Mamy lipcowo-sierpniowe 2013 - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-03, 21:04   #2221
Margosia__
Zakorzenienie

Dot.: Mamy lipcowo-sierpniowe 2013

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
a mi sie zachcialo lodow :P i co teraz??
Trzeba było pisać wcześniej jak do sklepu szłam
Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Hejka

Wróciłam od lekarza Z naszym maleństwem wszystko ok Ma jakieś 2cm, czyli tyle ile mają zarodki około 8,5 tygnodnia, co zgadza się z wyliczeniami z OM Serduszko waliło jak szalone A dzidziuś kręcił się niesamowicie

Myślę, że razem będziemy świętować soczkami
klask i: Za wizytę To tylko ja mam takiego leniuszka, że nie chciał do mamusi na usg pomachać?

A ja już wiem, kto od dzisiaj zaczyna stawiać wszystkim ciotkom soczki
Ale będziemy mieć w tym tygodniu imprezę

Cytat:
Napisane przez taja2 Pokaż wiadomość
To będziemy razem odliczać
Już nie mogę się doczekać
Może zacznę rysować kreski na ścianie? Nie wiem tylko czy mąż się ucieszy

Tż zaraz wróci a mamy burdel w pokoju i strasznie nie chce mi się sprzątać
Chyba korki wyłączę, jak nie zapali światłą to się nie zorientuje

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 21:07   #2222
malinka0525
Zadomowienie

Cytat:
Dziękuje za odpowiedź Nie znam się kompletnie na tym. Na początku te bóle były znacznie większe, teraz pojawiają się tylko od czasu do czasu. A ona sama powiedziała, że jak przestanie mnie boleć, to mam ją odstawić. Może dla świętego sposobu kupię, żebym potem nie pluła sobie w brodę, że czegoś nie zrobiłam

Wiem, że dyskutowałyście już o tym. Lekarka mówiła też o możliwości zrobienia badań prenatalnych. Nie jestem do nich przekonana. Wyrażę teraz swoją opinię, proszę się nie obrażać. Dla mnie one są tylko po to, żeby usunąć ciążę, jakby okazało się, że coś jest nie tak. A ja nie potrafiłabym tego zrobić. Dziewczyny czy bardzo się mylę? Może o czymś nie wiem po prostu?
Ja i Margosia idziemy już w tym tygodniu na to badanie. Ja osobiście chcę sobie takie badanie wykonać ponieważ chcę wiedzieć, że z maleństwem jest wszystko ok i że jest zdrowe. Robię to z troski o moje dziecko. Podobno niektórym wadom można zapobiec, więc chcę wiedzieć teraz żeby w razie potrzeby móc zacząć działać.

Milenka
malinka0525 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 21:13   #2223
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
mysle, ze czasami wiaodmosc o chorobie dziecka, juz w tym wczesnym okresie, moze dac rodzicom czas na oswojenie sie z choroba, na przyszykowanie siebie na to.
na czytanie lektury o danej chorobie itp.
Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość
Ja i Margosia idziemy już w tym tygodniu na to badanie. Ja osobiście chcę sobie takie badanie wykonać ponieważ chcę wiedzieć, że z maleństwem jest wszystko ok i że jest zdrowe. Robię to z troski o moje dziecko. Podobno niektórym wadom można zapobiec, więc chcę wiedzieć teraz żeby w razie potrzeby móc zacząć działać.
Ja mam jeszcze 2-3 tygodnie na podjęcie decyzji. Pozwolicie, że poczekam na wasze relacje?
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 21:14   #2224
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Ale nie wiem też czy mówimy o tym samym
Bo ja np. idę tylko na usg, nie będę robić testu papa
Bo samo usg z mierzeniem i sprawdzaniem jest chyba obowiązkowe nie?:P
Nawet na nfz jest usg w 12t

Ale jak cś mieszam to prostujcie bo się nie znam konkretnie

Mały
Stary 2012-12-03, 21:18   #2225
malinka0525
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
a mi sie zachcialo lodow :P i co teraz??
Mi przez cały weekend do chwili obecnej chce się żelków, a TŻ nie chce mi kupić bo mówi, że nie wolno mi tego jeść bo niezdrowe

Milenka
Stary 2012-12-03, 21:20   #2226
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Mi przez cały weekend do chwili obecnej chce się żelków, a TŻ nie chce mi kupić bo mówi, że nie wolno mi tego jeść bo niezdrowe
Teraz mi to mówisz... jak ja dzisiaj zjadłam Tż żelki... tak na mnie patrzyły i prosiły, żeby je zjeść
A żelkom się nie odmawia

Mały
Stary 2012-12-03, 21:22   #2227
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Dziękuje za odpowiedź Nie znam się kompletnie na tym. Na początku te bóle były znacznie większe, teraz pojawiają się tylko od czasu do czasu. A ona sama powiedziała, że jak przestanie mnie boleć, to mam ją odstawić. Może dla świętego sposobu kupię, żebym potem nie pluła sobie w brodę, że czegoś nie zrobiłam

Wiem, że dyskutowałyście już o tym. Lekarka mówiła też o możliwości zrobienia badań prenatalnych. Nie jestem do nich przekonana. Wyrażę teraz swoją opinię, proszę się nie obrażać. Dla mnie one są tylko po to, żeby usunąć ciążę, jakby okazało się, że coś jest nie tak. A ja nie potrafiłabym tego zrobić. Dziewczyny czy bardzo się mylę? Może o czymś nie wiem po prostu?
Nie do końca tak jest. Po części masz rację, są przypadki, gdy diagnozuje się śmiertelną chorobę lub ciężką wadę genetyczną i daje się matce wybór.
Nigdy nikt nie podejmie wyboru za matkę.
Ja jednak wolałabym wiedzieć o każdym schorzeniu, nawet mniejszym, które da się zdiagnozować i leczyć - może jeszcze w łonie (są ośrodki w Polsce, które wykonują takie badania), a jak nie, to zaraz po porodzie. Wiadomo, że dziecko np. z wadą serca będzie wymagało innej terapii zaraz po porodzie niż zdrowe dziecko, może wtedy trzeba będzie rodzić w szpitalu, gdzie jest lepszy sprzęt, itd.
A poza tym - tak jak dziewczyny piszą - wolałabym się przygotować, psychicznie i materialnie do opieki nad chorym dzieckiem.
No i mój osobisty pogląd - przeżyłam już jedną stratę bardzo wysokiej ciąży, nie wiem, czy przeżyłabym kolejną, więc muszę wiedzieć, że wszystko jest OK.
Inna rzecz - niektóre ciężkie wady genetyczne powodują w wielu wypadkach obumarcie dziecka, na to też chyba lepiej być przygotowanym.
Ale to są naprawdę straszne i bardzo rzadkie przypadki, więc nie ma co o tym myśleć.
Wszystkie badania wyjdą OK
Natomiast czy będziesz się decydować na dokładne badanie genetyczne/prenatalne - to faktycznie Twoja decyzja.

Może jeszcze dopowiem: nie jestem przekonana na 100%, ale jestem prawie pewna, że śmierci mojego dziecka dało się uniknąć. Choć leżałam wcześniej w szpitalu, a później miałam jeszcze USG prywatnie u lekarza (chodziłam na prywatne wizyty od połowy ciąży), to nikt nie zauważył na USG, że mój synek jest za mały w stosunku do wieku ciąży. Gdyby ktoś to stwierdził odpowiednio wcześnie+wziął na serio moje obawy (słabo czułam ruchy) myślę, że mojej tragedii dałoby się uniknąć. Dlatego w tej ciąży będę bardzo usilnie nalegać na dokładne USG z wszelkimi pomiarami.
Ale to już naprawdę moje bardzo osobiste spojrzenie, chcę tylko powiedzieć, że skoro mamy taką technologię, to z niej korzystajmy.

Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Czas edycji: 2012-12-03 o 21:26
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 21:25   #2228
malinka0525
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Ale nie wiem też czy mówimy o tym samym
Bo ja np. idę tylko na usg, nie będę robić testu papa
Bo samo usg z mierzeniem i sprawdzaniem jest chyba obowiązkowe nie?:P
Nawet na nfz jest usg w 12t

Ale jak cś mieszam to prostujcie bo się nie znam konkretnie
Mi moja gin mówiła, że badania prenatalne nie są obowiązkowe i pytała mnie czy takie badanie chcę wykonać bo jeśli tak to że spotkamy się wcześniej, czyli w 12 tygodniu. Jeśli bym go nie chciała wykonać to spotkałybyśmy się pewnie dopiero w 14.

Magdalennne pewnie, że możesz poczekać na nasze relacje z tych wizyt i wtedy na spokojnie się zdecydować.

Milenka
Stary 2012-12-03, 21:32   #2229
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Mi moja gin mówiła, że badania prenatalne nie są obowiązkowe i pytała mnie czy takie badanie chcę wykonać bo jeśli tak to że spotkamy się wcześniej, czyli w 12 tygodniu. Jeśli bym go nie chciała wykonać to spotkałybyśmy się pewnie dopiero w 14.

Magdalennne pewnie, że możesz poczekać na nasze relacje z tych wizyt i wtedy na spokojnie się zdecydować.
A to nie wiedziałam, dziękuję za uświadomienie

Mimo wszystko na usg tak czy siak wybieram się

Mały
Stary 2012-12-03, 21:34   #2230
malinka0525
Zadomowienie

Cytat:
Teraz mi to mówisz... jak ja dzisiaj zjadłam Tż żelki... tak na mnie patrzyły i prosiły, żeby je zjeść
A żelkom się nie odmawia
Ja też chcę żelki!!!!!!!! Nie wytrzymam bez nich ani dnia dłużej!

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37952882]Nie do końca tak jest. Po części masz rację, są przypadki, gdy diagnozuje się śmiertelną chorobę lub ciężką wadę genetyczną i daje się matce wybór.
Ja jednak wolałabym wiedzieć o każdym schorzeniu, nawet mniejszym, które da się zdiagnozować i leczyć - może jeszcze w łonie (są ośrodki w Polsce, które wykonują takie badania), a jak nie, to zaraz po porodzie. Wiadomo, że dziecko np. z wadą serca będzie wymagało innej terapii zaraz po porodzie niż zdrowe dziecko, może wtedy trzeba będzie rodzić w szpitalu, gdzie jest lepszy sprzęt, itd.
A poza tym - tak jak dziewczyny piszą - wolałabym się przygotować, psychicznie i materialnie do opieki nad chorym dzieckiem.
No i mój osobisty pogląd - przeżyłam już jedną stratę bardzo wysokiej ciąży, nie wiem, czy przeżyłabym kolejną, więc muszę wiedzieć, że wszystko jest OK.
Inna rzecz - niektóre ciężkie wady genetyczne powodują w wielu wypadkach obumarcie dziecka, na to też chyba lepiej być przygotowanym.
Ale to są naprawdę straszne i bardzo rzadkie przypadki, więc nie ma co o tym myśleć.
Natomiast czy będziesz się decydować na dokładne badanie genetyczne/prenatalne - to faktycznie Twoja decyzja.

Może jeszcze dopowiem: nie jestem przekonana na 100%, ale jestem prawie pewna, że śmierci mojego dziecka dało się uniknąć. Choć leżałam wcześniej w szpitalu, a później miałam jeszcze USG prywatnie u lekarza (chodziłam na prywatne wizyty od połowy ciąży), to nikt nie zauważył na USG, że mój synek jest za mały w stosunku do wieku ciąży. Gdyby ktoś to stwierdził odpowiednio wcześnie+wziął na serio moje obawy (słabo czułam ruchy) myślę, że mojej tragedii dałoby się uniknąć. Dlatego w tej ciąży będę bardzo usilnie nalegać na dokładne USG z wszelkimi pomiarami.
Ale to już naprawdę moje bardzo osobiste spojrzenie, chcę tylko powiedzieć, że skoro mamy taką technologię, to z niej korzystajmy.[/QUOTE]

No dobra, ale teraz już odsuwamy czarne wizje i tematy na temat chorób wszelakich i myślimy pozytywnie Chyba padnę ze stresu na tym badaniu Wiadome, że każda z nas chce urodzić zdrowiutkie dziecie i tak na pewno będzie

Aha i jeszcze chciałam powiedzieć, że jak po tym badaniu wszystko wyjdzie ok to stawiam wszystkim soczki i urządzamy tu huczną imprezkę

Milenka

Edytowane przez malinka0525
Czas edycji: 2012-12-03 o 21:37
Stary 2012-12-03, 21:39   #2231
Konto usunięte

Cytat:
No dobra, ale teraz już odsuwamy czarne wizje i tematy na temat chorób wszelakich i myślimy pozytywnie Chyba padnę ze stresu na tym badaniu Wiadome, że każda z nas chce urodzić zdrowiutkie dziecie i tak na pewno będzie

Aha i jeszcze chciałam powiedzieć, że jak po tym badaniu wszystko wyjdzie ok to stawiam wszystkim soczki i urządzamy tu huczną imprezkę

Na tym badaniu najważniejsza jest przezierność karkowa i kość nosowa i na pewno u wszystkich będzie wszystko dobrze
Sama napisałam, że to bardzo rzadkie przypadki, że coś jest nie tak. A u nas będzie dobrze - musi być.
Ja zamiast soczku świętuję w ciąży z mlekiem w tubce, napój bogów
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 21:43   #2232
malinka0525
Zadomowienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37953317]Na tym badaniu najważniejsza jest przezierność karkowa i kość nosowa i na pewno u wszystkich będzie wszystko dobrze
Sama napisałam, że to bardzo rzadkie przypadki, że coś jest nie tak. A u nas będzie dobrze - musi być.
Ja zamiast soczku świętuję w ciąży z mlekiem w tubce, napój bogów [/QUOTE]

masz rację, musi być dobrze!

Też ostatnio czekoladowe mleko w tubce mnie prześladowało i nie mogłam w żadnym sklepie znaleźć. Na szczęście natknęłam się na nie w Kaufflandzie i bez zastanowienia kupiłam mniam mniam pychaaaa

Milenka
Stary 2012-12-03, 21:47   #2233
Konto usunięte

Ja piję każde Białe, czekoladowe i karmelowe
Stary 2012-12-03, 21:55   #2234
stokrotka24
Zakorzenienie

Dobry wieczór
Cytat:
Napisane przez Sofina Pokaż wiadomość

Niedługo idę na pierwszą wizytę, proszę o kciuki!
zaciskam kciuki za wizytę

Cytat:
Hejka

Wróciłam od lekarza Z naszym maleństwem wszystko ok Ma jakieś 2cm, czyli tyle ile mają zarodki około 8,5 tygnodnia, co zgadza się z wyliczeniami z OM Serduszko waliło jak szalone A dzidziuś kręcił się niesamowicieNiestety okazało się, że mam jakieś zapalenie - kiepskie wyniki moczu. Ginka powiedziała, że na tym etapie ciąży jest niewiele leków, które można stosować i właściwie jedyne co może mi przepisać do urosept. Do tego sok żurawinowy i bardzo dużo wody. To tak do dziewczyn, które dzisiaj się zastanawiały nad tym

Powiedziałam jej też o bólach w podbrzuszu i zapisała mi luteinę. Moja mama stwierdziła, że kiepsko od samego początku faszerować się lekami. Zwłaszcza, że ten ból pojawia się od czasu do czasu i nie miałam żadnych plamień. Chyba jeszcze z nią to skonsultuję...

i
brawo za wizytę super, że serduszko tak ładnie bije

Cytat:
Napisane przez Xawmeli Pokaż wiadomość
malinka0525 hej
termin mam na 16 lipca, coreczke urodzilam w sierpniu i bardzo sie ciesze, ze porody wypadaja,wypadly w wakacyje miesiace to super czas jest cieploooo i miloooo
co do sniegu u mnie sypneli lekko i mrozik lekki sie pojawil, bylam na dworku i jest bardzo przyjemnie.....
obecnie jetem na L4 , w pracy cierpialam strasznie i puki co w domku wypoczywam...
wypoczywaj, ja też już na L4 jestem

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
no to u mnie to samo.
ja tez cierpie na zaparcia a w ciazy to juz wybitnie.
i jem zdrowo, warzywa, owoce, ciemne pieczywo, ryz, makaron.
jem duzo zielonych szejkow, siemie lnianę, suszone śliwki itp i NIC.
nic nie działa.
no cóż, taki nasz urok
współczuję zaparć, ja mam to szczęście, że na razie tego problemu nie mam, wręcz jak miałam przed ciążą problemy z wzdęciami tak teraz lepiej jest

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Jeżeli chodzi o kremy przeciw rozstępom, to raczej są skierowane dla kobiet od 4 miesiąca, więc ostrożnie.
Ja polecam sportowy stanik do spania, tylko z pełnymi miseczkami, nie materiałowy, świetnie trzyma biust i jest wygodny.
muszę właśnie o takim staniku pomyśleć bo piersi mnie bolą niemiłosiernie, szczególnie w nocy

Cytat:
Napisane przez aremalgos Pokaż wiadomość
a tak z innej beczki,
informowałyście już rodziców o ciąży? Bo ja się przyznam że nie i mam lekkie obawy, tzn. nie jestem nauczona rozmawiać z moją mamą na "takie"tematy. Nie boję się jej reakcji czy coś w tym stylu, to raczej wynika z tego że nigdy nie rozmawiałyśmy na tematy intymne. Jak dostałam okres to dała podpaski i wyszła z pokoju czerwona i zakłopotana. O seksie tematów nigdy nie było. Problem jest w tym, że to ona ze mną nie umie rozmawiać. ehh takie to moje rozważania na temat relacji rodzic-dziecko
ja mamie mówiłam już w tamtym tygodniu- bardzo się cieszyła, a teściom teraz powiedzieliśmy na weekend- też się cieszyli

Cytat:
Napisane przez szifra Pokaż wiadomość
Witajcie dziś, dziękuję za wczorajsze miłe powitanie Już po wizycie i ufff... fasolinka się rozwija. Ciąża 7 tydzień i 1 dzień, nadal pełno leków na podtrzymanie no i zwolnienie na 2 tygodnie z nakazem leżenia, ale najważniejsze że rośnie ładnie. Strasznie się bałam po tych moich ostatnich plamieniach. Okazało się, że odkleja się kawałeczek kosmówki. Nie wiem czy coś Wam to mówi, w każdym bądź razie to taka otoczka wokół dzidzi. No i musi się skleić. Dlatego muszę leżeć. Będę się męczyć i będę się nudzić ale przynajmniej nadrobię wszystko co do tej pory pisałyście A tempo macie niezłe. Pozdrawiam wszystkie lipcówko-sierpniówki.
Ja termin na 21 lipca
nie martw się, najważniejsze że dzidzi rośnie, ja też niestety biorę leki na podtrzymanie ale wierze, że będzie dobrze, u Ciebie też na pewno

Persephone niestety ale nie jestem ze śląska, trochę kilometrów bym miała do Twojej apteki gdzie kupowałaś Duphaston, ale dzięki

znowu nie nadążam za Wami. Co do jedzenia to ja w miarę zdrowo się odżywiam (nie licząc dzisiejszych frytek). Co do kremów to nie zwracałam do tej pory uwagi na skład.

I też bym już chciała mieć wizytę, a tu jeszcze trzeba 10 dni czekać, oby tylko już serduszko biło

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 22:01   #2235
Konto usunięte

Cytat:
O kanapek to na pewno nie będzie sobie robił- bo to za dużo roboty
Zdecydowanie zaprzyjaźni się z mcdonaldem

A ja mam ostatnio taką ochotę na McFisha, że chyba padnę :O
Jak myślicie, jest w tym McFishu coś podejrzanego, czego nie warto jeść? Bo jeśli nie, to chyba w środę pojadę do Maca, tym bardziej, że teraz frytki są po 2 zł :O:O:O Wczoraj jak zobaczyłam reklamę, to mi się aż oczy powiększyły

(Oczywiście McD raz na jakiś czas )
Stary 2012-12-03, 22:26   #2236
ellena
Zadomowienie

Nie mam siły nic a nic opisać, ani was dziewczynki nadrobić, padam!
Chciałam tylko powiedzieć, że musiałam przesunąć USG na dziś, po prostu już nie wytrzymywałam tego oczekiwania No i mamy kolejne serduszko na forum, wiek dzidziusia idealnie z datą OM czyli 6t4d, wzrost 7 mm Coś czuję, że to chłopak... Nawet już imiona wymyśliłam: Stanisław Ksawery. Ciekawe co TŻ na to
Serduszko mocno biło! Ściskam was! Dobranoc!
ellena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 22:34   #2237
Konto usunięte

Ładne imiona
Stary 2012-12-03, 23:38   #2238
Sofina
Raczkowanie

dziękuję za kciuki, wszystko w porządku, kropek jest
ochrzaniła mnie za furagin, przepisała jakiś lek ziołowy i tyle, bo i tak mam wizytę za 2 tygodnie to powie coś więcej

Persephone co do balsamu to ten alkohol niekoniecznie musi być zły, prawdopodobnie pełni funkcję czynnika przejścia, czyli umożliwia substancjom aktywnym wnikać w głąb skóry. Alkohol jest np. często stosowany we wcierkach do włosów.
Sofina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-04, 00:07   #2239
Konto usunięte

Cytat:
ochrzaniła mnie za furagin, przepisała jakiś lek ziołowy i tyle, bo i tak mam wizytę za 2 tygodnie to powie coś więcej

Persephone co do balsamu to ten alkohol niekoniecznie musi być zły, prawdopodobnie pełni funkcję czynnika przejścia, czyli umożliwia substancjom aktywnym wnikać w głąb skóry. Alkohol jest np. często stosowany we wcierkach do włosów.
za kropka

No właśnie wiem, że alkohol jakoś łączy składniki czy coś, coś mi tam świta. Ale nie ma żadnego wpływu na skórę? Przecież zawsze się odradza np. skórze tłustej używać toników z alkoholem, żeby jej nie wysuszać. 3 miejsce w składzie balsamu to chyba dość wysoko Ale nie znam się na tym, więc wierzę opinii osób, które się znają
A co do wcierek, to wiem, wprawdzie wcierek nie stosuję, ale mam taką mgiełkę z Radicala i tam też jest wysoko alkohol, ale tu tylko dziewczyny zawsze radzą, żeby spryskiwać tym tylko skórę głowy, a nie całe włosy - i tak też robię.
Stary 2012-12-04, 07:40   #2240
magdalennne
Wtajemniczenie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37952882]Nie do końca tak jest. Po części masz rację, są przypadki, gdy diagnozuje się śmiertelną chorobę lub ciężką wadę genetyczną i daje się matce wybór.

Ale to już naprawdę moje bardzo osobiste spojrzenie, chcę tylko powiedzieć, że skoro mamy taką technologię, to z niej korzystajmy.[/QUOTE]

Bardzo dziękuję ci za to co napisałaś Wszystkie chcemy tego, co najlepsze dla naszych dzieci. Dziwne, że lekarze nie zauważyli, że dziecko jest za małe... Przykro mi bardzo

Cytat:
Napisane przez ellena Pokaż wiadomość
Chciałam tylko powiedzieć, że musiałam przesunąć USG na dziś, po prostu już nie wytrzymywałam tego oczekiwania No i mamy kolejne serduszko na forum, wiek dzidziusia idealnie z datą OM czyli 6t4d, wzrost 7 mm Coś czuję, że to chłopak... Nawet już imiona wymyśliłam: Stanisław Ksawery. Ciekawe co TŻ na to
Ja też czuję, że będzie chłopak
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-04, 07:56   #2241
Priety
Raczkowanie

GG do Priety

Witam

Można się przyłączyć? Ja dzisiaj zrobiłam test i mam 2 kreski
Wcześniej nie bardzo chciałam w to wierzyć bo zdarzały mi się czasem opóźnienia w okresie, a poza tym staramy się z mężem o następne maleństwo już 1,5 roku. Mam już małego synka, który w grudniu skończy 2 latka

A dzisiaj jeszcze muszę zadzwonić do lekarza umówić się na wizytę...
Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie
Priety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-04, 08:38   #2242
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Imprezujmy, bo w lipcu i sierpniu czasu nie będzie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37953519]Ja piję każde Białe, czekoladowe i karmelowe [/QUOTE]

Aż mi się na samą myśl słodko zrobiło

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37953932]A ja mam ostatnio taką ochotę na McFisha, że chyba padnę :O
Jak myślicie, jest w tym McFishu coś podejrzanego, czego nie warto jeść? Bo jeśli nie, to chyba w środę pojadę do Maca, tym bardziej, że teraz frytki są po 2 zł :O:O:O Wczoraj jak zobaczyłam reklamę, to mi się aż oczy powiększyły
[/QUOTE]
Myślę, że raz na jakiś czas można się skusić A wiesz, że ja tego nigdy nie jadłam? Zawsze jakoś tak kurczak i kurczak...
A frytek z mcdonalda nie lubię Za cienkie są dla mnie

Cytat:
Za piękne, mocne serce
A, że wiek idealnie pokrywa się z datą to pierwszy raz w życiu widzę

Cytat:
Tyle cudownych wieści na raz...
Zaraz się wzruszę
Cytat:
Napisane przez Priety Pokaż wiadomość
Witam

Wcześniej nie bardzo chciałam w to wierzyć bo zdarzały mi się czasem opóźnienia w okresie, a poza tym staramy się z mężem o następne maleństwo już 1,5 roku. Mam już małego synka, który w grudniu skończy 2 latka

Witaj i wielkie gratulację
Bardzo cieszą tak wspaniałe wieści

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

A do dziewczyn, które czują, że będą chłopcy- to też się cieszę....
Córka będzie miała z kogo wybierać męża

Mały
Stary 2012-12-04, 08:58   #2243
sammi24
Zadomowienie

Cześć dziewczyny,

mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swego grona
razem z TŻ 1,5 miesiąca temu postanowiliśmy rozpocząć starania (zaczęłam brać folik). Wpadłam chyba w lekką obsesję na początku, bo sprawdziłam z tonę testów mimo że wiedziałam że za wcześnie, niestety każdy pokazywał, że ciązy brak jako, że tydzień temu wyjeżdżaliśmy do znajomych na parę dni do Londynu, w dniu wylotu zrobiłam test z moczu i b-hcg z krwi - brak ciąży. Zatem pofolgowałam sobie i zarywałam noce, nie odmawiałam drinka przez te parę dni. Po powrocie morderczy pęd - praca, kolejne studia, 2 zarwane noce. Brak okresu od 3 dni zrzuciłam na zmianę klimatu i morderczy tryb. Aż w końcu jednego dnia (dokładnie w czwartek w zeszłym tygodniu) zaczął mnie boleć krzyż i brzuch (to u mnie typowa zapowiedź @), biegałam więc co jakis czas do łazienki przekonana, że za chwilę dostanę. Ale nie. Kolejny dzień taki sam. Najśmieszniejsze jest to, że mimo mojego początkowego obłąkania nie wpadłam na pomysł żeby zrobić test. Wpadłam na to po 3 dniach. Test zrobiłam w tę sobotę - druga bardzo słaba ale jednak kreseczka. Byłam przeszczęśliwa! wczoraj powtórzyłam test - kreseczka była juz wyraźniejsza. Wieczorem wielka róża od mężusia Dzisiaj poszłam na b-hcg i od razu zrobiłam morfologię przy okazji. Wg kalkulatorów internetowych termin porodu wypada mi na albo koniec lipca albo początek sierpnia - stawiam jednak wg moim szacunków na sierpień.

Prawdę mówiąc strasznie się martwię, czy wszystko będzie dobrze przez to moje zabieganie i np. alkohol. Nie piłam dużo ale jednak...przerzuciłam mnóstwo stron na necie, sporo pocieszających informacji ale strach mimo wszystko jest. Poza tym martwi mnie to, że wciąż pobolewa mnie brzuch (wiem, że macica się rozpulchnia i więzadła mogą boleć - ale ból czuje szczególnie z prawej strony). Ale na tym kończę moje wywody dotyczące zmartwień.

Wierzę, że wszystko będzie dobrze dopiero wczytuję się w ten wątek, dlatego zapytam - kiedy poszłyscie do lekarza - umówiłyście się od razu gdy dowiedziałyście się że jesteście w ciąży? czytałam, że najlepiej około 7 tygodnia..? ale ja tyle na pewno nie wytrzymam bierzecie jakiś suplement z żelazem?
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-04, 09:07   #2244
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,

razem z TŻ 1,5 miesiąca temu postanowiliśmy rozpocząć starania (zaczęłam brać folik). Wpadłam chyba w lekką obsesję na początku, bo sprawdziłam z tonę testów mimo że wiedziałam że za wcześnie, niestety każdy pokazywał, że ciązy brak jako, że tydzień temu wyjeżdżaliśmy do znajomych na parę dni do Londynu, w dniu wylotu zrobiłam test z moczu i b-hcg z krwi - brak ciąży. Zatem pofolgowałam sobie i zarywałam noce, nie odmawiałam drinka przez te parę dni. Po powrocie morderczy pęd - praca, kolejne studia, 2 zarwane noce. Brak okresu od 3 dni zrzuciłam na zmianę klimatu i morderczy tryb. Aż w końcu jednego dnia (dokładnie w czwartek w zeszłym tygodniu) zaczął mnie boleć krzyż i brzuch (to u mnie typowa zapowiedź @), biegałam więc co jakis czas do łazienki przekonana, że za chwilę dostanę. Ale nie. Kolejny dzień taki sam. Najśmieszniejsze jest to, że mimo mojego początkowego obłąkania nie wpadłam na pomysł żeby zrobić test. Wpadłam na to po 3 dniach. Test zrobiłam w tę sobotę - druga bardzo słaba ale jednak kreseczka. Byłam przeszczęśliwa! wczoraj powtórzyłam test - kreseczka była juz wyraźniejsza. Wieczorem wielka róża od mężusia Dzisiaj poszłam na b-hcg i od razu zrobiłam morfologię przy okazji. Wg kalkulatorów internetowych termin porodu wypada mi na albo koniec lipca albo początek sierpnia - stawiam jednak wg moim szacunków na sierpień.

Prawdę mówiąc strasznie się martwię, czy wszystko będzie dobrze przez to moje zabieganie i np. alkohol. Nie piłam dużo ale jednak...przerzuciłam mnóstwo stron na necie, sporo pocieszających informacji ale strach mimo wszystko jest. Poza tym martwi mnie to, że wciąż pobolewa mnie brzuch (wiem, że macica się rozpulchnia i więzadła mogą boleć - ale ból czuje szczególnie z prawej strony). Ale na tym kończę moje wywody dotyczące zmartwień.

Wierzę, że wszystko będzie dobrze dopiero wczytuję się w ten wątek, dlatego zapytam - kiedy poszłyscie do lekarza - umówiłyście się od razu gdy dowiedziałyście się że jesteście w ciąży? czytałam, że najlepiej około 7 tygodnia..? ale ja tyle na pewno nie wytrzymam bierzecie jakiś suplement z żelazem?
Witaj
Ciekawą masz historię

Co do alkoholu to nie martw się... na samym początku, kiedy matka jeszcze nie wie, ze jest w ciąży Dzidziuś jest bardzo dobrze chroniony, no i jeszcze nie jest połączony z matka pępowiną...
Najważniejsze jest to, że skoro już wiesz to żebyś miała Dzidziolka na uwadze

Ja do lekarza poszłam od razu (musiałam zmienić leki bo miałam takie, których w ciąży nie wolno) i na usg nic nie było widać, gin stwierdziła tylko, że macica miękka więc jest w porządku i kazała przyjść za miesiąc (w 9 tygodniu) ze zrobionymi badaniami

---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

Co do suplementów... wyniki były w normach więc tylko folik i jod...
Witaminy mam zacząć brać dopiero od II trymestru

Mały
Stary 2012-12-04, 09:16   #2245
aremalgos
Rozeznanie

witaj sammi24

ja biorę Prenatal - tam chyba jest żelazo i kwas foliowy - oczywiście
Stary 2012-12-04, 09:27   #2246
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

jeju gonicie jak szalone!!!!!!!!!!!
Cytat:
Napisane przez aremalgos Pokaż wiadomość
trochę zazdroszczę zwolnienia, bo w sumie chciałabym odpoczywać w domu a z drugiej strony umarłabym z nudów
gwarantuje ci ze nie umarlabys ja z Marysia bylam 8 miesiecy na l4 i zlecialo mi strasznie szybko

Cytat:
Napisane przez szifra Pokaż wiadomość
Witajcie dziś, dziękuję za wczorajsze miłe powitanie Już po wizycie i ufff... fasolinka się rozwija. Ciąża 7 tydzień i 1 dzień, nadal pełno leków na podtrzymanie no i zwolnienie na 2 tygodnie z nakazem leżenia, ale najważniejsze że rośnie ładnie. Strasznie się bałam po tych moich ostatnich plamieniach. Okazało się, że odkleja się kawałeczek kosmówki. Nie wiem czy coś Wam to mówi, w każdym bądź razie to taka otoczka wokół dzidzi. No i musi się skleić. Dlatego muszę leżeć. Będę się męczyć i będę się nudzić ale przynajmniej nadrobię wszystko co do tej pory pisałyście A tempo macie niezłe. Pozdrawiam wszystkie lipcówko-sierpniówki.
Ja termin na 21 lipca
bedzie dobrze z reszta dbaj o siebie

Cytat:
hej mamusie
jestem mama lipcowa 2013 i z checia oprucz czytania Was, czasem cos podpowiem, jest to moja 2ga ciaza i jest to zupelnie inny stan...tez jest fajnie! milego popoludnia zycze...
hej

Cytat:
malinka0525 hej
termin mam na 16 lipca, coreczke urodzilam w sierpniu i bardzo sie ciesze, ze porody wypadaja,wypadly w wakacyje miesiace to super czas jest cieploooo i miloooo
co do sniegu u mnie sypneli lekko i mrozik lekki sie pojawil, bylam na dworku i jest bardzo przyjemnie.....
obecnie jetem na L4 , w pracy cierpialam strasznie i puki co w domku wypoczywam...
widze ze nasze corki z tego samego miesiaca, ja teraz termin mam 7 dni po tobie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki
Nie było mnie, bo byliśmy u teściów na weekend W tym tygodniu też niestety będę tylko czasem, bo mam sporo pracy - wziełam robotę do domu, cóż zrobić. Boję się czwartku Boję się, bo poprzednim razem to na USG się dowiedziałam, że małe się nie rozwija. Chyba się upiję jak będzie ok Oczywiście soczkiem
trzymam kciuki

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37948543]Lipcówka potwierdzona! / Eeeeee na angielskiej stronie napisali, że się spodziewa dziecka w czerwcu :P Ale wiem, że są u nas czerwcówki, więc i tak jest git:P

http://wiadomosci.onet.pl/swiat/ksie...wiadomosc.html

No to Dziewczyny, jak któraś z Was się przytula z kibelkiem rano, to możecie się pocieszać, że księżna także

Żeby nie było: życzę im jak najlepiej, bo ich bardzo lubię [/QUOTE]
czytalam wlasnie wczoraj na necie - takze 2013 rok bedzie hucznym w porody
Cytat:
Niedługo idę na pierwszą wizytę, proszę o kciuki!
trzymam kciuki

Cytat:
piekne imiona. Moj tez chcial Stasia, ale jego ojciec i dziadek tak maja na imie i nie koniecznie ma z nimi dobry kontaKT.

Cytat:
Witam

witaj

Cytat:
Cześć dziewczyny,

witaj

nie stresuj sie. Ja w ciazy z Marysia mialam podobnie i urodzilam ja piekna i zdrowa.

Witam sie
nie mialam wczoraj czasu zajrzec, bo druga zmiana mnie wykancza.Dzis juz biegiem wszystko bo Mery w zlobku, TZ pojechalam do celnego odebrac papiery i gotuje wlasnie pieczarkowa i do roboty - nie chce mi sie, ale od poniedzialku wolne i to mnie trzyma w dobrym nastroju.

Ja mialam sklonnosc do rozstepow i pomimo smarowania i tak sie pojawily.

Co do jedzenia nie jadlam surowego miesa i wedzonych ryb. I staralam sie ograniczac fast foody.

Ja wizyte mam dokladnie za tydzien, tez sie nie moge doczekac, jak moje malenstwo sie rozwija.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-04, 09:58   #2247
stokrotka24
Zakorzenienie

dzień dobry
Cytat:
super, że serduszko już bije jesteś teraz spokojniejsza i to najważniejsze

Cytat:

super, że kropek jest

Cytat:
Witam

witaj i brawo za II kreseczki

Cytat:
Cześć dziewczyny,

witaj z nami, ja też mam na przełomie lipca/sierpnia datę porodu co do lekarza to ja umówiłam się na tydzień po spodziewanym @ ale byłam już 4 dni po po krwawiłam. Niby najlepiej koło 7 tygodnia iść bo wtedy od razu serduszko jest, ale ja wolałam wiedzieć czy na pewno wszystko w porządku jest, czy jest chociaż pęcherzyk. Co do alkoholu to się nie przejmuj, podobno płód jest chroniony w pierwszym miesiącu
co do suplementów to ja biorę femibion natal1

ja odliczam dni do swojej wizyty- jeszcze 9 długich dni

Łukaszek

Edytowane przez stokrotka24
Czas edycji: 2012-12-04 o 09:59
Stary 2012-12-04, 09:59   #2248
sammi24
Zadomowienie

wiecie co, nie wytrzymałam i zapisałam się na jutro na prywatną wizytę do ginekolożki na 17.00, lece zaraz po pracy ale nie wiem, tż chyba nie będę z pracy sciągać bo nic pewnie nie będzie jeszcze widać na usg

ps dziękuję za słowa pocieszenia, podnoszą mnie bardzo na duchu
jeśli wszystko pójdzie dobrze nasze dziecko będzie chyba bardzo imprezowe

Edytowane przez sammi24
Czas edycji: 2012-12-04 o 10:12
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-04, 10:08   #2249
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
wiecie co, nie wytrzymałam i zapisałam się na jutro na prywatną wizytę do ginekolożki na 17.00, lece zaraz po pracy ale nie wiem, tż chyba nie będę z pracy sciągać bo nic pewnie nie będzie jeszcze widać na usg
a ile będziesz po dacie @? pęcherzyk ciążowy może być już widać

Łukaszek
Stary 2012-12-04, 10:15   #2250
Konto usunięte

Witam nowe Mamusie

Cytat:
I
Myślę, że raz na jakiś czas można się skusić A wiesz, że ja tego nigdy nie jadłam? Zawsze jakoś tak kurczak i kurczak...
A frytek z mcdonalda nie lubię Za cienkie są dla mnie
:O Jesteś pierwszą osobą, jaką poznaję, która nie lubi frytek z Maca :P Ja je uwielbiam, są takie suche (nie lubię frytek takich ociekających tłuszczem) i chrupiące Serio, choć ja dość dużo gotuję i staram się różnorodnie, z TŻem próbujemy różnych kuchni np. w restauracjach i bardzo bardzo lubię piec różne ciasta i muffinki, to gdyby ktoś mnie spytał, jaka jest moja ulubiona potrawa, to bym powiedziała frytki z Maca To tak a propos świadomego jedzenia Ale u mnie Mac jest od czasu do czasu, jak raz na miesiąc to często, więc mam nadzieję, że nie jest tak źle

Cytat:
Co do alkoholu to nie martw się... na samym początku, kiedy matka jeszcze nie wie, ze jest w ciąży Dzidziuś jest bardzo dobrze chroniony, no i jeszcze nie jest połączony z matka pępowiną...

Ale folik trzeba brać!

Ech, powoli odliczam do 16.....
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości