Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 2012 - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-15, 21:33   #2851
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

jak karmilam na spacerze to zasłaniałam sie z jednej strony w ózkiem a cycka wyciągam jak juz dzidzia ułozona i szybko wyciagam i prezystawiam małego i zakrywam pielucha.. niwe wyobrazam se wyjżc cycka i co z nim na wierzchu dziecko z wózka dopiero wyjąć???

bloguję
http://mamsmaczek.blogspot.com/
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 21:36   #2852
Asiuulka89
Zakorzenienie

Moze dzisisjnsie wyspie. Dobranoc b
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 21:41   #2853
marzenka1984
Rozeznanie

Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Wracajcie do domku dobrze, ze juz lepiej dzidziulkowi Twojemu

Zielona jak Ty ten palec upychasz do buta zimowego?
marzenka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 21:41   #2854
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Zielona fuuuj jak mozna robić takie fotki i wrzucać na forum..

Co do wAgi mi zostało jeszcze 6 kilo do wagi sprzed a do takiej go chce 20

Pompudniu był lekarz i stwierdził Ze jedt juz znaczna poprawa od rana. Ale jest po tych lekach tak pobudzić y ze masakra spac nie chce wogole. Teraz maz go nosi ale zaraz moja kolej. Ale idziemy mu dobremu
Super, oby szybko minęło i żebyście wyszli

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
Karmiłam w przychodni na korytarzu jak czekaliśmy w kolejce na usg bioderek Chyba jako jedyna, reszta podawała butelki W innych miejscach nie miałam "okazji" jeszcze. Nie miałabym z tym chyba większego problemu. I nie rozumiem jak to może kogoś obrzydzać???
A ja też w przychodni po szczepieniu. I inna mama też cyca podała

Cytat:
Wiesz niektóre kobiety robią to fatalnie np moja koleżanka przyjeżdżała do mnie i czy był w pobliżu tzet czy ktokolwiek najpierw wywalala cycs na wierzch a potem dopiero brała dziecko. Takie vos mnie np wkurza
Ej no mi by było niewygodnie nawet, bo pociekłoby mi mleko jak bym najpierw cyca wywaliła

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
jak karmilam na spacerze to zasłaniałam sie z jednej strony w ózkiem a cycka wyciągam jak juz dzidzia ułozona i szybko wyciagam i prezystawiam małego i zakrywam pielucha.. niwe wyobrazam se wyjżc cycka i co z nim na wierzchu dziecko z wózka dopiero wyjąć???
I jeszcze cyc by zmarzł

A właśnie dziewczyny, które tracą mleczko
teraz jak męża nie ma, to usypiam Henia przy cycu na leżąco, bo nie mam siły go bujać. No i on niestety smoczka nie potrafi chwycić, więc leżę z nim po 40 minut czasem i ssie tego cyca, z którego było poprzednie karmienie, traktując go jako smoczka. I przez to mam TYLE POKARMU, że jestem w szoku! Cieknie mi i cyce twarde, a już myślałam, że mam mniej (może kryzys 3 miesiąca?). Także ssanie dziecka czyni cuda.
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 21:57   #2855
lilka00
Wtajemniczenie

Nadrobiłam wątek, ale sama dużo nie napiszę, bo u mnie nic dobrego się nie dzieje, jestem u rodziców z małą, tak się pokłóciłam z tżtem, że nie wiem, czy wrócę do niego .
Do tego dziecko mi coś kicha i parę razy kaszlała, teraz słyszę, że ma zapchany nosek, muszę iść w poniedziałek do pediatry, niech mi małą obejrzy, teraz tyle choróbsk się pęta...

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość

A właśnie dziewczyny, które tracą mleczko
teraz jak męża nie ma, to usypiam Henia przy cycu na leżąco, bo nie mam siły go bujać. No i on niestety smoczka nie potrafi chwycić, więc leżę z nim po 40 minut czasem i ssie tego cyca, z którego było poprzednie karmienie, traktując go jako smoczka. I przez to mam TYLE POKARMU, że jestem w szoku! Cieknie mi i cyce twarde, a już myślałam, że mam mniej (może kryzys 3 miesiąca?). Także ssanie dziecka czyni cuda.
Ehhh ja dzisiaj z małą przy cycku prawe cały dzień przesiedziałam i skończyło się tak, że po kąpieli wypiła 100 ml mm, czyli u mnie musiało być strasznie słabo, to chyba powoli koniec karmienia u mnie .
Cytat:
a i ja przytyłam 22 kg w ciązy i juz schudłam 27 czyli mniej niz przed ciąża waze teraz i nadal spada sobie powolutku.. tak 1 kg na 2 tygodnie mniej wiecej czasem szybciej spada czasem wolniej
Ja się dzisiaj zważyłam i mam 65 kg, a przed ciążą było 70, ale i tak gruba jestem. Chciałabym tak z 58 ważyć.
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 21:59   #2856
Dearlie
Zakorzenienie

Moi faceci już śpią, więc wpadłam jeszcze Was poczytać na dobranoc.

Coś Anesh nam zniknęła. Ciekawe czy są już z Majeczką w domu. Jak się jutro nie pojawi to napiszę do dziewczyn, żeby dowiedzieć się jak zdrowie malutkiej.

Katiem dużo zdrówka dla Kubusia!

Weronika, Aga_ton nawet nie wiecie jak mi kamień z serca spadł, że jednak to pobudzenie Antka nie jest odosobnionym przypadkiem. Mam nadzieję, że z czasem też się to u niego wyciszy, a jak będzie się utrzymywać, to może rzeczywiście wówczas to skonsultuję ze specjalistą.

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
A mój niunio kończy dziś 2 miesiące
Foto z tej okazji.
Wszystkiego najlepszego dla przystojniaczka!

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
Nie mogłam się powstrzymać dzisiaj i kupiłam Maksowi skarpetki do ćwiczenia łapania stópek
Biedronki akurat na teraz a zeberki troszkę większe akurat jak odkryje, że ma nóżki hihi.
Cudne.

Cytat:
a i ja przytyłam 22 kg w ciązy i juz schudłam 27 czyli mniej niz przed ciąża waze teraz i nadal spada sobie powolutku.. tak 1 kg na 2 tygodnie mniej wiecej czasem szybciej spada czasem wolniej
Wow piękny wynik! Gratuluję. Mi nadal zostało 12kg do wagi sprzed ciąży. Mam postanowienie, że od stycznia biorę się za siebie, bo przed świętami już nie opłaca się zaczynać diety.

Cytat:
Zielona fuuuj jak mozna robić takie fotki i wrzucać na forum..

Co do wAgi mi zostało jeszcze 6 kilo do wagi sprzed a do takiej go chce 20

Pompudniu był lekarz i stwierdził Ze jedt juz znaczna poprawa od rana. Ale jest po tych lekach tak pobudzić y ze masakra spac nie chce wogole. Teraz maz go nosi ale zaraz moja kolej. Ale idziemy mu dobremu
Jak dobrze słyszeć tak dobre wieści od Was. Wierzę, że jutro będą jeszcze lepsze. Zdrówka dla Jasia i Zuzki.
Stary 2012-12-15, 22:11   #2857
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość

A tak w ogóle, karmicie dzieci w miejscach publicznych piersią? mnie się zdarzyło kilka razy np. w kawiarni (w kąciku, z pieluchą idt) i nie czułam się jakby robiła coś nie tak.
Dziś koleżanka ze studiów, zaraz po tym jak zapytała się o moje samopoczucie ("a jak się miewa młoda mama?" wrrr do szału mnie doprowadzają te pytania) uraczyła mnie opowieścią jak zobaczyła w galerii matkę która karmiła dziecko piersią, obrzydziło ją to i uciekła.
Ja nie karmię publicznie, bo tak mnie w sumie nauczono, a raczej tata mi wpoił, że karmienie piersią jest bleee, on się strasznie brzydzi jak widzi matkę karmiącą, nie wiem czemu .Dlatego ja nawet przy znajomych i rodzinie nie karmię, w sumie tylko przy tżcie, a jak jestem u rodziców to zamknięta w pokoju muszę być, coby mojego tatusia nie obrzydzać .

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość

W ogóle dziewczyny ja po Nowym Roku chyba będę musiała udać się z Antkiem do neurologa. Antoś już od urodzenia był bardzo nerwowym noworodkiem. Początkowo myślałam, że to taki szok adaptacyjny w nowym świecie. Później zrzucałam winę jego zachowania na kolki. Jutro skończy 7 tygodni, kolki od jakiegoś czasu wyciszyły się ( są, ale przechodzimy je znacznie słabiej), problemy kupkowe unormowały się, a moje dziecko nadal jest okropnie pobudzone. On jak leży to ciągle musi machać rączkami i nóżkami. Wiem, że małe dzieci tak mają, ale te jego ruchy są takie bardzo nerwowe. I niestety nie jest to wynik zmęczenia, bo zachowuje się tak nawet zaraz po przebudzeniu. On dosłownie cały czas jest w ruchu. Poza tym już kilka osób, które zobaczyły Antka po raz pierwszy, zwróciło mi uwagę, że on jest taki bardzo pobudzony.
Czy któraś z Was może słyszała o czymś takim? Czy ja może niepotrzebnie przesadzam?
Moja Kinga jak leży to też kopie i macha rączkami, czasem bardzo intensywnie, jakoś mnie to nigdy nie niepokoiło, też ma tak od urodzenia, na poród zwalić nie można, bo miałam stosunkowo łatwy i mała wymęczona nie była. Myślę, że nie masz powodów do niepokoju .

---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ----------

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
Pokaze Wam moj bolący paznokiec. kopnijcie mnie w tyłek zebym poszla w przyszlym tygodniu zrobic z tym porządek! Tak sie boje znowu bólu,bo wbijanie znieczulenia boli masakrycznie ;/
Idź do lekarza koniecznie w poniedziałek! Ja kiedyś miałam podobnie, ale tylko z jednej strony i dostałam antybiotyki doustne i w maści, takich rzeczy nie można bagatelizować! Poza tym mnie to bolało tak, że ledwo chodziłam, do tego tylko w szerokich sportowych butach. Brr, niemiłe wspomnienia .

---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ----------

Cytat:
Dużo zdrowia dla Twoich dzieciaczków, wysyłam pozytywne myśli .

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-12-15, 22:18   #2858
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Nadrobiłam wątek, ale sama dużo nie napiszę, bo u mnie nic dobrego się nie dzieje, jestem u rodziców z małą, tak się pokłóciłam z tżtem, że nie wiem, czy wrócę do niego .
Do tego dziecko mi coś kicha i parę razy kaszlała, teraz słyszę, że ma zapchany nosek, muszę iść w poniedziałek do pediatry, niech mi małą obejrzy, teraz tyle choróbsk się pęta...

Ehhh ja dzisiaj z małą przy cycku prawe cały dzień przesiedziałam i skończyło się tak, że po kąpieli wypiła 100 ml mm, czyli u mnie musiało być strasznie słabo, to chyba powoli koniec karmienia u mnie .

Ja się dzisiaj zważyłam i mam 65 kg, a przed ciążą było 70, ale i tak gruba jestem. Chciałabym tak z 58 ważyć.
Co sie stalo kochana????

A z tym ssaniem, to ja po calym dniu mialam tez pustego cyca, ale on tak z tydzien dwa razy dziennie drzemki przy cycu mial i teraz po tygodniu mam mleczna kraine Takze cierpliwosc i wytrwalosc!

Ojej dziwny pogląd maTwój tata, przecież cyca nawet nie widać jak się karmi Może jest mocno pruderyjny
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 22:31   #2859
zielona1911
Zakorzenienie

To wrastający paznokieć,wycinałam juz go kilka razy,tak co pół roku. Zabieg mnie bolał-nie powiem,ale bardziej boli chodzenie z tym czyms. Buta normalnie ubieram,ale sciągnąc skarpetke jest tragedia bo przez ropę prxzykleja sie ona do rany i musze oderwac. Dotyk sprawia mi ból. Ból ktory jest silniejszy niz porod(jak sie uderze) ból taki ze raz posikałam sie az

---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ----------

Lilka masc tutaj u mnie nie pomoze bo wrasta mi cały bok niestety
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 22:46   #2860
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:
Co sie stalo kochana????

A z tym ssaniem, to ja po calym dniu mialam tez pustego cyca, ale on tak z tydzien dwa razy dziennie drzemki przy cycu mial i teraz po tygodniu mam mleczna kraine Takze cierpliwosc i wytrwalosc!

Ojej dziwny pogląd maTwój tata, przecież cyca nawet nie widać jak się karmi Może jest mocno pruderyjny
Co się stało z moim tżtem to wstyd pisać, więc sobie daruję.

Co do mleka to będę próbować, jeszcze coś tam mam w tych moich cyckach, więc póki nie są zupełnie puste będę przystawiała dziecko jak najczęściej i zobaczymy co będzie, ale fajnie mieć już prawie 2 godziny wytchnienia od karmienia, bo już dzisiaj parę godzin karmiłam, aż mnie sutki bolą .

Mój tata nie jest jakiś pruderyjny, akurat od zawsze go obrzydza karmienie piersią, nie może na to patrze, dziwak z niego trochę, ale tak to już jest, że ludzi obrzydzają lub wręcz przeciwnie różne dziwne rzeczy .

Cytat:
To wrastający paznokieć,wycinałam juz go kilka razy,tak co pół roku. Zabieg mnie bolał-nie powiem,ale bardziej boli chodzenie z tym czyms. Buta normalnie ubieram,ale sciągnąc skarpetke jest tragedia bo przez ropę prxzykleja sie ona do rany i musze oderwac. Dotyk sprawia mi ból. Ból ktory jest silniejszy niz porod(jak sie uderze) ból taki ze raz posikałam sie az

---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ----------

A nie to u mnie był inny przypadek, bo się ukułam nożyczkami i się wdało zakażenie, ból straszny, no ale poród jak dla mnie bardziej bolał, tak czy inaczej jak nic z tym nie zrobisz będzie tylko gorzej...
Stary 2012-12-16, 04:34   #2861
lourose
Wtajemniczenie

Dzień dobry karmimy sie porannie... Dzis pracowity dzien sie zapowiada... Mam zajecia, potem przychodza goscie. Tak naprawde caly tabun gosci, tż zaprosil całą nasza paczke w wersji rozszerzonej czyli 16 osob. Plus my.ciekawa jestem co to bedzie miłej niedzieli kochane.

Lilka trzymaj się! Co ten tż zrobil?
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-16, 05:09   #2862
Asiuulka89
Zakorzenienie

Lilka przykro mi z powodu tzeta. Nie wiem co sie u was stało pewnie zrobił cos głupiego jak to bywa z facetami. Tyle cię
Stary 2012-12-16, 05:27   #2863
Asiuulka89
Zakorzenienie

Tak wogole dzien dobry my juz z Jadiem na posterunku ale nie nosimy sie tylko ładnie bawimy Jaś wlasnie maltretuje grzechotkr ja juz osobiście widze duża poprawę wiec wkoncu zaczyna sie vos dziać

Wogole juz możemy 'legalnie' dietę rozszrzerzac a przez szpital nawet kleiku czy kaszki nie daje wiec ma ogólnie przerwę ale nie chce go męczyć bo i tak sie cieszę ze to 90 ml mi teraz wciagnie co 4 godziny

Ciekawe co u Katiem?!
Stary 2012-12-16, 07:01   #2864
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Zielona fuuuu, nie wrzucaj takich fot

I wez idz do lekarza jak najszybciej! Jak Ci sie wda jakies zakazenie czy cos, to moze byc masakra!
Zgadzam sie raz, dwa do lekarza!
a fota mnie z rana rozwalila

---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ----------

Cytat:
Nie mogłam się powstrzymać dzisiaj i kupiłam Maksowi skarpetki do ćwiczenia łapania stópek
Biedronki akurat na teraz a zeberki troszkę większe akurat jak odkryje, że ma nóżki hihi.
też takie chcemy! gdzie kupilas?

lewek Michas cudowny

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 07:17   #2865
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Właśnie, jaka tarka lepsza.. Szklana czy plastikowa?
Ja mam halo na punkcie szkła więc u mnie wszystko co może być szklane jest szklane

Dzień dobry! Mam nadzieję, że chore dzieciaczki mają się już lepiej, dużo zdrówka życzę!
Stary 2012-12-16, 07:26   #2866
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Witam sie z rana przy kawce i parówie dzidek zjadl i bawi sie w łózeczku a ja jem
Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość

oo a ja waże 67 i tysz chce 58 a najlepiej 56
Cytat:

a nie mozesz isc do kosmetyczki salbo do lekarza zeby ci klamre załozyli??

bloguję
http://mamsmaczek.blogspot.com/
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 08:04   #2867
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
Witam sie z rana przy kawce i parówie dzidek zjadl i bawi sie w łózeczku a ja jem

oo a ja waże 67 i tysz chce 58 a najlepiej 56

a nie mozesz isc do kosmetyczki salbo do lekarza zeby ci klamre załozyli??

chyba za pozno jest na klamre,bo ja juz z tym paznokciem łaze jakies 4-5mies wiec juz wrosło za bardzo. Chodzi mi o to ze jak wytne paznokiec to bede miec spoory opatrunek przez tydzien i buta nie ubiore a są swieta i musze przeciez zakupy robic itd. Pojde do lekarza po skierowanie do chirurga i potem z chirurgiem umowimy sie na po swietach lub w styczniu.
Stary 2012-12-16, 08:07   #2868
Asiuulka89
Zakorzenienie

My po wizycie. Dzieciaki juz dostają leki wykrztusne wiec mam nadzieje ze sie szybko pozbędzie tych zalegan w odkrzelach. Po za tym Jasiu nadaje od samego rana i przekłada zabawki chociaż my cieżko bo w jednej ma wenflon założony.
Stary 2012-12-16, 08:14   #2869
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Dobry

Wypiłam kawke,mały zjadł 100 mleczka i teraz zasypia.
a ja zjadłam sobie rosołek,bo mąż już ugotował.

Asiulka ciesze się bardzo,że u Was już coś lepiej!

kurcze tak piszecie o tej wadze,a ja od porodu sie nie wazyłam
bo nie mam wagikurcze ciekawe ile waże.
Z Gracjankiem po porodzie ważyłam tyle co przed ciążą po kilku dniach.
Ale nawet jak spadłam z wagi to pewnie już przybrałambo ostatnio mam okropną ochote na słodycze

miałam zapuszczać włosy...nigdy mi się nie udało a teraz jak mam takie do ramion a nawet za to stwierdziłam,że lepiej wyglądam w krótkich . I mam problem czy ściąćno doradźcie coś no

Zielona co Ty dziewczyno z tym palcem w domu robisz?
Skoro Ci się wrasta to go wycinaj tak często albo piłuj żeby sie nie wrastał a niue czekaj aż wrośnie tak,że stan zapalny sie robi.

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-16, 08:37   #2870
zielona1911
Zakorzenienie

anusia
to jest wlasnei to ze mi nie wrastaja kąty tylko cały bok.Nieumiem pilowac bokow bo to boli niestety.
Stary 2012-12-16, 08:38   #2871
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Fabiś podczas wczorajszej kąpieli
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SDC10909.jpg (41,3 KB, 20 załadowań)

Gracjanek

Fabianek
Stary 2012-12-16, 08:40   #2872
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
słodki

A mój tez maluszek jest taki śliczny i kochany ze bym go całego zjadła

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Mam 2 pytania:
zauwazylam ze mojemu maluszkowi troszke odstaje jedno uszko,da sie to jakos naprawic?

I do kiedy powinnam podawac wit D karmiac piersia caly czas?
Stary 2012-12-16, 08:41   #2873
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:
anusia
to jest wlasnei to ze mi nie wrastaja kąty tylko cały bok.Nieumiem pilowac bokow bo to boli niestety.
kurcze no przecież coś na pewno da się z tym zrobić i jakoś zapobiegać,bo masakra sie tak męczyć

Gracjanek

Fabianek
Stary 2012-12-16, 08:45   #2874
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
słodki

A mój tez maluszek jest taki śliczny i kochany ze bym go całego zjadła

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Mam 2 pytania:
zauwazylam ze mojemu maluszkowi troszke odstaje jedno uszko,da sie to jakos naprawic?

I do kiedy powinnam podawac wit D karmiac piersia caly czas?
Do 12 miesiąca życia napewno potem nie wiem bo sa rożne szkoły. Ze latem nie dawać a jesienią i zima tak. Najlepiej z pediatra ustalić.

Fabiankowi sie widać bardzo podoba
Stary 2012-12-16, 08:55   #2875
marzenka1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
Zgadzam sie raz, dwa do lekarza!
a fota mnie z rana rozwalila

---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ----------

też takie chcemy! gdzie kupilas?

lewek Michas cudowny
W rossmanie.

Cytat:
[/B]
chyba za pozno jest na klamre,bo ja juz z tym paznokciem łaze jakies 4-5mies wiec juz wrosło za bardzo. Chodzi mi o to ze jak wytne paznokiec to bede miec spoory opatrunek przez tydzien i buta nie ubiore a są swieta i musze przeciez zakupy robic itd. Pojde do lekarza po skierowanie do chirurga i potem z chirurgiem umowimy sie na po swietach lub w styczniu.
Zielona nie czekaj aż Ci się zakażenie wda, bo później może być gorzej i nigdzie nie będziesz mogła chodzić dłużej.Wygląda to strasznie i ja się dziwie, że dopuściłaś do takiego zapalenia, ja bym już dawno była z tym u lekarza.
Stary 2012-12-16, 08:58   #2876
zielona1911
Zakorzenienie

Zastanawia mnie to dziedziczenie. Moje dzieci wogole nie wyglądają jakby byli rodzenstwem Ja mam wlosy jasny brąz i zielone oczy, tż ma ciemny brąz włosy i piwne oczy a nasze dzieci Oskar ciemny blond włosy i niebieskie oczy a maluszek czaaarne oczy i brązowe włosy
Stary 2012-12-16, 09:01   #2877
marzenka1984
Rozeznanie

Dominik jeszcze się może zmienić o 180 stopni. Jak byłam malutka miałam jasny blond loczki a teraz jestem ciemna blondynka i włosy mam proste.
Stary 2012-12-16, 09:04   #2878
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
W rossmanie.

Zielona nie czekaj aż Ci się zakażenie wda, bo później może być gorzej i nigdzie nie będziesz mogła chodzić dłużej.Wygląda to strasznie i ja się dziwie, że dopuściłaś do takiego zapalenia, ja bym już dawno była z tym u lekarza.
nie poszlam z tym bo bylam w ciązy i bałam sie ze cos moze byc nie tak,ze przez ten bol dostane jakis skurczy albo ze znieczulenie moze byc szkodliwe dla dziecka,potem bylam w szpitalu,potem bawilam maluszka i tak wiecznie odkładam zabiego bo to bo tamto... moze temu tak nie panikuje bo wycinałam juz to cholerstwo chyba z 6-7 razy i zawsze zwlekam troche z tym.

A to moj mis malutki. AA idziemy w tym tygodniu zmieniac imie na sto procent,bo przy okazji TŻ odbierze dowod i idziemy zrobic maluszkowi zdjecia do dowodu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SDC12243.jpg (73,8 KB, 28 załadowań)
Stary 2012-12-16, 09:06   #2879
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
Dominik jeszcze się może zmienić o 180 stopni. Jak byłam malutka miałam jasny blond loczki a teraz jestem ciemna blondynka i włosy mam proste.
ale kurde czarne oczy chyba nie zmienią sie w niebieskie pewnie juz zostaną czarne.

Wlosy wiem ze czesto ciemnieją.Ja bylam blondyneczką jak bylam mala a potem wlosy mi sciemniały
Stary 2012-12-16, 09:13   #2880
Dearlie
Zakorzenienie

Dzień dobry

My dzisiaj planujemy ubierać choinkę, ciekawe czy Antek będzie wykazywał nią jakiekolwiek zainteresowanie jak Wasze maluchy np. zahipnotyzowana Dusia Konczity.

Asiuulka świetne wiadomości od rana! Właśnie widziałam zdjęcie bawiącego się Jasia na fb. Niech maluchy szybciutko zdrowieją.

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Jaki on na tym zdjęciu podobny do Gracjanka! Nigdy wcześniej nie zauważyłam, że oni są aż tak do siebie podobni. W ogóle jaki roześmiany. Nasz Antek mimo, że lubi kąpiele, to takich pięknych uśmiechów podczas nich nie rozdaje.

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Zapomniałam się pochwalić, że nasz Antek za niecałą godzinę skończy 7 tygodni!

Edytowane przez Dearlie
Czas edycji: 2012-12-16 o 09:10
Dearlie jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości