:
Butter też sie bałam. Dopiero Maja mnie zmotywowała
No może dziecko mnie też motywuje...

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
kochana przede wszystkim, to ze inni maja prawko nie znaczy, ze ty tez musisz miec, zwlaszcza jesli czujesz, ze prowadzenie samochodu zle na ciebie wplywa ... nic na sile

a tamtego pacana to nic tylko ustrzelic...
No ja właśnie też dokładnie tak sądze. Nie wszyscy koniecznie muszą mieć prawko, nie wszyscy muszą jeździć...

Ale u mnie z prawkiem jest trochę jak z tymi pytaniami o dziecko. Kiedy prawko, zrób prawko, weź się za prawko ale mnie to wkurza...

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość
kochana ale moze byc tak ze nie bylas wtedy gotowa na kurs...ja w sumie podchodzilam do samego kursu 3 razy i dopiero ten ostatni byl najodpowiedniejszy i ja tez czulam sie gotowa. Ale tak sama w sobie gotowa a nie ze otoczenie naciska na prawko
A może nie byłam, kto to wie, miałam wtedy 17 lat....ale teraz też tego nie czuję

Cytat:
Napisane przez Amani Pokaż wiadomość
Butter to Ty masz prawko czy nie masz? bylam pewna, ze tak! taka babeczka energiczna i odwazna na pewno bylaby dobrym kierowcaa ja jak zrobilam prawko to nie jezdzilam 2 m-ce, ale w koncu mialam jedna okazje. Musialam jechac do fryzjera, daleko, autobusami bym jechala chyba pol dnia. Nie spalam cala noc, zdjecydowalam sie juz na te durne autobusy... Ale wstalam rano, autko patrzylo na mnie zza okna, slonce swiecilo i sie odwazylam. Wiedzialam, ze teraz albo nigdy. No i zakochalam sie w jezdzie samochodem jakos jak sie przelamie ten lek RAZ, to potem zupelnie zmienia sie spojrzenie na jazde, nie ma sie czarnych scenariuszy przed oczami itd.
Nie mam Amani..i coś więcej Ci powiem...wbrew temu, co mówisz, ja zdecydowanie nie jestem odważna ... energiczna może tak, ale to że jestem odważna? To chyba jakieś pomówienia

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
hej
Po kiedy grzyba tak wcześnie wstawałaś??

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość

Proszę dziś o mocne kciuki dla męża! Niech się obroni w końcu chłopak

Daj potem znać, jak mu poszło!

U mnie @ nadszedł w nocy.. teraz brzuch mnie boli tak potwornie, że ledwo się czołgam... szok - nie miewam tak. Dżizas, co się dzieje?!?!

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 08:46   #2298
Gucia0987
Zakorzenienie

Strong rozwalasz mnie nadrabianiem. Brawo!
Pytałaś, czy mąż mówi skończ z tym to ma na myśli że jak nic nie robię to mam nie narzekać - tak dokładnie jest

Super, że z Kamilkiem tak dobrze współpracujecie!

Żabciu super, że znajomi przyniosą jedzenie! Fajnie tak!

Butter mocno tulę i mam nadzieje, że dzisiejszy dzień szybko się skończy

Abby trzymam kciuki za męża!

Aleeee u nas wiejeeeee!! Co nie zmienia faktu, że dzień dobry PIĄTEK

Wczoraj ogarnęłam mieszkanie, dzisiaj tylko podłogi i nie będę nic robiła No i muszę poćwiczyć ale to jakoś pójdzie Oby do 16:00!

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 08:50   #2299
(t)asia
Zadomowienie

Cytat:
Jestem taka sama!
Ja tak wszystko planuje, ale zawsze w czasie kiedy to wogóle nie jest potrzebne. A jak takie przemyślenia by się przydały to ja oczywiście nie mam czasu i wszystko zawsze wychodzi inaczej niż marzyłam. Np dom mam zaplanowany od góry do dołu. Przyjdzie co do czego, mój mąż zacznie ingerować i pewnie przekona mnie jak zawsze do wszystkich swoich pomysłów. Nie potrafię być w stosunku do niego asertywna.

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
hej
A ja za to wstałam o 7.30 a na 8 do pracy =))))) I ba! nawet zdążyłam =) A mam 6km. Ale co to za filozofia, ubrać się, ząbki, kremik, rzęski i wychodzę. Także potrzebuje 3 min =)

Cytat:
U mnie @ nadszedł w nocy.. teraz brzuch mnie boli tak potwornie, że ledwo się czołgam... szok - nie miewam tak. Dżizas, co się dzieje?!?!
Butter no to trzeba przeżyć te dni i brać się ponownie do roboty =)

Mi się zawsze wydawało że mnie takie rzeczy jak rozregulowania nie dotyczą, że ja to od razu zajdę w ciążę i w ogóle u mnie wszystko zawsze będzie szło jak po maśle. A wczoraj tak się zastanawiałam co jeśli wszystkie próby skończą się fiaskiem?
Zdecydowanie wczoraj za dużo myślałam.

Zaczyna mnie boleć brzuch więc może jest dzisiaj szansa. Co za czasy żeby z utęsknieniem na @ czekać

Witam się w piątek- tygodnia koniec i początek

Kawka i biorę się do pracy. Wczoraj oczywiście nie posegregowałam wszystkich papierów w domu i jak sobie pomyślę co mnie dzisiaj czeka...
(t)asia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 08:55   #2300
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
Butter mocno tulę i mam nadzieje, że dzisiejszy dzień szybko się skończy
...
Aleeee u nas wiejeeeee!! Co nie zmienia faktu, że dzień dobry PIĄTEK

Wczoraj ogarnęłam mieszkanie, dzisiaj tylko podłogi i nie będę nic robiła No i muszę poćwiczyć ale to jakoś pójdzie Oby do 16:00!
Ja też wczoraj posprzątałam...dziś tylko muszę umyć przedpokój i jest czyściutko

Nawet nie chcę, żeby dzień się skończył, tylko, żeby @ się skończył

Dziś przyjeżdża moja siostrzenica, chcę jej pokazać, jak się leje wosk w andrzejki a potem przychodzą znajomi z dzidziusiem więc troszkę posiedzimy

Hania

Stary 2012-11-30, 08:57   #2301
Nikita...
Zakorzenienie

Ja dzis rano juz zaliczylam skrobanko przedniej szyby w aucie, uuuu nie lubie tego. Teraz juz sie troche rozjasnilo, ale jest ziiiimno.
Dzis mam na sobie swoje cieple Emoczki.

Cytat:
.
Nikita, Ty jesteś człowiek biznesu normalnieeee mega Nikicior brawa za awans
Byznys is byznys Dziekuje za gratulacje.
Powiem ci, ze ty i Abby to istne mistrzunie cytowania i odpowiadania na watku!

Cytat:
Nikita,co do przejścia dla piesych pamiętam jak pisałaś że stojąc samochodem na przejściu celujesz znaczkiem mercedesa w ludzi
No teraz to mercolem jezdzi TZ a ja mam z pracy Skode wiec celownika brak... bardzo to frustrujace .

Cytat:
Nikita,Aaby,Onyks
powaznie jestem taka.... nooo.. yyy ... że charakterna?

Cytat:
wizaż i Wy działacie cudeczka wystarczyło że się o ten @ zapytałam i dostałam cały dzień chodzę sprawdza, a teraz idę na luzie a tu bziu...
Sie zsynchronizowalysmy, ja tez mam.

Cytat:
Miałam kiedyś tę czarną Ziaję - Rebuild czy jakoś tak. Była fajna Ja miałam masło "Ukierunkowane ujędrnianie" - takie w słoiku.
No wlasnie o te czarna Ziaje mi chodzilo, ponoc malo wydajna ale co tam, sprobuje.

Cytat:
Mnie tez brzuch boli ale u mnie to norma. Wlasnie mi wykreca jajnikami, aaaaaa

Stary 2012-11-30, 09:07   #2302
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też wczoraj posprzątałam...dziś tylko muszę umyć przedpokój i jest czyściutko

Nawet nie chcę, żeby dzień się skończył, tylko, żeby @ się skończył

Dziś przyjeżdża moja siostrzenica, chcę jej pokazać, jak się leje wosk w andrzejki a potem przychodzą znajomi z dzidziusiem więc troszkę posiedzimy
Ale Ci się szykuje miłe popołudnie! No to oby @ szybko se poszedł a dzisiaj dał Ci spokój

Nikita zazdroszczę tego, że dzisiaj o 12 już jesteś wolna! Też tak chcęęęę!

Stary 2012-11-30, 09:09   #2303
(t)asia
Zadomowienie

Dziewczyny szukam odpowiedzi w internecie ale może wy wiecie.
Zgodnie z ustawą o zamówieniach publicznych wynik przetargu jest jawny (może być część utajniona, ale nazwa startującego i cena jest zawsze jawna). Ja muszę uzyskać informację kto startował i jaką ceną zaproponował. Nie startowałam w przetargu. Babka odmawia mi udzielenia takich informacji. Muszę się powołać na jakieś paragrafy, ale teraz pytanie czy ja w ogóle mam do tego prawo bo jasno nigdzie to nie jest napisane (przynajmniej tak jasno żebym to zrozumiała)
Stary 2012-11-30, 09:11   #2304
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Zgodnie z ustawą o zamówieniach publicznych wynik przetargu jest jawny (może być część utajniona, ale nazwa startującego i cena jest zawsze jawna). Ja muszę uzyskać informację kto startował i jaką ceną zaproponował. Nie startowałam w przetargu. Babka odmawia mi udzielenia takich informacji. Muszę się powołać na jakieś paragrafy, ale teraz pytanie czy ja w ogóle mam do tego prawo bo jasno nigdzie to nie jest napisane (przynajmniej tak jasno żebym to zrozumiała)
A nie mają u siebie na stronie wyników? Wtedy widzisz kto startował i z jakimi cenami

Stary 2012-11-30, 09:17   #2305
aaby
Zakorzenienie

Cytat:

Daj potem znać, jak mu poszło!

Oczywiście, że dam!

Auć. Niedobry @

Cytat:
Abby trzymam kciuki za męża!

Cytat:
Czyli milutki wieczór

Cytat:
Powiem ci, ze ty i Abby to istne mistrzunie cytowania i odpowiadania na watku!
Mów nam guru

Cytat:
Hmmm, a czy te dane nie są jawne właśnie dla uczestników przetargu?
Niestety nie zarzucę Cię paragrafami, totalnie nie moja działka...

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2012-11-30, 09:20   #2306
Nikita...
Zakorzenienie

Lece na meeting, na razie kobitki

Stary 2012-11-30, 09:23   #2307
(t)asia
Zadomowienie

Cytat:
A nie mają u siebie na stronie wyników? Wtedy widzisz kto startował i z jakimi cenami
No właśnie nie mają. Czasami umieszczają po długim czasie a dla mnie to już jest za późno.
Jawne jest na pewno dla uczestników. Ale ponieważ to zamówienie publiczne to każdy ma prawo iść i sprawdzić. Ale ta babka mnie dzisiaj zbiła z tropu i już nie wiem sama...
Stary 2012-11-30, 09:25   #2308
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:

kolejne 2 podania poszly , na poprawe humoru malnelam pazurki i mam ochote dobrac sie do meza... tylko ta @
[/FONT][/SIZE][/COLOR]

Cytat:
Oczywiście test zrobiłam przed chwilą bo mi się nudziło. I czy kogokolwiek zaskoczę jak napiszę że I? Nie, samą siebie też nie zadziwiłam =) Więc ta głupia @ mogłaby w końcu przyjść

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość
a mialam pytac i jak ci sie widzialo ciasto??

Ciasto ok, ale go nie smakowalam po ugotowaniuzamrozilam od razu pierogi, takze na wigili sie okaze

Cytat:
[

ja bym radzila zmiane instruktora, kogos z polecania, osobe miła, z ktora jezdząc bedziesz sie dobrze czułato wazne, bo masz uraz do instruktoraTroche wiaryw siebie i bedzie dobrze

Cytat:
Dziewczyny jak Wy robicie miesko? Gotujecie piers z kurczaka w wodzie i jak się ugotuje to wtedy miksujecie? Dodajecie trochę soli?[COLOR="Silver"]
ja gotowałam w samej wodzie, bez soli...dzieciom sie raczej nie soli

Cytat:
Piątunio!

Piatunio-URLOP

Cytat:

No ja właśnie też dokładnie tak sądze. Nie wszyscy koniecznie muszą mieć prawko, nie wszyscy muszą jeździć...
nie, aczkolwiek uwazam,ze to teraz jest tak samo wazne jak znajomosc jezykow...Trzymam kciuki bys sie przekonała

Dzien dobry

Lece sie ubierac i spadamy

Musze sobie buty zimowe kupic, bo z zeszlego roku sie podeszwa rozwaliła
Stary 2012-11-30, 09:27   #2309
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Butter no to trzeba przeżyć te dni i brać się ponownie do roboty =)

Mi się zawsze wydawało że mnie takie rzeczy jak rozregulowania nie dotyczą, że ja to od razu zajdę w ciążę i w ogóle u mnie wszystko zawsze będzie szło jak po maśle. A wczoraj tak się zastanawiałam co jeśli wszystkie próby skończą się fiaskiem?
Mi się też tak zawsze wydawało Tasiu....

Co do przetargu, to nie pomogę, ale wiem, że zawsze firmy startujące dostają wyniki z cenami... nie masz jakiejś zaprzyjaźnionej firmy, która startowała? Żeby Ci podesłali wyniki?

Dziewczyny, jak Wam pasuje ciasto czekoladowe do masy kokosowej? Myslicie, że ok?

Hania

Edytowane przez ButterBear
Czas edycji: 2012-11-30 o 09:31
Stary 2012-11-30, 09:27   #2310
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:

1. Jeszcze daje gotowe. A Ty tylko wszystko już sama gotujesz , owoce i warzywa tez?

2. Dziewczyny jak Wy robicie miesko? Gotujecie piers z kurczaka w wodzie i jak się ugotuje to wtedy miksujecie? Dodajecie trochę soli?

---------- Dopisano o 05:13 ---------- Poprzedni post napisano o 03:19 ----------

3. Mialam dodac zdjecie do K .. ale i tak mam Was na fb to sobie zobaczycie
1. ja gotuje wszystko sama, a owoce i tak daje surowe... gotowanie przeciez rozklada wit c, a w ta wit w sloiczkach nie wierze... w formie plynnej jest bardzo niestabilna i szybko sie rozklada, i w sloiczku jest moze przez kilka godzin po wymieszaniu w fabryce

2. ja miesko dusze, mloda dostaje takie jak robie dla nas, czyli normalnie ze sola i przyprawami.... no i unikam pedzonych hormonami kurczakow, rowniez w naszej diecie

3. nie mam fb

Cytat:

Ale u mnie z prawkiem jest trochę jak z tymi pytaniami o dziecko. Kiedy prawko, zrób prawko, weź się za prawko ale mnie to wkurza...

powiedz, ze nie chcesz prawka i koniec kropka...
moje szwagierki prawka nie maja i zyja ... my tez samochodu sie pozbylismy i doskonale sobie radzimy

wspolczuje dolegliwosci @
a co sie dzieje... mozliwe, ze wczesniej doszlo do zaplodnienia, ale nie do zagniezdzenia... tego test nie wykaze

Cytat:
..
i po co martwisz sie na zapas

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości