|
|
#1861 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV
Cytat:
|
|
|
#1862 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1863 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
więc może hamburgery robić też by się dało co do nowego wątku, to w takim tempie do wigilii się uwiniemy
|
|
|
|
|
|
#1864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja np nie mam zadnych problemow z oczami ( no oprócz astygmatyzmu )i tak se mysle wlasnie : no ale jak robisz ze tak powiem czasami kupe i ciezko to idzie, no to cisniesz ile sil w du... i co czasmi sie naprezasz i nie bola cie oczy, mnie raczej glowa wlasnie od zatrzymywanie powietrza i cisnienia wyzszego.no a podczas porodu pewnie bedzie to odczuwalane jakos za 10000 razy mocniej ![]() aaaaa co do butelek. ja nie kupuje dostane mase darmowych w ''baby pake'' tylko w styczniu trza zamowic, mam 11 linkow do sklepow i aptrk i z kazdej niej dostane cos dla dziecka - wlasnie butelki probki masci i jedzonka jakies miski sliniaczki zyc nie umierac
|
|
|
|
|
|
#1865 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A może te kobiety nie mogą zajść w ciąże i tak mówią? Wiesz, ja zaszłam w ciąże 2 m-ce po ślubie - bez planowania, braknie mi 3m-ce do zrobienia uprawnień budowlanych (czyli etap samodzielnej pracy w zawodzie) i mimo, że ciesze się bardzo z dziecka to troszkę pokrzyżowało mi to plany... Myślę, że nie można oceniać ludzi tak lekkim językiem. Nawet jeśli te osoby potem żałują - ich sprawa, ich decyzje. Każdy ponosi konsekwencje tego co robi, a kopanie leżącego i mówienie mu: a masz! Twoja wina, że nie miałaś wcześniej dziecka więc teraz żałuj! jest chyba nie na miejscu.... Ja też mam przejścia ze szwagierką... też mam wrażenie, że jest mowa tylko o nich... ale czasami idę po rozum do głowy i zdaję sobie sprawę, że z jej strony wyglądać to może zupełnie odwrotnie... Widzimy i czujemy to co nam się podoba... i wolimy być biednymi ofiarami... Kochane te tęczowe spodenki Cytat:
Niestety nakręcanie się w takich sprawach może przybrać na wielkości i spowodować coś niemiłego. Cytat:
Boczki wyglądają jak wieszaki drewniane Cytat:
Cytat:
![]() yeah! potężny siusiak! Cytat:
Podobno każdy buzię na kłódkę już trzymał nie ![]() ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- AH! i nie pochwaliłam się - dzwoniła do mnie kuzynka i zaproponowała wszystkie rzeczy dla maluszka: ciuszki, wanienkę (z uwielbianym przez Was stojakiem Ależ mnie to ucieszyło Zapytałam jej czy nie będą jej potrzebne na co ona: Będą! Staramy się o drugie dziecko, ale na razie cisza, więc akurat Twoje wyrośnie jak przyda się mojemu drugiemu ![]() Jupi! A wiem, że ona ma rzeczy raczej z górnej półki więc tym bardziej się cieszę Po nowym roku mamy przyjechać odebrać "dary" a ja bym już teraz jechała!!!
|
|
|
|
#1866 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a wychować, utrzymać i przekazać zasady to chciałby każdy.. |
|
|
|
|
|
#1867 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() strasznie rozbawiła mnie twoja odpowiedź na pytanie o sernik ![]()
|
|
|
|
|
|
#1868 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1869 |
|
Zadomowienie
|
Chojnice to moje miasto rodzinne
![]() tam się urodziłam i wychowywałam przez aż 1,5 roku ale moi rodzice mieszkali tam dość długo i prawie co roku tam jestem na wakacjach mam tam też matkę chrzestną i wielką rodzinę w okolicach |
|
|
|
|
#1870 |
|
Rozeznanie
|
mój też dumny jak paw haaa, a najlepsze jak mówi ze oczywiscie ze Syna zrobił hahaa
|
|
|
|
|
#1871 |
|
Zadomowienie
|
Od paru tygodni zauważam, że coraz ciężej zakłada mi się buty czy ściąga skarpetki, a nawet wstaje. Nie jest to wina, że brzuszek rośnie, bo to nie on mi przeszkadza w poruszaniu się. Mam wrażenie jakbym miała jakiś twardy korek w środku. Nie wiem jak to nazwać. Nie boli mnie brzuch, a podbrzusze, jakby w pochwie. Ostatnio lekarz mówił mi, że mam twardą szyjkę macicy i nawet jak pojawią się delikatne skurcze to powinna to spokojnie wytrzymać. Ale żebym to szyjkę tak czuła?
Jest to dosyć uporczywe. Np. oglądam tv i chcę wstać sobie z kanapy, no i napotykam na ból i stwardnienie. Wariactwo normalnie Już nie mówię, że jeśli zbyt szybko lub długo chodzę, to też ją czuję ![]() Mam dziś jakiś napięty brzuszek. Chyba małemu coś nie pasuje, ale kopie mnie łobuz dzielnie.
|
|
|
#1872 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
dla kuzynki
|
|
|
#1873 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
choć powiem Wam, że ciąża-dziecko wyzwoliło we mnie takie pokłady cierpliwości, miłości i wyrozumiałości, że aż sama się sobie dziwię jasne! cudny gest!
|
|
|
|
#1874 |
|
Zakorzenienie
|
lozeczko spoko. Mojemu tztowi wpadlo w oko lozeczko zebra. gratuluje kolejnego chlopaka na watku. Czy juz wszystkie znamy plec? Co do szkoly rodzenia to wlasnie sie tym zajmowalam i dzwonilam. Mam 7 na liscie 2 odpadly z terminami.jedna bo drogo.jedna calkiem calkiem. A do 3 jeszcze sie nie dodzwonilam. Z tego co ja wiem to miesiac przed porodem powinno sie skonczyc. Ja nie jem sernika
. Aha przyszly probki z johnson baby hura!!! Ciekawe czy na adres tesciowej tez przyjda. Hehe.
|
|
#1875 |
|
Przyczajenie
|
Witam się Dziewczyny
![]() na początku gratuluję udanych wizyt i nowych tygodni ![]() Witam nową koleżankę ![]() Długo nie pisałam, niestety u mnie po ostatniej wizycie u gina nie jest zbyt wesoło. Szyjka się skraca, jest zagrożenie przedwczesnym porodem. Leków masa do łykania. Muszę leżeć plackiem do następnej wizyty 20.12. Jeśli nie będzie poprawy, to święta spędzę na patologii ciąży ![]() ![]() Ale na pocieszenie z Małą wszystko ok, rośnie zdrowo i jest coraz bardziej ruchliwa |
|
|
|
|
#1876 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za zdrowego urwisa i szyjkę![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() cdn...
|
||||
|
|
|
|
#1877 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Niby brzuszek jeszcze skromny, a ciężko mi się buty zakłada, ciężko z łózka wstaje - zganiam winę na zastane mięśnie i ścięgna ![]() Cytat:
ON tego dokonał! ON i tylko ON! Teraz, żebym nie czuła się porzucona mogę to dzieciątko przez 9m-cy w sobie nosić! Ale gdyby nie ON i jego celowanie "w prawy górny róg" nie mielibyśmy maleństwa Cytat:
|
|
|
|
#1878 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale mój mąż i tak uważa to za "sukces", powodzenie, dlatego jest z tego dumny.. |
|
|
|
|
|
#1879 | |||
|
Wtajemniczenie
|
WOJEK byłoby fajnie, może by świat zwojował
Ale będzie skromnie - Wojtek ![]() Twój tato rządzi ![]() Dziś TŻ zabrał tę fotkę do pracy i chwali się wszystkim kolegom i szefowi ![]() Cytat:
A jakieś wysokie krzesło? Czy Twoje miejsce pracy przypomina McDonalda, gdzie się nie da? Naprawdę Cię podziwiam, bo ja długo na stojąco w pomieszczeniach nie mogę wytrzymać, zaraz robi mi się słabo Z tego co wiem, sama wada niezależnie od jej wielkości nie jest przeciwwskazaniem do CC. Liczy się raczej ciśnienie wewnątrz gałki ocznej, dlatego jeśli masz z nim problemy, koniecznie skonsultuj się nawet z kilkoma lekarzami, jeśli będzie taka potrzeba. Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1881 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
by udalo sie bez swiat na patologi Cytat:
mnie tez jest coraz czesciej wstawac ( tylko ze ja jeszcze kilka dni z podlogi, w sobote jade kupic lozko na nowe mieszkanie Sorceresss corka_rosy no wlasnie sie nie da - Burger King sie klania , no ale praca jak praca, wszyscy wiedza juz widac wiec nie ma problemow jak jest luzno zebym sobie kacnela na chwile ![]()
Edytowane przez kasia86bgo Czas edycji: 2012-12-12 o 14:18 |
||
|
|
|
|
#1882 |
|
Zakorzenienie
|
Wybiorę się tylko poczekam jeszcze z miesiąc aby było bliżej porodu.
|
|
|
|
|
#1883 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1884 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() no to łączę się w bólu. nie ma co się zamartwiać. jakby było jakieś zagrożenie, to już byś leżała na patologii i nikt by na święta nie czekał... Także trzeba słuchać lekarza, leżeć, łykać tabletki, być dobrej myśli i releksować się... Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
|
|
#1885 | |
|
Zadomowienie
|
Witam
Cytat:
tak jak mój. On wie jak się córcię robi
|
|
|
#1886 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1888 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() będzie dobrze...
|
|
|
#1889 | ||||
|
Zakorzenienie
|
udało się - zaciągnęłam kubę na sankach do szkoły .Obiecałam też ,że przyjdę po niego z ninką na sankach ... no jestem ciekawa jak to wyjdzie -pewnie pół okolicy będzie płakać ze śmiechu jak zobaczy mnie ciągnącą z tym brzuchem 2 dzieci
![]() Cytat:
gratuluje synka !!!!! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
[/QUOTE] temat "odpowiedniego czasu na dziecko " uważam za żenujący ...... to indywidualna sprawa - znam takie dziewczyny które żałują też ,że za wcześnie miały dziecko . a znam jedną która w wieku 40 lat teraz ma 7 , 2 i 1 letnie dzieci i każde ma swoją nianię i babcia też na miejscu - a dziewczyna ucieka w pracę ,nawet wakacji nie spędzają razem . No i co z tego ,że ktoś w wieku 20 paru lat ma już dziecko skoro często są one przy każdej nadarzającej okazji wydawane babciom,ciociom..... myślę ,że kwestia wieku nie ma tu największego znaczenia bo tylko biologicznie jest ona ważna a naprawdę ważna jest gotowość wewnętrzna na wychowywanie go - "bo posiadać każdy może " , zostać rodzicem a być nim to inna sprawa .... I nie uważm się za lepszą bo w wieku 23 miałam dziecko a teraz 3 w drodze - to poprostu jeden z moich świadomych wyborów .... mam dużo znajomych które są w moim wieku albo starsze i są bezdzietne i jest ok ,nie czują tego i już , niektóre zaczynają myśleć a niektóre nie . One też nie dają mi do zrozumienia ,że mają lepiej bo praca bo imprezki ... Nie ma obowiązku posiadania dzieci . Najważniejsze jest tego świadomość .
|
|
|
#1890 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() chyba wiem co czujesz, mimo że u mnie nieco dalej to mnie skręca jak pomyślę jak się u nas zaczniemy rozpakowywać ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
za WojtkaCytat:
![]()
|
|||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:20.

i co czasmi sie naprezasz i nie bola cie oczy, mnie raczej glowa wlasnie od zatrzymywanie powietrza i cisnienia wyzszego.
. U nas akurat rodzina w miarę taktowna więc nikt nie zapytał nas nigdy

by udalo sie bez swiat na patologi
05.07.2008