Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-08.2011 - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! 4 8,33%
Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. 0 0%
Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy 0 0%
Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. 0 0%
Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci 0 0%
Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy 2 4,17%
Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka 13 27,08%
Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. 3 6,25%
Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy 2 4,17%
Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 15 31,25%
Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy 1 2,08%
Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły 3 6,25%
Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. 1 2,08%
Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am 2 4,17%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-05, 10:15   #3901
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Dzien dobry

Ale sie wyspalam. Moja córka ostatnio przesypia całe noce w swoim łóżeczku ( nie chwale oczywiscie)

Madziulka nigdy nie szukałam w necie koleżanek. Pisać mam z kim ( choćby z Wami). Brakuje tylko czasami z kims sie spotkac tak na żywo. Gdzies wyjść itp.

Jak tam szczepienie? Udało sie ? Na co jeszcze szczepilas? Wiktoria juz we wrześniu miała ostatnia dawkę.

Marzena usmialam sie trzeba było sie upomnieć o naklejke.

Brumku dobre rozwiazanie. Ja tez wole u siebie w domu bo tak jak ty mam przystosowane mieszkanie dla dziecka. Moge ja spuścić z oka na chwile i wiem ze nic sie nie stanie.

Eveewe fajne zakupki. F&F dobre gatunkowo rzeczy maja.

Pisałam wyżej ze Wiki dobrze śpi ale za to mamy problem z jedzeniem. Nie mam pojęcia co jej dawać na śniadanie. Kaszy nie, kanapki nie. Mleko tez ostatnio Bee. Jedyne co jada to jogurty. No ale na samych jogurtach to dlugo nie pociągnie. Mam wrażenie ze głodna jest.
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 10:19   #3902
myha82
Wtajemniczenie

Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

Ja tez nie boje sie, ze Martyna zrobi sobie u nas w domu. Zabezpieczyłam wszytsko co sie da. Pomieszczenia do których nie moze wejsc sa pozamykane zawsze. Moge ja spuścic z oka. No chyba, ze zacznie włazic na meble co ostatnio czyniła. Za to jak pojade do moich rodziców czy teśiów musze co chwile na nia patrzec a bo to kontakt nie zabezpieczony a to jakies przedmioty na pólkach, które moze stłuc.

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

STRONCZKU nie pomoge bo u nas wciaz dominuje mleko. Po przebudzeniu dostaje butle i po krzyku. Zreszta ona sama domaga sie butelki.

Martynka

Natalka
myha82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 10:19   #3903
agawoo
Zakorzenienie

Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

Bombka, witaj Rozumiem Cię, mam tak samo. Wstaję koło 5:30, szykuję się do pracy, jak dzidziuś się w tym czasie obudzi to robie mlesio i karmię, i jeszcze biegnę do sklepu po pieczywo, żeby TZ nie musial targać dzidziusi.
Potem jadę do pracy, wracam koło 17:30 - 18:00, coś jem albo i nie i zajmuję się dzidziusią. Potem kąpiel i zazwyczaj dzidziuś nie idzie spac, tylko bawi sie do 21-22. Jak już się uśpimy, to nie mam siły na nic. Ale coś trzeba w domu porobić, poprasować itp. i północ mnie zastaje. I potem chwila spania, wstawanie w nocy, i o 5:30 od nowa ta sama historia ... Na wizaż mam czas tylko w pracy i to nie zawsze

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
5. No bo ja właśnie nie znoszę, jak ktoś mi robi taką niespodziankę, że chory zaprasza albo chory przychodzi Potem przez tydzień się stresuje "zachoruje dziecko, czy nie zachoruje"...
Ech, własnie siostra Tzta chce mi przyjść z córką "bo jej juz nic nie jest" - do mojej chorej i osłabionej Amelki ... A jak powiedzialam Tztowi, że nie chcę żeby przychodziły, to sie obraził i powiedział, że wymyślam
Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
a UK żyje teraz ciąża Kate i Williama. Biedna Kate jest w szpitalu, bo ma okrutne mdłości. rozumiem, współczuję, ale ileż można o tym słuchac.Poza tym na jej miejscu to źle bym się czuła gdyby cała wielka Brytania gadała o tym ile i jak wymiotuję. wrrrrrr...
Współczuję jej bardzo Zycie na świeczniku nie jest fajne, ale to już przechodzi ludzkie pojęcie.
Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość

Witam sie, bylam wczoraj na polowaniu w tesco mialam kupony z F&F - jak zrobilo sie zakupy za min 50 zl, to rabat wynosil 25 zl. Wiec obkupilam Marysie w 5 pack body z dlugim,bluze, bluzke, dzinsy, jedna para rajstopek, bluze polarowa dla bratanka i bluzke z dlugim dla niego. Wiec po podzieleniu zakupow na w miare rowne kwoty 50 zl, za wszystko zaplacilam 110 zl.
Nie mowie, bo ciuchy i tak byly przebrane, bo wiekszosc rzeczy dzieciecych byla ze znika i tak 30 % wiec np za 5 pack body z 52 zl kosztowal 30,50, a z kuponem wyszlo mi okolo 16 zl
Wrzucisz linka do tych kuponów? Body pilnie potrzebuję .. Był gdzieś już ten link, ale sobie nie zapisałam

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 10:19   #3904
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez myha82 Pokaż wiadomość
Fajna ta promocja w tesco. Własnie przydałyby mi sie bodziaki bo Martyna juz prawie z wszytskich wyrosła. Tylko u mnie takie duze Tesco jest dopiero w Katowicach W tych mniejszych nie ma chyba ubrań dla dzieci.
Myha ja ostatnio byłam w Sosnowcu w tesco i były ciuszki dziecięce Widziałam body, jakieś bluzeczki, spodnie. Nie było tego sporo, ale zawsze coś.

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Czesć czołem. Wyspałam się, położyłam się przed 21. Pobudek 3.
3 pobudki to prawie jak "wcale nie wstawałam" To obie dziś pospałyśmy

Cytat:
Napisane przez Gomra Pokaż wiadomość
Wczoraj ociełam włoski Karolowi, i o dziwo, wyszło mi ładnie
.
My na dniach wybieramy się do fryzjera, bo obaj panowie zarośli. I Dominik i tż, a na święta muszą się jakoś prezentować.

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
tak wlasnie sobie wymylslilam ze jakbym miala syna Morfeusza to corke nzawalabym Melisa i mialabym swiety spokój (dwa spiaco-spokojne imiona )

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
a Wasze dzieciaczki śpią na płaskim?
Dominik od jakiegoś czasu już śpi na poduszce, bo też zauważyłam ze tak mu wygodniej. Właśnie muszę mu jakąś kupić do łóżeczka, bo swoją ma dość płaską.

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 10:21   #3905
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Agni eee koniec świata, pewnie przełożą na styczeń. Serio, budują schrony?
A od kiedy to na mdłości się w szpitalu leży?
może i przełożą, ale mój mąż słyszął o tym już dawno i poiwedział, że nawet Majowie nie wiedzieli kiedy będzie ten koniec świata i ktoś to troche opacznie zinterpretował. poza tym w ciągu ostatnich 500 lat było baaaardzo wiele końców świata
no tak schrony rzekomo budowane są w ogromnych ilościach w USA.
a co do mdłości, to wiesz nawet nie fakt, że ona leży w szpitalu bo ma mdłości(ponoc to jakaś gorsza odmiana), ale fakt że jest poniżej 12 tygodni w ciąży i jej służba zdrowia pomaga,a takim zwykłym obywatelom- nie, bo w UK nie uznaje się ciąży do 12 tygodnia. dopiero wtedy są spotkania z położną itd.. i kolejny raz potwierdza się, że są RÓWNI i RÓWNIEJSI
Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
O juz Agni zapalila swiato
A TAK TAK TAK
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 10:21   #3906
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
a UK żyje teraz ciąża Kate i Williama. Biedna Kate jest w szpitalu, bo ma okrutne mdłości. rozumiem, współczuję, ale ileż można o tym słuchac.Poza tym na jej miejscu to źle bym się czuła gdyby cała wielka Brytania gadała o tym ile i jak wymiotuję. wrrrrrr...
Takie życie królestwa niech się Kate przyzwyczaja, bo później będzie już tylko gorzej

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Witam sie, bylam wczoraj na polowaniu w tesco mialam kupony z F&F
U mnie w Tesco system niestety zawiesił sie i bonów nie przyjmowali, także nici z zakupów

Idziemy dziś tu:
http://akademia-kleksa.pl/index.php/public/rekrutacja

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 10:30   #3907
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Cytat:
a co do mdłości, to wiesz nawet nie fakt, że ona leży w szpitalu bo ma mdłości(ponoc to jakaś gorsza odmiana), ale fakt że jest poniżej 12 tygodni w ciąży i jej służba zdrowia pomaga,a takim zwykłym obywatelom- nie, bo w UK nie uznaje się ciąży do 12 tygodnia. dopiero wtedy są spotkania z położną itd.. i kolejny raz potwierdza się, że są RÓWNI i RÓWNIEJSI
Otóż to !!!!
Wczoraj Wlasnie na ten temat debatowalam z mężem. W koncu stwierdził ze ona jest człowiekiem wyższego gatunku, płynie w niej błękitna krew ( akurat w nuej nie plynie) nie zgadzam sie z tym. Niczym sie nie różni ode mnie. miała tylko Troche szczescia ( lub nieszczęścia) ze spotkała księcia.
Stary 2012-12-05, 10:31   #3908
myha82
Wtajemniczenie

JACIEEE a w którym miejscu to Tesco z ciuszkami?

Martynka

Natalka
Stary 2012-12-05, 10:35   #3909
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Madziulka nigdy nie szukałam w necie koleżanek. Pisać mam z kim ( choćby z Wami). Brakuje tylko czasami z kims sie spotkac tak na żywo. Gdzies wyjść itp.
No, ale my się właśnie spotykamy tak na żywo Kilka razy popisałyśmy i teraz spotykamy się na kawce, spacerach itp. Bardzo mi takich spotkań brakowało..

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 10:35   #3910
myha82
Wtajemniczenie

Cytat:
Otóż to !!!!
Wczoraj Wlasnie na ten temat debatowalam z mężem. W koncu stwierdził ze ona jest człowiekiem wyższego gatunku, płynie w niej błękitna krew ( akurat w nuej nie plynie) nie zgadzam sie z tym. Niczym sie nie różni ode mnie. miała tylko Troche szczescia ( lub nieszczęścia) ze spotkała księcia.
A ja jej współczuje. nie dosc, ze ciagle była pod ostrzałem prasy czy jest w ciazy czy nie. Czy poroniła czy nie. To teraz to co sie dzieje to jakis cyrk-normalnie powalaja mnie na łopatki te symulacje jak bedzie wygladało dziecko itp. jaka płec. Ja watpie czy oni sa szczesliwi z takiego zainteresowania. No i ciekawe czy ona trafiła do szpitala faktycznie z powidu mdłości. Może dolega jej cos powazniejszego tylko nie inforumja o tym publiki. A nawet jak to sa mdłosci-moja koleżanka miała takie, ze tez mało nie wyladowąła w spzuitalu z powidu spadku wagi i niedopobru elektrolitów czy cos takiego. bardzo źle pzrechodziął poczatek ciazy. Wygladąła jak cień człowieka.
A to, ze pochylili sie nad nia we wczesnej ciazy-no ców. moze trafiła na Polskich lekarzy Nie no żartuje...

Martynka

Natalka
Stary 2012-12-05, 10:53   #3911
brumek
Zakorzenienie

Dzień dobry
Witam ja, Tymuś i wielka przebita piękna trójka I tym samym mamy komplet zębów

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
Marzenko się uśmiałam z opisu szczepienia a u nas Hania nie dostała naklejki dzielnego pacjenta... płakała juz pdczas osłuchiwania i zaglądania do gardła. a przy wkłuciach to już była histeria, rozpacz, krzyk..masakra jakaś! ledwo ją utrzymałam podczas tych kłuć. niby potem szybko się rozchmurzyła i uspokoiła..za to w nocy... wydaje mi się, że odreagowywała ten stres. obudziła się ok. 23 i tak strasznie, rozpaczliwie płakała...nie mogłam jej uspokoić. nosiłam, tuliłam, śpiewałam. nawet UU dałam (chociaż już od dwóch nocy nie dostawała wcale..) i nie pomogło. dopiero po godzinie tej rozpaczy jakoś zaczęła się uspokajać, włączyłam jej odcinek teletubisiów to chwilę pooglądała, ale i tak pochlipywała tak żałośnie. ale nie dawała się odłożyć do łóżka. i zasnęła mi dopiero w wózeczku, jak ją leciutko bujałam. a potem przez jakieś 3 godz nie dała się z niego wyjąć, bo co próbowałam ruszyć to płacz był od nowa pierwszy raz tak coś przeżywała. nie wiem czy coś ją do tego przypadkiem nie bolało dzisiaj z rana miała 37 stopni...ale tak już kiedyś było po pneumokokach. w tym wszystkim jedyny plus, że kolejne szczepienie za 5 lat.
Ojoj Podobno pneumokoki sa najbardziej bolesne, ale że aż tak to sie nie spodziewałam... Może ból bólem, a stres przede wszystkim nie dał Hani spać
Ja zawsze dla Tymcia sama sobie biorę nalepkę dzielnego pacjenta, bo nikt nam nie proponuje, a widzę, ze stoją na biurku lekarki I on ją od razu zjada

Cytat:
Brumek no i dobrze że wigilia u Was, wszystko na czas będzie. To Ty na to wpadłaś ? żeby u Was robić? czy ktoś zasugerował? 6 osob to nie dużo.
Ja. Teściowie przez chwilę próbowali oponować, ale ich przekonaliśmy

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Brumku, no narobisz się pewnie na tą wilgilię ..ale jak tak wolisz, to rób tak, żeby Tobie było wygodnie A ile będzie osób?
6 + Tymuś.

Cytat:

tak wlasnie sobie wymylslilam ze jakbym miala syna Morfeusza to corke nzawalabym Melisa i mialabym swiety spokój (dwa spiaco-spokojne imiona )

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość

Brumek
też mnie zdziwiło to 19kg
No, za parę lat i do tego dobijemy

Cytat:
- ale super. wygodniej dla Was i posiłki podane będą o ludzkich porach, nikt do domu głodny nie wróci

- wkurzają mnie media i niektóre rekalmy- wykorzystują motyw "nadchodzącego" końca świata. a to nie zdarzy się 21 grudnia. nie denerwuje to was i zaczyna się jakas zbiorowa psychoza, panika. ludzie schrony budują, robią zapasyszaleństw o.

- a UK żyje teraz ciąża Kate i Williama. Biedna Kate jest w szpitalu, bo ma okrutne mdłości. rozumiem, współczuję, ale ileż można o tym słuchac.Poza tym na jej miejscu to źle bym się czuła gdyby cała wielka Brytania gadała o tym ile i jak wymiotuję. wrrrrrr...
- Masz rację, na to nie wpadłam
- U nas też reklamy jakieś są, ale tak dowcipnie. Nie ma żadnej paniki, nikt w to nie wierzy. Za to w Stanach słyszałam, ze faktycznie jakaś paranoja. U Was tez, tak? Obłęd
- Nawet nie wiedziałam, że ona jest w ciąży.

Myha - Martynka chyba nie do końca przekonana do cytrusów
Stary 2012-12-05, 11:28   #3912
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
6 + Tymuś.
To do przeżycia
Widziałam wyżej, że przygotowania podzielisz na gości, więc
Tylko pewnie sprzątanie na Twojej głowie zostanie, ale to juz pikuś Tymuś pomoże

Stary 2012-12-05, 11:39   #3913
Flowerbombka
Zadomowienie

Hej dziewczynki

Dziś zostałam sama na włościach w pracy (kierownictwo na konferencjach) więc mam chwilkę na wizaz

Co do końca świata ja nie wierzę i się nie bunkruje hehe...a nawet gdyby to z wtulonym we mnie synusiem wszystko zniosę..

Cytat:

Mój Tż ze 2 dni temu stwierdził że jak będzie córeczka to Persefona po moim trupie
Generalnie on jest całkiem normalny tylko z tymi imionami mu coś odbija..

Agawoo najgorsze jest to że tak mało czasu mamy dla maleństw naszych..dobrze że karmię UU to godzinę wczesniej wychodzę..a często gęsto od przystanku do domu biegnę żeby być jak najszybciej z nim..

Pieleszka biedna Hania po tym szczepieniu...

Dziewczynki mam pytanie a propos wózków spacerowych..czaję się na Nunę Peep chyba kilka z was ma (Carmela?) polecacie? Zależy mi na wózku gdzie oparcie nie będzie takie półleżące tylko tak w miare żeby prosto mógł siedzieć z czasem?
No i jeszcze myślę o Baby Design Sprint lub Mini..ma któraś z was?
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 12:14   #3914
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Pisałam wyżej ze Wiki dobrze śpi ale za to mamy problem z jedzeniem. Nie mam pojęcia co jej dawać na śniadanie. Kaszy nie, kanapki nie. Mleko tez ostatnio Bee. Jedyne co jada to jogurty. No ale na samych jogurtach to dlugo nie pociągnie. Mam wrażenie ze głodna jest.
Pytanie za 100 punktów - zęby?

Chociaż u nas też strajk głodowy. Już 4 dzień. Aż się dziwię czym on żyje, bo wypije dwa łyki mleka i koniec, nie chce I to tak leniwie, a zawsze intensywnie ciągnął.

Cytat:
To do przeżycia
Widziałam wyżej, że przygotowania podzielisz na gości, więc
Tylko pewnie sprzątanie na Twojej głowie zostanie, ale to juz pikuś Tymuś pomoże
Sprzątanie, szykowanie i dekorowanie (bo ja zawsze muszę mieć wszystko perfekcyjnie ), podawanie do stołu i szykowanie części żarełka. Ale wybiorę sobie to, co lubię najbardziej robić. Resztę zwalę na mamę i teścia: D

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Pamiętacie małą Lenkę, której nie mogli zdiagnozować? Ostatnio się jej poprawiło, wiele tygodni było dobrze. A wczoraj jej mama napisała, ze Lenka umiera ((
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=630417&page=18
Stary 2012-12-05, 12:21   #3915
myha82
Wtajemniczenie

BRUMKU nie moge takich historii czytac. ostatnio ogladałam reportaz o tym medaliście i jego bliźniaczkach. ryczałam jak bóbr

Martynka

Natalka
Stary 2012-12-05, 12:40   #3916
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Dziewczynki mam pytanie a propos wózków spacerowych..czaję się na Nunę Peep chyba kilka z was ma (Carmela?) polecacie?
Polecamy
Super się składa, super lekki, wszędzie pojedzie, nie mieliśmy najmniejszych problemów ani na chodnikach, ani na kamienistych drogach w parkach, ani na plaży.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 12:45   #3917
brumek
Zakorzenienie

Z innej beczki - suszyłam któraś z Was plasterki pomarańczy w suszarce? Takiej do grzybów? Ja dotąd w piekarniku to robiłam, ale kusi mnie, żeby pożyczyć od mamy suszarkę i spróbować. Tylko nie wiem czy efekt będzie taki fajny, bo nigdy się tym wynalazkiem nie posługiwałam.

A tu dla śmiechu: http://dzieciowo.pl/2012/12/top-list...-rodzicow.html
Stary 2012-12-05, 13:01   #3918
mamad1
Zadomowienie

Oliweczko ja super, że już w domu jesteście!

Ale przeboje z tymi szczepieniami...

Wspólczuję kredytów. My nie mamy, więc mogę sobie pozwolić na zostanie z dzieckiem w domu, ale z drugiej strony "płacę" za mieszkanie z teściami...

Brumek fajne krzesełko Wypróbowane już?
Gratuluję ząbka!

Anka dobrze, że masz takie babcie, z którymi możesz spokojnie zostawić dziecko na kilka dni. Ja mam obawy, żeby zostawić na kilka godzin Z teściową zupełnie inaczej patrzymy na świat, a w sprawie wychowywania dziecka też mamy zupełnie inne podejście. I na każdym kroku zgrzyty o różne rzeczy
I życzę powodzenia na egzaminach, gdybym kiedyś przeoczyła ten fakt!

Eve
świetne zakupy Ci się udały!
Ja wczoraj wpadłam na ciuchy (z Małym to zawsze są ekspresowe zakupy, bo on, jako przedstawiciel męskiej części społeczeństwa, za zakupami nie przepada) i kupiłam Patrykowi polarek, bluzę i autko za całę 3 zł (całą drogę trzymał go mocno, co jakiś czas pokazywał na niego i mówił "mama"). W ogóle to mój syn uwielbia auta. Może bez przerwy oglądać przejeżdżające samochody (mówi nawet 'dzik" na dźwig i "trrr" na tiry), a w domu też ciągle czymś jeździ "brrrrr" (i to jedyna rzecz, którą potrafi się kilka minut zająć).

Nocka u nas ciężka. Nie wiem, ile razy wstawałam i jak długo się nosiliśmy/przytulaliśmy/jedliśmy. W każdym razie zdążyłam w tym czasie przeczytać jeszcze z 70 stron "Kwiatu pustyni" (wciągnęło mnie) Wydaje mi się, że lewa trójka już się przebiła, tylko ta prawa jeszcze nie, ale trudno sprawdzić, bo on buzi nie otworzy.
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 13:03   #3919
Shira_83
Zadomowienie

Bry Kuny

Cytat:
Spadam do domku w końcu, jeszcze i tak mam troche czasu na minusie, ale nadrobię innym razem
ojjj to zdrówka życzę

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
dałam dziś małemu mandarynkę, bo tak patrzył na mnie jak jadłam mimo, że dostał banana... zjadł i 3 kawałki i chciał jeszcze, posmakowąło mu. Ale chyba za wczesnie na takie rzeczy?? jak to jest? Wy dajecie dzieciakom?
ja daję, ale mu nie smakuję już kilka prób robiłam ale wypluwa a inne owoce owszem nawet grant mu smakuję chociaż troszkę cierpki jest

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Eh, a mój Igor gorączka... Dałam mu nurofen. Po szczepieniu by była?
może być a jak na teraz?

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Zdaniem lekarza zdrowe, ja zawsze będę miała fisia na tym punkcie i bede robiła usg. MIedniczki poszerzone-ale to podobno taka jej uroda.
Kamieni nie ma. Wszystko dobrze funkcjonuje, wyniki OK.

Byliście kiedyś u nefrologa?
no to dobre wieści super

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Dziękujemy za kciuki.

Szczepienie było z przebojami. Hania płakała przy ważeniu, badaniu i szczepieniu... ale naklejkę dzielnego pacjenta dzierżyła z dumą w dłoni jakby się należało. Przy ważeniu tak się zapierała nogami, że początkowo wyszło 9,5 kg , dopiero jak powiedziałam, że to nie możliwe pielęgniarka powtórzyła pomiar- wyszło 12,8 kg kruszynki. Podczas badania pani pediatra by z krzesła spadła jak zobaczyła, że ostatnie szczepienie było 5 stycznia 2011. Dopiero jak ją uświadomiłam, że to musi być pomyłka, bo Hania była wtedy w brzuchu, to się uspokoiła. (pielęgniarka zły rok wpisała) No i na koniec jak przyszła pora szczepienia, Hania tak niefortunnie kopnęła pielęgniarkę, że ta zamiast wbić igłę w Hani rękę wbiła ją w mój palec. (myślałam, że takie rzeczy to tylko w filmach) Tak więc jesteśmy obie po szczepieniu, tylko zastanawiam się czemu ja nie dostałam naklejki?
biedna Hania
hahahahah za to z ciebie miałam polewkę nie no ja bym się upomniała o naklejkę zasłużyłaś

Cytat:
Moje chucherko tez dopiero usiłuje do 10 kg dobić

A, i pisałam kiedyś, ze Wigilia u teściów. Zmiana planów - będzie u nas... Narobię się trochę niestety ( a wcale mi się nie chce w tym roku), ale tak mi będzie wygodnie już na samej kolacji. Bo u innych w domu nie mogę Tymcia z oka spuścić. Te tak macie? Nieprzystosowane mieszkania, tu złapie, tam strąci, nie da się posiedzieć przy stole, bo trzeba na nim chodzić i pilnować, żeby sobie czegoś nie zrobił. A u nas luzik, robi co chce. Więc tak postanowiliśmy.
no widzisz te nasze matki umieją nam zasiać ziarno niepewności

my mamy w sobotę mikołaja mój szwagier się przebiera mój tż będzie diabłem będzie 9 dzieciaków potem jeszcze pójdą po sąsiadach bo sobie zamówili szwagra co by ich też odwiedził

Cytat:

Ja dzisiajj jadłam grejpfuta i Martyna chciała spóbowac. No to jej dałam. oto reakcja:
http://s781.photobucket.com/albums/y...t=MVI_5936.mp4
Chyba jej posmakował

Cytat:
witam

Marzenko się uśmiałam z opisu szczepienia a u nas Hania nie dostała naklejki dzielnego pacjenta... płakała juz pdczas osłuchiwania i zaglądania do gardła. a przy wkłuciach to już była histeria, rozpacz, krzyk..masakra jakaś! ledwo ją utrzymałam podczas tych kłuć. niby potem szybko się rozchmurzyła i uspokoiła..za to w nocy... wydaje mi się, że odreagowywała ten stres. obudziła się ok. 23 i tak strasznie, rozpaczliwie płakała...nie mogłam jej uspokoić. nosiłam, tuliłam, śpiewałam. nawet UU dałam (chociaż już od dwóch nocy nie dostawała wcale..) i nie pomogło. dopiero po godzinie tej rozpaczy jakoś zaczęła się uspokajać, włączyłam jej odcinek teletubisiów to chwilę pooglądała, ale i tak pochlipywała tak żałośnie. ale nie dawała się odłożyć do łóżka. i zasnęła mi dopiero w wózeczku, jak ją leciutko bujałam. a potem przez jakieś 3 godz nie dała się z niego wyjąć, bo co próbowałam ruszyć to płacz był od nowa pierwszy raz tak coś przeżywała. nie wiem czy coś ją do tego przypadkiem nie bolało dzisiaj z rana miała 37 stopni...ale tak już kiedyś było po pneumokokach. w tym wszystkim jedyny plus, że kolejne szczepienie za 5 lat.
jakoś te ostatnie szczepienia są nie udane ehhhh biedna malutka, u nas też już spokój ufff

Cytat:
Mam dosc rodzinki TZta
co zrobili
Stary 2012-12-05, 13:10   #3920
ela_86
Wtajemniczenie

przeczytałam i zapomniałam
wybaczcie
w ogóle jakaś dziwna jestem dziś
musiałam sprawdzić u siebie w profilu czy ja to juz pisałam dziś czy nie...
ale dostałam @ może to dlatego
mały śpi
ja gotuję zupę
i nie pamiętam co chciałam napisać...
Stary 2012-12-05, 13:10   #3921
myha82
Wtajemniczenie

MAMD wysłałas mi zaporszenie na FB a ja je przez przypadek skasowałam. Zrehabilitowałam sie i wysałm ci zaproszenie ode mnie

Co do babc to maoja mama super zajmuje sie Martyna wiec nie mam żadnych obaw, zeby powierzyc jej opieke na dłuzej. W perspektywie wiosenno-letniej jest opieka całoweekendowa bo nie chce, zeby Martyna przez to, ze ejstem w ciazy i, ze pojawi sie nowy członek rodziny musiaął zrezygnowac z jeżdzenia na działke. Chociaz nie wiem jak ja sobie poradze z tak długa rożłaka.
Co do tesiowej to myśle, ze wiele rzecyz by podwazała ostatnio mówie do niej gzrecznie, zeby starała sie uwarzac na to co mówi przy małej bo ona teraz chłonie wszytsko jak gabka. Chodzi mi o przekleństwa bo moja teściowa lubi sobie porzucac mięsem A ona na to, że przeciez ona jest jeszcze mała i nic nie rozumie no żesz... A nie mogła powiedziec "ok, postaram sie".

Martynka

Natalka
Stary 2012-12-05, 13:25   #3922
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Z innej beczki - suszyłam któraś z Was plasterki pomarańczy w suszarce? Takiej do grzybów? Ja dotąd w piekarniku to robiłam, ale kusi mnie, żeby pożyczyć od mamy suszarkę i spróbować. Tylko nie wiem czy efekt będzie taki fajny, bo nigdy się tym wynalazkiem nie posługiwałam.

a co z nimi robisz i jak to robic piekarniku?

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

mycha - mogła "ku.wa, postaram sie" powiedziec

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 13:25   #3923
myha82
Wtajemniczenie

ja np suszone pomarańcze wieszam na choince. Cudnie wygladaja. tylko ja ide na łatwizne i kupuje gotowce

Martynka

Natalka
Stary 2012-12-05, 13:33   #3924
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
1.ojjj to zdrówka życzę
2. co zrobili
1. Dzieki
2. Siostra TZta wie, że Melka jest smarkata. Ale chce przyjść w odwiedziny ze swoimi dziećmi, z których jedno przechodzi własnie zapalenie ucha "ale juz jej przechodzi" ...
Dwójka dzieciakow chodzi do szkoły, mogą mi dostarczyć różne ciekawe wirusy a Melka osłabiona

A może ja przesadzam? Nie mogę w sumie Melki odizolować od społeczeństwa, ale trzecia choroba w ciągu dwóch miesięcy trochę mnie wytracila z równowagi ...

Stary 2012-12-05, 14:06   #3925
DDewik
Raczkowanie

Cytat:

Stronczku, moze spróbuj owsianke jej zrobic, moj Borysek kanapek tez nie che jesc, jajecznicy tez nie, tylko owsianke lubi-w sumie to dobrze bo to samo zdrowie(ja robie z tartym jablkiem, gruszka, malinami)

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

Cytat:
Ja tez nie boje sie, ze Martyna zrobi sobie u nas w domu. Zabezpieczyłam wszytsko co sie da. Pomieszczenia do których nie moze wejsc sa pozamykane zawsze. Moge ja spuścic z oka. No chyba, ze zacznie włazic na meble co ostatnio czyniła. Za to jak pojade do moich rodziców czy teśiów musze co chwile na nia patrzec a bo to kontakt nie zabezpieczony a to jakies przedmioty na pólkach, które moze stłuc.

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

STRONCZKU nie pomoge bo u nas wciaz dominuje mleko. Po przebudzeniu dostaje butle i po krzyku. Zreszta ona sama domaga sie butelki.
Ja tez najlepiej i najbezpieczniej czuje się u siebie w domu w obecnej chwili(chyba ze idziemy do kogoś kto ma male dziecko), np. u moich rodziców to trzeba pilnować Boryska , siedzenia przy stole nie ma

U nas tez rano jeszcze butla króluje(ale za godz. juz jest gotowy na sniadanko), to miłośc Boryska ogromna, jak ja widzi to az podskakuje

Edytowane przez DDewik
Czas edycji: 2012-12-05 o 14:15
DDewik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 14:06   #3926
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Brumku pewnie zeby, dlatego strajkuje. Dziwi mnie tylko ze nocki ostatnio spokojne.

DDewik dziekuje. Musze spróbować z ta owsianka.

Dziec śpi. Wypila dosłownie trzy lyki mleka a ja ide cos porobie
Stary 2012-12-05, 14:19   #3927
DDewik
Raczkowanie

Cytat:
Dzień dobry
Witam ja, Tymuś i wielka przebita piękna trójka I tym samym mamy komplet zębów

Ja zawsze dla Tymcia sama sobie biorę nalepkę dzielnego pacjenta, bo nikt nam nie proponuje, a widzę, ze stoją na biurku lekarki I on ją od razu zjada
super wiadomosc, to teraz Tymuś bedzie ładnie spał i Ty również.
Boryskowi jeszcze 4 ząbków brakuje na dole-2 i 3

U nas nie ma takich naklejek, nigdy Borys nie dostał.

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

Cytat:

Ja tez tylko w piekarniku suszyłam i miałam fajne elementy do choinki z mchu(a czemu nie chcesz w piekarniku suszyć?(wieczorkiem jak Tymek pójdzie spac np.)
Teraz jak bym pracowała to bym była w szale robienia ozdób świątecznych na kiermasz(w Wielkanoc juz mnie nie ominie).

Edytowane przez DDewik
Czas edycji: 2012-12-05 o 14:21
Stary 2012-12-05, 14:26   #3928
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Hi
Pisze z domku
Bo moja mam chora więc dziś spędzamy razem dzionek
Może i dobrze bo i ja sie troszkę wykuruje

Cytat:
A, tu jest Teliczek

Osłabienie od choroby chyba tak. Już ma normalną temperaturę ciała Wysypka zniknęła dziś ostatecznie. Za to ząb Płacz od rana do nocy i tylko na rączkach. Moje biedactwo, szkoda go strasznie Ale już ja chyba czuję albo sobie wkręcam. W każdym razie kwestia dni.

Teliczku, a Ty się jednak na dobre rozłożyłaś Niedobrze. Łykasz jakieś leki? Jasiu zdrów?

Impreza fajna będzie Chętnie byśmy wpadli
Brumciu to ja serdecznie zapraszam

Biedni wy z tymi zębami
Ale fajnie ze to już ostatni z tego rzutu
Lykam aspirynke i meeeega dawkę wit. c

Aha miałam Ci pisać ze u nas pierwsza 3 w natarciu
Cytat:
ale heca:

Cytat:
witam

Biedna Hania
A czemu 2 noce nie dostawała UU
Odstawiacie sie?
Cytat:

U nas śniadanko nr 1 to owsianki z owocami i jogurtem naturalnym, lub jajo takie na pól twardo, lub twarozek z pomidorkiem

Dziękuje za życzenia zdrówka
Od razu mi lepiej

Na jutrzejsza imprezę wymyślałam mini pizzę
Każde dziecko będzie dobierało dodatki samo
Muffinki sowy z MoichWypiekow
Shake bananowy
I dużo przekasek
Stary 2012-12-05, 14:49   #3929
DDewik
Raczkowanie

Cytat:
a co z nimi robisz i jak to robic piekarniku?

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

mycha - mogła "ku.wa, postaram sie" powiedziec
Kroisz w plastry , wkładasz na blaszke i do piekarnika na min 3-4 godz(oklo 60-70 stopni).Trzeba je co jakis czas obracac.Piekny zapach roznosi sie po domu.
Stary 2012-12-05, 15:11   #3930
agawoo
Zakorzenienie

TZ rozbił samochód

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości