Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-08, 22:11   #3211
nazeczona
Zadomowienie

GG do nazeczona
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Dziewczyny pisze do Was ze szpitala:-( w drodze do szkoły złapał mnie mega ból nie mogłam się ruszyć. Podejrzewali poród wczesny ale nie miałam skurczy. Prawdopodobnie rozejście spojenia łonowego:-( leże na łóżku ciągle i nie dam rady ruszyć nogami bo picz boli . Chce do domu :'(
Kochana jesteśmy z Tobą, trzymaj się ciepło i informuj nas!!

A wiecie, że ja w ogóle nie mam tej ciemnej kreski na brzuchu - nic a nic, może to przez karnacje - wyglądam jak córka młynarza
Stary 2012-12-08, 22:17   #3212
bokeh
Zakorzenienie

hah w ogóle szperam sobie własnie w zdjęciach i natknełam się na takie z początku ciąży gdzie myślałam że już widać mi brzuch a tż mówił że nie i sie obrażałam na niego w duchu że jak to przeciez widac !!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_5789.jpg (69,5 KB, 53 załadowań)
Stary 2012-12-08, 22:21   #3213
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wisienka_0809 Pokaż wiadomość
Moja szwagierka sobie umyślała firanki wieszać, spadła z krzesła, babka jej tylko w szpitalu, że tyle co głupia to i szczęście ma
A obcinanie pazurków ile Ci zajęło? I w jakich pozycjach?
a całkiem niedlugo, rach ciach i już stanełam sobie przed wanna w mega rozkroku, jedną nózkę na wanne i ciach, potem druga nóżkę na wanne i ciach- i tak obie nózki poszły

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
a ja z innej beczki szukam lodówki i zbytnio nie wiem na co by zwracać uwagę może macie jakieś i mi doradzicie? bo co z tego że mi sie podoba jak po jakimś czasie wyjdzie mankament....

ogólnie jakaś taka w niższej klasie cenowej ok 1200 no na razie jak ja przeglądałam to wpadła mi w oko beko albo indesit ale zielona jestem
ja mam beko, zadowolona z niej jestem przede wszystkim patrz, żeby zamrazalnik nie był w srodku lodówki od góry tylko miał osobne dzrwiczki na dole no i na rodzaj półek zwróc uwagę- te kratkowe bbywają niewygodne do postawienia wąskich rzeczy (lubią sie majgnąc)- wygodniejsze są te szklane półki. To chyba tyle... Aha, i patrz na klase energetyczną, ja moją beko klase A kupiłam za tysiaka. Bo jest roznica w zuzyciu energii, najlepsze jest oznaczenie AA albo A+. A róznica cenowa między A a niższą jest około 100-150 zł.
Cytat:
Dziewczyny pisze do Was ze szpitala:-( w drodze do szkoły złapał mnie mega ból nie mogłam się ruszyć. Podejrzewali poród wczesny ale nie miałam skurczy. Prawdopodobnie rozejście spojenia łonowego:-( leże na łóżku ciągle i nie dam rady ruszyć nogami bo picz boli . Chce do domu :'(
Lenova jak cie zatrzymali to sie Wami zaopiekują, bądz dzielna

a ja już przy stole na tych imininach zasypiałam.... więc przyszłam tylko Was podejrzec i mykam na łózko, mąż wlasnie woła
ojadlam sie jak dzik szyszek wszystko co bylo na stole, oprócz galarety (bleeeee), sie patrzyli cokolwiek dziwnie, aj tam- co sobie zjadłam to moje
no to dobranoc, zycze przespanych nocek
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 22:32   #3214
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
co do cukru, to widze ze zapowiada sie u Ciebie to co u mnie.
ja byn nawet powiedziala ze te 76 po poisiłku to nawet nie norma ale za mało! ja mialam +-90 i babka "krzyczała na mnie " ze cukier za niski i kazała sobie zycie osładzac
a na ostatniej wizycie w koncu stwierdziła ze ja to jednak nie mam cukrzycy
ale powiem ci tak - z perspektywy czasu, wyszło mi to na dobre. ta cała dietka itd.- jem czesciej a mniej czyli kazdy tak powiniem, a z czasem to naprawde wchodzi w krew, ograniczyłam słodycze, czyli generalnie samo zdrowie
co wiecej, pisalam to wczoraj, gin na skierowaniu do szpitala napisala ze mam cukrzyce wiec jak to ona stwierdziła "beda na mnie bardziej uwazać" same plusy
Hmm, nie wiem co mam o tym wszystkim myśleć. Dzisiaj też pomiary niskie. Wkurzyłam się potem i znowu zjadłam tą drożdżówkę co wczoraj + mandarynkę w ramach podwieczorku, w ogóle się nie ruszałam przez tą godzinę.. i wtedy cukier wyszedł 125. Norma dla mojego glukometru to 120 (po godzinie mam mierzyć, glukometr Contour TS) - czyli, że faktycznie mam nietolerancję?? Tobie pstryczku się zdarzało przekraczać normę czy cały czas takie niskie miałaś??
Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Debrah- kobieto ja takiego cukru nawet na czczo nigdy nie mam, zawsze kolo 90....a jak po posilkach 130 to sie ciesze...Gdzie oni Ci cukrzyce wmawiaja...

No niskie są niskie, ale jak już pisałam wyżej, dzisiaj pierwszy raz przekroczyłam normę, to może jednak coś na rzeczy jest...??

Czy zdrowy człowiek też może czasem normę przekroczyć?
Chociaż inna sprawa, że dla tych "nie w ciąży" norma jest po posiłku 140, chyba tylko ciężarne mają obniżoną?

ewadylewska- w mojej rozpisce od poloznej papryke mam w grupie warzyw ktorych nie mam liczyc i moge jesc do woli
W mojej jest tak samo.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38030735]Ale Debrah chyba miała nietolerancję glukozy, prawda?

Nawiasem mówiąc, cukrzyca to nie tylko wysoki poziom - to także hipoglikemia, czyli w odwrotną stronę - niedocukrzenie, któraś tu chyba też taki numer ma, nie? [/QUOTE]
Nietolerancję - ale tryb postępowania w przypadku ciąży to w sumie tak jak przy cukrzycy...może mi być tylko łatwiej z samokontrolą, niż tym które miały gorsze wyniki..
Ty też o ile pamiętam masz nietolerancję??
Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość

Tzt powiedział ze jak kupie dzidzi niepotrzebne rzeczy to bedzie bardzooooooooooo zly a przecież nie chce kupować pierdół, no ale mi nie wierzy /
Ale jakto? A co ty encyklopedia jesteś? Skąd przy pierwszym dziecku masz wiedzieć co jest tak na prawdę potrzebne? I jak może być zły skoro te NIEPOTRZEBNE RZECZY kupiłaś docelowo dla JEGO DZIECKA?
Może niech się mądraliński sam doedukuje i po sklepach lata, a ty zrób awanturę jak kupi coś źle??
Ciśnienie mi podniósł!

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Szaja- wiem wiem, ale Debrah chyba stosuje diete obnizajaca poziom cukru
Nie tyle obniżającą, co taką, która ma go w ryzach trzymać i zapobiec skokom.

Cytat:

A ja mam pytanie do was dziewczęta mianowicie kupujecie spiworek taki do wózka, czy może taki jakby do ubrania z rączkami ale ze zszytymi nóżkami czy sam kombinezonik i na to kocyk ????
Nie myślałam o śpiworku specjalnie do wózka, raczej myślałam o śpiworku + kocyk.

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

ja mam wszystko Hippa a do buziulki na mroz właśnie nivea na kazda pogode

ale w poradni nie stosuja czegos takiego jak nietolerancja. jak przychodzi babka, a jeszcze w ciazy to juz w ogole, z podwyzszonym wynikiem to juz jest na cenzurowanym bo ma "cukrzyce". dopiero potem wychodza takie kwiatki
nie ma sie co stresowac, koniec koncow na dobre to wychodzi - ginekolog robi usg za kazdym razem bo musi sprawdzac jak tam malenstwo a i w szpitalu bardziej sie o Ciebie troszczą
a tak z ciekawości - a jesli chodzi o niedocukrzenie to na glukozie 50/75 wynik tez byłby za wysoki?

No, moze teraz wreszcie unormuje ci sie ten cukier...
I to bardzo dobrze, ja teraz ma II/III

No cóż, jak to w weekend

Uwierz, jestem z toba całym sercem
No tak, każde przekroczenie normy cukrowej traktują tak samo, chociaż w praktyce - to nietolerancja a nie cukrzyca (czyli jeszcze mniejsza szansa, że zostanie po porodzie lub wróci w przyszłości w późnym wieku), ale i tak dają dietę.

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość

Debrah ja pierwszego dnia jak miałam glukometr to sobie posprawdzałam, jak reaguję na czekoladę i inne rzeczy. Wyszło,że po prostu po obiedzie nie mogę wtrąbić czekolady. A wyniku cukru mam uważam niezłe.
Ja mam następną wizytę 2 stycznia , ciekawa tylko jestem czy jeśli przez ten miesiąc wyniki będę mieć w normie, to czy wyznaczą mi kolejną wizytę np. na luty.
W ciąży nie istnieje pojęcie "nietolerancja glukozy", każdy wynik obciążenia glukozą (50,75 czy 100) odbiegający od normy to cukrzyca ciężarnych. Niestety.
A wyniki na początku jakie miałaś? Faktycznie było widać, że cukry wysokie i coś jest na rzeczy? Który to u Ciebie tc?
U mnie z tą kontrolą 4.01 trochę lipa , bo koło 15 mogę już mieć cesarkę w sumie, więc nawet tych ewentualnych sugestii i poprawek co usłyszę na kontroli nie zdążę w życie wprowadzić bo urodzę.

Uff, nadrobiłam cały dzisiejszy dzień i wczoraj.

Hosenko: Dużo siły dla Ciebie i Twojej rodziny, sercem jestem z Tobą!
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 22:34   #3215
nazeczona
Zadomowienie

GG do nazeczona

Uff nadgoniłam wszystkie wpisy

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
kurcze dziewczyny - wszystkie już macie torby popakowane??? bo ja jeszcze o tym nawet myśleć nie zaczełam :/
Absolutnie nie! Ja jestem w proszku jeszcze

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Dziewczyny, życzę Wam wszystkim zdrowych maluszków i żeby nei było juz żadnych smutnych wieści
Duuuużo ciepłych myśli dla Ciebie i jeszcze więcej siły

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Ja się boję porodu,opieki, że moje życie się zmieni, jak ja sobie poradzę z Małą i żeby zdrowa była...

ehh jakis dół mnie złapał
Nie martw się, będzie ok! Mnie też łapie dół czasami, że chce od razu po macierzyńskim zmienić pracę na stacjonarną aby nie jeździć w delegacje i czy znajdę i jak ja pogodzę bieganie na rozmowy i Maluszka, ale musimy wierzyć, że bedzie dobrze

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość

kolejny raz mi się śniło, że urodziłam :P
Mi się dzisiaj śniło

Idę do sypialni spać kochane
To był udany dzień, odwiedziny udane zarówno mamie jak i babci bardzo spodobało się mieszkanie i jak urządziliśmy się
Przespanej i spokojnej nocy dla wszystkich
Stary 2012-12-08, 22:38   #3216
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
No ja tak miałam że chyba w ciągu 2h z 10-15 skurczy takich od podbrzusza w góre i jeszcze mnie bolało w podbrzuszu a teraz jak mi twardnieje to po pprostu tak że nagle staje się twardy.

Kurcze ninagg a Ty to już już ! trzymam kciuki
Niom już chyba na wylocie Jak coś będzie się działo to dam znać. Właśnie numerki tel. muszę sobie spisać.

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

Cytat:
hah w ogóle szperam sobie własnie w zdjęciach i natknełam się na takie z początku ciąży gdzie myślałam że już widać mi brzuch a tż mówił że nie i sie obrażałam na niego w duchu że jak to przeciez widac !!
Ja tez wczoraj z sentymentu oglądałam zdjęcia. Kurde ciąża mnie zmieniła strasznie. Na zdjęciach z przed roku taka dziewczynka na zdjęciach. A na początku ciąży taka chudzina, a teraz słoniowate rozmiary i + 20 na karku.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 22:40   #3217
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Niom już chyba na wylocie Jak coś będzie się działo to dam znać. Właśnie numerki tel. muszę sobie spisać.

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

Ja tez wczoraj z sentymentu oglądałam zdjęcia. Kurde ciąża mnie zmieniła strasznie. Na zdjęciach z przed roku taka dziewczynka na zdjęciach. A na początku ciąży taka chudzina, a teraz słoniowate rozmiary i + 20 na karku.

Koniecznie dawaj znać !

chyba na brzuchu :P

No ja tez jak patrze na swoje zdjęcia to taka jakaś wychudzona byłam i w ogóle niby tak niedawno a już niepamiętam jak wyglądam bez brzucha
Stary 2012-12-08, 23:57   #3218
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
Dziewczyny pakuję swoje manatki, dzisiaj wyprowadzka !
Gratuluję

Cytat:
Napisane przez adusia1554 Pokaż wiadomość
Witam ja tylko na chwilę bo akurat u rodziców jestem i rodzinka się zjechała. Dzisiaj miałam USG mała waży 2100 i wszystko jest ok tylko że jest ułożona pośladkowo. No i 28 grudnia mam następne USG i jak się nie pbróci to będzie CC.
Brawa dla małej I kciuki żeby się obróciła (chyba że wolisz CC)

Cytat:
Napisane przez j1987 Pokaż wiadomość
na to mycie okien to we dwie będziemy krzyczeć jak widać co za oknem się dzieje to nie jest jeszcze tak źle a jak nie to niech myje ktoś inny a nie kobieta w ciąży a szczególnie tak zaawansowanej
U mnie wczoraj mama była i umyła mi okna ( nawet mi nie pozwoliła jednego okna umyć). A tż dzisiaj mi firanki powiesił

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Bokeh, ja czkawke tez czuje zazwyczaj na dole chcialabym czasem miec kamerke w brzuszku zeby moc podejrzec co ten maly szkrab tam wyrabia
Ooooo tak Gdyby szło tak podglądać te nasz szkraby to cały dzień bym patrzała co ona tam robi

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Ja się boję porodu,opieki, że moje życie się zmieni, jak ja sobie poradzę z Małą i żeby zdrowa była...

ehh jakis dół mnie złapał
Ojjj każda z nas ma jakieś obawy jak to będzie A będzie dobrze Musi być.

Cytat:
Hosenko

kolejny raz mi się śniło, że urodziłam :P
Mi też się dziś sniło że urodziłam Ona była taka śliiiiiiiiiiiczna

---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

Cytat:
O kurcze Trzymaj sie kochana i badz dobrej mysli buziaki i daj znac co i jak.

Cytat:
Dziewczyny, jak sobie lezycie to czesto macie te skurcze przepowiadajace?
Ja nie mialam ani razu jeszcze tych skurczy. Nawet nie wiem jakie to uczucie.

---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ----------

Ufff...nadrobilam dzisiejszy dzien. Tz ma wolny weekend wiec bylismy na zakupach dzisiaj,potem u tesciowej na obiedzie. Ale zostalismy tez na kawie i kolacji. Wiec pozno bylismy w domu. A jutro na obiad niedzielny do moich rodzicow. Ale jestem padnieta. Nadrobilam co napisalyscie i moge isc spokojnie spac. Hahahaha. Dobranoc kochane. Buźka.

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2012-12-08 o 23:59
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-09, 00:03   #3219
Debrah
Zakorzenienie

Ja też nie miałam skurczy, tylko twardnienie brzucha.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-09, 00:50   #3220
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
a ja z innej beczki szukam lodówki i zbytnio nie wiem na co by zwracać uwagę może macie jakieś i mi doradzicie? bo co z tego że mi sie podoba jak po jakimś czasie wyjdzie mankament....

ogólnie jakaś taka w niższej klasie cenowej ok 1200 no na razie jak ja przeglądałam to wpadła mi w oko beko albo indesit ale zielona jestem
ja mam beko, ostatnio kupowałam i jest ok. a zaplacilam chyba 1199zl

Cytat:

ojjjj biedulo!!!!!!!!!!!! bedzie dobrze*

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Edytowane przez Delicjanka
Czas edycji: 2012-12-09 o 00:54
Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-09, 01:01   #3221
Lenova
Wtajemniczenie

Jeszcze zapalenie pęcherza mi się do tego wdało jak to strasznie piecze!:-( ile oni mi tu leków dają to tragedia , przecież Blanka to mi się narkomanka urodzi..
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-09, 07:34   #3222
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
tulam kochana, trzymaj się mocno

---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ----------

Cytat:
Jest to normalne od 38 tygodnia ciąży, jak ciąża jest donoszona. Skucze przepowiadające mogą się pojawić w 36 tyg ciąży, i to maksymalnie 5 razy dziennie. Tak nam powiedziano na SR. W pozostałych przypadkach jest to zagrożenie porodem przedwczesnym.
A ja się od zeszłej nocy dowiaduje co to znaczą skurcze. Pierwszej nocy nie było tragedii, dziś już w nocy dostałam takich bóli, że myślałam że męża będę musiała budzić i na porodówkę. Potem usnęłam i rano znów mnie męczyły, wzięłam kąpiel i przeszło. W dzień parę się pojawiło, ale krótkich i niebolesnych. Mam nadzieję, że dzisiejsza noc będzie normalna.
Po tych perypetiach musiałam zrezygnować z pójścia do szkoły, bo w ławce bym nie wysiedziała. A wczoraj tak namiętnie się szykowałam do szkoły, robiłam projekty, bo chciałam wszystko pozamykać przed porodem. To mój ostatni zjazd przed porodem, następny w styczniu.

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

To raczej nie skurcze. Skurcz idzie ci jak fala z dołu brzucha ku górze.
łoł! czyżby to już?!?!?!?!?
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-09, 08:22   #3223
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:

A ja mam pytanie do was dziewczęta mianowicie kupujecie spiworek taki do wózka, czy może taki jakby do ubrania z rączkami ale ze zszytymi nóżkami czy sam kombinezonik i na to kocyk ????
Ja mam kombinezon z osobnymi nóżkami i do fotelika dostałam śpiworek. Jest takich rozmiarów, że spokojnie do gondoli mogę go przełożyć. Jakbym go nie miała, to pewnie kocyka bym używała.

Cytat:
Trzymaj się malutka

Cytat:
Nie miałam ani razu. Brzuch też mi nie twardnieje. Mam wrażenie że nigdy nie urodzę

Co do torby, to nie zapomnijcie spakować wody do picia. Moja połowicznie spakowana, brakuje mi jednej koszuli, podkładów na łóżko i takich drobiazgów.

Ale mroźno brrr. Jedziemy dziś do mojej mamy na obiad imieninowy (spóźniona Barbórka). Wczoraj się obraziłam na męża bo jak się do niego zaczęłam przytulać to on od razu mnie odsuwa i mówi nie dzisiaj Sam przyjdzie błagając na kolanach paskuda jedna. Ja się prosić nie będę.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-09, 08:37   #3224
hope01
Zakorzenienie

ale zmarzłam!!! siedzę na wykładzie
Co raz częściej mnie podbrzusze pobolewa
Zobaczymy, co jutro na wizycie powie. Oj zaprę się pazurami, dopóki nie usłyszę odpowiedzi na wszystko, co chcę

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-09, 08:51   #3225
mala_19kw
Zakorzenienie

Cze kochane

Lenova- trzymaj się słonko,będzie dobrze.

Ja właśnie zbieram 4 litery z łóżka i idę śniadanie szykować głód już nas chwycił
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-09, 09:05   #3226
sylwietta1988
Zakorzenienie

heloł u mnie -17
co do bóli brzucha, coraz częściej miewam takie a'la miesiączkowe i bywaja siiiiiilne wczoraj az mnie zgięło wpół
czyzby to przepowiadające?
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-09, 09:11   #3227
BlackSanctum
Zakorzenienie

Hej hej.
Wpadłam Was na chwilkę podczytać i zasiadam na godzinkę do książek - dziś kolokwium z matmy. Ale dobrze ze sobą żyjemy (ja i matematyka ), więc podchodzę na luzie do tego. Moja mała obudziła mnie czkawką, hehe.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-09, 09:17   #3228
bokeh
Zakorzenienie

Hej a ja jeszcze pod ciepla koldra i ani mi sie sni wychodzic chyba ze moj pecherz lub glodny zoladek zadecyduja inaczej
Stary 2012-12-09, 09:23   #3229
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Hej hej.
Wpadłam Was na chwilkę podczytać i zasiadam na godzinkę do książek - dziś kolokwium z matmy. Ale dobrze ze sobą żyjemy (ja i matematyka ), więc podchodzę na luzie do tego. Moja mała obudziła mnie czkawką, hehe.
to Ty jeszcze w domku? ja miałam w piątek kolosa z logopedii, a dziś dzień się poprawił, bo jedne zajęcia odwołane i o 12 fajrant

Cytat:
Hej a ja jeszcze pod ciepla koldra i ani mi sie sni wychodzic chyba ze moj pecherz lub glodny zoladek zadecyduja inaczej
ja chcę do łózia

Stary 2012-12-09, 09:33   #3230
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
to Ty jeszcze w domku? ja miałam w piątek kolosa z logopedii, a dziś dzień się poprawił, bo jedne zajęcia odwołane i o 12 fajrant

ja chcę do łózia
Ja też, ja też!

No jeszcze w domu, dzisiaj z rana miałam jeden wykład w planie, potem 2h przerwy i kolokwium na ćwiczeniach z analizy, więc stwierdziłam, że nie pojadę na ten wykład, tylko sobie pośpię trochę dłużej i jeszcze się poduczę - zaczynam więc dopiero za 2h, a kończę o 15:15, także nie ma tragedii.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-09, 10:02   #3231
hope01
Zakorzenienie

ja 12:15

Baby,ale mi ciężko siedzę i fucę

Stary 2012-12-09, 10:07   #3232
s i l v e r
Zakorzenienie

Hej
A ja dopiero wstalam w łóżka Pościeliłam i śniadanie idę zrobić. Tz poszedł pobiegać Wpadł ostatnio na pomysł że codziennie rano trochę bedzie biegać. Chociaż na razie tak po 10 min biega bo palił 9 lat papierosy i nie ma kondycji przez to
Potem do rodziców na obiadek jedziemy.
Miłej niedzieli Wam życzę
Stary 2012-12-09, 10:07   #3233
nazeczona
Zadomowienie

GG do nazeczona

Dzień dobry dziewczyny

Ja wstałam z łóżka tylko po śniadanie i pączka mojej babci i wróciłam leżeć dalej

Cytat:
Jeszcze zapalenie pęcherza mi się do tego wdało jak to strasznie piecze!:-( ile oni mi tu leków dają to tragedia , przecież Blanka to mi się narkomanka urodzi..
Kochana trzymaj się !!
Stary 2012-12-09, 10:14   #3234
pstryczek84
Zakorzenienie

Hej laseczki!
Cytat:
oj, trzymaj sie tam Kochana, to wszystko dla Waszego dobra!
i koniecznie informuj nas na bieżąco!!! Buziaki!
Cytat:
mi sie wydaje ze ja jeszcze ich nie miałam nawet nie wiem jak to powinno "wyglądać" a jutro juz 37 tydz zaczynam
Cytat:
Jest to normalne od 38 tygodnia ciąży, jak ciąża jest donoszona. Skucze przepowiadające mogą się pojawić w 36 tyg ciąży, i to maksymalnie 5 razy dziennie. Tak nam powiedziano na SR. W pozostałych przypadkach jest to zagrożenie porodem przedwczesnym.
aha, czyli wychodzi ze u mnie jest ok

Cytat:
Aha, dobrze wiedzieć to ja na pewno jeszcze nie miałam takich skurczy

Cytat:
A ja się od zeszłej nocy dowiaduje co to znaczą skurcze. Pierwszej nocy nie było tragedii, dziś już w nocy dostałam takich bóli, że myślałam że męża będę musiała budzić i na porodówkę. Potem usnęłam i rano znów mnie męczyły, wzięłam kąpiel i przeszło. W dzień parę się pojawiło, ale krótkich i niebolesnych. Mam nadzieję, że dzisiejsza noc będzie normalna.
łojoj, czyli na bank ich nie przegapię
Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
a całkiem niedlugo, rach ciach i już stanełam sobie przed wanna w mega rozkroku, jedną nózkę na wanne i ciach, potem druga nóżkę na wanne i ciach- i tak obie nózki poszły

ja mam beko, zadowolona z niej jestem
ja w ten sam sposób ciacham paznokiety
ja tez mam Beko, generalnie jest ok, tylko jak sie załącza to wydaje jakies dziwne dźwięki ale mozna sie przyzwyczaić
zwroc uwage na szuflady w zamrażalniku - co by były jak największe, no i miejsce na wysokie butelki w drzwiach lodowki, przydatna rzecz a niektore lodowki wciąż nie maja takiego miejsca
u nas jest jeszcze taki patent jesli chodzi o szuflade w lodowce. zazwyczaj sa dwie oddzielne, u nas jest jedna duza ale ma ruchomy "przedziałek" ktory tez mozna całkoicie wyjac i miec jedna wielka szufladę
Cytat:
No ja tez jak patrze na swoje zdjęcia to taka jakaś wychudzona byłam i w ogóle niby tak niedawno a już niepamiętam jak wyglądam bez brzucha
ja ostatnio tak wlasnie sobie myslalam jak to bedzie jak sie obudze pierwszy raz po porodzie.
podejrzewam ze dostane szoku bo nie bedzie juz brzucha, i w pierwszej chwili bede sie martwic bo nie bede wiedziec co sie dzieje/ co sie stało

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-09, 10:16   #3235
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Mi brzuch twardnieje kilka razy dzienie boje sie ze to juz niedługo a chciałabym do nowego roku dotrzymać a w nocy to juz masakra brzuch jak kamień mam chociaż przed samym snem magnez biorę
Dzis w nocy u mnie było -12 miałam isc rano do sklepu ale narazie nigdzie się nie wybieram Tż spi pewnie wstanie popołudniu wczoraj mu napisałam sms o której bedzie odpisał za ok godzine była 12 jak sie kładłam i co zadzwonił o 5 rano otwórz mi dzrzwi i padł do łóżka a ja bidna do 7 nie mogłam zasnąć tylko tych chłopów udusić
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-09, 10:18   #3236
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Oj misiu, trzymaj się tam!

Cytat:
A różnie czasem jak chodzę, czasem gdy leżę.

Cytat:
Po tych perypetiach musiałam zrezygnować z pójścia do szkoły, bo w ławce bym nie wysiedziała. A wczoraj tak namiętnie się szykowałam do szkoły, robiłam projekty, bo chciałam wszystko pozamykać przed porodem. To mój ostatni zjazd przed porodem, następny w styczniu.

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

To was ładnie w błąd wprowadzili, bo skurcze BH, czyli przepowiadające, pojawiają się po 20 tygodniu ciąży (ale wcale nie muszą) i im ciąża starsza, tym mogą być częstsze - nawet kilkanaście razy na dobę i to też jest ok
One nie są bolesne, można odczuwać je zarówno jako twardnienie brzucha (np. połączone z wrażeniem silnego parcia na pęcherz) jak i tak jak piszesz, taka... fala pewnego wrażenia - nie bólu.
Zdarza się, że są one tak... intensywne, silne, że kobieta myśli, że to porodowe. Warto wóczas zażyć nospę, wejść pod prysznic ciepły - jeśli przejdą, to były zwykłe BH a nie porodowe.

Cytat:
Było widać, było

-------------------
Noc - koszmar. Od popołudnia bolała mnie głowa, wzięłam 2 apapy - trochę przeszło. Kładłam się ok. 21:30, ból taki silny się zrobił, że szok - znów tabsy. W efekcie nie spałam do 5 rano, wzięłam kolejne tabletki i dopiero usnęłam na AŻ 2h, bo mi się córa obudziła, bo głodna. Ma-sa-kra, a głowa dalej pęka
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-09, 10:36   #3237
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nazeczona Pokaż wiadomość
A wiecie, że ja w ogóle nie mam tej ciemnej kreski na brzuchu - nic a nic, może to przez karnacje - wyglądam jak córka młynarza
też jej nie mam Pępek też jest normalny

Lenova trzymaj się tam dzielnie, mam nadzieję, że wyjdziesz stamtąd jak najszybciej
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-09, 10:42   #3238
hope01
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38042450]
Noc - koszmar. Od popołudnia bolała mnie głowa, wzięłam 2 apapy - trochę przeszło. Kładłam się ok. 21:30, ból taki silny się zrobił, że szok - znów tabsy. W efekcie nie spałam do 5 rano, wzięłam kolejne tabletki i dopiero usnęłam na AŻ 2h, bo mi się córa obudziła, bo głodna. Ma-sa-kra, a głowa dalej pęka [/QUOTE]

ciśnienie chyba dupne, bo mnie też od wczoraj głowa boli

Stary 2012-12-09, 10:44   #3239
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

My rano skoczyliśmy po chlebek Już dawno po śniadanku
Na obiad na szczęście do teściów, ajj dziewczyny tak mi się ostatnio przy garach nie chce stać

Dostałam od mamy wczoraj taką fajną dużą szyszkę, talerz i kieliszek tak pomalowany na świątecznie
A teraz tak super śnieg sypie ajj ja chce na snowboard ..... sesese
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-09, 10:45   #3240
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Ale jakto? A co ty encyklopedia jesteś? Skąd przy pierwszym dziecku masz wiedzieć co jest tak na prawdę potrzebne? I jak może być zły skoro te NIEPOTRZEBNE RZECZY kupiłaś docelowo dla JEGO DZIECKA?
Może niech się mądraliński sam doedukuje i po sklepach lata, a ty zrób awanturę jak kupi coś źle??
Ciśnienie mi podniósł!
Oj mi tez poniósł!
Ja kupiłam juz prawie wszystko (99%-mam taka nadzieje ) i moj jeszcze nie pisnął ani słówka ze jest tego duzo albo ze cos jest niepotzrebne itd. a naprawde duuuuuuzo tego wszystkiego jest
Debrah ma racje - madrala sie znalazł!
Krotko go tam trzymaj!
I nie ma srania po krzakach - jak mu nie pasuje niech sam robi zakupy!
wczoraj prałam całą pościel, to małżon sie zdziwił ze nowe a piore jak mu dałam powąchac taka "swieżutka", prosto wyjeta z opakowania foliowego to zrobił sie najpierw blady, za chwile oczy jak 5 zł i tylko mu sie głupio zrobiło

Cytat:

Nietolerancję - ale tryb postępowania w przypadku ciąży to w sumie tak jak przy cukrzycy...może mi być tylko łatwiej z samokontrolą, niż tym które miały gorsze wyniki..
ja juz o tym pisałam,
w ciązy przekroczony nawet jeden "punkcik" przy pomiarze glukozy 50/75 kwalifikuje kobiete do cukrzycy ciężarnej.
no ale jak widać lekarze roznie do tego podchodzą

Cytat:
No tak, każde przekroczenie normy cukrowej traktują tak samo, chociaż w praktyce - to nietolerancja a nie cukrzyca (czyli jeszcze mniejsza szansa, że zostanie po porodzie lub wróci w przyszłości w późnym wieku), ale i tak dają dietę.
Ja bym nawet powiedziała ze na odwrót - w teorii to nietolerancja a w praktyce to cukrzyca

Cytat:
Hmm, nie wiem co mam o tym wszystkim myśleć. Dzisiaj też pomiary niskie. Wkurzyłam się potem i znowu zjadłam tą drożdżówkę co wczoraj + mandarynkę w ramach podwieczorku, w ogóle się nie ruszałam przez tą godzinę.. i wtedy cukier wyszedł 125. Norma dla mojego glukometru to 120 (po godzinie mam mierzyć, glukometr Contour TS) - czyli, że faktycznie mam nietolerancję?? Tobie pstryczku się zdarzało przekraczać normę czy cały czas takie niskie miałaś??
Co masz myslec - nic tylko sie cieszyć
ja mam ten sam glukometr, zdarzało mi sie przekraczac norme jak sobie pozwoliłam za duzo ale to może było z raz na tyg a i pozwolic sobie wtedy musiałam konkretnie
ja generalnie jestem na poziomie 90-100, jem wszystko to co inni tyle ze 6 posiłków.
tak, masz nietolerancje ale beda cie traktowac jak cukrzyczkę ale bedziesz miec zalecona tylko samokontrolę i nic wiecej - czyli dietka i paski.
trzeba sie cieszyc ze skonczyło sie tylko na tym, niektore musza brac insuline, a i z tym da sie życ

Cytat:
A wyniki na początku jakie miałaś? Faktycznie było widać, że cukry wysokie i coś jest na rzeczy? Który to u Ciebie tc?
U mnie z tą kontrolą 4.01 trochę lipa , bo koło 15 mogę już mieć cesarkę w sumie, więc nawet tych ewentualnych sugestii i poprawek co usłyszę na kontroli nie zdążę w życie wprowadzić bo urodzę.
Jesli o mnie chodzi to ja mialam przy glukozie 75 wynik 159 przy normie 140 i jak poszłam do poradni pierwszy raz to lekarka powiedziala ze tragedii nie ma, i ze na jej oko skończy sie na diecie. no i kobita prawde mówiła

jesli chodzi o kontrole to spokojnie, mierz sobie glukoze tak jak do tej pory, zapisuj wyniki i jakbys miała za niski cukier to sobie dosładzaj posiłki bo niski cukier tez nie jest dobry (ale tu mówie o poziomie np 70-80 po godzinie a i nie panikuj jak ci wyjdzie 125 bo to tez jest ok. jakby ci wyszedł cukier na 150-170 to wtedy albo kombinujesz z dieta albo dzwonisz do poradni i przyspieszasz wizyte ale u ciebie bedzie ok ).
najwzniejsza zasada jest taka aby cukier po posiłku nie był na zblizonym poziomie do tego na czczo

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości