Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-01, 16:46   #1351
LadyWhisper
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII

Mnie plecy napier......czasem to mi odcina czucie w nogach :/

Gotuje wlasnie mleko na karmel zaraz zaczynam robic mase budyniowa

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 16:49   #1352
nafiyqa
Zakorzenienie

scotasia, ja nie mam zgagi, ale wydaje mi sie, ze chodzi o takie zwykle migdaly, w calosci.

j1987, o kurcze, ale przygoda Cie dopadla.
Teraz koniecznie musisz sluchac zalecen lekarza!

Wlasnie wyszli od nas rodzice TZ - wpadli na kawe i ciasto
A wieczorem przychodza znajomi. Robimy cos w rodzaju spoznionej parapetowki

---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

O, Lady, robisz 3bita? A jak poradzilas sobie z brakiem miksera?

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 17:08   #1353
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Mala, jak czytam to co piszesz o tym kotku, to normalnie jakbym siebie widziala... nie cierpie bezmyslnych ludzi, ktorzy biora zwierzeta a potem sie nimi nie zajmuja. I oczywiscie ja bym najchetniej wszystkie takie biedactwa przygarniala.. ostatnio u nas na podworku pojawil sie maly czarny kotek, ale strasznie dziki byl. Tz pol dnia probowal go zwabic ale sie nie udalo i teraz mysle czy wszystko z nim dobrze...
Tak jak lady pisze,zbyt dużo jest takich bezmyślnych ludzi żeby móc z tym walczyć. Ale cholera mnie bierze jak na to patrzę. Ludzie o dobrym sercu nie zrobią krzywdy ani ludziom ani zwierzętom a tych o sercu jak głaz najchętniej bym powybijała! Z tymi sąsiadami to już nie jedna taka sytuacja,już brak mi na to słów po prostu. Buraki cukrowe! Ja oczywiście dokarmię te koty ale za jakiś czas one i tak pewnie zgina marnie,przez takich właśnie ludzi jak oni.

---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ----------

scotasia- prażone migdaly raczej nie zalagodzą sprawy. Chodzi o zwykle cale migdaly,są jeszcze płatki ale w przypadku zgagi trzeba przegryzać konkret
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 17:13   #1354
badziabadzia
Zakorzenienie

Aaa jeszcze wracajac do tematu kurtek . To moja mama sobie taka fajna bombkowa kupila i mi pozyczyla wiec jeszcze duuzo mam w niej luzu

No i migdaly to najlepiej cale, tak jak dziewczyny pisza
Stary 2012-12-01, 17:17   #1355
scotasia
Wtajemniczenie

Ha, wiedzialam ze cos nie tak z tymi migdalami ale przynajmniej się dowiedziałam, że prażone są całkiem smaczne

j1987 wspołczuje przezyc. Jestesmy na podobnym etapie (wg usg z 12 tyg tez mam termin na 18.02), przedwczoraj wieczorem też mialam dziwne skurcze z bolem jak na okres ;/ na szczescie rano juz bylo ok, po prostu za duzo łaziłam tego dnia. Ale stres był.
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 17:38   #1356
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Mnie tez plecy bola tragicznie To chyba przez dzisiejsze prasowanie. Ale już wszystkie dzidziusiowe rzeczy mam wyprane i wyprasowane
ja tez skonczylam na dzis. jeszcze jedna suszarka i jedno pranie (dosłownie kilka ciuszków), ale to poczekam z nim na moje pizamy i staniki i bedzie finito.

potem tylko posciel do lozeczka, ewentualnie jakis grubszy kocyk jak mi sie uda dorwac i tyle.

tak prasuje sobie i prasuje, za mna suszarka z ciuszkami, z boku kanapa a na niej wyprasowane i poskładane ciuszki, z podziałem na 2 grupy - "56" i "62" i w pewnym momencie wchodzi mój ojciec, oczy jak 5 złotówki i taki tekst:
-a ty to nas oszukałaś że bedzie wnuk! Ja to widze ze tu to raczej siedmoraczki sie szykuja

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
I jeszcze zgaga przekleta.
Powiedzcie mi, te migdaly na zgage to w jakiej postaci kupujecie?? Tzn kupilam prażone i nie wiem, czy to wlasnie takie powinny byc, bo cos kiepsko działają
Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość

scotasia- prażone migdaly raczej nie zalagodzą sprawy. Chodzi o zwykle cale migdaly,są jeszcze płatki ale w przypadku zgagi trzeba przegryzać konkret
Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
No i migdaly to najlepiej cale, tak jak dziewczyny pisza
Tak jak piszą dziewczyny, zwykłe całe migdały ,
proponuje te "gotowe", w opakowaniu, nic tylko do dzioba wkładać

Cytat:
Napisane przez j1987 Pokaż wiadomość
Witam Was po tygodniowej przerwie
Nadrobię Was w najbliższym czasie bo teraz będę mieć go baaaaaaardzo duuuuuuuużo. Mam nadzieje, że żadna z Was nie miała takiej historii jak ja. Ale po kolei....

najwazniejsze że sytuacja opanowana
teraz odpoczywaj

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 17:58   #1357
Ewik86
Zakorzenienie

Cześć dziewczynki

Obudziliśmy się dziś z mężem o 10, ale ponieważ zaczynała się relacja z biegów narciarskich z łóżka wstaliśmy dopiero po 11. Potem szykowaliśmy obiad - kopytka z sosem pieczarkowym i już była 14. Mąż pojechał do pracy, ja zmywałam do 15:30 i co potem zrobiłam? Oczywiście drzemkę sobie fundnęłam

Cytat:
Nadrobię Was w najbliższym czasie bo teraz będę mieć go baaaaaaardzo duuuuuuuużo. Mam nadzieje, że żadna z Was nie miała takiej historii jak ja. Ale po kolei....
We wtorek wylądowałam na patologi ciąży z regularnymi skurczami, skróconą szyjką i niewielkim rozwarciem a jestem w 29 tc więc nie było zbyt ciekawie i strasznie się bałam o mała
Ale na szczęście lekarzom udało się nasz stan na tyle ustabilizować, że dziś wróciłam do domu ale mam warunek leżymy na łóżku minimum do końca stycznia i musze tego przestrzegać, żeby znowu takiej akcji nie było

Pobyt tam utwierdził mnie w przekonaniu, że chce rodzić w tym małym szpitalu ( oddział położniczy składa się z sali przedporodowej, porodowej dwóch sal poporodowych i jednej patologii ciąży) położne i lekarze są świetni. Można o wszystko pytać i nikt nie powie Ci że jesteś panikarą czy coś wyolbrzymiasz. Na IP nie musiałam nic czekać od razu zostałam podłączona do KTG a za 10 min był lekarz. przez cały pobyt do sali przychodziła położna zapytać czy wszystko w porządku. Widziałam również jak pomagały dziewczyną po porodach i dzięki temu jakoś mniej się tego boję.

Ja już wracam na wyrko bo mi źle siedzieć, ale będe starać się Was nadrobić, a tym Które się andrzejkują życzę udanych imprezek
Ojoj, dobrze, że lekarzom udało się wszystko ustabilizować. Niech dzidzia jeszcze się tak nie spieszy, ma czas, więc dużo leż kochana

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 18:14   #1358
LadyWhisper
Zakorzenienie

Jot uwazaj na siebie

Nawijka robiem ale jeszcze sobie nie poradzilam, poki co wyszedl zaje......sty budyn, z checia bym go samego tylko zezarla

Dziewczyny, czy ktoras jest konsultantka oriflame potrzebowalabym tusz a nikt u mnie nie prowadzi.

Aha, jakies dvd 150-200zl godne polecenia?

Stary 2012-12-01, 18:32   #1359
olimpka85
Raczkowanie

dziewczyny wazne i pilne!!! maz sprawdzil wlasnie skrzynke na listy i okazalo sie ze wczoraj mialam kontrole z zusu!!!!! w sumie miedzy 13 a 16mnie nie bylo w domu to chyba wtedy. ale mnie nie zastaly a zwolnienie mam chodzace. zostawily pismo ze do 7 dni mam wytlumaczyc nieobecnosc, a ja bylam na zakupach potem u kolezanki to chyba nie jest wytlumaczenie dla nich.
co mam zrobic? ???!!!!!
olimpka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 18:38   #1360
scotasia
Wtajemniczenie

Olimpka z tego co słyszałam, to najważniejsze dla ZUSu jest to, czy byłaś wtedy w pracy. Podobno wystarczy im pokazać jakiś paragon ze sklepu i nie ma problemu. Moja siostra miała kontrolę i powiedziała, że była u swojej mamy, bo mąż pracuje a źle się czuła i nie chciala siedzieć sama.
Podobno najlepiej przechodzi tłumaczenie, ze było się u lekarza albo w aptece, ale wtedy trzeba by mieć jakis papierek na to.
A wogole to moim zdaniem to jest chore to całe kontrolowanie przez zus. Jak mamy zwolnienia chodzace, to chyba normalne, ze czasem na spacer sie wyjdzie czy do kolezanki. Myślę, ze nie ma się czego obawiac.

Edytowane przez scotasia
Czas edycji: 2012-12-01 o 18:41
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 18:43   #1361
LadyWhisper
Zakorzenienie

Olimpka, znalazlam cos takiego

Cytat:
W przypadku kontroli zwolnień lekarskich "chodzących" kontrolerzy zawsze biorą pod uwagę, że można kogoś nie zastać w domu. Dlatego po takim stwierdzeniu udają się do miejsca prowadzenia działalności gospodarczej i ewentualnie ponawiają w tym samym dniu kontrolę w domu. Jeżeli nadal nie mogą chorego zastać w domu wzywają do ZUS-u w celu złożenia wyjaśnień. W zasadzie tylko w przypadku stwierdzenia, że osoba przebywająca na zwolnieniu lekarskim wykonuje pracę zarobkową zwolnienie jest kwestionowane.
Tutaj masz caly temat

http://www.goldenline.pl/forum/30111...e-kontrola-zus

Nawijka - poradzilam sobie blenderem - trzepaczka mam wymienne koncowki i trzepaczka dziala galante

Edytowane przez LadyWhisper
Czas edycji: 2012-12-01 o 18:45
Stary 2012-12-01, 18:59   #1362
badziabadzia
Zakorzenienie

Lady, ja mam mikser i blender, ale mikser tylko sie kurzy
Stary 2012-12-01, 19:25   #1363
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Ale u Ciebie sa 4, dlatego sie zdziwilam.
Chyba ze to blad
Jakie 4? 2 są:
"Masa toffi: - 1 puszka gotowego kremu toffi (gotowane mleko kondensowane)
- 1/2 litra śmietany kremówki
- 2 opakowania śmietanfixu"

4 są tylko żółtka

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 19:42   #1364
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olimpka85 Pokaż wiadomość
dziewczyny wazne i pilne!!! maz sprawdzil wlasnie skrzynke na listy i okazalo sie ze wczoraj mialam kontrole z zusu!!!!! w sumie miedzy 13 a 16mnie nie bylo w domu to chyba wtedy. ale mnie nie zastaly a zwolnienie mam chodzace. zostawily pismo ze do 7 dni mam wytlumaczyc nieobecnosc, a ja bylam na zakupach potem u kolezanki to chyba nie jest wytlumaczenie dla nich.
co mam zrobic? ???!!!!!
osz kurka wodna, to sa xxxxxx!!! zeby w ciąży kobiete stresowac
znajdz dobre wytłumacznie, najlepiej byłoby gdybys miala jakis rachunek ale mysle ze bez tego tez cos wymyślisz.
Trzymam kciuki za bezstresowe spotkanie (choc mysle ze bedzie ciężko )!
i najlepiej idz z mężem

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 19:53   #1365
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Jakie 4? 2 są:
"Masa toffi: - 1 puszka gotowego kremu toffi (gotowane mleko kondensowane)
- 1/2 litra śmietany kremówki
- 2 opakowania śmietanfixu"

4 są tylko żółtka
Ja w przepisie widze 4 - 2 do masy i 2 do bitej
Dlatego pomyslalam, ze to blad.

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

Lady, ja tez mam wymienne koncowki w blenderze, ale takiej "trzepiacej" chyba nie mam...
Daj znac potem jak wyszlo ciasto

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 20:13   #1366
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Miechów ale wpasc to jeszcze nie wpadaj bo chyba jeden Piotrus na razie wystarczy?

leże i kwicze lepiej sie tego okreslic nie dało

a mnie wlasnie małżon podniosł cisnienie do 200, ja go otruje albo co
O miechów tam jest fajny zajazd Siedlisko zawsze się zatrzmujemy na pierogi jak z Krakowa wracamy

Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość
Hehe, no właśnie nie bardzo, bo ja chodzę do kobitki
Efekt białego fartucha
Cytat:
Napisane przez olimpka85 Pokaż wiadomość
co mam zrobic? ???!!!!!
Chyba miały wejśc nowe przepisy że kobiet w ciąży się nie sprawdza itd ale nie wiem sama
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 20:23   #1367
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
We wtorek wylądowałam na patologi ciąży z regularnymi skurczami, skróconą szyjką i niewielkim rozwarciem a jestem w 29 tc więc nie było zbyt ciekawie i strasznie się bałam o mała
Ale na szczęście lekarzom udało się nasz stan na tyle ustabilizować, że dziś wróciłam do domu ale mam warunek leżymy na łóżku minimum do końca stycznia i musze tego przestrzegać, żeby znowu takiej akcji nie było

Pobyt tam utwierdził mnie w przekonaniu, że chce rodzić w tym małym szpitalu ( oddział położniczy składa się z sali przedporodowej, porodowej dwóch sal poporodowych i jednej patologii ciąży) położne i lekarze są świetni. Można o wszystko pytać i nikt nie powie Ci że jesteś panikarą czy coś wyolbrzymiasz. Na IP nie musiałam nic czekać od razu zostałam podłączona do KTG a za 10 min był lekarz. przez cały pobyt do sali przychodziła położna zapytać czy wszystko w porządku. Widziałam również jak pomagały dziewczyną po porodach i dzięki temu jakoś mniej się tego boję.
o kurcze ale dobrze że lekarze się odpowiednio Tobą zajęli. Teraz musisz duuużo odpoczywać,nie sprzątać,nie dźwigać zakupów a będzie dobrze Musisz to zrobic dla dzidziusia Trzymam kciuki żeby było dobrze.

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Mi te migdały dwa razy na początku pomogły a teraz już nie pomagają na tą wkur......... zgage
Stary 2012-12-01, 20:34   #1368
eff8
Zakorzenienie

Witam sie dopiero teraz

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Pokaze sie wam jeszcze jako ze dzis zaczynam 33tc
oo no widac jak pieknie brzuszek rosnie ae i tak malutki i zgrabniutki jest

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Masakra. Niezła niespodzianka, ja bym chyba nie była z takiej zadowolona. Jestem pewna, że byłabym przez chwilę rozczarowana, że nie mam mojej Oliwki, tylko wyskoczył Olek.
ja chyba tez bym na poczatku nie byla zbyt zadowolona z takiej zmiany

U mnie nieby tez za kazdym razem jest chlopak, i siusiak i jego zdjecie... Ostatnio lekarka nawet powiedziala ze tak sie wystawil ze nie ma innej opcji jak chlopak ale zobaczymy

Cytat:
oj bylo nie ciekawie ale dobrze ze juz wszystko dobrze i lez i odpoczywaj pamietaj o tym

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
tak prasuje sobie i prasuje, za mna suszarka z ciuszkami, z boku kanapa a na niej wyprasowane i poskładane ciuszki, z podziałem na 2 grupy - "56" i "62" i w pewnym momencie wchodzi mój ojciec, oczy jak 5 złotówki i taki tekst:
-a ty to nas oszukałaś że bedzie wnuk! Ja to widze ze tu to raczej siedmoraczki sie szykuja
buhahahah

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 20:48   #1369
LadyWhisper
Zakorzenienie

Mialam pocytowane i wsyslo mi posta, wrrr....

Badzia widzisz, a ja sie wsciekalam, ze nie mam miksera

Nawijka my dostalismy na prezent slubny blender, i fajnie, bo w zyciu bym sobie z tyloma funkcjami nie kupila

A ciacho wyglada bosko, ale chyba za malo smietany wyszlo na wierzch i bedzie nieco bardziej plaskie, w kazdym razie przyplacilam tak ogromnym bolem plecow ze lzy mi same lecialy :/ tak wielkiego bolu plecow jeszcze nie czulam - MUSI wyjsc dobre

Silver mi nie pomagaja migdaly, wrecz przeciwnie - mam po nich s.raczke

Stary 2012-12-01, 21:16   #1370
maluchna30
Zadomowienie

Hej kobitki. Podczytuje was, ale ogolnie do dupy jestem. Brzuch mnie boli w dziwny sposob, musialam nospe wziac, tak mnie meczylo. Zaraz chyba ide sie wykapac i moze dzisiaj szybciej usne. Mam nadzieje, ze jutro humor i samopoczucie beda lepsze.
Stary 2012-12-01, 21:17   #1371
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Ja w przepisie widze 4 - 2 do masy i 2 do bitej
Dlatego pomyslalam, ze to blad.
Aaaaaa no tak, bo tam do bitej śmietany też idzie śmietanfix.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2012-12-01 o 21:19
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 21:37   #1372
Delicjanka
Zakorzenienie

Hej Kobietki kochane

wpadłam na chwilke dosłownie...
wczoraj prowadziłam lekcje z edu polonistycznej nawet się nie stresowałam i było ok
poza tym mój tzt miał wolne...
a później pojechaliśmy za Opoczno do siostry mojego tzta no i mieliśmy wrócić do domu tego samego dnia, ale wróciliśmy dopiero dziś;] tzt %% poza tym w nocy mi się nie widziało..... no i wczoraj w nocy miałam takie bóle jak przy okresie, wcześniej je też miewałam, ale nie tak długo i były dosyć uciążliwe.. wzięłam nospe i przeszło. Na szczescie mam wizyte w poniedziałek, ale pewnie to są te skurcze przepowiadające hmm....
poza tym humor jakiś depresyjny, każdego denerwuje i mnie wszystko denerwuje;]...
nie mogę na siebie patrzeć. . .
już grudzień... jeszcze chwila i trzeba się rozpakowywać

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 22:06   #1373
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
Witam sie 8 miesiac czas zaczac
wklejam zdjecie brzucholka mojego
Super brzucho, zero rozstępa i żyłek
Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Hej Kobietki kochane

wczoraj prowadziłam lekcje z edu polonistycznej nawet się nie stresowałam i było ok
a później pojechaliśmy za Opoczno do siostry mojego tzta no i mieliśmy wrócić do domu tego samego dnia, ale wróciliśmy dopiero dziś;] tzt %% poza tym w nocy mi się nie widziało..... no i wczoraj w nocy miałam takie bóle jak przy okresie, wcześniej je też miewałam, ale nie tak długo i były dosyć uciążliwe.. wzięłam nospe i przeszło. Na szczescie mam wizyte w poniedziałek, ale pewnie to są te skurcze przepowiadające hmm....
poza tym humor jakiś depresyjny, każdego denerwuje i mnie wszystko denerwuje;]...
Też mam właśnie te bóle miesiączkowe-wcześniej raz na dzień, teraz ze 4 razy nawet

Hej Kobiety
Jakoś nie mogę się ogarnąć żeby być na bieżąco z waszymi postami, pobieżnie Was przelatuję tylko.....
Dziś dzień przespaliśmy z TŻtem, teraz oglądamy ze znajomymi KSW.
Wczoraj spotkałam się ze studentką położnictwa, młoda dziewczyna-też urodziła w moim wieku
Baaardzo dużo dało mi to spotkanie, uświadomiła mi, że ten plan porodu jest b. ważny i trzeba go mocno egzekwować od personelu porodówki i to nie jest żadne widzi mi się, bo oni zawsze będą robić tak aby im było wygodniej. Mówiła też żeby nie brać za dużo klamotów do szpitala, szczególnie dla maluszka bo wszystko tam mają. Polecała imersję wodną. Kazała upomnieć się o 2 godzinny, prawdziwy kontakt "skóra do skóry"-nie, że muszą zważyć od razu-bo nie muszą a wszystko inne mogą robić u mamy na brzuchu. I wiele innych-może komuś się przyda

Ja na szczęście jeszcze nie mam załamania ze szkołą, staram się wciągać w zajęcia i jak najmniej myśleć o ciąży-tygodnie wtedy szybciej lecą
No i zaczynamy 8 miesiąc

Wisienko-brat palant, mógłby sobie oszczędzić takich komentarzy, bo nietrudno nam teraz o załamanie...

LenovaCzymam kciuki żebyś znalazła jednak siłę. Nie rezygnuj!!!
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 22:25   #1374
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:

Ja już wracam na wyrko bo mi źle siedzieć, ale będe starać się Was nadrobić, a tym Które się andrzejkują życzę udanych imprezek
Odpoczywaj i dbaj o Was!

Nie miałam dziś weny do pisania. Teściowie zrobili nam niespodziankę na mikołaja, dostaliśmy od nich 3 stówki na mikrofalówkę. W stacjonarnych sklepach nic ciekawego nie było, to kupiliśmy na all za 250 a do reszty dołożyliśmy 30 zł i kupiliśmy jeszcze parowar Jestem mega zadowolona, teraz czekam na kurierów

Dziś w lumpku kupiłam jeszcze jedną koszulę do karmienia i poduszkę do karmienia nieużywaną jeszcze w folii zapakowaną za 10zł dokładnie taką jak na zdjęciu. Zobaczymy czy się przyda, ale za taką cenę grzech nie brać.
http://www.babyearth.com/my-brest-fr...ml?att_val=187
Piękne macie brzuszki dziewczyny!
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 00:32   #1375
Soleilka
Zakorzenienie

Kochane zapewne zacznie się u Was za 2-3 tygodnie (ale mam nadzieję, że jednak zaciśniecie nogi do 1.01 ). Życzę Wam spokoju, siły, łatwych, szybkich, bezbolesnych i bezkomplikacyjnych porodów, zdrowych maluszków oraz czasu na wizażowanie poporodowe Ach, proszę o rodzenie donoszonych dzieci 9 stycznia w dniu moich urodzin!

Mamusia lipcowa '12

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 07:47   #1376
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
O miechów tam jest fajny zajazd Siedlisko zawsze się zatrzmujemy na pierogi jak z Krakowa wracamy
to widze, że smaki mamy te same
ja jeszcze kocham w tym barze obok siedliska "Kebab danie", tak pysznego miesa i surówki nie ma nigdzie indziej i moze zastapic normalny obiad

sniadankuje sobie, potem myk do rodziców- małzon z pracy dopiero po 16 wróci, wiec nie chce mi sie w domu siedziec samej niby na dole sa tesciowie, ale zawsze co mamusia to mamusia

u nas przymrozek- jakies 3 stopnie- roleta mi termometr zastawia a nie chce mi sie podnosic i sprawdzac

co do skurczy- wczoraj w lazience myslałam, ze mnie skreci- tak ze 4 razy dzgnelo.... a takie miesiączkowe bóle tez mam, ale jak narazie nie codziennie, albo znowu dwa arzy w ciągu dnia, w kazdym razie nie sa regularne.

No, uciekam, miłej niedzieli życzę
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 09:11   #1377
s i l v e r
Zakorzenienie

Hej
Leże jeszcze w łóżku i nie chce mi się wstawać. Mąż do pracy wychodzi zaraz i znowu sama Jade do rodzicow na obiadek niedzielny. Mam 0 stopni na termometrze...brrr
Stary 2012-12-02, 09:36   #1378
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Super brzucho, zero rozstępa i żyłek

No i zaczynamy 8 miesiąc
Dziekuje Kochana

no i gratulacje za 8 miesiac

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Kochane zapewne zacznie się u Was za 2-3 tygodnie (ale mam nadzieję, że jednak zaciśniecie nogi do 1.01 ). Życzę Wam spokoju, siły, łatwych, szybkich, bezbolesnych i bezkomplikacyjnych porodów, zdrowych maluszków oraz czasu na wizażowanie poporodowe Ach, proszę o rodzenie donoszonych dzieci 9 stycznia w dniu moich urodzin!

Mamusia lipcowa '12

Dziekujemy za zyczenia

U Nas tez zimno wiec chyba powoli zima sie zaczyna
ja czekam tylko na snieg zeby corke na sanki zabrac
jutro dentysta mnie czeka a w srode rano ide na badania. Wizyta u gina 13.12 - a pozniej to juz swieta

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 09:39   #1379
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Mój mąż tak mi ciśnienie dźwignął z samego rana, że miałam ochotę go pobić. Jestem niewyspana, chora, ledwo się ruszam a on z pretensjami ze *&&^%%*& sałatki na obiad do pracy nie ma! a kur.wa na imprezę do 3 nad ranem miał siłę!!! I jeszcze tekst: ty obowiązków żadnych nie masz to mogłaś zrobić!!!

No nie, wcale nie mam, a pierze się samo, gotuje samo, zakupy same przychodzą, podłogi same czyszczą, dziecko samo się karmi i bawi, wyprawka i CALUTEŃKIE szykowanie dla Dośki samo się robi... A on albo czas dla siebie, albo dla innych (to w remoncie komuś pomóc, to komuś coż załatwić, to autko jechać obejrzeć - w domu obecnie nie robi totalnie NIC). Słowo honoru, jeszcze jedna taka akcja i biorę rozwód.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 09:54   #1380
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość

Mamusia lipcowa '12
Dziękujemy ale nie strasz ja chcę się objeść w Wigilię

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Hej Kobietki kochane

no u mnie też taki humor dupny.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37922356]Mój mąż tak mi ciśnienie dźwignął z samego rana, że miałam ochotę go pobić. Jestem niewyspana, chora, ledwo się ruszam a on z pretensjami ze *&&^%%*& sałatki na obiad do pracy nie ma! a kur.wa na imprezę do 3 nad ranem miał siłę!!! I jeszcze tekst: ty obowiązków żadnych nie masz to mogłaś zrobić!!!

No nie, wcale nie mam, a pierze się samo, gotuje samo, zakupy same przychodzą, podłogi same czyszczą, dziecko samo się karmi i bawi, wyprawka i CALUTEŃKIE szykowanie dla Dośki samo się robi... A on albo czas dla siebie, albo dla innych (to w remoncie komuś pomóc, to komuś coż załatwić, to autko jechać obejrzeć - w domu obecnie nie robi totalnie NIC). Słowo honoru, jeszcze jedna taka akcja i biorę rozwód.[/QUOTE]

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości