|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII
Cytat:
|
|
#3932 |
|
Wtajemniczenie
|
Deli, w rossmanie kupisz wkładki za niecałe 7 zł. Mi nawet podeszły. A są też dostępne J&J - tyko że droższe. Ja ich używałam przy Karince i fajne są. Ale wtedy nie miałam dostępu do Rossmanna
Edytowane przez e_vel Czas edycji: 2012-12-11 o 16:55 |
|
|
|
#3933 |
|
Zakorzenienie
|
LENOVA cóż za historia!!!
co za chamstwo wsród lekarzy aż strach się bać! no ale najważniejsze że finisz pozytywny
|
#3934 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3935 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ojeeejjj, no to faktycznie nie ciekawie to wyglądało... ale należy ci się lańsko! teraz musisz na siebie uważać i się nie forsować ja wiem, że byśmy wszystkie tu chciały być zwinne, zgrabne i powabne jak przed ciążą, ale niestety, musimy sobie zajrzeć prawdzie w oczy: jesteśmy już tak zwinne jak moja 80 letnia babcia chociaż ja to nawet gorzej, ona przynajmniej nie sika w majtasy, a ja nieustannie ![]() (mam nadzieję, że nikogo nie uraziłam moim wpisem edit. no a co do zachowań niektórych osób wśród personelu się nie wypowiem - żenada po prostu! Ja nie wiem dlaczego tak chamscy ludzie zdecydowali się "nieść pomoc potrzebującym" skoro nawet po ludzku ich traktować nie potrafią
Anulka 2.02.2013 Edytowane przez ewulkaaa Czas edycji: 2012-12-11 o 16:57 |
|
|
|
|
#3936 |
|
Wtajemniczenie
|
W ogóle to w tym szpitalu co byłam to jakiś popyt na wieloraczki
Ze mną na sali leżała dziewczyna z bliźniakami, w sali obok kobieta trojaczki miała w brzuszku , dziś rano tez blizniaki wyjmowali i w tym tyg tez kilka cesarek bliznaczych zaplanowali , szok Ok zdejmuje majtasy i wystawiam zadek, lejcie ile wlezie :P Edytowane przez Lenova Czas edycji: 2012-12-11 o 16:57 |
|
|
|
#3937 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlugo czekalyscie na kuriera od sprzedawcy z all - r...p77 czy jak mu tam?;p
|
|
|
#3939 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Brawo a za "opieke" przed położeniem na oddział to powinnas skarge napisac albo co.... no i kochana- co to za biegi, sprinty i szalenstwa??? ja sie pytam? odpoczywac i delikatnie sie obchodzic ze soba o będą baty ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38078339]Co do prania - tak, piorę wsio w Dzidziusiu ale dlatego, że go lubię ), i łóżeczko, i każdą zabawkę - nierealne. A jak babcia na ręce weźmie to co?[/QUOTE]babcie do pralki albo dezynfekcja w drzwiach wejsciowych Cytat:
Cytat:
w swojej szpitalnej mam taką poboczną kieszonę i tam wsadziłam rzeczy typowo na poród, żeby nie rozbebeszac całej w ogole to dokupiłam dzis ostatnie rzeczy dla Małego-apteczne, same podstawy a posżla stówka ![]() aaaaaaaa i tesciowa dzis przyszla z tysiączkiem dla wnuczka ha ha , zapłace sobie łóżeczko a reszta zostanie na pozniej, teraz juz mam wszystko pokupione jeszcze mam prosbę, jesli któras kupowała kocyk taki lżejszy, nadający sie do wózka to proszę o link- mam tylko taki gruby łóżeczkowy i by mi sie przydał |
||||||
|
|
|
#3940 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam się dziś wziąć za segregowanie ubrań małego i ostateczne chowanie do szafek ale taaaaak mi się nie chce
Męża nagoniłam do prania dywanu( pięknie to zrobił ) a sama siedzę z d*** i nie mam sił na nic jakoś. O tych ćwiczeniach czytam i przypomniało mi się że na ostatniej wizycie położna kazała mi codziennie rano wykonywać 20 ćwiczeń napinających miesnie brzucha i 5 wieczorem. Z lenistwa nie zrobiłam do tej pory ani jednego... Mąż mi co któryś dzień truje czemu nie ćwiczę,że to nie on będzie rodził tylko ja i że sama sobie szkodze,a mi się tak nie chce ...
|
#3941 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.babyono.com/produkty/poko...drukowany-sowa
|
|
#3942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a cieplejsze to jakie np?? kurde Debrah, wlasnie dzisiaj bylam za czapeczkami ciepłymi dla dzidzi to Ci powiem ze nie ma! nigdzie nie widzialam dzis!!
|
|
|
#3943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ja mam wlasnie akrylowy gruby i do tego spory rozmiarem. dzięki |
|
|
|
|
#3944 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i tak zmierzam pod spód jeszcze bawełnianą założyć, bo ta zimowa nie ma sznureczków do wiązania, a to jednak styczeń będzie i boję się, żeby mi małej nie zawiało.A co do wkładek laktacyjnych to też w tesco extra widziałam i to kilka rodzai
|
|
|
#3945 |
|
Zadomowienie
|
no ja kupiłam dwa takie cieńsze z mikrofibry, natomiast na prezent dostaniemy jeden w rozmiarze 110x140 akrylowy.
|
#3946 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja byłam na pierwszym KTG, bo to już 37 tydzień i tak mi się wydaje, że będę raczej grudniową mamusią. Chciałabym bardzo Dla mnie im prędzej tym lepiej, bo już naprawdę zrobiło się ciężko. Na KTG było fajnie, ale Dziewczyny nie kładźcie się zupełnie płasko na plecach. Poproście o leżenie na lewym boku, bo ja byłam o krok od omdlenia. Zalał mnie zimny pot i miałam mroczki przed oczami. Położna powiedziała, że tak się zdarza i to normalne, ale po co napędzać sobie niepotrzebnego strachu. Na badaniu przyjrzałam się dokładnie wszystkim położnym jak później poszłam do ich gabinetu zapisać się na kolejne badanie i niektóre wydają się normalne, a inne takie surowe, ale nie ma co się nakręcać. Jak już poród ruszy, to nic nie zrobię Mała narobiła nam trochę obciachu, bo tam trzeba zaznaczać każdy jej ruch, a ona akurat dostała czkawki i na wykresie było aż czarno od tych znaczków Za tydzień będzie lepiej Napatrzyłam się na ciężarne w piżamkach i dotarło do mnie co niebawem mnie czeka. Staram się nie dopuszczać do siebie złych myśli, ale to chyba naturalne, że zaczynam się bać. Tylko nie wiem czego... Pozdrawiam Was wszystkie
|
|
#3947 | |
|
Zakorzenienie
|
Lenova-Przykro mi że tyle musiałaś przeżyć. A co do lekarzy....brak słów... Trzymaj się i oszczędzaj się tam
Cytat:
![]()
|
|
#3948 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() One juz na koncu drugi i przez to my (lutowki) zapominamy, ze to jeszcze nie nasz czas ![]() Cytat:
Co wiecej - nigdy w zyciu jej nie bralam. Brrr, pol dnia spedzilam w tramwajach :/ W koncu wrocilam i nie musze juz nigdzie wychodzic. Udalo mi sie na tablicy sprzedac 3 ciuszki i mam 45zl na swoje szalenstwa
Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2012-12-11 o 17:44 |
||
|
|
|
#3949 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam od dentysty. Zrobił mi dwa zęby a do trzeciego dał lekarstwo. Zaniedbałam sobie te moje zęby i mam dużo do leczenia
![]() Dolne już mam zrobione. Jeszcze górne zostały. Dał mi znieczulenie ale tak niezbyt chciał a ja nie dam sobie ruszyć zębów bez znieczuleniaKupiłam sobie farbę w piance do włosów z welli -średni brąz,będę dzisiaj farbować.
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2012-12-11 o 17:38 |
|
|
|
#3950 |
|
Zakorzenienie
|
Lenova, super, ze nareszcie wyszlas. Braku reakcji wsrod przechodniow moze lepiej nie komentowac. Na lekarzy tez brak slow, co jeden pobyt ktorejs z nas w szpitalu, to gorzej :/
Kurcze, ja bardzo czesto gdzies biegne (na autobus, itp), chyba czas zaczac sie oszczedzac... |
|
|
|
#3951 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam założone dwie plomby lecznicze i dopiero po porodzie mam przyjść je zdjąć. A tak ogólnie został jeszcze jeden do zrobienia ale nie ruszała go narazie bo stwierdziła że nic złego się tam nie dzieje. Także luzior Ty też dasz radę,jeszcze ze znieczuleniem to pikuś. Ja tam wszystkie na żywca cisnęłam mąż za każdym razem jak wracałam od dentysty był w ciężkim szoku jak ja to mogłam znieść a jednak,MOŻNA? Można
|
|
#3952 |
|
Zakorzenienie
|
Hej gaduły!!!
10 stron do nadrobienia ![]() bylam dzis na tym posiewie na paciorexa. same ciezarowki w kolejce. pytalam sie babeczki ktora pobierala mi material czy jesli wynik wyszedłby negatywny (czyli nie byloby paciora) to czy przez te +- 3 tyg do porodu mogłby wyhodować sie nowy... No i powiedziala ze taki okres jest jak najbardziej bezpieczny, nic by nie powstało przez ten czas. wiec teraz prosze czymac kciuki za wynik. bedzie w piatek ![]() potem pojechalismy na zakupy. bylismy w oszął, na dziale z mrozonkami na wage zostałam wywołana z końca kolejki (a w kolejce z milion osób ) , kupilismy tez troche prezentow no i dla siebie mala choinke, bo po remoncie nie ma zbytnio miejsca na wieksza ![]() a teraz zabieram sie za nadrabianie. |
|
|
|
#3953 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- Cytat:
|
|
|
#3954 |
|
Zakorzenienie
|
Ja przez cale zycie chuchalam na swoje zeby, zawsze bralam znieczulenie, panicznie balam sie dentysty.
A mniej wiecej rok temu zaryzykowalam i dalam sobie zrobic bez znieczulenia i okazalo sie, ze to wcale nie jest takie straszne ![]()
|
|
|
|
#3955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pytałam wcześniej ale nikt nie odpisał, czy ten wymaz z pochwy zawsze jest robiony pod koniec ciąży? Słyszałam że w 8,9 miesiącu tak. Ja jeszcze nie miałam.
|
|
#3956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja juz 3 raz bede je robic
|
|
|
#3957 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej hej.
Wróciłam z miasta, zjadłam pizzę, a teraz wcinam pomarańczki i czytam, coście tutaj naskrobały dzisiaj. Kupiliśmy w Biedro komodę z 8 szufladami za 150 zł. ![]() Lenova, padłam, jak przeczytałam Twoją historię... Co za chamy z tych lekarzy! Najpierw ta lekarka, jak ona mogła tak powiedzieć, że członek, który zrobił Ci dziecko, jest podobnej wielkości? Wtf? Ja bym chyba naprawdę znokautowała taką! ![]() A potem ten drugi pacan. To się w pale nie mieści.Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3958 |
|
Zakorzenienie
|
I to normalnie twój gin pobiera ci wymaz czy masz skierowanie i gdzieś chodzisz specjalnie?
|
#3959 |
|
Zakorzenienie
|
Dostaje skierowanie i lece do przychodni obok szpitala.
|
|
#3960 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kurde, a ja słyszałam nieciekawe opinie o Madalińskiego Ale jak widać trzeba przekonać się samemu, poza tym... nigdy wszystkim nie dogodzisz
Edytowane przez charlizz Czas edycji: 2012-12-11 o 18:52 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:27.

, ale już wszystkim obiecałam że siedze na dupsku i się nie ruszam ! 

ja wiem, że byśmy wszystkie tu chciały być zwinne, zgrabne i powabne jak przed ciążą, ale niestety, musimy sobie zajrzeć prawdzie w oczy: jesteśmy już tak zwinne jak moja 80 letnia babcia
chociaż ja to nawet gorzej, ona przynajmniej nie sika w majtasy, a ja nieustannie

a za "opieke" przed położeniem na oddział to powinnas skarge napisac albo co.... no i kochana- co to za biegi, sprinty i szalenstwa??? ja sie pytam? odpoczywac i delikatnie sie obchodzic ze soba o będą baty 

) a sama siedzę z d*** i nie mam sił na nic jakoś.