Wakacyjne Mamy 2012 - część V - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-06, 11:53   #361
nel_a
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część V

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość

ja sobie bez tej bazy to nei wyobrażam jest super wygodna i do tego montaż dużo prostszy niż fotelika

Jaki sprytny Mikołaj

Ja jadę w sobotę oglądnąć taki fotelik:
http://allegro.pl/fotelik-key-1-chic...817241472.html
Jeśli będzie dobry na młodego to kupimy Ale muszę jeszcze zobaczyć jak się pochyla i montuje do auta. Mam nadzieję, że będzie taki fajny jak wygląda Kolor jaki wezmę - paprika

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Dziś w nocy mały spał z nami. Jakoś tak niespokojnie spał więc go wzięłam do nas do łóżka bo jak przytulony to mniej się wiercił. W nocy zaczął lekko płakć bo mu smoczek wypadł. Znalazłam smoczek i wpychałam go do ust... męża Dopiero on się przebudził i mówi do mnie - ja nie chcę, daj młodemu.
hahahahaah dobre

a do mnie jeszcze mikołaj nie przyszedł
ale mąż zapowiedział że na pewno się zjawi

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 11:59   #362
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:

ja sobie bez tej bazy to nei wyobrażam jest super wygodna i do tego montaż dużo prostszy niż fotelika

Jaki sprytny Mikołaj

Ja jadę w sobotę oglądnąć taki fotelik:
http://allegro.pl/fotelik-key-1-chic...817241472.html
Jeśli będzie dobry na młodego to kupimy Ale muszę jeszcze zobaczyć jak się pochyla i montuje do auta. Mam nadzieję, że będzie taki fajny jak wygląda Kolor jaki wezmę - paprika

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Dziś w nocy mały spał z nami. Jakoś tak niespokojnie spał więc go wzięłam do nas do łóżka bo jak przytulony to mniej się wiercił. W nocy zaczął lekko płakć bo mu smoczek wypadł. Znalazłam smoczek i wpychałam go do ust... męża Dopiero on się przebudził i mówi do mnie - ja nie chcę, daj młodemu.
hahaha dobre
ja kupię fotelik Pearl MC bo pasuje do bazy którą już mamy.
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 11:59   #363
Maciejka__
Zakorzenienie

dla Patryczka i Oskarka.
Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
u nas byłoby podobnie My nawet specjalnie nie włączamy ogrzewania w samochodzie, jak jedziemy z Małym, żeby nie było potrzeby rozbierania go. Mam wrażenie, ze im jest starszy, tym gorzej znosi ubieranie
A może raczej im starszy, tym lepiej potrafi się bronić.

Chociaż na początku założenie czapki po kąpieli małą uspokajało, a teraz założenie czapki przed wyjściem działa dokładnie odwrotnie.

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
ale u mnie sypnęło śniegiem- no i ze spacerku nici....
i nie dam rady kupić upominku dla Małża, ani nic dla Niuni....smutno mi....

ale aby poprawić Wam humory pokaże Wam pomocnicę Mikołaja

Nasz pajacyk mikołajkowy jest trochę za duży, ale chyba też strzelę kilka fotek.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 12:01   #364
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
i dla mojego Oskara który też dziś kończy 5 miesięcy
Stary 2012-12-06, 12:12   #365
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Chociaż na początku założenie czapki po kąpieli małą uspokajało, a teraz założenie czapki przed wyjściem działa dokładnie odwrotnie.

Nasz pajacyk mikołajkowy jest trochę za duży, ale chyba też strzelę kilka fotek.
haha moja ubierania w ogóle za bardzo nie lubi, a jak założę jej czapkę, to jest zawsze ryk
ta czapka co moja ma na sobie na foto jest za mała-pewnie trochę widać i z przodu(ale to dodaje uroku), ale z tyłu ma pół głowy na wierzchu

100 lat dla 5.miesięczniaków-Patryka i Oskarka

Edytowane przez karolka110
Czas edycji: 2012-12-06 o 12:14
karolka110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 12:23   #366
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

dziękujemy

jestem w szoku moje dziecko pierwszy raz od trzech tygodni zjadło bez spania i to 130ml spodobało mu się chyba zagęszczone mleczko bo szybciej lecia ja wreszcie nie muszę przebierać go 6 razy na dobę

pumka co do wczorajszego pytania-zarówno mleko z zagęszczaczem jak i mleko z kaszką daję smokiem z wyciętą dziurką średnicy zapałki te kaszkowe mają takie dziurska że chyba i ja bym się zakrztusiła
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 12:31   #367
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:

Młoda już nie może spać ze mną, bo jak nie padnie w czasie jedzenia, to przekręca się na bok lub na brzuch i boję się, że przyciśnie nos do poduszki, a ja ją przytulę i zablokuję. Zresztą i tak strasznie się wierci, a na płaskim, twardym materacu zasypia szybko.
Stary 2012-12-06, 12:42   #368
blueberry88
Zakorzenienie

Jak pięknie biało!
Mała śmiga na macie, a ja popijam herbatkę i wcinam Mikołajkowe słodycze
Zaskoczyła nas dziś w piżamach mama chrzestna Tyni

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
całe życie miałam podobne podejście. Zanim poznałam męża (dobiegając trzydziestki ), powiedziałam tylko jednemu człowiekowi, że kocham. Bardzo byłam zawsze oszczędna w takich deklaracjach uważając, że słowa wypowiadane za lekko i za często tracą znaczenie
Ale... mój mąż miał zupełnie inne zwyczaje. Codziennie od sześciu lat powtarza mi, że mnie kocha. Po kilka razy dziennie Najpierw mnie to dziwiło (ale było miłe, nie powiem ), potem przestało i samej mi się zdarza (kotu też potrafię długo i ze szczegółami opowiadać, jak bardzo ją kocham i jakim jest dla mnie promyczkiem )

Boszszsz, jak słodko się zrobiło

hmm, no właśnie sama nie wiem, też się nad tym zastanawiałam. Z jednej strony te maty powinny móc służyć kilka lat, ale z drugiej jaką mamy gwarancję, że dziecko za miesiąc nie zacznie z nich złazić i omijać szerokim łukiem?
Ja stwierdziłam, że najtańszych nie chcę, bo mi się po prostu wizualnie nie podobają. Najdroższych też nie, bo szkoda będzie, gdyby się dziecko miało na to wypiąć. Założyłam sobie wydatek około 30€ i jak na razie uważam, że chyba dobrze zrobiłam

Jeszcze w temacie spania - jak wiecie, podobnie jak Blue, mamy problem z uśpieniem małej wcześniej, niż o północy. Dziś postanowiliśmy położyć ją wcześniej, bo wyjątkowo sprawiała wrażenie śpiącej już o 22. Zasnęła jakoś o 23:10.
Obudziła się pół godziny temu cała w skowronkach i ani myśli spać. Chyba wesoła noc przed nami. Gorzej z porankiem - ten będzie znacznie mniej wesoły, bo między 8 a 10 ma przyjść ktoś spisywać liczniki.
Lovely
Ad1. Może, gdybym trafiła na innego mężczyznę, to też by tak było Oj tam, słodko od razu
Ad2. Znalazłam wczoraj coś takiego - to dopiero jest słodkie, ale po testach
Ad3. Zastanawiam się, czy po prostu nie powinnam się z tym pogodzić. W końcu jak przyjdzie mi wstawać o 7, to będę zombie O 20 wolałabym, by spać nie chodziła, bo tż nie miałby szansy się nią nacieszyć. Heh, byle przed północą
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 13:05   #369
nel_a
Zakorzenienie

my wróciliśmy z dworu, nie jest tak źle, jak wychodziliśmy to było 0'c

jeszcze Wam nie mowiłam jak sie mój mały wierci leżąc na brzuszku, nóżkami przebiera, dupkę podnosi co jakiś czas i się przesuwa skubaniec

Stary 2012-12-06, 13:08   #370
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość

jeszcze Wam nie mowiłam jak sie mój mały wierci leżąc na brzuszku, nóżkami przebiera, dupkę podnosi co jakiś czas i się przesuwa skubaniec
Do przodu, czy do tyłu?
Stary 2012-12-06, 13:39   #371
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Do przodu, czy do tyłu?
do przodu

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

a przed chwilą obrócił się na bok i na brzuszek

Stary 2012-12-06, 14:04   #372
bebe1987
Rozeznanie

Cześć Kochane!

Wszystkiego najlepszego życzę Wam i Waszym rodzinom z okazji Mikołajek!
My zaraz z Gosią jedziemy do babci i dziadka (moich teściów). Jedziemy niestety same, bo mąż ma popołudniową zmianę w pracy...

Cytat:
też świetne zakupy
Oj, można, można

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Hej

Ale zimnica dzisiaj, koszmar!

jeszcze w temacie fotelików i kombinezonów coś wtrącę, możecie mnie uznać za wariatkę jak chcecie, możecie uznać, że przesadzam, ale ja jednak wolę się oprzeć w tej kwestii na opinii ludzi, którzy w temacie siedzą, którzy znają wyniki crash testów i mają wiedzę na ten temat. Jak dla mnie nie bez powodu wszędzie, gdzie jest mowa o prawidłowym przewożeniu dziecka w foteliku zwracają uwagę na to, żeby pasy zawsze dobrze dopasować i żeby nie było luzów. To raczej nie opiera się już tylko na domysłach, ale działają tu bezlitosne prawa fizyki.
Kolejne info jakie znalazłam:

Kto chce to się zastosuje. Ja akurat jeśli chodzi o bezpieczeństwo dziecka w trakcie jazdy wolę być przewrażliwiona, bo nie chcę później w razie czego się zastanawiać czy mogłam zrobić coś, żeby moje dziecko bardziej ochronić. Bo to już nie jest kwestia tego, czy np. dziecko złapie lekki katarek czy nie, ale czy w razie wypadku będzie chronione tak, jak powinno.
Jeszcze mała wizualizacja jak duże te luzy się robią https://www.youtube.com/watch?v=r5AwtaQnNO8

I na tym skończę temat
Całkowicie się z Tobą zgadzam!
Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Patryś kończy dziś 5 miesięcy

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny przyszłam tylko złożyc zyczenia Mikołajkowe a więc
Wesołych i spokojnych Mikołajek aby Wasze maluszki były zdrowe i uśmiechnięte.

ja na jakis czas znikam , nie najlepiej sie czuje.

Cytat:
Napisane przez allebazi Pokaż wiadomość
Nie wiecie jak zrobić spagetti nie smażąc mięsa na oleju?
Ja robię spagetti z mięsa mielonego z łopatki wieprzowej i nie używam oleju do smażenia - mięso samo w sobie ma trochę tłuszczyku

Cytat:
Śliczna!

Cytat:

a przed chwilą obrócił się na bok i na brzuszek

Przyszła dziś do mnie paczka z ciuszkami dla Gosieńki. Jestem zadowolona, bo sa to nowe pajace za niewielkie pieniądze i do tego firmowe! Patrzcie: http://allegro.pl/super-zestaw-spios...827128125.html
Doszło tez to zamówienie: http://allegro.pl/hm-zimowe-ubranka-...829247159.html - świetne ciuszki i http://allegro.pl/sliczna-paka-grati...818799953.html

No to Gosia dostała dużo rzeczy na Mikołajki .
bebe1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 14:10   #373
ewka5891
Zakorzenienie

chyba straciłam smak przez moją chorobę... gotuje rosół aby się trochę wzmocnić i właśnie go smakowałam i nic nie czułam
na szczęście na obiad robię coś co zawsze wychodzi wiec z tym nie muszę sie martwić

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 14:32   #374
LadyMagnolia
Rozeznanie

Cześć!
Coś dzisiaj nadrobić nie mogę.
Solenizantom
Chorującym zdrówka.

Cytat:

Mój wczoraj takie ruchy wykonywał. Tyle, że to raczej ze złości, że go na brzuchu położyłam. No i rąk przy tym nie używa.

My dzisiaj dostaliśmy paczkę od chrzestnego z konikiem morskim z Fisher Prize i młody od razu zaczął się do niego uśmiechać i pchać do buzi.
A ostatnio jak się już bardzo rozżali to mu się zdarza dziwne "meme" gadać Dziwne dlatego, że zwykle piszczeniem się różnych rzeczy domaga, tzn. jak jest zły, albo żąda uwagi.

oki nadrabiam was dalej
A dla tych co nie mogli skarpetek zobaczyć
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg i-lamaze-skarpetki-z-grzechotkami-27091.jpg (27,7 KB, 3 załadowań)

The problem is not the problem. The problem is your attitude about the problem. - Captain Jack Sparrow

I' ve never recived
my acceptance
letter to Hogwarts

So I'm leaiving
Shire

TO BECOME
A JEDI

LadyMagnolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 14:38   #375
Soleilka
Zakorzenienie

dla Patrysia i Oskarka. Oby ząbki wyszły szybko Patrysiowi, a apetyt wrócił do Oskarka

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 15:13   #376
kasiulek84
Przyczajenie

Witam Wszystkie mamusie, postanowiłam się ujawnić (mam nadzieję że mnie przyjmiecie?) ponieważ ostatnio na tapecie temat fotelików samochodowych, a że mam małe doświadczenie w tym temacie to chciałam się podzielić.

Ale najpierw pare słów o mnie. Mam na imie Kasia, jestem mamą dwóch dziewczynek Karinka 3 latka i Martynka 5 mies. (Ur 02.07.12), obecnie mieszkamy w UK. Tak więc od jakiegoś czasu Was podglądam, nieraz miałam ochotę się ujawnić i podzielić swoimi doświadczeniami ale Dwójka dzieci naprawdę pochłania sporo czasu. Mam nadzieję że nie macie mi za złe

Jeśli chodzi o kwestię fotelików to ja uważam że nie warto oszczędzać. Kiedy moja starsza córeczka miała ok 10 mies. miałyśmy wypadek somochodowy, ja byłam za kierownicą. Na szczęście obie wyszłyśmy cało (poza samochodem oczywiście nie nadawał już sie do niczego) Pierwsze słowa jakie usłyszałam od strażaka który udzielał nam pomocy było "dobrze ze dziecko było zapięte w porządnym foteliku". Był to fotelik Graco z bazą, nie pamiętam jaki model konkretnie, ale wiem że warto zainwestować w porządny fotelik bo gdyby cokolwiek stało się jej w tym wypadku to nie wybaczyłabym sobie tego do końca życia.

To tyle chciałam powiedzieć mam nadzieję że uda mi się czasem coś napisać do Was.
Pozdrawiam
kasiulek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 15:28   #377
asia665
Wtajemniczenie

Agunia,Vestis,Nadalka,Kas ik_12,Wanilka,Ooolllcccii iaaa

Cytat:
No to się teraz wnerwiłam, słuchajcie, kupiłam u babki na all legginsy, przy okazji do nich wzięłam body i spodnie dresowe, skoro i tak już musiałam płacić za przesyłkę. Zapłaciłam za przesyłkę priorytetową. Baba wysyła mi towar po prawie 2 tygodniach, nie informując nic o opóźnieniu. W poniedziałek wysłałam jej zapytanie, czy towar wysłany, we wtorek mi odpisała, że wysłała w czwartek. Doszła paczka, a tam data nadania - poniedziałek. Do tego brak legginsów, a baba słowem się nie zająknęła że czegoś w paczce nie ma. Więc znowu wysyłam maila co z legginsami, a ta mi odpisuje, że miały dziurkę więc ich nie spakowała i że mam podać nr konta to zwróci kasę
wysmarowałam jej odpowiedniego maila, pisząc uprzejmie acz stanowczo, że jest niepoważna i że oczekuje dodatkowo zwrotu przynajmniej różnicy między kosztem przesyłki priorytetowej a ekonomicznej, a najlepiej zwrotu całego kosztu przesyłki. Do tego poinformowałam ją, że jeśli zwróci tylko koszt legginsów rozważę odstąpienie od umowy kupna, czyli wtedy odeślę jej co kupiłam na jej koszt i ona ma obowiązek zwrócić mi kasę. Zobaczymy co zrobi.
I jeszcze bym do tego inaczej podeszła, jakby mnie poinformowała, że legginsów nie ma, okazję miała. A tak to co ona, jelenia szukała?
Więc jak coś zdecydowanie odradzam robienie zakupów u SZOPING_KIDS
Ale babsztylNie daj się Agunia

Cytat:

A ja nie mam takiego kuponu.
Pewnie uznałam, że w Smyku i tak nie będę robić zakupów i wyrzuciłam.
Na pewno miałam też kupon do jednego sklepu w innej części miasta, ale ponieważ wózek, fotelik i to, co mieli w ofercie już miałam, to wyrzuciłam. Został tylko kupon do C&A, bo tam czasem robię zakupy, ale ostatnie dzidziusiowe przed porodem. Może po sezonie kupię kombinezon na przyszłą zmię, bo rok temu mieli śliczne, cieplutkie i przecenione chyba o 50%.
W kartoniku znalazlam też katalog zabawek Fisher Price, ale nie wiem, czy to dobrze. Foteliki też mają.
.
A co mam zrobić teraz, skoro młodej jest ciasno w MC CabrioFix?
Ten kupon jest ważny do końca lutego przyszłego roku. Miałam go wyrzucić ,ale później pomyślałam,że do lutego jeszcze może trzeba będzie coś kupić

Cytat:

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Witam się z zapchanym nosem u mnie i u synka

wieczor po szczepieniu ciężki, mały był strasznie marudny chciał być tylko na rączkach. do tego pierwszy raz gorączkował musialam podac mu lek na zbicie temp, na szzescie w nocy temperatura już spadła

Zdrówka życzę

Cytat:

Hahahaha

Cytat:
dla Patryczka i Oskarka.A może raczej im starszy, tym lepiej potrafi się bronić.

Cytat:

100 lat dla 5.miesięczniaków-Patryka i Oskarka

Cytat:

Pomocnica pierwsza klasa

Cytat:
Napisane przez LadyMagnolia Pokaż wiadomość
Solenizantom

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
dla Patrysia i Oskarka. Oby ząbki wyszły szybko Patrysiowi, a apetyt wrócił do Oskarka

I dla Oskarka

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 15:44   #378
Linka25
Zakorzenienie

Hej ja byłam dziś u dermatologa z moją "opryszczką" która okazała się nie być opryszczką To niegroźna i mało zaraźliwa zmiana skórna wynikająca z osłabienia czy spodku odporności.

Byłam dziś w paru sklepach, Karolka info dla Ciebie: widziałam kombinezon w KappAhl ten i niestety jest cieniutki, raczej na jesień. Jedyna moja nadzieja w C&A bo nie mam kombinezonu na chrzest małej A w tych sklepach nic nie ma.

Cytat:
Napisane przez Vestis Pokaż wiadomość
Linka, Irmusia, Depoison - czytam Wasze wypowiedzi odnośnie karmienia i naprawdę podziwiam jak udało Wam się połączyć mieszane karmienie na dłuższą metę.

Bartkowi na początku było wszystko jedno czy je z butli czy z piersi (choć ja od początku karmiłam tylko kp, czasami podawałam odciągnięte z butli). Problem natomiast zaczął się wraz z buntami przy piersi. Jak mały skończył 3 m-ce to w dzień zaczęłam karmić tylko odciągniętym mlekiem, przystawiałam go jedynie w nocy, bo na śpiocha było mu wszystko jedno z czego je - byle jeść. Na początku było super, wystarczało mi mleka na całą dobę, czasami podawałam butelkę mm, ale zwykle nie było takiej konieczności. Ale od tego czasu minęło 1,5 m-ca i muszę powiedzieć, że pomimo silnego ciśnienia jakie miałam na kp i regularnego odciągania laktatorem - niewiele z tego zostało. Od dwóch dni odciągnęłam 140ml za dzień - przy ilościach, jakie miałam wcześniej to porażka
Czyli u Ciebie laktator zamiast przestawiania dziecka obniżył laktację...? U mnie laktator też nie daje rady, karmie piersią.

Cytat:
A właśnie, co do karmienia mieszanego to miałam pisać, powszechnie mówi się, że karmienie butlą zaburza odruch ssania piersi, u nas było na odwrót, kp spowodowało odrzucenie butelki
u nas to samo, na początku bez problemu akceptowała butelkę, a później...

Cytat:

Chyba nie ze względu na kp to unikanie smażenia? Bo to nie ma dla dziecka znaczenia Ja robię bez mięsa Ewentualnie z chorizo ale wtedy też smażenie

Ooolllccciiiaaa wszystkiego naj dla Oskarka Cieszę się, że zagęszczone mleczko mu pasuje!

Asia najlepsze życzenia dla Partysia
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 16:07   #379
agunia82
Zakorzenienie

Znalazłam idealnie depoisonowską sukienkę (dla starszego dziecka) Ale cena powala

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2012-12-06 o 16:11
agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 16:20   #380
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
No to auto należy wymienić ze względu na Twoje bezpieczeństwo O dziecku nie wspomnę.
Co do bazy isofix to... ja mam 6 letnie audi A4 i też nie mam
Wiem, na wiosnę wymienimy bo n razie nie ma za co
Cytat:
no to rewelacja! Bardzo się cieszę

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
no właśnie nie mam do fotelika osłonki i jak bardzo wieje to na czas przenoszenia fotelika do auta małą okrywam kocem i osłaniam tą osłonką z wózka właśnie szukam śpiworka do fotelika, bo ten orginalny kosztuje w granicach 260-300 zł a nie pasuje do niego ani MC ani Womar
Widziałam ten spiworek, cena z kosmosu rzeczywiście
Cytat:
Najlepszego!
Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny przyszłam tylko złożyc zyczenia Mikołajkowe a więc
Wesołych i spokojnych Mikołajek aby Wasze maluszki były zdrowe i uśmiechnięte.

ja na jakis czas znikam , nie najlepiej sie czuje.
Wracaj szybko
Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
dla Patryczka
i dla mojego Oskara który też dziś kończy 5 miesięcy

moi znajomi wożą 1,5 letnią córcię w foteliku nieprzypiętym w samochodzie(postawionym luzem na fotelu) i nieprzypiętą pasami w foteliku. Do tego jeździ jeszcze w nosidle. Ale ja już nie mam siły im tłumaczyć
Wszystkiego najlepszego dla O.
Dziwni ludzie
Cytat:

Ale pięknie
Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Witam się z zapchanym nosem u mnie i u synka

wieczor po szczepieniu ciężki, mały był strasznie marudny chciał być tylko na rączkach. do tego pierwszy raz gorączkował musialam podac mu lek na zbicie temp, na szzescie w nocy temperatura już spadła

sama czuję sie fatalnie ale musze sie trzymac. bo nikt sie synem za mnie nie zajmie
Zdrówka dla małego i Ciebie

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

[QUOTE=LadyMagnolia;379994 18

A dla tych co nie mogli skarpetek zobaczyć[/QUOTE]
Super te skarpetki
Cytat:
Napisane przez kasiulek84 Pokaż wiadomość
Witam Wszystkie mamusie, postanowiłam się ujawnić (mam nadzieję że mnie przyjmiecie?) ponieważ ostatnio na tapecie temat fotelików samochodowych, a że mam małe doświadczenie w tym temacie to chciałam się podzielić.

Ale najpierw pare słów o mnie. Mam na imie Kasia, jestem mamą dwóch dziewczynek Karinka 3 latka i Martynka 5 mies. (Ur 02.07.12), obecnie mieszkamy w UK. Tak więc od jakiegoś czasu Was podglądam, nieraz miałam ochotę się ujawnić i podzielić swoimi doświadczeniami ale Dwójka dzieci naprawdę pochłania sporo czasu. Mam nadzieję że nie macie mi za złe

Jeśli chodzi o kwestię fotelików to ja uważam że nie warto oszczędzać. Kiedy moja starsza córeczka miała ok 10 mies. miałyśmy wypadek somochodowy, ja byłam za kierownicą. Na szczęście obie wyszłyśmy cało (poza samochodem oczywiście nie nadawał już sie do niczego) Pierwsze słowa jakie usłyszałam od strażaka który udzielał nam pomocy było "dobrze ze dziecko było zapięte w porządnym foteliku". Był to fotelik Graco z bazą, nie pamiętam jaki model konkretnie, ale wiem że warto zainwestować w porządny fotelik bo gdyby cokolwiek stało się jej w tym wypadku to nie wybaczyłabym sobie tego do końca życia.

To tyle chciałam powiedzieć mam nadzieję że uda mi się czasem coś napisać do Was.
Pozdrawiam
Witamy!!!
Cytat:
No to się teraz wnerwiłam, słuchajcie, kupiłam u babki na all legginsy, przy okazji do nich wzięłam body i spodnie dresowe, skoro i tak już musiałam płacić za przesyłkę. Zapłaciłam za przesyłkę priorytetową. Baba wysyła mi towar po prawie 2 tygodniach, nie informując nic o opóźnieniu. W poniedziałek wysłałam jej zapytanie, czy towar wysłany, we wtorek mi odpisała, że wysłała w czwartek. Doszła paczka, a tam data nadania - poniedziałek. Do tego brak legginsów, a baba słowem się nie zająknęła że czegoś w paczce nie ma. Więc znowu wysyłam maila co z legginsami, a ta mi odpisuje, że miały dziurkę więc ich nie spakowała i że mam podać nr konta to zwróci kasę
wysmarowałam jej odpowiedniego maila, pisząc uprzejmie acz stanowczo, że jest niepoważna i że oczekuje dodatkowo zwrotu przynajmniej różnicy między kosztem przesyłki priorytetowej a ekonomicznej, a najlepiej zwrotu całego kosztu przesyłki. Do tego poinformowałam ją, że jeśli zwróci tylko koszt legginsów rozważę odstąpienie od umowy kupna, czyli wtedy odeślę jej co kupiłam na jej koszt i ona ma obowiązek zwrócić mi kasę. Zobaczymy co zrobi.
I jeszcze bym do tego inaczej podeszła, jakby mnie poinformowała, że legginsów nie ma, okazję miała. A tak to co ona, jelenia szukała?
Co za babsko
Cytat:

Zrób bez mięsa, jak tak najczęściej robię, tylko pomidory cebulka, czosnek przy[prawy i parmezan
Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Hej ja byłam dziś u dermatologa z moją "opryszczką" która okazała się nie być opryszczką To niegroźna i mało zaraźliwa zmiana skórna wynikająca z osłabienia czy spodku odporności.
Super

Doszedł śpiworek, jest bardzo porządnie wykonany, po odpięciu dołu idealnie mieści sie w wózku, na dole jest dodatkowy zamek więc po odpięciu dołu można zapiąć. Wybrałam kolor bordowy, ładny jest, tak bardziej w brąz wpada, pasuje do beżu wózka. Jak macie jakieś pytania postaram się odpowiedzieć
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 16:21   #381
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość

Asia najlepsze życzenia dla Partysia
Świetna wiadomość

Dziękuje

Cytat:
Znalazłam idealnie depoisonowską sukienkę (dla starszego dziecka) Ale cena powala
Nie widzę ceny

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość

Najlepszego!
Dziękuje

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 16:23   #382
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Nie widzę ceny
119zł

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 16:29   #383
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Najlepszego

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
rozumem Twoje rozterki bo też przez to przechodziłam, 300 to jest za dużo no i podobnie jak u Ciebie macierzyński kończy się za 3 dni a wraz z nim wypłaty...
Byłam w hurtowni - wszystkie maty, które miał musiał wycofać, bo zawierały małe elementy. Pozostaje zamówić.

Cytat:
No, o króliku nie wspomnę ale też słyszy, że jest naszym sloneczkiem i ulubionym pasztecikiem

Cytat:

A ja byłam na spacerku mimo śniegu. W sumie nie wiem - w czym problem?
Stary 2012-12-06, 16:38   #384
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
chodziło mi o to, że akurat super mocno sypie śniegpotem przestał i wyszłyśmy i upominki mikołajkowe znalezione
Stary 2012-12-06, 16:39   #385
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
chodziło mi o to, że akurat super mocno sypie śniegpotem przestał i wyszłyśmy i upominki mikołajkowe znalezione
I gra gitara
Stary 2012-12-06, 16:40   #386
LadyMagnolia
Rozeznanie

Nadrobiłam
Cytat:
Napisane przez kasiulek84 Pokaż wiadomość

Pozdrawiam
Witamy

Cytat:
A właśnie, co do karmienia mieszanego to miałam pisać, powszechnie mówi się, że karmienie butlą zaburza odruch ssania piersi, u nas było na odwrót, kp spowodowało odrzucenie butelki
ja mam podobnie. Chociaż u nas to była próba przejścia na odciągane w butli, bo mieliśmy straszne problemy z kp. Dla Antka butla jest be i tyle. Zostaliśmy tylko przy kp. Zero smoczków

Cytat:

Cytat:
normalnie

The problem is not the problem. The problem is your attitude about the problem. - Captain Jack Sparrow

I' ve never recived
my acceptance
letter to Hogwarts

So I'm leaiving
Shire

TO BECOME
A JEDI

LadyMagnolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 16:49   #387
phdwao
Zakorzenienie

hej wpadłam się tylko przywitac i napisac że u nas ok rano załatwiałam zmianę przychodnie, potem miałam gości i za chwilę znów inni goście, także nadrobię Was wieczorem

---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ----------

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość

ja też gibało niexle i było -4, mały spał słodko i był cieplutki

Vestis ja tez nie ściagam laktatore, bo ściągałam niewielkie ilości, np 60 ml po 2h od karmienia z obu piersi, takż e pożegnałam laktator

ogólnie zmieniliśmy przychodnie KAMIEŃ Z SERCA

Edytowane przez phdwao
Czas edycji: 2012-12-06 o 16:51
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 16:56   #388
agnese18
Raczkowanie

witam poświęcicie 5 minut na wypełnienie ankiety ? byłabym wdzięczna,wyniki ankiety wykorzystam do celów naukowych jeśli któraś z was by chciała niech napisze a ja wyślę link na PW

Zmieniam się na lepsze...!

Cenię w ludziach ich oryginalność,odmienność.
Wiesz dlaczego?Bo nie każdy ma odwagę być sobą...

matura 2014

Edytowane przez agnese18
Czas edycji: 2012-12-06 o 16:58
agnese18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 16:58   #389
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość

ogólnie zmieniliśmy przychodnie KAMIEŃ Z SERCA
I bardzo dobrze! Jak nam coś nie odpowiada, to trzeba zmieniać lekarzy i przychodnie, takie nasze prawo
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 17:00   #390
blueberry88
Zakorzenienie

Poza moją mamą i chrzestną póki co wszyscy zlali Małą - w kontekście Mikołajek. Przykro mi. Dostaną jutro zrypkę
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości