|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII
Cytat:
|
|
#2912 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamuski
ale jestem padnieta.... u ginka kolejka jak stad do was, opoznienie, prawie 1,5 godz... drogi masakryczne, wolno sie jezdzi , jeszcze jakis dziadu nie zdazyl wyhamowac na podporzadkowanej i zatrzymal sie na moim pasie. dobrze ze nic z naprzeciwka nie jechalo to go ominełam w ostatniej chwili bo juz raczej bym z wami nie pisała ![]() juz normalnie chcialam sie zatrzymac i mu becki spuscic ale z tym brzuchem to i tak bym go nie dogoniła ![]() a u pani doktor wszystko superaśnie Synus (mam nadzieje!!!, bo nie chcial pokazac co tam chowa miedzy nozetami) w porzadeczku, pepowina nie owiniety, no i najwaznejsze ze waga w normie do porodu powinien wazyc 3500-3600 powiedziala ze dzisiejsze pomiary znacznie roznia sie od poprzednich, widocznie wtedy musial sie jakos zgiąc i komputer naliczy tyle ile naliczył ![]() takze dziewczynki, nie ma co panikowac z waga u maluszków ![]() szyjka mi sie troche skrociła, ale podobno to normalne na tym etapie ciązy, ale pani doktor powiedziala ze ten tydzien-dwa powinnam jeszcze w dwupaku pochodzic ![]() ![]() wypisala mi juz skierowanie do szpitala, napisala tez tam ze mam cukrzyce (choc koniec koncow diabetolozka stwierdzial przecież ze jednak ja cukrzycy nie mam ) to beda mnie bardziej pilnowac ![]() dzwonilam do tej mojej kuzynki-poloznej, powiedziala ze jak na moj termin to od 10.12 dzidzia bedzie juz donoszona wiec jest spoko uff, to tyle, teraz biore sie za nadrabianie
|
|
|
|
#2913 |
|
Zakorzenienie
|
.
|
|
#2914 |
|
Zadomowienie
|
Kupujecie gruszkę do nosa jak w Szajowym spisie (notabene bardzo fajny)? W życiu mi się tego nie udało prawidłowo użyć
Najpierw miałam Fridę, potem się zmechanizowałam i kupiłam Katarek do odkurzacza (długo się bałam bo jakoś sobie tego nie mogłam wyobrazić ). Fakt, co do Fridy też miałam złe przeczucia bo mam potworny odruch wymiotny, wyobrażę sobie włosa na języku i już , ale przy Fridzie jakoś dawałam radę bez problemu, tylko mój mąż uciekał do drugiego pokoju bo z kolei jego obrzydzało, dopiero jak kupiliśmy Katarka to się zgodził dziecia "odkurzać"
|
|
|
|
#2915 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Chciałam fotke 3d buźki ale jak ginka najechala na pyszczek to tylko nos i oko było widac
za pozno na szczelanie fotek, za duze dziecie, takze jak macie mozliwosc to prosze sie spieszyc, bo potem moze nie zmieścic sie w kadr Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2916 | ||
|
Zakorzenienie
|
okej, jak bede jechać dam Ci znac Cytat:
ej to zapisuj mój numer, czuje ze bedziemyw tym samym momencie na porodówce!! hahaha![]() Cytat:
|
|
|
#2917 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja czekam na Tż ok 18 powinien byc Rano jak zwykle troche pospałam a potem mama do mnie przyszła i poprasowałyśmy troche dzicięcych ciuchów chyba za dużo tego mam
|
|
#2918 |
|
Zakorzenienie
|
ewulka, super ze wszystko dobrze sie skonczyło
a na piguły szkoda słów!!! |
|
|
|
#2919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super waga
|
|
#2920 |
|
Rozeznanie
|
Pstryczku to dziecię już duże super, dobrze że wszystko ok. Chyba już siedzisz jak na bombie co??
Co do okien życia to słyszałam. Co za pomysł, kto to w ogóle wymyślił ![]() A słyszeliście o tym chłopczyku co zmarł bo nie wykryli u niego białaczki Właśnie sobie posprzątałam, jeszcze tylko podłoga w kuchni ale czekam bo TŻ naprawia zlew bo coś się bateria poluzowała.
|
#2921 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2922 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2923 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() a ja sobie spisałam numery dziewczyn z mojego terminu: Basi, Pstryczka, Evel Deli i Ifwki- bo ona tak na koncu to sie zdeklarowała, że bedzie tu dawac znac co i jak ale sie objadłam ziemniaczki, suróweczka z pekinki i kotlecik z fileta mmm ![]() mąz już pojechal do pracy , wróci dopiero jutro koło południa a ja sama z tej samotnosci w pasjansa-pająka ciupię ![]() ---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ---------- a'propos Ifwki- cos dawno jej nie było o ile dobrze pamiętam... |
|||
|
|
|
#2924 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2925 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jak się przeprowadziłam na studiach i wracałam na weekend do domu, to np ja przyjeżdżam o 20 a tu nic nie zrobione, mama wiedziała, że przyjadę to sprzątanie czekało na mnie. Teraz mam w dupie, TŻa ganiam i nie ma zmiłuj, że mieszkamy tu oboje i to jest nasz bałagan, więc ja sama ogarniać tego nie będę. A Wisienko ja na Twoim miejscu to bym posadziła 4 litery na fotelu i nie kiwnęła palcem, bo sprzątasz po wszystkich choć lekarz kazał się od tego powstrzymać i co najgorsze nikt nie docenia w najmniejszym stopniu tego, ba! nawet nie zauważa. To nie sprzątaj, dopiero zobaczą co to znaczy syf i ile kosztuje Cię Twoja praca. Cytat:
Kurde! Nie zastanawiałam się jak rozwiążę problem z karmieniem. Aaaaj jakoś to będzie, najpierw muszę zobaczyć plan zajęć a potem się będę martwić, może akurat jakieś okienko się trafi czy coś ;] No i przeleciałam Was laski i witam Was! Wróciłam z uczelni, zjadłam wczorajszy obiad i padam. Boli mnie brzuch, w ogóle to ostatnio jest taki twardy. Nikt mi nie wierzy, że jestem już w 8 miesiącu, bo brzuszek mały. No i tak sobie myślę, że może brzuszek mały i ten Oleczek ma mało miejsca i dlatego taki twardawy brzuch? ![]() W ogóle to wczoraj pokłóciłam się z TŻem, co za ciężki charakter ma ten człowiek, wyobraźcie sobie, że on prędzej po kłótni jest skory do przeprosin gdy to ja powinnam pierwsza przeprosić. A jak on przewini to obraca kota ogonem i wielce obrazony, czujecie to? Wczoraj wyszło na jaw jego małe kłamstewko (nic ważnego, no ale zawsze) no i ja się spokojnie, łagodnie pytam co to ma znaczyć, a on od razu z mordą! tak, z mordą wręcz, że on nie chce mnie słuchać i żebym mu dała spokój i ciągle tylko szukam powodu by się przyczepić do czegoś. No co za typ! Szliśmy spać to byłam pewna, że się przytuli jak zawsze po kłotni a ten nic! I rano też obrażony, nie odzywa się. No to już ja go dziś załatwię, niech tylko wróci z pracy. Także Szaja jak nie wytrzymasz to daj cynk, obie się rozprawimy z naszymi chłopami już tak hurtem |
||
|
|
|
#2926 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam
Wanienka zakupiona. Kupiłam też jeden smoczek i osłonki na piersi. Już coraz mnie rzeczy zostało do skompletowania ![]() Pstryczku ale Twoja dzidzia już duża jest Super wieści
|
|
|
|
#2927 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ewulka dobrze, że jest już oki, a personel masakra, mnie pewnie próbowałyby odesłać do domu jakbym do nich przyjechała tak jak do swojego szpitala w tamtym tygodniu Cytat:
![]() Cytat:
, lekarze i położne reagowały na każde pytanie nawet jak było głupie, jak tylko którą coś bolało to od razu próbowały zaradzić. A do dziewczyn które rodziły pierwszy raz mówiły, że jak tylko czegoś nie wiedzą to niech pytają, bo one rozumieją że to ich pierwsze dziecko i sie dopiero uczą opieki nad nim, a dopóki są w szpitalu to fachowcy udzielą im odpowiedzi[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38014336]Ja się zastanawiam, czy z teściową nie pogadać - bo tak sobie myślę, że jakby co, to wyjdzie nagle, że wymyślam bo nikomu nie powiedziałam nic nigdy?[/QUOTE] Jeżeli masz spoko teściową to możesz spróbować, ja jakbym swojej naskarżyła na Męża że mi takie jazdy odstawia jak Twój to ona by go chyba zabiła ![]() Cytat:
![]() udało się nadrobiłam ale za chwile znowu pewnie nadrabiać będę musiała bo idę na spaghetti bo teściowa zrobiła
|
|
#2928 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
#2929 | |||||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
po prostu. Tyle, co dla siebie musisz.Cytat:
Cytat:
http://www.dzieciologia.blogspot.com...co-mamowa.html lista wyprawkowa dla malucha i mamy http://www.dzieciologia.blogspot.com...lna-torba.html torba szpitalna Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
tzn nigdzie teraz takiej zwykłej nie mogę dostać :/
|
|||||||||
|
|
|
#2930 |
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38020564]
Oo zapomniałam o gruszce tzn nigdzie teraz takiej zwykłej nie mogę dostać :/[/QUOTE]Nie ma w Rossmanie? Swego czasu miewali... |
|
|
|
#2931 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja ja taką zwykłą gruszkę kupiłam w aptece - 3 zł z kawałkiem kosztowała.
|
|
|
|
#2932 |
|
Konto usunięte
|
No miewali, kilka dni temu byłam i zonk
![]() Wiem :d a teraz tylko takie całe gumowe, a ja chciałam z wyciąganą końcówką by umyć... |
|
|
|
#2933 |
|
Zadomowienie
|
A mój synek w dalszym ciągu układa lego, te które zaczął o 9:14
|
|
|
|
#2934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() cos delikatne to przelatywanie bo nie poczułam nic może na anestezjologa sie kształc ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38020564] A ja tak sobie myślę, by na odchowalni dopiero wątek machnąć jak wszystkie się rozpakujemy Oo zapomniałam o gruszce tzn nigdzie teraz takiej zwykłej nie mogę dostać :/[/QUOTE]no, na odchowalni musowo ![]() a gruszki w aptece nie kupisz? ja dostałam ![]() ---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- w jakis trans wpadł? |
|
|
|
|
#2935 |
|
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38020564]
Bierze się lek jakiś, na receptę. A nie myślałaś o indywidualnej organizacji nauki? [/QUOTE] Myślałam myślałam, nawet juz o to podpytałam, z tego co sie nasłuchałam to sprawa wygląda tak że nie ma czegoś takiego dla zdrowych osób po 18rż. Musiałabym być albo niepełnoletnia, albo chora/ciąza zagrożona. Chyba że to były jakies złe informacje. Zaraz o tym poczytam ![]() Ohh to by było baaardzo wygodne
|
|
#2936 |
|
Zadomowienie
|
No odkurzaczem, dziwne to trochę ale skuteczne, laryngolog nam kazał kupić jak młody od kataru złapał zapalenie ucha i od tej pory frida leży w kącie
Ale do noworodka to chyba bym się bała lecieć z Katarkiem, sama nie wiem...
|
|
|
|
#2937 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewojki, ja znów padnięta wróciłam do domu, byłam u moich rodziców bo... musiałam obciąć kotu paznokcie
biedna tylko mi daje obcinać a od innych się wyrywa pozbierałam prezenty jakie zostawił mi Mikołaj (chyba jeszcze nie zna nowego adresu) i kupiłam sobie torebkę w prezencie od Mikołaja fajna taka od razu wpadła mi w okozaraz jak tylko odpocznę poprasuje ciuszki a potem bede robic placki ziemniaczane mniam mniam ![]() Pstryczku gratuluje dobrych wieści ! normalnie aż nie mogę uwierzyć że już tyle minęło... pamiętacie jak nasz dzieciochy były takie małe jak fasolki i wyglądały jak ufolki? a już teraz siedzą tam takie prawdziwe małe człowieczki A jeszcze napisze że kupiłam jeszcze dziś dwa obrusiki w biedronie, serio bardzo fajne jak za tą cene to sie opłaca i wzięłam jeden ten co e_vel w reniferki i drugi taki zwykły co by mieć na codzień
Edytowane przez bokeh Czas edycji: 2012-12-07 o 18:24 |
|
|
|
#2938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pochłonęło go te lego na całego
|
|
#2939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nigdy w zyciu o czyms takim nie słyszałam...ale sie młodzian wypina, masakruje mi wnętrznosci.... i jeszcze bidulka czkawka męczy
|
|
|
|
|
#2940 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:20.

bo niestety mój gin został wezwany na porodówkę do nieplanowanej cesarki jakiejś pacjentki, bo był tylko jeden lekarz na oddziale (bo reszta na jakimś szkoleniu czy konferencji) a dwie rodzące i musiał pójść pomóc. ale KTG położna zrobiła i stwierdziła że może być a na USG mam przyjść za tydzień. 

ale z tym brzuchem to i tak bym go nie dogoniła 

, ale przy Fridzie jakoś dawałam radę bez problemu, tylko mój mąż uciekał do drugiego pokoju bo z kolei jego obrzydzało, dopiero jak kupiliśmy Katarka to się zgodził dziecia "odkurzać" 
więc stwierdził, że nie ma co przedłużać, dziecko żyje ale nie wiadomo co się dzieje, więc szybko do szpitala. Pytam się, czy jechać do jego szpitala (30km dalej) a on: na to nie ma czasu
no to ja w ryk, a on, że narazie mam nie pałakać, bo jest wszystko w porządku, ale ciąża to nie matematyka i on nie wie co taki bezruch oznacza i lepiej nie ryzykować. więc ja szybko do domu, pakowałam się w pośpiechu, pojechałam do teściów, zostawiłam auto i zawieźli mnie na izbę przyjęć. W sumie byłam tam o 21, jakoś tak szybko to zleciało, że nie wiem. Pielęgniarka przyszła za izbę po 20 min (!!!) i się pyta co się stało, więc jej mówię, że nie czuję ruchów dziecka, a ta do mnie z ryjem (przepraszam za określenie), że jaka ze mnei matka, skoro dopiero o 21 orientuję się, że coś jest nie tak, skoro dziecko się od rana nie rusza. więc jej zaczynam tłmaczyć wszystko od początku, a ta na koniec: to po co pani przyjechała do szpitala, skoro lekarz już stwierdził, że wszystko jest w porządku!
teorii dlaczego jej nei czuję było miliard, typu, że jestem za gruba, że się za barodze zestresowałam, że dziecko jest za małe (1900gram!) albo że jest za duże i nie ma miejsca itd 
:brzydal : a znajome to aż się rozpływają jak ja super wyglądam (w momencie kiedy ja się czuję jak brzydki, smutny grubas

6 5 4 3 2 1