Mamy lipcowo-sierpniowe 2013 - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-11, 16:11   #3271
Margosia__
Zakorzenienie

Dot.: Mamy lipcowo-sierpniowe 2013

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
no to może zapłodnienie było w poprzedni cyklu , jakoś tak spóźnione hahaha
Niepokalane poczęcie, bo bez dostępu do męża mojego

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
Neni1984 i Margosia ja mam wizyte na 18,30 mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok, mi nic nie mowil ze bedzie robil jakies pomairy, ale bardzo mi na tym zalezy bo to wtedy bedzie 11-12 tc wiec juz mozna, tym bardziej, ze mowil ze wizyte pozniej bede miala raz na meisiac jak wsztstko bedzoe dobrze

Mi też wcześniej nie mówiła, ze będzie mierzyć, tylko powiedziała, ze usg zrobimy ale to już się domyśliłam

Więc możesz mieć mierzenie właśnie tak standardowo na wizycie jak ja
I mam nadzieję, że Dzidziol się ładnie ustawi i pokaże wszystko co trzeba sprawdzić

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 16:11   #3272
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
wlasnie ostatnio mialam bardzo rozne cykle i wsumie niewiem ok 32 dni itp ale wiem ze zmajstrowalismy 1 listopada to wychodzi jakos 6tydz6dzien ale czy do tego sie dodaje 2 tygodnie? bo jak czytam o 6 tyg to tak dzieciaczki sa malutkie tzn po 2 mm a moje ma juz cm ! eh niewiem nic..

wyszlo mi 3,71 ...

poprosilam lekarza zeby mi zmienil luteine na duphaston bo nie dam rady juz ssac jej i na szczescie bez problemu zamienil.
Mi na ostatniej wizycie wyszło że dzidzi miało 1,1cm a wiek ciąży był:
wg. usg 7t2d
wg. OM 7t6d
a od dnia zapłodnienia 5t5d
więc wszystko z twoją dzidzią ok

kallisto89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 16:18   #3273
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
d0tkaaa w ogóle to gratulacje za wizytę i za serduszko i w ogóle
dziekuje;*

teraz proboje rozkminic ktory to ten tydzien ale zostaje przy tym ze wedlug usg wychodzi 6t6d a wedlug norm wychodzi 8t1d:P

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 16:22   #3274
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
dziekuje;*

teraz proboje rozkminic ktory to ten tydzien ale zostaje przy tym ze wedlug usg wychodzi 6t6d a wedlug norm wychodzi 8t1d:P
W sumie wychodzi wg usg 7 (zaraz 8) wg norm (jakich?) 9... więc to tylko tydzień różnicy

ja bym brała ten wyższy tydzień może dzięki temu mdłości szybciej się skończą?
bo ja niby w tym 14 się teraz bujam ale jakoś mi dalej niedobrze
bosz... ale mam poczucie humoru

Mały
Stary 2012-12-11, 16:28   #3275
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
dziekuje;*

Policz tygodnie od ostatniej miesiączki.
Pokażę Ci na swoim przykładzie:
Ja miałam OM 13.10.
I tak:
13-19: 1 tydzień
20-26: 2
27-2: 3
3-9: 4
10-16: 5
17-23: 6
24-30: 7
1-7: 8

czyli dzisiaj mam 8 tydzień 3 dzień (czyli rozpoczęty 9 tydzień)

Jak chcesz, możesz liczyć od zapłodnienia, ale to bardzo mało popularna metoda, bo mało kto zna ten dzień A wszystkie kalendarze ciążowe podają informacje o dziecku w danym tygodniu właśnie na podstawie wieku z OM.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 16:35   #3276
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kallisto89 Pokaż wiadomość
gratuluję serduszka:jup i:
Ja też wg usg jestem w 9t0d a wg naszego przytulania (bo też wiemy kiedy utrafiliśmy) 7t2d i też miałam dylemat o którym tyg mówić, ale mówię o tym wg usg bo wiek ciąży podaje się właśnie z tym dodatkiem 2 tyg, czyli mniej więcej od OM. U nas wszystkie terminy ładnie się pokrywają więc nie mam problemu ale u ciebie widzę większy rozstrzał więc sama nie wiem
Ale wiem, że jak jesteś np w 7 tyg od zapłodnienia to czytasz o ciąży 9 tyg.
Tu masz fajne filmiki, w których jasno wszystko wyjaśniają http://www.mamazone.pl/kalendarz-ciazy.aspx
ja to zawsze cos mam nakombinowane :P

OM (pierwszy dzien) wypadal na 6,10,2012 - to wychodzi 10 tydzien.
Wedlug USG wychodzi 6t6d
A wedlug tego kiedy trafilismy cos okolo 6tyg :P

No i badz tu madry ..:P i co jesli przyjme forme ta z usg 6t6d to mam do tego dodac te 2 tyg orietacyjne?:P bo to wychodzi 8 tydz:P

sory ze was zanudzam

a i dziekuje wszystkim

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ----------

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38082801]Tak, bo wiek ciąży liczy się od 1 dnia ostatniej miesiączki.

A TSH faktycznie trochę wysokie, pewnie Ci endo da tabletki na zbicie. Ale przed wizytą u endo zrób sobie jeszcze ft3 i ft4. Najlepiej weź skierowanie na te badania.

PS. Oczywiście gratuluję udanej wizyty [/QUOTE]
wiem wlasnie bede musiala to zrobic,gin mowil ze pewnie eutyrox czy jak to sie tam pisze mi przepisze endo.. ale na szczescie nie zagraza to dzidziusiowi ( moj gin nawet powiedial ze pomoze?:P)

Zuza

Razem
Stary 2012-12-11, 16:36   #3277
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

dotka Ty się martw żeby dziecko było zdrowe, a nie ile dni w tą czy w tamta. to nie ma znaczenia.
dzień seksu nie równa się z dniem zapłodnienia. plemniki mogły przetrwać w Tobie nawet do 72 godzin, także do zapłodnienia mogło dojść 3 dni po stosunku,a zanim się jajeczko zagnieździło kolejnych kilka dni, i stąd te 6 dni różnicy, pomiędzy seksem a zapłodnieniem

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 16:38   #3278
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
W sumie wychodzi wg usg 7 (zaraz 8) wg norm (jakich?) 9... więc to tylko tydzień różnicy

ja bym brała ten wyższy tydzień może dzięki temu mdłości szybciej się skończą?
bo ja niby w tym 14 się teraz bujam ale jakoś mi dalej niedobrze
bosz... ale mam poczucie humoru
norm ze dodaje sie 2 tygodnie:P

Zuza

Razem
Stary 2012-12-11, 16:40   #3279
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
norm ze dodaje sie 2 tygodnie:P
Nigdy nie czytałam o takich normach :P
Gdyby każda z nas miała owulkę 14 dni po miesiączce, to wtedy mogłaby być taka norma, ale jak ktoś ma owulkę w 25 dniu cyklu, to może sobie dodać i 3 tygodnie i i tak inaczej wyjdzie :P

Policz sobie tak, jak Ci napisałam i nie przejmuj się tym tak. Ważne, że dzidziuś rośnie.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 16:41   #3280
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
dotka Ty się martw żeby dziecko było zdrowe, a nie ile dni w tą czy w tamta. to nie ma znaczenia.
dzień seksu nie równa się z dniem zapłodnienia. plemniki mogły przetrwać w Tobie nawet do 72 godzin, także do zapłodnienia mogło dojść 3 dni po stosunku,a zanim się jajeczko zagnieździło kolejnych kilka dni, i stąd te 6 dni różnicy, pomiędzy seksem a zapłodnieniem
o to przede wszystkim porostu mam takie sobie Myślenice w głowie z nudów :P

poprostu mysle jak ktos mnie zapyta to co mowic?:P prawie 7 tydz czy 9?:P

sory ze zanudzam bardzo Was przepraszam:P

Zuza

Razem
Stary 2012-12-11, 16:45   #3281
stokrotka24
Zakorzenienie

dzień dobry
Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
WildOrchid musisz byc silna teraz, wiem ze to trudne, ale musisz!!
Neni1984 i Margosia ja mam wizyte na 18,30 mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok, mi nic nie mowil ze bedzie robil jakies pomairy, ale bardzo mi na tym zalezy bo to wtedy bedzie 11-12 tc wiec juz mozna, tym bardziej, ze mowil ze wizyte pozniej bede miala raz na meisiac jak wsztstko bedzoe dobrze
trzymam kciuki za wizytę
Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
WildOrchid trzymamy kciuki, żeby było dobrze.

Zachciało mi się kakao mimo, że słodkie przestałam jeść bo mnie odrzuciło. Pycha. Córka mi zasnęła, mimo, że to ja chciałam pospać.
Aha mąż przyniósł choinkę, ale poczekamy jak mała się obudzi to ją wniesie do domu i zaczniemy ubierać. Ale będzie szczęśliwa Wcześniej jak rozmawiałyśmy o choince to powiedziała, żeby tata dużej nie przynosił bo zrobi sobie gagę! Skąd jej takie myśli przyszły to nie wiem.

Edit: a ja wizytuję w pt. Ktoś ze mną?
mi też wczoraj się zachciało kakao i też nie mam ostatnio pociągu do słodkiego. ja mam wizytę w czwartek

Cytat:
Napisane przez AgaPlast Pokaż wiadomość
ktos moze wie dlaczego niektóre moje odpowiedzi sie pojawiaja od razu a nie które ladują najpierw u moderatora i nie wiadomo kiedy beda?
Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Błagam o radę.O pomoc! Otóż oświeciło mnie. Przecież mój szwagier jest wędkarzem, takim wręcz zapaleńcem, więc pomyślałam, że prezent może być z tej właśnie kategorii, ale tu zaczyna się problem- Jaki dokładnie prezent. Może macie mężów, ojców, braci wędkarzy i pomożecie? Zanęty, podbieraki, jakieś spławiki, zestawy? Może jest coś co wędkarzowi zawsze się przyda i z czego będzie zadowolony?
moja koleżanka kiedyś swojemu mężowi kupowała jakiś taki namiot półotwarty aby mógł siedzieć nad woda, ale nie wiem jak to dokładnie się nazywa

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny
Jestem nowa na Waszym wątku
Ciąża wg usg ok. 7 tydzień, terminu jeszcze nie znam, za tydzień będziemy z ginem zakładać kartę ciąży..zapewne końcem lipca, początkiem sierpnia 2013 będzie można się spodziewać dzidzi
Z mężem planowaliśmy pomyśleć o staraniach nad bobasem od nowego roku..podkreślam 'pomyślec'..ale dzidzia przydarzyła się szybciej I w sumie tak jest najlepiej, bez planowania, zastanawiania się, próbowania trafić w ten właściwy dzień, by się 'coś' poczęło A tak niespodzianka zupełna.
Na razie nie chwaliliśmy się ani rodzinie, ani przyjaciołom...czekamy do świat, bo to idealny czas na takie niespodzianki Nie chcemy też za wcześnie, żeby nie zapeszyć...póki co na usg wszystko wyglądało prawidłowo i co tydzień w kościółku modlimy się o to, by nasza dzidzia kolejny tydzień rozwijała się zdrowo i prawidłowo

Pozdrawiam
cześć, witaj z nami

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Witam
nie nadrobie was poki co - Marysia chora nadal, do tego zarazila mnie, z nosa mi sie leje i gardlo boli.

Bylam dzis na wizycie z fasolka ok, mialam wygieta macice, ale jakos udalo nam sie uchwycic bijace serduszko i zmierzyc fasolke 1,53 cm mierzy kolejna wizyta 3 stycznia. A zwolnienie wypisza mi 27 grudnia bez wizyty, wiec spoko luzik. A i schudlam 1 kg. Ale lekarz pocieszyl mnie ze 1-2 tyg i mdlosci mina.

Lece odpoczywac i cherbatki z miodem sie napic.
super, że z dzidzią wszystko w porządku

Cytat:
Napisane przez WildOrchid Pokaż wiadomość
Dziewczyny! Jestem załamana, nie wiem gdzie szukać pocieszenia... W zeszłym tygodniu trafiłam do szpitala z bólami brzucha. Bóle szybko minęły, badanie ginekologiczne nic złego nie wykazało, ale wysłali mnie jeszcze na USG. Byłam pewna, że to już tylko formalność, wszystko wydawało się OK. To był 11 tydzień ciąży. I nagle: 5mm przezierności karkowej - powiedzieli, że na 90% dzieciątko jest bardzo chore - albo wada genetyczna albo serduszka. To moja pierwsza ciąża, mam 24 lata, w rodzinie nikogo z takimi wadami...Jutro kolejne USG i test podwójny... Od kilku dni przezywam z TŻ najgorsze chwile w życiu...
przykro mi kochana, może akurat jutro co innego wyjdzie na usg, trzymam za to mocno kciuki
Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Zapomniałam....śniło mi się pół nocy, że karmie moje dziecko piersia.....

Cudowne uczucie
super sen, mi też się tez to raz śniło a dzisiaj miałam niefajny dzień, że poszłam do łazienki a tam okres dostałam i pełno krwi okropny sen
Cytat:
Witam,
można się dołączyć? Podczytuję Was od zeszłego miesiąca bo miałam cichą nadzieję być już z wami(wszystkie objawy ciążowe ) ale przyszła @ i tyle) w tym miesiącu zero objawów nawet tych typowych na @(tylko kawa mi nie wchodzi i pic mi sie chce strasznie) wieć zrobiłam dzisiaj test przed terminem spodziewanej @ i od razu grube krechy )) jeszcze jestem w tym pozytywnym szoku. Ale trochę o mnie mam 31 lat jak urodze bede miec 32 z TZ staralismy sie od jakiegos czasu ale na zasadzie niech nas życie zaskoczy a od 2 cykli przyłożylismy sie do roboty i mamy efekt ) ostatnia @ 15.11 więc termin z kalkulatora wypada 22.08. ) Muszę się trochę ogarnoąć bo w ogóle nowicjuszka forum wizaż jestem )
hej witaj z nami

Cytat:
Napisane przez Myszolka91 Pokaż wiadomość
hej. Moge sie dolaczyc?
W miolajki dowiedzialam sie ze jestem w 4tyg ciazy! Termin porodu to 29 lipca mam nadzieje ze upalow nie bedzie.
hej pewnie, ze możesz, a kiedy miałaś ostatnią @? bo mi ten sam termin wychodzi ale ja mam dzisiaj 7 ty1dz wg kalkulatorów

robiłam dzisiaj pizze z którejś z was przepisu, wyszła bardzo dobra tylko chyba za dużo drożdży dałam bo ciasto jak szalone wyrosło

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 16:45   #3282
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
o to przede wszystkim porostu mam takie sobie Myślenice w głowie z nudów :P

poprostu mysle jak ktos mnie zapyta to co mowic?:P prawie 7 tydz czy 9?:P

sory ze zanudzam bardzo Was przepraszam:P
Nie zanudzasz... tylko też już się pogubiłyśmy
Mów, że koniec 2 miesiąca albo początek 3

a 6t6d toż to prawie 8 tydzień (my liczymy z ginem rozpoczęte

Mały
Stary 2012-12-11, 16:49   #3283
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez strawberry162 Pokaż wiadomość
Kobitki stawiam całą zgrzewkę soczku każdej!!!
Z okruszkiem wszystko w porządku Słyszałam serduszko:lov e: Coś pięknego! Widziałam rączki, nóżki Puszek ma 3.2 cm 3.2 cm szczęścia No i tak słodko się ruszał
Jestem baaardzo szczęśliwa 10 tc (9t1d) potwierdzony
W przyszły czwartek tj. 20.12 mam badanie prenatalne
Dziękuję Wam za kciuki Bardzo się przydały

A no i jestem bardzo zadowolona z mojego nowego ginekologa Poświęcił nam 1godz, wszystko opowiadał na spokojnie Tż nie był przy USG ale pan dr je tak jakby nagrał i jak już skończył badanie to tż przyszedł i oglądał powtórkę CHyba mu się podobało

Małaczarnakejt Gratujule udanej wizyty

A teraz to ja idę spac bo okropnie boli mnie głowa i jest mi niedobrze przez to
Dobranoc Słoneczka
gratuluję udanej wizyty, cieszę się, ze z dzidzią wszystko dobrze

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
to ja wznoszę toast zieloną herbatą

Dziewczyny jak się ma wasza cera?? Ja mam pryszcza na pryszczu, normalnie czuję się jakbym miała *naście a nie *dzieści lat
ja też cała wysypana jestem jak przed @, masakra

Łukaszek
Stary 2012-12-11, 16:50   #3284
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Nie zanudzasz... tylko też już się pogubiłyśmy
Mów, że koniec 2 miesiąca albo początek 3

a 6t6d toż to prawie 8 tydzień (my liczymy z ginem rozpoczęte
no wlasnie czyli na samym poczatku sama sobie z suwaczkiem najlepiej policzylam hahaha mowie iz to 8 tydzien:P przez tydzien haha:P

dzieki za pomoc moje drogie;*

(z ginem rozpoczete?:P)

a wogole co ile chodzicie na usg i na wizyte kontrolna( prywanie) bo ja co 3 tyg bede musiala jezdzic po l4 ale nie oplaca mi sie co 3 tyg robic usg i wizyte miec pelna bo zbankrutuje:P itptaki optymalny czas to ok 1,5miesiaca?

Zuza

Razem
Stary 2012-12-11, 16:51   #3285
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

jak mnie ktos pyta o wiek ciazy zawsze mowie ten z OM, bo z usg po Marysi wiem juz jakie sam wahania i u mnie nijak sie mialy do terminu porodu. Dzis z usg mi wyszedl 7t4d a wg OM mam dokladnie 8 tydzien. A inny pomiar dal 6t6d, wiec za kazdym usg, wiek ciazy bedzie inny.

Witam nowe mamusie juz wiecej sierpniowych mamy

kallisto postaram sie bywac czesciej ale nie obiecuje

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 16:54   #3286
Margosia__
Zakorzenienie

Wizyty na początku raz na miesiąc
A z usg to ja mimo, że prywatnie to nie mam na każdej wizycie,
w 9t kobieta mi zrobiła na takim przedwojennym sprzęcie, żeby zobaczyć czy serduszko ładnie bije... potem w 12t miałam prenatalne już na porządnym sprzęcie i następne usg- połówkowe będę mieć około 21 tygodnia A na nastepnej wizycie bez usg tylko badanie

Mały
Stary 2012-12-11, 16:55   #3287
AgaPlast
Zadomowienie

Ja te ż mam od wczoraj smaka na pizze ale taką swoją domową wiec od dwóch dni siedzę przy piekarniku. I koniecznie ostra i duuuuuuuuuuuużo czosnku Tak przy okazji jest tu jakaś wegetarianka?
AgaPlast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 16:58   #3288
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Ja te ż mam od wczoraj smaka na pizze ale taką swoją domową wiec od dwóch dni siedzę przy piekarniku. I koniecznie ostra i duuuuuuuuuuuużo czosnku Tak przy okazji jest tu jakaś wegetarianka?
mnie sie nie chce robic, a dostalam sos z duza iloscia czosnku i mnie odrzucilo, zjadlam w koncu bez.

U mnie w cenie wizyty jest USG, wiec luzik. Milo popatrzec na malucha na kazdej wizycie. Za to odmiana, morfologia i mocz co druga wizytyte bede miala, o ile wyniki beda dobrze wychodzic.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2012-12-11, 16:58   #3289
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
no wlasnie czyli na samym poczatku sama sobie z suwaczkiem najlepiej policzylam hahaha mowie iz to 8 tydzien:P przez tydzien haha:P

dzieki za pomoc moje drogie;*

(z ginem rozpoczete?:P)

a wogole co ile chodzicie na usg i na wizyte kontrolna( prywanie) bo ja co 3 tyg bede musiala jezdzic po l4 ale nie oplaca mi sie co 3 tyg robic usg i wizyte miec pelna bo zbankrutuje:P itptaki optymalny czas to ok 1,5miesiaca?
a na dłużej niż 3 tygodnie nie wypisuję L4? to chyba ja też będę miała tak często wizyty, 1,5 miesiąca to chyba za rzadko, normalnie raczej co miesiąc się chodzi. Co do kasy, to jest niestety bardzo duży wydatek, do tego tabletki, ale co tam dla dzidzi wszystko

Łukaszek
Stary 2012-12-11, 17:02   #3290
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Wizyty na początku raz na miesiąc
A z usg to ja mimo, że prywatnie to nie mam na każdej wizycie,
w 9t kobieta mi zrobiła na takim przedwojennym sprzęcie, żeby zobaczyć czy serduszko ładnie bije... potem w 12t miałam prenatalne już na porządnym sprzęcie i następne usg- połówkowe będę mieć około 21 tygodnia A na nastepnej wizycie bez usg tylko badanie
to ja tez tak mniej wiecej co miesiac bede chodzic..
ja mam smaka na nutelle ide zrobic kanapke dzieki za pomoc odezwe sie pozniej

---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ----------

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
a na dłużej niż 3 tygodnie nie wypisuję L4? to chyba ja też będę miała tak często wizyty, 1,5 miesiąca to chyba za rzadko, normalnie raczej co miesiąc się chodzi. Co do kasy, to jest niestety bardzo duży wydatek, do tego tabletki, ale co tam dla dzidzi wszystko
no to tak co miesiac wlasie mam zamiar chodzic.. no on mowil ze nie mozna wystawiac na dluzej niz 3 tyg wiec niewiem na szczescie to nie odplatnie i miedzy pacjentkami.. no wiem ze to wszystko kosztuje ale dziecko jest najwazniejsze wiadomo
kazal mi zazywac jeszcze magnez b6 (wielkie tabletki na szczescie mozna je przekroic na pol:P podobno pani w aptece tak mowila..:P) i pytalam o 3d mowil ze on tu nie robi bo ma tyle pacjentek ze presja czasu a to badanie trwa godzine..niewiem ale pewnie je gdzies zrobie hehe

Zuza

Razem
Stary 2012-12-11, 17:03   #3291
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
mnie sie nie chce robic, a dostalam sos z duza iloscia czosnku i mnie odrzucilo, zjadlam w koncu bez.

U mnie w cenie wizyty jest USG, wiec luzik. Milo popatrzec na malucha na kazdej wizycie. Za to odmiana, morfologia i mocz co druga wizytyte bede miala, o ile wyniki beda dobrze wychodzic.
Ja mam mocz na każdą mieć, a morfologia na razie co 2-gą
Co mnie przeraża, bo zawsze mam shizę przed nasikaniem do tego pojemnika i wytrzymaniem z sikaniem do 7-rano

Cytat:
A mi znów nie dobrze
Jak tak dalej pójdzie to okaże się, że w pierwszym trymestrze nie miałam tak często mdłości jak teraz

Mały
Stary 2012-12-11, 17:04   #3292
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
ja na czosnek od kilku dni nie mogę patrzeć, odrzuca mnie, dzisiaj robiłam sos czosnkowy dla tz do pizzy i myślałam, że zaraz do kibelka będę lecieć

Łukaszek
Stary 2012-12-11, 17:05   #3293
d0tkaaa
Zakorzenienie

a i tez mi kazal mocz zrobic na nastepna wizyte ... lece pa.

Zuza

Razem
Stary 2012-12-11, 17:07   #3294
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ----------

no to tak co miesiac wlasie mam zamiar chodzic.. no on mowil ze nie mozna wystawiac na dluzej niz 3 tyg wiec niewiem na szczescie to nie odplatnie i miedzy pacjentkami.. no wiem ze to wszystko kosztuje ale dziecko jest najwazniejsze wiadomo
kazal mi zazywac jeszcze magnez b6 (wielkie tabletki na szczescie mozna je przekroic na pol:P podobno pani w aptece tak mowila..:P) i pytalam o 3d mowil ze on tu nie robi bo ma tyle pacjentek ze presja czasu a to badanie trwa godzine..niewiem ale pewnie je gdzies zrobie hehe
ja brałam magnez na początku bo mnie nogi ciągły i pachwiny ale ginka kazała odstawić. Moją tabletkę można na pół rozkroić ale się ciężko je połyka bo nie są pokryte tą warstwą co się ślizga. Ale pewnie zależy to od firmy. Szkoda, że L4 jest tylko na 3 tygodnie

Łukaszek
Stary 2012-12-11, 17:23   #3295
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

z Marysia co wizyte mialam miec mrofologie i mocz, a teraz powiedzial dr ze co druga pod warunkiem, ze beda prawidlowe i wizyte mam za 3 tyg maz bulwersa mial, ze nie wzielam go na usg - mowie ze i tak by nic nie zobaczyl wiec po co, a po drugie musial zostac z Marysia.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2012-12-11, 17:23   #3296
AgaPlast
Zadomowienie

Właśnie TZ wraca ze służbowego wyjazdu; Ale będzie miał niespodzianke nic nie wie ze zatestowałam rano i zdałam
AgaPlast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 17:29   #3297
Guuusiaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
A ja jutro 8 W końcu na babystrology będę miała te wymarzone dłuższe rączki i nóżki
A u mnie jutro zaczyna się 7 Tydzień

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki Byłam dziś na badaniach: VDRL, HCV przeciwciała, glukoza, przeciwciała odpornościowe (t. Coombosa). Ktoś wie co jest czym?? No glukoza to proste
Jeszcze HIV muszę zrobić, ale to jutro w szpitalu zrobię, bo jest za darmo
Też dziś jestem po tch badaniach, i jeszcze kilku innych... masakra...
Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny
Jestem nowa na Waszym wątku
Ciąża wg usg ok. 7 tydzień, terminu jeszcze nie znam, za tydzień będziemy z ginem zakładać kartę ciąży..zapewne końcem lipca, początkiem sierpnia 2013 będzie można się spodziewać dzidzi
Z mężem planowaliśmy pomyśleć o staraniach nad bobasem od nowego roku..podkreślam 'pomyślec'..ale dzidzia przydarzyła się szybciej I w sumie tak jest najlepiej, bez planowania, zastanawiania się, próbowania trafić w ten właściwy dzień, by się 'coś' poczęło A tak niespodzianka zupełna.
Na razie nie chwaliliśmy się ani rodzinie, ani przyjaciołom...czekamy do świat, bo to idealny czas na takie niespodzianki Nie chcemy też za wcześnie, żeby nie zapeszyć...póki co na usg wszystko wyglądało prawidłowo i co tydzień w kościółku modlimy się o to, by nasza dzidzia kolejny tydzień rozwijała się zdrowo i prawidłowo

Pozdrawiam
Witam

Cytat:
Dziewczyny! Jestem załamana, nie wiem gdzie szukać pocieszenia... W zeszłym tygodniu trafiłam do szpitala z bólami brzucha. Bóle szybko minęły, badanie ginekologiczne nic złego nie wykazało, ale wysłali mnie jeszcze na USG. Byłam pewna, że to już tylko formalność, wszystko wydawało się OK. To był 11 tydzień ciąży. I nagle: 5mm przezierności karkowej - powiedzieli, że na 90% dzieciątko jest bardzo chore - albo wada genetyczna albo serduszka. To moja pierwsza ciąża, mam 24 lata, w rodzinie nikogo z takimi wadami...Jutro kolejne USG i test podwójny... Od kilku dni przezywam z TŻ najgorsze chwile w życiu...
Kochana bądź dobrej myśli i staraj się nie denerwować wiem że nie jest to proste ale nerwami nie pomożesz dziecku,
Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze

Cytat:
Dziękuję Wam za ciepłe słowa. Sama nie wiem czego się chwytać... lekarze w szpitali powiedzieli, żebym specjalnie nie podjudzała w sobie nadziei, w Internecie zaś czytam o przypadkach takiej i wyższej przezierności z dobrym zakończeniem...

Wszystko spadło na nas jak grom z nieba. Wchodzę na usg szczęśliwa, że zobaczę swoją Żabcię, a wychodzę sluchając o tym, że większość "tych" wad jest letalna i mogę ciąży nie skończyć, albo będzie mi proponowana terminacja ciąży w przypadku poważnych wad ;( A ja tak bardzo chcę tylko zdrowego dzidziusia, czy to tak wiele? Od kilki dni nie potrafię cieszyć się ciążą... nie wiem czy będę mamą, czy doczekam się brzuszka. Mój TŻ ciągle do brzuszka mówi, mówi "Kocham Was" a ja wariuję ze strachu...
Bo twój Tż jest dobrej myśli i wierzy żę wszystko będzie dobrze

Cytat:
wróciłam dziewczynki! teraz ja stawiam soczki Słychać serduszko i widać jak bije mocno! super uczucie oczywiście lży poleciały moja kruszynka ma centymetr!
Wszystko w porządku no może oprócz tego ze wynik TSH mi wyszedł nie zaciekawy i muszę się zgłosić do endokrynologa,czy któraś z was ma tez coś z tarczyca w ciąży?

Jedynie co mnie denerwuje to to ze według OM jestem w 9tyg według usg 6w6dzien ( i tak tez wychodzi od "tego"razu naszego celnego:P) ale wiem ze mniej więcej dodaje się plus dwa tyg wiec wychodzi na to ze 8 tydzień wiec powiedzcie mi jak ktoś mnie zapyta który to tydzień to co mam mówić!:P na pewno wiecie o co mi chodzi no i jak czytam na necie o poszczególnym tygodniu to mam czytać o 8 czy 6 ?eh!
Super Ja si nie mogę doczekać aż usłyszę serduszko mojej kruszynki mam andzieję że w poniedziałek ja będe stawiać soczki

Ale pięknie biało za oknem

08.08.2013 r. Nasze Życie Nabrało Sensu Synuś

Rośnij kruszynko rośnij

Guuusiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 17:31   #3298
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
z Marysia co wizyte mialam miec mrofologie i mocz, a teraz powiedzial dr ze co druga pod warunkiem, ze beda prawidlowe i wizyte mam za 3 tyg maz bulwersa mial, ze nie wzielam go na usg - mowie ze i tak by nic nie zobaczyl wiec po co, a po drugie musial zostac z Marysia.
Mój powiedział, że więcej ze mną nie idzie, jak specjalnie zwolnił się z pracy na ostatnią wizytę a czekaliśmy w kolejce praktycznie 2 godziny i na spokojnie by sobie zdążył po pracy
Ale zobaczymy bliżej USG czy nie zmieni zdania

Cytat:
Właśnie TZ wraca ze służbowego wyjazdu; Ale będzie miał niespodzianke nic nie wie ze zatestowałam rano i zdałam
Cudowna niespodzianka

Mały
Stary 2012-12-11, 17:44   #3299
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
daj znać jak zareagował, fajna niespodziankę będzie miał

Łukaszek
Stary 2012-12-11, 18:19   #3300
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez strawberry162 Pokaż wiadomość
Kathe i Neni1984 to ja w takim razie wizytuje razem z wami dziewuszki o ktorej macie wizyty? ja o 18 i to beda nasze standardowe badania + badania prenatalne
Ja mam na 17.40, więc będę pierwsza

Cytat:
wróciłam dziewczynki! teraz ja stawiam soczki Słychać serduszko i widać jak bije mocno! super uczucie oczywiście lży poleciały moja kruszynka ma centymetr!
Wszystko w porządku no może oprócz tego ze wynik TSH mi wyszedł nie zaciekawy i muszę się zgłosić do endokrynologa,czy któraś z was ma tez coś z tarczyca w ciąży?

Jedynie co mnie denerwuje to to ze według OM jestem w 9tyg według usg 6w6dzien ( i tak tez wychodzi od "tego"razu naszego celnego:P) ale wiem ze mniej więcej dodaje się plus dwa tyg wiec wychodzi na to ze 8 tydzień wiec powiedzcie mi jak ktoś mnie zapyta który to tydzień to co mam mówić!:P na pewno wiecie o co mi chodzi no i jak czytam na necie o poszczególnym tygodniu to mam czytać o 8 czy 6 ?eh!
Moje też miało centymetr i na USG pokazało, że to "rozmiar" jak na 7t1d. Dziwne. Ja według OM byłam wtedy w 7t6d, więc mnie cofnęło o 5 dni i tego się trzymam, bo miałam długie cykle.

Cytat:
wlasnie ostatnio mialam bardzo rozne cykle i wsumie niewiem ok 32 dni itp ale wiem ze zmajstrowalismy 1 listopada to wychodzi jakos 6tydz6dzien ale czy do tego sie dodaje 2 tygodnie? bo jak czytam o 6 tyg to tak dzieciaczki sa malutkie tzn po 2 mm a moje ma juz cm ! eh niewiem nic..
My też zmajstrowaliśmy 1 listopada i dziś mam 7t6d wg USG, a wg OM to 8t4d. Ja trzymam się wieku z USG.

Cytat:

---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ----------

Dziś dowiedziałam się, że już cała moja rodzina wie o naszej tajemnicy. Powiedziałam tylko rodzicom i babci. Babcia obiecała, że dotrzyma tajemnicy. Tylko, że babcia ma 93 lata i trochę jej się już myli, no i zapomniała, że to tajemnica
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości