Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-11, 10:44   #3781
Ewik86
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
A ja ponawiam odnośnie czapeczek, pisałam w moim nocnym poście. Macie zimowe czapeczki, gdzie kupione?
Te z linków co dałam, to piękne ale za duże na noworodkowy łebek.
Też nie mam czapeczki zimowej i za bardzo nie mogę nigdzie znaleźć takich małych

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 10:46   #3782
scotasia
Wtajemniczenie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38076628]J

Nie mają ale też i nie jest to konieczne zwyczajnie, podwijasz na góze kawałeczek pieluszki, a pępek odpada w ciągu kilku dni. Ja trafiłam na wycięcie tylko w Bella Happy, ale same pieluszki dupiate, twarde bardzo, olałam.
[/QUOTE]
Dzieki

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość

W ogóle dużo jest tych mitów - najlepszy, jaki słyszałam, to że niby poród się dziedziczy częściowo po teściowej - co za bzdura.
Nam na SR położna mowila, ze porod dziedziczy się po babci. Takze widac rozne sa teorie

Cytat:

A ja ponawiam odnośnie czapeczek, pisałam w moim nocnym poście. Macie zimowe czapeczki, gdzie kupione?
Te z linków co dałam, to piękne ale za duże na noworodkowy łebek.
Ja kupilam czapeczke razem z kombinezonem, uzywane. I wydaje mi się całkiem fajna, obwod głowki 39 cm. Mam nadzieje, ze nie za duza.
Chcialam wstawic zdjecie, ale nie umiem..

Edytowane przez scotasia
Czas edycji: 2012-12-11 o 10:47
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 10:53   #3783
BlackSanctum
Zakorzenienie

Ja też nie mam zimowej czapusi dla Oliwki, chyba poproszę mamę, by zrobiła taką grubą i ciepłą na drutach, mi i siostrze robi co roku nową na zimę i uwielbiam te jej czapy.

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
ja słyszałam, że nie po teściowej tylko 50% po mamie i 50% po mamie ojca (nie ojca dziecka) tylko Twojego taty, czyli Twojej babci.
Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Nam na SR położna mowila, ze porod dziedziczy się po babci. Takze widac rozne sa teorie
No jak widać, teorii jest pełno, ja jestem w stanie uwierzyć tylko w to, że można odziedziczyć poród po mamie co najwyżej.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 10:53   #3784
nancykenator
Zakorzenienie

Debrah ja dostałam od kuzyna czapeczkę ale szczerze powiedziawszy to nie wiem nawet jaki jest jej rozmiar i czy będzie odpowiednia (w sensie, czy nie za duża) do wyjścia ze szpitala.
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 10:55   #3785
misia1505
Rozeznanie

Cytat:
Ja też nie mam zimowej czapusi dla Oliwki, chyba poproszę mamę, by zrobiła taką grubą i ciepłą na drutach, mi i siostrze robi co roku nową na zimę i uwielbiam te jej czapy.

No jak widać, teorii jest pełno, ja jestem w stanie uwierzyć tylko w to, że można odziedziczyć poród po mamie co najwyżej.
najlepsza teoria jest taka że KAŻDY PORÓD JEST INNY
Stary 2012-12-11, 10:59   #3786
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
Hmmm, tylko po co aż z caps lockiem to napisałaś? Przecież każda z nas tutaj o tym wie, te teorie to raczej z przekąsem napisałyśmy.
Stary 2012-12-11, 11:01   #3787
mitabe
Rozeznanie

Hej, trochę was poczytałam i się witam. Obudziłam się dzisiaj z bólem gardła, chyba od suchego powietrza bo trochę za mocno kaloryfery odkrecilismy na noc. Teraz juz nie boli.
Dzisiaj brzuch mniej ciągnie i taki jakby luźniejszy. Mały szaleje od 4 nad ranem z małymi przerwami. Miałam pracować ciuszki dzisiaj aleeeee niiieeeee chce mi sie. Chyba odpuszczę. Zrobię tylko zaległe pranie.

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 11:01   #3788
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
To na pewno.

nancykenator : o diecie pisałam wyżej. Zwiększyłam dzisiaj troszkę ilość chleba na śniadanie - cukier 110, więc też dobrze.

Zastanawiam się czy próbować z tym wafelkiem, czy odpuścić, trochę się stracham

A ty robisz jakieś eksperymenty? Liczysz WW do każdego posiłku?
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 11:01   #3789
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Bokeh - a dawno to było?
Bo kurdę takich czapeczek to ze świecą szukać...

To urocze jest:P : http://allegro.pl/show_item.php?item...cf77d00be2ff62 już podawałam wcześniej. Ale nie dla noworodka niestety. (fajne dziewczyńskie rzeczy ma ten użytkownik, super czapy!)
Nie, pare dni temu, ale byly dwie ostatnie

Te na allegro sa slodkie i ogolnie wszystkie te ciuszki

Moja mama miala cc bo ja noc przed porodem obrocilam sie dupa na swiat, da sie? Da
Stary 2012-12-11, 11:02   #3790
misia1505
Rozeznanie

Cytat:
Hmmm, tylko po co aż z caps lockiem to napisałaś? Przecież każda z nas tutaj o tym wie, te teorie to raczej z przekąsem napisałyśmy.
........
Stary 2012-12-11, 11:05   #3791
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
mi się tam jakoś nie spieszy

ja co wizytę mam ręcznie, ale to tak deliaktnie było, a ostatnio jak mi wraziła paluchy, to aż mnie wyprostowało w sumie od razu przepraszała, że już tak musi, ale jakoś sobie po tym nie mogę tego masażu szyjki wyobrazić
Ja też nie, ponoć w innych krajach tego barbarzyńskiego zabiegu się nie stosuje, bo jest też niebezpieczny i może pękanie szyjki powodować. Z tego względu nie zamierzam się na niego zgadzać. W planie porodu też zaznaczyłam że nie chcę :P

Cytat:
Nadrobiłam!

Nie mam siły cytować.
Gratuluję nowych tygodni, ja zaczęłam wczoraj 34 tydzień!
Przyszła dziś paczka z allegrowymi zakupami, fajnieeee

Tylko wszystkie pisałyście, że podkłady poporodowe są gigantyczne, a te z babyOno co zamówiłam gigantyczne to raczej nie są?? Black : ty je masz, jak myślisz, są okej???

Jeeej, ale ładna czapeczka!
http://allegro.pl/mis-niemowleca-cza...844157509.html

Szukam zimowej, macie dla swoich dzieci, kupujecie?

----------
Te też: http://allegro.pl/retro-beret-bereci...832701777.html

http://allegro.pl/czapka-czapeczka-w...852493115.html

śliczne, tylko niestety pewnie na większe dzieciaczki..

Idę spać
Ja mam z H&M, chyba taką samą o jakiej Bokeh pisała.

Cytat:
Ale te zastrzyki na płucka podobno są bardzo dobre, w razie jak coś się zacznie to będziesz spokojniejsza że płucka są lepiej rozwinięte, podobno 8 miesiąc jest gorszym do porodu niż 7
Cytat:
Ze wszystkim się zgadzam poza pogrubionym - to akurat mit jakich mało i nie ma odzwierciedlenia w rzeczywistości. Im starsza ciąża tym lepiej - zawsze.
Owszem, w 8mcu jest ważny okres dla płuc ze względu na to, że pęcherzyki płucne zaczynają się rozprężać i pracować za sprawą substancji o nazwie surfaktant, która się wtedy zaczyna intensywnie produkować. Bez niej - płucka dziecka by się zapadły i tak się dzieje u mniejszych wcześniaków, przez co muszą być pod respiratorem, bo pęcherzyki się nie rozprężą same i nie podniosą się płuca.

A to co się dostaje - ten lek na płucka - to właśnie surfaktant, z tym, że syntetyczny i faktycznie bardzo pomaga maluszkom.
Debrah już wyjaśniła. Zresztą na logikę - jakim cudem płucka mają być lepiej wykształcone i przystosowane do oddychania w 7 miesiącu niż ww 8? Już kiedyś pisałam skąd ten mit. Z czasów naszych babć, które brały ślub w 2 miesiącu ciąży, a potem rodziły dorodne 7 miesięczne wcześniaki

Ostatnio kupiłam w lumpku 2 pary dżinsów Jedne na 3-6 miesięcy drugie 6-9 miesięcy. Już takich niemowlaczkowych nie kupuję bo mam masę ciuszków. Zrobiłam zdjęcie z tą czapeczką.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF9160.jpg (46,6 KB, 38 załadowań)
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 11:06   #3792
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość

Ostatnio kupiłam w lumpku 2 pary dżinsów Jedne na 3-6 miesięcy drugie 6-9 miesięcy. Już takich niemowlaczkowych nie kupuję bo mam masę ciuszków. Zrobiłam zdjęcie z tą czapeczką.
Jaaaakie słodkie spodenkiiii.
Stary 2012-12-11, 11:07   #3793
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Ja też nie, ponoć w innych krajach tego barbarzyńskiego zabiegu się nie stosuje, bo jest też niebezpieczny i może pękanie szyjki powodować. Z tego względu nie zamierzam się na niego zgadzać. W planie porodu też zaznaczyłam że nie chcę :P

Ja mam z H&M, chyba taką samą o jakiej Bokeh pisała.

Debrah już wyjaśniła. Zresztą na logikę - jakim cudem płucka mają być lepiej wykształcone i przystosowane do oddychania w 7 miesiącu niż ww 8? Już kiedyś pisałam skąd ten mit. Z czasów naszych babć, które brały ślub w 2 miesiącu ciąży, a potem rodziły dorodne 7 miesięczne wcześniaki

No wlasnie taka, myslisz ze bedzie dobra?
Stary 2012-12-11, 11:09   #3794
mitabe
Rozeznanie

Mąż dzisiaj poszedł do pracy więc postaram się was juz częściej odwiedzać.
Strasznie mi go szkoda, od maja ma problem z kręgosłupem, od miesiąca rehabilitacja zrobiła swoje i dysk wskoczył na miejsce ale ma tak obolałe mięśnie lewej nogi, że ledwo chodzi. Śpi ciagle na podłodze , szkoda mi go. Widzę jak się męczy, jak tylko trochę lepiej to stara się mną opiekować i widzę, że mu z tym źle, że nie jest jak sobie zaplanował. Ciągle się stresuje, że mało czasu zostało i że jak tak dalej pójdzie to po porodzie mało mi będzie mógł pomagać. Najgorsze, że nie umiem mu pomoc, w tym tygodniu już nie wytrzymał i łykał przeciwbóle.
Z drugiej strony śmiesznie wyglądamy razem. Najpierw idzie on kuśtykając a za nim toczę się ja z wielkim brzucholem i stawiam nogi szeroko jak kaczka.

Stary 2012-12-11, 11:10   #3795
Lenova
Wtajemniczenie

Wychodzę dziś do domu
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 11:12   #3796
BlackSanctum
Zakorzenienie

Dziewczyny, co myślicie o chodzeniu zimą na wysokich obcasach? Bo mnie rozwala taki widok na mieście - lód na chodnikach, ludzie ślizgają się nawet w glanach, a tu idą kobitki w kozakach na szpilkach, idą - ale ledwo, albo czasem się nawet przewracają... Komiczne. O ile uwielbiam, naprawdę uwielbiam! wysokie obcasy, więc nie chodzi mi o samą ideę śmigania na nich, o tyle zimą nie mogę na nie patrzeć, no bo jak w tym chodzić, gdy szklanka na chodniku?

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Wychodzę dziś do domu
No nareszcie.
Stary 2012-12-11, 11:12   #3797
mitabe
Rozeznanie

Co do pieluszek, ja kupiłam 1 hugisa z wycięciem na pępek i Dadę też 1. TZ wie co i jak już więc resztę po porodzie dokupi w zależności jak duży mały będzie.

Stary 2012-12-11, 11:13   #3798
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Wychodzę dziś do domu

Mitabe biedny ten twoj mezulek
Stary 2012-12-11, 11:13   #3799
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
To na pewno.

nancykenator : o diecie pisałam wyżej. Zwiększyłam dzisiaj troszkę ilość chleba na śniadanie - cukier 110, więc też dobrze.

Zastanawiam się czy próbować z tym wafelkiem, czy odpuścić, trochę się stracham

A ty robisz jakieś eksperymenty? Liczysz WW do każdego posiłku?
ja robię eksperymenty i widzę, że nie mogę jeść np. chleba czy białego czy ciemnego, muszę jeść co godzinę po kromce, ale np jogurty naturalne, kefiry, czy nawet mleko to mogę jeść dużo więcej niż jest zalecane. Nie liczę WW ale mniej więcej patrzę, nie jem ziemniaków ale na ich miejsce zjadam dużo gotowanych i surowych warzyw, słodycze jem i widzę, że wcale nie mam po nich wysokich cukrów. Za to jak zjem tylko coś tłustego to zaraz cukier 130, chociaż i tak wydaje mi się, że nie jest to jakiś mega wysoki wynik. Owoce jem i to w dużych ilościach i cukier tez jest ok. Myślę, że dobrze jest poeksperymentować i zobaczyć, od czego masz wyższy cukier a co możesz jeść. Takie jest moje zdanie.
A co do wątku słodkich mam to jestem za
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 11:13   #3800
mitabe
Rozeznanie

Cytat:
Wychodzę dziś do domu
Super

Stary 2012-12-11, 11:16   #3801
Debrah
Zakorzenienie

No kurdę, to muszę poszukać gdzieś tej czapeczki. Na allegro jakoś głucho.

A powiedzcie MAMY - nie wystarczy taka cienka bawełniana jak po kąpieli - na nią druga bawełniana, ale grubsza np : http://allegro.pl/mis-niemowleca-cza...844157509.html i na to kaptur od kombinezonu?
Stary 2012-12-11, 11:16   #3802
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
No wlasnie taka, myslisz ze bedzie dobra?
Przymierzałam do niej czapusie, które mam, takie bawełniane noworodkowe i wydaje mi się że dobra będzie, rozmiar mojej to niby 50/56
Stary 2012-12-11, 11:19   #3803
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Wychodzę dziś do domu
Super

Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość
Mąż dzisiaj poszedł do pracy więc postaram się was juz częściej odwiedzać.
Strasznie mi go szkoda, od maja ma problem z kręgosłupem, od miesiąca rehabilitacja zrobiła swoje i dysk wskoczył na miejsce ale ma tak obolałe mięśnie lewej nogi, że ledwo chodzi. Śpi ciagle na podłodze , szkoda mi go. Widzę jak się męczy, jak tylko trochę lepiej to stara się mną opiekować i widzę, że mu z tym źle, że nie jest jak sobie zaplanował. Ciągle się stresuje, że mało czasu zostało i że jak tak dalej pójdzie to po porodzie mało mi będzie mógł pomagać. Najgorsze, że nie umiem mu pomoc, w tym tygodniu już nie wytrzymał i łykał przeciwbóle.
Z drugiej strony śmiesznie wyglądamy razem. Najpierw idzie on kuśtykając a za nim toczę się ja z wielkim brzucholem i stawiam nogi szeroko jak kaczka.
Biedny ten Twój mąż. Musi się bardzo męczyć. Niestety problemy z kręgosłupem to poważna sprawa. Twój mąż nadal się rehabilituje? Sama mam skoliozę, dlatego bardzo się bałam co będzie jak zajdę w ciążę, jak ją zniesie mój kręgosłup...

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 11:24   #3804
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

dziewczyny czy Wy pierzecie też swoje ciuchy i pościel w tym proszku dziecięcym??? Właśnie rozmawiałam z koleżanką i była zaskoczona że nie mam zamiaru tego robić..powiedziałam jej że tylko rzeczy synka piorę...a ona" no coś ty wasze też musza być w tym wyprane...przecież maluszka będziecie dotykac...może położycie w sowim łóżku"... zgłupiałam...

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Cytat:
Dziewczyny, co myślicie o chodzeniu zimą na wysokich obcasach? Bo mnie rozwala taki widok na mieście - lód na chodnikach, ludzie ślizgają się nawet w glanach, a tu idą kobitki w kozakach na szpilkach, idą - ale ledwo, albo czasem się nawet przewracają... Komiczne. O ile uwielbiam, naprawdę uwielbiam! wysokie obcasy, więc nie chodzi mi o samą ideę śmigania na nich, o tyle zimą nie mogę na nie patrzeć, no bo jak w tym chodzić, gdy szklanka na chodniku?

No nareszcie.
Jak nie ma na chodnikach śniegu..to fajnie tak pośmigać...ale wiem sama po sobie, że nawet na stabilnym koturnie.... chodziłam pośniegu jak paralityk....modląc się w myślach..aby nie runąć przed kimś...ale podziwiam Pani , które mają odwage założyć 12 cm....i chodzić nie raz...jak pijane...bo to dla mnie tak wygląda.. ja najbardziej nosze jakieś deliaktne koturenki..albo płaskie...oficerki..a najlepiej jak mają gumową podeszwe...ona i tak się ślizga..ale mniej troszkę...

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 11:25   #3805
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
dziewczyny czy Wy pierzecie też swoje ciuchy i pościel w tym proszku dziecięcym??? Właśnie rozmawiałam z koleżanką i była zaskoczona że nie mam zamiaru tego robić..powiedziałam jej że tylko rzeczy synka piorę...a ona" no coś ty wasze też musza być w tym wyprane...przecież maluszka będziecie dotykac...może położycie w sowim łóżku"... zgłupiałam...
Ja nie piorę, siostra i kuzynka nie prała i dzieciakom nic się nie działo. Jak się okaże ze coś się dzieje, zacznę w tym prać, ale dopiero wtedy.

Black, spodenki masz rację, cudne Miałam kłopot z wyborem, najpierw wyszperałam całą górę takich maleńkich dżinsów a potem musiałam zrobić przesiew, bo bym i 300zł na nie mogła wydać. Cała masa takich ładnych ciuszków była, ale dziś z mężem jedziemy znów bo jesteśmy po wypłacie Był też cudny pajacyk z czapeczką przebranie - dynia kusiło ale nie wzięłam.
Stary 2012-12-11, 11:25   #3806
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Wychodzę dziś do domu
Super!!

Cytat:

No nareszcie.
But na szpilce zimą rozbraja mnie zawsze. Za to okej jest grubszy klockoway obcas w rozsądnej wysokości, lub koturna. Wtedy jest stabilnie chyba.

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
ja robię eksperymenty i widzę, że nie mogę jeść np. chleba czy białego czy ciemnego, muszę jeść co godzinę po kromce, ale np jogurty naturalne, kefiry, czy nawet mleko to mogę jeść dużo więcej niż jest zalecane. Nie liczę WW ale mniej więcej patrzę, nie jem ziemniaków ale na ich miejsce zjadam dużo gotowanych i surowych warzyw, słodycze jem i widzę, że wcale nie mam po nich wysokich cukrów. Za to jak zjem tylko coś tłustego to zaraz cukier 130, chociaż i tak wydaje mi się, że nie jest to jakiś mega wysoki wynik. Owoce jem i to w dużych ilościach i cukier tez jest ok. Myślę, że dobrze jest poeksperymentować i zobaczyć, od czego masz wyższy cukier a co możesz jeść. Takie jest moje zdanie.
A co do wątku słodkich mam to jestem za
No ja jem ciemny chleb i nic mi nie robi - to dzisiejsze 110 po śniadaniu to najwyższy pomiar po śniadaniu jaki miałam do tej pory, zjadłam jedną kanapkę więcej niż zawsze.

Zjadłam tego wafelka, zobaczymy co z nim będzie. A robić pomiar też po godzinie, czy po godzinie, a potem po dwóch, bo może wolniej narastać cukier??

Przesada lekka z tak szczegółowym liczeniem WW chyba, jeśli nic się nie dzieje niepokojącego i cukry są w normie.
Też jestem zdania, że trzeba troszkę posprawdzać.

I jakoś mam problem z warzywami, nie zjadam ich aż tyle..

Wątek słodkich mam założę potem - chyba, że ty byś chciała to zrobić
Stary 2012-12-11, 11:25   #3807
adusia1554
Rozeznanie

Witam mamusie. Ja nie dawno wstałam. Wczoraj już nie pisałam nie miałam siły po tych zakupach itd. Wypłukałam się prawie z całej wypłaty To rachunki, to zwykłe zakupy spożywcze, przegląd auta, i rzeczy dla Sary materac, pościel, prześcieradła, tetrówki, rajstopki, rożek i rzeczy apteczne i kasa poszła a jeszcze w tym miesiącu muszę ubezpieczenie zapłacić auta do wigili i weź żyj w tym pięknym kraju.

Ale chociaż mam już całą wyprawkę i dziś pakuję torbę

Wczoraj dostałam od męża już prezent pod choinkę, a ja dla niego jeszcze nie kupiłam Szczoteczkę elektryczną do zębów(mam hopla na punkcie higieny jamy ustnej) cieszę się jak dziecko

Muszę wstawić pranie, i obiad jakiś zrobić. Wczoraj skończyło się na obiedzie w restauracji był dewolaj (ktoś mi tu smaka narobił wczoraj) i zestaw surówek pyszne świeże objadłam się jak bąk, a TŻ jadł kluski śląskie, roladę wołową i kapuchę ale smaczne było.
A dziś ugotuję na życzenie męża jarzynową i do tego ciepłe kanapki panini.

No nic lecę nadrabiać

adusia1554 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 11:30   #3808
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
But na szpilce zimą rozbraja mnie zawsze. Za to okej jest grubszy klockoway obcas w rozsądnej wysokości, lub koturna. Wtedy jest stabilnie chyba.
No z pewnością, mi chodziło o cienkie obcasy o wysokości przynajmniej 10cm. Bo na słupkach to się łatwiej śmiga, ale na takich szpilkach? Nie wyobrażam sobie tego. Wiadomo, ładnie to wygląda, ale to jest naprawdę niebezpieczne.
Stary 2012-12-11, 11:31   #3809
mitabe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Super

Biedny ten Twój mąż. Musi się bardzo męczyć. Niestety problemy z kręgosłupem to poważna sprawa. Twój mąż nadal się rehabilituje? Sama mam skoliozę, dlatego bardzo się bałam co będzie jak zajdę w ciążę, jak ją zniesie mój kręgosłup...
To skaplikowana sprawa, w maju był u lekarza to dostał ostre leki przeciwbólowe i informację, że boli bo musi i nic nie pomoże, za pól roku rezonans i jak coś operacja. Wziął kilka razy leki, zero poprawy więc zaczeliśmy szukać pomocy na własna rękę. Trafił do dziewczyny ktora zajmuje sie rehabilitacją. Kazała odstawić leki, chodził na początku 3 razy w tygodniu, pózniej coraz rzadziej. Ciągle robił cwiczenia pilnował postawy odpowiedniej i w końcu dysk się odblokował i jest na miejscu. Teraz ćwiczy dalej w domu ale dodatkowo chodzi bo po takim czasie mabroblemy ze sciegnami i miesniem nogi.
Trochę kasy nas to kosztowało , ale pomaga, a ci lekarze to powinni wszyscy dostać zakaz wykonywania zawodu. Tylko pod nóż i leki, zero prawdziwej pomocy i starodawne metody rehabilitacji - prądem.

Wam tez sie tak tnie wizaz?

Stary 2012-12-11, 11:44   #3810
misia1505
Rozeznanie

Cytat:

No nareszcie.
Ja bardzo lubię chodzić na obcasach, może to się wydaje dziwne ale niektóre szpilki są bardziej stabilne na śniegu niż płaskie buty, chyba że ktoś przesadzi z wysokością. nie ma marsi bo by się wypowiedziała.

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Mitabe a twój mąż nie jest przypadkiem zawodowym kierowcą? często kierowcy tirów mają takie problemy.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości