|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
|
|||
| Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! |
|
4 | 8,33% |
| Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. |
|
0 | 0% |
| Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy |
|
0 | 0% |
| Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. |
|
0 | 0% |
| Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci |
|
0 | 0% |
| Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy |
|
2 | 4,17% |
| Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka |
|
13 | 27,08% |
| Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. |
|
3 | 6,25% |
| Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy |
|
2 | 4,17% |
| Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
15 | 31,25% |
| Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy |
|
1 | 2,08% |
| Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły |
|
3 | 6,25% |
| Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. |
|
1 | 2,08% |
| Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am |
|
2 | 4,17% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Mam wyniki Sary. Wszystko jest ok, oprócz tego że niedobór wit D. ( ma 19 jednostek, norma 30-80 ) i trochę za dużo płytek krwi.Poza tym wszystko dobrze.
Jutro wizyta u pediatry nefrologa, zobaczymy co powie. Nic mu nie będe wspominać że tamta pedi skierowała nas na usg główki, sama zapytam żeby spojrzał na jej ciemię co on na to, zobacze jakie ma zdanie. Bo może to niedobór witaminy sprawia że nie chce się zrastać... dziwne to, bo ja jej daję podwójną dawkę witaminy, plus jeszcze w mleku.. Ela ja też chyba zakupię misia. Sara ma swojego jednego pieszczocha, chodzi z nim, śpi, gsyzie mu nosa. Już zaczyna nam towarzyszyć jak wyjdeżdżamy z domu. Słodkie to
|
#4262 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Hej
Dalej nie mogę nic robić,paznokieć się podnosi do góry, czarny, odchodzi. Tkliwy jest ale na szczęście ropy nie ma ![]() na razie staram się go właśnie nie moczyć, bo nie chcę żeby się "babrał" Cytat:
Zrobiłaś mi ochotę na sushi ![]() Będę robić na święta zamiast tradycyjnej rybki ale tylko dla naszej trójcy. Cytat:
A ten prezent straszny! Cytat:
Cytat:
) dlatego na nic się nie zgadzam, boję się, wpadam w panikę na samą myśl.Cytat:
Dziękuję, lepiej ale ciągle mam wrażenie, że zaraz mi zlezie ten paznokiec i jest taki cieplejszy, trochę spuchnięty. Cytat:
Nerwusek po mamie. Pokaż buty ![]() Cytat:
Cytat:
Raz się zgubiła, okazało się, że weszła na szosę i chodziła między samochodami bo zobaczyła auto podobne do auta mojej mamy. Pracownim taty akurat jechał i ją zagonił do domu. Jak się o tym wszystkim dowiedziałam to myślałam, że zaraz zawału dostanę. Będę zawsze powtarzać, że pies jest jak małe dziecko. Moi rodzice nieraz jadą szybciej od nas do domu bo "Funia już długo sama siedzi", jak jeszcze Julka nie było to przywozili ją do mnie żeby sama nie siedziała teraz niestety Julek by ją zamęczył. ![]() Wiecie co? Mam wstręt do kawy i czekolady, dziwne.
|
|
#4263 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A propos tu coś, co mi się bardo spodobało. Może nieco inna bajka, ale patent świetny: http://cdn.www.babble.com/wp-content...oddlers/16.jpg Cytat:
![]() Cytat:
![]() - ale wieści ![]() Cytat:
Ale faktycznie, pożyjemy zobaczymy... Cytat:
Może wapnia za mało? Bo ona, żeby się przyswajać, musi mieć wapń.Cytat:
![]() - U nas to pierwszy raz. Tymek bardzo spokojny jest na co dzień. Tez po mamusi ![]() - Ja też mam wstręt do czekolady. Do kawy wręcz przeciwnie ![]() Chelsea - a może Twoje marzenie się spełniło, co? ![]() - Buty: http://www.ccc.eu/pl/woman/catalog/cat-3027/311002
|
|
#4264 |
|
Rozeznanie
|
Pieszczocha na 4 łapach
Na ostatnim zdjęciu jej mama- Kaja.
|
#4265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A propo Wasze dzieci mają już pozarastane ciemiączka? |
|
|
|
|
#4266 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
2. Widziałam to, pokazywała to Matka Sanepid Fajna sprawa.3. Reparil fajnie pachnie bo tam jest zapach kwiatu pomarańczy zmieszamy z lawendą, fajny aromacik chociaż póki co będzie mi się źle kojarzył. Mówisz, że skuteczny? Ja smaruję 3 razy dziennie, coś tam zmniejsza obrzęk. Czekolady mam dość bo ostatniodużo się u nas jej przewinęlo. Ale zrobiłam z niej coś pysznego- Ciasto Genueńskie z Kwestii Smaku. Wszyscy wczoraj zachwalali a mój tata był wręcz w 7dmym niebie, nje mógł się nachwalić. Co do marzenia to bardzo bym chciała choć nie robię sobie złudnych nadziei, okaże się za tydzień. Strona z butami mi się źle 0twiera. Znając Twój gust pewnie piękne. Ja mam takie które nie każdy odwazyłby się załozyć bo trochę jak glany wyglądają a jak sie je wywinie to jest futerko. Mąż krzyczy na mnie żebym je zawijała jak wchodze w jakąs poidejrzana dzielnice bo jeszcze za buty "zarobie" a najczęściej w czerni chodzę i wyglądam jak jaki metal za sprawą tej czerni w ubiorze :P ---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- Tak Za to ja się dowiedziałam jak rtg robiłam, że nie mam jeszcze calych dloni skostnialych. Gowniara ze mnie
|
|
#4267 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za jutrzejszą wizytę!A nasze misie wylądowały w worku próżniowym, bo było zero zainteresowania nimi ![]() Czyżby? ![]() Ale ona zawsze wszystkim przytakuje. Nie umie bronić swojego zdania Boi się komuś narazić chyba. W najlepszym przypadku się nie odezwie.Nie zdziwiłabym się, gdyby za jakiś czas historia się powtórzyła, ale może nie ![]() Patryk jeszcze nie ma zarośniętego. A pediatra nigdy na to nie zwracała uwagi. Nawet nie wiem, jakie miał po urodzeniu, bo nigdzie tego nie napisali, a położna powiedziała tylko, że jest duże. |
||||
|
|
|
#4268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to obowiązkowe, refundowane. ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- Dziewczyny, ja ostatnio zaczęłam sie zastanawiać nad cerą, teraz wyjatkowo mi sie wysusza, musze ja codziennie nawilzać, ale zastanawiam się czy nie kupic jakiegoś kremu pierwszego na zmarszczki, stosujecie jakies?? bo ja u siebie ju łapki widzę. możecie polecic bo ja to jestem w tej kwesti całkowicie niedoinformowana
|
|
|
|
|
#4269 |
|
Zakorzenienie
|
Brumek a no robiliśmy i wapń, i jest w górnej granicy normy, więc to nie może być przyczyna.
Piękne buty ) Robię wypasioną pizzę Crazy
|
#4270 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale ja mam dzisiaj lenia..
Szymuś dzisiaj wysłał kartki świąteczne dla babć i dziadków
|
#4271 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej jestem
Tak na szybko: Juz po wizycie. Osluchal, i stwierdził ze nic nie słyszy. Czyli wszystko w porządku. Leków nie przypisał zadnych, kazał podawać od gorączki. Powinno za 2-3 dni przejść. Jesli nie to wrocic na konsultacje. Dziekuje za zainteresowanie Patik dobre wieści. Co do ciemiaczka to ja nie wiem jakie miała i jakie ma. Czy zaroslo czy nie? Jak to sprawdzic ? |
|
|
|
#4272 |
|
Zakorzenienie
|
Stronczek pomacaj główkę ok 2 cm od czoła, tutaj z przodu. Jak będzie czuć takie miękkie tzn że nie zrośnięte. U Sary jest właśnie twardawe, ale czuć inną powierzchnię nić głowa.
To dobrze że osłuchowo czysto.
|
#4273 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
3. Ja go znam z dawnych lat. Rodzice mi z Niemiec sprowadzali, bo u nas nie było. A ja w dzieciństwie miałam sporo kontuzji i tego rehabilitant używał. 4. Ostra laska z Ciebie W zasadzie tak. Ślad zostało tylko. Cytat:
![]() Cytat:
Buty - ale Ty masz pamięć! Fakt. Całe CH obleciałam i nic innego, co mi się podobało nie znalazłam. Bo chciałam dłuuuugie, takie, żeby kolano zasłaniały ![]() Odkąd jest Tymcio coraz częściej biorę, to co jest, a nie to, co sobie umyśliłam ![]() ---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- Cytat:
Oby się nie mylił i za dwa dni było po sprawie
|
|
#4274 | ||
|
Zakorzenienie
|
My już po urodzinkach. Musieliśmy wcześniej się zmyć, bo później doszło dużo starszych dzieci i zrobiło się niebezpiecznie. Domek był najmniejszy i pchał się tak wśród nich, a one go taranowały, nie zwracając na niego zbytnio uwagi.
Nawet Tż do nas dojechał, bo udało mu się wcześniej skończyć. Brumek, fajne buty. Cytat:
![]() Cytat:
Też zawsze szybko od nas uciekają, bo się teściu już denerwuje o pieska.-Czyżby kolejny brzuszek? ![]() Jutro chyba w końcu wstawią okna dachowe, a jak pogoda pozwoli to piątek/sobota w całym domu. Dzisiaj byliśmy pierwszy raz na sankach, Dominik zachwycony. Jak robiłam mu slalom to krzyczał "jesze" co znaczy jeszcze
|
||
|
|
|
#4275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widać, ze mu się bardzo podoba
|
|
#4276 |
|
Zakorzenienie
|
O Natka mamy takie same sanki. I też dzisiaj był debiut. Jestem nimi zachwycona, tak lekko idą, no rewelacja !
Zaraz dodam fotki, jak się uda ![]() ---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- d*pa nie będzie zdjęć. Jak ja kocham mój komputer
|
#4277 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
- chciałoby się ![]() Fajny Domis na sankach. My tez już byliśmy,mam zdjęcie ale bardzo niewyraźne. Nasze sanki mają prawie 20lat,siostra tż na nich jeździła jeszcze. mój tż kocha staorcie
|
|
#4278 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Sanki super, wysiedział spokojnie, przynajmniej nie ma problemu jak na wózku - że go parzy w pupę i trzeba wysiadać ![]() Chłopcy fajnie się bawili, oczywiście w tej samej chwili najlepsza jest ta sama zabawka, ale to szczegół ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Misio musi być, obowiązkowo ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dziewczyny, zawstydzacie mnie dziękuję za miłe słowa. Natka widziała, że brzuszek nie taki mały, a i do drobnej mi brakuje, zwłaszcza przy takiej laseczce jak Natka ![]() Kochana, Twoich zdjęć brakuje ![]() Nateczko, zdrówka dla Domka!Cytat:
![]() Chelsea, może test zrób? Ale mi się teraz zrobiło płaczliwie... oglądałam w faktach o bliźniaczkach - córkach medalisty z IO, widziałyście? Przez błąd lekarzy jedna cały czas jest w szpitalu i oddycha tylko przez aparaturę... A teraz jeszcze TŻ mówił o swoim koledze z pracy - miał córeczkę, chyba 2 letnią, od urodzenia w szpitalu bo miała wadę serca, w sobotę umarła
|
|
|
#4279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakiś mam dzisiaj zły dzień- bez kija nie podchodź. Wszyscy mnie denerwują Czuje, że dzisiaj @ dostane, więc pewnie tu wina leży.Dzisiaj jestem chyba tylko miła dla Dominika, i dla Was
|
|
|
|
|
#4280 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ciekawe co lekarz na to powie mój już ma zarośnięte Cytat:
![]() Cytat:
dziękuj.ę Bogu że u nas wszystko ok....a ja dziś odebrałam synka sąsiadki z przedszkola, Johny go uwielbia, bawią się razem, Johny robi wszystko to co on, śmieje się w głos, jest wprost zachwycony ![]() co do psów jeszcze, to tylko nieśmiało się wtrącę. Jeśli to jest prezent dla kogoś dalszego, "obcego" to faktycznie to beznadziejny pomysł, ale jeśli tak jak u Gomry, rodzice robią taki "prezent" dzieciom, to uważam, że spoko, na pewno to jest przemyślane, bo to zwierzę pod dachem tego kto taki prezent kupuje, więc musi być przemyślane. Chyba za bardzo na nią naskakujecie...
|
|
#4281 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4282 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4283 |
|
Zakorzenienie
|
Natka ja też dzisiaj warcząca jestem. Teraz na wieczór trochę mi się poprawiło, ale tylko odrobinkę .
Anka na all sanki. Podajcie linka do bidonu aveta ze słomką, bo już mam po kokardki ścierania co 5 minut podłóg jak wylewa z lovi..
Sara Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2012-12-10 o 20:23 |
|
|
|
#4284 |
|
Wtajemniczenie
|
Ela a czytałaś posty na temat kupna koniecznie labladora, najlepiej bez rodowodu i za jak najmniej kasy? czytalas o teoriach Gomry Tz na temat sterylizacji? czytalas o tym, że trudno, jak wezma sukę, to najwyżej kilka razy będzie miała szczeniaki? no proszę Cię...
przeczytaj jeszcze raz posty z dzisiaj podtrzymuje, że ludzie powinni przechodzić jakieś testy zanim dostaną psa. no i odwiedzić schronisko, tak dla uświadomienia.
|
|
#4285 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale generalnie chodziło mi o to, że prezent też może być przemyślany
|
|
#4286 |
|
Zadomowienie
|
Patikowe zdjęcia Sary.
|
|
|
|
#4287 |
|
Wtajemniczenie
|
Sara
Fajna tablica No i gdzie link do sanek? Wykończy mnie ten komputer |
|
|
|
#4288 |
|
Wtajemniczenie
|
nie twierdzę, że sprezentowanie psa sobie i dzieciom jest z gruntu złe, bo zdarzają się ludzie rozważni, znający i kochający zwierzęta. gorzej jak ktoś nie ma podstawowej wiedzy. no i traktuje zwierzę jak przedmiot. tu bardziej pasuje "pisze jak o zabawce dla dziecka".
|
|
#4289 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wg mnie naprawdę bardzo dobrze wyglądasz ![]() -Jejku to straszne ![]() Sanki na allegro ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4290 |
|
Wtajemniczenie
|
Juz widziałam link na FB
Za drogie dla mnie |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:10.

On bólu raczej nie zmniejszy, ale kojarzy mi się właśnie ze złażącymi paznokciami... A na IP Ci nie powiedzieli?
Dobierał sie i do surowego, ale walczyłam 
+ flaszka dla sąsiada bo wyszedł i pomógł mi podwiązać wiszącą część zderzaka (jego słupek ok)
) dlatego na nic się nie zgadzam, boję się, wpadam w panikę na samą myśl.

ale cos znalezc nie mogla 

dziękuj.ę Bogu że u nas wszystko ok....