|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku ??
|
|||
| Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
7 | 16,28% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
3 | 6,98% |
| Szalone mamuśki plotkują i wyprawkę kompletują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
|
0 | 0% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
|
1 | 2,33% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.4 |
|
2 | 4,65% |
| Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013 cz.4 |
|
13 | 30,23% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i Dzidzie podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
0 | 0% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
1 | 2,33% |
| Zimę mamy, na wizyty biegamy bo się martwimy kiedy Bobaski zobaczymy. V-VI 2013 cz.4 |
|
0 | 0% |
| Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
|
4 | 9,30% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
1 | 2,33% |
| Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
0 | 0% |
| Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
6 | 13,95% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
|
2 | 4,65% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
1 | 2,33% |
| Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
1 | 2,33% |
| Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
0 | 0% |
| Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
0 | 0% |
| Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.IV |
|
0 | 0% |
| O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
1 | 2,33% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja swoją przymierzyłam od niechcenia bo mi się nie podobała.. a jak ją ubrałam to tren do mnie przemówił tak mało napisałyscie, a nadrabiałąm pół dnia |
||||
|
|
|
#4082 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201
|
#4083 |
|
Zakorzenienie
|
melduje się.
wróciłam.padam wybraliśmy wózek.zielony mothercare-cudny jest. jutro więcej napiszę.. ej,gdzie MELIITELE ?!?! |
|
|
|
#4085 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4086 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do l4 i kontroli już sie wypowiadalam, skoro ma sie chodzie to zawsze można coś sciemnic i nie mogą nam nic zrobić. Cytat:
za wybór wózka, szybko ![]() Tez sie zastanawiam gdzie Melcia.. Może gdzieś wyjechała ![]() My oglądamy ksw. Moj ukochany jednak nie pojechał do Wawy i został ze mną
Edytowane przez lonely_lady Czas edycji: 2012-12-02 o 16:33 |
||
|
|
|
#4087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4088 |
|
Zakorzenienie
|
jaka tu cisza... szok
![]() ale porażka, mothercare ma BEZNADZIEJNĄ STRONĘ,nie ma produktów-nie można w necie zobaczyć ![]() oglądaliśmy Czesiociuch'ową kolekcję... cholera ceny tragiczne ![]() mój tż zainteresowała się dziś strojem supermena, policjanta i helikopterami.. będziemy mieć rozpieszczonego synka lub męską córę ![]() i chce nosidełko jakies zainteresowanko się pojawiło..szok
|
|
|
|
#4089 |
|
Zakorzenienie
|
Och ale walki KSW, Michał :serce:
Siedzieliśmy z TŻ wlepieni w telewizor.z nosidełkiem ok, byle nie wisielce czy jak to tam, też było głośno jak i o chodzikach
|
#4090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ogóle tyle jest pięknośći ze nic tylko na bank na padać i ruszać na łowy.. |
|
|
|
|
#4091 |
|
Wtajemniczenie
|
ja dziś kupiłam "M jak mama" i przeglądałam sobie, a potem mąż przejrzał
tzn głównie na reklamy patrzył, ale potem oglądałam na allegro dywany, firanki itp do pokoju dziecięcego to nawet oglądał ze mną ![]() dobranoc dziewczynki kładę się bo znów się martwię, w czwartek cały dzień miałam napięty brzuch, wczoraj spokój, a dziś podbrzusze całe napięte i lekko bolesne przy dotyku. zwariuje chyba do piątku
|
|
|
|
#4092 |
|
Zakorzenienie
|
Axella
za wybór wózka My też będziemy się musieli wybrać pooglądać
|
|
|
|
#4093 | |||
|
Zakorzenienie
|
obiecalam, ze nadrobie i uff doczytalam do konca
mam nadzieje, ze teraz juz uda mi sie sledzic na biezaco, bo przeczytanie 55 stron to jednak meczace zajecie (siedzenie przy kompie to jakis koszmar! :P)wroce jeszcze do tematu kontroli zus. Cytat:
nie wiem tez, na ile powaznie zus potraktowalby pismo "poszlam na spacer i po bulki, macie pecha, ze mnie nie zastaliscie" a tak powaznie, to stres zrobil swoje. dlaczego oni nie sprawdzaja tych, ktorzy naduzywaja...moja mama tak sie przejela, ze zaoferowala codzienne odwiedziny i robienie mi zakupow Cytat:
![]() Cytat:
ostatnio przed wizyta u gina weszlismy do empiku i moj tz stwierdzil, ze kupi mi cos na odstresowanie. dostalam Zezie i Gilera Chylinskiej hehe. ksiazka jest chwilowo "moja", pozniej musze ja oddac potomkowi. aaa i tatuaze bedziemy robili dopiero z dzieciaczkiem czy Was tez tak co jakis czas swedzi brzuch? jakbym miala jakis wlochaty "angorowy" sweter i mnie draznil tymi kudelkami. nie wiem czy to naciagajaca sie skora, czy moze juz jakies ruchy dziecka? pisalam wczesniej, ze wizyte mam przelozona na mikolajki. licze, ze gin zrobi nam prezent i moze chociaz sprobuje zerknac na plec...bo upieral sie, ze najwczesniej to on w 6 miesiacu cos powie. tak jakby to byl totolotek i istnialo milion opcji chcialam Wam jeszcze polecic swietna serie muzyka bobasa. www.muzykabobasa.pl mozna kupic plytki na allegro albo sciagnac z chomika, bo sa dostepne wszystkie czesci zakochalam sie w nich, kiedy szukalam piosenek dla mojego obecnie piecioletniego chrzesniaka. posluchajcie! uwielbiam "klasyke bobasa", a tam "dla Elizy", piekna i taka urocza aranzacja. mozna sluchac i sie wzruszac, hehe. idealne na nasze hustawki nastrojow. Na plycie ""madry bobas" sa odglosy natury, rozne gatunki muzyczne, mozarta tez fajnie sie slucha. pozostale plytki to przerozne mieszanki gatunkow, sporo kolysanek, sa odglosy smiechu, ptakow. ocencie same ja bardzo polecam, bo wlaczalam nawet nie bedac w ciazy - ot tak po ciezkim dniu w pracy. a jak maluszek sie urodzi to na pewno bedziemy sie relaksowac wspolnie. niedawno znajoma pytala mnie czy juz rozmawiam ze swoim brzuszkiem mowila, ze kiedys smiala sie z innych i myslala, ze to niepowazne. ale zaczela czytac bajki, sluchac swoich ulubionych piosenek (zeby gust byl po mamusi hehe). maly od urodzenia uspokajal sie wlasnie przy tych dzwiekach, usmiechal sie, kiedy slyszal te sama bajke...dostalam przykaz, ze mam mowic, spiewac, glaskac. mam pytanie z tym glaskaniem. kiedys slyszalam, ze nie wolno glaskac brzucha i za czesto go dotykac, bo podobno wywoluje to skurcze...slyszalyscie o tym? bo juz sama nie wiem czy moge czy nie na razie dotykam, zeby maluszek czul cieplo. klade reke i tak ja trzymam ok znow sie zasiedzialam, ale z reguly jestem "tryb nocny", ktory lubi pozniej dlugo spac ![]() ps. jesli bedziecie w aptece zapytajcie o broszurki i probki dla ciezarnych dostalam sporo kremu na rozstepy i oliwki palmers http://allegro.pl/palmers-oliwka-ter...797255819.html pieknie pachnie, az mam ochote sie schrupac! Edytowane przez diabli Czas edycji: 2012-12-02 o 01:49 |
|||
|
|
|
#4094 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się niedzielnie
![]() Herbatka prawie wypita,a na śniadanko nie mam narazie chęci przez to gardło Idę zaraz rosołek postawie to potem zjem gorącego. Muszę też pościelić łóżka i pozamiatać bo mają przyjść kupcy obejrzeć to mieszkanie które wynajmujemy..Jest ono od kilku lat wystawione na sprzedaż, ale jak na taka mieścine cena kosmiczna i nikt nie chce..... Też się martwię o Meli bo zawsze pisała codziennie a tu cisza tyle czasu:/
|
|
#4095 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasami tak wychodzi, że na żarty, ale coraz częściej widzę, że on jest o swojej świetności bardzo przekonany! mnie to tacy okropnie drażnią...Cytat:
a Meli to nic nie pisała, że wyjazd albo coś? ja was nie nadrabiam całkowicie i nigdy nic nie wiem... Cytat:
![]() Cytat:
![]() tylko że ty to już połówkowe bedziesz miała... ach! Cytat:
bo do teściów mam zamiar się wybrać...Cytat:
smaruj koniecznie!2. można głaskać. ale nie jakoś mocno... jak delikatne głaskanie nie powoduje u ciebie skurczów, to czego miałabyś się obawiać? już samo wysmarowanie brzucha jest często intensywniejszym głaskaniem niż typowe dopieszczenie brzusia.
Edytowane przez cloche Czas edycji: 2012-12-02 o 10:24 |
||||||
|
|
|
#4096 |
|
Zakorzenienie
|
A tak wogóle to witam się dzisiaj w 14 tygodniu
![]() No i spadam się ogarniać bo nie wiadomo kiedy Ci ludzie najdą:/
|
|
#4097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do Meli, ona czasami coś pisała, że no mieszka z mamą i bratem, ale czasami coś wspominała, że np na święta pojedzie do rodzinnego miasta i tam spędzi święta, nie wiem na jakiej zasadzie to, ale może właśnie pojechała do tego rodzinnego miasta. Albo się obraziła na Nas ![]() ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Aaaaa i Color gratuluję 14 tygodnia!!!
|
|
#4098 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za 14 tydzien )
|
|
#4099 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
Axella za wybór wózka ![]() Color za 14 tydzień ![]() właśnie oglądam swoje wyniki badań, hematokryt trochę za niski, za niska gęstość moczu i trochę bakterii, i za mało euzynofilii we krwi. muszę jeszcze porównać wyniki z normami dla kobiet w ciąży, ale pewnie w piątek dostanę jakieś witaminki
|
#4100 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4101 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() co do muzyki, ja kupiłam dwie płytki z serii Muzyka dla smyka, mam Chopina i Mozarta, i też mam zamiar puszczać, ale mamy zepsutą wieżę a na dvd ani na kompie nie lubię słuchać - ale mam obiecane, że jak dziś na zakupach coś fajnego znajdziemy, to kupimy =] Cytat:
nawet na święta jako dziecko nie wyczekiwałam tak, jak teraz na ten dzień w piątek wizyta u mojej gin i przedłużenie l4. i muszę jeszcze z nią obgadać parę spraw, np. to napięcie brzucha co mi się dość często robi na cały dzień. ale miałam dziś koszmarne sny ... najpierw śniło mi się bombardowanie mojego rodzinnego miasta, ale najpierw z dala od mojej dzielnicy. jak już zaczęło latać blisko, zgarnęłam mamę w celu ucieczki do innego miasta, bo to niby było tylko u nas. mama chwyciła torebkę, kota, a jak leciałyśmy do auta coś odstrzeliło głowę mojemu kotu |
||
|
|
|
#4102 | |
|
Zakorzenienie
|
swoje plusy
Cytat:
Mieszkanie w kamienicy ma swoje plusy ale i minusy - tak jak mówisz sąsiedzi i klatka. Przez 15 lat mieszkałam w kamienicy, gdzie pokoje miały niebotyczną wysokość 3,5 metrów, ale to moje dzieciństwo, moje młodzieńcze lata. Kamienice mają coś w sobie, takiego ducha, urok, czego nie mają mieszkania w bloku i domy i ktoś kto nie mieszkał nie zrozumie. Ach ![]() Daj znać jak po wizycie wizytujących, no i jak z mężem, wyjaśniło się coś? ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Aaaaa a to jest mieszkanie bezczynszowe czy w prywatnej kamienicy, czy jeszcze inaczej ?
|
|
#4103 |
|
Zakorzenienie
|
siemka, witam się z pracy.. dziś tylko do 20stej
może nie powinnam ale opowiem Wam dzisiejszy sen ![]() W rezultacie obudziłam się z meeega rykiem,ale to było takie wycie,że nawet odetchnac nie mogłam.. Śniło mi się moje bejbi.. Moja radość jak je rodziłam i szok,który przezyłąm jak je zobaczyłam.. to tak beznadziejnie głupie.. Bejb miało miliony małych ząbków, całe podniebienie,nawet między łukiem zębowym,wszędzie małe ząbki.. było małe, malutkie.. miało robaki w głowie.. białe glizdy.. a ja je tak ku**wsko kochałąm.. tak bardzo mocno.. nie przeszkadzało mi,że jest jakimś pieprzonym mutantem.. Ale zwolnili mnie z roboty bo się brzydzili i mój mnie zostawił. w tym śnie po prostu odszedł,mówiąc,że nie da rady.. Potem nie odbierał,nie chcial kontaktu.... wyjechał.zniknął. zostałam całkiem sama.. Tak bardzo,bardzo sama.. Nie odbierał, nie chciał mnie znać a ja dziecku z wielkiego sklepu kradłam jedzenie bo karmić naturalnie przez te setki zębów nie mogłam.. Boże, kiedy się skończą te sny, są coraz gorsze, coraz bardziej bolesne.. Żeby po śnie budzić się z wyciem, brzuch zaczą mnie nawalać, jakieś skurcze.. wzielam no spe.. nawet nic nie zjadłąm bo mi nie dobrze było po snie.. taki realistyczny, okropny.. Baaardzo martwię się o Meli!!!!!! |
|
|
|
#4104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokładnie opisz, co na tym połówkowym robią.no i mam nadzieję, że z tym napiętym brzuchem się wszystko wyjaśni i będzie na to dobry i łatwy sposób. nie było coś z magnezem? że może za mało masz... ![]() a co do snów........ straszne masz ja od czasu tego snu, gdzie mnie psychopatka więziła i ją roztrzaskałam deską, aż z niej krew sikała, to nic masakrycznego nie pamiętam. owszem, małż co parę dni mówi, że majaczę i kwiczę przez sen, ale najczęściej po paru kwikach się uspokajam, więc mnie nie budzi ![]() a dzisiaj mi się śniło, że na jakiejś głupiej karuzeli byłam i musiałam się mocno trzymać, nogi podkurczać - bo inaczej to by mi albo nogi odrąbało, albo bym została wykatapultowana na setki metrów ![]() ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- axella, takie złe sny się nie sprawdzają - zawsze wychodzi na odwrót uwierzyłam jej i do tej pory wierzę!
|
|
#4105 |
|
Zakorzenienie
|
Witam weekendowo
![]() Mój kryzys chyba minął mam przynajmniej taką nadzieję. Wczoraj w ogóle nie siedziałam na kompie. Rano wstałam, wymalowałam się bo już nie mogłam na siebie patrzeć- blada, oczy podkrążone. I powiem wam że aż mi się nastrój poprawił. Odwaliłam się i poszłam do sklepu. I w ogóle jakiś dzień "coś" robiłam. Zrobiłam spinki dla bratanicy i dokończyłam swój wazon. Wieczorkiem posiedzieliśmy razem z TŻtem i było bardzo miło. Pomijając fakt że TŻ zapragnął zamówić pizze o 23 mieliśmy sami robić w piątek, później wczoraj, później dzisiaj a w końcu wyszło że zamówiliśmy. Oj dawno nie jadłam takiej zamawianej, pyszna była aczkolwiek pewni pójdzie mi w "boczki".A dziś zadzwoniła koleżanka ze studiów i prawdopodobnie przyjedzie do mnie po świętach!! lecę was nadrabiać
|
|
|
|
#4106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze zostałam w pracy nazwana suką przez jakiegoś prostakja, bo nie daje gratisow. je**any pop***dol ![]() ![]() ![]() zapaliłabym z chęcią,pierwszy raz od kiedy nie palę ![]() chce mi się wyć a siedzę w robocie i znów w przeciągu,przy otwartych drzwiach bez ogrzewania-mam tylko farelke. zdechne tu! |
|
|
|
|
#4107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sny macie okropne, ja ostatnio nic dziwnego nie pamiętam. słuchałam właśnie 'dla elizy' - śliczne, takie bardzo znajome. aż mi się imię eliza zaczęło podobać
|
|
#4108 |
|
Wtajemniczenie
|
axella spokojnie
![]() weszłam sobie na fb, a tu dostaje wiadomość na chacie "śpiesz się, gliwice poganiają" od męża siedzącego metr ode mnie no to się śpieszę. do teściów na obiad jedziemy i na zakupy, a potem do mojej mamy i babci ![]() Eliza to nasz drugi pomysł na imię dla dziewczynki będzie Hania albo Eliza. jeszcze Emilkę rozważamy
Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2012-12-02 o 12:00 |
|
|
|
#4109 |
|
Zakorzenienie
|
loney te leżaczki są świetne!!! siostra miała dla synka i brat też dla swoich dzieciaczków. Bardzo to ułatwia życie. Można przypiąć dzieciaczka jak jeszcze nie siedzi ale już nie chce leżeć. My się zajmujemy czymś innym a dzieciaczek się bawi. I z tego co pamiętam początkowo w tym karmili jak dzieciaczki zaczynały jeść kaszki itd.
Widzę że nie tylko ja mam napady złości i płaczu o nic! a ponoć po porodzie jest jeszcze gorzej Tak czytam o waszych snach i zdałam sobie sprawę że moje się trochę uspokoiły. Fakt dalej śnią mi się pierdoły ale nie mam takich koszmarów jak wcześniej. |
|
|
|
#4110 | ||
|
Zakorzenienie
|
KSW- Konfrontacja Sztuk Walki, organizacja która skupia osoby trendujące sport walki MMA (takie połączenie boksu, kickboxingu, zapasów). Wczoraj była gala i walczyli.
Cytat:
Cytat:
Potem mi się śniło, że chcieli mnie zastrzelic. Siedzieli na parku na przeciwko domu sąsiadów (w moim rodzinnym mieście). Potem wyskakiwałam oknem z tyłu domu, żeby mnie nie widzielie i nie zdążyli zbombardować tego domu. Potem uciekładm do jakiejś szklarni i schowałam się za poomidory a oni szli do mnei z bronią... i się przerazona obudziłam... A potem jak zasnęlam to mi się praca śniła, próbowalam policzyć jakieś statystyki i nie potrafiłam.. i się obudzilam i juz nie chciełam zasnąć.. Tak mnie ta noc wymęczyła.. |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:49.

kiedyś mdlałam na samą myśl o porodzie ale jakoś mi przeszło 
albo wchodzenie po schodach - wylezę na 2. piętro i najpierw 2 minuty muszę postać i pooddychać w spokoju, bo mi wstyd wpadać między ludzi dychając jak jakaś schorowany stary chomik 

a tak powaznie, to stres zrobil swoje. dlaczego oni nie sprawdzaja tych, ktorzy naduzywaja...moja mama tak sie przejela, ze zaoferowala codzienne odwiedziny i robienie mi zakupow

no to się śpieszę. do teściów na obiad jedziemy i na zakupy, a potem do mojej mamy i babci