|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy lipcowo-sierpniowe 2013
Jestem w końcu
Cytat:
Jak zaczynałam we wrześniu pracę w przedszkolu, pracowałam jeszcze w biurze i chodziłam na podyplomówkę. Takich 2 miesięcy nigdy w życiu nie miałam i chyba bym już nie chciałaCytat:
Cytat:
W każdym razie była w szpitalu do końca ciąży, rodziła z poważnymi komplikacjami i z małym jest w szpitalu właściwie do dzisiaj (a rodziła początkiem lipca).Cytat:
|
|
#3482 |
|
Zadomowienie
|
Ja właśnie robię takiego z dżemem ale prosze o wszystkie przepisy i to szyyyyyybko bo mi smaka narobiłyście i pewnie jutro będzie ciasto
|
|
|
|
#3483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wogole to mam dramat z jedzeniem... rano jem jedna kanapeczke przy czym przy polowie to mam juz dosc i na sile.. przegryze bananem (bo wsumie zapycha troche;P) pozniej zjem obiad ale to po takich myslenicach co zjesc zeby mnie nie odrzucilo i wsumie tak caly dzien dramat jest
|
|
|
|
|
#3484 |
|
Zadomowienie
|
Uwaga przepis:
![]() Murzynek z dżemem. Składniki: 1 szklanka mleka 1 szklanka cukru niecałe pół szklanki oleju dżem (jaki kto lubi, ja daję truskawkowy)- jak ma być bardziej mokry to cały słoiczek, ostatnio dałam większe pół i też dobry 3 łyżki kakao cukier waniliowy cały proszek do pieczenia cały mały 2,5 szklanki mąki 4 jajka Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na puszysta masę. Dodajemy mleko i olej, mieszamy. Następnie dodajemy resztę suchych składników (najlepiej przesiać razem mąkę, kakao i proszek do pieczenia- ,ładnie urośnie). Na koniec do masy dodajemy dżem. Przelewamy do keksówki wyłożonej papierem lub posmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Pieczemy w 180 st. przez 40-50 min. Najlepiej sprawdzić patyczkiem bo mi ostatnio tak wyrósł, że musiałam piec dodatkowe 10 min w 160 st. ![]() Smacznego ![]() P.S. No i jeszcze polewa jakaś by się przydała, ja kupiłam gotową
Edytowane przez kallisto89 Czas edycji: 2012-12-12 o 19:12 |
|
|
|
#3485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a robilas kiedys z dzemem wisniowym? bo mam 2 sloiczki to bez sensu kupowac nowy:P
|
|
|
|
|
#3486 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja za apetytem mam odwrotnie, ja już nie jem, ja pożeram choć dzisiaj miałam dużo mniejszy apetyt więc jest szansa, że się będę w drzwiach mieścić do porodu![]() ---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3487 |
|
Zakorzenienie
|
ogladam fakty jak mnie drazni to jak oni mowia o kryzysie w LOT.
Jak ma nie byc kryzysu i firma nie ma miec strat jak za lot do londynu oni chca 3000 !! a rayanerem sa tak atrakcyjne ceny ze az glowa boli (ja lecialam w dwie strony za 350) a tesciowa teraz chyba za 300...ludzi juz nie stac na takie cos ja rozumiem jak sie leci do Stanow czy Chin zaplacic wiecej no bo wiadomo no ale nie az tyle..sory musialam to napisac
|
|
|
|
#3488 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
serio!
|
|
|
|
|
#3489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3490 |
|
Rozeznanie
|
Co do zmęczenia to ja już po 2 godzinach w pracy powieki przyklejam taśmą klejącą bo oczy tak mi się zamykają że nie jestem w stanie nad tym zapanować
:brzyda l: Jem zupke chinśką. To bardzo niedobrze? Moje usprawiedliwienie jest takie że jem ją pierwszy raz w ciąży;p A tak w ogóle to boje się że źle się odżywiam Nie jem warzyw praktycznie w ogóle bo nie mam ochoty. Mój ukochany sok pomidorowy stał się moim wrogiem. Czasami zjem jakiś owoc ale to też mało;/ Pocieszam się jedynie tym że moje tabletki z kwasem mają jakies tam witaminy.
|
|
|
|
#3491 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A ja mam prawko od 10 lat i nie jeżdżę![]() Cytat:
![]() Byłam dziś w pracy na trochę posiedzieć w cyferkach. Wszyscy bardzo miło mnie przywitali i pytali jak się czuję. Mam wrażenie, że każdy wie o mojej ciąży, a pracuje u nas 400 osób ![]() Byliśmy też z TŻ na badaniu HIV w szpitalu, bo w środy jest bezpłapne, a w labolatorum normalnym 40 zł kosztuje. Reeeeety ile my się naczekaliśmy - 2 godziny
Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2012-12-12 o 19:26 |
|||
|
|
|
#3492 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
musiałam, nie mogłam się opanować![]() ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- Cytat:
![]() a tak w ogóle to ja uwielbiam zakalce
|
||
|
|
|
#3493 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kobietki ja dziś odebrałam wyniki badań W końcu dowiedziałam się jaką mam grupę krwi ![]() A więc morfologia i mocz w normie,TSH,Anty Hcv,Toxoplazmoza, odczyn VDRL, jest ok. Tylko CMV IgG mam 560,48 czyli dodatnie, a CMV IgM 0.211 czyli ujemnie, położna powiedziała że wszystko jest ok. Ale wychodzi na to że przechodziłam kiedyś cytomegalie czy jak??? chyba że coś mieszam ![]() Ale zjadłabym sobie placki ziemniaczane ze śmietaną.... :ślina:
|
|
#3494 |
|
Zadomowienie
|
idę robic grzanki z pieczarkami
wiem, że późno na taką kolację ale wcześniej mi się nie chciało |
|
|
|
#3495 |
|
Zakorzenienie
|
znalazlam w necie takie badania czy wy wiecie cos na ich temat zawsze sie je robi?
Badania nieinwazyjne w ciąży Badania inwazyjne w ciąży
|
|
|
|
#3496 |
|
Wtajemniczenie
|
witam dziewczyny
przepraszam że wtrące sie w rozmowe ale mam do Was pytanie: mianowicie czy któraś z Was zanim potwierdziła ciąże robiłą badanie z krwi bhcg?? staram się po # o dzidziusia i sprawa wygląda następująco ostatnią @ miałam 24 go października, w sobote robiłąm test ciążowy i wyszła druga kreseczka taka słabiuteńka dzis znowu to samo więc pobiegłam na bete i wynik 5,13mlU/ml nie mam pojęcia co o Ty myślec a wiem że w Waszym gronie są dziewczyny które tez przechodziły przez etap starań, mierzenia tempki testowania itp.itd więc może mój "problem" nie będzie Wam obcy i będziecie potrafiły powiedziec mi coś sensownego?? z góry dziękuję i życze wszystkim szczęśliwych kolejnych 7,8 m-cy
|
#3497 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38095078]
Znam, mam nawet żelatynę w domu kupioną do tego celu, ale strasznie się boję Rozjaśniałam włosy w wakacje (mam osławione ombre dobrze się w tym czuję, tylko makabrycznie zniszczyłam włosy) i wypadła mi chyba połowa już.... [/QUOTE] A czego się boisz?? Włosy Ci się po tym nie zniszczą, a będą takie fajne: grube, sypkie i wygładzone równocześnie Ja laminuję raz na tydzień. |
|
|
|
#3498 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Za serduszkoCytat:
Apropo badań. Dostałam skierowanie na kolejne badania min. HIV i VDRL i powiem Wam szczerze że bardzo się boje wyników... Uff to dobrze że nie jestem sama;p Czy Wy odżywiacie się wg jakiegoś ciążowego jadłospisu czy jecie to na co macie ochotę? |
||
|
|
|
#3499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W domu w elektrycznym każde jedno mi wychodziło. Jak będę miała zachcianki to mogę liczyć na teściową, zrobi dla mnie wszystko (oczywiście jak już jej powiemy)
|
|
|
|
|
#3501 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#3502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziś cały dzień miałam bóle brzucha Takie dziwne kłująco - ciągnące i dość mocne momentami
Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2012-12-12 o 19:41 |
|
|
|
|
#3503 |
|
Zakorzenienie
|
no tak jak sie patrzy na te przeloty i szuka takich ofert to napewno sie trafi w ddtvn nawet sa takie porady ( zreszta ten facet tez sie chyba porada nazywa;P ale niewiem do konca:P) ze mozna znalesc bardzo tanio bilety wiec wszystko jest mozliwe
|
|
|
|
#3504 |
|
Wtajemniczenie
|
a czy 5,13 to nie za niski poziom hcg??
|
#3505 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też jem mało warzyw i owoców Na warzywa nie mogę patrzeć a owoce jakoś tak też mnie nie wołają![]() Zamówiłam sobie falvit w aptece i od jutra będę zjadać... (przeszłam 4 apteki i w każdej tylko na zamówienie) Cytat:
![]() ja testu papa nie miałam... pierwsze usg wyszło w porządku NT w normie więc minie na nie nie kierowali, te przepływy lekarz badał na usg prenatalnym To drugie usg- genetyczne to jest tak zwane połówkowe, na pewno będziesz je miała bo tam się dokładnie bada narządy Malucha ( i najczęściej potwierdza płeć a test potrójny to nie wiem... Cytat:
|
|
#3506 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nosz kurde;/ U mnie to każdy tak się cieszył,wyściskali nas wycałowali, oglądali pierścionek, pytali kiedy ślub itp. A ona? Kurdę ile ja bym dała żeby mój tż miał takich rodziców jak mój były... Boże kochałam ich tak jak moich własnychTeraz moja teściowa też przeżywa ciążę że co ludzie powiedzą, przecież jesteśmy tacy młodzi (ja 20, tż 26), nie mieszkamy jeszcze razem, nie mamy ślubu ja nie skończyłam jeszcze studiów a tż nie dostał się jeszcze na aplikacje. No koniec świata normalnie... Z kolei tata tż też jeszcze nic nie wie bo mama powiedziała tżetowi żeby powiedział ojcu dopiero po świętach ;/ Dobija mnie ta kobieta... Z wnukiem też pewnie nie będzie chciała zostawać bo przecież ona w domu ma tyle roboty że nie ma w co ręce włożyć... Wybaczcie ale musiałam się wyżalić. Edytowane przez strawberry162 Czas edycji: 2012-12-12 o 19:48 |
|
|
|
|
#3507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to przegryze bananem ( o dziwo je uwiebilam i moge je jesc ale co za duzo to pewnie nie zdrowo..) ale to na dluzsza mete tez nie dobrze. a jak sobie pomysle o jakim obiedzie czy cos to juz wogole.. ale wsumie nadrabiam owocami to chodziarz tyle wiec chyba to normalne...
|
|
|
|
|
#3508 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wydaje mi się że możemy Ci już po cichutku gratulować Mi lekarz mówił że przy Hcg od 5 można już mówić o ciąży, nawet na kartce przy wyniku powinnaś mieć normy. A jak chcesz się upewnić to zrób jutro jescze raz Beta Hcg i jak wynik wzrośnie to znaczy że dzidzia ci rośnie ![]() Trzymam Kciuki
|
|
#3509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3510 |
|
Zadomowienie
|
A mnie dziś znów dopadły bóle małpowate... a już miałam spokój...
Dziś zaczynamy 7 tydzień
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:42.

Wiecie może coś na ten temat?
W każdym razie była w szpitalu do końca ciąży, rodziła z poważnymi komplikacjami i z małym jest w szpitalu właściwie do dzisiaj (a rodziła początkiem lipca).

a robilas kiedys z dzemem wisniowym? bo mam 2 sloiczki to bez sensu kupowac nowy:P

KCIUKI DLA ADASIA

- 09.06.2006
Rozjaśniałam włosy w wakacje (mam osławione ombre
Nosz kurde;/ U mnie to każdy tak się cieszył,wyściskali nas wycałowali, oglądali pierścionek, pytali kiedy ślub itp. A ona? Kurdę ile ja bym dała żeby mój tż miał takich rodziców jak mój były... Boże kochałam ich tak jak moich własnych
to przegryze bananem ( o dziwo je uwiebilam i moge je jesc ale co za duzo to pewnie nie zdrowo..) ale to na dluzsza mete tez nie dobrze. a jak sobie pomysle o jakim obiedzie czy cos to juz wogole.. ale wsumie nadrabiam owocami to chodziarz tyle