|
|
#301 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część V
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-12-05 o 22:53 |
||
|
|
|
#302 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko teraz szukam jakiejś. Widzę, że bardzo by się przydała. Nie mogę nigdzie dostać stacjonarnie. Wybiorę się jutro do zaprzyjaźnionej hurtowni zabawek - może znajdę coś odpowiedniego. Jeśli nie, to będę zamawiać przez internet. Tylko 300zł wydaje mi się za dużo.
|
|
|
|
#303 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój mąż oglądał na yt filmy z testów zderzeniowych (oczywiście na manekinach) i mówi, że to co się dzieje z głową dziecka jest niewyobrażalne. ja nie oglądałam bo pewnie bym się poryczała (nawet jeśli to manekin). W każdym razie my zdecydowaliśmy, że młody na 100% będzie jeździł tyłem i to tak długo jak długo się da. Cytat:
![]() Super, że mata się spodobała
|
||
|
|
|
#304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja podaję raz dziennie butelkę od jakiś hmm.. 2 tygodni. 100 ml wciąga a potem poprawia piersią. Mam nadzieje, że przy butli raz dziennie nie pogniewa się na pierś. A zależy mi by tę butlę akceptowała, wcześniej mowy nie było o tym. |
|
|
|
|
#305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() caly czas was czytam ale w glowie mam nowe panele firanki kolory scian itd :P |
|
|
|
|
#307 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#308 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mi ta teoria o kombinezonach pachnie przesadą Nie dajmy się zwariować
|
|
#309 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#310 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Każdy robi jak uważa, ale akurat ja w tej kwestii nie chcę ryzykować. A oglądałam crash testy i widziałam, jak dziecko lata w razie wypadku, nawet przypięte w foteliku. Działa na wyobraźnię...
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-12-05 o 23:14 |
||
|
|
|
#311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajne wrażenia przed Tobą!Martynia nigdy nie jechała ani w kurtce, ani w kombinezonie. Po prostu ją przykrywam jak jest zimno, a do samochodu zawsze mogę przenieść obatuchaną kocykiem. |
|
|
|
|
#313 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jaką masz osłonkę do tego fotelika? Ja też przyznaję się do wkładania w kombinezonie Cytat:
![]() Cytat:
Mam parasolkę kwadratową ale jakoś rzadko ją używałam. A torba oryginalna od Jedo mnie wkurza, zwłaszcza ta klapa, nie wiadomo po co, więc zmówiłam inną większą ![]() Cytat:
![]() No niestety on tylko w teorii jest dobry ![]() |
||||
|
|
|
#314 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#315 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#317 |
|
Zadomowienie
|
Mam mały i stary samochód (17 letni Peugeot 106) jest trzydrzwiowy więc nie bardzo jest jak włożyć fotelik na tylną kanapę, poza tym tylne fotele są złożone żeby mi sie stelaż od wózka zmieścił. Obecny fotelik z ledwością się zapina bo pasy są krótkie, a wkładam go na fotel pasażera. Ten samochód nie ma nawet gniazda zapalniczki więc o bazie isofix nie wspomnę
|
|
|
|
#318 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#319 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O dziecku nie wspomnę.Co do bazy isofix to... ja mam 6 letnie audi A4 i też nie mam
|
|
|
|
|
#320 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a bodziaki pokaż koniecznie ![]() Cytat:
Oj, można, można ![]() Cytat:
), powiedziałam tylko jednemu człowiekowi, że kocham. Bardzo byłam zawsze oszczędna w takich deklaracjach uważając, że słowa wypowiadane za lekko i za często tracą znaczenie ![]() Ale... mój mąż miał zupełnie inne zwyczaje. Codziennie od sześciu lat powtarza mi, że mnie kocha. Po kilka razy dziennie Najpierw mnie to dziwiło (ale było miłe, nie powiem ), potem przestało i samej mi się zdarza (kotu też potrafię długo i ze szczegółami opowiadać, jak bardzo ją kocham i jakim jest dla mnie promyczkiem )Boszszsz, jak słodko się zrobiło ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Ja stwierdziłam, że najtańszych nie chcę, bo mi się po prostu wizualnie nie podobają. Najdroższych też nie, bo szkoda będzie, gdyby się dziecko miało na to wypiąć. Założyłam sobie wydatek około 30€ i jak na razie uważam, że chyba dobrze zrobiłam ![]() Cytat:
![]() BTW - Twoja mata jest przecudna! kolorowa, ale nie w sposób jarmarczny, słodkie ma te rysuneczki, naprawdę rewelacja! Cytat:
![]() ale do dyskusji się nie włączam, bo temat nas ostatnio nie dotyczy Cytat:
no to ja jestem podobnym, ciągnęłam tak też ponad 4 miesiące (u nas koniec ery kp zbiegł się chyba z zakupem tak zachwalanych tu butelek MAM. Zosia je do tego stopnia pokochała, że wypięła się na pierś. A kupiłam te tylko dlatego, że TT miałam głównie małe, a te były w promocji! )Jeszcze w temacie spania - jak wiecie, podobnie jak Blue, mamy problem z uśpieniem małej wcześniej, niż o północy. Dziś postanowiliśmy położyć ją wcześniej, bo wyjątkowo sprawiała wrażenie śpiącej już o 22. Zasnęła jakoś o 23:10. Obudziła się pół godziny temu cała w skowronkach i ani myśli spać. Chyba wesoła noc przed nami. Gorzej z porankiem - ten będzie znacznie mniej wesoły, bo między 8 a 10 ma przyjść ktoś spisywać liczniki. Lovely
|
||||||||
|
|
|
#321 |
|
Zakorzenienie
|
-10'C
![]()
|
#322 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo
![]() Witam się z poranną kawką i biszkopcikami ![]() Mała spała do 6.19. Jak się obudziła to oczywiście wszędzie ciemno. Wydawało mi się, że to nocna pobudka. Więc bardzo ucieszył mnie fakt, że już po 6, czyli przespała całą noc. Teraz też śpi więc akurat będę miała czas na ogarnięcie mieszkania. Nie chce mi się, ale muszę. Zdecydowanie wolałabym ogarnąć wizaż ![]() ---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- U Ciebie było -10'C ? Jejku to u mnie pewnie podobnie ---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- Dobra, sprawdziłam. U mnie tylko -4
|
|
|
|
#323 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ale zimnica dzisiaj, koszmar! jeszcze w temacie fotelików i kombinezonów coś wtrącę, możecie mnie uznać za wariatkę jak chcecie, możecie uznać, że przesadzam, ale ja jednak wolę się oprzeć w tej kwestii na opinii ludzi, którzy w temacie siedzą, którzy znają wyniki crash testów i mają wiedzę na ten temat. Jak dla mnie nie bez powodu wszędzie, gdzie jest mowa o prawidłowym przewożeniu dziecka w foteliku zwracają uwagę na to, żeby pasy zawsze dobrze dopasować i żeby nie było luzów. To raczej nie opiera się już tylko na domysłach, ale działają tu bezlitosne prawa fizyki. Kolejne info jakie znalazłam: Cytat:
Jeszcze mała wizualizacja jak duże te luzy się robią https://www.youtube.com/watch?v=r5AwtaQnNO8 I na tym skończę temat
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-12-06 o 09:17 |
|
|
|
|
#324 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
![]() Cytowałam i coś mi wcięło,więc piszę z pamięci ![]() Jeśli chodzi o słabe jedzenie -u nas był ten problem. Patryk zjadał po 30-40 ml co 4 godziny, łącznie wychodziło mi ok. 250-300 ml na dobe. A że ,wówczas byłam przed szczepieniem to wolałam iść do pediatry ,żeby obejrzała małego. Pierwsze co ,to skierowanie do laryngologa - może być problem z uszami,gardłem,nosem. No i posiew moczu. I tu wyszła nam E. coli .Często ZUM jest przyczyną utraty apetytu-no,ale też nie musi.A teraz Patryk je nam mniej ,bo ząbkuję. Ale na dobe zjada ok.700 ml. Nadal nie chce pić wody,herbatek, wody z glukozą,soczków itp. Mowa była o fotelikach,ja myślałam o Recaro Young ten w przedziale 9-36. Ale mam kupon rabatowy do Smyka (dostałam w niebieskim pudełku w szpitalu) na z tego co pamętam 20 % ciuchy buty,15% zabawki i 10% wózki ,foteliki. Więc zastanawiam się nad zakupem Maxi Cosi Priori 9-18. A później Maxi Cosi Rodi 15-36 . Jeśli chodzi o ceny to mniej więcej na dzień dzisiejszy zakup obu tych fotelików wyniesie mnie mniej więcej tyle co zakup Recaro . (w zależności gdzie kupię,patrząc na ceny zakup obu maxi cosi koszt ok. max. 800 zł) edit. Właśnie odsłoniłam rolety i mam duuuużo śniegu za oknem A na termometrze -2 stopnie .
Mów mi : Asia ![]() "...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli." Edytowane przez asia665 Czas edycji: 2012-12-06 o 09:15 |
|
|
|
#325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A powiedzieć Wam jak jeździ starszy dzieciak szwagrów ![]() oni są "miszczami" Do zeszłego lata ich 18kg syn jeździł w foteliku do 13 lub 15kg ale im się odwiedziało i posadzili go w poddupniku ![]() jedno i drugie do d. ja nie wiem gdzie oni mają głowy
|
|
#326 |
|
Zakorzenienie
|
Hehe miałam sprzątać, a siedzę i czytam
Wizaż za bardzo wciąga ![]() Co do rozszerzania diety. Byłam u naszej pediatry jak mała skończyła 4 miesiąca. Padło pytanie: jak pani karmi? Mówię, że tyko pierś. A pediatra na to: dobrze, na piersi może być do końca 6 miesiąca. Nadalka wspólczuję Wam problemów z usypianiem allebazi u nas jest tylko kp i jem wszystko. Jadłam zarówno pieczarki jak i grzyby. Mała nie miała żadnych problemów. Fakt teraz ma już skończone 4 miesiące, ale dietę matki karmiące porzuciłam już bardzo dawno temu - w naszym przypadku nie widziałam aby to co jem miało jakiś wpływ na małą. Jestem pod wrażeniem naszych wątkowych dzieciaczków. Wielkie chłopy nam rosną. Fabi, Nikoś małe giganty ![]() Wanilka zdrówka dla małego I żeby antybiotyk pomógł, o ile zdecydujecie się go podać.Masz super matę Mamka super, że dostaliście mieszkanie. Jeszcze lepiej, że tż się zgodził. Voucher na farby to też super sprawa. Zawsze będziecie do przodu o kilka puszek farb. Agunia bardzo lubię Twoje rady. Nie uważam abyś przesadzała. Kwestia bezpieczeństwa dziecka jest bardzo ważna. Zapisałam sobie Twoje posty i potem pokaże małżowi. |
|
|
|
#327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my dziś tylko zejdziemy na dół i w ganku drzwi otworzę.
|
|
#328 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Cytat:
Hehe to tym bardziej się cieszę ![]() W sumie nie mieszkamy od siebie daleko, ale różnica w temperaturze ogromna. U mnie teraz powinno być już nieco cieplej. Słoneczko zaczęło świecić ![]() ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Mała się obudziła. A to oznacza, że nie posprzątałam bo wizażowałam ![]() A chciałam zajrzeć tu tylko na chwilkę Dobra idę o córci, a potem idziemy na spacerek |
||
|
|
|
#329 | |||
|
Zadomowienie
|
hej
u nas 0'C ale wieje ![]() ja właściwie to nie sprawdzałam ceny w inny miejscu, tylko tam na stronie producenta właśnie była cena 1199 zł Cytat:
Ja nie zamierzam nikogo przekonywać na siłę, takie są fakty oparte na prawach fizyki. A czy ktoś sobie to weźmie do serca czy nie, to niech pozostanie jego sprawą. Nie życzę nikomu, żeby się o tym przekonał na własnej skórze, bo wtedy może być za późno. Cytat:
a nie pasuje do niego ani MC ani Womar ![]() Cytat:
i pomyśleć ile zależy od naszych nawyków ![]() też już kończę temat i niech każdy z tym zrobi co uważa |
|||
|
|
|
#330 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jednak źle spojrzałam jest -6'C ![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:09.

Nie dajmy się zwariować

żartowałam przecież

więc myślę że waży tyle co Fabi, o ile nie schudł przy tej chorobie

I żeby antybiotyk pomógł, o ile zdecydujecie się go podać.