|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII
Napisze wam tylko że czekam na wyniki moczu mają być po 15 strasznie sie przejełam tym puchnięciem ale musi być dobrze Juluś szaleje w brzuchu więc ok odezwe się wieczorkiem
|
#3872 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3873 | |
|
Zakorzenienie
|
witam Was po południowej drzemce
![]() Cytat:
mam dziś wizytę i jakoś brzuch mnie chyba z nerwów zaczął boleć. Słuchajcie, czy chodzicie na wizytę same, czy Wasz tż Wam towarzyszy? |
|
|
|
|
#3874 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Witam Was. Byłam dzisiaj na wizycie.Z moczem wszystko dobrze tylko krew nie za dobrze.Mam anemie ciągle.Przepisała mi tardyferon fol. Słyszałam tętno dzidzi serducho bije mocno Zbadała mnie na paciorkowca. Następną wizyte mam 2 stycznia i na nast wizycie da mi skierownie na usg. A teraz idę was nadrobić
|
#3875 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale do gabinetu nie wchodzi, sama sobie tam radzę
|
|
|
|
|
#3876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak ma wolne, to raczej tez chodze sama, jakos nie widze potrzeby w ciaganiu go tam skoro i tak pewnie siedzialby w poczekalni. Byl tylko na usg genetycznym i polowkowym. |
|
|
|
|
#3877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też się powoli zaczynam wizytą dzisiejszą stresować. |
|
|
|
|
#3879 |
|
Zakorzenienie
|
laurka a o której masz wizytę?
|
|
|
|
#3880 |
|
Lurker ;)
|
Ewulkaaa- moj tez nie lubi obcasow
tzn sa ok do jakiejs wysokosci, z lasek w 12cm ledwo chodzacych sie smieje. Prawda jest taka, ciezko znalezc pieknie,zgrabnie chodzaca sarenke na 12 cm szpilach. Jak sie znajdzie to tylko podziwiac Do teraz podziwiam moja mame biegajaca na obcasach :PJa na wizyty chodze sama, na usg 3d bylismy razem, pierwszy zauwazyl pipke ![]() Szukam dla malej stroju prosiaczka, tak myslalam ze poki nie bedzie na tyle swiadoma to mozna troche jajcow sobie z niej porobic i pokazac zdjecia za 15 lat
|
#3881 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ninagg, 3mam kciuki za Ciebie i maleństwo ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Czasem mniej czasem więcej. Szwagierka natomiast do porodu nie miała ani kropli. Trzeba się po prostu przyzwyczaić.Cytat:
3mam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty
Edytowane przez aniolekKB Czas edycji: 2012-12-11 o 14:02 |
||||
|
|
|
#3882 |
|
Zadomowienie
|
strasznie, strasznie, strasznie boli mnie podbrzusze, az mi lewa noge rwie. Ide wziac ciepla kapiel,moze pomoze
|
#3883 |
|
Zakorzenienie
|
Illusion ... ja nie wiem...jeszcze nie przyszedł mi ten kocyk...ale jedna strona jest milusia druga to chyba taka bawełniana...ja zamówiłam jeszcze taki zwykły z mikrofibry..za 23 zł... (http://allegro.pl/koce-koc-mikrofibr...762456355.html ) starczy czy jeszcze jakiś potrzeba??
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2012-12-11 o 14:08 |
|
|
|
#3884 |
|
Zakorzenienie
|
Jak kąpiel nie pomoże, to na IP!!!
|
|
|
|
#3885 |
|
Zakorzenienie
|
Nancy, moj byl na wazniejszych usg
. Bo ja to zawsze zapominam co ginka mowila, albo o co mam zapytac.. z reszta tez mial do niej kilka pytan wiec byl ze mna na sylwestrowa wizyte tez pewnie pojdziemy razem, bo skoro juz ze mna przyjedzie to dlaczego niby milaby siedziec w poczekalni . To nasza wspolna ciaza i wszystko co jej dotyczy dotyczy rowniez jego |
|
|
|
#3886 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3888 |
|
Wtajemniczenie
|
Lenova
super że Cię wypuszczają uważaj na siebie
|
|
|
|
#3889 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ostatnio ginka mi powiedziala, ze nospe moge brac do 37 tygodnia, wie ktoras dlaczego? Bo ja oczywiscie nie spytalam od razu
|
|
|
|
#3890 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to ja nie wiedziałam podejrzewam, że Nospa ma właściwośći rozkurczowe więc mogłaby wpłynąć na wcześniejszy poród... ale pewna nie jestem.
|
|
|
|
|
#3891 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Do wycierania to naprawdę wsio rawno jaki rozmiar, w takim przypadku jedyna wada to to że się gorzej składają, trzeba patrzeć który bok z którym bo potem wychodzą kosteczki różnych rozmiarów i źle się w szafie układa ![]() Cytat:
A nuż będziesz mieć taki poród że ledwo zauważysz że rodzisz. Jak leżałam w szpitalu to była ze mną na sali dziewczyna parę dni przed terminem, nic nie wskazywało na to że będzie rodzić, zero objawów, skurczyki na ktg marniutkie, ale jej lekarz prowadzący stwierdził że chce ją przez weekend przetrzymać w szpitalu bo w poniedziałek na jego dyżurze spróbują urodzić. W nocy z niedzieli na poniedziałek nagle wpada położna z tą dziewczyną (coś tam zarejestrowałam przez sen że wcześniej wstawała z papierem do wc), świeci światło, ja nieprzytomna pytam co się dzieje. Okazało się że dziewczynie się wydawało że chce jej się kupę no to poszła do łazienki ale nic nie wychodziło a jej się dalej chciało, poszła zapytać położnych czy to normalne, wzięły ją na fotelik a tam rozwarcie na 7 No to się dziewczyna spakowała i powędrowała na porodówkę, raz dwa się uwinęła a to był jej pierwszy poródCytat:
Cytat:
Toż przecież mamy 11 grudnia, masz jeszcze dwa miechy prawie, zdążyłabyś przygotować wyprawkę dla ośmioraczków a co dopiero dla jednego małego dzieciątka Mam wrażenie że się mamusie lutowe do styczniowych porównują i przez to im wychodzi że są opóźnione w przygotowaniach, a tu przecież jest zasadnicza różnica czy się ma termin na początek stycznia czy na połowę lutego... Tak że zalecam spokój, to nie stan wojenny żeby w sklepach był tylko ocet, wszystko można w razie potrzeby choćby i w jeden dzień kupić ![]() Cytat:
Nie mają ale też i nie jest to konieczne zwyczajnie, podwijasz na góze kawałeczek pieluszki, a pępek odpada w ciągu kilku dni. Ja trafiłam na wycięcie tylko w Bella Happy, ale same pieluszki dupiate, twarde bardzo, olałam./QUOTE] Szaja ma rację, ten patent z wycięciem niepotrzebny zupełnie. Ja kupiłam na początku Bellę, na szczęście małe opakowanie, i były beznadziejne, chyba nawet nie dokończyłam opakowania. Potem Pampersy, ze dwa razy się bawiłam w wycinanki i robiłam wycięcie na pępek, potem mi się znudziło i po prostu podwijałam górną część żeby pępka nie zakrywała, też było dobrze Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3892 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3893 |
|
Zadomowienie
|
Nancykenator widzę żeś z Krakowa i lutowa
Gdzie będziesz rodzić?
|
|
|
|
#3894 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3895 |
|
Zakorzenienie
|
to ile macie tych kocyków dla maluszka??2...3???
|
#3896 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3899 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://allegro.pl/kocyk-misio-akryl-...841436518.html Był bardzo przydatny przy Karince i nic się z nim nie dzieje, więc Majusi też się przyda
Edytowane przez e_vel Czas edycji: 2012-12-11 o 14:46 |
|
|
|
|
#3900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo potem przecież można spokojnie rodzić :P to PO CO powstrzymywać skurcze no - spą??
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:27.

Na pewno będzie wszystko ok!

Ale do gabinetu nie wchodzi, sama sobie tam radzę

niby wiem, że może się pojawić wcześniej, ale się przestraszyłam
w ogóle mąż wczoraj stwierdził, że brzuch mi się obniżył
boję się, coraz bardziej się boję, a im bliżej tym wręcz ten strach mnie paraliżuje... 
Czasem mniej czasem więcej. Szwagierka natomiast do porodu nie miała ani kropli. Trzeba się po prostu przyzwyczaić.

to ja nie wiedziałam
podejrzewam, że Nospa ma właściwośći rozkurczowe więc mogłaby wpłynąć na wcześniejszy poród... ale pewna nie jestem.