|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII
Cytat:
A wiecie, że ja w ogóle nie mam tej ciemnej kreski na brzuchu - nic a nic, może to przez karnacje - wyglądam jak córka młynarza
|
|
#3212 |
|
Zakorzenienie
|
hah w ogóle szperam sobie własnie w zdjęciach i natknełam się na takie z początku ciąży gdzie myślałam że już widać mi brzuch a tż mówił że nie i sie obrażałam na niego w duchu że jak to przeciez widac !!
|
#3213 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a ja już przy stole na tych imininach zasypiałam.... więc przyszłam tylko Was podejrzec i mykam na łózko, mąż wlasnie woła ![]() ojadlam sie jak dzik szyszek wszystko co bylo na stole, oprócz galarety (bleeeee), sie patrzyli cokolwiek dziwnie, aj tam- co sobie zjadłam to moje ![]() no to dobranoc, zycze przespanych nocek |
|||
|
|
|
#3214 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38030735]Ale Debrah chyba miała nietolerancję glukozy, prawda? Nawiasem mówiąc, cukrzyca to nie tylko wysoki poziom - to także hipoglikemia, czyli w odwrotną stronę - niedocukrzenie, któraś tu chyba też taki numer ma, nie? [/QUOTE]Nietolerancję - ale tryb postępowania w przypadku ciąży to w sumie tak jak przy cukrzycy...może mi być tylko łatwiej z samokontrolą, niż tym które miały gorsze wyniki.. Ty też o ile pamiętam masz nietolerancję?? Cytat:
Może niech się mądraliński sam doedukuje i po sklepach lata, a ty zrób awanturę jak kupi coś źle?? ![]() ![]() Ciśnienie mi podniósł! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
U mnie z tą kontrolą 4.01 trochę lipa , bo koło 15 mogę już mieć cesarkę w sumie, więc nawet tych ewentualnych sugestii i poprawek co usłyszę na kontroli nie zdążę w życie wprowadzić bo urodzę. Uff, nadrobiłam cały dzisiejszy dzień i wczoraj. Hosenko: Dużo siły dla Ciebie i Twojej rodziny, sercem jestem z Tobą! |
|||||||
|
|
|
#3215 | |||
|
Zadomowienie
|
Uff nadgoniłam wszystkie wpisy
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mnie też łapie dół czasami, że chce od razu po macierzyńskim zmienić pracę na stacjonarną aby nie jeździć w delegacje i czy znajdę i jak ja pogodzę bieganie na rozmowy i Maluszka, ale musimy wierzyć, że bedzie dobrze ![]() Mi się dzisiaj śniło ![]() Idę do sypialni spać kochane ![]() To był udany dzień, odwiedziny udane zarówno mamie jak i babci bardzo spodobało się mieszkanie i jak urządziliśmy się ![]() Przespanej i spokojnej nocy dla wszystkich
|
|
#3216 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak coś będzie się działo to dam znać. Właśnie numerki tel. muszę sobie spisać.---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Koniecznie dawaj znać ! chyba na brzuchu :P No ja tez jak patrze na swoje zdjęcia to taka jakaś wychudzona byłam i w ogóle niby tak niedawno a już niepamiętam jak wyglądam bez brzucha
|
|
#3218 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Gdyby szło tak podglądać te nasz szkraby to cały dzień bym patrzała co ona tam robi ![]() Cytat:
A będzie dobrze Mi też się dziś sniło że urodziłam Ona była taka śliiiiiiiiiiiczna ---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Cytat:
Trzymaj sie kochana i badz dobrej mysli buziaki i daj znac co i jak.Cytat:
---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ---------- Ufff...nadrobilam dzisiejszy dzien. Tz ma wolny weekend wiec bylismy na zakupach dzisiaj,potem u tesciowej na obiedzie. Ale zostalismy tez na kawie i kolacji. Wiec pozno bylismy w domu. A jutro na obiad niedzielny do moich rodzicow. Ale jestem padnieta. Nadrobilam co napisalyscie i moge isc spokojnie spac. Hahahaha. Dobranoc kochane. Buźka.
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2012-12-08 o 23:59 |
||||||
|
|
|
#3219 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nie miałam skurczy, tylko twardnienie brzucha.
|
|
|
|
#3220 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ojjjj biedulo!!!!!!!!!!!! bedzie dobrze *
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2012-12-09 o 00:54 |
||
|
|
|
#3221 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeszcze zapalenie pęcherza mi się do tego wdało jak to strasznie piecze!:-( ile oni mi tu leków dają to tragedia , przecież Blanka to mi się narkomanka urodzi..
|
|
|
|
#3222 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ---------- Cytat:
|
|
#3223 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Co do torby, to nie zapomnijcie spakować wody do picia. Moja połowicznie spakowana, brakuje mi jednej koszuli, podkładów na łóżko i takich drobiazgów. Ale mroźno brrr. Jedziemy dziś do mojej mamy na obiad imieninowy (spóźniona Barbórka). Wczoraj się obraziłam na męża bo jak się do niego zaczęłam przytulać to on od razu mnie odsuwa i mówi nie dzisiaj Sam przyjdzie błagając na kolanach paskuda jedna. Ja się prosić nie będę.
|
|||
|
|
|
#3224 |
|
Zakorzenienie
|
ale zmarzłam!!!
Co raz częściej mnie podbrzusze pobolewa ![]() Zobaczymy, co jutro na wizycie powie. Oj zaprę się pazurami, dopóki nie usłyszę odpowiedzi na wszystko, co chcę
|
|
|
|
#3225 |
|
Zakorzenienie
|
Cze kochane
![]() Lenova- trzymaj się słonko,będzie dobrze. Ja właśnie zbieram 4 litery z łóżka i idę śniadanie szykować głód już nas chwycił
|
#3226 |
|
Zakorzenienie
|
heloł
![]() co do bóli brzucha, coraz częściej miewam takie a'la miesiączkowe i bywaja siiiiiilne wczoraj az mnie zgięło wpół ![]() czyzby to przepowiadające? |
|
|
|
#3227 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej.
Wpadłam Was na chwilkę podczytać i zasiadam na godzinkę do książek - dziś kolokwium z matmy. Ale dobrze ze sobą żyjemy (ja i matematyka ), więc podchodzę na luzie do tego. Moja mała obudziła mnie czkawką, hehe.
|
|
|
|
#3228 |
|
Zakorzenienie
|
Hej a ja jeszcze pod ciepla koldra i ani mi sie sni wychodzic
chyba ze moj pecherz lub glodny zoladek zadecyduja inaczej
|
#3229 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No jeszcze w domu, dzisiaj z rana miałam jeden wykład w planie, potem 2h przerwy i kolokwium na ćwiczeniach z analizy, więc stwierdziłam, że nie pojadę na ten wykład, tylko sobie pośpię trochę dłużej i jeszcze się poduczę - zaczynam więc dopiero za 2h, a kończę o 15:15, także nie ma tragedii.
|
|
|
|
|
#3231 |
|
Zakorzenienie
|
ja 12:15
Baby,ale mi ciężko
|
|
|
|
#3232 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() A ja dopiero wstalam w łóżka Pościeliłam i śniadanie idę zrobić. Tz poszedł pobiegać Wpadł ostatnio na pomysł że codziennie rano trochę bedzie biegać. Chociaż na razie tak po 10 min biega bo palił 9 lat papierosy i nie ma kondycji przez to ![]() Potem do rodziców na obiadek jedziemy. Miłej niedzieli Wam życzę
|
#3233 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry dziewczyny
![]() Ja wstałam z łóżka tylko po śniadanie i pączka mojej babci i wróciłam leżeć dalej ![]() Cytat:
|
|
#3234 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej laseczki!
Cytat:
i koniecznie informuj nas na bieżąco!!! Buziaki! Cytat:
nawet nie wiem jak to powinno "wyglądać" a jutro juz 37 tydz zaczynam ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja tez mam Beko, generalnie jest ok, tylko jak sie załącza to wydaje jakies dziwne dźwięki ale mozna sie przyzwyczaić ![]() zwroc uwage na szuflady w zamrażalniku - co by były jak największe, no i miejsce na wysokie butelki w drzwiach lodowki, przydatna rzecz a niektore lodowki wciąż nie maja takiego miejsca ![]() u nas jest jeszcze taki patent jesli chodzi o szuflade w lodowce. zazwyczaj sa dwie oddzielne, u nas jest jedna duza ale ma ruchomy "przedziałek" ktory tez mozna całkoicie wyjac i miec jedna wielka szufladę Cytat:
podejrzewam ze dostane szoku bo nie bedzie juz brzucha, i w pierwszej chwili bede sie martwic bo nie bede wiedziec co sie dzieje/ co sie stało
|
|||||||
|
|
|
#3235 |
|
Zakorzenienie
|
Mi brzuch twardnieje kilka razy dzienie boje sie ze to juz niedługo a chciałabym do nowego roku dotrzymać
a w nocy to juz masakra brzuch jak kamień mam chociaż przed samym snem magnez biorę Dzis w nocy u mnie było -12 miałam isc rano do sklepu ale narazie nigdzie się nie wybieram Tż spi pewnie wstanie popołudniu wczoraj mu napisałam sms o której bedzie odpisał za ok godzine była 12 jak sie kładłam i co zadzwonił o 5 rano otwórz mi dzrzwi i padł do łóżka a ja bidna do 7 nie mogłam zasnąć
|
#3236 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
czasem jak chodzę, czasem gdy leżę. Cytat:
One nie są bolesne, można odczuwać je zarówno jako twardnienie brzucha (np. połączone z wrażeniem silnego parcia na pęcherz) jak i tak jak piszesz, taka... fala pewnego wrażenia - nie bólu. Zdarza się, że są one tak... intensywne, silne, że kobieta myśli, że to porodowe. Warto wóczas zażyć nospę, wejść pod prysznic ciepły - jeśli przejdą, to były zwykłe BH a nie porodowe. Cytat:
![]() ------------------- Noc - koszmar. Od popołudnia bolała mnie głowa, wzięłam 2 apapy - trochę przeszło. Kładłam się ok. 21:30, ból taki silny się zrobił, że szok - znów tabsy. W efekcie nie spałam do 5 rano, wzięłam kolejne tabletki i dopiero usnęłam na AŻ 2h, bo mi się córa obudziła, bo głodna. Ma-sa-kra, a głowa dalej pęka
|
||||
|
|
|
#3237 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3238 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38042450]
Noc - koszmar. Od popołudnia bolała mnie głowa, wzięłam 2 apapy - trochę przeszło. Kładłam się ok. 21:30, ból taki silny się zrobił, że szok - znów tabsy. W efekcie nie spałam do 5 rano, wzięłam kolejne tabletki i dopiero usnęłam na AŻ 2h, bo mi się córa obudziła, bo głodna. Ma-sa-kra, a głowa dalej pęka [/QUOTE]ciśnienie chyba dupne, bo mnie też od wczoraj głowa boli
|
|
|
|
#3239 |
|
Zakorzenienie
|
My rano skoczyliśmy po chlebek
Już dawno po śniadanku ![]() Na obiad na szczęście do teściów, ajj dziewczyny tak mi się ostatnio przy garach nie chce stać ![]() Dostałam od mamy wczoraj taką fajną dużą szyszkę, talerz i kieliszek tak pomalowany na świątecznie ![]() A teraz tak super śnieg sypie ajj ja chce na snowboard ..... sesese
|
|
|
|
#3240 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kupiłam juz prawie wszystko (99%-mam taka nadzieje ) i moj jeszcze nie pisnął ani słówka ze jest tego duzo albo ze cos jest niepotzrebne itd. a naprawde duuuuuuzo tego wszystkiego jest Debrah ma racje - madrala sie znalazł! Krotko go tam trzymaj! I nie ma srania po krzakach - jak mu nie pasuje niech sam robi zakupy! ![]() wczoraj prałam całą pościel, to małżon sie zdziwił ze nowe a piore jak mu dałam powąchac taka "swieżutka", prosto wyjeta z opakowania foliowego to zrobił sie najpierw blady, za chwile oczy jak 5 zł i tylko mu sie głupio zrobiło ![]() Cytat:
w ciązy przekroczony nawet jeden "punkcik" przy pomiarze glukozy 50/75 kwalifikuje kobiete do cukrzycy ciężarnej. no ale jak widać lekarze roznie do tego podchodzą Cytat:
![]() Cytat:
ja mam ten sam glukometr, zdarzało mi sie przekraczac norme jak sobie pozwoliłam za duzo ale to może było z raz na tyg a i pozwolic sobie wtedy musiałam konkretnie ![]() ja generalnie jestem na poziomie 90-100, jem wszystko to co inni tyle ze 6 posiłków. tak, masz nietolerancje ale beda cie traktowac jak cukrzyczkę ale bedziesz miec zalecona tylko samokontrolę i nic wiecej - czyli dietka i paski.trzeba sie cieszyc ze skonczyło sie tylko na tym, niektore musza brac insuline, a i z tym da sie życ ![]() Cytat:
![]() jesli chodzi o kontrole to spokojnie, mierz sobie glukoze tak jak do tej pory, zapisuj wyniki i jakbys miała za niski cukier to sobie dosładzaj posiłki bo niski cukier tez nie jest dobry (ale tu mówie o poziomie np 70-80 po godzinie a i nie panikuj jak ci wyjdzie 125 bo to tez jest ok. jakby ci wyszedł cukier na 150-170 to wtedy albo kombinujesz z dieta albo dzwonisz do poradni i przyspieszasz wizyte ale u ciebie bedzie ok najwzniejsza zasada jest taka aby cukier po posiłku nie był na zblizonym poziomie do tego na czczo |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:42.

szukam lodówki i zbytnio nie wiem na co by zwracać uwagę może macie jakieś i mi doradzicie? bo co z tego że mi sie podoba jak po jakimś czasie wyjdzie mankament....
ok 1200 no na razie jak ja przeglądałam to wpadła mi w oko beko albo indesit ale zielona jestem

a przecież nie chce kupować pierdół, no ale mi nie wierzy / 

i żeby zdrowa była...

Sam przyjdzie błagając na kolanach paskuda jedna. Ja się prosić nie będę.
wczoraj az mnie zgięło wpół 
jak mu dałam powąchac taka "swieżutka", prosto wyjeta z opakowania foliowego to zrobił sie najpierw blady, za chwile oczy jak 5 zł i tylko mu sie głupio zrobiło