|
|
#2251 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy lipcowo-sierpniowe 2013
będę 9 dni po spodziewanej @
a Wy byłyscie na 1 wizycie z tż? nie chce żeby go coś ominęło, zresztą sam nie chce, ale nie chcę go ciągać bez sensu, póki nie bedzie juz dobrze widać/słychać ![]() miałyście tak, że piekły was policzki na początku? u mnie to chyba jeden z objawów, na początku myslałam, że mnie chyba ktoś tak zawzięcie obgaduje ![]() edit: Persephone - folik na szczęście biorę od 1,5 miesiąca, bo planowaliśmy dziecko, tylko myśleliśmy, że w tym miesiącu (1 w jakim zaczęliśmy starania) po prostu się nie udało a jednak przewrotnie los zadecydował, że jednak się poczęło
Edytowane przez sammi24 Czas edycji: 2012-12-04 o 10:20 |
|
|
|
#2252 |
|
Zakorzenienie
|
ja foliku nie bralam, mialam ale ciagle zapominalam. Jak zaszlam biore Femibion Natal 1.
Zupka pieczarkowa ugotowana po 20 wybieram sie z mama na zakupowe szalenstwo -mam kupony do tesco na ciuchy f&F, a bratankowi mialam kupic pare rzeczy, wiec jak znalazlJa w przyszly wtorek bede w 8 tyg wiec juz uslysze serduszko i zobacze jak malenstwo "fika" ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- sammi moj na pierwszej ze mna nie byl, na drugiej z MArysia byl i slyszal serduszko.
|
#2253 |
|
Zakorzenienie
|
No nie mogę, nie mogę was nadrobić. Mam mdłości i jakoś nie mogę się zebrać do czytania.
Na zwolnieniu muszę być bo po pierwsze mam duże stresy - pracuję w dziale sprzedaży więc kontakt z klientem jest i to bardzo trudnym klientem. Po drugie pracuję w środowisku amoniaku, kurzaka, promieniowców i źle to może wpływać na mnie i na dzidzię. Znalazłam coś na moje mdłości: nie na długo pomaga, ale zawsze coś. Tylko nie krzyczcie na mnie bo wiem, że to niezdrowe, ale chrupki monstersy! O losie jak one mi pomagają. Podejrzewam, że po ciąży nie wezmę ich do ust bo będą mi się z mdłościami kojarzyły. Tak jak w pierwszej ciąży miałam zajawkę na fasolkę po bretońsku to teściowa mi ją robiła co drugi dzień i w sumie już 4 lata nie mogę jej wziąźć do ust! Blee! Byłam w laboratorium szpitalnym zrobić bHCG i okazało się, że nie robią. Musiałam jechać do swojego ośrodka i zrobili - 18 zł. Kurcze straciłam czas, zrobiłam prawie 4o km, a trzeba było jechać 2 km od domu do ośrodka zdrowia! Zresztą ledwo zdążyłam przed kurierem. Bo pobrania się skończyły, ale kurier jeszcze nie zdążył ich odebrać. Ledwo usiadłam to przyjechał. W czw powtórka, ale już na spokojnie wiem gdzie pojechać.
|
#2254 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2255 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie, chciałam dołączyć do waszego wątku i zapytać czy Wam też jest cały dzień niedobrze?Bo nie wiem czy ze mną coś nie tak, czy to normalne? Wymiotuję co drugi dzień ale cały czas mi jest niedobrze i biegam do łazienki, w czwartek mam gin ale chciałam zapytać jak to u Was wygląda?
|
|
|
|
#2256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2257 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie z każdym dniem coraz więcej niedobrze. Jak miałam tylko popołudniami tak teraz mam też od rana.
Jestem na zwolnieniu od wczoraj i próbuję odpoczywać.
|
#2258 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Ojej, aż płakać mi się zachciało
![]() Cytat:
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37953317]Na tym badaniu najważniejsza jest przezierność karkowa i kość nosowa i na pewno u wszystkich będzie wszystko dobrze ![]() Sama napisałam, że to bardzo rzadkie przypadki, że coś jest nie tak. A u nas będzie dobrze - musi być. Ja zamiast soczku świętuję w ciąży z mlekiem w tubce, napój bogów [/QUOTE]U mnie było coś nie tak z przeziernością w poprzedniej ciąży. Może maleństwo było chore i dlatego przestało się rozwijać ... Aż boję się sobie wyobrazić, co by było gdyby się okazało, że to do mnie należy decyzja Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dopóki nie wie się o ciąży to nic nie szkodzi Ja niestety też "bardzo źle się prowadziłam" zanim się dowiedziałam Ale to brzmi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A tak wogóle to jestem zła na Was Nie mogę wziąć się do pracy, a muszę Ciekawe, czy lekarz przedłuży mi zwolnienie, bo mam tylko do czwartku. Posiedziałabym w domku do końca roku chętnie |
||||||||
|
|
|
#2259 |
|
Raczkowanie
|
Ja właśnie jestem w pierwszej ciąży,próbowałam te krakersy przed wstaniem, ale zwracałam je koło południa, a zwłaszcza jak jechałam gdzieś samochodem...
Wczoraj czułam się super,a dziś od rana łazienka, i tak co drugi dzień |
|
|
|
#2260 |
|
Zakorzenienie
|
Mam nadzieję, że nie zacznę wymiotować.
Uciekam robić sok, bo mnie córa męczy
|
#2261 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jedynie w późniejszych tygodniach leciuteńkie się pojawiły, ale tylko wtedy gdy głodna się robiłam. Jak coś zjadłam, ustępowały. Co to fast foodów to przed ciążą uwielbiałam, a teraz w ogóle nie mogę ich jeść. Strasznie mi po nich niedobrze. Nawet z mojej ulubionej pizzy musiałam zrezygnować Najwidoczniej dzidziuś daje mi do zrozumienia, że nie smakuje mu takie jedzenie ![]() wczoraj spojrzałam na niego błagającym wzrokiem niczym kot ze shreka i nie mógł mi odmówić
|
|||
|
|
|
#2262 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A co do mdłości, aż wstyd się przyznać, ale ja tak mam z imionami |
|
|
|
|
#2263 |
|
Rozeznanie
|
Neni1984
ja biorę tylko Prenatal i już w jego składzie jest jod, tutaj masz skład tego suplementu http://www.prenatale.pl/produkty/pre...lassic/sklad-2 |
|
|
|
#2264 | ||||
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37958678]
:O Jesteś pierwszą osobą, jaką poznaję, która nie lubi frytek z Maca :P Ja je uwielbiam, są takie suche (nie lubię frytek takich ociekających tłuszczem) i chrupiące To tak a propos świadomego jedzenia Ale u mnie Mac jest od czasu do czasu, jak raz na miesiąc to często, więc mam nadzieję, że nie jest tak źle ![]() Ech, powoli odliczam do 16.....[/QUOTE] Ja lubię takie grube "obiadowe", a najlepiej karbowane Ale mąż lubi te proste więc zawsze jest jego A ja dopiero po 19 Nie mam konkretnej godziny, zależy ile osób będzie przede mną![]() Cytat:
![]() A na drugiej już miało być serduszko to strasznie chciał iść i zobaczyć (albo mi nie wierzył i chciał skontrolować czy go nie kłamię Cytat:
za betę a kiedy odbierasz wyniki?Cytat:
mnie na początku też mdliło cały dzień ale tak lekko, do przeżycia ![]() A na przełomie skończonego 10 i 11 tygodnia zaczęłam wymiotować, codziennie ![]() A teraz już równo tydzień jak się z kibelkiem nie przytulałam Choć mdli mnie praktycznie codziennie, ale bardziej wieczorami ![]() Cytat:
Wymioty to w końcu zdrowy objawJa od początku mężowi trułam, że chciałabym wymiotować- wiedziałabym, że hormony przyrastają itp. a potem wcale mi się to nie spodobało ha ha ha
|
|
#2265 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szkoda, że masz tylko żółte żelki bo ja bym zjadła o smaku coli (zleciłam TŻ żeby mi takie kupił )Czy Was też tak piersi i brzuch swędzą? Piersi w szczególności
|
|
|
|
|
#2266 |
|
Zakorzenienie
|
Pytanie nie do mnie ale mi gin przepisała jodid 100 i powiedziała, że jak w II trymestrze przejdę na witaminy to jeżeli w składzie będzie jod to odstawić, a jęśli nie będzie to skończyć opakowanie, które mam
---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Już nie.. i całe szczęście bo to było straszne Ale jak swędzą to podobno rosną... a ja się modlę, żeby moje już nie urosły
|
#2267 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2268 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i wyskakują ze stanika niestety.....muszę zainwestować w nowy większy stanik Edytowane przez aremalgos Czas edycji: 2012-12-04 o 11:10 |
|
|
|
|
#2269 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Witajcie nowe Mamusie Dzień dobry Moja sprawa z pracą się komplikuje. Problemy, dodatkowe obowiązki a zero wsparcia...Chciałabym już zrezygnować Tylko mieć a nie mieć dodatkowe 800 zł w miesiącu, to jest dla nas różnica...
|
||
|
|
|
#2270 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A co do Twojego TŻa |
|
|
|
|
#2271 |
|
Zakorzenienie
|
ja w poprzedniej ciazy nie moglam zniesc swoich piersi, tak mi uroslu. Teraz znow rosna.
i niedlugo skonczy sie moje spanie na brzuchu a to moja ulubiona pozycja snu![]() Rozgotowalam makaron do pieczarkowej, wiec dzis na obiad papka. ehhh Lece zaraz do pracy, wiec dziewczynki nie goncie tak pozniej nadrabiam po lebkach.
|
#2272 |
|
Przyczajenie
|
A ja mam wizyte dopiero w poniedzialek, juz wszystkie wyniki zrobione. Mam nadzieje ze bedzie juz widac moja kruszynke
bede juz w 9 tc, wiec serduszko juz powinno byc mocne czy dzieczyny ktore chodza do gin na nfz mialyscie juz usg? dziewczyny a mialyscie juz zalozona karte ciazy? Bo ja juz w poniedzialek bede miala, a jak mialyscie to w ktorym tygodniu?A powiem wam ze ja juz nie daje rade z mdlosciami!!a tu jeszcze codziennie bliski kontakt z klientami:-( |
|
|
|
#2273 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja staram się już spać tylko na lewym boku, ale często mi to nie wychodzi i podczas snu przekręcam się też na prawy bok albo całkiem na plecy. |
|
|
|
|
#2274 |
|
Zakorzenienie
|
W początkach ciąży można spać na plecach. Później to jest trochę problem. Jejku nie chce któraś z was przygarnąć suczki w typie husky? Znalazłam i chętnie oddam bo mam 3 psy i raczej się nie dogadają.
|
#2275 | |
|
Zakorzenienie
|
Czesc ale naskrobalyscie
Musze nadrobic [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37951832]Tylko luteina największy sens ma właśnie na początku ciąży Bo to progesteron, który pomaga ją podtrzymać. Potem tę funkcję przejmuje łożysko i chyba tylko w zagrożonych ciążach lekarze nie wyłączają luteiny, a tak normalnie bierze się ją do 16-17 tygodnia.A jeśli masz luteinę dowcipną, to ona działa tylko miejscowo, omija układ pokarmowy. A jeszcze poza tym - progesteron ma działanie rozluźniające mięśnie, teraz mi się przypomniało, że czasami lekarze przepisują dodatkowo luteinę, jak są przedwczesne skurcze. Ale zrobisz jak będziesz uważała [/QUOTE]nawet mnie nie streesuj z ta luteina mnie jest od niej tak niedobrze i cala szczeka mi dretwieje eh ssam ja troche a reszte musze polknac bo nie dam rady a wiem ze tak byc nie moze no ale co mam zrobic.. musze powiedziec gin zeby mi zamienil na cos innego chodziaz z tego co sie orietuje nic innego nie ma.. wogole pojawily mi sie mdlosci od weekendu nie jakos strasznie mocne ale nieraz jak podejdzie do gardla do fuuu ... dzwonilam do lekarza odnosnie tych moich plamien tzn jednego:P mowil ze jak to sie nie powtarza codziennie to nie ma sie czym martwic i ze wszystko ok mam pytanie dziewczyny bo wybieram sie na sylwestra z TZ i znajomymi do szczawnicy na pare dni i oni napewno beda chcieli i napewno beda smigali na desce lub nartach... a mi TZ mowi ze kupi sanki:P ale to rzeczy myslicie ze jak zjade sobie z dwa razy i bede bardzooo uwazac na siebie to moge czy nie ryzykowalybyscie? zaznaczam ze bylaby to gorka malutka bo jeszcze nie jezdzilam:P i mam dylemat---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2276 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale nie wiem, jaka jest różnica w działaniu - czy w ogóle jest jakaś.A co do sanek, no ja bym raczej nie ryzykowała, ale zrobisz jak będziesz uważała. Ja miałam wielką ochotę na łyżwy i już byłam umówiona z kolegą, który przyjeżdża do Pl na parę dni, no ale plany się nam zmieniły Duże ryzyko upadku, a to jest jednak niebezpieczne.USG prenatalne/genetyczne robi się między 12 a 14 tc (czy tam między 11 a 13, zależy, jak się liczy), wygląda to jak normalne USG, tylko lekarz dokonuje dodatkowych pomiarów, których wyniki świadczą o ryzyku bądź jego braku wad genetycznych - ryzyku, a nie wadach. Jeśli takie USG wychodzi źle, proponuje się dalszą diagnostykę, test z krwi, a potem amniopunkcję. Ale z reguły wychodzi dobrze
Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2012-12-04 o 12:04 |
|
|
|
|
#2277 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37953932]A ja mam ostatnio taką ochotę na McFisha, że chyba padnę :O
Jak myślicie, jest w tym McFishu coś podejrzanego, czego nie warto jeść? Bo jeśli nie, to chyba w środę pojadę do Maca, tym bardziej, że teraz frytki są po 2 zł :O:O:O Wczoraj jak zobaczyłam reklamę, to mi się aż oczy powiększyły ![]() (Oczywiście McD raz na jakiś czas )[/QUOTE]mysle ze od czasu do czasu to wszystko mozna ja wczoraj np wchlonelam fryty i cheaseburgera chyba dobrze napisalam hehe
|
|
|
|
#2278 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny no to ja niestety musze się pożegnać z Wami - dziś jest 8 tydzień 2 dzień ciązy a zaodek zatrzymał się na 6 tygodniu 2 dniu
I nasz dzidziuś przestał sie rozwijać Jestem zrozpaczona, nie mogę w to uwierzyć ![]() Ale Wam życzę dużo zdrowia ! |
|
|
|
#2279 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2280 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Przykro mi, że tak się męczysz Cytat:
Cytat:
Oglądałam wywiad z jakąś położną i ona mówiła, żeby nie wpadać w panikę i nie spać tylko na lewym ![]() Cytat:
2)ja bym nie ryzykowała Ja chcę zabrać moje siostry na narty jak będą miały ferie, ale sama nie zakładam- to nie dla mnie 3) badania prenatalne wykonuje się między 11 a 14 tygodniem, usg polega na tym, że lekarz dokładnie mierzy Maluszka, sprawdza kość nosową, mierzy przezierność karkową, sprawdza przepływ krwi, no i czy Maluch ma wykształcone narządy wewnętrzne i zewnętrzne... Ma to na celu sprawdzenie jakichś wad płodu... I u mnie jest tak, ze jeżeli wg usg Maluszek odbiega od jakichś norm to lekarz kieruje na badanie z krwi, a jeżeli to też na niedobre wyniki to wtedy jest możliwość zrobienia badań inwazyjnych, ale myślę, że nam to nie będzie potrzebne
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:47.

12.06.2010

[/QUOTE]
Ale to brzmi
Nie mogę wziąć się do pracy, a muszę
Ciekawe, czy lekarz przedłuży mi zwolnienie, bo mam tylko do czwartku. Posiedziałabym w domku do końca roku chętnie
Najwidoczniej dzidziuś daje mi do zrozumienia, że nie smakuje mu takie jedzenie 

za betę a kiedy odbierasz wyniki?
pozniej nadrabiam po lebkach.