|
|
#361 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część V
Cytat:
![]() a do mnie jeszcze mikołaj nie przyszedł ![]() ale mąż zapowiedział że na pewno się zjawi
|
|
#362 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja kupię fotelik Pearl MC bo pasuje do bazy którą już mamy. |
|
|
|
|
#363 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż na początku założenie czapki po kąpieli małą uspokajało, a teraz założenie czapki przed wyjściem działa dokładnie odwrotnie. ![]() Cytat:
Nasz pajacyk mikołajkowy jest trochę za duży, ale chyba też strzelę kilka fotek. |
||
|
|
|
#365 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ta czapka co moja ma na sobie na foto jest za mała-pewnie trochę widać i z przodu(ale to dodaje uroku), ale z tyłu ma pół głowy na wierzchu ![]() 100 lat dla 5.miesięczniaków-Patryka i Oskarka
Edytowane przez karolka110 Czas edycji: 2012-12-06 o 12:14 |
|
|
|
|
#366 |
|
Wtajemniczenie
|
dziękujemy
jestem w szoku moje dziecko pierwszy raz od trzech tygodni zjadło bez spania a ja wreszcie nie muszę przebierać go 6 razy na dobępumka co do wczorajszego pytania-zarówno mleko z zagęszczaczem jak i mleko z kaszką daję smokiem z wyciętą dziurką średnicy zapałki te kaszkowe mają takie dziurska że chyba i ja bym się zakrztusiła
|
|
|
|
#367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Młoda już nie może spać ze mną, bo jak nie padnie w czasie jedzenia, to przekręca się na bok lub na brzuch i boję się, że przyciśnie nos do poduszki, a ja ją przytulę i zablokuję. Zresztą i tak strasznie się wierci, a na płaskim, twardym materacu zasypia szybko. |
|
|
|
|
#368 | |
|
Zakorzenienie
|
Jak pięknie biało!
Mała śmiga na macie, a ja popijam herbatkę i wcinam Mikołajkowe słodycze ![]() Zaskoczyła nas dziś w piżamach mama chrzestna Tyni ![]() Cytat:
Oj tam, słodko od razu![]() Ad2. Znalazłam wczoraj coś takiego - to dopiero jest słodkie, ale po testach ![]() Ad3. Zastanawiam się, czy po prostu nie powinnam się z tym pogodzić. W końcu jak przyjdzie mi wstawać o 7, to będę zombie O 20 wolałabym, by spać nie chodziła, bo tż nie miałby szansy się nią nacieszyć. Heh, byle przed północą
|
|
|
|
|
#369 |
|
Zakorzenienie
|
my wróciliśmy z dworu, nie jest tak źle, jak wychodziliśmy to było 0'c
![]() jeszcze Wam nie mowiłam jak sie mój mały wierci leżąc na brzuszku, nóżkami przebiera, dupkę podnosi co jakiś czas i się przesuwa skubaniec
|
#370 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#371 |
|
Zakorzenienie
|
do przodu
---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- a przed chwilą obrócił się na bok i na brzuszek
|
#372 | ||
|
Rozeznanie
|
Cześć Kochane!
Wszystkiego najlepszego życzę Wam i Waszym rodzinom z okazji Mikołajek! My zaraz z Gosią jedziemy do babci i dziadka (moich teściów). Jedziemy niestety same, bo mąż ma popołudniową zmianę w pracy... Cytat:
![]() Cytat:
Ja robię spagetti z mięsa mielonego z łopatki wieprzowej i nie używam oleju do smażenia - mięso samo w sobie ma trochę tłuszczyku ![]() Śliczna! ![]() Przyszła dziś do mnie paczka z ciuszkami dla Gosieńki . Jestem zadowolona, bo sa to nowe pajace za niewielkie pieniądze i do tego firmowe! Patrzcie: http://allegro.pl/super-zestaw-spios...827128125.htmlDoszło tez to zamówienie: http://allegro.pl/hm-zimowe-ubranka-...829247159.html - świetne ciuszki i http://allegro.pl/sliczna-paka-grati...818799953.htmlNo to Gosia dostała dużo rzeczy na Mikołajki |
||
|
|
|
#373 |
|
Zakorzenienie
|
chyba straciłam smak przez moją chorobę... gotuje rosół aby się trochę wzmocnić i właśnie go smakowałam i nic nie czułam
na szczęście na obiad robię coś co zawsze wychodzi wiec z tym nie muszę sie martwić
|
#374 | |
|
Rozeznanie
|
Cześć!
Coś dzisiaj nadrobić nie mogę. Solenizantom ![]() Chorującym zdrówka. Cytat:
My dzisiaj dostaliśmy paczkę od chrzestnego z konikiem morskim z Fisher Prize i młody od razu zaczął się do niego uśmiechać i pchać do buzi. A ostatnio jak się już bardzo rozżali to mu się zdarza dziwne "meme" gadać oki nadrabiam was dalej A dla tych co nie mogli skarpetek zobaczyć
|
|
|
|
|
#375 |
|
Zakorzenienie
|
dla Patrysia i Oskarka. Oby ząbki wyszły szybko Patrysiowi, a apetyt wrócił do Oskarka
|
|
|
|
#376 |
|
Przyczajenie
|
Witam Wszystkie mamusie, postanowiłam się ujawnić (mam nadzieję że mnie przyjmiecie?) ponieważ ostatnio na tapecie temat fotelików samochodowych, a że mam małe doświadczenie w tym temacie to chciałam się podzielić.
Ale najpierw pare słów o mnie. Mam na imie Kasia, jestem mamą dwóch dziewczynek Karinka 3 latka i Martynka 5 mies. (Ur 02.07.12), obecnie mieszkamy w UK. Tak więc od jakiegoś czasu Was podglądam, nieraz miałam ochotę się ujawnić i podzielić swoimi doświadczeniami ale Dwójka dzieci naprawdę pochłania sporo czasu. Mam nadzieję że nie macie mi za złe Jeśli chodzi o kwestię fotelików to ja uważam że nie warto oszczędzać. Kiedy moja starsza córeczka miała ok 10 mies. miałyśmy wypadek somochodowy, ja byłam za kierownicą. Na szczęście obie wyszłyśmy cało (poza samochodem oczywiście nie nadawał już sie do niczego To tyle chciałam powiedzieć mam nadzieję że uda mi się czasem coś napisać do Was. Pozdrawiam |
|
|
|
#377 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Agunia,Vestis,Nadalka,Kas ik_12,Wanilka,Ooolllcccii iaaa Cytat:
Nie daj się Agunia![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Hahahaha Cytat:
Pomocnica pierwsza klasa ![]() Cytat:
I dla Oskarka
|
|
#378 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej ja byłam dziś u dermatologa z moją "opryszczką" która okazała się nie być opryszczką
Byłam dziś w paru sklepach, Karolka info dla Ciebie: widziałam kombinezon w KappAhl ten i niestety jest cieniutki, raczej na jesień. Jedyna moja nadzieja w C&A bo nie mam kombinezonu na chrzest małej Cytat:
Cytat:
![]() Chyba nie ze względu na kp to unikanie smażenia? Bo to nie ma dla dziecka znaczenia Ja robię bez mięsa Ewentualnie z chorizo ale wtedy też smażenie ![]() Ooolllccciiiaaa wszystkiego naj dla Oskarka Cieszę się, że zagęszczone mleczko mu pasuje!Asia najlepsze życzenia dla Partysia |
||
|
|
|
#379 |
|
Zakorzenienie
|
Znalazłam idealnie depoisonowską sukienkę
(dla starszego dziecka) Ale cena powala
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-12-06 o 16:11 |
|
|
|
#380 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Najlepszego!Cytat:
Cytat:
Dziwni ludzie ![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- [QUOTE=LadyMagnolia;379994 18 A dla tych co nie mogli skarpetek zobaczyć [/QUOTE]Super te skarpetki ![]() Cytat:
Cytat:
Zrób bez mięsa, jak tak najczęściej robię, tylko pomidory cebulka, czosnek przy[prawy i parmezan ![]() Cytat:
Doszedł śpiworek, jest bardzo porządnie wykonany, po odpięciu dołu idealnie mieści sie w wózku, na dole jest dodatkowy zamek więc po odpięciu dołu można zapiąć. Wybrałam kolor bordowy, ładny jest, tak bardziej w brąz wpada, pasuje do beżu wózka. Jak macie jakieś pytania postaram się odpowiedzieć
|
|||||||||
|
|
|
#381 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziękuje Cytat:
Dziękuje
|
|
#382 |
|
Zakorzenienie
|
|
#383 | ||
|
Zakorzenienie
|
Najlepszego
![]() Cytat:
Cytat:
A ja byłam na spacerku mimo śniegu. W sumie nie wiem - w czym problem? |
||
|
|
|
#384 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
potem przestał i wyszłyśmy i upominki mikołajkowe znalezione
|
|
#385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#386 | ||||
|
Rozeznanie
|
Nadrobiłam
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#387 | |
|
Zakorzenienie
|
hej wpadłam się tylko przywitac i napisac że u nas ok
rano załatwiałam zmianę przychodnie, potem miałam gości i za chwilę znów inni goście, także nadrobię Was wieczorem---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- Cytat:
Vestis ja tez nie ściagam laktatore, bo ściągałam niewielkie ilości, np 60 ml po 2h od karmienia z obu piersi, takż e pożegnałam laktator ogólnie zmieniliśmy przychodnie Edytowane przez phdwao Czas edycji: 2012-12-06 o 16:51 |
|
|
|
|
#388 |
|
Raczkowanie
|
witam
poświęcicie 5 minut na wypełnienie ankiety ? byłabym wdzięczna,wyniki ankiety wykorzystam do celów naukowych jeśli któraś z was by chciała niech napisze a ja wyślę link na PW
uczę się języków ![]() odchudzam się 70 69 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 ![]() Zmieniam się na lepsze...! ![]() Cenię w ludziach ich oryginalność,odmienność. Wiesz dlaczego?Bo nie każdy ma odwagę być sobą... matura 2014 Edytowane przez agnese18 Czas edycji: 2012-12-06 o 16:58 |
|
|
|
#389 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#390 |
|
Zakorzenienie
|
Poza moją mamą i chrzestną póki co wszyscy zlali Małą - w kontekście Mikołajek. Przykro mi. Dostaną jutro zrypkę
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:13.

jest super wygodna i do tego montaż dużo prostszy niż fotelika 

moje dziecko pierwszy raz od trzech tygodni zjadło bez spania

), powiedziałam tylko jednemu człowiekowi, że kocham. Bardzo byłam zawsze oszczędna w takich deklaracjach uważając, że słowa wypowiadane za lekko i za często tracą znaczenie 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Nie daj się Agunia
a nie pasuje do niego ani MC ani Womar