|
|
#451 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część V
mysmy byli na bilansie wczoraj i w sumie lekarz zadowolony,jedyne co to mała przy podnoszeniu prostuje nogi a nie zgina. Czekam na to badanie Prechtla,dzis znow rozmawialam z profesorem i musimy dostac skierowanie od pediatry i w konu ruszamy.Mala dostala szczepionki,nie obylo sie bez goraczki i obrzeku ale dzis juz ok...
Edytowane przez muminek88 Czas edycji: 2012-12-06 o 22:26 |
|
|
|
#452 | |
|
Zakorzenienie
|
o to to! dobra ciocia z CIebie
Cytat:
szkoda że tak przeszła szczepienie
|
|
|
|
|
#453 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Poza tym uważam, że należysz do grupy "normalnych" ludzi skoro cieszą Cię prezenty w postaci czapeczki i zabawek do kąpieli. Za szczepienieCytat:
Cytat:
![]() Taa jak tylko nasza mała będzie przeraźliwie chuda to może być modelką ![]() Jednak patrząc na nas przeraźliwa chudość jej nie grozi ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ale ciągle liczę na wygraną w totka
|
|||||||
|
|
|
#454 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Straszna historia z tym wypadkiem. Dobrze, że wszystko pozytywnie się zakończyło No i super! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Od szczepienia... Cytat:
|
||||||||||
|
|
|
#455 | ||
|
Zakorzenienie
|
U nas sypie śnieg
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#456 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas zawsze są siniaczki Nie wiem od czego to zależy, bo za każdym razem inna pielęgniarka szczepi...Cytat:
![]() Moja mama skomentowała to tak, że może są biedni i ich nie stać... No ale ja już bym wolała nawet używany fotelik za 30 zł kupić i zapewnić jakiekolwiek bezpieczeństwo dziecku, jeśli nie stać mnie na drogie foteliki |
||
|
|
|
#458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli w piątym miesiącu jadła: z warzyw marchew, dynię, ziemniaka, brokuł i odrobinę pietruszki w dzisiejszej zupce, a z owoców jabłko, gruszkę i banana. Jutro dostanie to samo, co dzisiaj. Nie jestem pewna, czy pietruszka jej nie szkodzi, więc z większymi ilościami będę uważać. |
|
|
|
|
#459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mojej mamy był ostatnio remont i w pokoju siostry zrobiła jagoda + popiel, a dziś kuchnię malowali i zrobili taki między żółtym i pomarańczem + popiel i super to wygląda ![]() Jak kiedyś będziemy na swoim ( ) to Fabisiowi zrobię pokój beżowo-błękitno-biały z ciemno brązowymi dodatkami
|
|
|
|
|
#460 |
|
Zakorzenienie
|
Tak sobie myślę o tym schemacie dnia i u nas jest mniej więcej tak:
Pobudka między 6 a 8, potem karmienie, przewijanie, zabawy. Potem jakieś spanko i spacer, na który wychodzimy między 10 a 12. Po przyjściu do domu karmienie, przewijanie, zabawy. Pod wieczór małż śpiewa małej piosenki. Ok 20 kąpiel (co dwa dni) i spanie. Zasypia między 21 a 22 i na ogół śpi do rana. Mój plan dnia jest dość skąpy, ponieważ większość dnia kryje się pod hasłem : "Po przyjściu do domu karmienie, przewijanie, zabawy." Nie wiem ile razy mała je, czasami co 3 godziny, a czasami co godzinkę chce na chwilkę do cycusia. Czasami po południu ma 3 godzinne spanie, a czasami śpi 4x po 15 minut. W zasadzie nigdy się nad tym nie zastanawiałam. Pewnie przez to, że mała nie jest "męcząca" |
|
|
|
#461 |
|
Zakorzenienie
|
bo sloiczki jak dla mnie nie zawsze sa adekwatne do wieku,
tutaj jest co kiedy w diecie dziecka nie ma w ogole produktow ktore podawac po skonczonym 4 miesiacu... |
|
|
|
#462 | ||
|
Zakorzenienie
|
Co myślicie o tej kwiecistej macie, którą wrzuciłam?
Cytat:
Reasumując na wysokości zadania stanęli chrzestni i moi rodzice. Cytat:
Dziś ugotowałam brokuł i jutro jej podam z czymś, co już jadła. Podałam też już banana poza tym, co wypisałaś. Później chyba cukinię i patison, no i mięsko powoli i rybki (tyle, że mięsko i rybki chyba na razie ze słoiczków). Podaj mi maila na pw, to prześlę Ci moją listę
|
||
|
|
|
#463 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Phdwao - zaznaczyłam do cytowania, a później wyszłam: życzę Wam, żeby w nowej przychodni było lepiej. Żal mi maluszków gorączkujących po szczepieniach. Sol - w styczniu będzie tylko wzw, więc Fabi powinien to przejść łagodniej. Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-12-06 o 23:10 |
|
|
|
|
#465 |
|
Zakorzenienie
|
Mamka cytuję za książeczką Bobovity
10 pierwszych smaków: warzywa - marchew - brokuł - ziemniak - cukinia - szpinak - dynia owoce - jabłko - brzoskwinia - banan (w słoiczkach Hipp po 4 mż widziałam brzoskwinię, morelę, śliwki) produkty zbożowe - kleik ryżowy Następnie podaje się - kalafior - por - gruszkę - maliny - winogrona - seler - słodką kukurydzę - brzoskwinię - pietruszkę |
|
|
|
#466 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#468 | |
|
Zakorzenienie
|
Blue nie mogę znaleźć linka do maty
![]() Miał DTP, Hib i polio. Z tego co widzę, to po Dtp rączka jest czerwona. U nas szczepią rączka + 2 nóżki... Cytat:
|
|
|
|
|
#469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym kwestia posiadania czegoś lub nie jest związana z priorytetami rodziców. Widocznie mają ważniejsze wydatki niż bezpieczeństwo dziecka. Np. moja siostra ma znajomych, w sierpniu urodziło im się dziecko. Mieszkają na jakiejś wiosce i ogólnie krucho z kasą. Mieszkają w starym budynku z nie działającym ogrzewaniem (stan na sierpień). No i dostali 2.000 becikowego. Co z nimi zrobili? Przewalili. Kupili części do samochodu i jakieś pierdoły. (siostra mówiła, ale nie pamiętam). Nie wydali kasy na remont ogrzewania czy wydatki związane z dzieckiem. Aha znajomi naprawili ogrzewanie ale dopiero w połowie listopada. |
|
|
|
|
#470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas też tak szczepią. Biedny Fabi
|
|
|
|
|
#471 |
|
Zakorzenienie
|
Kolorki mi się nie podobają, ale ogólnie pomysł ciekawy.
Oglądałaś inne maty? Można je składać w samochodzik albo motorek
|
|
|
|
#472 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas też było 2000, ale poszło na życie... Fotelik mam, z tych tańszych, ale użyliśmy go 2 razy i więcej nie zamierzam Cytat:
|
||
|
|
|
#473 |
|
Zakorzenienie
|
Blue ja już kiedyś o niej pisałam, ona niby z tych nietoksycznych
Ale ja się na nią nie zdecydowałam, bo chyba w niej jest bardzo dużo elementów?
|
|
|
|
#474 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A może taka: http://www.smyk.com/k-s-kids-mata-ba...y-dla-dzieci-p się nie zwija. Muszę doczytać. Edit: pewnie się zwija... Edytowane przez blueberry88 Czas edycji: 2012-12-06 o 23:27 |
||
|
|
|
#475 |
|
Zakorzenienie
|
Maciejko mam tylko lozeczko komode i fotel bujany musze dokupic jeszcze jakas szafke nocna zebym mogla tam postawic lampke i np podgrzewacz do butelek..
Jak pomysle ile mnie czeka wydatkow to peka mi glowa. Blue to widzisz na tych samych jedziemy he he jutro jej zrobie ziemniaka z dynia ![]() a do picia co dajesz? |
|
|
|
#476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Koleżanka (matka dwojga dzieci) mi to poleciła ![]() Herbatkę z Hippa albo soczek z jabłka rozcieńczony wodą. |
|
|
|
|
#477 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki
![]() no ja wlasnie soczku jeszcze nie dawalam , na razie mamy herbatke jablko z melisa, raz probowalam jej dac kompocik z jablek oczywiscie bez cukru jej robilam, a jabluszka zblendowalam, to plula tym kompotem dalej niz widziala... |
|
|
|
#478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze szukam firanek z peppa pig hi hi i lampke nocna juz taka znalazlam
|
|
|
|
|
#480 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mullera, powiadasz? też coś przysyłają? ja właśnie dziś dostałam nowe z Rossmanna i DMu, ale DM kuponów na pieluchy w ogóle nie dorzucił, a Rossmann 2, ale na zasadzie "kup dwie paczki, to zapłacisz 3€ mniej"pokazywałam brązowo-kremową, ale mimo usilnych starań i przegrzebania całego netu okazało się, że już jest nie do dostania. Ostatecznie zamówiłam na jakiejś stronie, na której jeszcze widniała jako dostępna, to po 3 dniach dostałam maila, że jednak był błąd na stronie i tym mat nie mają ![]() Dlatego kupiłam tę czarną w łapki ![]() O rozszerzaniu diety nie pisałam, bo to w naszych wykonaniu nic ciekawego. Pierwszego dnia 3 łyżeczki marchewki, następnego jakichś 6. Dzień przerwy. Potem 3 łyżeczki dyni - kupa była niefajna, więc odpuściłam. Następnie pasternak - 3 łyżeczki, było super, nazajutrz więc prawie pół słoiczka. Itd ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:52.

szkoda że tak przeszła szczepienie
Dałam mu czopka, póki co nie marudzi, ale TŻ przyszedł i go mizia. Biedny... W ogóle ma czerwoną rękę, bo na nogach tylko siniaki. Smaruję Altacetem, niech to szybko schodzi 

moje dziecko pierwszy raz od trzech tygodni zjadło bez spania

)

U nas też było 2000, ale poszło na życie... Fotelik mam, z tych tańszych, ale użyliśmy go 2 razy i więcej nie zamierzam 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)