Wakacyjne Mamy 2012 - część V - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-05, 16:23   #211
Kasik_12
Zadomowienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część V

Nadalka 22 sztuki wow, jakąś promocję znalazłaś daj link bo głównie robię sama zupki lub kupuję właśnie hippa* uważam, że mają najlepszy skład itp*
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 16:28   #212
bebe1987
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez LadyMagnolia Pokaż wiadomość
gryzaczek taki http://www.shopping.com/Fisher-Price...-3-MONTHS/info

a bodziakom nie mam czasu zdjęć zrobić, jakaś hiszpańska firma, bo po drodze do polski o Hiszpanię zahaczyli. może wrzucę później.

a to mi dzisiaj z allegro przyszło http://www.mimokids.pl/lamze-skarpet...echotkami.html
Super zdobycze! Skarpetki są świetne

Ja zamówiłam 2 sukienki, jedna przyszła już dawno http://allegro.pl/elegancka-sukienka...788654252.html a ta: http://allegro.pl/sukienka-tunika-bl...819312422.html dziś .

Licytuję też zestawy ubranek. Na all można znaleźć naprawdę piękne rzeczy .
bebe1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 16:34   #213
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Nadalka 22 sztuki wow, jakąś promocję znalazłaś daj link bo głównie robię sama zupki lub kupuję właśnie hippa* uważam, że mają najlepszy skład itp*
może nie promocję ale przy 100zł wysyłka jest za darmo
http://dodomku.pl/

---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ----------

A i na tej stronce mleko Hipp jest po 32zł - chyba taniej nie?
Stary 2012-12-05, 16:40   #214
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ----------

Mleko o tak zdecydowanie tańsze , dobra cena
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 16:44   #215
LadyMagnolia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez allebazi Pokaż wiadomość
dziewczyny karmiace piersią jadłyscie pizze z pieczarkami? Nic się nie działo maluchom?Mam straszną ochotę w końcu mały ma juz 3,5 miesiąca ale się boję
Ja wprawdzie pizzy nie jadłam, ale same pieczarki dość często i młody nie miał specjalnie problemów, ale to od dziecka zależy.

Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość
Super zdobycze! Skarpetki są świetne

Ja zamówiłam 2 sukienki, jedna przyszła już dawno http://allegro.pl/elegancka-sukienka...788654252.html a ta: http://allegro.pl/sukienka-tunika-bl...819312422.html dziś .

Licytuję też zestawy ubranek. Na all można znaleźć naprawdę piękne rzeczy .
Skarpetki Antoniego na tyle interesują, że się przewraca z na boki próbując je dobrze złapać.
A sukienki boskie. Jakbym miała córę to pierwszą bym zaraz brała.

The problem is not the problem. The problem is your attitude about the problem. - Captain Jack Sparrow

I' ve never recived
my acceptance
letter to Hogwarts

So I'm leaiving
Shire

TO BECOME
A JEDI

LadyMagnolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 16:44   #216
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
Mleko o tak zdecydowanie tańsze , dobra cena
no dla mamuś "hipp-owych" dobra strona, bo jak pisałam przy zamówieniu z produkatami hipp za 100zł przesyłka jest za darmo
Stary 2012-12-05, 16:53   #217
bebe1987
Rozeznanie

Cytat:
Skarpetki Antoniego na tyle interesują, że się przewraca z na boki próbując je dobrze złapać.
A sukienki boskie. Jakbym miała córę to pierwszą bym zaraz brała.
Stary 2012-12-05, 16:54   #218
LadyMagnolia
Rozeznanie

Mykam przygotować się na wielkie wyjście

The problem is not the problem. The problem is your attitude about the problem. - Captain Jack Sparrow

I' ve never recived
my acceptance
letter to Hogwarts

So I'm leaiving
Shire

TO BECOME
A JEDI

LadyMagnolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 16:56   #219
asia665
Wtajemniczenie

Dziewczyny czy któraś z Was zniżyła już poziom łóżeczka?

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 17:08   #220
bebe1987
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
My jeszcze nie zniżaliśmy, ale zrobimy to jak tylko Gosia zacznie sama siadać. Póki co tylko się obraca i lekko podnosi .
Stary 2012-12-05, 17:17   #221
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
My jeszcze nie zniżaliśmy, ale zrobimy to jak tylko Gosia zacznie sama siadać. Póki co tylko się obraca i lekko podnosi .
Póki co Patryk śpi z nami w łóżku,ale w ciągu dnia kładę go do łóżeczka żeby się oswajał. Od tygodnia,może troche dłużej widzę ,że łapie za górę łóżeczka,coś tam próbuje się podciągnąc -ale jedną rączką .
Namiętnie obraca się z pleców na brzuch i "lata" po całym łóżeczku i tak się zastanawiam właśnie,czy to już TEN moment na zmiane poziomu czy jeszcze mam czas

Jestem mamą

Stary 2012-12-05, 17:20   #222
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Póki co Patryk śpi z nami w łóżku,ale w ciągu dnia kładę go do łóżeczka żeby się oswajał. Od tygodnia,może troche dłużej widzę ,że łapie za górę łóżeczka,coś tam próbuje się podciągnąc -ale jedną rączką .
Namiętnie obraca się z pleców na brzuch i "lata" po całym łóżeczku i tak się zastanawiam właśnie,czy to już TEN moment na zmiane poziomu czy jeszcze mam czas
Luśka robi tak samo, ale póki sama nie wstanie trzymając się szczebelków to nie sądzę, żeby trzeba było obniżać materac

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 17:25   #223
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
Phdwa0 a smarujesz mu czymś siuśka? Mnie położna w pierwszym tyg. kazała robić okłady z rivanolu.
A na temat tej nawiedzonej lekarki się nie wypowiem
dzieki kupiłam to i mu zrobię
Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Phdwao - może te pęknięcia powinien obejrzeć jakiś myślący pediatra?
stwierdzilismy z epoczekamy jak sie to goi, bo do prywatnego pediatry nawet dzis bysmy sie nie dostali, a jesli w piątek to do piątku moze juz się zagoic
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 17:26   #224
bebe1987
Rozeznanie

Cytat:
Poobserwuj go czy da radę sam się podciągnąć. Ale myślę, że dopóki jeszcze sam nie siada to nie ma potrzeby zniżania materacyka.
Stary 2012-12-05, 17:31   #225
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Luśka robi tak samo, ale póki sama nie wstanie trzymając się szczebelków to nie sądzę, żeby trzeba było obniżać materac
To i ja się jeszcze wstrzymam

Jestem mamą

Stary 2012-12-05, 17:45   #226
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Mielismy wczoraj niemiłą przygodę, jak obcinałam małemu paznokcie przez przypadek obcięłam kawałeczek opuszki krew się lała ale M nie płakał, ja się potwornie zdenerwowałam a mąż na mnie krzyczał, że zrobiłam mu krzywdę, jakbym zrobiła to specjalnie Na szczeście rano już było zagojone.
Biedny M.
Mąż myśli, że to tak łatwo obciąć paznokcie? Zaproponowałabym żeby sam spróbował ale mogłoby się to źle skończyć

Cytat:
Uwaga uwaga Nadia od wczoraj zajada się swoimi stopami

Cytat:
Mała już się powoli budzi. Śpi już 2h. A w foteliku max godzinę z czego 40 minut z przerwami była bujana. Jej jaka to ulga...
Super, że tak długo śpi

Cytat:
Dla mojej szwagierki to nie do pomyślenia bo przecież on się przyzwyczai i nie będzie chciał sam spać. Ta. I jej syn tak sobie popłakiwał kiedyś przy nas w łóżeczku a z ich strony zero reakcji....

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
przeprowadzamy sie!!!!!!!!!!!!!!
ale bedzie ciezko z kasa ale kit jakos damy rade!!1
Super!!!

Cytat:
Dziś jedziemy na powtórne usg główki, oby wszystko było ok
Pewnie już po ale trzymałam kciuki

Cytat:
no to melduję, że od dzisiaj oficjalnie przesiadamy się do spacerówki. Jazda próbna odbyta, na początku Lu miała lekko podniesione oparcie (ale nie za bardzo) i zadowolona spokojnie oglądała sobie świat, a jak zaczęła przysypiać rozłożyłam oparcie na płasko i spała do końca spaceru.
w ciuchach zimowych już tak w tej spacerówce nie tonie no i ja jestem spokojniejsza, że nic się nie stanie bo jest stabilnie przypięta pasami więc nie ma jak mi się wyginać i próbować przewracać

no ale on to jest szczuplaczek i ma chude nóżki, nie to co mój grubas dlatego tak nie do końca trzeba ślepo patrzeć na te przedziały wagowe
Młody się ledwo mieści na długość do spacerówki a do fotelika samochodowego też ledwie co w sobotę jedziemy kupić nowy fotelik - najlepiej taki 0-25kg z montowaniem tyłem do kierunku jazdy (koniecznie). Będziemy młodego mierzyć do fotelika czy wchodzi szeroki w barkach jest

No mój chudy jest. Takie ma nóżki chudziutkie i wąską dupcię Dlatego my używaliśmy 2 nawet jak młody ważył jakieś 6,4 kg

Cytat:
nie kochana, we wtorek odbieramy klucze i mamy tydzien na przeprowadzke
Na pewno sobie super poradzicie i będzie fajnie

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 17:52   #227
Linka25
Zakorzenienie

Dzięki za kciuki ale u pediatry nie byliśmy Okazało się, że to w przychodni i w dodatku bez podziału na dzieci zdrowe i chore, w dodatku była kolejka (a wizyta prywatna) to sobie odpuściliśmy, i mała nawet do przychodni nie weszła
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 18:09   #228
blueberry88
Zakorzenienie

Nadalka, świetny sklep! Żałuję, że nie wiedziałam o nim wcześniej, bo w weekend kupiłam zapas mleka do ukończenia 6 miesiąca.

Wiecie, do łóżeczka turystycznego Baby Dream dołączony był pałąk z trzema małymi pluszakami. W ogóle o nim zapomniałam uznając za coś nieciekawego. Niedawno okazało się, że Mała go uwielbia! Właśnie pięknie się nim bawi. Dodatkowo wieszam jakąś zabawkę Lamaze i już w ogóle super!
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 18:16   #229
wanilllka82
Wtajemniczenie

byliśmy u lekarza młody dostał antybiotyk bo za długo już to trwa, osłuchowo dobrze, waham się czy mu go dawać, mam zaufanie do lekarza ale jakoś tak...
ogólnie to jestem zawiedziona, myślałam że kp uchroni nas przed antybiotykami a tu dupa, oczywiście nie żałuje że karmie i będę nadal

Cytat:
Napisane przez allebazi Pokaż wiadomość
dziewczyny karmiace piersią jadłyscie pizze z pieczarkami? Nic się nie działo maluchom?Mam straszną ochotę w końcu mały ma juz 3,5 miesiąca ale się boję
wiele razy
Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość

fajnie
ja jakoś strasznie szybko "wyrosłam" z tulenia, ponoć jak miałam jakieś 2-3 lata to mi się odechciało i nigdy nie wróciło. Ale za to mąż (i jego rodzeństwo), choć stare konie, wciąż lubią przytulić się do mamy, wciąż do niej podchodzą tylko by powiedzieć "bardzo cię kocham" i pocałować.
Na początku niebywale mnie to dziwiło, a teraz sama chciałabym mieć taki kontakt z dorosłymi dziećmi, jak ma moja teściówka.
a z tym "kocham Cie" to też tak u nas jest u mnie w domu rodzinnym tak nie było i to jak bardzo rodzice mnie kochają zrozumiałam dopiero jak sama zostałam matką, chciałam żeby moje dzieci umiały mówić że kochają i wiedziały że są kochane dlatego ja bardzo często to mówię i w zamian dostaje to samo
Cytat:
ja od początku mam w połowie i juz sie przyzwyczaiłam, za górę tez młody już sie podnosi
Cytat:
przeprowadzamy sie!!!!!!!!!!!!!!
ale bedzie ciezko z kasa ale kit jakos damy rade!!1

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
My już po szczepieniu. Strasznie płakał po drugiej dawce mam nadzieje ze noc będzie spokojna
dzielny z niego chłopczyk
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 18:23   #230
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
byliśmy u lekarza młody dostał antybiotyk bo za długo już to trwa, osłuchowo dobrze, waham się czy mu go dawać, mam zaufanie do lekarza ale jakoś tak...
ogólnie to jestem zawiedziona, myślałam że kp uchroni nas przed antybiotykami a tu dupa, oczywiście nie żałuje że karmie i będę nadal

a z tym "kocham Cie" to też tak u nas jest u mnie w domu rodzinnym tak nie było i to jak bardzo rodzice mnie kochają zrozumiałam dopiero jak sama zostałam matką, chciałam żeby moje dzieci umiały mówić że kochają i wiedziały że są kochane dlatego ja bardzo często to mówię i w zamian dostaje to samo
Może faktycznie za długo i antybiotyk to jedyne wyjście?

A mi bardzo często to mówiono i sama tego nie robię często. Dla mnie wtedy jakby traci wartość. Mąż ma takie samo podejście. Na co dzień takie wyznanie jest dla mnie wyświechtane.
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 18:26   #231
wanilllka82
Wtajemniczenie

acha i przyszła mata jest świetna !!!! już została obśliniona, był szał przyszedł też fotoalbum, hmmmm gdyby był lepszy fotograf to album byłby dużo ładniejszy ogólnie zdjęcia są za ciemne:/

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ----------

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość

A mi bardzo często to mówiono i sama tego nie robię często. Dla mnie wtedy jakby traci wartość. Mąż ma takie samo podejście. Na co dzień takie wyznanie jest dla mnie wyświechtane.
a ja nie mówiłam o mężu
Stary 2012-12-05, 18:28   #232
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
a nie mówiłam Wam że wczoraj po 22 dostałam info od kuzynki że urodziła synka troszkę przedwcześnie bo termin miała na koniec grudnia. Mały waży 2800 i jest zdrowiuśki
a miałam wczoraj po tel nie sięgać bo myślałam że to mało ważne
Ale super wiadomóść

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
super, ja mam brzechwe jeszcze ze swjego dzecistwa ale tez chce nabyc troche książeczek
staram sie dawac kaszki, ale maly czasem nie chce, podaje lyzeczka no i na mleku ha a ono jest gorzkie co do napletka ma dzis popękany, serce mi sie kraje, na szczescie siusia i nie placze, za to ja tak

suuuuuper

no pewnie ze nie jest, rozumiem ze proubuje to zmienic, sama wie ci jest najlepsze dla Jej córeczki
Biedny maluch Lekarce trzeba by nakopać do tyłka za coś takiego

Cytat:
KarolinaPW za USG

phdwaoja to się nie bardzo wypowiadam na temat tej lekarki, bo by same bluzgi poleciały:pal a:

My dzisiaj idziemy szlifować angielski w rozmowie z norweskim mężem mojej koleżanki. Pierwszy raz wychodzimy z małym wieczorem do knajpki w dodatku i strasznie się boje jak on zareaguje....
szlifierka się znalazła

Cytat:

Mała jak wtedy zasnęła to spała ponad 2 godziny.

Teraz już śpi od 14:30 nie poznaję mojego dziecka
Pomarudziła 15minut, wycałowałam ją, wyprzytulałam i zasnęła.
Ale tak słodko śpi i tak długo.
Ona nigdy tak długo nie spała w dzień
Super Jednak lepiej jej się śpi w łóżeczku

Cytat:
no ja wczoraj myślałam, że padnę, jak ją w tej gondoli na brzuchu położyłam a ta mi się na czworaka podniosła. Jeszcze była w kombinezonie - misiu, więc z gondoli tylko brązowa dupka z ogonkiem wystawała
Szkoda, że fotki nie masz Pewnei super to wyglądało

Maciejka, śliczny avek

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 18:29   #233
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Dzięki za kciuki ale u pediatry nie byliśmy Okazało się, że to w przychodni i w dodatku bez podziału na dzieci zdrowe i chore, w dodatku była kolejka (a wizyta prywatna) to sobie odpuściliśmy, i mała nawet do przychodni nie weszła
ja za to siedziałam 45 min w przychodni w poczekalni pełnej chorych dzieci, przede mną było tylko 3 osoby a za mną zrobiło się 7, dobrze że byłam zapisana na wcześniejsza godzinę bo nawet nie miałabym jak młodego nakarmić
Stary 2012-12-05, 18:37   #234
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
super wiewiórka

Wolałam swoją, ale ta też jest sympatyczna, a bardziej anonimowa.
Cytat:

Tak, taniej i słoiczki też są trochę tańsze.
No i mają szpinak, a naszym Rossmannie nie.

Dziecię dzisiaj gada, marudzi i piszczy, a nie wiadomo, czego chce.
Kaszki Bobovita z malinami nie chce (zrobiłam na gęsto), więc - wbrew zapowiedziom - podałam banana. Najwyżej gluten dostanie kilka dni później.
Cytat:
Jeszcze nie, bo z leżenia nie siada, ale ją obserwuję.
Cytat:
Jak wstanie, to będzie za późno.
Cytat:
Lepszy antybiotyk, niż powikłania po długiej chorobie.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 18:38   #235
phdwao
Zakorzenienie

wanilko szkoda ze trzeba antybiotyk co do kp to wie potwierdzilop wiele razy ze nie chroni na 100%

aa i zazdroszcze maty bo ja na swoją jeszcze czekam!!!

słyszałyscie cos na temat słoiczków bobovity? bo gerber bee, a słyszałam ze bobvita robi na ekologicznych warzywach i owocach kupiłam troche dzis w tesco z bobovity a i dałam małemu kaszkę gęsta bananową i wcinał ostro tlyko ze kaszke mleczno-ryzowa, a on powinien ejdnak mleko HA
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 18:56   #236
KarolinaPW
Zadomowienie

Dziękuję baaaaardzooooo za wszystkie kciuki- zadziałały
Torbiele się wchłonęły Asymetria komór nie zwiększyła się ale to już raczej się nie zmieni taka jego uroda, jak stwierdziła lekarka robiąca usg- ale jestem szczęsliwa!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!
Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość

my byliśmy wczoraj u tego pediatry, dostaliśmy tak jak myślałam zalecenie zagęszczania mleka plus syrop Debridat. Nasz refluks jest na tyle mały(w granicach fizjologii) że nie potrzeba specjalistycznych leków a podrażnienie przełyku minie w momencie gdy mały przestanie ulewać rzadkim mlekiem. mam nadzieję...
Oby Wam pomogło Nasza nie chciała przepisać Debridatu bo zawiera wyciąg z pomarańczy i może potencjalnie uczulać, ale ten przepisany przez nią g...o pomógł
Cytat:

ja też nie umiem nożyczkami

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Ja sobie też nie umiem obcinać nożyczkami.
Ale takie specjalne nożyczki dla dzieciaczków nie są złe-mają trochę grubsze i zaokrąglone końce i mimo, że troszkę trudniej niż cążkami, to ja się nie boję, że je pokaleczę.
Spróbuję z tymi nożyczkami. Zobaczymy....

Cytat:
Młoda pięknie wczoraj zjadła marchewkę z ziemniaczkiem, a wieczorem kaszkę z przetartym bananem. Widać naprawdę postęp. Poza tym od trzech dni kwiczy, jak papuga. No i przewraca się na brzuszek. Mocno się rozwinęła przez tych kilka dni. Coraz bardziej kontaktowa jest

Zaciskam mocno
Super, że się tak pięknie rozwija

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość

Karolina-trzymam mocno kciuki za Marcinka!!!

Cytat:
no to melduję, że od dzisiaj oficjalnie przesiadamy się do spacerówki. Jazda próbna odbyta, na początku Lu miała lekko podniesione oparcie (ale nie za bardzo) i zadowolona spokojnie oglądała sobie świat, a jak zaczęła przysypiać rozłożyłam oparcie na płasko i spała do końca spaceru.
w ciuchach zimowych już tak w tej spacerówce nie tonie no i ja jestem spokojniejsza, że nic się nie stanie bo jest stabilnie przypięta pasami więc nie ma jak mi się wyginać i próbować przewracać

Fajnie, że zaakceptowała spacerówkęU nas gondola daje spokojnie radę, mam nadzieję, że całą zimę przejeździmy.

Cytat:
Karolina ogromne kciuki za usg!!!

my za chwile jedziemy do pediatry, na ogólny przegląd, mam nadzieję, że wszystko okaże się być ok

Za Waszą wizytę też kciuki, choć pewnie już jesteście po
Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
mocne

Przy okazji jeszcze raz dzięki za poradę co do rozkładania Recaro, teraz ma wygodnie, nie jak sardynka w puszce
Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
co do napletka ma dzis popękany, serce mi sie kraje, na szczescie siusia i nie
Boże, biedactwo, złóż skargę na tę lekarkę, to nie do pomyślenia
Cytat:
Napisane przez modnisia86 Pokaż wiadomość
trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
KarolinaPW za usg synka

Cytat:
KarolinaPW za USG

Cytat:

Karolina za USG

Czytam dalej
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 19:10   #237
Linka25
Zakorzenienie

Karolina to jest bardzo dobre info!!! Bardzo, bardzo się cieszę Teraz możesz być spokojna

Wanilllko przykro mi z powodu tego antybiotyku... Ja też jestem przeciewniczką antybiotyków, ale czsem nie ma wyjścia.. Pytanie czy to taka sytuacja. Dałabym albo skonsultowałabym z innym pediatrą. W tym drugim wypadku tylko wizyta domowa by nie ciągnąć dziecka po lekarzach.
Co do kp, to jest inwestycja długookresowa, mówi się o zmniejszonej zachorowalności na cukrzycę, choroby krążenia itd. w wieku dorosłym, także na pewno warto wiesz o tym zresztą.
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 19:16   #238
agunia82
Zakorzenienie

Karolina super wieści

Wanillka może faktycznie lepiej ten antybiotyk jeszcze skonsultować?

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 19:31   #239
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
Na ebay'u http://www.ebay.co.uk/itm/3308272997...84.m1423.l2649

A opuszkiem się nie przejmuj
Super mata

Dziękuję
Cytat:
KarolinaPW za USG głowki.

Cytat:
Ja tego nie zauważyłam.
Coś mi nie pasowało, ale ponieważ jestem zła , to czytałam dalej.
Temat ciągle ten sam. Proszę nie pytać i nie podchodzić bez kija.
Przytulam
Cytat:
, chociaż już pewnie jesteście po...

U nas tez raz się to zdarzyło, ale to mąż zawsze obcina małej pazurki. Ja jeszcze tego nie robiłam, zresztą tatuś to robi najlepiej .

Brawa dla męża, mój się nie podejmuje, ale mnie opieprzył
Cytat:
gryzaczek taki http://www.shopping.com/Fisher-Price...-3-MONTHS/info

a bodziakom nie mam czasu zdjęć zrobić, jakaś hiszpańska firma, bo po drodze do polski o Hiszpanię zahaczyli. może wrzucę później.

a to mi dzisiaj z allegro przyszło http://www.mimokids.pl/lamze-skarpet...echotkami.html
Gryzaczek bardzo fajny a skarpetki mi sie nie otwierają
Cytat:
Mąż mi skwierczy, że powinniśmy to zrobić w drewnianym łóżeczku, mamy tam dość wysoki materac i odległość od niego do brzegu łóżeczka to niecałe 15cm, mały się nie podnosi ale wędruje po całym łóżeczku. W turystycznym jest ok, tzn. górny poziom jest stosunkowo nisko
Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Biedny M.
Mąż myśli, że to tak łatwo obciąć paznokcie? Zaproponowałabym żeby sam spróbował ale mogłoby się to źle skończyć

Pewnie już po ale trzymałam kciuki

Młody się ledwo mieści na długość do spacerówki a do fotelika samochodowego też ledwie co w sobotę jedziemy kupić nowy fotelik - najlepiej taki 0-25kg z montowaniem tyłem do kierunku jazdy (koniecznie). Będziemy młodego mierzyć do fotelika czy wchodzi szeroki w barkach jest
Właśnie on nie chce obcinać tylko mi daje rady żebym bya delikatna i ostrożna, tak jakbym bez tego nie była
Dzięki

Ale masz postawnego syna
Mój też się ledwo mieścił w fotelik i gdyby nie regulacja oparcia też byśmy musieli kupić nowy
Cytat:

Wiecie, do łóżeczka turystycznego Baby Dream dołączony był pałąk z trzema małymi pluszakami. W ogóle o nim zapomniałam uznając za coś nieciekawego. Niedawno okazało się, że Mała go uwielbia! Właśnie pięknie się nim bawi. Dodatkowo wieszam jakąś zabawkę Lamaze i już w ogóle super!
Do naszego łóżeczka był pałąk połączony z taką bezsensowną budką, więc materiał z budki przyszyłam do pałąka i też mu wieszam tam różne zabawki, super sprawa! ale jak zabawka leży w łóżeczku a nie wisi to nie wzbudza zainteresowania
Cytat:
acha i przyszła mata jest świetna !!!! już została obśliniona, był szał przyszedł też fotoalbum, hmmmm gdyby był lepszy fotograf to album byłby dużo ładniejszy ogólnie zdjęcia są za ciemne:/
A jaką w końcu macie? bo sie pogubiłam kto jaką zamawiał

Trzymam kciuki żeby antybiotyk zwalczył w końcu to wstrętne choróbsko u N.
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 19:53   #240
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
A jaką w końcu macie? bo sie pogubiłam kto jaką zamawiał
tak to się czyta taką no i oczywiście jest za duża chociaż wybrałam mniejszą opcję

Cytat:
Karolina super wieści

Wanillka może faktycznie lepiej ten antybiotyk jeszcze skonsultować?
Cytat:
Wanilllko przykro mi z powodu tego antybiotyku... Ja też jestem przeciewniczką antybiotyków, ale czsem nie ma wyjścia.. Pytanie czy to taka sytuacja. Dałabym albo skonsultowałabym z innym pediatrą. W tym drugim wypadku tylko wizyta domowa by nie ciągnąć dziecka po lekarzach.
kurcze sama nie wiem, maż mówi żeby mu dać bo juz tak długo się męczy a ja przeczytałam w ulotce że to jest nieodpowiedni dla dzieci poniżej roku, pewnie nie ma antybiotyków dla takich małych dzieci
decyzja narazie odwleczona niezależnie od nas, farmaceutka powiedziała żeby go podać po spaniu przed dłuższą przerwą na kolejny sen a odkąd mąż wrócił z apteki mały śpi i pewnie śpi juz na noc więc dylemat pozostanie do rana, to że tak śpi też nie jest normalne:/
przypomniało mi się że mam lekarza w rodzinie () to się dowiem

Edytowane przez wanilllka82
Czas edycji: 2012-12-05 o 19:54
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości