|
|
#2191 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII
Cytat:
ale dobrze że z dzieckiem ok. Gratulacje dla znajomej. Moja mama też chodziła po schodach żeby mnie nie urodzić 1 listopada no i udało się urodziła dzień wcześniejCytat:
No właśnie nikt wszystkie się martwimy. Cytat:
Naszykowałam obiad teraz idę powiesić pranie i już właśnie brzuch mi twardnieje. Masakra a prawie nic nie zrobiłam
|
|
#2192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale nie ważne, już połowa wyprana, tylko teraz kto mi to poprasuje bo na razie chodzę koło tej sterty jak pies koło jeża i nie mam motywacji---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- kurde, mama porządkuje papierzyska w szufladach i się okazało, że psisko mam przeterminowane ze szczepieniem na wściekliznę, i to o 2 miesiące prawie
|
|
#2193 |
|
Zakorzenienie
|
Jot, ale nie powinnas zadnego pisma pisac, sami powinni Ci przedluzyc. Ja dostalam poczta tylko informacje ze zgodnie z jakims tam artykilem przedluzaja umowe do dnia porodu i tyle.
|
#2194 |
|
Raczkowanie
|
tez wkoncu pralam w 40stopniach mam niby w pralce program baby i go wlaczylam ale patrze a to mi chce w 95 prac! !!!to szybko wylaczylam. tak wiec w 40 i dalam dodatkowe polkanie. ale zostaly mi jeszcze kocyki i tetrowe pieluchy a suszakow juz brak ;(
a prasuje sie na prawej str normalnie czy na lewej?? a pralam tez w dzidziusiu, myslalam o platkach ale podobno pralke zapychaja Edytowane przez olimpka85 Czas edycji: 2012-12-05 o 13:25 |
|
|
|
#2195 |
|
Zakorzenienie
|
ja siama
![]() jeszcze jeden link wynalazłam wyprawkowy http://tablica.pl/oferta/ubranka-dla...0fdb4af7;r:;s: uciekam prasowac posciel |
|
|
|
#2196 | ||
|
Zakorzenienie
|
No byk jest kilo w miesią mysle że tak ok 3,5 się urodzi zobaczymy u męża w rodzinie wszystkie dzieci 4-5 kg i sie bałam że po min taki duzy Julus bedzie
Ja tez piore w dzidziusiu tyle ze w płynie a teraz kupiłam balsam do prania płatki tez mam ale w nich recznie namaczałam jak były jakieś plamki na ubrankach Cytat:
troche sie wczoraj wkurzyłam u gina jakis rozkojarzony był zapomniał mi pobrac wymazu na posiew i drugi raz sie rozbierałam a na USG mówi jakbym miał dzis powiedzieć płec to niewiem bo nic nie widać bo dupka pod moim żebrem także moge mieć niespodzianke ale mówi że jak juz jajka było raz widac to nie odpadną ale u nas już się zmieniało sto razy więc Julian może stać się Ireną o czym dowiemy się w styczniu ![]() ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Cytat:
|
|
#2197 | ||||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Tako laret bardzo często teraz widzę na ulicach Cytat:
Cytat:
moja mama tylko paski musi kupować.Ładnie, delikatnie, nasze rzeczy też w D. piorę. Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#2198 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja muszę coś takiego napisać, ale to tylko formalność jest ale i tak nie wiem co napisać a muszę do piątku to stworzyćMogłabyś napisać tą podstawę prawną którą Ci w tym piśmie podali
Zapraszam na mojego bloga http://wsiecinitekiniteczek.blogspot.com/ Edytowane przez j1987 Czas edycji: 2012-12-05 o 13:35 |
|
|
|
|
#2199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To dziwne, że musisz pismo pisać o przedłużenie umowy skoro to Ci się z urzędu należy
|
|
|
|
|
#2200 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam napisać wczoraj był kurier z butekami i laktatorem co kiedys linki wklejałam więc ogłaszam że wyprawka skompletowana no oprócz staników ale to niemożliwe narazie poczekam i kupie juzjak bde karmić
|
#2201 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2202 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No ale skoro chcą to napisz: "Proszę o przedłużenie umowy o pracę zawartej w dniu ...... na czas określony do dnia..... - do dnia porodu, zgodnie z art. 177 § 3 Kodeksu pracy"
|
|
#2203 | ||
|
Rozeznanie
|
Ja tak samo miałam 64kg
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2204 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja pracuje w UG i to jest chory wymysł Pani sekretarz że takie coś ma być nikt jej w biurze nie lubi (tylko jej pupilki), cały czas uważa, że wszyscy kombinują nic nie robią i za jej plecami ją obgadują i ona nie przyjmowała by pracowników na prace interwencyjne czy publiczne bo oni nic już nie robią (dobrze że wójt jest innego zdania i mnie zatrudnił bo teraz będę mieć macierzyński a jak mnie przyjmował to on dobrze wiedział że w ciąży jestem )
Zapraszam na mojego bloga http://wsiecinitekiniteczek.blogspot.com/ Edytowane przez j1987 Czas edycji: 2012-12-05 o 13:52 |
|
|
|
|
#2205 |
|
Zadomowienie
|
Buuu, ja chyba coś źle robię
|
|
|
|
#2206 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny...całą ciąże zero zachcianek a dzisiaj masakra...musiałam iść do sklepu bo by mi język uciekł nie powiem gdzie...wszamałam właśnie 2 kanapki na chrupiącym chlebku ze smalczykiem i ogórkiem kiszonym ![]() Boże co ten syn ze mną robi....ja w życiu takich rzeczy nie jadłam
|
|
#2207 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny. I co ewulka sie odzywała?
Moj maly cos dzisiaj malo sie rusza,po wczorajszym bardzo sie boje Poczekam az maz skonczy prace i jak nic sie nie zmieni jade do szpitala Trzymajcie kciuki zeby zaczal sie ruszac bo zeschizuje zaraz
|
#2208 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W regulaminie by trzeba było poczytać.
|
|
#2209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)
|
|
#2210 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wszystkie damy radę
|
||
|
|
|
#2211 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2212 |
|
Zakorzenienie
|
Moj za to od 5 rano skacze jakby sie nacpal
i cieszy mnie to bardzo.Znalazlam 3 malutkie rozstepy na brzuchu ledwo widoczne, ale jednak sa w tym miejscu, gdzie maly najbardziej sie wypina......
|
#2213 |
|
Zadomowienie
|
Dzidziuś i mamusia bardzo dziękują
a ja wróciłam z szaleństwa ciuszkowego, kupiłam trochę ubranek i zaraz upiorę a z tego wszystkiego, zaczęłam grzebać w ciuszkach i wrzuciłam tam swoją czapkę i chce wychodzić....a tu lipa...ale znalazłam na szczęście ale najpierw obiad...a my zamówiliśmy taki zestaw: http://www.bobowozki.com.pl/product_...5&%3CosCsid%3E
Edytowane przez ewadylewska Czas edycji: 2012-12-05 o 14:05 |
|
|
|
#2214 |
|
Wtajemniczenie
|
Spokojnie, jakby wcale się nie ruszał to byś mogła się martwić...też mam od wczoraj schiza i wmawiałam sobie od rana że mniej się rusza. A przed chwilką zaczął szaleć intensywnie. Zjedz coś może żeby się pobudził.
|
#2215 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja tez cały czas obserwuje Małego... Edytowane przez scotasia Czas edycji: 2012-12-05 o 14:01 |
||
|
|
|
#2216 |
|
Zakorzenienie
|
Nowozarejestrowani uzytkownicy tak maja z czescia pierwszych postow. Zabezpieczenie przed spamowaniem i takie tam
wiec cierpliwosci, za jakis czas powinny wszystkie posty wchodzic
|
#2217 | |
|
Zakorzenienie
|
e, to szacun! to tym bardziej trzymam!
![]() ja wlasnie otworzylam paczke z posciela, jejciu jakie to wszystko słitaśnie a jak uprasujesz to co z nia zrobisz? juz na lozeczko czy chowasz? bo ja sie wlasnie zastanawiam czy teraz prac i prasowac i juz zakładac czy poczekac jeszczeO matko, ale snieg cudnie sypie! ![]() Cytat:
musisz próbować do skutku
|
|
|
|
|
#2218 |
|
Zadomowienie
|
U mnie część postów pojawia się od razu, a część niby czeka na akceptację, tylko nie wiem czy tak ma być. Przeglądnęłam na szybko regulamin ale nie znalazłam odpowiedzi. Z tych postów do zaakceptowania jeden jest baaaaardzo długi z opisem mojego pierwszego porodu dla mam bojących się cesarek ku pokrzepieniu serc
a w drugim próbowałam coś zacytować, może faktycznie na początku tego typu posty (długie albo z cytatem) są jakoś moderowane? Bo te krótsze się pojawiają bez problemu. Chyba że mnie sytuacja przerasta i coś źle wciskam, ale wydaje mi się że za każdym razem daję tak samo "odpowiedz". No nic, jadę po młodego do przedszkola, zobaczę wieczorkiem czy się coś ruszyło ![]() Dzięki Lady, w takim razie czekam spokojnie, może się kiedyś pojawią
Edytowane przez Kija80 Czas edycji: 2012-12-05 o 14:06 |
|
|
|
#2219 |
|
Zakorzenienie
|
Bo kiedys tak nie bylo, ja sie rejestrowalam prawie 3lata temu i nie bylo tej ochrony, dopiero od jakiegos czasu jest to zabezpiecznie, takze heszcze raz - cierpliwosci
![]() Chodzi za mna od wczoraj http://www.youtube.com/watch?v=eGCD4xb-Tr8
|
#2220 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Eeeh juz sie nie moge doczekac usg, a to dopiero 21.12, a wizyta 18.12. Niech ten czas szybciej leci... Edytowane przez scotasia Czas edycji: 2012-12-05 o 14:14 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:51.

ale dobrze że z dzieckiem ok. Gratulacje dla znajomej. Moja mama też chodziła po schodach żeby mnie nie urodzić 1 listopada no i udało się urodziła dzień wcześniej

no ale nie ważne, już połowa wyprana, tylko teraz kto mi to poprasuje
bo na razie chodzę koło tej sterty jak pies koło jeża i nie mam motywacji
i że jakby się zaczęło to nawet koszuli do szpitala nie mam :/

6 5 4 3 2 1

Wolałabym chyba cc ale raczej marne szanse