|
|
#2311 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamy lipcowo-sierpniowe 2013
No to ja i mój mały człowiek stawiamy pierwszą kolejkę soczku dzisiaj
Serduszko bije, wg USG 7t2d (wg OM 7t3d) Mam też kartę ciąży. Mam się relaksować i się obserwować (w poprzedniej ciąży miałam straszne obrzęki, przy nadciśnieniu to groźny objaw). A tak to wszystko w porządku
|
|
|
|
#2312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że już limit złych wieści się wyczerpał u nas. Ciekawe jak tam Persephone ![]() ---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37967117]No to ja i mój mały człowiek stawiamy pierwszą kolejkę soczku dzisiaj Serduszko bije, wg USG 7t2d (wg OM 7t3d) Mam też kartę ciąży. Mam się relaksować i się obserwować (w poprzedniej ciąży miałam straszne obrzęki, przy nadciśnieniu to groźny objaw). A tak to wszystko w porządku [/QUOTE]Nawet nie wiesz jak się stresowałam ![]() Co tak mało szczegółów?? Ile dzidziol ma mm??
|
|
|
|
|
#2313 |
|
Zadomowienie
|
Właściwie to tylko można się domyślać. Może w ogóle nie było powodu, a może przeziębienie, które miałam na samym początku. Właściwie w trakcie przeziębienia dowiedziałam się, że jestem w ciąży. Można tak sobie gdybać. Gin powiedziała, że to się zdarza bardzo często i zazwyczaj druga ciąża jest już bezproblemowa. I tego się trzymam.
|
|
|
|
#2314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2315 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o wasze pytania co do pracy. To nie jest ona męcząca, ale stresująca. Pracujemy pod presją czasu i presją posiadania jak najlepszych wyników sprzedażowych. W dodatku nasza pani kierownik, która nam tę pracę organizowała, wspierała nas, pomagała odchodzi i zostaniemy z wymagającą szefową same, bez "filtra" w postaci kierowniczki między nami. Dojdzie nam obowiązków, odpowiedzialności za terminy, a zero wsparcia. Szefowa mnie sprawdza, kontroluje i to jest już bardzo stresujące. Z mężem rozmawiamy o tym już od kilku dni i na razie do niczego nie doszliśmy. Mąż widzi jak się męczę i mówi- odejdź. Nie męcz się, ale ja wtedy- Ale pieniądze. On- No tak. Ja- No ale...
I tak w kółko. No nic. Spróbuję wytrzymać grudzień. W w nowym roku się zobaczy
|
|
|
|
#2316 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
"a oto pani pociecha" Nie wiem, ile ma mm, tylko mi powiedziała, że jego wielkość odpowiada 7t2d ciąży (a u mnie jest 7t3d, czyli perfekcyjnie ). Ale najpierw mnie zbadała i już mnie wtedy uspokoiła, bo powiedziała, że macica jest już duża (no duża pewnie relatywnie ). Wyniki krwi mam OK, mam kartę ciąży i wszystko powpisywane, a następna wizyta 20.12 (ale na moją prośbę, bo normalnie miałabym za miesiąc). No i tak jak pisałam, mam siedzieć w domu i odpoczywać. Mam unikać dużych skupisk ludzi z uwagi na sezon grypowy. A tak generalnie obraz USG bardzo mi przypomina ten suwaczek: http://babystrology.com/tickers/baby...ight=%22180%22 zwłaszcza ta pępowinka taka śmieszna Moje małe kochanie ------------------------------------------------------- Aż mi głupio to pisać w jednym poście, no ale tak to już jest w życiu, że u jednych radość, a u innych smutek, znam to bardzo dobrze ![]() Ale odnośnie poronień wczesnych ciąż, przede wszystkim dziewczyny nigdy nie obwiniajcie siebie, bo to nigdy nie jest Wasza wina. Z tego, co ja słyszałam i czytałam, większość poronień wczesnych ciąż spowodowana jest po prostu jakimś złym podziałem genetycznym. No niestety coś tam się źle połączyło, podzieliło i nie poszło tak, jak miało być. To jest ogromna tragedia, nieważne na jakim etapie ciąży. Straszne przeżycie ![]() Ale tak jak powiedział Ci babku lekarz - to jest przypadek i kolejna ciąża jest zwykle w porządku. Ja tylko ze swojej strony dopowiem, że w takim wypadku warto zbadać tarczycę, bo to jest bardzo podstępna przeszkoda w utrzymaniu ciąży. Czasami dziewczyny ronią ciążę, potem trzymają tarczycę w ryzach i jest już wszystko OK. Ale to tylko czasami, mam nadzieję, że u Was to był naprawdę tylko przypadek i już niedługo będziecie się cieszyć kolejną ciążą
|
|
|
|
|
#2317 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37967117]No to ja i mój mały człowiek stawiamy pierwszą kolejkę soczku dzisiaj
Serduszko bije, wg USG 7t2d (wg OM 7t3d) Mam też kartę ciąży. Mam się relaksować i się obserwować (w poprzedniej ciąży miałam straszne obrzęki, przy nadciśnieniu to groźny objaw). A tak to wszystko w porządku [/QUOTE]![]() Super. To pijemy
Edytowane przez Anulka_p Czas edycji: 2012-12-04 o 18:22 |
|
|
|
#2318 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37967440]Lekarka pokazała mi ciałko żółte, które odżywia dziecko, zaczątek pępowiny i dzidziusia
"a oto pani pociecha" Nie wiem, ile ma mm, tylko mi powiedziała, że jego wielkość odpowiada 7t2d ciąży (a u mnie jest 7t3d, czyli perfekcyjnie ). Ale najpierw mnie zbadała i już mnie wtedy uspokoiła, bo powiedziała, że macica jest już duża (no duża pewnie relatywnie ). Wyniki krwi mam OK, mam kartę ciąży i wszystko powpisywane, a następna wizyta 20.12 (ale na moją prośbę, bo normalnie miałabym za miesiąc). No i tak jak pisałam, mam siedzieć w domu i odpoczywać. Mam unikać dużych skupisk ludzi z uwagi na sezon grypowy. A tak generalnie obraz USG bardzo mi przypomina ten suwaczek: http://babystrology.com/tickers/baby...ight=%22180%22 zwłaszcza ta pępowinka taka śmieszna Moje małe kochanie [/QUOTE] ![]() ![]() ![]() Baaardzo się cieszę ![]() Jak świętować to na bogato |
|
|
|
#2319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2320 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37967117]No to ja i mój mały człowiek stawiamy pierwszą kolejkę soczku dzisiaj
Serduszko bije, wg USG 7t2d (wg OM 7t3d) Mam też kartę ciąży. Mam się relaksować i się obserwować (w poprzedniej ciąży miałam straszne obrzęki, przy nadciśnieniu to groźny objaw). A tak to wszystko w porządku [/QUOTE]super, brawo ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja po pierwszej wizycie nie miałam jeszcze zleconych żadnych badań, a wy wszystkie raczej tak? może ginka wolała poczekać aż się sytuacja wyklaruje bo przecież krwawiłam
|
|
#2321 |
|
Zakorzenienie
|
Niedobrze mi.Cały dzień mnie mdli
|
#2322 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Choć ja w obu ciążach miałam zlecone już na pierwszej, jeszcze nie było widać zarodka w sumie. Ale jak Ci na kolejnej wizycie nie przepisze badań, to pomyśl nad tą lekarką, bo jednak badania to dość ważna rzecz. Jak leżałam w szpitalu, to chodziła tam na obchody gin w ciąży z dość dużym już brzuszkiem Raz pamiętam musiała wyjść z obchodu.
|
|
|
|
|
#2323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- Ciekawe jak tam Margosia |
|
|
|
|
#2324 |
|
Konto usunięte
|
Pisała, że ma wizytę na 19, ale może być sporo osób. Oby tylko dobre info, trzymam kciuki
|
|
|
|
#2325 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37968176]A no bo różnie lekarze zlecają badania.
Choć ja w obu ciążach miałam zlecone już na pierwszej, jeszcze nie było widać zarodka w sumie. Ale jak Ci na kolejnej wizycie nie przepisze badań, to pomyśl nad tą lekarką, bo jednak badania to dość ważna rzecz. Jak leżałam w szpitalu, to chodziła tam na obchody gin w ciąży z dość dużym już brzuszkiem Raz pamiętam musiała wyjść z obchodu.[/QUOTE]jak na razie to jestem bardzo zadowolona z mojej lekarki, wiele zdziałała, żebym mogła zajść w ciążę, mimo, że chodzę prywatnie do niej to hormony i drożność jajowodów zleciła na NFZ, jak do niej dzwonię to zawsze coś poradzi więc myślę, że jest dobrym lekarzem, może faktycznie chciała poczekać. Lekarki fajnie wyglądają z brzuszkiem Cytat:
ale mi dzisiaj wyjątkowo nic nie smakuje. Nie mam mdłości dzisiaj ale wszystko mi śmierdzi i jest ble..
|
|
#2326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O tak - z ciekawości![]() A ja bym dziś tylko jadła i jadła |
|
|
|
|
#2327 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba wolałabym, żeby mi śmierdziało niż żeby mnie non stop mdliło. Jak jem to nie mdli, nie wiem ile przytyję tym razem. Poprzednio 13 -14 kg więc nie było źle.
|
#2328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widzę, że jesteśmy w tym samym tygodniu i dniu ciąży
"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie" Edytowane przez stokrotka24 Czas edycji: 2012-12-04 o 19:33 |
|
|
|
|
#2329 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Czemu przymuszona? Szefowie stwierdzili, że obcinają nam wszystkim płace o 20% i nie możemy sobie na boku dorabiać. Stwierdziłam, że trzeba brać życie za rogi i iść na swoje, że nie mam wyjścia jak tylko sobie poradzić. Innej opcji nie ma. Jak pomyślałam tak zrobiłam. Twoja sytuacja jest inna - jesteś w ciąży. Zostaje l4 albo poleganie na tym co mąż zarobi, albo pozostanie w pracy, o ile dasz radę ją znieść. ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Co do wagi, to szczerze Wam powiem, że nie wiem co się u mnie dzieje. Niepokoi mnie to strasznie. Nigdy w życiu tak nie miałam. Ważyłam się na przełomie października i listopada - waga niecałe 55 kg, jakieś 54,8 kg. Na wadze łazienkowej. Następnie jakiś tydzień potem ok 55 kg, ten odchył w zasadzie nieważny, może woda może coś w żołądku. Zawsze na golasa, raniuteńko, i po skorzystaniu z toalety. Ciuchy kupuje jak kupowałam - rozmiar 34/36. We wszystko sie mieszczę do tej pory, tak jak sie mieściłam, nic nie jest obcisłe. Wizyta w ubiegły czwartek po godz. 17. Ja w dzinsach, ciepło ubrana, po całodziennym jedzeniu. Lekarka nie założyła mi karty ciąży ale kazała mi abym poszła do zabiegowego żeby mnie zważyli -1szy raz. W tych ciuchach z wielkim bębnem na skutek zaparć, waga pokazała 4,5 kg więcej!!!! Jestem w 9tc. Nie kapuję o co chodzi. Nie rozumiem tego. Brzuch płaski jak deska. Lekarka nie skwitowała tego, zapytałam o co chodzi. A ona że albo chce być modelką albo matką, koniec kropka. Modelką nigdy nie byłam ani nie będę, ale skąd taki wzrost wagi to chciałabym wiedzieć. Idę do poradni zdrowia do dietetyka ciążowego aby mi zrobił pomiar dokładny masy ciała - czy to woda, czy tak obrastam tłuszczem i aby mi dopasował jadłospis. Normalnie poza mdłościami i bolącymi piersiami jest to jedyny objaw odmiennego stanu. |
|
|
|
|
#2330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja waga też waha się do ponad 53 kg, a ważę/ważyłam 50-51 max. Brzuch rano w miarę ok, popołudniu potrafi być spory nawet, gdy nie wcinam jak odkurzacz
|
|
|
|
|
#2331 |
|
Przyczajenie
|
Niestety to jest dietetyk który ma poradnię prywatną. Znam go, kiedyś u niego byłam, a raczej u niej. Zajmuje sie układaniem jadłospisów dla kobiet w ciąży, matek karmiących, ale i dla osób które chcą sie odchudzic. Dziewczyna ma niesamowity fach w ręku.
Ja nie idę do niej po diete odchudzająca, ale po taką która zapewni mi i dziecku wszystko co najlepsze i zminimalizuje to czego doświadczam teraz - takich wahnięć wagi. Ja nie mogę sobie pozwolic na wzrost wagi "ile Bóg dał", gdyż mam wadę wzorku -8,5 i -9, genetyczną, odziedziczoną po przodku z linii mojej mamy. Osoby ze mną przebywające/współpracujące o tym nie wiedzą gdyż od liceum noszę szkła kontaktowe. Im więcej przytyję tym więcej będę dzwigała, a ja dzwigać nie mogę
|
|
|
|
#2332 |
|
Zadomowienie
|
Serduszko bije, wg USG 7t2d (wg OM 7t3d) Mam też kartę ciąży. Mam się relaksować i się obserwować (w poprzedniej ciąży miałam straszne obrzęki, przy nadciśnieniu to groźny objaw). A tak to wszystko w porządku [/QUOTE]No to pijemy Wasze zdrowie oczywiście soczkiem, herbatką czy co tam która ma ![]() |
|
|
|
#2333 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie też dziś cały dzień mdli, męża z obiadem wygoniłam z pokoju, bo mi się zbierało...
I tak niezbyt wzorowo dziś... kanapka rano, herbatniki, później gałka lodów (żeby cokolwiek), cheeseburger. I tyle... wodę piję i mnie mdli...
|
|
|
|
#2334 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny!
wrocilam z pracy i jestem padnieta. na szczescie zjadlam w pracy kolacje, to chociaz glodna nie bylam. dzis mielismy urodziny jeden z babć, i nawet na tort i ciasto urodzinowe się załapałam. wracam do domu, a tu na stoliku, kwiaty od mojego tż ))takie z okazji, że będzie dziudziuś, bo mu się jakoś przypomniało po 7 tygodniach, że jeszcze mi kwiatów nie dał, haha )
|
|
|
|
#2335 |
|
Zakorzenienie
|
Ej wybaczcie ale nadrobię później
![]() ![]() :pi jemy:![]() :pij emy:![]() :pije my:
|
#2336 |
|
Zakorzenienie
|
To napisz chociaz szybko co tam i jak tam w skrocie!ja odezwe sie jutro.
Edytowane przez d0tkaaa Czas edycji: 2012-12-04 o 21:32 |
|
|
|
#2337 |
|
Zakorzenienie
|
Jest wszystko super
![]() Dzidzia jest śliczna znaczy podobna do mnie ![]() Prawie całe usg wkładała i wyciągała kciuka z ust ![]() Nóg nie chciała pokazać a jak pan doktor zaczął ją tam gmerać tym przyrządem (miałam przez brzuch, ale niewiele dało się policzyć więc później dowcipne) to zaczęła kopać, żeby się go pozbyć ![]() Wszystko w normie, ma teraz prawie 7cm, serduszko działa sprawnie, przepływ krwi prawidłowy, wszystkie zastawki działają... NT w normie pęcherz, jest pępowina jest żołądek ... Kręgosłup piękny... no w sumie małe cudo ![]() Mam zdjęcia to z rana zeskanuje i Wam wkleję
|
#2338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciesze sie ze wszystko super i ze dzidzia rosnie!do jutra.
|
|
|
|
|
#2339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2340 |
|
Zakorzenienie
|
Margosia!!! Tak się cieszę!!
)) Niech maleństwo rośnie tak dalej! )) 7 cm to kawał czowieka
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:30.

i niedlugo skonczy sie moje spanie na brzuchu a to moja ulubiona pozycja snu
oczywiście soczkiem, herbatką czy co tam która ma