|
|
#1351 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII
Mnie plecy napier......czasem to mi odcina czucie w nogach :/
Gotuje wlasnie mleko na karmel zaraz zaczynam robic mase budyniowa
|
#1352 |
|
Zakorzenienie
|
scotasia, ja nie mam zgagi, ale wydaje mi sie, ze chodzi o takie zwykle migdaly, w calosci.
j1987, o kurcze, ale przygoda Cie dopadla. Teraz koniecznie musisz sluchac zalecen lekarza! Wlasnie wyszli od nas rodzice TZ - wpadli na kawe i ciasto ![]() A wieczorem przychodza znajomi. Robimy cos w rodzaju spoznionej parapetowki ![]() ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- O, Lady, robisz 3bita? A jak poradzilas sobie z brakiem miksera?
|
|
|
|
#1353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- scotasia- prażone migdaly raczej nie zalagodzą sprawy. Chodzi o zwykle cale migdaly,są jeszcze płatki ale w przypadku zgagi trzeba przegryzać konkret
|
|
#1354 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa jeszcze wracajac do tematu kurtek
. To moja mama sobie taka fajna bombkowa kupila i mi pozyczyla wiec jeszcze duuzo mam w niej luzu No i migdaly to najlepiej cale, tak jak dziewczyny pisza |
|
|
|
#1355 |
|
Wtajemniczenie
|
Ha, wiedzialam ze cos nie tak z tymi migdalami
ale przynajmniej się dowiedziałam, że prażone są całkiem smaczne![]() j1987 wspołczuje przezyc. Jestesmy na podobnym etapie (wg usg z 12 tyg tez mam termin na 18.02), przedwczoraj wieczorem też mialam dziwne skurcze z bolem jak na okres ;/ na szczescie rano juz bylo ok, po prostu za duzo łaziłam tego dnia. Ale stres był. |
|
|
|
#1356 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
potem tylko posciel do lozeczka, ewentualnie jakis grubszy kocyk jak mi sie uda dorwac i tyle. tak prasuje sobie i prasuje, za mna suszarka z ciuszkami, z boku kanapa a na niej wyprasowane i poskładane ciuszki, z podziałem na 2 grupy - "56" i "62" i w pewnym momencie wchodzi mój ojciec, oczy jak 5 złotówki i taki tekst: -a ty to nas oszukałaś że bedzie wnuk! Ja to widze ze tu to raczej siedmoraczki sie szykuja Cytat:
Cytat:
proponuje te "gotowe", w opakowaniu, nic tylko do dzioba wkładać ![]() Cytat:
najwazniejsze że sytuacja opanowana teraz odpoczywaj |
||||
|
|
|
#1357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
Obudziliśmy się dziś z mężem o 10, ale ponieważ zaczynała się relacja z biegów narciarskich z łóżka wstaliśmy dopiero po 11. Potem szykowaliśmy obiad - kopytka z sosem pieczarkowym i już była 14. Mąż pojechał do pracy, ja zmywałam do 15:30 i co potem zrobiłam? Oczywiście drzemkę sobie fundnęłam Cytat:
|
|
|
|
|
#1358 |
|
Zakorzenienie
|
Jot uwazaj na siebie
![]() Nawijka robiem ale jeszcze sobie nie poradzilam, poki co wyszedl zaje......sty budyn, z checia bym go samego tylko zezarla ![]() Dziewczyny, czy ktoras jest konsultantka oriflame potrzebowalabym tusz a nikt u mnie nie prowadzi. Aha, jakies dvd 150-200zl godne polecenia?
|
#1359 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny wazne i pilne!!! maz sprawdzil wlasnie skrzynke na listy i okazalo sie ze wczoraj mialam kontrole z zusu!!!!! w sumie miedzy 13 a 16mnie nie bylo w domu to chyba wtedy. ale mnie nie zastaly a zwolnienie mam chodzace. zostawily pismo ze do 7 dni mam wytlumaczyc nieobecnosc, a ja bylam na zakupach potem u kolezanki to chyba nie jest wytlumaczenie dla nich.
co mam zrobic? ???!!!!! |
|
|
|
#1360 |
|
Wtajemniczenie
|
Olimpka z tego co słyszałam, to najważniejsze dla ZUSu jest to, czy byłaś wtedy w pracy. Podobno wystarczy im pokazać jakiś paragon ze sklepu i nie ma problemu. Moja siostra miała kontrolę i powiedziała, że była u swojej mamy, bo mąż pracuje a źle się czuła i nie chciala siedzieć sama.
Podobno najlepiej przechodzi tłumaczenie, ze było się u lekarza albo w aptece, ale wtedy trzeba by mieć jakis papierek na to. A wogole to moim zdaniem to jest chore to całe kontrolowanie przez zus. Jak mamy zwolnienia chodzace, to chyba normalne, ze czasem na spacer sie wyjdzie czy do kolezanki. Myślę, ze nie ma się czego obawiac. Edytowane przez scotasia Czas edycji: 2012-12-01 o 18:41 |
|
|
|
#1361 | |
|
Zakorzenienie
|
Olimpka, znalazlam cos takiego
Cytat:
http://www.goldenline.pl/forum/30111...e-kontrola-zus Nawijka - poradzilam sobie blenderem - trzepaczka mam wymienne koncowki i trzepaczka dziala galante
Edytowane przez LadyWhisper Czas edycji: 2012-12-01 o 18:45 |
|
|
|
|
#1362 |
|
Zakorzenienie
|
Lady, ja mam mikser i blender, ale mikser tylko sie kurzy
|
|
|
|
#1363 |
|
Zakorzenienie
|
Jakie 4?
2 są:"Masa toffi: - 1 puszka gotowego kremu toffi (gotowane mleko kondensowane) - 1/2 litra śmietany kremówki - 2 opakowania śmietanfixu" 4 są tylko żółtka
|
#1364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() znajdz dobre wytłumacznie, najlepiej byłoby gdybys miala jakis rachunek ale mysle ze bez tego tez cos wymyślisz. Trzymam kciuki za bezstresowe spotkanie (choc mysle ze bedzie ciężko )! i najlepiej idz z mężem |
|
|
|
|
#1365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dlatego pomyslalam, ze to blad. ---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- Lady, ja tez mam wymienne koncowki w blenderze, ale takiej "trzepiacej" chyba nie mam... Daj znac potem jak wyszlo ciasto
|
|
|
|
|
#1366 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Efekt białego fartucha Cytat:
|
|
#1367 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale dobrze że lekarze się odpowiednio Tobą zajęli. Teraz musisz duuużo odpoczywać,nie sprzątać,nie dźwigać zakupów a będzie dobrze Musisz to zrobic dla dzidziusia Trzymam kciuki żeby było dobrze.Cytat:
|
|
#1368 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam sie dopiero teraz
![]() oo no widac jak pieknie brzuszek rosnie ae i tak malutki i zgrabniutki jest Cytat:
U mnie nieby tez za kazdym razem jest chlopak, i siusiak i jego zdjecie... Ostatnio lekarka nawet powiedziala ze tak sie wystawil ze nie ma innej opcji jak chlopak ale zobaczymy ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1369 |
|
Zakorzenienie
|
Mialam pocytowane i wsyslo mi posta, wrrr....
Badzia widzisz, a ja sie wsciekalam, ze nie mam miksera ![]() Nawijka my dostalismy na prezent slubny blender, i fajnie, bo w zyciu bym sobie z tyloma funkcjami nie kupila ![]() A ciacho wyglada bosko, ale chyba za malo smietany wyszlo na wierzch i bedzie nieco bardziej plaskie, w kazdym razie przyplacilam tak ogromnym bolem plecow ze lzy mi same lecialy :/ tak wielkiego bolu plecow jeszcze nie czulam - MUSI wyjsc dobre ![]() Silver mi nie pomagaja migdaly, wrecz przeciwnie - mam po nich s.raczke
|
#1370 |
|
Zadomowienie
|
Hej kobitki. Podczytuje was, ale ogolnie do dupy jestem. Brzuch mnie boli w dziwny sposob, musialam nospe wziac, tak mnie meczylo. Zaraz chyba ide sie wykapac i moze dzisiaj szybciej usne. Mam nadzieje, ze jutro humor i samopoczucie beda lepsze.
|
#1371 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaaaa no tak, bo tam do bitej śmietany też idzie śmietanfix.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2012-12-01 o 21:19 |
|
|
|
#1372 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Kobietki kochane
![]() wpadłam na chwilke dosłownie... wczoraj prowadziłam lekcje z edu polonistycznej nawet się nie stresowałam i było ok![]() poza tym mój tzt miał wolne... a później pojechaliśmy za Opoczno do siostry mojego tzta no i mieliśmy wrócić do domu tego samego dnia, ale wróciliśmy dopiero dziś;] tzt %% poza tym w nocy mi się nie widziało..... no i wczoraj w nocy miałam takie bóle jak przy okresie, wcześniej je też miewałam, ale nie tak długo i były dosyć uciążliwe.. wzięłam nospe i przeszło. Na szczescie mam wizyte w poniedziałek, ale pewnie to są te skurcze przepowiadające hmm.... poza tym humor jakiś depresyjny, każdego denerwuje i mnie wszystko denerwuje;]... nie mogę na siebie patrzeć. . . już grudzień... jeszcze chwila i trzeba się rozpakowywać
|
|
#1373 | |
|
Zadomowienie
|
Super brzucho, zero rozstępa i żyłek
![]() Cytat:
![]() Hej Kobiety Jakoś nie mogę się ogarnąć żeby być na bieżąco z waszymi postami, pobieżnie Was przelatuję tylko..... Dziś dzień przespaliśmy z TŻtem, teraz oglądamy ze znajomymi KSW. Wczoraj spotkałam się ze studentką położnictwa, młoda dziewczyna-też urodziła w moim wieku Baaardzo dużo dało mi to spotkanie, uświadomiła mi, że ten plan porodu jest b. ważny i trzeba go mocno egzekwować od personelu porodówki i to nie jest żadne widzi mi się, bo oni zawsze będą robić tak aby im było wygodniej. Mówiła też żeby nie brać za dużo klamotów do szpitala, szczególnie dla maluszka bo wszystko tam mają. Polecała imersję wodną. Kazała upomnieć się o 2 godzinny, prawdziwy kontakt "skóra do skóry"-nie, że muszą zważyć od razu-bo nie muszą a wszystko inne mogą robić u mamy na brzuchu. I wiele innych-może komuś się przyda ![]() Ja na szczęście jeszcze nie mam załamania ze szkołą, staram się wciągać w zajęcia i jak najmniej myśleć o ciąży-tygodnie wtedy szybciej lecą ![]() No i zaczynamy 8 miesiąc Wisienko-brat palant, mógłby sobie oszczędzić takich komentarzy, bo nietrudno nam teraz o załamanie... LenovaCzymam kciuki żebyś znalazła jednak siłę. Nie rezygnuj!!! |
|
|
|
|
#1374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie miałam dziś weny do pisania. Teściowie zrobili nam niespodziankę na mikołaja, dostaliśmy od nich 3 stówki na mikrofalówkę. W stacjonarnych sklepach nic ciekawego nie było, to kupiliśmy na all za 250 a do reszty dołożyliśmy 30 zł i kupiliśmy jeszcze parowar Jestem mega zadowolona, teraz czekam na kurierów ![]() Dziś w lumpku kupiłam jeszcze jedną koszulę do karmienia i poduszkę do karmienia nieużywaną jeszcze w folii zapakowaną za 10zł dokładnie taką jak na zdjęciu. Zobaczymy czy się przyda, ale za taką cenę grzech nie brać. http://www.babyearth.com/my-brest-fr...ml?att_val=187 Piękne macie brzuszki dziewczyny! |
|
|
|
|
#1375 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane zapewne zacznie się u Was za 2-3 tygodnie (ale mam nadzieję, że jednak zaciśniecie nogi do 1.01
). Życzę Wam spokoju, siły, łatwych, szybkich, bezbolesnych i bezkomplikacyjnych porodów, zdrowych maluszków oraz czasu na wizażowanie poporodowe Ach, proszę o rodzenie donoszonych dzieci 9 stycznia w dniu moich urodzin! ![]() Mamusia lipcowa '12 |
|
|
|
#1376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja jeszcze kocham w tym barze obok siedliska "Kebab danie", tak pysznego miesa i surówki nie ma nigdzie indziej i moze zastapic normalny obiad sniadankuje sobie, potem myk do rodziców- małzon z pracy dopiero po 16 wróci, wiec nie chce mi sie w domu siedziec samej u nas przymrozek- jakies 3 stopnie- roleta mi termometr zastawia a nie chce mi sie podnosic i sprawdzac ![]() co do skurczy- wczoraj w lazience myslałam, ze mnie skreci- tak ze 4 razy dzgnelo.... a takie miesiączkowe bóle tez mam, ale jak narazie nie codziennie, albo znowu dwa arzy w ciągu dnia, w kazdym razie nie sa regularne. No, uciekam, miłej niedzieli życzę |
|
|
|
|
#1377 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Leże jeszcze w łóżku i nie chce mi się wstawać. Mąż do pracy wychodzi zaraz i znowu sama Jade do rodzicow na obiadek niedzielny. Mam 0 stopni na termometrze...brrr
|
#1378 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje Kochana
no i gratulacje za 8 miesiac ![]() Cytat:
Dziekujemy za zyczenia U Nas tez zimno wiec chyba powoli zima sie zaczyna ![]() ja czekam tylko na snieg zeby corke na sanki zabrac ![]() jutro dentysta mnie czeka a w srode rano ide na badania. Wizyta u gina 13.12 - a pozniej to juz swieta
|
|
#1379 |
|
Konto usunięte
|
Mój mąż tak mi ciśnienie dźwignął z samego rana, że miałam ochotę go pobić. Jestem niewyspana, chora, ledwo się ruszam a on z pretensjami ze *&&^%%*& sałatki na obiad do pracy nie ma! a kur.wa na imprezę do 3 nad ranem miał siłę!!! I jeszcze tekst: ty obowiązków żadnych nie masz to mogłaś zrobić!!!
No nie, wcale nie mam, a pierze się samo, gotuje samo, zakupy same przychodzą, podłogi same czyszczą, dziecko samo się karmi i bawi, wyprawka i CALUTEŃKIE szykowanie dla Dośki samo się robi... A on albo czas dla siebie, albo dla innych (to w remoncie komuś pomóc, to komuś coż załatwić, to autko jechać obejrzeć - w domu obecnie nie robi totalnie NIC). Słowo honoru, jeszcze jedna taka akcja i biorę rozwód. |
|
|
|
#1380 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37922356]Mój mąż tak mi ciśnienie dźwignął z samego rana, że miałam ochotę go pobić. Jestem niewyspana, chora, ledwo się ruszam a on z pretensjami ze *&&^%%*& sałatki na obiad do pracy nie ma! a kur.wa na imprezę do 3 nad ranem miał siłę!!! I jeszcze tekst: ty obowiązków żadnych nie masz to mogłaś zrobić!!! No nie, wcale nie mam, a pierze się samo, gotuje samo, zakupy same przychodzą, podłogi same czyszczą, dziecko samo się karmi i bawi, wyprawka i CALUTEŃKIE szykowanie dla Dośki samo się robi... A on albo czas dla siebie, albo dla innych (to w remoncie komuś pomóc, to komuś coż załatwić, to autko jechać obejrzeć - w domu obecnie nie robi totalnie NIC). Słowo honoru, jeszcze jedna taka akcja i biorę rozwód.[/QUOTE]
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:59.

zaraz zaczynam robic mase budyniowa

ale przynajmniej się dowiedziałam, że prażone są całkiem smaczne

a nikt u mnie nie prowadzi. 

2 są:
)!
lepiej sie tego okreslic nie dało