Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-05, 13:18   #2191
adusia1554
Rozeznanie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII

Cytat:
Napisane przez bishonka Pokaż wiadomość
Gratulejszyn
Moja rada,zaciśnij nogi jak dziewica i napewno nie myj na kolanach podłogi a dociągniesz do terminu

Znajomą dziś w nocy pogoniło.
Chciała urodzić jak mąż jeszcze w domu (wczoraj wyjechał w trasę)
Chodziła po schodach itd byle by urodzić jak on jest.
Mąż wyjechał po południu a akcja porodowa o 1 w nocy się rozpoczeła.
Z tego co wiem,chłopiec 3.800.Zdrowy i silny
O kurcze ale dobrze że z dzieckiem ok. Gratulacje dla znajomej. Moja mama też chodziła po schodach żeby mnie nie urodzić 1 listopada no i udało się urodziła dzień wcześniej

Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
Ja przeważnie zdążę tylko was nadrobić i musze uciekać i tak w kółko. teraz lecę na pocztę jak wrócę to biorę się za obiad, wymyśliłam KUGLA, REJBAKA NA BOCZKU, nie wiem jak to się u was nazywa, do tego surówka z kapusty kwaszonej, ew mleczko do popicia. Pewnie myślicie kapusta i mleko niezła mieszanka ale my z tż tak jemy i nas nic nie bierze do tego duuużo majonezu oczywiście kętrzyńskiego. uciekam, pa

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

ale nas dużo
A cóż to za cudo?? Brzmi całkiem całkiem.

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
no właśnie; nikt nic nie wie?
No właśnie nikt wszystkie się martwimy.

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość

Nie wiem czy widzialyscie kiedys polaczenie slonia i zebry- tak wlasnie wygladam.CALY brzuch w rozstepach... kiedy one do cholery sie zrobily? Nawet na srodku brzucha ;/
O matko współczuję rozstępów ja nie mam jak na razie ani jednego.

Naszykowałam obiad teraz idę powiesić pranie i już właśnie brzuch mi twardnieje. Masakra a prawie nic nie zrobiłam

adusia1554 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 13:23   #2192
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
u mnie bylo odwrotnie, bialy nic nie pachnial za to kolor
ale to bylo jak pralam w proszku z pudełka. teraz piore w proszku z torebki i i ten i ten cudnie pachnie. podejrzewam ze to zalezy od partii
ja mam te 3-kilowe w torbach, więc nie wiem o co chodzi no ale nie ważne, już połowa wyprana, tylko teraz kto mi to poprasuje bo na razie chodzę koło tej sterty jak pies koło jeża i nie mam motywacji

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

kurde, mama porządkuje papierzyska w szufladach i się okazało, że psisko mam przeterminowane ze szczepieniem na wściekliznę, i to o 2 miesiące prawie trzeba bedzie się wybrać do weterynarza

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 13:23   #2193
LadyWhisper
Zakorzenienie

Jot, ale nie powinnas zadnego pisma pisac, sami powinni Ci przedluzyc. Ja dostalam poczta tylko informacje ze zgodnie z jakims tam artykilem przedluzaja umowe do dnia porodu i tyle.

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 13:23   #2194
olimpka85
Raczkowanie

tez wkoncu pralam w 40stopniach mam niby w pralce program baby i go wlaczylam ale patrze a to mi chce w 95 prac! !!!to szybko wylaczylam. tak wiec w 40 i dalam dodatkowe polkanie. ale zostaly mi jeszcze kocyki i tetrowe pieluchy a suszakow juz brak ;(
a prasuje sie na prawej str normalnie czy na lewej??

a pralam tez w dzidziusiu, myslalam o platkach ale podobno pralke zapychaja

Edytowane przez olimpka85
Czas edycji: 2012-12-05 o 13:25
olimpka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 13:25   #2195
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
czymamy sama czy ze snajperem?
ja siama

jeszcze jeden link wynalazłam wyprawkowy
http://tablica.pl/oferta/ubranka-dla...0fdb4af7;r:;s:

uciekam prasowac posciel
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 13:28   #2196
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Pięknie dzidzia waży
No byk jest kilo w miesią mysle że tak ok 3,5 się urodzi zobaczymy u męża w rodzinie wszystkie dzieci 4-5 kg i sie bałam że po min taki duzy Julus bedzie

Cytat:
Też go kupuję, bo jednak tańszy jest i podobno ładnie pachnie
Ja tez piore w dzidziusiu tyle ze w płynie a teraz kupiłam balsam do prania płatki tez mam ale w nich recznie namaczałam jak były jakieś plamki na ubrankach

Cytat:
Gratulejszyn
Moja rada,zaciśnij nogi jak dziewica i napewno nie myj na kolanach podłogi a dociągniesz do terminu

Będe trzymać mam nadzieje że sie uda
troche sie wczoraj wkurzyłam u gina jakis rozkojarzony był zapomniał mi pobrac wymazu na posiew i drugi raz sie rozbierałam a na USG mówi jakbym miał dzis powiedzieć płec to niewiem bo nic nie widać bo dupka pod moim żebrem także moge mieć niespodzianke ale mówi że jak juz jajka było raz widac to nie odpadną ale u nas już się zmieniało sto razy więc Julian może stać się Ireną o czym dowiemy się w styczniu

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Cytat:
Napisane przez olimpka85 Pokaż wiadomość
tez wkoncu pralam w 40stopniach mam niby w pralce program baby i go wlaczylam ale patrze a to mi chce w 95 prac! !!!to szybko wylaczylam. tak wiec w 40 i dalam dodatkowe polkanie. ale zostaly mi jeszcze kocyki i tetrowe pieluchy a suszakow juz brak ;(
a prasuje sie na prawej str normalnie czy na lewej??

a pralam tez w dzidziusiu, myslalam o platkach ale podobno pralke zapychaja
Niestety prasuje siepo lewej i prawej stronie
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 13:29   #2197
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
Mam takie może głupie pytanie. Od czego zacząć kompletować wyprawkę? Ja póki co mam nosidełko i kilka ubranek od kuzyna (ale głównie w rozm. 68 i większym). Nie mam pojęcia od czego zacząć, a codziennie wstaję i w myślach mam tylko to, że nic nie mam i że jakby się zaczęło to nawet koszuli do szpitala nie mam :/
Na pierwszej stronie wątku masz linki z wyprawkami

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Napisałam jej sms, ale nie odpisała...

Buuu ale jakoś wrażenie mam, że urodziła.

Byłam w szpitalu, gdzie chce rodzić. Gadałam z położną ale fajna babka. Wszystko pinkie ale nie dają w tym szpitalu ZZO no ale nic, obym dala rade.. Jak się zacznie, mam do niej dzwonić w nocy o północy, jeśli zdarzy się tak, że nie będzie mogła, poda mi jakąś inną babeczkę. Pytałam ile kasy, machnęła ręką, mówi że niccccc ale wiadomo jak to jest, coś się sypnie;]
Ale jak odnowili ten szpital ojoj.. powiedziała że tak mnie pokieruje że szybko urodzę, mam nadzieje że bedzie mogła być wtedy ze mną.... ajć.

aaaa i jeszcze polozna mi kazala pokazać cyca, bo pytala się mnie jak moje piersi, a ja mówie że no chyba dobrze sie mają a ona zeby pokazać no i pokazuje a ona ze no b.ładne bedzie pokarm ;p
Pomacać chciała

Cytat:
Dziewczyny, a co to znaczy że dzidzia jest kąpana w drugiej dobie? tzn ze jak urodze, to nie wezmą jej do umycia? bedzie w tej krwi i mazi itd? tzn wiadomo wytarta no ale nie umyją jej?
Tak, wycierana tylko ponoć to dobre dla dziecka.

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Czy Wasze dzieciątka często mają czkawkę? Bo u mnie 3xdziennie to standard. I nie wiem czy to normalne?
I jeszcze jedno pytanie czy ktoras z Was rozwaza, lub zakupiła wozek tako laret?
http://tako.net.pl/index.php?action=search_pk&kat=86
Warto, nie warto....?
Często opije się wody to czka
Tako laret bardzo często teraz widzę na ulicach

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
z

kawa z mlekiem+pieczarki octowe made in biedronka- moja tesciowa uciekła z pokoju na sam widok jak po takim zestawie nic mi nie bedzie to znaczy ze mam zolądek z zelaza

norma, własnie kawę wypiłam, zjadłam kawałek sernika i przegryzam pieczarkami - w kolejce 2 mandarynki czekają

moja rada co do wyprawki- nie cudowałabym z bajeranckimi ciuszkami bo takim malenstwom musi byc przede wszystkim wygodnie
body, pajace, pólspioszki, spioszki+kaftaniki już rzadziej są polecane bo sie kaftaniki zwijaja...
Dokładnie. Chociaż co do kaftaników to chyba od dziecia zależy, córce się nie zwijały.

Cytat:

Jutro będę w poradni.Niech cholernice zwiększą mi insulinę a może w końcu będę mogła się najeść bez wyrzutów sumienia.

Do tego jeszcze skończyły mi się igły do insuliny i jak kurier dziś nie przywiezie to czeka mnie podróż 30 km do apteki (jedynej w której mają takie) bo na kolację już nie mam czym się wkłuć
Igły moja mama tylko paski musi kupować.

Cytat:
Też go kupuję, bo jednak tańszy jest i podobno ładnie pachnie
Ładnie, delikatnie, nasze rzeczy też w D. piorę.

Cytat:
ojj ochrzaniłabym męża, że zły moment wybrał

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
No moj czasem jest twardy ale teraz biore tylko ten lek ze szpiala bez magnezu i nospy i wiecie co w ogole nie mam skurczy lydek ! Nie wiem czemu skoro magnezu nie biore???
Ale bardzoooo czesto boli mnie miednica i jakos tak wszystko na dole nie tak jak na okres czy typowo bolowo ale takie mam jakby hmmmm obolale wnetrznosci...

Mnie też, dziecior uciska wszystko

Na 15 30 ide na wizyte do ginki ciekawe co mi powie na wiadomosc o wizycie w szpitalu, moze sie obrazi ze do niej nie poszlam.....

Witam tez nowe mamy prosze bardzo wystarczy Was opieprzyc i jak grzyby po deszczu :P a my tu przeciez nie gryziemy
Oj tam, ona od leczenia jest a nie od obrażania się.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 13:30   #2198
j1987
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Jot, ale nie powinnas zadnego pisma pisac, sami powinni Ci przedluzyc. Ja dostalam poczta tylko informacje ze zgodnie z jakims tam artykilem przedluzaja umowe do dnia porodu i tyle.

Ja muszę coś takiego napisać, ale to tylko formalność jest ale i tak nie wiem co napisać a muszę do piątku to stworzyć

Mogłabyś napisać tą podstawę prawną którą Ci w tym piśmie podali

Edytowane przez j1987
Czas edycji: 2012-12-05 o 13:35
j1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 13:35   #2199
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez j1987 Pokaż wiadomość
Mam pytanie które jest tylko pośrednio związane z ciążą,

Wiem że któraś z Was (tylko nie wiem która) zajmuje się sprawami kadrowymi. A moje pytanie jest takie: Mam umowę o pracę na czas określony do 31.12.2012 a termin porodu 18.02 i w związku z tym mam napisać pismo o przedłużenie umowy, tylko jest jeden problem nie wiem jak to pismo ma wyglądać a kadrowa w firmie jest na 2 tyg urlopie i mi nie pomoże a pani która ją zastępuje w ogóle jest niekumata i siedzi tam bo musi

To dziwne, że musisz pismo pisać o przedłużenie umowy skoro to Ci się z urzędu należy
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 13:37   #2200
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Zapomniałam napisać wczoraj był kurier z butekami i laktatorem co kiedys linki wklejałam więc ogłaszam że wyprawka skompletowana no oprócz staników ale to niemożliwe narazie poczekam i kupie juzjak bde karmić
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 13:39   #2201
adusia1554
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Ciekawe po czym można to poznać?

Ta maź ją ochrania przed tymi zmienionymi warunkami... Warto zostawić na 2 dni chociaż.

Witaj

Dzięki

Często i bardzo długą, czasem się martwię. Duuużo osób widzę z Laretem, więc chyba coś musi w nim być

Ja mam Lovellę i jestem zawiedziona-nic nie pachnie-może to lepiej dla dzieciątka... Ale i ciuszki stały się nieprzyjemne, szorstkie. Powiedzcie mi, tzreba jakiś płyn zmiękczający stosować?
Ja też mam lovelę ale nie zauważyłam żeby były szorstkie. No na pewno nie mięciutkie bo nic nie dawałam do płukania tylko proszek i na dodatkowe płukanie dałam, a wyprasowane już mam wszystko i są normalne aż poszłam sprawdzić. Ale to prawda nie pachnie w ogóle co mnie zdenerwowało bo nie mogłam się doczekać tego dzieciowego zapachu a tu nici

adusia1554 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 13:41   #2202
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja muszę coś takiego napisać, ale to tylko formalność jest ale i tak nie wiem co napisać a muszę do piątku to stworzyć
Dziwne że musisz coś pisać bo przedłużenie umowy nalezy Ci się z mocy prawa.
No ale skoro chcą to napisz:
"Proszę o przedłużenie umowy o pracę zawartej w dniu ...... na czas określony do dnia..... - do dnia porodu, zgodnie z art. 177 § 3 Kodeksu pracy"
Stary 2012-12-05, 13:46   #2203
bijkora
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Silver, ja z taka waga zaczynalam
Ja tak samo miałam 64kg

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Witaj
Ja też długo się zbierałam do tego żeby napisać do dziewczyn.Jestem tu dopiero miesiąc a już się zżyłam bardzo z wszystkimi i codziennie tu zaglądam i piszę.
Ja tez długo podczytywałam dopiero później zaczęłam pisać, a dziewczyny przyjęły mnie bardzo miło

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
Mam takie może głupie pytanie. Od czego zacząć kompletować wyprawkę? Ja póki co mam nosidełko i kilka ubranek od kuzyna (ale głównie w rozm. 68 i większym). Nie mam pojęcia od czego zacząć, a codziennie wstaję i w myślach mam tylko to, że nic nie mam i że jakby się zaczęło to nawet koszuli do szpitala nie mam :/
Ohh własnie i ja nie mam nic porządnego jeszcze, same pojedyncze duperele, jak się wyprowadzimy to bede kompletować wyprawkę na całego

Włosomaniaczka

Stary 2012-12-05, 13:49   #2204
j1987
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Dziwne że musisz coś pisać bo przedłużenie umowy nalezy Ci się z mocy prawa.
No ale skoro chcą to napisz:
"Proszę o przedłużenie umowy o pracę zawartej w dniu ...... na czas określony do dnia..... - do dnia porodu, zgodnie z art. 177 § 3 Kodeksu pracy"
dzięki wielkie
Ja pracuje w UG i to jest chory wymysł Pani sekretarz że takie coś ma być nikt jej w biurze nie lubi (tylko jej pupilki), cały czas uważa, że wszyscy kombinują nic nie robią i za jej plecami ją obgadują i ona nie przyjmowała by pracowników na prace interwencyjne czy publiczne bo oni nic już nie robią (dobrze że wójt jest innego zdania i mnie zatrudnił bo teraz będę mieć macierzyński a jak mnie przyjmował to on dobrze wiedział że w ciąży jestem )

Edytowane przez j1987
Czas edycji: 2012-12-05 o 13:52
j1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 13:51   #2205
Kija80
Zadomowienie

Buuu, ja chyba coś źle robię Niektóre posty mi wchodzą od razu a inne się w ogóle nie pojawiają, wyskakuje okienko że moder musi zaakceptować i tyle, ale nie przy każdym poście i w dodatku żaden z tych przeznaczonych "do zaakceptowania" się nie pojawił a minęło sporo czasu... niech mnie któraś oświeci czy to normalne
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 13:53   #2206
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
dzięki wielkie
Ja pracuje w UG i to jest chory wymysł Pani sekretarz że takie coś ma być nikt jej w biurze nie lubi (tylko jej pupilki), cały czas uważa, że wszyscy kombinują nic nie robią i za jej plecami ją obgadują
Nie ma za co

Dziewczyny...całą ciąże zero zachcianek a dzisiaj masakra...musiałam iść do sklepu bo by mi język uciekł nie powiem gdzie...wszamałam właśnie 2 kanapki na chrupiącym chlebku ze smalczykiem i ogórkiem kiszonym
Boże co ten syn ze mną robi....ja w życiu takich rzeczy nie jadłam
Stary 2012-12-05, 13:54   #2207
mala_19kw
Zakorzenienie

Czesc dziewczyny. I co ewulka sie odzywała?

Moj maly cos dzisiaj malo sie rusza,po wczorajszym bardzo sie boje
Poczekam az maz skonczy prace i jak nic sie nie zmieni jade do szpitala Trzymajcie kciuki zeby zaczal sie ruszac bo zeschizuje zaraz
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 13:55   #2208
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Buuu, ja chyba coś źle robię Niektóre posty mi wchodzą od razu a inne się w ogóle nie pojawiają, wyskakuje okienko że moder musi zaakceptować i tyle, ale nie przy każdym poście i w dodatku żaden z tych przeznaczonych "do zaakceptowania" się nie pojawił a minęło sporo czasu... niech mnie któraś oświeci czy to normalne
A może tak musi być dopóki nie osiągniesz jakiejś ilości postów W regulaminie by trzeba było poczytać.
Stary 2012-12-05, 13:56   #2209
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
może jesteś na cenzurowanym... )

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 13:57   #2210
suzi31
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magnoliss Pokaż wiadomość
Będzie Szymon i Mateusz moi chłopcy są dwujajowi więc były 3 opcje oczywiście marzyłam o parce ale najważniejsze że są zdrowi
Oboje ułożeni główkowo. Boje się porodu Wolałabym chyba cc ale raczej marne szanse
W pon.położna na SR mówiła, że ,,podziwia" (oczywiście mówiła na przekór) lekarzy, którzy przy ciąży bliźniaczej decydują się na poród sn. Ciąża bliźniacza jest przesłanką do cc, chyba że nie u pierworódki, tylko kobiety która pierwsze dziecko rodziła sn. Także porozmawiaj z lekarzem o cc, bo jednak to jest ryzyko w Twoim przypadku rodzić naturalnie. Imiona piękne, gdybym miała mieć chłopca to byłby Szymon, a że będzie dziewczynka to waham się między Marysia a Weronika

Cytat:
Napisałam jej sms, ale nie odpisała...

Byłam w szpitalu, gdzie chce rodzić. Gadałam z położną ale fajna babka. Wszystko pinkie ale nie dają w tym szpitalu ZZO no ale nic, obym dala rade..
Delicjanko, w moim szpitalu też chyba nie dają ZZO, ale tak myślę o tym porodzie i chyba bym i tak nie zdecydowała się na to znieczulenie. Liczę na to, że metody naturalne, leki przeciwbólowe i pozycje wertykalne na tyle mi pomogą, że jakoś dam radę.
Wszystkie damy radę
suzi31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 13:58   #2211
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
nie mam pojęcia co to może być; poszukaj w jakichś wątkach z pomocą może

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 13:58   #2212
LadyWhisper
Zakorzenienie

Moj za to od 5 rano skacze jakby sie nacpal i cieszy mnie to bardzo.

Znalazlam 3 malutkie rozstepy na brzuchu ledwo widoczne, ale jednak sa w tym miejscu, gdzie maly najbardziej sie wypina......

Stary 2012-12-05, 13:58   #2213
ewadylewska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
dla dzidziusia
Dzidziuś i mamusia bardzo dziękują a mała już tydzień jest odwrócona główką w dół.

a ja wróciłam z szaleństwa ciuszkowego, kupiłam trochę ubranek i zaraz upiorę a z tego wszystkiego, zaczęłam grzebać w ciuszkach i wrzuciłam tam swoją czapkę i chce wychodzić....a tu lipa...ale znalazłam na szczęście ale najpierw obiad...

a my zamówiliśmy taki zestaw:
http://www.bobowozki.com.pl/product_...5&%3CosCsid%3E

Edytowane przez ewadylewska
Czas edycji: 2012-12-05 o 14:05
ewadylewska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 13:58   #2214
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny. I co ewulka sie odzywała?

Moj maly cos dzisiaj malo sie rusza,po wczorajszym bardzo sie boje
Poczekam az maz skonczy prace i jak nic sie nie zmieni jade do szpitala Trzymajcie kciuki zeby zaczal sie ruszac bo zeschizuje zaraz
Spokojnie, jakby wcale się nie ruszał to byś mogła się martwić...też mam od wczoraj schiza i wmawiałam sobie od rana że mniej się rusza. A przed chwilką zaczął szaleć intensywnie. Zjedz coś może żeby się pobudził.
Stary 2012-12-05, 13:59   #2215
scotasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość

Często i bardzo długą, czasem się martwię. Duuużo osób widzę z Laretem, więc chyba coś musi w nim być

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37980830]

Często opije się wody to czka
Tako laret bardzo często teraz widzę na ulicach
To mnie pocieszyłyscie

Cytat:
Szczerze to ja nie pamietam, zebym tak miala. Chyba sie nie zdarzyło, od razu moje posty wchodzą. Nie mam pojecia co jestu Ciebie nie tak

Ja tez cały czas obserwuje Małego...

Edytowane przez scotasia
Czas edycji: 2012-12-05 o 14:01
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 14:02   #2216
LadyWhisper
Zakorzenienie

Nowozarejestrowani uzytkownicy tak maja z czescia pierwszych postow. Zabezpieczenie przed spamowaniem i takie tam wiec cierpliwosci, za jakis czas powinny wszystkie posty wchodzic

Stary 2012-12-05, 14:04   #2217
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
ja siama
uciekam prasowac posciel
e, to szacun! to tym bardziej trzymam!

ja wlasnie otworzylam paczke z posciela, jejciu jakie to wszystko słitaśnie

a jak uprasujesz to co z nia zrobisz? juz na lozeczko czy chowasz? bo ja sie wlasnie zastanawiam czy teraz prac i prasowac i juz zakładac czy poczekac jeszcze

O matko, ale snieg cudnie sypie! taki duzy i gruby

Cytat:
hmm, ja nie mam czegos takiego ze sa do zaakceptowania, nie wiem o co chodzi... musisz próbować do skutku

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 14:05   #2218
Kija80
Zadomowienie

U mnie część postów pojawia się od razu, a część niby czeka na akceptację, tylko nie wiem czy tak ma być. Przeglądnęłam na szybko regulamin ale nie znalazłam odpowiedzi. Z tych postów do zaakceptowania jeden jest baaaaardzo długi z opisem mojego pierwszego porodu dla mam bojących się cesarek ku pokrzepieniu serc a w drugim próbowałam coś zacytować, może faktycznie na początku tego typu posty (długie albo z cytatem) są jakoś moderowane? Bo te krótsze się pojawiają bez problemu. Chyba że mnie sytuacja przerasta i coś źle wciskam, ale wydaje mi się że za każdym razem daję tak samo "odpowiedz". No nic, jadę po młodego do przedszkola, zobaczę wieczorkiem czy się coś ruszyło

Dzięki Lady, w takim razie czekam spokojnie, może się kiedyś pojawią

Edytowane przez Kija80
Czas edycji: 2012-12-05 o 14:06
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 14:08   #2219
LadyWhisper
Zakorzenienie

Bo kiedys tak nie bylo, ja sie rejestrowalam prawie 3lata temu i nie bylo tej ochrony, dopiero od jakiegos czasu jest to zabezpiecznie, takze heszcze raz - cierpliwosci

Chodzi za mna od wczoraj

http://www.youtube.com/watch?v=eGCD4xb-Tr8

Stary 2012-12-05, 14:10   #2220
scotasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewadylewska Pokaż wiadomość
Fajny ogladalam go w sklepie (albo podobny). Jest swietny do bujania malucha, bo tych wozkow na sprezynach czy ze skretnymi kolami juz tak sie nie da rozbujac.

Eeeh juz sie nie moge doczekac usg, a to dopiero 21.12, a wizyta 18.12. Niech ten czas szybciej leci...

Edytowane przez scotasia
Czas edycji: 2012-12-05 o 14:14
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości